Vieraileva kynä: Mega-evoluutioiden alkuperä

Juuh, elikkäs nytten pääsin tänne blogiin vierailemaan ja megoista myös hiukan kirjoittelemaan. Niitähän on suuresti kehuttu, tai haukuttu. Esim. Mega Charizardeja itse suosin paljon. Mutta mikä niiden alkuperä oikeastaan on? Nooh, sitähän ei Nintendo ole paljastanut, mutta itse kehitin pienen teorian joka lähti kun tutkin Mega Charizardien evoluutiolinjaa. Kun siitä välistä poistaa Charizardin, huomaa että oikeastaan Charmeleon voisi kehittyä Mega Charizard Y:n muotoon. Tuo oli vielä aika kaukaa haettua, mutta Mega Blaziken tukee tätä yllättävän paljon.


Kun noita Torchicin "betaluonnoksia" ja Mega Blazikenia katsoo, niin niistä kyllä huomaa samankaltaisuuksia. Oikeastaan nuo siipikorvat sen huomion minulla herättivät, mutta se Combusken voisi olla puuttuva linkki.
Toisin sanoen, Mega-Pokemonit olisivat vanhoja vaihtoehtoisia ulkonäköjä ja statseja originaalipokemoneille! Uusi mega-Slowbro tukee tuota teoriaa kohtuulllisesti mielestäni, koska siinä Shellder on oikea loinen. Nämä vaihtoehtoiset designit hylättiin, mutta nyt ne päätettiin käyttää Megoina, ja hyödyntää vanhaa materiaalia miellyttäen faneja, muokaten meta-gamea ja hvin vähäisellä työllä. Toinen teoria olisis että kaikki uudistukset jotka ovat alkuperäisten pelien jälkeen ilmestyneet on jo tiedetty aikoja sitten, mutta Game Boy ei vain oikein kyennyt sisältämään niitä kaikkia, josta Nintendo sai mahtavan idean:Vapauttaa kaikki ideat pienissä osissa, jatkaen pelisarjaa, pitäen kiinnostusta yllä, ja myyden lisää pelejä luoden samaan aikaan maailmanlaajuista peliyhteisöä. Ja se on vain yksi syy, miksi Nintendo ei tule kuolemaan vähään aikaan.

Kirjoittajana Zacos

---------------------------------

Blogiin kirjoittelee aina silloin tällöin "Vieraileva kynä", joka nimensä mukaisesti on joku muu kuin blogin pitäjä Avri. Vierailevan kynän henkilöllisyys ja aiheet vaihtelevat kerrasta toiseen, mutta aina höpötetään Pokémon-teemalla - pitkästi tai lyhyemminkin. Jos sinä tahdot päästä kirjoittamaan blogiin, niin ota reippaasti yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen themovingforest@gmail.com tai jollain muulla konstein Avriin! Ei haittaa, vaikka sinulla ei olisi vielä aihetta, josta kirjoittaa: keksimme varmasti yhdessä jonkun hyvän!


Living in the Moving Forest-blogin vierailevien kirjoittajien kirjoitukset lähtevät tältä tililtä. Tervetuloa lukemaan :-)!

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

9 kommenttia:

 1. Kiinnostava teoria =)! Ja olen samaa mieltä et ei Pokemon hevillä "kuole" =D

  VastaaPoista
 2. Eh, ei. Ei uponnut.

  Ensinnäkin koskien ensimmäistä teoriaasi, monien megojen ulkomuodot ovat niin ylitseampuvia varsinkin 1. genen pokemoneihin verrattuna, että niitä on täysin mahdotonta uskoa alkuperäisten pokemonien hylätyiksi suunnitelmiksi. Hyvänä esimerkkinä tästä on esim Mega Charizard X ja Mega Pinsir. 1. ja 2. sukupolven aikana pokemon oli vasta muotoutumassa, eikä kukaan edes tiennyt sitä, miltä pokemonien "pitäisi" näyttää. Monet designit olivat todella yksinkertaisia, katso vaikkapa Pidgeyn, Rattatan ja Voltorbin linjoja. Monet megat ovat hyvin yksityiskohtaisia ja niissä on meneillään paljon, ja vastaavantyyppisiä ei ensimmäisten sukupolvien aikana nähty. Tietysti osa megoista on säntillisempiä, mutta kaikkien design on selkeästi monimutkaisempi, kuin alkuperäisten versioidensa.

