Pokémon animemaratoni VII: Matkalla Pokémon-liigaan!

Piristetään vähän tahtia, tällä kertaa vuorossa jakso numero 8 eli "Matkalla Pokémon-liigaan!". Jaksosta olen aina tykännyt jostain syystä tosi paljon, etenkin lapsena. Tämä ja seuraava jakso ovat jostain syystä meikälle läheisimpiä fillereitä, joita Pokémon-historiassa on ollut. Aluksi meinasinkin niputtaa tämän ja seuraavan jakson "Ei oppi ojaan kaada" yhteen postaukseen, mutta äh - kai nyt yksille lempifillereistäni täytyy tarjota ihan ikiomat sepustukset.


Ash leveilee kahdella salimerkillään oikein olan takaa tässä jaksossa, haha! Rakastan tätä Ashia:
"Siellä on paljon karskeja valmentajia"
"Sopii olla, niillä ei varmaankaan ole edes pokémonarvomerkkejä!"

Ash myös intoilee kymmenennestä voitostaan ottelussaan Pidgeotto vastaan pikkuinen Rattata. On siinäkin reilu ottelupari, Rattata on varmaan Pidgeotton pään kokoinen, jos sitäkään :-D. Ash ihan sattumalta päätyy leveilemään voittamalleen pikkupojalle (jolla on muuten sama suomiääninäyttelijä kuin seuraavan jakson sivupäähenkilöllä Joella) ja poika kertoo Ashille A.J.-nimisestä kouluttajasta, jolla on epävirallinen sali lähistöllä. Sinnepähän tietysti Ash matkaa nokka pystyssä. Misty ja Brock häpeävät Ashin käytöstä, niin kuin minäkin - tosin oma fiilikseni on riemukas naurunsekainen myötähäpeä :-D.

A.J. oli minusta lapsena tosi cool. Ja onhan A.J. edelleen ihan siisti tapaus, mutta miksi sillä on noin paksut jalat? A.J. on vähintään yhtä itsevarma voitosta kuin Ash, joskin toisin kuin Ash, hän ei kohella yhtä paljon. On muuten jotenkin kummallista, kun jaksossa puhutaan jotenkin ihailevaan sävyyn siitä, että A.J. valmentaa "villipokémoneja". No mistäs niitä pokémoneja löytyy kuin villinä luonnosta? Ihan kuin A.J. kouluttaisi jotain oikein harvinaisen rajua kamaa teltassaan :-D.

Ash ja A.J. aloittavat ottelun, johon A.J. lähettää Sandshrewn. Ihastuin pikkuisempana tämän jakson myötä Sandshrewiin sen verran, että vaadin äitiäni sahaamaan irti Sandshrewin, joka keikkui sellasen pokémontikkarin päässä. Kun tikkari oli syöty, sisällä oli tikun päässä kiinni pokémon. Sillä Sandshrewilla tulikin sitten leikittyä + ne tikkarit oli tosi hyviä :-D. Ash ottelee Pidgeottolla ja häviää hetkessä. Sama käy myös Butterfreelle, eikä Pikachu enää suin surminkaan tahdo otella Sandshrewta vastaan. Ash tietysti syyttää A.J.:ta huijaamisesta. Rakettiryhmä kiinnostuu oitis Sandshrewista (ja James toteaa A.J.sta osuvasti: "Paita on kai parinsadan vuoden takaa, koko mieshän on museotavaraa" :-D).

A.J. esittelee hävinneelle Ashille telttansa sisältöä, jossa vaikuttava määrä pokémoneja treenailee. A.J. treenaa Sandshrewia kovaa ja käskee sen sukeltaa veteen, vaikka maapokémonit inhoavat vettä. Tällaisesta koulutuksesta Ash tulistuu ja riita poikien välille syttyy hetkessä. Miksi pojat aina tappelevat? A.J. väittää kiven kovaa, että Sandshrew on immuuni vedelle - miksi ihmeessä se sitten loikkaa vedestä samantien pois? Ehkä jotenkin paremmin olisi sopinut, että Sandshrew on karaistunut vedelle ja kestää sitä siksi paremmin. Pojat kumminkin tappelevat treenausmenetelmistä, Ashin mielestä A.J. ei välitä pokémoneistaan ja A.J.sta taas Ashin pokémonit ovat nynneröitä.


