OmegaRuby & AlphaSapphire - katsausta tulevaan

Joo, en ole kuollut vielä... aikaa blogin päivitykselle on ihan kamalan vaikea löytää, mikä on tosi kova sääli. Mutta joooop, viereisessä sivupalkissa onkin pieni mainos: eli vierailevia kirjoittajia etsitään! Sähköpostiin vaan viestiä, että 'moi mua kiinnostaisi kovasti kirjoittaa tänne', niin järjestetäään se sitten tapahtumaan :3. Aihe voi olla valmiina tai ei, kyllä me jotain keksitään!

Anyway, E3:t oli ja meni, paljon tuli uutta infoa remakeista. Mikä tietty lämmittää sydäntä, eihän niiden julkaisuun enää edes ole niin kamalan pitkä aika :D. Tai ehkä meikäläisen aika juoksee nykyään muutenkin sellaista vauhtia, ettei perässä meinaa pysyä!

Hoenn


Aloitetaan ihmeessä itse Hoennin alueesta, tämä uusi kartta kun teki meikäläiseen suuren vaikutuksen :D. En tiedä oikeastaan miksi, mutta jotenkin tämä kartta-artwork miellyttää silmää ja kovasti. Varmaan tää kartta lopullisesti herätti sellaisen suuren innostuksen näitä remakeja kohtaan!


Vanhaan Ruby/Sapphire-aikaiseen Hoennin kartta-artworkiin verrattuna erojahan löytyy mukavasti, mutta kuinka suurilta osin kyseessä on vain taiteelliset muutokset artworkissa ja kuinka paljon uudistuksia tulee itse pelimaailmaan jää vielä nähtäväksi. Se mikä nyt on aika lailla varmaa on se, että se paljon valitusta osakseen saanut vesi-alueen suuruus on selvästi kutistunut ja saanut täydennyksekseen kaiken näköisiä uusia kiinnostavan näköisiä saaria ja nyppylöitä. Mä en varsinaisesti koskaan menettänyt hermojani pitkiin surffausmatkoihin, mutta kyllä tuo uuden kartan surf-alueet näyttävät paljon kiinnostavammalta koluttavalta kuin tuon aiemman kartan parit saarenkikkareet.

Muita tuollaisia eroja, mitkä herättivät kiinnostusta on ehdottomasti uudessa kartassa tuon aavikon oikealla puolella oleva hiukan 'usvainen' alue. Defogin paluu, kenties, tai sitten nuo ovat sadepilviä kun kerta kyseisellä routella satoi usein alkuperäisissä peleissä? Lisäksi usvaisen alueen vieressä oleva metsä näyttää hullun kiehtovalta, mutta ehkä se on vain piirtotyylin takia, mutta jotain erikoista siinä näyttää olevan. Erikoinen on myös tuon uudessa kartassa oleva musta, mystinen läntti tuolla ylhäällä. Vai enkö vaan tajua mitä se esittää :D?

Brendan & May


Hahmodesignit on aina jotenkin jänniä, mitä tulee Pokémon-peleihin. Tietty remakeissa nyt ei kauheasti mitään mullistavia uutuuksia tule... tai no, ehkä HG/SS:n tyttöhahmo oli aika erilainen verrattuna Crystalin muiduun.
Olen ihan tyytyväinen näihin kahteen hahmoon, kummastakin löytyy kourallinen hyviä puolia ja pari miinusta. Brendanin valkoinen myssy näyttää vihdoin ja viimein hatulta eikä kummallisilta hiuksilta, ja yksi suuri plussa Brendanin artworkissa on tuo astetta tummempi ihonväri aikaisempiin Pokémon-päähahmoihin verrattuna. Just hyvä, kerta Hoenn on se astetta trooppisempi alue. Valitettavasti samaa ei ole tehty Maylle, mikä on kyllä sääli, vaan tyttö on pysynyt Pokémonille tyypillisesti kalpeana kuin lakana. Nooh, kyseessä on vain artwork, ihonvärinhän saa nykyään itse valittua :3.
Mutta muuten Mayn hahmodesign kyllä miellyttää, okei noi shortsien alla olevat mustat mini-leggingsit nyt ehkä on vähän enemmän tai vähemmän nääh. Olisivat vaan pidentäneet noita valkoisia shortseja ja heivanneet noi mustat pois :D. Brendanin vaatetus on t-y-l-s-ä, jonka takia May kyllä saa multa paremmat pisteet tällä kertaa. Tyttöhahmolla mennään! Toivottavasti vaate-customointi pysyy peleissä, mutta jotenkin mulla on sellainen karmaiseva tunne, ettei sitä välttämättä ole uusittu näihin remakeihin :O. Toivon mukaan olen väärässä!

