Vieraileva kynä: Pokémon B2W2 – Ylihypettäminen on pahasta.Pokémon Black ja White 2 on julkaistu, ja kuten arvata saattoi, peliä hypetettiin ennen julkaisua ihan mielettömästi pelkän teasertrailerin vuoksi.
Puretaas peli pieniin palasiin ja varoitan tässä jo nyt, että mahdollisia spoilereita saattaa esiintyä, ehkä.

• Peli on samaa vanhaa paskaa kuin aikaisemmatkin versiot. Oikeasti, ajatelkaa nyt ihmiset omilla aivoillanne! Loppujenlopuksi peli on edelleen yhtä ja samaa! Napataan taskuhirviöitä ja piestään champion on joka tapauksessa se lopullinen päämäärä pelissä. ”Uusi ja upea tarina” on vaan nätti käärepaperi, joka saa pelin vaikuttamaan hyvältä, vaikka loppujenlopuksi kaikki on vain lineaarista ”Mene paikasta A paikkaan B” –juoksemista, ilman mitään sen suurempaa päämäärää.

• Pelin grafiikkatyyli NDS:n joutsenlauluksi ei ole muuttunut mihinkään ja DS:lle löytyy paljon paremman näköisiä pelejä, jotka ovat vanhempia. (Esimerkkinä tulee mieleen Final Fantasy IV: DS, joka on äärettömän kaunis peli.) Taisteluareenoita on tullut muutama lisää ja joissain käytetään jopa *GASP* valoefektejä, ajatelkaa miten MULLISTAVAA! ...Not, ihmiset, se että battlespritet ja pokémonit heiluvat nyt näissä peleissä ei tee taisteluista yhtään sen nautinnollisempaa. Kun jyräät läpi viiden miljoonan Patratin (ja tässä versiossa myös Rattatoiden ynnämuiden.) aina spämmäten yhtä nappulaa (joka muuten usein on nopeampaa kuin taistelusta juokseminen ja repeleiden käyttö on turhaa, sillä silloin pakostakin joudut jossain vaiheessa siihen tilanteeseen että joudut grindaamaan pokémonejasi että pääset eteenpäin koska olet niin äärettömän alitasoinen.) käy pidemmän päälle äärimmäisen turhauttavaksi ja tekee pelin pelaamisesta hyvin ja tarkoitan HYVIN mutaista. 

Sitten hieman positiivisia asioita:

• Pelissä on paljon jänniä lisäyksiä, kuten Hidden Hollowit, joista löytyy ihan mielettömästi pokémoneja Dream World –abilityilla varustettuina, tämä on yksi parhaimmista lisäyksistä peliin ja se toimii loistavasti, koska mikäli et lunttaa serebiistä saat oikeasti nähdä vaivaa näiden löytämiseen, mistä pidän todella paljon! Lisäksi pelissä on paljon ”Interractable Pokémoneja”, aka ihan vain ”randomisti” (oikeasti niillä on skriptatut paikat, mut muotoseikkoja.) löytyviä pokémoneja joille voit ”puhua” ja sitten napata. (Esmes. Route 14:n Braviary/Mandibuzz DW-abilitylla.) Ihan kuin alkuaikoina Redissa/Bluessa/Yellowissa oli Zapdos/Articuno/Moltres/Mewtwo.
Pokéwood vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta minu japaninkielentaitoni ei riitä täysin sen ymmärtämiseen, joka tapauksessa se vaikuttaa jo paljon paremmalta kuin musikaalit.
Battlepointit ovat palanneet, VIHAAN Battlepointtien farmaamista, onneksi World ”Fanservice” Tournament on suhteellisen nopea läpäistä ja esineet eivät vaadi montaa BP:ta jotta ne saa ostettua, mutta silti.
Tutoreiden paluu B2W2:n on ihan loistava juttu, varsinkin kun jokainen tutor vaatii vain yhden värisiä Shardeja ja niitä löytyy luolastoista hyvin helposti repelfarmaamalla savupilvistä.

