OmegaRuby & AlphaSapphire

*hipsii varovasti paikalle jostain pimennosta*

Okei, okei, tiedän, että lupasin pitää blogin paremmin elossa. Kuten kaikki näkee, niin suunnitelmahan onnistui yhtä hyvin kuin lupaukseni aloittaa kouluhommat ajoissa - ei siis kovin hyvin. Jos nyt koetetaan uudella virralla? Ei sillä, hukun kiireisiin, mutta come on, täytyy tässä nyt jotain tehdä. Koska Living in the Moving Forest ♥.


Mutta nyt hei se suuri uutinen, jonka kaikki luonnollisesti tietää: OmegaRuby ja AlphaSapphire!!! Ensimmäinen reaktioni, tietysti suuren ilahduksen ja riemun jälkeen, oli että onpas karmaisevat nimet kerta kaikkisesti. Mitä mieltä muut ovat noista nimistä? Jonkun mielestä HeartGold ja SoulSilver -nimet olivat kammottavia, mutta itse en kyllä kokenut niitä mitenkään häiritsevinä. Ehkä joo vaan cheesyt nimet, mutta toisaalta, mun suuri lämpö 2. generaatiota kohtaan on aika cheesyä, joten sikäli sopivat nimet remakeille. Ja joo ei kyllä sytytä nää nimet yhtään. Etenkään OmegaRuby, kuulostaa ihan luontaistuotekaupan ruoansulatuskapselilta. Kun oikein polttaa ja närästää, niin OmegaRubya vatsaan niin johan paranee!

Boxarteihin olen sen sijaan oikein tyytyväinen, jotain mystistä noissa tyylitellyissä Groudonissa ja Kyogressa on. Pakko sanoa, että kuulostaa siistiltä, jos tosiaan saadaan Mega-evoluutiot näille hiukan ehkä aliarvostetulle legulle. Todennäköisestihän näin käy, sillä joku virallinen lähde kutsui boxartin pokémoneja "ennennäkemättömiksi". Aika vähän eroavaisuuksia kyllä on normaaleihin muotoihin, mutta siisteiltä noi silti näyttää.
Meikäläisen taskuun lähtee AlphaSapphire, ellei jotain ihan kummaa tapahdu. En tiedä oikein miksi, tai no Kyogresta tykkään yli Groudonin, mutta muuten syyt ovat aika heppoiset. No, aikoinaanhan ostin Sapphiren, joten on hyvä pysyä vanhassa tutussa versiossa.

Anyway. Olen toooooosi innoissani, koska oooh oooh HOENN! Mä olen yksi niistä, jotka ei syty 3. generaation, etenkään RSE-pelien, grafiikoille juuri yhtään. Totta puhuen, ongelmani grafiikan kanssa on aina estäny mua nauttimasta kyseisistä peleistä aivan täysillä. Jotenkin koko pelimaailmaa vaivaa kammottava latteus, värit on haaleat, kummankin pelihahmon overworld-sprite aika ruma, ja kaikki grafiikka on ehkä vähän huonolla tavalla kotikutoisen näköistä. Tää on siis vaan mun henkilökohtainen mielipide ja ongelma, joka mulla on aina ollut RSE:n kanssa - sama ongelma myös vaivaa musiikkeja, ne kuulostaa mun korvaan älyttömän latteilta ja tasapaksuilta, vaikka itse sävellykset ovatkin tosi upeita! Hoenn on upea alue, tosi monipuolinen ja kiehtova, joten odotan ihan super innolla, että pääsen seikkailemaan 3D-Hoennissa :3. En oikeasti malta odottaa miltä sellaiset paikat kuin Slateport City, Fortree City, Sootopolis City, Abandoned Ship tai Shoal Cave näyttävätkään päivitetyllä grafiikalla. Toivon mukaan peleihin lisättäisi vielä jotain mukavia uusia alueita/laajennettaisiin vanhoja. Koska oooh.


Ja kuten mainitsin, niin on ilo kuulla remixattuja Hoenn-sävelmiä, alkuperäiset kun eivät sytyttäneet, vaikka ei sävellyksissä niin vikaa ollut.

