Kaunis, kultainen kolmas generaatio!

Eheheh, no ei nyt tulekaan XY-animelle jatkoa (mulla on kyllä kauhea kiriminen siinä takaisin kelkkaan), vaan fiilistelenkin tässä hiukan 3. generaation pokémoneja. Koska fiilistely on niin kivaa :D.

Olen sen jo maininnut ainakin sata kertaa ja tässä tulee sadannesensimmäinen maininta: en ole ollut mikään suuri 3. generaation pokémonien ystävä, mutta viime vuosina olen vasta herännyt Hoennin alueen pokémonien hienouksiin. Tässä siis kourallinen hienouksia (jotkut ehkä vähän muiden jalkoihin jääneitä lisähuomion kaipuussa vellovia ja osa muuten vain kiehtovia pokémoneja) suoraan trooppisesta Hoennista, olkaa hyvät.

Aloitetaan heti vähän epätavallisesta kaverista, nimittäin Vigorothista. Olenko ainoa, jonka mielestä kyseinen pokémon on ihan hullun halittava ja suloinen?? Olen haaveillut Vigorothin käyttämisestä jo aikas pitkään, ainakin HG/SS-ajoilta asti sillä Vigorothilla oli niin kivan näköinen overworld-sprite - ehkä vieläkin pitempään.
Epätavallisen tästä toki tekee se, että mainitsin nyt keskiasteisen Vigorothin enkä Slakingia. Ei sillä, että minulla olisi mitään erityistä Slakingia vastaan, mutta pidän vaan paljon enemmän tästä reippaasta ja aktiivisesta keskimuodosta, joka tuntuu ainakin musta jäävän vähän huomiotta laiskiaisia rakastavien ihmisten keskuudessa. Slakoth ja Slaking saavat huomattavan enemmän huomiota, vaikka pikku-Vigoroth näyttää niin halittavalta :O.
On jotenkin hassua, että laiskanpulskea Slakoth kehittyy hyperaktiiviseksi Vigorothiksi, joka taas kehittyy laiskan kärsivälliseksi Slakingiksi. Kumma maailma. Vigoroth on kumminkin vahva ehdokas mun AlphaSapphire-tiimiin :D.

Jos Vigorothin mainitsin siksi, että pidän siitä, niin Hariyamasta en voi sanoa pitäväni kyllä juurikaan, mutta se on mainittava vaan koska se on niin kumma :D. Onko kukaan koskaan käyttänyt sitä tiimissä? Tuntuu niin erikoisen taustamassa-pokémonilta, että on jotenkin vaikea kuvitella, että joku ihan oikeasti pyydystäisi Makuhitan ajatellen "Hei mä haluun Hariyaman!". Mutta siinähän sitä olisikin syytä kerrakseen kokeilla tätä. Todellisen kumma pokémon, jos jonkun taskuhirviön olemassa olon unohtaisin, niin se olisi kyllä Hariyaman.

Jos Pokémon-pelit vaan tuntisivat ääkköset, niin pyydystäisin Swalotin ja nimeäisin sen Möröksi. Myös Swalotia olisi joskus kiva kokeilla, mutta kaikki kokemukseni kyseisestä pokémonista on loppujen lopuksi aika negatiiviset ja voidaan tiivistää yhteen (no okei kahteen) sanaan: Poison Gas. Vietävän villeillä Gulpineilla on aina joku kumma konsti, että en pääse karkaamaan niiltä ensiyrittämällä ja sittenhän ne tietysti heittävät myrkkykaasut naamalle ja siinä sitä sitten ollaan >:D. Voin jotenkin kuitenkin samaistua Gulpineihin niiden Pokédex-entryn takia: "Most of Gulpin's body is made up of its stomach - its heart and brain are very small in comparison."Tykkään aivan simona Numelista ja Cameruptista - kumpaakaan en arvostanut pätkän vertaa silloin muinoin RSE-aikana, mutta olisko se joskus Colosseumin/XD:n uudelleenpeluukertana, kun bongasin tämän tulipokémonin, ihastuin täysin!
En ole vieläkään tosin käyttänyt Cameruptia toistamiseen, mutta AlphaSapphiressa olisi tarkoitus. Jos jotkut ihastelevat mustaa shiny-Charizardia, niin mä haluaisin itselleni mustan shiny-Cameruptin! Siinä vasta ilmestys. Vaikka Cameruptia olen käyttänyt vain kerran, niin kyseessä on mukava ingame-pokémon. Lava Plume, Earth Power, Eruption... miellyttävä tapaus ja yksi niistä harvemmista tulipokéista, joista ihan tosissani tykkään :D.

