AlphaSapphire - Osa I: Yksin Hoennissa!

Oonko vähän innoissani, että pääsen vihdoin kirjoittamaan taas etenemislöpinöitä :D. Etenen hitaasti, beware, lähinnä koska oon hidas mutta myös, koska näiden postausten taikominen vie niin paljon aikaa, että en voi silloin tietenkään pelata :D.


Peli alkaa vallan nostalgisesti. GBA-tyylinen Birch selostaa alkuhöpinöitä PokéNav-ruudulta ja sitten on tällaista  nättiä maisemavideota sun muuta. Uuuuuuaaaa. Tosi hieno alku, harmi etten ottanut enempää kuvia kuin tämän yhden. Etenkin alussa metsässä vilahtava Tropius näyttää tosi kivalta.


Ja tässä sitä ollaan... Littleroot Townissa. Valitsin pelihahmoksi tytön, koska se musta nyt vaan näyttää paremmalta. Vähän kyllä hiertää, että hahmokustomointia ei oo näissä peleissä, mutta kai sen nyt pystyy jotenkin ymmärtämään ja hyväksymään, kun kyseessä on remaket peleistä, joissa ei sitä ominaisuutta ollut :/. Eniten mua harmittaa, ettei ihon väriinkään pysty vaikuttamaan, muuten oisin mieluusti valinnut hiukan tummemman typyn!


Voi kamala, alkoipa tää mun teksti nyt negatiivisesti. On siis parempi vaihtaa sävyä... Nimittäin aaah, katsokaa nyt noita, miten tunnelmalliselta tää peli vaikuttaa :3. Kuten varmasti on kaikille selvää, niin meitsi on muuttanut Johtosta perheineni tänne, sillä isällä on sali Petalburg Cityssä. Tänään on siis ollu ainakin mun hahmolla muuttopäivä ja saavumme Littleroot Towniin rekan kyydissä.


Mennään oikeastaan heti asiaan, koska turha tässä on turhaa tuhista turhissa. Äiti kehoittaa meikäläistä tapaamaan naapuritalossa asuvan iskän ystävän, Professori Birchin, perhettä. Perheessä on sattumalta samanikäinen muksu, kuin mitä mä olen. Brendan. Jo heti AlphaSapphiren alussa huomasin, et tässä pelissä on panostettu XY:tä enemmän tällaisiin... elokuvamaiseen kerrontaan. Kamera zoomailee enemmän ja lyhyitä cutscenejä on useita jo ihan alussa. Tässäkin esitellään Brendania valmistautumispuuhissa.


Mun head canonissa Brendan/May on tosi v-mäinen kaveri :D. Ei sillee samalla tavalla kuin Serena oli Y:ssä, Serenalla oli naama vinkuralla ihan koko ajan, mutta tää Brendan vaikuttaa sellaselta, että se oikeen kaveeraa ja esittää tosi... ei-kilpailullista, mut sit kumminkin salaa se on tosi nyrpeä pelihahmon ilmestymisestä hänen hoodeille. Okei, tää on siis ihan vaan mun omia ajatuksia, hahaha. Mut jotenkin sen quoteista ja naamasta välittyy sellainen olo! Jo heti tää alku, et miten se on olettanut koko ajan, että naapuriin muuttaa poika... en tiiä :D.

No, Professori Birchiä ei löydy kotoa eikä labrasta. Äijä on kuulemma tekemässä tutkimustöitä luonnossa.


Mun oli ihan pakko aluksi koettaa kävellä pois tästä tilanteesta... :D


Aloituspokémoniksi otin Treeckon, jonka myöhemmin nimesin Emeraldiksi, näin kolmatta versiota kunnioittaakseni. Hoennin starttereiden kanssa mulla on aina ollut vähän ongelmia, kun mikään niistä ei iske muhun ihan super lujaa. Mega Sceptile näyttää aika pahikselta ja Hoenn on täynnä vesipokémoneja, joten siksi päädyin Treeckoon Mudkipin sijasta.