Mitenköhän on, saavatkohan Sceptile ja Swampert myös sitten mega-evot Blazikenin rinnalle? Todennäköisesti :D. Mun startterivalinta taitaa taipua Sceptilen puoleen. Hoenn on oudosti ainut generaatio, jossa mulla on ollut aina vähän nihkeää valita startteri. Kantossa tykkään kaikista, mutta Squirtle on aina ollut ehdoton suosikki, Johtossa Chikorita ja Totodile vievät voiton, mutta jälleen valintani kääntyy oikeastaan aina Totodileen, Sinnohissa Turtwig yksin on suosikkini ja Chimchar ja Piplup eivät viehätä yhtään, Oshawott on valintani Unovassa koska jee Oshawott, ja Kalosissa Chespin oli alusta alkaen selvä valinta. Mutta Hoennissa kukaan ei ihan kauheasti nappaa. En inhoakaan ketään kolmesta, mutta jotenkin sellainen vahvempi side puuttuu :D.

No niin ihmiset, areena on vapaa hehkutukselle!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

28 kommenttia:

 1. Kerroin omat mielipiteeni videomuodossa: https://www.youtube.com/watch?v=7sGZdWmX-sk

  tl;dr: Odotan että niille viidelle miljoonalle surfausroutelle tehdään jotain ja secret baset saavat enemmän rakkautta (ja pitävät EV-koulutukselle tärkeän "taistele muita vastaan" -ominaisuutensa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AI NIIN SECRET BASET.

   Hitto vie, kuinka paljon tykkäsinkään niistä. Ihan on ehtinyt jo unohtua. Huh huh, kun taas odotus nousi pykälän verran!

   Poista
 2. Ou jeeeaah! Tätä ollaan odotettu. En koskaan saanut Rubya tai Sapphirea kun en GBA:ta vielä omistanut niiden julkaisuaikana (sain kyllä kokeilla kaverin Sapphirea), mutta Emeraldia pääsin sitten pelaamaan ja rakastuin täysin. Nuo nimet ovat ihan jees minusta, taitavat liittyä noihin hehkuviin kohtiin noissa poksuissa. Hieman on ärsyttänyt tuo kun on tässä mainostettu "uutta maailmaa" ja kaikki tuntuvat ottavan sen niin konkreettisesti. Eikö sillä "uudella maailmalla" meinata ihan vaan että Hoennin ulkoasu on eri näköinen (tai voihan se olla tarkoitettu uusille Pokémon-faneille).

  On varmaan ihan mahtavan näköinen Hoenn näissä peleissä. =D Hoennin startterit ovat aina olleet miulle mieleen, tosin Mudkip ei ehkä ihan niin sytytä... Mutta Emeraldissa valkkasin aina Torchicin ja SoulSilverissä otin Treeckon Steveniltä.

  Jos muistat sen listan minkä pistin kommenrriini tuossa pari vuotta sitten, niin sanoin että mielestäni RSE:ssä on ehkä parhaat pelimusiikit, ja viimen näille saadat remixit. HGSS hoiti remixit mallikkaasti, toivottavasti näissä tehdään samoin. ^__^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin nyt näyttää siltä, että maailmassa voi EHKÄ olla vähän enemmän muutoksia... täytyy toivoa niin :O. Mutta joo, eiköhän toi mainoslause ole tarkoitettu niille uusille pokémon-faneille, onhan noista alkuperäisistä peleistä jo rutkasti aikaa...

   Hoenn on kyllä upea, mitä screenshoteista näkyy ♥_♥. Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Jos jotain toivoo, nii monipuolisemman pokevalikoimman Elite Fourille. Tähän mennessä Hoennissa oli "köyhin" Elite Four. Lisäisivät kuitenkin Super Trainingin, ois siitä hyötyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kovemmat levelit ruohikkopokéille! :D Levelien nostaminen RSE:ssä oli tuskaa.