Claydol on ihan paras.
Ja niin älyttömän outo.

Haluaisin taas ottaa Claydolin tiimiin AlphaSapphiressa, mutta ehkä nyt jätän kumminkin tilaa jollekin uudelle tuttavuudelle, sillä käytin Claydolia viimeksi White2:ssa ja onhan tätä leijuvaa savimöhkälettä tullut käytettyä lukemattomia kertoja muun muassa Emeraldissa. Joku lukijoista voisi sen sijaan kokeilla Claydolin käyttämistä, eikös juu? Ja raportoida sitten minulle, niin sehän olisi melkein kuin käyttäisin kyseistä pokémonia itse :D. Uuuu. Muistan että eräällä Emeraldin peluukerralla pieksin Draken yksinään Claydolilla, kun sen Shelgon antoi minun set-upata Claydolini defenset huippuun Cosmic Powerilla. Sen jälkeen olikin helppo jyrätä kaikki muut alle :D.


Muistan kun tapasin Tropiuksen ensimmäisen kerran Sapphiressa sillä sateiselle routella. Meillä ei vielä silloin ollut internetiä, joten kaikki pokémonit olivat mulle uusia, jotka kohtasin vasta pelissä. Tropius oli musta ihan super siisti ilmestys, ja halusin sellaisen itselleni. Aluksi onnistuin listimään ensimmäisen kohtaamani Tropiuksen, ja sitten sainkin etsiä seuraavaa vaikka kuinka ja kauan. Tropius on musta myös vähän näitä unohdettuja kaunokaisia. Tosi omaperäinen pokémon muiden pokémonien joukossa, mutta kenenkään en ole juurikaan nähnyt käyttävän tätä. En usko, että otan Tropiusta tiimiini, mutta en malta odottaa miltä 3D-Pokémonissa taisteluareenalla lentelevä Tropius näyttääkään :3. Varmaan upealta.

Sharpedooooooooooooo >:D. Siinä vasta paholainen kala. Etenkin spriteissä sen punaiset silmät näyttää tosi häjyiltä. Muistaakseni animessakin yhdessä jaksossa ne vaan hyökkää Ashin ja muiden kimppuun ihan vaan muuten vain... tai sitten muistan täysin väärin :D. Anyway, susisurkeat defenset, mutta nopeus ja voima korvannee sen hyvin. Ja Dark-tyyppi tuo sille ihan hauskat resistancet ingamea ajatellen :3.Sharpedoa olen käyttänyt myöskin XD:ssä ja siinä tykkäsin siitä kovasti, oli yksi luottohyökkääjistäni. AlphaSapphiressa kyllä harkitsen vakaasti uusivani Sharpedon käyttöä, tosin myös sellainen otus kuin Huntail houkuttaisi...


Shedinjan otan ainakin ihan aluksi tiimiin mukaan. Tuskinpa se siellä kovin kauan mukana roikkuu, mutta ainakin jonkin aikaa. Ei siitä vaan pääse mihinkään, että kyseessä on kummallisen kiehtova ilmestys :O.

Cacturne kuuluu kanssa niihin, joita olen aina halunnut kouluttaa! Siis tyyliin aina, mutta en ole vielä tähänkään päivään mennessä siihen koskenut :(. Linnunpelätinkaktus, voiko mitään siistimpää ollakaan (voi, mutta se on sivuseikka). Cacturne saa lisäpisteitä myös sitä, että animessa Harley, josta pidin, käytti sitä.
"If a traveler is going through a desert in the thick of night, Cacturne will follow in a ragtag group. The Pokémon are biding their time, waiting for the traveler to tire and become incapable of moving."
Dark-tyypin pokéilla on niin kieroja ja kamalia Pokédex-entryjä. Tykkään :D.

