Fossiilit: Cranidos ja Rampardos & Shieldon ja Bastiodon

Tiedän, fossiilit ovat vähän jääneet. Mutta tästä parivaljakosta on jostain syystä huomattavasti hankalampi kirjoittaa kuin edellisistä.

Cranidos ja Rampardos

Crandios ja Rampardos ovat aika perinteisiä dinosaurus-pokémoneja. Ne perustuvat luupää-lahkoisiin dinoihin ja tarkemmin ottaen varmaankin sellaiseen nimihirviö dinosaurukseen kuin Pachycephalosaurukseen sekä Stygimolochiin.

Pachycephalosauruksella ja Stygimolochilla on valtavan luiset päät! Niillä on oikeastikin aivan samanlainen hyvin epämuodostuneen näköinen pään rakenne kuin Cranidosilla ja Rampardosilla. Pachycephalosauruksen pään luukupoli on huimat parisenkymmentä senttiä paksu, joten ei ihme, että niiltä tuollainen hassun mallinen pää löytyykin. Itseäni joskus aikanaan juuri häiritsi se, miten epämuodostuneilta Cranidos ja Rampardos näyttivät, mutta niinhän se onkin tarkoitus. Cranidosille ja Rampardosille pää toimii hyökkäysaseenakin oivasti. Hyökkääjinä Cranidos ja Rampardos ovatkin aivan ylivetoja, niiden hyökkäys-statsi on huippu. Mielenkiintoista on myös se, että näiden pokémonien heikommat puolustusstatsit selittää hyvin se, että tuo luupää-dinojen kallon luukudos on tutkijoiden mukaan itse asiassa aika haurasta, eikä sovellukaan puolustamiseen kovin hyvin. Kiintoisaa.

Mielenkiintoista näiden pokémonien taustassa on se, että Pokédex-kuvaukset kertovat Cranidosin ja Rampardosin eläneen 100 miljoonaa vuotta sitten viidakossa. Siellä ne saalistivat iskemällä päätään puihin, jolloin ruoka tipahti maahan. Tämä on itse asiassa ihan hirvittävän kiintoisaa, koska Skull Fossiileja voi löytää luonnonvaraisesti toistaiseksi ainoastaan Sinnohista. Sinnoh nimenomaan tunnetaan nykyään kylmänä pohjoisena alueena, josta ei kyllä löydy yhtäkään viidakkoa. Mutta jos Skull Fossiileja löytyy Sinnohin maaperästä, niin tämähän tarkoittaa sitä, että Sinnoh on joskus ollut hyvinkin trooppinen alue. Ehkä Hoennin kaltainen? Crandios ja Rampardos ovat siis todennäköisesti kuolleet sukupuuttoon ilmaston viilenemisen johdosta.

Hämmästyin oikeasti joistain piirroskuvista, kuinka samankaltaisia nämä pokémonit todella ovat esikuviinsa verraten. Huikeaa. Esimerkiksi Stygimolochin ja Rampardosin päänmuoto ovat oikeastaan täydellisen samat, kuten täältä sivulta voi tutkia ja huomata. Hyvä sivusto muuten, olen löytänyt useinkin sieltä hienosti kaikkea faktaa dinoista, joiden avulla voi etsiä eri dino-Pokémonien yhtäläisyyksiä oikean maailman dinosaurusten kanssa.
Eli se siitä yleisestä väitteestä, että uudet pokémonit ovat jotenkin ihan oudon näköisiä ja ennen ne näyttivät luonnollisilta ja eläimiltä ja nyt niissä on käytetty liikaa mielikuvitusta ja ovat ihan kummallisia. Tämäkin perustuu niin eläimeen, että huh huh, mitään omaa ei kehittelijät ole juuri itse asiassa lisänneet :-D! Cool!

Shieldon ja Bastiodon

Kuten Cranidos ja Rampardos, myös Shieldon ja Bastiodon perustuvat dinosauruksiin. Tällä kertaa aika lempeän näköiseen Protoceratops-nimiseen dinoon. Lisäksi Protoceratops oli aika pienikokoinen ja sama jatkuu myös näissä pokémoneissakin, Bastiodonkin on vain 1,3 metriä pitkä.