Mega Sceptile & Mega Swampert
Kuten arvata saattoikin, niin Mega Blazikenia seurasi sitten mega-muodot myös Sceptilelle ja Swampertille. Joko olette muuten päättäneet startterin? :D Mä taidan mennä Treeckolla, koska Sceptile on niin hieno, vaikka yleensä tällaiset luikut, nopeat pokémonit eivät ole ihan se mun juttu~ Mutta gekkot on jees ja tuo punainen väri sen kun vain parantaa jo valmiiksi kivan näköistä Sceptileä!

Swampertin mega-muoto on mun mielestä kyllä aivan älyttömän huippu. En oikeastaan välitä tavis-Swampertista juuri tuon taivaallista, oikeastaan se on jopa mun silmissä vähän kämäisen näköinen, mutta tämä mega-muoto hivelee Avrin silmiä oikein isosti ♥. Kuten useat tietääkin, tykkään kaiken näköisistä möhkälepokémoneista eikä tämä bulky-Swampert ole mikään poikkeus. Ja artworkissa sillä on muutenkin hieno tuollainen 'vedän teitä kaikkia kohta nyrkillä päin nenää'-ilme :D. Oikeasti, harmittaa että tämä on se megamuoto, eikä se varsinainen Swampert! Muuten ei kyllä tarvisi kysyä kahdesti, kenet otan startteriksi. Tosin vaikka sanoinkin tuolla yllä, että valintani osunee Treeckoon, voi olla että vaihdan vielä mielipiteeni ja otan kuin otankin Mudkipin. Toisaalta, Hoenn on niin täynnä kaikkea muikeita vesipokémoneja (Huntail, Wailord, Sharpedo, Crawdaunt), että ehkä kuitenkin otan ruoho-startterin. Mitä mieltä olette mega-starttereista?

Muuta


"It was a primal age, early in the world’s history. The natural world was overflowing with energy. That energy granted Groudon and Kyogre an overwhelming power. Seeking ever more of that energy for themselves, the two clashed again and again, and their battles cast the people and Pokémon of Hoenn into great danger. Brimming with the overwhelming power granted to them by nature’s energy, their transformation was named "Primal Reversion" by later people. And the people called their tormentors Primal Groudon and Primal Kyogre..."
Groudonin ja Kyogren uudet formit ovat nimeltään Primal Groudon ja Primal Kyogre, ilmeisesti kyseessä ei siis ole mega-muodot, vaan jotain aivan muuta. Viralliselta nettisivulta löytyy tuollainen tekstin pätkä siitä, kuinka Hoennin jo tunnettu legenda maan ja meren luomisesta jatkuu. Kuulostaa siis siltä, että tarinaan tulee ainakin jonkinnäköistä muutosta, mikä on aina tietysti mukavaa. HG/SS:hän ei sitten loppujen lopuksi mun mielestä tarinaan tullut juuri mitään lisää, tuskin nyt siis tähänkään peliin, mutta onhan se aina kiva kun nää taustalegendat vähän laajenee :3. Vaikkei noissa nyt mitään suurta muutosta olekaan, niin tykkään kummankin uudesta formesta... vaikka formethan oli jo täysin nähty sitten 3. generaation jälkeen.En tiedä teistä, mutta musta nää pelit näyttää XY:täkin loistokkaammilta :3. Tietenkin, onhan kyseessä taas uudet pelit. Mutta battle backgroundeistakin näkee, että niihin on lisätty yksityiskohtia entisestään ja värimaailma on kaikissa screenshoteissa kivan raikas - hiiteen ne pastellivärit mitkä teki alkuperäisistä RSE:stä hiukan tylsän näköiset meikäläisen silmissä.

Viimeiseksi, mutta ei tietenkään yhtään vähättelemättä Mega Diancie ja Mega Sableye. Toivon tosiaan, etten missaa täällä Englannissa Diancien jakoa, koska totta kai haluan sen kokoelmiini D:. Toivon mukaan se jaettaisiin Wi-Fin kautta eikä missään tietyssä peliliikeessä.Mega Diancie on kyllä ihan nätti, mutta tuntuu vähäsen kyllä turhalta.
Mega Sableytäkin katsellessa iskee se sama kuin Swampertin kohdalla: miksi tämä ei ole se varsinainen design??! Niin hullun hieno, mutta ehei, se on "vain" mega-muoto.