Huomauttaisin että nämä ovat ehdottomasti pelin parhaimmat puolet, hahmot ovat edelleen hyvinkin sieluttomia eivätkä juurikaan kehity pelin aikana, salipäälliköt ovat suurimmalta osin todella helppoja, salit itsessään ovat äärimmäisen yksinkertaisia verrattuna aikaisempiin peleihin ja Elite 4:n pokémonit ovat mielettömän pienitasoisia. Pelistä puuttuu haaste kokonaan, ellei aio itse ”go out the way to look for challange” ja silloin taas peli muuttuu grindfestiksi ja päädytään oravanpyörään.


Eli hyvät ihmiset jotka olette aina uuden pokémonpelin ilmestyessä ”IIK! TÄMÄ ON LUULTAVASTI PARAS POKEMONPELI IKINÄ!!!!!111” niin käyttäkää päätänne ja tajutkaa että Pokémon-pelit EIVÄT ole muuttuneet mihinkään vuosien varrella, ainoastaan graafinen ilme on muuttunut, mutta periaate on pysynyt samana, ette voi odottaa peleiltä mitään uutta ja mullistavaa vaan samanlaista lineaarista putkijuoksua ja taskuhirviöiden nappaamista.

Älkää kuitenkaan käsittäkö väärin, pokémonpelit ovat aina olleet iso osa elämääni ja tulen jatkossakin niitä pelaamaan, mutta sensijaan että etsisin sitä, mikä uudesta pelistä tekee paremman kuin vanhasta, keskittyisin siihen, että mikä uudessa pelissä on päivitettyä vanhaan nähden.
Eipä miula oikeastaan mitään muuta.


- Kirjoittajana Kim Parkkinen – Brave Bird Everything (<- Avri suosittelee ;D)

------------------------

Blogiin kirjoittelee aina silloin tällöin "Vieraileva kynä", joka nimensä mukaisesti on joku muu kuin blogin pitäjä Avri. Vierailevan kynän henkilöllisyys ja aiheet vaihtelevat kerrasta toiseen, mutta aina höpötetään Pokémon-teemalla. Jos sinä tahdot päästä kirjoittamaan blogiin, niin ota reippaasti yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen themovingforest@gmail.com tai jollain muulla konstein Avriin!


Living in the Moving Forest-blogin vierailevien kirjoittajien kirjoitukset lähtevät tältä tililtä. Tervetuloa lukemaan :-)!

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

16 kommenttia:

 1. Niin. Täyttä tottahan tämä postaus on. Itse en koskaan odota uusilta Pokémon-peleiltä mitään ihmeellistä.

  Itse asiassa pidän niistä juurikin sen muuttumattomuuden vuoksi. Odotan niiltä aina sitä yhtä ja samaa seikkailua läpi regionin, ja rakastan sitä. :3 ♥

  Pokémon on vieläpä tarpeeksi helppo ja mukava peli minulle, sillä tuppaan aina jumittamaan liian haastavissa peleissä. (Vaikeustaso: Hard? No thanks.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin Pokémon on tuollaisenaan oikeen passeli. Ainahan voi toivoa jotain lisää, kuten mielenkiintoisempaa juonta, hienompia kaupunkeja ja alueita, upeita trainerita ja kaikkea. Mutta pohjimmiltaan se on aina sitä samaa. Mutta miksi muuttaa jotain, joka toimii? Rakastan Pokémonia juuri tällaisenaan~♥ Ja tulen hypettamaan ihan innoissani varmasti AINA tulevia pelejä, vaikka ne pysyisivät kuinka samanlaisina ikinä.

   Kiitos Patamon kommentista!! Oot uusi vierailija :3?~

   Poista
  2. Juurikin näin!:D Ei mitään lisättävää~

   En oikeastaan :'D Olen seurannut blogia jo tovin ja kommentoinut välillä nimettömänä sinne tänne, mutta nyt vasta keksin ottaa nimimerkin käyttöön. *naurua*

   Poista
  3. Ahaa! No Patamon on oikeen muikea nimimerkki :D.