   Poista
 4. Hmm. Jos hankkis jomman kumman niin jokohan saisin Sudowoodon. (╬ Ò ‸ Ó)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pahoillani, mutta epäilen :D. Sun pitäis hankkia HeartGold tai SoulSilver! Niissä taatusti saa Sudowoodon! Et kirjaimellisesti pääse pelissä eteenpäin ellet kohtaa sitä :D.

   Poista
 5. Aaaa, jollain tasolla on pakko olla vähän into. :3 Kolmosgene on omasta mielestä aina ollut se heikoin ja huonoin, eikä etenkään region itessään oo koskaan ollut yhtään tykästyttävä. Mut toisaalta uusi ulkoasu ja paremmat mekaniikat ehkä tekeekii koko pelistä vähän mielekkäämmän. Paitsi ettei XY:n grafiikat ole olleet yhtään mieleen, tykkäisin älyttömästi jos näissä palattaisiin jollain tasolla vanhaan artstyleen. :3

  Also ehkä näiden kunniaksi kehtaa pelata ekaa kertaa Treeckoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, musta tuntuu et tää uusi grafiikka/parempi musiikin toisto/kaikki tuo kyllä superisti uutta intoa Hoenniin! Joku siinä grafiikassa oli tosi luotaantyöntävää silloin muinoin.

   Treecko on hyvä valinta ^__^.

   Poista
 6. Jee Hoenn on aina ollut lempialueeni Pokemon-peleistä! Jopa ne isot merialueet eivät ole haitanneet, on ollut kiva tutkia kaikkia pieniä saarekkeita sun muita. Itte toivoisin ettei nuo Groudon ja Kyogre olisi megoja, vaan olisi jotain muuta taustalla. Groudonilla ainakin on ulkonäkömuutokset niin vähäiset..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin näillä näkymin toiveesi näyttää toteutuvan :3
   Muakaan ei kyllä koskaan haitanneet ne isot merialueet, mutta kiva kun ovat ilmeisesti lisänneet sinne kourallisen tavaraa ja uutta tutkittavaa. Toivottavasti. Toivon mukaan Dive-alueet on edelleen laajoja!

   Poista
 7. Ite luulisin, että nuo groudonin ja kyogren uudet "formet" liittyisivät jotenkin niihin orbeihin... Kun kyogressa oli punaisia raitoja, koska sitä ohjattiin red orbilla (ainakin animessa) mutta nyt raidat ovatkin sinisiä :/ Voiko esim "väärän orbin" käyttäminen saada tuon pokemonin ns muuttamaan muotoaan.. :/ Plus se että kyogren evissä näkyy kuvion alla myös keltaista hohdetta, kuten groudonissakin. Voikohan näillä olla jonkinlaista yhteyttä Rayquazaan, jonka kuviohan on keltainen :/
  Mutta hienoa kuitenkin, että tekevät remaket :DD Sapphire oli ensimmäinen pokemon pelini, joten hype on aika korkealla :DD Tätähän onkin jo odotettu ihan HGSS: julkaisusta lähtien XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavaa teoriaa, enpäs itse yhtään tuollaista tullut ajatelleeksi :O. Ken tietää, ainakin jotain uutta laajennusta vanhoihin legendoihin on tulossa, mikä on vain hyvä juttu tietysti.

   Poista
 8. Ei vitsit että olin niin taivaissa kun sain kuulla tästä, olen vieläkin. Loppuu viimein ihmisten vuosikautinen "Hoenn Confirmed" huutelu, tavallaan sääli kyllä ehkä. Jään kaipaamaan. xD Seuraavana Sinnoh Confirmed sitten varmaan.. Ellei tule taas uusia remakeja ykkösgenen peleistä.