Oldale Town! Tää oli mun listassa yksi niistä paikoista, jotka oon kiinnostunut näkemään päivitettynä. Eihän tää nyt mitenkään ihmeelliseksi ole muuttunut, mutta ihan kivahan tää on. On muuten tosi hauska yksityiskohta, että nykyään jos lukee noita Town Signeja, niin kamera zoomaa ylös, jotta näet koko kaupungin (se myös zoomailee erinäisiin taloihin yms.). Näin sen olisi aina pitänyt olla :3.


Pokémon Center näyttää musta paremmalta kuin aikoihin (vaikka oon sen designista tykännytkin aina) ja PokéMartien paluu erillisenä rakennuksena on mahtavaa ja nostalgista :D. En tullu jotenkin ajatelleeksi, että totta kai nekin palaa. Muutenhan esim. Oldale Town olisi aika tyhjä mesta...


"So you FINALLY got a Pokémon..." katsokaa nyt, miten tuollainen... piiloinhottava toi Brendan on :D. Toi kuulostaa musta niin ivalliselta. Anyway, kuonoonhan tuollaiselle Professorin kakaralle täytyy antaa. Oonhan mä sentään salipäälikön mukula, eli tuplasti coolimpi keissi.


Pakko kyllä myöntää, että Torchic on ihan älysöpö! Tää ottelu on varmaan koodattu jotenkin sillee, että Brendanin pokémon käyttää vain sitä Poundia/Tacklea/Scratchia, eikä sitä kolmatta STAB-liikettä? Brendanin kukistettuani, poitsu pyytää mua käväisemään Proffan labrassa kanssaan.


Brendanin ilme... toi on niin pakotettu hymy, pakko olla, kun isä kehuukin meikää eikä häntä! :D Anyway, Professori Birch kertoo, miten Brendan avustaa häntä tutkimustyössään keräämällä pokémoneja Pokédexiin ja että minätyttökin voisin autella. Saanpa siis itselleni Pokédexin ja aimoannoksen poképalloja. Ei muuta kuin matkaan!


Ääääääääää tää on ehkä paras ominaisuus ikinä! Pokémonien yllättäminen hiipimällä. Aina silloin tällöin nurmikolle ilmestyy pokémon, jonka voi yllättää hiipimällä. Nämä overworld-pokét ovat usein voimakkaampia kuin tavallisesti kohdatut pokét ja voivat osata kaikkia jänniä iskuja. Kun tätä ominaisuutta esitellään, niin pelaaja kohtaa Poochyenan, jolla on joko Thunder, Fire ja kaiketi Ice Fang, meitsin Poochylla oli Thunder Fang, mutta poikaystäväni Poochyenalla Fire Fang. Ehkä se riippuu startterin tyypistä?


Tohon hiipimällä pokémonien pyydystämiseen jää ihan pirun helposti koukkuun. Lisäksi myöhemmin huomasin, että jos oot pyydystänyt vaikka normaalin Lotadin tiimijäseneksi ja sitten hetken päästä näet pusikossa erikois-Lotadin jollain tosi kivalla iskulla, niin ainakin mä valitettavasti dumppasin tän tiimiin ottamani pokémoni paremman yksilön tieltä. Julmaa ;__;. Pyydystyksen makuun pääsee myös PokéNavin uudella DexNav-lisäosalla. Mua oikein inhottaa lähteä alueelta, jos en ole kerännyt kaikkia siihen mennessä mahdollisia pyydystettäviä pokémoneja. Enpä oo tainnut ennen pelissä näin ahkerasti pyydystellä alkunurmikoilta monstereita :O.


Ensimmäinen kunnon Route Hoennissa. Tällä routella oli ehkä hauskinta se, miten Pokédexiin tallentui merkintä ohilentävästä Beautifly-parvesta. En ollut siis Beautiflyta kohdannut ottelussa, vaan se lensi pelaajahahmon viereltä ja tästä tallentui dexiin merkintä. Musta hyvä ominaisuus, enemmän animemainen :3. Pokédex tässä pelissä on muutenkin ihan huippu, kun se tallentaa ylös, kuinka useasti oot tavannut tiettyä pokémonlajia pelissä.... äääää, oon koukussa näihin teknisyyksiin :D.