Kaikessa tohinassa Rakettiryhmä saapuu paikalle punaiseen palloon piiloutuneena kaappaamaan Pikachun. Mistä nämä ideat oikein tulevat? :-D No koska ryhmällä ei oikein mikään mene täysin putkeen, he nappaavatkin Sandswhrewin. Sillä välin kun kumppanukset ihmettelevät, missä Sandshrew on, Ash onnistuu  nolaamaan itsensä täysin kannustamalla A.J.n pokémoneja lähtemään julman kouluttajansa luota. Voi että :-D. Sandshrew kuitenkin ilmaantuu pian takaisin kaivauduttuaan maan alle pakoon Rakettiryhmää ja Ash joutuu huomaamaan, että A.J. kyllä välittää pokémoneistaan ankarasta treenistä huolimatta. Rakettiryhmä saapuu pian paikalle ja lausuu tunnusrunonsa (aiemmin jakson aikana he yrittivät muuttaa tunnuslauluaan), josta James sanoo osuvasti: "Se on klassikko". Varmasti kaikki voivat sanoa samaa RR:n tunnusrunosta.
Rakettiryhmä, jota ei enää yhtäkkiä kiinnosta Sandshrew vähääkään toisin kuin jakson alussa, päätyy otteluun nyt A.J.ta vastaan. Jos A.J. voittaa ottelun, olisi kyseessä sadas peräkkäinen voitto, mikä taas tarkoittaa A.J.:lle sitä, että hän lähtee keräämään saliansiomerkkejä osallistuakseen Pokémon-liigaan. No, ottelu onkin helppoa työtä. Tässä ottelussa muuten nähdään harvinainen isku, nimittäin "one-hit-KO"-hyökkäys Fissure, joka suomikäännöksessä on nimetty Lohkaisuiskuksi. Fissure on nähty tähän mennessä animehistoriassa vain kolmasti.


Ash ja A.J. eroavat lopulta sovussa ja lupaavat joskus vielä näkevänsä. Ja minä niin lapsena uskoin, että he vielä kohtaisivat Pokémon-liigassa :-(.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

8 kommenttia:

  1. Jes, animemaratoonia pukkaa! Tekisi itselläkin kovasti mieli katsoa näitä jaksoja. Joku DVD-boksi kaikista Pokémon-jaksoista olisi aika mahti, vaikka löytyneehän niitä muualtakin.

    Nykypäivän kirjoittajat olisivat varmasti tehneet A.J:stä vastustajan Ashille, ja ottelu liigassa olisi ollut varma nakki. Harmi, että niitä vastustajia alettiin keräämään kunnolla vasta näin myöhään animessa. A.J. olisi ollut ihan loistava vastus Ashille, sillähän voisi olla Sandslash ja vaikka mitä mukavaa!

    Olisi kyllä ihan huippua, jos joskus tulisi lisää Pokémon Chronicles-jaksoja tai jotain vastaavia, jotka näyttäisivät mitä menneille hahmoille kuuluu. Mistyt sun muut saisivat tietysti omat jaksot, mutta olisi mukavaa tietää missä A.J. nykyään menee... Tai vaikkapa Todd! Traceystakaan ei ole kuulunut aikoihin mitään (vaikka se olikin fanien lyttäämä, huono vaihtoehto Brockille, niin silti!). Olen aina kuvitellut Porygon2:n ja/tai Porygon-Z:n tekevän debyyttinsä Traceyn kanssa Oakin labrassa... Jos niitä nyt koskaan animessa tullaan näkemään.

    VastaaPoista
  2. Jiihaa! Tämäkin jakso on kyllä hyvä, A.J. ja Sandshrew on siistejä. =D

    Lapsesta asti olen miäkin odotellut A.J.n saapumista takaisin kuvioihin, muttei vaan ole tullut... =(

    Tuli muuten Super Mario mieleen aina lapsena siitä musiikinpätkästä, joka soi kun Sandshrew hyppää altaasta pois. Tuskin kiinnostaa, mutta sanoinpa silti... ^^'

    VastaaPoista
  3. Pakko heittää kommenttia kun mainitsit nuo tikkarit :) , jotka olivat niin suuria mollukoita että miulla oli lieviä vaikuksi tunkea niitä suuhun. Ja pakkohan ne hirviöt oli sahata tikusta irti että niillä voi kunnolla leikkiä, edelleen ovat hyvässä tallessa, Bulbasaur (hienoin näistä), Charmander, Squirtle ja Psyduck.