Lisäksi Bastiodon perustuu Ceratopsia-nimiseen dinosaurusheimoon, joka siis suomeksi tarkoittaa sarvinaamoja. Sarvinaamoille kehittyi ajan saatossa kallosta erkaneva kaulurin tapainen erittäin vankka luukilpi, joka suojasi niiden kaulaa sekä hartioita. Juuri sellainenhan Bastiodonilla on! Luinen pääkilpi tuo myös aika läjän painoa pokémonille, nimittäin piskuinen puolimetrinen Shieldonkin painaa lähemmäs 60 kiloa. Suurin osa painosta on päässä. Näiden dinosaurusten kilpimäistä päänmuotoa on lisäksi tuotu muutenkin pokémonin ominaisuuksiin: Shieldonin nimi tulee osittain englanninkielen sanasta shield, kilpi, ja nämä dinot ovat Cranidosista ja Rampardosista poiketen hyvin puolustuspohjaisia. Bastiodon omaakin parhaimman puolustuksen kaikista fossiileista ja ei jää kaikkien pokémonien kärjestä edes kovin kauaksi!

Shieldon ja Bastiodon asuivat Pokédexin mukaan myöskin viidakoissa, kuten Cranidos ja Rampardos. Joten niitä kohtasi mitä ilmeisimmin sama kohtalo. Esikuviensa tapaan Shieldon ja Bastiodon ovat myöskin kasvissyöjiä, ja syövät ravinnokseen kasveja ja berryjä. Pokédexin mukaan Bastiodonit ovat luonteeltaan itse asiassa aika säyseitä, vaikka tuo niiden naama onkin aika hurja.

Näin oma kohtaisesti on pakko sanoa, että tykkään paljon enemmän Shieldonista ja Bastiodonista kuin Cranidosista ja Rampardosista. Shieldon ja Bastiodon ovat jotenkin niin luttania, tuollaisia pieniä ja söpöjä, möf. Mitä mieltä muut ovat, kumpi miellyttää enemmän? En ole itse käyttänyt peleissäni kumpaakaan näistä, tosin Shieldonia yritin kerran kouluttaa lyhyesti Platinumissa... mutta en tainnut kamalan kauaa jaksaa, kun sen kehitys oli niin heikkoa. Mutta vielä jonain päivänä (niin varmaan)!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

8 kommenttia:

  1. Jee, lisää fossiileja!!

    Näistä kahdesta mieluisampi on Shieldon+Bastiodon (minullekin), mutta se johtunee osaksi siitä, että omistin Pearlin ja näin ollen en päässyt käsiksi Cranidokseen missään vaiheessa. Nykyään sellaisen saa helpommin, mutta eipä ole tullut mieleen käyttää tiimissä. Shieldonia olen joskus käyttänyt, mutta koska pidin silloin enemmän hyökkäävistä kuin puolustavista Pokémoneista, Shieldonin treenaaminen tuntui niin hankalalta! Nyt tosin voisin kuvitellakin ainakin kokeilevani kyseistä otusta tiimissä - Bastiodon on loppujen lopuksi aika tyylikkään näköinen monsteri!

    VastaaPoista
  2. Haluan käyttää Cranidosia/Rampardosia jossain tulevassa tiimissä. En aluksi pitänyt minäkään noista edellämainittujen ulkonäöstä, mutta nykyään miellyttävät silmää jo paljon enemmän.
    Edellisessä Diamond tallennuksessa käytin Bastiodonia tiimissä, mutta taisin mokoman heittää boxille jo ennen liigaa, hyvin pettyneenä. Puolustavaa pokemonia ei vaan kertakaikkiaan jaksa pelata in-gamessa, ainakaan minä, jonka motto pokemon-peleissä on "hyökkäys on paras puolustus".