Ja tässä vähän (kämäistä) kuvaa Petalburg Citystä! Siis hmm. Grafiikat on sinänsä musta paremmat, mitä XY:ssä oli, mutta jotenkin musta toistaiseksi Hoenn on ollut hiukan.... jotenkin nähty. No varmaan, kun se on remake, mutta niin :D. Tai ehkä se on vaan, kun katselee näitä kuvia, eikä ole sen pelimaailman sisässä! En mä tämmöisiä ajatellut juurikaan, kun pelasin.


Petalburgissa tapaan tietysti isäpappani... ja onpas kaikkiaan reilu kommentti isältä :D. No okei, hän ei tiennyt, että olen saanut pokémonin... mutta silti! :DD


Paikalle saapuu myös Wally, joka haluaisi Normanin auttavan häntä pokémonin pyydystyksessä. Koko ikänsä kipeä ollut Wally on matkustamassa Verdanturf Towniin pois kaupungin saasteista, mutta toivoisi itselleen omaa pokémonia pitämään yksinäisyyden poissa. Mä oon aina tykännyt Wallysta, ja mua kiehtoisi tietää enemmänkin tästä sen sairaudesta, tällainen dramaatinen ihminen kuin olen :D. Sitä sanotaan, että Wallylla voisi olla astma, mutta pläääh, sehän olisi ihan tosi mälsää. Toivoisin mieluummin jotain kamalampaa (ei sillä, astmakaan ei oo mikään mukava, terveisin astmaatikko) :DDDD. Minä autan pyydystämään Wallylle sitten Raltsin!


Tällä pikkupojalla oli jotain todella hämäräperäisiä puheita, en kyllä nyt kuollaksenikaan muista, mitä se sanoi. Mutta jotain häiritsevää se oli!


Tää Mr. Brineyn mökki sulatti mun sydämen täysin! Aivan mahtava re-design! Tajusin muuten nyt, että unohdin käydä tuolla sisällä... täytyy jossain välissä juosta takaisin kurkkaamaan Mr. Brineyn sisustus-skillssit :D. Ja Peeko! Kaikkien lempi-Wingull :). Aaah, tykkään tästä pikkukohdasta tässä tosi paljon.


Rich Boy Winston! :D Mulle henkilökohtaisesti niitä legendaarisimpia kouluttajia Sapphiresta. Muistan, että PokéNavissa aina just Winston halusi otella ja sehän passasi mulle, kun siltä sai aina niin kamalat määrät tuohta. Voi Winston, miten oletkin kasvanut.


Petalburg Woods oli myöskin mun listassa "paikkoja Hoennissa, joissa käymistä odotan kovasti", ja musta Petalburg Woods on tosi hienon näköinen remakeissa! Ei sillä, olisivat saaneet pidentää sitä mieluusti, mutta jo heti toi ontto puunrunko tossa alussa sulatti mun sydämen. Petalburg Woodista pyydystin tiimiini Hammer Arm-Slakothin, sillä haluan kokeilla, riittääkö mun hermot Truantin kanssa elämiseen. Slakoth on vaan niin söpö, tahdon. Tässä kohtaa mulla oli myös mukana Silcoon, Thunder Fang-Poochyena ja tietysti mun Treecko. Poochyenan ja Silcoonin/Beautiflyn meinasin kyllä boksittaa ensitilassa, kunhan jotain kivempia taskuhirviöitä ilmaantuu.


Petalburg Woodissa tapahtuu! Sankarimme kohtaa hajamielisen oloisen valkotakin, kun paikalle ryntää piraattipukuinen mies huudellen mitä kummallisempia asioita! "Paperit tänne!", hän huutaa, ja valkotakki ryntää selkäni taakse piiloon. Tästä ei tämä Team Aqua Grunt ilahdu, vaan saan puolustaa pokémonein itseäni ja tätä selkäni takana piilottelevaa heppua.