No niin, tulipas turistua :O. Joskos sitä katsoisi huomenissa vähän XY-animea eteenpäin ja sen sellaista :3. Ja vierailevia kirjoittajia etsitään!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

8 kommenttia:

 1. Juu, odotetaan innolla. Meikäkin aikoo ahkä ottaa Treeckon, aika monta kertaa otin Emeraldissa Torchicin. Itseänikään ei tuo surfaaminen ikinä häirinnyt, mutta varmaan ihan kiva kun ylipäätään uudistetaan noita vesialueita edes pikkuisen. Defog olis kyllä kiva saada takaisin.

  Megastartterit on jees, samoin hahmodesingit (May on niin söpö! <3). Graffatkin ovat mahtavan näköisiä, vielä kun musiikkikin olisi yhtä eeppistä kuin alkuperäisissä. =)

  VastaaPoista
 2. En jotenkaan ikinä jaksa käydä vertailemaan tuollaisia karttoja, liikaa vaivaa... Defogin voivat pitää kyllä ihan suosiolla pois muualta, kuin competitiven puolelta. Toivoisin, että poistaisivat kaikki HM-kyvyt kanssa, ehkä 7. sukupolven aikana sitten (tai enemmänkin, että muuttaisivat ne loputkin TM-kyvyiksi).

  Brendanin ilme on ihan jäätävä uudessa artworkissa. :D Uudet designit ovat muuten kivoja, näyttävät paljon enemmän trooppiseen alueeseen sopivammilta. Mietin vaan, että pystyyköhän näissä valikoimaan edes omaa ihonväriä/hiustenväriä, kun kuitenkin remaket? Tuntuu jotenkin, että menisi yhdessä vaatteiden kustomisoinnin kanssa (eli jos ei voi ihonväriä valita, niin ei vaatteita, jos voi valita ihonvärin, niin voi ostaa vaatteita kanssa). En ala kyllä, jos poistivat tämän, paholaiset.

  Startterien puolesta menen Treeckolla, koska mega Sceptile on ihan perhanan hieno. :D Joulukuusi. Muuten en tuosta linjasta tykkää oikeastaan, Grovyle on varmaan lemppari noista. Mega Swampert on järkyttävää roskaa, en kestä. En kyllä ikinä tykännyt tavallisestakaan Swampertista, ei sen puoleen (enkä Marshtompista)... Torchicilla voisin ehkä muuten mennä, jos sen megaa ei olisi paljastettu jo XY-aikana (koska lemppari Hoenn-startteri) ja jos en olisi sitä jo silloin käyttänyt, kun Y:n hommasin.

  Juonet tulee varmaan olemaan jotain alkuperäisten Rubyn/Sapphiren ja Emeraldin välimuotoa, mitä enemmän Emeraldiin päin vedetty, sitä parempi vaan. Primal Rayquaza, kiitos. :b Grafiikat näyttää melkein samoilta, innolla odotan kuitenkin, että kaikki paikat pääsee näkemään uudessa 3D-loistossa. Ja secret baset kanssa, jotka on enempi tai vähempi confirmed tässä vaiheessa (yhdessä screenshoteista näkyy secret basen paikka samassa kohtaa, missä oli alkuperäisissä). Ainoa mistä en tykkää yhtään, kumma kyllä, nuo tekstiloodat. Häiritsee nuo härpäkkeet, mitkä ns. nousevat lievästi ylöspäin omituisen palikkamaisesti oikealle ja vasemmalle. :'D

  Mega Diancie on Madoka, mega Sableye on ihan kiva (paitsi sen selkä...). Vähän hassu kyllä, että Diancie saa megan samaan aikaan, kun tuo jaetaan pelaajille.

  (Pitäisiköhän ilmoittautua vierailevaksi kirjoittajaksi, tätä juttua kun näyttää riittävän ihan tarpeeksi kommenttiloodan puolella jo. xD)

  VastaaPoista
 3. Itse toivon, et voit hahmojen esim. silmien väriä voisi muuttaa. Defogin paluu olisi tervetullutta, kun ajattelee Wi-Fi Battleja.
  Mega Sceptilen kyky on Lightning Rod. Electric ei muutenkaa ois tehokas Grass/Dragonille, mutta onhan Special Attackin nousu hyvä asia + immuuni Electricille ja paralysissille.
  Mega Swampertin kyky on Swift Swim. Vaikea sanoa onko se hyvä kyky Mega Swampertille. Mega Sableyen Magic Bouncesta en vielä osaa sanoa paljoa... Sableyen Prankster on hyvä...

