Pokémon-hahmojen "viralliset" aloituspokémonit

Okei, tämän päivän otsikko on ehkä vähän outo, mutta mutta. Aloin siis pohdiskelemaan, mitkä ovat teidän mielestänne eri Pokémon-generaatioiden päähenkilöiden aloituspokémonit? Koetanpas selittää vähän tarkemmin, tuosta kun ei nyt ota varmaan kukaan selvää...Varmaan suurin osa, ellei kaikki, ovat nähneet tämän Sugimorin varhaisen artwork-kuvan RBY/G-ajalta, jossa Red ja Blue (Japanin Green, mutta käytetään nyt näitä länsimaalaisia nimiä) poseeraavat Bulbasaurin ja Charmanderin kanssa. Lisäksi kuvassa on myös Greeniksi (Japanissa se Blue) nimetty tyttöhahmon, jonka on spekuloitu olevan tyttöpäähenkilö peleissä, jos sukupuolivaihtoehto olisi ollut mukana varhaisissa peleissä. Tässä kuvassahan Bulbasaur on Redin aloituspokémon, kun taas Charmander on Bluen ja Squirtle Greenin. Sama startterijako on myös Pokémon Adventuresissa, mutta esimerkiksi Pokémon Originissa Redin aloituspokémon olikin Charmander.

Lähinnä halusin pohtia, mitkä ovat niin sanotut default-startterit eri generaatioiden päähenkilöiden keskuudessa. Vähän samaan tapaan kuin hahmoilla on default-nimet, niin olen miettinyt, että niillä on myös ne default-pokémonit, jotka on ajateltu juuri näille hahmoille. En tiedä, osaanko selittää :D.

Ehkä joku toinen generaatio voisi olla hyvä pohdinnan kohde. Esimerkiksi Kalosissa Calem (poikapäähahmo), Serena (se tytsy) ja Shauna saavat Professori Sycamorelta Chespinin, Fennekinin ja Froakie, mutta miten oikein ajattelette, että nämä pokémonit jakautuisivat tarinallisesti "oikein"? Musta tuntuu, että olen kamala selittämään, mutta kuvitelkaa tuollainen samanlainen kuva Calemista, Serenasta ja Shaunasta kuin Redistä, Bluesta ja Greenistä. Kenellä olisi kuvassa Froakie ja kenellä Fennekin? Samanlaista kuvaa voi pohtia joka generaatiosta.

Tässä nyt oma tulkintani:

Kanto
Red ja Bulbasaur
Blue ja Charmander
Green ja Squirtle

Noh, vaikka tavallaan Charmanderista ja Charizardista on tullut ikään kuin Kanto-startterien isot maskotit, niin siitä huolimatta minusta Red ja Bulbasaur kuuluvat yhteen. Redistä kaikki lähti, hän on se ultimaattinen aloittelijakouluttaja ja Bulbasauristahan Professori Oak laboratoriossaan sanoo, että kyseessä on helppo pokémon aloittelevalle kouluttajalle. Lisäksi en voi kieltää, etteikö kaikki Pokémon Adventuresin lukukerrat olisi iskostanut sitä Bulbasauria juuri Redille meikän mielessä. Toisaalta, juuri se että Charizard on se kaikkien suosikki, tekee siitä entistä enemmän juuri vähän ylimieliselle Bluelle sopivan pokémonin.Johto
Gold/Ethan ja Cyndaquil
Silver ja Totodile
Kris/Lyra ja Chikorita

Johto-starttereissa on aika selvä trendi kaikissa eri Pokémon-medioissa, oli sitten kyse tosiaan mangasta tai anime-versioista. Goldilla/Ethanilla on kaikkialla Cyndaquil, Silverillä on mangassa Totodile ja sitten Kris/Lyra omistaa Chikoritan mangassa (joskin animespesiaali Legend of Thunderissa Krisin hahmovastineella oli Croconaw). Vaikka toisaalta musta olisi kamalan kivaa omistaa ihan omanlainen näkeyms tähän jakoon, niin ei, olen kyllä samaa mieltä tästä jaosta monien kanssa. Itse valitsin aina pokémonikseni Johtossa Totodilen ja kyllä siinä on jotain huvittavaa, kun Goldiakin pelatessa Silver ryntäsi aina jostain kukkapokémon Meganiumin kanssa uhittelemaan :D. Meganium on kyllä turhan aliarvostettu startteri!