   Poista
 2. Vaikuttaapa vähän siltä että kirjoittaja itse olisi mennyt vähän halpaan BW2-promootioiden vuoksi ja täten joutunut pettymään (ja yrittää "toisten hyödyksi" moralisoida nämä maan pinnalle). Ei kai nyt kukaan oikeasti luullut anime-trailerin kuvaavan oikeaa peliä? Tottakai nyt jokainen tietää että kaikki Pokemon-pelit ovat saman kaavan pohjaan rakennettuja, ja siksi ne ovat suosittuja. Ainakaan omakohtaisesti en kaipaa Pokemon-peleiltä mitään sielukkaita hahmoja tai taianomaisia grafiikkoja ja E4:n 182-levelisiä Arceuksia. Ilman grindaamista pärjää oikein hyvin, ja se ettei pääse ensimmäistä kertaa läpi ei tarkoita, että on palattava takaisin loputtomiin grindaamissessioihin, vaan että pelissä on HAASTETTA. Siksi pitäisi vain koittaa uudestaan, ja sen sijaan että grindaa tiiminsä mahdollisimman isolle tasolle, voisi vaan kehittää strategiaa.
  Jos odotat uutta Pokemon-peliä ja generaatiota kuin kuuta nousevaa vain jotta voisit valittaa siitä ja huutaa muille, että tajusit ettei mikään ole muuttunut, niin ehkei (Pokemon-)pelaaminen ole juttusi kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa olin tätä mieltä jo ennen TRAILERIN julkaisua ja olen jo ennen trailerin julkaisua sanonut kavereilleni, jotka hehkuttavat ko. peliä että peliltä on turha odottaa suuria.
   Ja mitä haasteeseen tulee niin sitä ei ole koskaan pokémonpelistä saanut hakea. Jos sie lähdet pokémonpelistä haastetta hakemaan niin sitten sie luultavasti oot väärällä linjalla, pokémonpeleissä ei koskaan ole ollut mitään ylitsepääsemätöntä haastetta ollut jos tiedät mitä teet.

   Toinen asia on tuo siun "Jotta voisit valittaa siitä ja huutaa muille" -väite on täyttä paskaa suoraansanottuna. En ole missään välissä sanonut että Pokémon B2W2 olisi huono peli. Lähestyn peliä vain rationaalisesti ja huomioin päivitykset ja uudet ominaisuudet jonka jälkeen vertaan niitä vanhempiin peleihin ja siinä se. Liian usea sarjan "fani" keskittyy vain suurimmalta osin siihen miten paljon "paremmalta" peli näyttää verrattuna aikaisempaan osaan.
   Olen kohta 12-vuotta rakastanut pokémonpelejä ja tulen jatkossa rakastamaan, mutta se, että porukka itkee kun latelen faktoja tiskiin saa miut hieman miettimään että saatan kuulua pieneen pelejä rationaalisesti lähestyvään vähemmistöön.

   Poista
  2. Olen Synchronizationin kanssa siinä mielessä samaa mieltä, että Kimillä on välillä masentava ja pessimistinen tyyli puhua Pokémon-peleistä, joka pistää välillä ihmettelemään, miksi Kim edes pelaa Pokémonia :D. Itse olen aina aivan innoissani ja hehkutan (joko mielessäni tai sitten ihan ääneen) uusia pokémonpelejä. Jotenkin kun niihin suhtautuu alusta alkaen tosi ihailevasti ja hehkuttaen, niin silloin ne pelit tuntuvatkin paljon paremmilta. Vaikkei juuri mikään olisi muuttunut.

   Kimillä on tosin mun mielestä ihan hyviä pointteja, joita on kyllä ihan rationaalisesti perusteltukin. Oon kyllä Kimin kanssa samaa mieltä siinä, että välillä kuolen niille jokaikisessä fandomissa oleville laput silmillä-faneille, joille jokainen Ashin repliikki animessa on joku vuosisadan rakkaus, joka tykkää aivan jokaisesta pokémonmusiikista aivan kybällä (en usko, etteikö edes joku olisi vähän latteampi?) ja niin edelleen. Vaikka kai sen pitäisi olla vain hienoa, jos joku tykkää ja tykittää ihan täysillä kaikkea, mitä Pokémonista tarjotaan. Ehkä olen vaan katkera, sillä en itse kykene tuohon ja siksi ärsyynnyn, jos joku tosifani ei joskus sano yhtäkään negatiivista sanaa Pokémonista.