    Viime aikona on tullut kirjoituksia ihan kiitettävää tahtia, ja mikäs sen hauskempaa, pysyy omakin pokemon innostus mukavasti yllä :D

    VastaaPoista
  3. Munchy, jee kommentteja!
    Jep, itsekin tykkäilin ennen paljon enemmän hyökkäilevistä pokéista, mutta nykyään onkin vähän toinen ääni kellossa. Jotenkin kaikki puolustavat tai muuten vain kierot pokémonit ovat niin hauskoja (Trick Room edelleen lempihyökkäyksieni joukossa...)! Siksi täytyy minunkin ehkä Bastiodonille antaa mahis, se tosiaan on aika hieno!

    VastaaPoista
  4. Sake: Joo, Rampardosin ulkonäkö on minunkin kohdalla parantunut huikeasti ajan saatossa! Olisi hauska sitäkin testata, mutta saas nyt nähdä... Pitäisi varmaan käydä järjestyksessä kaikki pokémonit läpi, joita en ole kouluttanut. Blue-aikoina olin kova tyttö kouluttamaan ja käyttämään mahdollisimman montaa eri monsua, mutta nykyään... liian useat kiehtovatkin otukset ovat jääneet testaamatta...
    Ingamessa kyllä usein pätee tuo, että hyökkäys toimii parhaiten :-D. Ehkä juuri sen takia koetan nykyään taktikoida - se tuo samalla haastetta peliin, kun taktikointi onkin se huono vaihtoehto. Heh.

    Ja JOO! Satuin lukemaan koulua varten pari artikkelia bloggaamiesta. Yhdessä artikkelissa oli yli 100 kohtaa parempaan bloggaamiseen. Masennuin, kun en täyttänyt ainuttakaan sivuston listaamaa hyvän bloggaajan kohtaa. Vielä masentavampaa oli ajatella, että kaikesta huolimatta blogiani lukee joku. Siksi oli tehtävä suuren luokan parannus :-DDD!

    VastaaPoista
  5. Hhuuii, elävä Rampardoshan se siellä! :D En kyllä yhtään tiedä mistä fanit ovat keksineet tuon "uudet pokemonit ovat mielikuvituksetonta roskaa"-jutun? Itse tykkään niistä kaikista. Esimerkiksi elävä roskakasa on mielestäni jotain niiiin hellyyttävää. :-D ♥ Mutta kaipa se vaan on niin, että kun ollaan totuttu johonkin, niin muutos ei aina miellytä.

    Itseäkin miellyttää Shieldonin evoluutio enemmän, niin lutuisia kun ovat. ♥ Shieldon olikin yksi ensimmäisistä nelosgenen pokemoneista, joihin kiinnitin huomioni. Se oli niin söpö. c:

    VastaaPoista
  6. Jep, kaikkeen pitää tottua hiljalleen ja rauhassa. En itsekään tykännyt ihan ensi hetkestä lähes yhdestäkään 5. generaation pokémonista, nykyään tykkään monestakin ja koko ajan tykästyn enemmän! Itse asiassa 3. generaation pokémonien arvostamiseen meni itseltäni... viisi vuotta. En tykännyt niistä todella pitkään aikaan, mutta nykyään tykkään niistä aivan täysillä!

    Shieldon on kyllä söpö! Kiitos kommentista :33.

    VastaaPoista
  7. Mitään noista ei ole koskaan tiimiini päätynyt, mutta Platinumissa meikäläiseltä löytyy kokonainen PC-poksi täynnä Shieldoneja. Kaikkien nimi taitaa olla "Sheldon", pieni nimileikki juuri tuon oikean nimen takia ja sitten tulee mieleen Rillit huurussa sarjan Sheldon mieleen :D
    Mutta toisaalta niiden fossiileja löytyy ihan älyttömän helposti.

    VastaaPoista
  8. Haha, tollaset nimileikit on niin mainioita :-D. Voi ei, mulla oli mielessä joku samantapainen nimileikittely, josta piti kertoa, mut unohdin sen tietty...

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!