Anyway, mille 3. generaation pokémoneille te antaisitte kunniamainintoja? Onko jotain, jota tekisi mieli kokeilla/suosittelisitte testattavaksi? Meikäläinen kun ei ole vielä mitään sen suurempia tiimisuunnitelmia tehnyt :D.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

10 kommenttia:

 1. Kolmas generaatio on ollu mulle kans vähän sellanen jaa-tyyppinen juttu, vaikka Emerald olikin toinen peli, jonka aikanaan ostin. Varsinaisemmin mitään suurempia suosikkeja ei ole tästä sukupolvesta ihmeemmin löytynyt, mitä nyt starttereista Mudkip seuraajineen. Blazikenia en ole koskaan käyttänyt, mutta tykkään siitä animen perusteella. Oli kiva aikanaan katsella Blazikenin ja Charizardin taistelua, vaikka kämäsesti siinä Ashille kävi.

  Masquerain on söpö, mutta ötökkäpoksut eivät ole koskaan päätyneet vakiokäyttöön tiimissäni.

  Exploudia oli kiva käyttää tiimissä, ihan vaan koska bad ass. Tommoset isot hirviöt on aina kiehtoneet mua, tulee todennäköisesti olemaan taas tiimissäni. Isoista monstereista tulee toki mieleen Aggron ja nyt kun silläkin on megaevoluutio, niin varmasti tulee tiimiini! ♥
  Sitten muita tiimissäni olleita mahtaa olla Manectric, mutta sen megaevo oli kyllä vähän palikka. Hitsit, jos ois Emerald nyt mukana, voisin vain tarkistaa tiimini...

  Jos jonkun taidan ottaa mukaan tiimiini, niin se on Banette. Jossain vaiheessa isojen monsterien lisäksi kummitukset on alkanut kiinnostaa hintsusti (Gengar ♥).

  Muistan tuosta Shedinjasta sen verran, kun joskus pelasin Emeraldia, niin Nincadani kehittyi ja tiimiin ilmaantui myös tuo ylimääräinen pokémon. Peli oli mulle ihan uusi ja en toki tiennyt tommosista vielä mitään, niin luulin asian olleen joku bugi ja otin pelin tallennuksesta. Eipä sitten ilmaantunut enää, kun partyssa ei ollut tilaa ylimääräiselle pokémonille.

  VastaaPoista
 2. Camerupt on kyllä ihana, samoin Tropius. ^^ Mitä voisin mainita muita suosikkejani, niin starttereiden lisäksi ainakin Swellow, Milotic, Flygon, Masquerain, Aggron, Glalie, Salamence ja sitä rataa. Kunniaa myös noille Regi-poksuille, kun niistä ei kukaan juuri tunnu pitävän.

  VastaaPoista
 3. Wailord, Exploud, Flygon, Aggron, Huntail, Ludicolo, Kyogre ja startterit. Niitä olen käyttänyt aikaisemmin. Vähän vaikeampaa keksiä, mitä tällä kertaa valitsisin. Claydolin voisinkin ottaa nyt, kun en oo ikinä tainnut edes napata. Oon aina pitanyt sitä jotenkin pyhänä. Milotic/Crawdaunt/Walrein, Camerupt ja Altaria ovat myös vahvoilla. Hmm... Hoenn alueen vesityypit näyttävät olevan erityisesti minun mieleeni.

  VastaaPoista
 4. Hyviä valintoja! Monihan spekuloi, että sekä Sharpedo ja Camerupt saisivat Mega-evoluutiot, kerta Archiella ja Maxiella on key stonet tällä kertaa hallussaan... saapa nähdä. Olisi aika hauskaa, ehkäpä niillekin tulisi enempi kilpailullista elämää, vaikka sellainen pelaaminen meneekin minulta yli hilseen.