  Enpä vielä tiedä pitäisikö ryhtyä vierailevaksi kirjoittajaksi.

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla susta pitkästä aikaa, Avri. :) Itsekin pidän tuosta uudesta Hoennin kartasta tosi paljon! Se näyttää jotenkin paljon raikkaammalta. Ja mietin myös että mitä salaisuuksia tuossa valtavassa metsäköntissä mahtaa piileä, ellei se ole sitten vaan kummallisesti piirretty tuohon karttaan, mutta muuten ihan peruspaikka. :D

  Sceptile ja Swampert saivat pirun upean Mega-muodot! Rakastan toooosi paljon tuota Mega Swampertia - ihana tuollainen möykky. :3 Jos hommaan nämä pelit, saatan kyllä valita Mudkipin, koska se on aina ollut meikäläisen suosikki näistä kolmesta. Torchickista ja Mega Blazikenista en pidä yhtään...

  Tykkään myös noiden hahmojen uusista designeista. May näyttää mun mielestä todella kivalta, kun taas tuo poika on vähän outo. Minun mielestä tuo sen pipo, on ihan selvästi joku kummallinen hiusmöykky edelleen. En tajunnut ollenkaan että se esittää pipoa, ennen kuin minulle huomautettiin siitä. :D

  VastaaPoista
 5. Yllättävän suurella innolla odotan edelleen näitäkin pelejä. Kunnon buustin odotukseen sain Mega Swampertista, joka on niin törkeän maskuliininen möllykkä että oksat pois. Tuohon kun saisi vielä lisättäy kunnon pornoviikset niin avot`.
  Dianchie ei jaksa kiinnostaa yhtään oli megaa tai ei, mutta tuo Sableye näyttää ihan kivalta. Muuten voisi tulla tiimiinkin, mutta koska aion käyttää megana Swampertia, niin täytyy kehitellä jotain muuta. Nyt muuten käryää siihen malliin että Lasagne on saanut kunnon karsinogeeni pinnoitteen...hitto.

  VastaaPoista
 6. Jihuu, mukavaa kuulla Avri sinusta jälleen! Minä olen kuule aivan into pinkeänä näistä peleistä että hurlumhei vaan, vaikka paljastettujen tietojen spekulointi onkin jo vähän plääh, kun ei noista irtoa sitten kummemmin mitään vaikka kuinka yrittäisi repiä väkisin jotain (esim. tuo kartta on lopulta aika mitäänsanomaton tapaus haha).

  Sekä Mega Sceptile että Swampert ovat molemmat tosi hienoja, ja ihan jopa tekisi mieli aloittaa joko Treeckolla tai Mudkipilla... mutta taidan silti pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassani ja valita Torchicin! Kyllä vain, ihan nostalgisuuden vuoksi (valitsin sen aikanaan myös Sapphiressa ja Emeraldissa). Tosin saatat ehkä ajatella, että miksi sitten vielä kerran valita Torchic, miksi ei kokeilisi jotain uutta... mutta oon myös sikäli vähän vastarannan kiiski, että tiedän kaikkien muiden valitsevan joko Treeckon tai Mudkipin (koska uudet megat), niin siksipä pitäydyn ehkä "tylsimmässä" mutta epätavallisimmassa valinnassa eli Torchicissa. Munchy ja Munchyn logiikka loistakoon.

  Mega Diancie on kaaaaanis tapaus ja Mega Sableye on kans huisin hauska ja sekin yrittää kovasti tunkeilla jo etukäteen suunnittelemaani tiimiin. Saapi nähdä! Vierailevan kirjoittajan pesti voisi houkutella jos olisi jotain mistä raapustella (ja innostusta tehdä niin kaiken lisäksi), niin pitääpä tuumailla...

  VastaaPoista
 7. Tervetuloa elävien kirjoihin ^^
  Mega-Sceptile näyttää todella hyvältä ja uusi tyypitys kiinnostaa, sillä aiemmin pelatessa kyseinen line ei ole oikein itselle toiminut. Mudkip on ollut lempparini, mutta en nyt kyllä pysty tuota valitsemaan tuon megan takia. En siis yhtään tykkää tuollaisista buffeista ja olen törmännyt jo liian moneen bara-furry-kuvaan siitä..
  Odotan kovasti että pääsen hillumaan tuolle sateiselle routelle <3 Sinne tuli usein tehtyä majatkin.

  VastaaPoista
 8. Kieltämättä en malta odottaa! Treeckon tosiaan taidan valita itsekkin, pidin siitä alunperinkin ja pitäähän tuota megaa päästä kokeilemaan! :D

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!