Pokémon Y - Osa XX: Viimeinen ristiretki

Onpas kohtalokas otsikko :D. Mutta tähän päättyy näin vihdoin "raporttini" Y:ssä etenemisessä, hahaha. Nythän olen ostanut Pokémon X:n, ja vaikka tarkoitus ei tosiaankaan ole raportoida siitä samaan tapaan, niin tulen kuitenkin kirjoittamaan yksittäisi juttuja esim. pokémoneista, joita siinä pelissä kokeilen.

Niin, ja kannattaa pysyä kuulolla: koska OmegaRubyn ja AlphaSapphiren julkaisu lähestyy, niin järjestän pienen "count downin" blogissa ja postaan marraskuun alusta joka päivä postauksen, jonka seurassa sitten viihtyä kunnes pelien odottettu julkaisu koettaa :D. Katsokaas kun tutkitusti tää mun blogi vetää vertoja videopelin tarjoamalle viihteelle*.

*väitteelle ei löytynyt lähteitä.

------------


Ennenhän Pokémon-peleissä sankari siinä hoitelee liigan ja hänen huima saavutuksensa kirjataan ylös jonnekin homehtuneeseen Hall of Fame-rekisteriin, jota ei edes pääse kukaan tuiki tavallinen tumpelo tutkimaan. Kyllä on hienoa se mestaruus! Mutta Y:ssä ei lähtenytkään heti Hall of Fameen pääsyn jälkeen loppukrediitit pyörimään...


... vaan seuraavaksi meikä tessuttelee paraatimatolla ihmisten hurratessa! NO NIIN, nyt on tässä pelissä oikea meininki. Harmi vaan, että ei nää juhlikaan mun mestaruutta, vaan Team Flaren kukistamista, jonka takia noi mun kaveritkin on tuossa mukana (huomatkaa miten taktisesti croppasin Serenan pois tuosta oikeanpuolimmaisesta kuvasta, heheh *pahis*). No, mutta ei välitettä pikkuseikoista, sillä kyllähän tuota sietääkin juhlia, kun pari pikkutenavaa kukistaa ilkeän pahistiimin ja pelastaa maailman. Vihdoinkin ripaus realismia tähän peliin! Hahaha, mulla ja Trevorilla on sama paita :D. Homies 4ever.


Juhlatunnelman keskeyttää kuitenkin AZ, joka haluaa tietää, mitä kouluttajan oleminen oikein tarkoittaa. Tämä tietty tarkoittaa meikän puolelta ottelua, huhuh. AZ:lta löytyy sellaiset pokémonit kuin Torkoal, Golurk (pokémon jota en vieläkään ole testannut!) ja Sigilyph. Ottelu kävi aika käden käänteessä, kun Dedenne hoiteli Torkoalin ja Sigilyphin ja sitten Chestnaught hoiti Golurkin pois päiviltä.

Ottelun jälkeen AZ kiittelee, että nyt hänen menneisyyden haamut ovat jostain syystä vapauttaneet hänet ja hän tuntee olonsa ensi kertaa vapaaksi näiden vuosien jälkeen.



Tästä seuraa sitten aika symppis kohtaus, jossa AZ:n Floette leijuu taivaalta vanhan kouluttajansa luokseen nyt kun tämä on tehnyt sydämessään sovinnon (kaunista, eikö). Aika symppis.


Ja juhlinnat jatkuvat. No niin, nyt oli sitten vuorossa ne loppukrediitit. Pelaaminenhan ei kuitenkaan tähän tietty pääty.

Nyt siirrytäänkin sitten seuraavaan päivään ja löydän itseni taas kotoa Vaniville Townista. Kuolin nauruun, kun marssin alakertaan tapaamaan äityliä, koska:


:DDDDD En nyt tiedä, miten homma toimisi jokaisen kotona, mutta kuvittelisi nyt ihan tosiaan, että oma äiti vaivautuisi parin kylän päähän juhlimaan, kun hänen ainoa ja rakas poikansa on vaarantanut henkensä ja pelastanut hitto vie koko maailman :DD. Mutta ehei tää meidän mamma pysyi kotona ja katsoi paraatin telkkarista :DDD.


Shauna on edelleen niin symppis! ♥


Mestarille tulvii lahjoja, ja niin Professor Sycamorekin vaan antoi meikäpojalle junapassihöskän, jolla matkustaa Kiloude Cityyn. Kiloude City on täynnä kaikkea hyödyllistä, mutta ulkonäöltään tosi mälsä paikka. Olisi nyt viimeisessä kaupungissa voinut vähän revitellä. Esimerkiksi se alun Aquacorde Townkin on designiltaan Kiloudea jännempi. Kummiskin, Kiloude Citysta löytyy koukuttava Friend Safari (tarviin lisää friend codeja D:), Battle Maison ja Stats Judge Pokémon Centerissä, joka kertoo hyödyllisesti, että millainen potentiaali pokémonillasi on - ihan kätevä hahmo kun breedailee.


Kiloude Citystä saa myös tuon maailman siisteimmän Pangoro-hatun. Tahdon! Törmäsin myöskin Serenaan, joka lupailee ottelussa jotain uutta ja yllätyksellistä. Olisko, hmm, mega evoluutio kenties :D?


No minullakin oli Serenalle yllätys, nimittäin käytinkin tässä ottelussa kilpailutiimiäni ihan vain vaihtelun vuoksi. Kilpatiimini levelit pyörivät noissa viisissäkymmenissä, eli siis huomattavasti Serenan pokéja alemmilla tasoilla. Se ei kuitenkaan juuri menoa haitannut. Uppo-outo tuo tekoäly tässä pelissä, kun Volt Switchillä vaihdoin Helioliskin Hippowdoniin, niin seuraavalla vuorolla Serena vaihtoi Meowsticinsä _Jolteoniin_.