   Mutta en yhtään kannata liian skeptistä asennetta johonkin Pokémoniin, koska se vaan pilaa kaiken ilon :D. Vaikka pelien tarinat onkin vähän kyseenalaisia, niin nautin niistä silti ihan täysillä. Vaikka Kim tuossa juuri kirjoittelikin, ettei pelien tarina muutu oikeasti mihinkään tai tarjoa mitään syvempää kuin aikaisemminkaan, niin en silti halua missään nimessä spoilaantua B2W2:n juonesta :D.

   Owowowowowowoo, täysin sekavaa avrihölinää. Anteeksi :D. Ja iso kiitos kommenteista Synchronizationille ja Kimille!

   Poista
  3. Näissä kommenteissahan olikin oikein keskusteluntynkää. Me loves ♥.

   Poista
  4. Mulle ainakin tää Pokémon Black 2 oli 100% uusi kokemus, sillä pelasin sen japaniksi -itse asiassa se on mun eka japskinkielinen pelini xD. Pokémon opetti mulle jo englantia (siitä kiitän sitä syvästi) ja nyt japania.

   Asiaan liittyen, osaako Avri japania kuinka hyvin :D?

   Poista
  5. Wow, vai että japaniksi ihan! :D Itse odotan suosiolla aina Eurooppa-julkaisua, mutta oon harkinnut, että voisin hankkia itselleni tuon japaninkielisen Greenin. Se olisi aika nostalgista pelattavaa :-). Ja toi on kyllä totta, että englantia on aikoinaan tullut opittua tosi hyvin Pokémonin kautta! Miksei myös muita kieliä.

   Öm nöm, mitenköhän tohon vastaisi :D. Oon opiskellut muutamia kursseja yliopistolla japania, mutta siitäkin on jo pari vuotta aikaa. Pystyn jotenkuten ymmärtämään kirjoitettua ja puhuttua japania (esimerkiksi aika monet japaninkieliset Pokémon-aiheiset twiitit Twitterissä) kunhan välillä saa turvata nettisanakirjaan tms :D. Haluaisin kyllä osata paremmin!

   Poista
  6. Oooh! Green! Se oliski nostalgista kun muualle maailmaan sitä ei ikinä saatu x(
   Ja joo! Mulla on ranskankielinen Emerald myös (Emeraude).

   Poista
 3. http://www.youtube.com/watch?v=xzpndHtdl9A

  Tekstistäsi huomaa selkeästi ylimielisen asenteen lukijakuntaa kohtaan. Oletat ihmisten implikoinnin olevan huonolaatuista, ennen kun edes olet sitä kuullut. Hauskaa on myös, kuinka selkeästi tekstistäsi paistaa, että nimenomaan ETSIT pelistä tarkoituksellisesti huonoja puolia, jotta voit perustella argumenttisi. Kukaan ei edes ole ihmeemmin hypettänyt tätä peliä, joten ihmettelen suuresti näin vahvaa vastaantuloa. Muutenkin komppaan vahvasti käyttäjän Synchronization-kanssa. Omista kommenteistasi näkee taas oman henkisen tasosi ja epäasiallisuutesi, mikä erittäin suuresti vähentää keskusteluintoa kanssanne. Erityisesti pisti silmään kohdat ".. -väite on täyttä paskaa suoraansanottuna." ja "mutta se, että porukka itkee kun latelen faktoja tiskiin". Mielestäni kukaan ei tässä ole itkenyt. Ainoastaan antanut rakentavaa palautetta. Vaikka ollaan internetissä, voi sitä tekstin ulkoasua hieman edes miettiä.

