Pokémon Animemaratoni VI: Cerulean Cityn lumpeenkukat

Voi miten häpeän animemaratonia, joka lässähti pahasti alkumetreihin. Best Wishes-kaudesta puhumattakaan. Mutta nyt siis Indigo League-jaksoon numero 7: "Cerulean Cityn lumpeenkukat"!

Jakson alussa Ash ja kumppanukset ovat matkalla Cerulean Cityyn, jonne Mistyhän ei suin surminkaan tahdo. Ensin Misty koittaa pelotella Ashia kummituspokémoneilla ja sitten houkutella lähtöä mieluummin Vermillionin Cityyn, vaan Ash tahtoo Putousmerkin ja siksi matka jatkuu.

Seuraavaksi jakso siirtyykin Jamesin ja Jessien hiipparointiin isossa rakennuksessa. Rakettiryhmä murtautuu rakennuksen sisälle ilmastointikanavaa pitkin ja etsiskelevät tovin koneiden ja laitteiden sekamelskasta sitä, mitä he tulivat hakemaan... eli helvetin suurta imuria.
Sinänsä mielenkiintoista, että mitenköhän kolmen kopla oikein kuljetti huomaamattomasti tuon imurin ulos tuolta rakennuksesta? Ehkä se paloiteltiin ja kuskattiin ilmastointikanavaa pitkin :-D. Oven käyttäminen olisi ensinnäkin aika huomiota herättävää, kerta imuri on aika isokokoinen ja toiseksi aivan liian looginen ratkaisu Rakettiryhmälle.

Ash ja Brock saapuvat Cerulean Cityyn ja huomaavat Mistyn kadonneen jäljettömiin - kohtauksessa Ash laukoo taas mahtavia totuuksiaan, ettei naisia voi koskaan oikein ymmärtää :-D. Rakastan tätä hölmöä Ashia! Porukka havaitsee suuren ihmisporukan ja saavat selville, että ovat saapuneet rikospaikalle. Cerulean Cityn Jenny onkin se ensimmäinen "toinen Jenny", johon Ash törmää ja kuulee Viridian Cityn Jennyn olevan tämän Jennyn käly. Mikä on sinänsä taas hassua, koska silloinhan he eivät ole mitään sukua toisilleen ja heidän samanlaisuutensa vasta onkin hämmentävää :-D. Kumminkin Cerulean Cityn Jennyssä on sitä jotain, nainenhan oli kovaa vauhtia pidättämässä Brockia ja Ashia. Tässä legendaarisessa kohtauksessa Brock osoittaa ensimmäistä kertaa hiukan innostustaan Jennyn naiskauneudelle. Jenny kuitenkin pääse töistä vasta, kun on Brockin tapaisten pienten lasten nukkumaanmenoaika, haha. Niin legendaarinen!


Ja sitten! Brock hämmentää kaikki katsojat totaalisesti. Juuri kun Ash on matkalla salille, niin Brock vetoaa asioihin, joita hänen täytyy hoitaa ja lähtee siksi omille teilleen. Kun Ash yrittää tiedustella Brockin "asioista", niin Brock vain myhäilee epämääräisyyksiä. Minne Brock lähtee? Mitä asioita hänellä on hoidettavana? Miksi juuri nyt? Brockin salamyhkäisyys vihjailee, että tässä on jotain hyvin hämärää :-D! Mutta totuuttahan me emme taida koskaan saada selville... Mitä veikkaatte?

Cerulean Cityn salilla Ash näkee Sensaatiomaisten sisarusten Daisyn, Violetin ja Lilyn pitävän upeaa vesishowta suurelle yleisölle. Ash ei tietenkään tästä ymmärrä mitään, mutta nyt ensimmäistä kertaa todella huomasin, että Pikachullahan on silmää naiskauneudelle heti! Ja ihan pikaisesti selvyyden vuoksi: Daisy on tuo blondi, Violet sinitukkainen ja Lily tuo pinkkipää.
En valitettavasti muista yhtään, miten suomidubbi oli Sensaatiosisarukset hoitanut, mutta enkkudubissa heillä on ihana yli-teinimäinen puhetapa. Etenkin Lilyllä.

Ashille selviää kyllä aika pian, että Sensaatiosisarusten pokémonottelu-kyvyt ovat hiukan eri luokkaa kuin heidän vesishownsa. Tyttöjä kiinnostaa enemmän ulkonäöstä huolehtiminen kuin ottelut, etenkin nyt kun he ovat hävinneet jo peräkkäin kolme kertaa - vieläpä Pallet Townin kaltaisesta tuppukylästä peräisin oleville kouluttajille, haha. Kaikki heidän pokémoninsa ovat tällä hetkellä Pokémon Centerissä, paitsi Goldeen, joka osaa vain Horn Attackin. Huomatkaa muuten tuossa yhdessä kuvassa, miten akvaariossa uiskentelee ihan tuikitavallisen näköisiä kaloja eikä Magikarpeja tai vastaavia :-).