Magma Grunteista en tiedä paljoakaan, mutta tää Team Aqua Grunt näyttää ihan mielipuoliselta, apua :D!

... ja näihin, aivan pirun jännittäviin tunnelmiin päätämme tältä päivältä! Huomenna samalla kanavalla, vaan kuka ties mihin aikaan, lisää Hoenn-seikkailuja :D.

Tähän loppuun vielä tällainen shokeeraava kuva... aika rientää...
Kuinkas pitkällä muut ovat? Mä oon oikeastaan jo Rustboro Cityssä, mutta blogitekstit laahatkoo hiukan perässä ;D. Onko tunnelma aivan katossa?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

21 kommenttia:

 1. 10h takana nytten ja Weather Instute olisi edessä seuraavaksi. Olen toisaalta skippaillut jonkin verran paikkoja ja kouluttajia ylilevutuksen takia (exp. share oli päällä Wattsoniin asti, kunnes käänsin sen pois päältä... ja nyt olen alilevuinen, jotenkin ei ihmetytä yhtään että tässä kävi näin), joten tulen varmasti noihin palaamaan vielä. Tunnelmat ovat olleet pääosin todella positiiviset, erityisesti propseja Nintendolle dex/buzznavista. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas etenen tasaisen hitaaseen tahtiin :D. Musta tuntuu, etten edes osaisi pelata pelejä kovin nopeasti enää. Jotenkin se tarve säästellä peliä on niin selkärangassa, että enää en edes yritä pelata kovin hitaasti. Ton Exp. Sharen iskin heti pois käytöstä. Mitä kuulin just ihmisten kokemuksia siitä XY:stä, niin se kyllä teki porukoiden tiimeistä aika ylilevelisiä. Tosin mulla on mennä hermot Nincadan ja Slakothin level uppaamiseen...
   PokéNav on ihan paras nykyään. Niin koukuttava!

   Poista
 2. Slateport cityssä mennään, olisin päässyt pitemmälle, mutta ei viitsi ahmia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuuh, en malta odottaa että näen Slateport Cityn :D. Kuulin myös että Dewford näytti kivalta...!

   Poista
 3. Rustboro cityssa, juuri voitin Roxannen. Peli näyttä hyvältä, vaikka mitään muutoksia ei esim. kaupunkikaavvan ole tehty. Y:n verrattuna seikkailun tuntua on paljon vähemmän, kun kaikki paikat on ennestään jo läpikolututn tuttuja. Kameran liikkeet väliainimaatioissa on todella jees. Ja Pokedex on pars koskaan, ja Dexnav on erittäin jees.
  Tiimissä nyt vain Mudkipini Mauri, ja väliaikainen Poochyena Murre, joukossa sekalaisia nimettömiä reserviläisiä. Alku on tuttuudestaan huolimatta mennyt aika hitaasti, kun oon nappaillut pokemoneja, jutellut kaikille ihmiselle (turhaan kuten aina) ja EV-treenannut Maurin Attackia.
  Hiippailu on hauskaa, siihen sai tutustua jo demossa. En malta odottaa mitä löytöjä teen sillä tiimiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin päihitin vielä eilen illalla Roxannen. Ja olen kyllä samoilla linjoilla kanssasi noista asioista. Vaikka peli näyttää tosi hienolta ja olen innoissani, niin samalla tää tuntuu ehkä hitusen vanhalta, eikä aina ehkä niin hyvässä mielessä. Mutta oon kyllä ihan intoa piukassa!
   Mäkin jäin vähän EV-treenaamaan poksujani, vaikka en millään haluaisi. Jotenkin en pääse siitä tavasta vaan irti, vaan on aina pakko ihan hiukkasen hakata Super Trainingia. Oi voi. Mä puhun kanssa kaikille ihmisille, joskus useampaan kertaankin. Musta niillä on paikoin aika hulvattomia reploja.