  Joka tapauksessa on mielenkiintoista, kuinka rajulla otteella kritisoit omaa rakkauden kohdettasi. En halulaisi nähdä, miten kohtelet vaimoasi tai lapsiasi. Varsinkin, kun en ole edelleenkään kenenkään nähnyt tätä kauheasti hypettävän tai kehuvan "parhaaksi Pokemon-peliksi ikinä". Also minusta on hassua, kuinka Youtubessa flameat videossasi vanhoja Pokemon-pelejä ja täällä uusia. Pidätkö oikeasti koko sarjasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimin tyyli kyllä herättää mussakin usein ihmettelyä, että miksi Kim rakastaa koko sarjaa, kun joskus negatiiviset puolet tuntuvat valtaavan aina viestit ja videot, joissa Kim selittää Pokémonista :D.

   Mutta Kimiä jonkin verran tuntevana, veikkaisin että tuo Kimin tunnettu raju ja suorastaan provoava tyyli tuntuu vaan olevan Kimin tyyli saada asiansa läpi. Kyllähän aina "provoaminen" ja jonkin näköinen liioittelut saa porukassa tunteita aikaan :D. Näkyyhän se jo siinä, että tähän kirjoitukseen on tullut todella kiinnostavia kommentteja.

   Musta ei ole niin provosoivaan kirjoittamiseen, kuin mitä Kim harrastaa ja siksihän on mahtavaa saada tänne tuollainen vieras kirjoittelija ♥.

   Poista
  2. + Kiitos hyvästä kommentista :D! Unohtui aluksi, hups!

   Poista
 4. Vähän on jäänyt kommentointi vähemmälle, mutta otanpas nyt taas itseäni niskasta kiinni! Luin tämän arvostelun jo joskus aikaisemmin, mutta silloin se kommentointi tosiaan jäi. Vaikka itse olen yleensä odottanut pelien varsinaista julkaisua jne, niin nyt olen kyllä tehnyt tyhmyyksiä ja ottanut vapauden kokeilla B2-peliä hieman etukäteen ehkä hieman kyseenalaisin keinoin... vaan eipä siitä sen enempää, mutta sanotaan, että kokemusta ainakin on.

  Kimin tyyli kirjoittaa on ehkä vähän turhan kärkäs ja tuntuu, että meitä jotenkin syytetään jos pitäisimmekin peleistä. Kun emme osaa ajatella omilla aivoillamme jne. Asiat olisi voinut ehkä muotoilla hieman toisin, mutta toisaalta, itsekin Kimiin jotenkin perehtyneenä voisin sanoa, että se on vain hänen tyyliään, joka ei välttämättä iske kaikkiin. Eipä oikeastaan minuunkaan, mutta kaipa jokaisella mielipiteitä saa olla. Ennen kuin kokeilin peliä (ja spoilattuani itseni muiden löydöillä) ajattelin, että plääh, onpas tylsän tuntuiset pelit -- liian vähän uutta! Mutta toisaalta, mitä muuta olettaa saattaa, kun nämähän ovat tavallaan "kolmas versio" B/W-peleille, Platinumin ja edellisten vastaavien tapaan. Tapahtumat sijoittuvat kaksi vuotta BW:n tapahtumien jälkeen, joo, mutta silti ne ovat käytännössä kierrättäneet BW-pelien juttuja kuten yleensäkin kolmannet osat ovat tehneet.

  Loppujen lopuksi nämä pelit ovatkin tosi hyviä. Vaikka _paljon_ onkin kierrätetty BW:stä, niin on mukana silti ripaus uuttakin. Ja tämä ripaus on aivan tarpeeksi. Voi olla, että monilla on ollut liian suuret odotukset pelejä kohtaan, ja siten pettyneet, kun luvassa onkin paljon samaa vanhaa. Itseäni ei ainakaan yhtään haittaa, kun vanhoja asioita on mukana - tuntuupa ne pienetkin uudet jutut isommilta.