Hoenn
Brendan ja Mudkip/Treecko
May ja Torchic/Mudkip

Hoenn on taas aivan erilainen ja jotenkin vaikeampi kun esimerkiksi Kanto- ja Johto-startterit sijoittaa hahmoille, koska hahmoja on vain kaksi; Brendan ja May. Hoenn ja 3. generaatio on sikälikin vähän erilainen, että ainakin näin mun mielestä, tämä oli ensimmäinen generaatiossa, jossa tuo tyttöhahmo, May, tuotiin generaation poikahahmoa enemmän esille. Esimerkiksi juuri RBY:ssä ja GSC:ssä pääpaino on ollut aina poikakaksikolla, luonnollisesti kun tyttö-hahmovaihtoehtokin tuli peleihin vasta Crystalissa, mutta RSE:ssä May tuntuu olevan Brendania huomattavasti enemmän tapetilla: Maystä tuli animen päähenkilö ja lisäksi May tuntuu olevan pääosassa suurimmassa osassa artworkeja. Lisäksi peleissä dialogi tuntuu jotenkin... luontevammalta mun mielestä silloin, kun pelaa Mayllä kuin Brendanilla, mutta tätä en osaa oikein kunnolla selittää kuulostamatta täydelliseltä idiootilta (mulla on vähän jo sellainen olo, ettei tässä kirjoituksessakaan ole oikein mitään järkeä D:).
Kuten kaikki tietää, May saa animessa itselleen Torchicin, ja sama tapahtuu myös mangassa. Mangassa contesteja harrastava Ruby (Brendan) saa startteripokémonikseen Mudkipin. Koska May tuntui hahmona olevan enemmän esillä RSE-peleissä, niin ajattelen häntä niin sanotusti koko generaation niin sanottuna päähenkilönä, jolloin Mayn startteripokémonin "pitäisi" olla niin sanotusti heikoilla Brendanin startteria vastaan. Mutta kun oikein ajattelen, niin mun mielestä Treecko ei sovi Maylle yhtään, se on ihan ehdoton no-no. Siinä ORAS-esittelyanimessakin Brendanille siunaantui Treecko ja Maylle jäi Torchic ja Mudkip. Samalla tavalla ehkä Torchic on vähän enemmän sellainen Mayn pokémon, juuri animen ja mangan esimerkkien siivittämänä (sekä Sugimorin artworkeissa Torchic on usein Mayn rinnalla). Lisäksi Torchic/Blazikenistä tuli vähän sellainen Charizard 2.0, ainakin mun mielestä, joka on saanut hiukan erikoiskohtelua peleissä, kuten juuri mega-muodon ennen muita Hoenn-starttereita, jolloin se vähän niin kuin sopii enemmän tapetilla olleelle Maylle... Mutta tällä logiikallahan Brendanilla olisi se Treecko ja Maylla Torchic, jolloin Brendan olisi heikoilla Mayta vastaan, mikä on taas ihan väärin. Ei olisi ehkä pitänyt alkaa ajatella tätäkään näin syvällisesti.
Ehkä sekä Brendan että May saavat kummatkin Mudkipin, koska I herd u liek MudkipzSinnoh
Lucas ja Turtwig/Piplup
Dawn ja Piplup/Turtwig
Barry ja Chimchar