  Tykkään nimistä. Nuohan perustuvat myös suoraan siihen, että Team Magman logo on Omega (Ω) ja Team Aquan logo on Alpha (α), sitäpaitsi ORAS on yhdistettynä lyhenteenä helppo muistaa ja toimiva. :D

  En tiedä vielä yhtään kumman hommaan, Alpha Sapphire vähän kiinnostaisi, mutta Rubya tuli aikoinaan pelailtua, niin hmm. Vihaan kyllä Kyogrea ja Groudonia kumpaakin, niin ehkä odotan, että paljastetaan muita versioeroja ensin (paitsi tuo uusi Kyogre näyttää superhienolta boxartissa). Kolmosgenen pelejä tuli aikoinaan pelailtua hyvin paljon, aina välistä nykyäänkin. Eivät lempparipelejä ole iselleni, mutta tykkään näistä silti. Ja tulee olemaan upeaa kuulla Hoenntrumpetit uudessa loistossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä tosiaan. Ehkä näiden täytyy jossain välissä keksiä jotain uutta näiden remakejen sijaan, kuten uusi tarina vanhalle alueelle ja "ikään kuin" remake, mutta ei sitten kuitenkaan. Nooh, en kyllä pistäis pahakseni DPPt- tai FRLG-remakeja :D.

   Onkohan Oras maksanut GameFreakille tuosta nimestä, aikamoinen mainos tuo lyhenne haha....

   Hoenn-trumpetit sen kun pärisevät ♥.

   Poista
 9. Odotan innolla myös! :p 3 gen ollut myös aina suosikkejani. Muutamia kuvia onnistuin jo löytämään (mahdollisesti feikkejä), mutta silti kyllä hyvältä kuulostaa! Huomenissahan tästä vissiin pelikuvaa paljastetaankin. :P

  VastaaPoista
 10. Iloinen uutinen, vaikka en aivan hirveästi innostunutkaan näistä. Kolmos gene ja Hoenn ovat mielestäni olleet aina jollain tavalla sarjan heikoin esitys, vaikka toki mukaan saatiin paljon uutta kivaa.
  Mukavampaa kuitenkin saada remake kuiin kokonaan uusi peli. Hauska palata (toivottavasti) muuttuneeseen Hoenniin uusin kujein ja grafiikoin. toivotaan että saadaan pian lisää tietoa. Pokemon fiilistely kun on viime kuukausina jäänyt todella olemattomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon, että uudet grafiikat ja metkut piristävät Hoennia ja 3. generaatiota aika tavalla, siksi oon näistä innoissani. Vasta myöhemmin tajusin 3. genen pokéjen hienouden, kun silloin RSE-aikana en välittänyt niistä juuri yhtään. Nykyään kourallinen suosikkejani ovat juuri 3. genestä :O.

   Poista
 11. Olihan noista pientä videotakin tullut jo tänään.. (aika olematonta tosin) Enemmän näistä tykkään kuitenkin, kuin esimerkiksi diamondista ja pearlista. Ei sillä että nekään huonoja olisivat olleet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt odotus vaan kasvaa, kun materiaalia julkaistaan lisää :D.

   Poista
 12. Ihan mielenkiintoista nähdä millaisia nämä tulevat olemaan, vaikken mitenkään super-innoissani näistä olekaan. :) Kiva kuitenkin että nämä tulevat, koska näitä on odotettu jo niin kauan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokos olet saanut 3DS:n ja kokenut XY:n? Toivottavasti saat sen viimeistään näihin peleihin :3.

   Poista
 13. Oli kyllä aikakin saada remaket näistäkin. Tekisi mieli hommata kummatkin hyllyyn mikäli euroversioiden kotelot tulevat sinisenä ja punaisena. 3.gen pokemoneista on tullut pelattua FireRed ja Sapphire jokunen vuosi sitten, hyviä remixejä musiikeista odottelen ainakin sillä itse aikanaan petyin GBA sp:n suhisevaan äänenlaatuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musiikit musta näissä peleissä kuulostivat muutenkin vähän latteilta, että siksi odotan remixejä :3.

   Poista
 14. Jesh, toissapäivänä synttärit ja eilen säbän aluesarjassa kakkoseksi! Juuh, siistiltä vaikuttaa. Itse käännyn OmegaRubyn puoleen, Rubya kun tuli pelailtua ja Kyogre näyttää liikaa litteältä kampelalta kuin valaalta... '-.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut :D.

   Voi ei, nyt en enää pysty olemaan ajattelematta Kyogrea kampelana...

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!