  Mutta niin, Pokémon-pelejä ei kannata ottaa turhan vakavasti. Hahmojen sielukkuutta kun miettii, niin onko oikeastaan missään Poké-pelissä ollut tosi syvällisiä ja sielukkaita hahmoja? Päällimmäisenä peleistä jää käteen vaan se tarina (jotenkuten) ja sitten otteleminen/Pokémonien kouluttaminen. Haasteesta kun puhutaan, niin eihän Pokémon-pelissä KOSKAAN ole haastetta, ellei sitä itse hakemalla hae. Ainahan pystyy grindaamaan Pokémonit ruohikoissa niin, ettei niille ole vastusta. Mutta jos itse päättää omat säännöt ja ehdot, kuinka peliä pelaa, voi haastetta ollakin. Ja tuohan B2W2-pelit nyt myös Assist ja Challenge Modet (jotka tosin saa vasta läpäisyn jälkeen), mutta ainakin JOTAIN tämän eteen on tehty.

  Mutta niin, pitkää löpinää, kiteytettäköön niin, että olen ehkä eri mieltä Kimin kanssa, ehkä meillä on eri näkemykset asioissa (itse en esimerkiksi näe Battle Pointsien lisäämistä/poistamista minään isona tekijänä), mutta arvostan hänen mielipiteitään ja ihan kelpo juttuhan tämä on!

  VastaaPoista
 5. Ja kuules nyt herra Kim x(! Nyt on tullut Black 2 pelattua pariinkiin kertaan läpi!

  Tuota niin... B2/W2 nyt vain ovat PÄÄSARJAN 5.sukupolven PARANNELLUT versiot. Eli ihan mahdottomasti ei kuitenkaan ole muuttunut, vaikka paljon onkin :P. Ja jos Pokémon-peleiltä vaihtelua haluat, kokeile Pokémon Rangeria tai Mystery Dungeonia. Voin taata että niissä ei "napata taskuhirviöitä" (vaan lainataan väliaikaisesti ja ollaan pokémoneja xDD) tai päihitetä championia.
  No periaatteessahan tarinalla ei tee mitään pelin läpäistyä, se on kyllä totta. Mutta kyllä tarina vaikuttaa paljon mukavammalta kuin Red/Blue-tyylinen "ole oman onnesi seppä". Lisäksi tarinaan voi jopa laittaa juonellisia elementtejä, jolloin kas vain, Pokémon kilpailee jo muiden pelien kanssa TARINALLA eikä pelkästään pelimekaniikalla ^^! Eikä Pokémon-peleissä aina tarvitse mennä paikkaan B, usein voi valita myös C:n (eri asia löydätkö sinne :P)

  Sori nyt pilata ilosi... MUTTA Hidden Hollowsit näkyvät päällepäin xD. Näet sen jo ruudun toiselta puolen missä semmonen on (y). Eli ei se kovin vaikeaa ole.
  "Ihan kuin alkuaikoina Redissa/Bluessa/Yellowissa oli Zapdos/Articuno/Moltres/Mewtwo. " Nyt en ymmärrä... siis miten nämä legut eroavat muista "interactable pokémoneista" joita on ollut halki aina 5. sukupolveen asti!? Siis hääh!?? Oon pihalla xD
  Okei, saat vähän ruusujakin, POKÉWOOD (Pokéstar) on ihan HIMOÜBER-HYVÄ :P :P :P
  Ja kyllä. world Tournament on fanservicea parhaimmillaan (y)
  "Huomauttaisin että nämä ovat ehdottomasti pelin parhaimmat puolet, hahmot ovat edelleen hyvinkin sieluttomia eivätkä juurikaan kehity pelin aikana, salipäälliköt ovat suurimmalta osin todella helppoja, salit itsessään ovat äärimmäisen yksinkertaisia verrattuna aikaisempiin peleihin" No niin. Nyt ollaan ihan ulalla. Hahmothan käyvät läpi henkilökehityksen (paitsi pelaajahahmo, lol xD). Eikö silläkään ole merkitystä kun Hugh saa kuulla että Team Plasma xxx hänen xxxxxxxx X:n ja se xxxxxxxx X:ksi, tai että Ghetsis xxxxxxx xxxxxx pelaajan? Eihän teikäläisen japani ole vielä niin hyvää että ymmärtäisit hahmojen jalon dialogin (luekin kunnolla enkuversiossa prkl! :P). Ja se on suhteellista ovatko salipäälliköt heikkoja, itsellä ainakin meni Marlonin kansa VIISI yritystä!!

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!