  Vaihtoehtoiset statsit originaalipokemoneille on täysin tyhjänpäiväinen ehdotus, sillä lähes kaikilla megapokemoneilla megamuoto vain nostaa pokemonin jo-olemassa-olevia statseja entisestään, vain harvassa tapauksessa vähentäen jostain ja lisäten toiseen. Enemmän on kyse siitä, että tahdotaan/yritetään tehdä heikoista/ajansaatosa heikoiksi jääneistä pokemoneista voimakkaampia ja competitivessa hyödyllisempiä (= vähennetään ns. turhia pokemoneja, vähän vaihtelevin tuloksin). Toisaalta mitä tulee metapeliin, kun megoja vertaa keskenään competitiven kannalta (esim. Mega Kangaskhan verrattuna Mega Abomasnowiin tai Mega Houndouriin) käsittää vaan entistä enemmän sen, että Nintendon oma tietämys omasta metapelistään on vähän hakusessa muutenkin.

  Valtaosa megoista on myös julkaistu sellaisille pokemoneille, jotka ovat fanien suosikkeja; tämä pönkittää sitä, että GameFreak kehitti ne kosiskellakseen faneja. Fanikosiskelua pönkittää entisestään ylipäätänsä koko X/Y, jossa megat tulivat (koska pelisarjalla kosiskeltiin nimenomaan vanhoja pelaajia tulemaan takaisin sarjan pariin), ja jos katsoo joitain megoja (nimeltään Mega Lopunny ja Mega Gardevoir), ovat nämä reikäsukkahousuineen ja häämekkoineen kehittyneet puhtaasti fanien kautta vuosien saatossa.

  Nintendo myös jatkaa megojen julkaisuja sellaisille pokemoneille, jotka olisivat voineet megan sijaan saada vain tavallisen kehitysmuodon (esim. Mawile, Absol). Kenties juuri siksi, että nyt kun kaikki ovat innoissaan megoista, kannattaa niitä julkaista paljon enemmän, koska raha on aina rahaa. Ja kuinka mikä tahansa muukin yhtiö, raha on se tärkein asia minkä tahansa suuren yhtiön pelin kannalta. Jos megat eivät olisi lisänneet pelisarjan myyntiä, ei niitä tuskin tulisi enää näin tiheää tahtia. Se oli suuri muutos pelisarjaan, ja siitä pitää yrittää hyötyä niin pitkään, kuin mahdollista.

  Tullen toiseen teoriaasi, voisin vastata siihen yhdellä sanalla: Ei.

  Se on toki totta, että Nintendo ei ole saanut kaikkea aina mukaan suoraan peleihin, mitä olisi halunnut (esimerkiksi monien 2. sukupolven pokemonien piti olla jo mukana 1. sukupolvessa, sama kuin 4. genen pokeja piti olla mukana jo 3. genessä). Mutta sinä väität, että Nintendo olisi tiennyt _kaikki uudistukset_ jo ties kuinka pitkä aika takaperin? Tietysti pelien suunnitteleminen aloitetaan aina vuosia ja vuosia etukäteen, mutta enpä kovinkaan usko, että esim. 4. sukupolven special/physical splitti oli Nintendon mielessä kun he ensimmäisiä pokemonpelejä julkaisivat, kun eihän näissä peleissä edes ollut pokemoneilla sukupuolia.

  Rant over. Hyvää illanjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka olen samaa mieltä kanssasi, niin ihmettelen tätä kyynisyyden määrää tässä kommentissa.