  Täällä on yksi Hariyaman käyttäjä! Mokoma otus oli tiimissäni sekä Sapphiressa ETTÄ Emeraldissa. Outo on maailma, koska kyseisessä Pokémonissa ei ole oikein mitään, mistä pidän hahaha! Ehkä kuvittelin, että se olisi vain hyvä lisä tiimissä (ja vieläpä useaan otteeseen). Näkyi hoitavan hommansa ihan kiitettävästi.
  Listaltasi Shedinja houkuttelisi kovasti minuakin, en tosin tiedä onko se ehkä turhan hauras pysyväksi osaksi tiimiä. Pitää funtsailla...

  Minulle kolmos-gene ei myöskään ollut Pokémonien suhteen mikään järisyttävän hieno ja upea kokemus, mutta Hoenn alueena on ihan huippu! Trooppinen saarimöhkäle ja paljon vettä haha, sekä tietysti Dive ja vedenalainen maailma. En malta odottaa, että pääsee kokemaan sen ja vieläpä XY:n grafiikoilla. Jaiiks!

  Minulta saavat kunniamaininnat ensisijaisesti lemppari-Hoenn-monsterini: Beautifly, Snorunt, Wailmer/Wailord, sekä omalta osaltaan kai Torchic kehitysmuotoineen! OR/AS-pelissä, kumman tulen nyt valitsemaankaan, aion kuitenkin tehdä ihan omituisen tiimin ja kokeilla jotain tosi random Pokémoneja. Esimerkiksi Castform ja Luvdisc ovat heikkouksistaan huolimatta mielenkiintoisia. Myös Altaria, Tropius, Grumpig, Breloom ja jossain aiemmassa viestissäni mainitsemani Sableye kiinnostavat myös. Toki niitä lemppareitakin on pakko ottaa mukaan, ettei tiimi osoittaudu kokonaan pettymykseksi, mutta haluan kokeilla jotain minulle aivan uusiakin tapauksia!

  VastaaPoista
 5. Kolmosgenen pokemonien kunniamaininnat lähtee täältäkin kaikkien kestosuosikeille Gardevoirille, Flygonille, Altarialle ja Miloticille, myös Swellowille ja Salamencelle (ei vitsi, miten superoriginaaleja valintoja taas kerran). Swellow ja Milotic varmaan kyllä ainoat noista, mitkä lähtevät tiimiin mukaan (tai no, riippuu onko Feebasin hommaaminen samanlainen ruljanssi mitä se oli alunperin RSE:ssa).

  Delcatty tuli vielä kyllä mieleen. Se on harmi, että niin hyödytön katti. :-( Mega Delcatty kiitos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisään vielä, että Flygon on ihan loistopoke ingame-tiimissä. Kokeilkaa ehdottomasti kaikki, jotka ette tuota ole tiimissänne koskana käyttäneet. :o

   Poista
 6. Tykkään Vigorothista todella paljon, ja olen pitkään halunnut sen johonkin tiimiin! :) Itsekin tykkään juuri tuosta keskimuodosta kaikkein eniten - Vigoroth on niin kiva ja halittava!
  Myöskin Swalotia on tullut harkittua tiimiin, mutten ole ainakaan vielä sitä pyydystänyt.

  Camerupt ja Sharpedo ovat mulle sellaisia peruspoksuja, jotka ovat ihan kivoja, mutten varmaan ottaisi ikinä tiimiin. Ei niissä mitään vikaa ole. Sitten taas inhoan Claydolia ja Hariyamaa! Yöhh! :P

  Tropius on aivan ihana! ♥ Se oli mulla aikoinaan Emeraldin tiimissä! :3 Tiesin heti kun käynnistin pelin, että Tropius on pakko saada. Se on yksi mun suosikki lento-pokemonejani. Yleensä en välitä kauheasti pokemoneista jotka eivät kehity, mutta Tropius on todella mahtava. Ah, rakastan!! :)

  Muita Hoenn-poksuja joita rakastan tosi paljon ovat mm. Taillow & Swellow, Breloom, Aron muotoineen, Trapinch muotoineen, Anorith ja Armaldo sekä Metagross! ♥♥

  VastaaPoista
 7. Nostitpa esiin hienoja pokemoneja. Olen aina ajatellut että kolmos genen pokemonit ovat kaikkein mölleimpiä, mutta nyt kun asiaa tutkin, niin joukossa on monia pokemoneja joista pidän kovasti ja joita olen halunnut pitää, ja pitänytkin tiimissä.

