Pokémon Rumble!

Nyt on Avrin kaikki muut suunnitelmat menneet ihan uusiksi, kun satuin saamaan lahjaksi ekat Wii Pointsini koskaan! Aluksi meinasin tuhlata niistä hulppean osan My Pokémon Ranchiin, joka olisi ehkä ihan kiva vaan ei kovin jänskä, mutta onneksi bongasin Pokémon Rumblen! Olin tyystin unohtanut moisen pelin olemassa olon.

HUOMIO! Käyttämäni kuvat ovat parasta laatua, mitä saan tällä hetkellä. Kuvat on kaapattu pelin kameratoiminnolla SD-kortille ja kuvien (etenkin pokémoneissa huomattava) outo skaalaus ei siis ole meitsin aikaansaannosta vaan itse pelin, murr :P. Pahoittelen kuitenkin tota pikselöitymistä ja pokéjen outoa lookkia, ne on itse pelissä tosi sööttejä ja siloposkisia! Klikkailkaahan toki kuvia vähän isommiksi :).


Wii Ware, hinta 1500 pointsia, julkaistu Euroopassa 20. marraskuuta 2009.
Avri hankki kyseisen pelin 7.5.2010.

Alotetaan nyt vaikka siitä, että ihan joskus alussa olin epäileväinen Pokémon Rumblea kohtaan Lelu-pokémonit ja pokémonien kaksi hyökkäystä kuulostivat tosi rajoittavilta. Uusien kuvien myötä mielipide alkoi muuttua positiivisemmaksi, mutta eipä vaikuttanut Rumble miltään kovin kummoiselta peliltä. Nooh, tämäpä peli unohtui aika tehokkaasti viime perjantaihin asti.

Alku pelissä oli oikein söpö ja ei turhaan pitkitetty. Lelut tykkäävät kamppailla ja leikkiä toisiaan vastaan; vaikka ne ovat leluja, ne ovat silti pokémoneja. Battle Royale-niminen turnaus on vahvojen Pokémon-lelujen suuri ottelutapahtuma. Peli alkaa, kun pieni ja heikko Rattata-lelu huomaa Battle Royalen portin jääneen raolleen ja työntyy portista sisään... Valitettavasti Battle Royale ei ole heikkojen pokémon-lelujen paikka ja Rattata kokee heti tappion.
"You will need more powerful Pokémon to win the Battle Royale! Why don't you head to Silent Forest to find more powerful Pokémon than this RATTATA!"
 Eihän siinä muu auta kuin lähteä Silent Forest-nimiseen paikkaan etsimään pokémoneja. Ja eihän siihen kauaa menekään!
 Itse taistelusysteemi on helppo. Wii-ohjainta pidetään vaakatasossa ja peliä ohjataan Wii-kapulan ristiohjaimella. Valinta-nappula on 2. nappi ja Cancel-nappula taas 1. A-napista aukeaa valikko, +-nappulasta taas Pause-menu. Yksinkertaista. Taisteluissa iskuja tehdään 2. sekä 1. nappulasta.

Tuossa kuvaa pelin ensimmäisistä taisteluista, Rattata vastaan lauma Caterpieta. Aluksi pokémonisi osaa vain Tackle-liikkeen, mutta uudet pokét omaavat erilaisia iskuja ja mitä pidemmälle pelaat ja mitä vahvempia leluja keräät, sitä paremmiksi iskut pelin aikana kehittyvät. Lisäksi uusia iskuja saa ostettua pokéille. Ja iskuja on PALJON! Siis paljon enemmän kuin osasin kuvitella, itse asiassa ymmärsin alunperin pelin sillä tavalla, että jokainen pokémon osaa valmiiksi kaksi iskua ja ne ovat ja pysyvät. Olinpas väärässä! Jotkut kaappaamasi pokémonit osaavat yhden, jotkut kaksi liikettä. Jotkut Caterpiet osaavat vain Tacklen, toinen Bug Biten ja kolmast String Shotin ja Bug Biten. Ja liikkeitä ostamalla voi opettaa pokémonille uuden liikkeen tai korvata jonkun vanhan sillä. Eli ihan kuten tavallisissa Pokémon-peleissä! Myös peruspeleistä tutut status-efektit ovat mukana. Jos Gloom osaa Sleep Powderin, niin se tosiaan nukuttaa vastustajat pariksi sekunniksi. Kaksi iskupaikkaa rajoittaa mukavasti toimintaa ja pistää todella miettimää, mitä iskuja hankkia.