   Poista
  2. Kai olen itse jossain määrin kyyninen henkilö, joka sitten paistaa lävitse kirjoituksissani (joissain enemmän ja jossain vähemmän, tässä hyökkäsi päälle aika paljon). Mietin alunperin pitäisikö minun muuttaa kommenttia vähemmän hyökkääväksi, mutta koin sen olevan hyvä noinkin; vie asiansa perille. En suunnitellut kirjoittavani erityisen kyynistä/"häijyltä vaikuttavaa"/kylmää kommenttia, kirjoitin vain puhtaasti kaartelematta omat mielipiteeni ylös.

   Poista
  3. Meinasin enemmänkin mielipiteitäsi siitä, että mega evoluutiot ovat rahaa tahkomaan luotuja, Gamefreakilla havitellaan suuria voittoja ja ettei Gamefreakilla oikein ymmärretä omaa metapeliä jne. Aika kyynisen kuuloista puhetta :P

   Poista
  4. Aaaaa. :p Gamefreakin omasta ymmärryksestä omasta metapelistään voidaan toki olla montaa mieltä, mutta varmaan monet jakavat mielipiteeni tämän kanssa (anyone? anyone at all?). Kaikki tyypit eivät ole vieläkään balanssissa toisiensa kanssa ja kilpailullisella tasolla ns. käyttökelpoisia pokemoneja on yli seitsemästäsadasta vain muutama kymmentä. Tietenkään ei kaikesta voi tehdä niin voimakasta, että näitä kaikkia voisi käyttää tasavertaisesti, ja tämä ongelma ulottuu myös muihin metapeleihin... Ihmiset kun tuppaavat käyttämään sitä mikä on parasta, kun muuten ei ole tasavertaisia mahdollisuuksia voittoon.

   Myös se, että Nintendo haluaa tahkota rahaa siinä missä muutkin peliyhtiöt lienen myös täysin oikeassa. Tässä kun voidaan lähteä ajattelemaan asiaa jo pelkästään siltä kantilta, että jokaisesta pelistä julkaistaan aina kaksi versiota (tietty on myös kyse siitä, että Pokemonista halutaan tehdä sosiaalinen peli ja kannustaa ihmisiä vaihtelemaan versioriipunnaisia pokemoneja keskenään jne). Tuskin kukaan tulee koskaan tietämään, mikä oli Nintendon/Gamefreakin pohjimmainen syy heittää megat mukaan soppaan, mutta pahus vieköön jos raha ei ollut ainakin yksi niistä.

   Poista
 3. Kieltämättä olen vähän samoilla linjoilla kuin Cinnamber, ymmärrän kyllä "vierailevan kynän" pointin, mutta kuulostaa vähän kaukaa haetulta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kirjoituksesta Zacos ^__^!
  Olisi kyllä kiehtovaa tietää kaikista pokémoneista, koska ne on oikein suunniteltu. Tai toisaalta, pienet mysteeritkin on ihan jees. Esim. Mega Banettesta mulle kyllä tulee ihan sellaiset vibat, että se olisi jo aika vanhahko idea (nyt vaan tietty päivitettynä), kenties suunniteltu jo samoihin aikoihin kun Dusknoirin kanssa? Vaikee sanoa mitään tiettyä, mutta joku siinä musta tuntuu siltä, että ehkä myös Banettelle meinattiin antaa ihan "normaali" kehitysmuoto Dusclopsin tapaan.
  Mega Slowbro on kyllä musta kiinnostavin mega tähän asti. Just se, että nyt Shellder on tosiaan täydellinen loinen ja Slowbro-ressukka näyttää olevan aika ahdingossa sen kanssa. Julmaa touhua kouluttajalta kehittää Slowpoke Slowbroksi, kun taas ylväs ja viisas Slowking olisi vaihtoehtona :D.

  VastaaPoista
 5. Milenkiintoinen teoria. ;) En tosin usko että tuo sanomasi pitää täysin paikkaansa, mutta tosi hyvin kekkasit varsinkin tuon Torchikin korvien ja Mega Blazikenin yhtäläisyyden! Ja ainahan saa pohtia ja spekuloida asioita. :)

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!