  Yksi suosikkejani on Aggron, joka oli tiimissä viimeksi Y:ssä.
  Cacturnea olen yrittänyt ympätä tiimiin jo vuosien ajan johonkin peliin.
  AS:ään sen saatan ottaa, paitsi että ruohoa tiimissäni tulee edustamaan jo Tropius.
  Tropius on ainoa fly:n oppiva pokemon jota en ole käyttänyt tiimissä koskaan, vaikka siitä jollain tapaa pidänkin.Tavallaan olen säästellyt sitä juuri näihin peleihin :) Ainkain yksi tiimiläinen jota en ole koskaan käyttänyt.

  Sharpedoa ja Crawdauntia olen myös yrittänyt mahduttaa porukoihin jo vaikka miten pitkään. Tälläkin kertaa taitaa jäädä ainakin ekasta tiimistä kuitenkin pois, sillä Swampert.
  Ja Metagross on myös lemppareitani. Se onkin ollut useissa peleissä tiimissä.
  Tuli-pokemoniksi tiimiin harkitsen vakavasti Cameruptia. Swampert tosin kattaa jälleen yhden kivan tyypin, mutta en tiedä annanko sen haitata. Ground on tällä hetkellä
  suosikki tyyppini, joten enköhän saa kaksi multavarvasta yhteen tiimiin. Tätäkään en ole koskaan käyttänyt.

  Vigorothia ja Hariyamaa olen käyttänyt RSE tiimeissä. Ihan kivoja, Hariyama on tosi voimakas ja Vigoroth juurikin niin sekopääraivoapina kuin miltä näyttää. Ja laiskiainen on varmasti toteemieläimeni :)

  Hoenn alueen suosikkeihini kuuluvat myös; Shiftry, Walrein, Zangoose ja Seviper. Myös Miloticia olen halunnut pitkään ingame tiimiin.

  Näitä kun listaa niin tajuaa kuinka paljon kolmos genenkin pokemoneista pitää! Ihan mahtavia ölliäisiä! Gotta catch 'em all!!

  VastaaPoista
 8. Kaikista muista noista pidän, paitsi Swalotista! Vihasin sitä aina, eikä mieli ole oikein muuttunut. :D Yksi minkä tiimin voisin ottaa, on Altaria. :P otin sen ihka ensi kerrallakin.. Eihän se mikään mahtava ole, mutta pidän siitä liikaa hylätäkseni sitä. :D Toinen on kyllä Milotic.. Hitto.. Ei näitä saisi vielä miettiä! :D mieli muuttuu kuitenkin liian monta kertaa ennen julkaisua. :D

  VastaaPoista
 9. Ei vitsi :D mitään noista poksuista ei ole tullut käytettyä :D Claydol, Camerupt ja Cacturne houkuttaa kyllä :/

  Pelasin itse asiassa just mun vanhan Rubyn uudestaan läpi, ihan näin fiilistelymielessä (vaikka se pelin patteri onkin jo loppunut, oh no D:). Hoennissa on paljon potentiaalisia juttuja :O Fallabor Townin lähistöllä leijaileva tulivuoren tuhka näyttää varmasti upealta 3D:nä *___* ja sit vauhtia riittää kun Mach Bikella ajellaan niiden sortuvien lattialaattojen yli : D

  Hoenn saa erityismaininnan sillä mun suosikkipoksu, Torkoal on sieltä ♥
  Jos saisin Mega-Torkoalin niin ah kultainen elämä ♥ ♥!

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!