   Poista
  2. Tulipa vaan tuosta Wallysta mieleen, että mitä ihmeen saasteita Petalburgissa voi olla :D Luulisi että ilma on montakertaa raikkaampaa kuin suuren Mauvillen (joka on nyt tosi upea) kaltaisen kaupungin kyljessä olevassa kylässä. Ehkä Wally on allerginen meri-ilmalle....

   Poista
 4. Onnea! Miulla ei oo kumpaakaan noista peleistä joten ihan kateeksi käy! Mun ei kyllä muutenkaan kannattaisi lukea näitä alpha sapphire postauksia, kun haluasin pelata tän sillee ettei tiedä yhtikäs mitään! Mutta nyt menin lukemaan ja niin haluasin jo pelata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiiiiii :D. Mut hei, toivottavasti pian saat tän pelin! Mieti sitten, kun saat pelin ja sulla on silloin koko pelaamisen nautinto vasta edessä!

   Poista
 5. Mää olen toisen salin voittanut. Aloitin kans Treeckolla ja Thunder Fangin osaavan Poochyenan nappasin myös, ehkä se tosiaan on riippuvainen startterista? Itse valitsin pojan, lähinnä vaan sen vuoksi että tykkään sen rokkaavasta Contest-asusta enemmän.
  Pelaan muuten saksaksi, kun halusin viimeinkin päästä käyttämään ääkkösiä lempinimissä (ja Pokedexissä metrinen tsydeemi<3). Jospa tässä vähän kieltä oppis samalla, tosin haastavaa on kun takana vaan muutama saksan kurssi.. nauroin jo tuossa kun joku Ace Trainer kutsui itseään Ass-Traineriksi :'D
  Miten muuten otat noin selkeitä screenshoteja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tunne ketään, jolla olisi Torchic, niin voisi selvittää, että onko Torchicin aloittaneilla sitten Ice Fang-Poochyena. Ehkä se olisi sillee järkeenkäyvää, koska sitten eka sali ei välttämättä olisi niin haastava Torchic-ihmisille.
   Ooo, jännä valinta! Mä kanssa haikailen ääkkösien perään, mutta saksaa osaan vaan pari hassua sanaa, niin ei onnistuisi :D. Joskus mä vielä pelaan Pokémon-pelin japskiksi! Ass Trainer, ahahaha :D.

   Otan ihan vaan kameralla kuvat ruudusta, meikällä on tuollainen tyyliin halvin Nikonin järkkäri, mutta sillä saa yllättävän hyvät kuvat. Sitten muokkaan ne Photoshopissa, mikä vie ihan pirusti aikaa tosin :(.

   Poista
  2. Mä oon ROMina pelannut Platinumin ja SoulSilverin japaniksi, ja kieli oli kyllä ihmeen ymmärrettävää. Tosin kanjeja en tietenkään pistänyt päälle :'D Meinasin Y:nkin aluksi pelata japaniksi, mutta Pokemonien lempinimille oli niin vähän tilaa että en viitsinyt siihen ryhtyä :c
   Tosi hienoja kuvia olet kyllä saanut. Oma kamera ei tykkää ottaa kuvia hämärässä niin niistä tulee usein sumeita ´w`

   Poista
  3. Täällä yksi Torchicin valinnut ja nyt kun sanoitte, niin taisipa tulla vastaan Ice Fangilla varustettu Poochyena! Ehkä tässä on jotain perää!

   Itsellä lagittanut OR:n pelaaminen ihan kybällä, en ole edes ensimmäistä salia vielä haastanut!! Pikkuhiljaa pikkuhiljaa...