    Itse jakson olin ihan unohtanut. Ennen ei pisätnyt pahakseen näitä täytejaksoja. Ja voi mahoton sentään, koheltaja-Ash on vaan niin hervoton :D , harmi että se on nykyään niin tylsä hahmo.

    VastaaPoista
  4. Munchy: Hauska nähdä sua taas vaihteeksi täällä päin nettiä! Jos kiinnostaa, niin suomidubeilla voi katsoa Pokémonia Fin-tv-sivustolta jaksoon 40 asti ;-). DVD-boksi ekasta kaudesta suomidubilla olisi tosin kyllä kulttuuriteko.
    Ja tosiaan, esimerkiksi A.J.ssa ja Paulissa on minusta aika lailla samoja elementtejä. Harmittaa niin paljon, kun A.J. ei tehnyt comebackia liigassa.

    Chronicleista ole aivan samaa mieltä. Todd, Brock ja uudemmista hahmoista Barry ja Angie ovat sellaisia, jotka ansaitsisivat noita jaksoja.

    Riuku: Jee! Samiksia, A.J. ja Sandshrew ovat cooleja 8). Ihan tyhmää, kun eivät palanneeet liigassa :(. Kuuntelin muuten tuon musiikinpätkän ja joo-o, voin ymmärtää kyllä, miksi sulle tulee siitä Mario mieleen.

    Sake: Kiitos kommentista, kiva saada kommenttia uudelta kommentoijaltakin. Ja todellakin! Ihan mahtia, että joku muukin muistaa ne tikkarit! Ne oli ihan super hienoja! Taisi mennä tosiaan niin, että se karkkiosuus tikkarista jäi vähän sivuseikaksi, kunhan sai sen pokémonin sieltä. Voisinkin nostalgiasyistä kaivaa ne tikkari-lelut esille ja ottaa valokuvia tänne blogiin :-D.

    Ja tosiaan, ennen nämä täytejaksotkin oli ihan kultaa... nykyään valitettavasti harvemmin :-(.

    VastaaPoista
  5. Haa, muistan oikein hyvin tämän jakson :) poikakaverilla sattuu olemaan kaikki ekan tuotantokauden jaksot kasetilla, joten lainasin häneltä ne, kun opiskelin viime vuonna amiksessa (lol). Nää dubit on kyllä kaikkein legendaarisia. No aivan kuin tuo Raketti Ryhmän tunnuslause :D nykyään se meno on sitten enemmän...hmm...ei niin legendaarista.

    Ja ne tikkarit tosiaan oli hyviä! Itte kakarana vaan väännettiin tikkareilta julmasti niskat nurin, eli niihin jäi sitten pieni pätkä sitä varttakin. Saattaapa noi joitain pikkupoksuja olla vielä tallessa. Squirtleja löyty eniten meidän taloudesta, niin kai ne sitten olivat parhaimman makusia...♥

    VastaaPoista
  6. Marle: Poikakaverisihan on oikea aarre! Tuollainen kasettikokoelma kyllä kelpaisi (tällä hetkelläkin koitan taistella itselleni kaikkia Indigo League-jaksoja suomidubilla :|, kirottu Juniori näytti väin ekat 50. jaksoa IL-kaudesta...).
    Joo, mistäköhän syystä Pokémon ei ole enää niin, hmm, legendaarinen :-D. Tykkään siitä edelleen, mutta nämä ovat legendoja. No ehkä se nostalgia vaikuttaa eniten, joskin musta varhaisempien Pokéjaksojen huumori puri meitsiin paremmin.

    Jessh! Hyvä tietää, etten ollut ainoa, joka halusi niistä pokéista leluja :-D.

    VastaaPoista
  7. Oi, mullakin on ollut tommosia tikkareita! Muistan että halusin aina ihan hirveesti Charmanderin, mutta sain ainoastaan Bulbasaurin ja Squirtlen. Plääh! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaah, voi että, mulla on monta Charmander-tikkaria vielä tallessa (ei tietenkään sitä karkkia siinä enää, pelkkä tikku :D), kunpa voisin lähettää sulle yhden niistä :D! Ne tikkarit oli niin kultaa!

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!