Pokémoneja saa lisää pääasiassa kamppailemalla eri tasoilta löytyviä pokéja vastaan. Joskus käy niin hyvä tuuri, että voittaessasi pokémonin, siitä jää pieni lelu maahan lojumaan ja kerättyäsi uusi pokémon bongahtaa käytettäväksesi. Vieressä toi kuva esitteleekin miten Rattata poimii maasta Pikachun, voimatasolla 49 ja nyt se sitte löytyy valikosta. Pokémonia voi vaihtaa koska tahansa pelin aikana valikon kautta :3. Lisäksi Rumblessa on kanssa harvinaisuuksia... ette arvaa miten innoissani olin, kun näin Shiny Magikarpin!

Joka kentän jälkeen tulee alueen boss-taistelu, jossa normaalia suurempi pokémon apureineen hyökkää kimppuusi. Kentät pitenevät pelin edetessä ja mitä korkeammalle rankille pääset, sitä harvinaisempia pokéja voi löytää. Harvinaiset pokét ovat usein kehitysmuotoja kentästä löytyville heikommille lelupokéille. Leluthan eivät pysty kehittymään, joten kehitysmuodot tulee kerätä muilla tavoin...
Tuossa kuvassa on Silent Forest hiukan kehittyneempänä kera Venomothien, kuin aiemmissa Rattata-kuvissa, kjeh! Meitsin ihana Dodriohan se siinä.

Vaikka Pokémon Rumble on periaatteessa äärimmäisen itseään toistavaa luolastomeinikiä, niin se on silti ihan pirun iskevä! Grafiikat sopivat peliin täysin ja ovat nimenomaan toimivat, eivätkä häiritse mitenkään. Luolastot voisivat tietty sisältää enemmän jotain (niissä ei mennä kuin suoraan eteenpäin ja kohdata pokéja), mutta peli viihdyttää silti. En kadu hetkeäkään ton hankkimista, peli on hauska ja siinä on sitä jotain. Reaaliaikainen taistelu on tosi mukavaa, mutta pidetty silti yksinkertaisena. Onhan toi Rumble sillee aika lyhyt peli, mutta sitä tuleekin nauttia pieninä annoksina (tosin just sunnuntaina taisin pelata Rumblea 3 tuntia putkeen...) ja omia tavoitteita luoden (esim. nyt hankin mahdollisimman vahvan Caterpien).
 


Blastoiseni loikkaa ilmaan Waterfall-liikkeensä voimin ja pieksee samalla vähän Charmandereita 8).

S u o s i t t e l e n todellakin! 
Mitäs mieltä muut ovat tekstini/kuvieni tai omien kokemusten perusteella?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

3 kommenttia:

 1. Turhaan pahoittelet noiden kuvien outoa skaalausta, laatu on joka tapauksessa tosi passeli :)!

  Pokémon Rumble... siinä vasta peli <3
  Oman näkemäni perusteella voisin todeta, että peli on pokefanin näkökulmasta ihan uskomaton diili hintaansa nähden ja vähintään 9/10 kamaa, mutta tavallisen rivikansalaisen silmin samainen peli voi olla peräti tylsä ja yksitoikkoinen :D
  Itse lukeudun tietysti tohon ensimmäiseen kategoriaan ja tää onkin ihan pakkohankinta heti, kun vaan pääsen kauppaan asti wii-pointteja shoppailemaan.

  Hitsipitsi, kun muotoilet nää kirjotukses hienosti ;P

  VastaaPoista
 2. Mua on hirveästi houkutellut ostaa tämä, vaan kun ei niitä pisteitä ole oikein ollut saatavilla (koskaan en ole ostanut mitään Wii Pointseilla O_O). Latasin kuitenkin jokin aika sitten sellaisen ilmaisen demoversion tästä, jonka huomasin siellä Wii Shop-sivustolla (vai mikä sen tarkka nimi nyt onkaan). Demo antoi jo kivasti esimakua pelistä, tosin loppui aina siihen, kun sinne Battle Royaliin pääsi. Vaikutti silti tosi hupaisalta peliltä!

  VastaaPoista
 3. @Munchy
  Kannattaa hankkia kyllä! Kyllä tohon peliin mielellään heittää sen parikymppiä, mitä 2000 Wii Pointsin paketti peruskaupassa maksaa. Itellenikin tuo oli eka kerta, kun ostin jotain Wii Pointseilla, oli se aika jännää :P.

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!