Jos Hoennissa oli vaikeuksia, niin niin on myös mulla Sinnohissakin päättää, että miten nämä startterit jakautuisivat. Kumminkin näin pitkän pohdinnan tuloksena päädyin, että kyllä meikä nyt pysyy tässä head-canonissa, jossa Barrylla, sillä hyperaktiivisella pojanklopilla on Chimchar. Oikeastaan Lucasille ja Dawnille mulla ei ole niin selviä pokémon-vaihtoehtoja, mutta Barry ja Chimchar on ihan selvä parivaljakko. Ehkä jotenkin kamalan stereotypisesti yhdistän vaan tuollaisen sekopäisen sählääjän ja apinan keskenään, mutta sitä ei vaan voi muuttaa :D. Saavat sitten keskenään hyppiä seinille! Mikä jännittävintä, niin 4. generaatiosta on ihan hirveästi mitä erilaisempaa artworkia tarjolla, jossa startteripokémoneja on miksattu näiden kolmen hahmon kesken enemmän kuin tavallisesti. On kuvaa, missä Dawn on Turtwigin kanssa, Lucas Turtwigin kanssa, Barry Torterran kanssa, Dawn ja Infernape, lista menee lähes tulkoon loputtomiin. Jollain tapaa kumminkin Dawnille, kiitos animen ja mangan, on iskoistunut Piplup meikän mielessä, jolloin Lucasille sitten jää se Turtwig.


Unova
Hilbert ja Tepig
(Hilda ja Snivy)
Cheren ja Oshawott
Bianca ja Snivy
Nate ja Tepig
Rosa ja Snivy
Hugh ja Oshawott

No niin, Unovassakin on kaikki vähän mullinmallin, kun tähän startteripokémon-porukkaan kuuluu tällainen liuta hahmoja. Ja lisäksi mulla on oli kamalat ongelmat päättää näitäkin, mutta virallisia artworkeja tsekattuani ja kaikkea muuta materiaalia tutkailtuani päädyin kumminkin tähän versioon. Jotenkin minusta Cherenille sopii Snivy kuin nenä päähän, mutta sitten samalla mun mielestä Hilbertille sopii täydellisesti Tepig, ja Cherenin nyt kai sitten pitäisi olla niin sanotusti vahvoilla päähenkilön pokémonia vastaan, joten kai Cherenillä sitten on se Oshawott. Hildasta mun on hirveän vaikea sanoa mitään, mutta jotenkin ehkä näen sen loppujen lopuksi Snivyn kanssa parhaiten - Adventuresissakin White (Hilda) päätyy saamaan itselleen Servinen, mutta toisaalta Hildalle kyllä kävisi varmaan mikä tahansa starttereista. Ongelma on mun mielestä ihan toisenlainen Unovassa kuin esimerkiksi Sinnohissa, nimittäin 5. generaation päähahmoista ei ole juuri mitään Sugimori artworkia starttereiden kanssa, jota tutkailla kunnolla. Ainut artwork, joka löytyy on kuva Hilbertistä ja Cherenistä, jossa Hilbertillä on tosiaan tuo Tepig ja Cherenillä Oshawott. Mangassa Black (Hilbert) omistaakin juuri Tepigin, kun taas sillä Cherenillä on se Snivy (joka munkin mielestä on ihan oikein!), kun taas höhlä-Biancalla on yhtä höhlä-Oshawott :D.
Mutta sitten taas BW2:n hahmot esiintyvät siinä pienessä anime-mainosvideossa (jos muistatte, se tosi siisti), jossa siinäkin annetaan ymmärtää, että Naten startteri on Tepig, Rosan Snivy ja Hugh Oshawott, mikä on ehkä vähän tylsää taas. No, olkoon. Jota kuinkin näin se nyt taitaa ehkä mennä näin "virallisesti", jos voi sanoa?? Kamalan pulmallista.