Daisy, Violet ja Lily tarjoavat lopulta Putousmerkkiä Ashille ihan tuosta noin vaan, ilman ottelua. Mitä luusereita D:. Onneksi kuitenkin Misty saapuu kehiin! Tää oli lapsena aikamoinen yllätys! Käy heti selväksi, että Sensaatiosisarukset tykkäävät piikitellä siskoaan aika kovastikin ja samassa selviää syy siihen, miksi Misty oli niin vastentahtoisesti palaamassa Cerulean Cityyn. Hän oli lähtenyt matkalle tullakseen parhaaksi (vesi)pokémonkouluttajaksi, eikä suostuisi palaamaan ennen kuin tavoite olisi saavutettu. Vaan missä ovat tyttösten vanhemmat?


Mistyn ja Ashin ottelu oli mielestäni silloin aikoinaan tosi jännittävä! Mistyn ottelijat olivat Staryu ja Starmie (mikä pistää aina miettimään, miksi Mistylle annettiin nuo molemmat kehitysasteet), kun taas Ashin Butterfree ja Pidgeotto, koska Pikachu ei suostunut otteluun. Jee, hyvä Pika. Olen aina tykännyt Mistyn Starmiesta erityisen paljon, miksi onkin aika tosi mälsää, että se on koko Pokémon-historian aikana voittanut peräti yhden ottelun. Starmiessa parasta on se, kun tähden voimat alkavat olla lopussa ja tuo jalokivi alkaa välkkyä ja kuuluu sellainen kumea ääni, vähän niin kuin Pokémon-peleissä, kun HP alkaa olla pokélta vähissä. Cool! Staryu ja Starmie ovat mystisiä. Toivoin lapsena Mistyn voittavan :-D.

Mutta sittenhän Rakettiryhmä saapuu imureineen... ja perinteinen kuvio jatkuu, RR imuroi salin tyhjäksi vesineen päivineen (vai pitäisikö sanoa vesineen pokémoneineen?) ja sitten Ash saa neronleimauksen, että vesi johtaa sähköä ja Pikachu pamauttaa Rakettiryhmän ampaisemaan taivaisiin. Mutta miksi Jamesin tuo katu-uskottava ruusu katosi jossakin kohdassa Indigo League-kautta?
Ja niin Mistyn sisarukset päättävät lahjoittaa Ashille Putousmerkin, koska Ash pelasti salin ja sen pokémonit. Ja koska Pikachu olisi voittanut Mistyn, jos se olisi suostunut ottelemaan.

Tämä oli aika legenda ja hauska jakso. Mutta seuraava jakso vasta onkin jotain, mutta siitä enemmän ensi kerralla :-).


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

2 kommenttia:

  1. "Keskiyö koittaa, viulutkin soittaa, kun ryövärit voittaa!"

    Haha, tämä jakso on miulla videolla (tai on miulla muitakin). Kiva jakso, Mistyn siskot esiteltiin. Muistan kun lapsena siskoni kyseli, "kuka noista siskoista haluat olla?" Heitä me leikimme aina kun kävimme uimassa. ^^

    Ihmetytti minuakin aina, miten hitsissä se Viridianin Jenny voi olla Ceruleanin Jennyn käly... Samoin on aina arveluttanut, että viedäänkö Pokémon-maailmassa pieniä lapsia vankilaan? (epäilihän tuo Jenny Ashia ja Brockia vankikarkuseiksi) Sama juttu myös jaksoissa "Pokémon hädässä" ja "Kasvatuskeskuksen salaisuus".

    En muuten kiinnittänyt huomiota noihin kaloihin ennen... Muuten, myös Digimonissakin pystyi näkemään, että siellä Digimaailmassa uiskenteli ja lenteli ihan tavallisia kaloja ja lokkeja. XD

    Muistaakseni muuten tuo Pokedexin antama Staryun analyysi "Tämän vesipokémonin ydin hehkuu seitsemässä värissä. Niitä käytetään joskus koruina." on itse asiassa Starmien analyysi noissa R/B/Y - peleissä. Halusin vain huomauttaa...

    Ei kai haittaa näin pitkä viesti... ^^'

    VastaaPoista
  2. Haha, oi, ihana sitaatti! Harmi kun en itse voi katsoa näitä kaikkia jaksoja suomeksi! Olen ehdottomasti suomidubbin ystävä, mitä tulee Pokémonin ensimmäiseen kauteen ♥ (kuten varmasti kaikki...)

    Nyt kun muuten mainitsit, niin meikä on kanssa ihannoinut Mistyn siskoja lapsena. Etenkin Daisya, se on minusta noista kaunein :-D. Tein lapsena niistä tosi paljon paperinukkeja, kuten pokémonista muutenkin.

    Täytyy joskus tehdä joku Jennyn ja Joyn sukukartta, missä on merkattuna kaikki sukulaissuhteet ylös. Voisi olla aika hauskan näköistä :-D. Kuinkakohan monta 10-vuotiasta vankia jo löytyy Pokémon-maailman vankilasta...
    Tuo Digimon-info onkin jännä! Vai että lokkejakin, haha!

    Oi! Tuo info tuosta Staryu-Starmien Pokédex-infosta onkin kiinnostava. Hassua, kun Ash tutkii 'dexillä kyllä Staryun, mutta ei Starmieta. Rakastan noita suomennettuja dex-infoja. Täytyisi niistäkin koota joku yhtenäinen paketti (paras on edelleen se Weedlen pokédex-analyysi Samurai-jaksossa) :-D.

    Ja ei haittaa! Tuli tosi hyvä mieli, kun sai lukea näin pitkää kommenttia, jossa oli kanssa jotain omia muistoja jaksosta :-).

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!