Ei ollut kauhean vaikea sitten arvata, mikä toi Serenan yllätys oli :D. En tosin tiennyt, että se olisi just Mega ABSOL. Tää Absol näyttää aivan älyttömän typerältä meikäläisen mielestä. Kiehtovan vaaralliseksi kuvailtu mystinen 'Disaster Pokémon' on saanut enkelinsiivet selkään, joo-o, onneksi suurin osa mega evoista on paremman näköisiä. Nythän tää näyttää joltain pehmokarvaturrilta, tui tui tui, eikä suinkaan siltä Absolita, jota aina nuorempana koetin välttää Sapphirea pelatessa, kun perusruohikkopokémoniksi sillä oli niin kamalan ilkeä Attack.


Minullakin on yllätysmega Serenalle ^___^. Mega Aero on aika kiva, tai ainakin sen Aerial Ace on kiva. Designista nyt en niin tiedä, mutta kyllä se tuon Absolin rinnalla hyvältä näyttää.


Tähän kuvaan päättyy kuitenkin Y-matkani, joskin varmaan kenties jossain välissä kirjoittelen Lookerista omat höpinäni ja sen sellaista. Mutta nyt sitten takaisin peliin, koska tässä kohtaa musta esitellään ehkä pelin laiskin selitys ikinä. Sycamore selittää, että voin jotenkin hienosti voimistaa Mega Ringini ja miksi voin sen tehdä? No selitys tulee tässä:

"You were exposed to the Legendary Pokemon's energy in Team Flare's secret HQ. And the Mega Ring has absorbed the power of the sundial. These two powers have combined to upgrade your Mega Ring. Now, it will react to underground Mega Stones, but only when the sundial is emitting light. I'm sure these stones hide in every corner of Kalos! Use this power to find them!"

No enhän minä mitään oikeasti hienoa tieteelliseltä kuulostavaa selitystä odottanutkaan*, mutta kyllä toi nyt kuulostaa jo vähän turhan kaukaa haetulta poppamies-jorinalta. Hiiteen kaikki hemmetin energiat ja valot ja voimat :-D. Noh, näin minä olen kumminkin paremman Mega Ringin omistaja ja voin etsiä Mega Stoneja ympäri Kalosia!

*valetta, totta kai juuri sellaista minä odotin.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

3 kommenttia:

  1. Paljonko tuli lopulta peliaikaa? Itse vedin Y:n lävitse parin päivän sisällä yli vuosi sitten kun sen käsiini sain ja sain upotettua päätarinaan aika huikeat 55 tunti muistaakseni, mikä on paljon enemmän kuin missään muussa pokemonpelissä. Post game on niin harmittavan olematon kyllä, että eipä XY ole muuta tekemistä kuin breedailla competitiveen poksuja tai huntata shinyja (+ Maison, jos sille linjalle haluaa lähteä).

    ..Ehkä voisin joskus myös vetää lävitse ne Looker-missiot, ehkä.

    Lisää mut viimein hei vihdoin ystävälistalle, 4081-6698-3390. En muista enää mitä tuolta safarilta löytyy, ehkä maatyypin poksuja vissiin, öö.

    (Mega Absol on kiva. Ei lemppareitani, mutta kiva silti. :( )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä läpäisin pelin aikaisemmin kesällä, postausta en vaan saanut aikaiseksi kirjoittaa aiemmin. Peliaikaa on nyt varmaan jo joku 200 tuntia, mulle aina käy niin, että koska haluan pitkittää pelin ikää - lopulta kaikki muut ovat pelanneet pelinsä läpi aikoja sitten ja aloittavat kaikki kilpapelaamiset, ja meikä ei halua jäädä jälkeen: alan sitten kesken ingamen kouluttaa itselleni kilpatiimiä ja näin pelaaminen vaan vähenee :D. Y:n kanssa kävi kyllä oikeasti niin, että en vaan kerta kaikkiaan olisi ehtinyt ns. maratoonata sitä läpi, vaikka olisin halunnutkin. Jotenkin enää ei tule pelattua pelejä monta tuntia putkeen, harmi. Oon kai tulossa vanhaksi *tarkistaa rypyt*.

      Post-gamen mitättömyys mua aina Pokémon-peleissä eniten surettaa ja siks nykyään jarruttelen entisestään pelissä etenemistä D:. Toivottavasti ORAS:ssa on vähän enemmän post-game-juttuja... no, ainakin toiveikas saa olla!

      Hei joo, lisäsin nyt hetimiten sun friend coden listalle! Kiitus! Ja pahoittelut etten oo sitä ennen lisännyt!

      (Anteeks :( Mut mikä on sun lemppari mega sitten? :D)

      Poista
    2. Aa, no, se selittää sitten. :p Itse en mitään breedailuja tai muutakaan vastaavaa hoida ennen kuin peli on hoidettu lävitse. Omalta puoleltani ei pahemmin löydy kilpailullisesti pelaavia kavereita, n. 90% ei tiedä mitä IV:t ja EV:t ovat. OR/ASiin vissiin varmistettu Battle Frontier, joten siitä pitäisi riittää puuhailemista ja tappelemista pitkäksi aikaa, hörhörr.

      Et muuten edes olisi voinut aiemmin lisätä, kun en tullut sinua friend codellani tökkimään jostain syystä vasta kun nyt, lol.

      Lempparimega on varmaan ulkonäöllisesti tällä hetkellä mega Altaria tai (shiny) mega Gardevoir, mutta käytön puolelta voiton vie 100-0 mega Mawile. :>

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!