   Poista
  4. Sillä minkä on valinnut startteriksi ei ole väliä, sillä ne erikoisiskut mitä sieltä tulee vastaan ovat egg-moveja. Mä nimittäin metsästin Poochyenaa Poison Fangilla ja siinä etsiessä tuli kyllä vastaan ihan kaikki fangit. :D

   Poista
 6. Mun alpha sapphire kolahti eilen postiluukusta. Hyvä, etten repinyt sitä sieltä... Pelasin kolmannelle salille asti, mutta nyt aion hidastella hieman, jotten pelais koko peliä tän viikonlopun aikana läpi... Alavalikossa on kanssa hurjasti kaikkea ja buzznavista ei välillä saa silmiään irti xD Pelaan poikahahmol, koska tykkään sen ulkonäöstä enemmän ja mulle on jotenki aina ollut luontevampaa pelata pojalla, lol. Ei tyttöhahmoissakaan mitään pahaa oo. Jos ostan myöhemmin myös omega rubyn, niin voisin valita tyttöhahmon siinä sitten.
  Tykkään hirveästi just tost ns. elokuvamaisesta kerronnasta. Esimerkiksi X&Y:ssä, kun ensimmäistä kertaa kohtaat Yveltalin/Xerneasin, niin musta se oli toteutettu iha hiton eeppisesti :D Siis just siltä sen piti näyttää, kun kohtaat legendaarisen! Ei vaan "grauuu" -> Tappelu (okei, ei se oo kaikis ollu ees noi xD) 3D-maailman edut.
  Mun tiimissä on tällä hetkellä Treecko, Masquerain, Gulpin + 3 ylimääräistä, jotka aion korvata joillain toisilla. Noi kaikki kolme on sellaista, joita en oo juuri koskaan käyttänyt ja päätin nyt kokeilla niitä. Gulpinin ja Masquerainin olemassaolot aina unohdan, niin sen takia myös xD Gulpin on aika hurja, kun amiessa mokoma hotkaisee herkut yhdellä suurella haukkauksella vatsaansa... Ihan järkeenkäypää, kun dexi kertoi koko pokemonin olevan suunnilleen pelkkää mahalaukkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainii, mulla on myös Linoone (jota en oo myöskään koskaan käyttänyt). Zigzagoon on kyllä ihan penteleen söpö, kun se hyökkää ;_;

   Poista
  2. Wow, toi Gulpin-juttu Amiessa kuulostaa aika eeppiseltä! Munkin Slakoth ahmii herkkuja ihan mielinmäärin ja sillä tuntuu olevan pohjaton mahalaukku! Mäkin käytän tiimissä nyt Nincadaa ja Slakothia, kun en ole niitä ennen kokeillut, vaan oon aina halunnut testata. Masquerain mulla olikin muinoin jossain Sapphire-tallennuksessa. Tykkäsin siitä muistaakseni kovasti :D.

   Mä taas tykkään tyttöhahmosta paljon enemmän :D. Y:ssä valitsin pojan, koska jotenkin ihastuin siihen ajatukseen, et voin pelata platinablondi-tukkaisella poitsulla, mut huomasin aika pian, et tyttöhahmoille on paljon enemmän kustomointijuttuja ja se olikin yks iso syy, että ostin vielä X:n :D.

   Joo, samaa mieltä! Se Yveltalin tapaaminen oli niin cool... en malta oottaa et miltä Kyogren kohtaaminen näyttää!

   Poista
 7. Itellä ei ole vielä Omega Rubya tai Alpha Sapphirea. Ainakin on aikaa miettiä mahdollista tiimiä.

  Pystyykö hahmon silmien väriä muuttamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pysty, valitettavasti. Tai ei ainakaan vielä, mutta jotenkin tuntuu, että ei onnistu.

   Ja tiimi-mietinnät on tosiaan hyvä aloittaa ajoissa!

   Poista
 8. Kivasti kyllä kirjoitit tästä. :) Pakko myöntää että tämä peli näyttii visuaalisesti tosi upealta. En malta odottaa että saan tämän itselleni. Kaikki nuo sinun mainitsevat pikku yksityiskohdat tekevät tästä varmaan tosi kivan pelin pelata. :D Tuo Pokemon Center näyttää muuten tosi mahtavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovin :)! Ja kyllä, nää on tosi näyttävän näköiset pelit, että ei siinä mitään. Aika samaltahan nää tuntuu kuitenkin kuin alkuperäiset RSE. mutta toisaalta miksi muuttamaan sitä, mikä toimii? Pokémon Center on ehkä lempparini!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!