Kalos
Calem ja Chespin
Serena ja Fennekin
Shauna ja Froakie

Näissä kaikissa muissa olen koettanut jotenkin kamalasti löytää perusteluita, miksi joku startteri on kullekin hahmolle valikoitunut, mutta Kalosissa mulla on ihan selvästi ihan vaan joku oma päähänpinttymä. Serenalla olisi tietysti Fennekin, niin animen kuin pelinkin jälkeen se vain sopii sille. Animessa Fennekin on ainut pokémon, jonka voi kuvitella sellaiseksi samanlaiseksi hienohelmaksi Serenan kanssa, ja peleissä kilpailijana Serenan koko Pokémon-matka on jotenkin kamalan spirituaalinen. Jostain syystä Serena on vaan mulle iskeytynyt siksi viralliseksi "kilpailijaksi", vaikka ihan yhtä hyvinhän se voisi olla Calemkin, jos pelaa tyttöhahmolla. Mutta kuten olin sanomassa, niin Serena-kilpailijan Pokémon-matka on kamalan sellainen spirituaalinen löytöretki, jossa se havittelee koko ajan sitä mega evoluutiota ja on aika kateellinen päähenkilölle, jonka onnistuu löytämään mega evoluution salat ennen sitä. Jotenkin tuollaiselle spirituaaliselle kehitysmatkalle sopii vain yhtä spirituaalinen Delphox. Voin jotenkin sieluni silmin nähdä Delphoxin ja Serenan harjoittelemassa (ei mitään viholliset poikki ja pinoon-touhua, vaan enemmänkin jotain meditaatiota ja sen sellaista) siellä Shalour Cityn Tower of Masteryssa.

Shaunalle mun mielestä jotenkin vaan sopii Froakie ihan pirun hyvin :D. Kummatkin ovat aika leppoisia hahmoja, mutta silti jotenkin samalla koomisia, vaikka eivät ehkä sitä tarkoittaisikaan. Näin sitten Calemille jää se Chespin :D.


----------------------

No johan tuli hölinät kirjoitettua. Tajusikohan kukaan, mitä ajoin tässä takaa? Lähinnä siis mietin, että miten te lukijat oikein sijoittaisitte näitä starttereita eri hahmoille, jos ette nyt ota omia henkilökohtaisia mieltymyksiänne mukaan? Etenkin Redillä, vaikka onkin pelaajan hahmo, on kumminkin jollain tapaa tosi vahva oma persoona samaan aikaan, vaikka se toimiikin pelaajan sätkynukkena. Samalla tavalla ajattelen, että vaikka me pelaajat otammekin ohjat pelihahmoista, niin näillä kaikilla on kumminkin Redin tapaan sellainen oma persoonansa, vaikka sitä ei peleissä niin näykään.

Olisi kiva kuulla ihmisten ajatuksia. Pahoittelut, jos oli tosi sekava ja outo teksti. Alunperin meinasin kirjoittaa Pokédex-päivityksen, mutta sitten aloinkin suoltaa tätä ulos :D.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

7 kommenttia:

 1. No juu, itellä Unovan kohalla sopii kaikille kaikki kolme, vaikka animen vuoksi kyllä miellän Biancalle Tepigin. Kaloksessa on sama juttu kuin sinulla, vaikka X:ssä oli aika hauskan näköistä kun Calem otteli Delphoxilla ja minulla oli massiivinen Chesnaught :).
  Sinnohiin en olekaan paljoa tutustunut.
  Miksei Wally voinut saada aloituspokemonia? Sille olisi sopinut Mudkip tai Treecko.
  Krissille sopii myöskin Totodile. Vaikka itekin oon samoilla linjoilla ns. kaanonin kanssa, niin silti tavallaan Silverille sopii Chikorita. Harmi kun se on niin ei-suosittu, onko anime saattanut sen huonoon valoon? Mä kyllä tykkään Ashin Bayleafistä, eikä Casaynkään Meganium hassumpi ollut, mutta Casay itse... no ei siitä sen enempää.
  No juu aika monessa fanartissa Redillä on Charizard, niin sen takia miellän Redille aina Charizardin, sama juttu Bluen kanssa. Leafille (Green, mutta FR/LG-peleissä Leaf) sopii Bulbasaur. Adventures on kyllä mukavan piristävä, kun Redillä on Bulbasaur :). Manga-Red on kyllä varmaankin ainoa "virallinen" Red josta tykkään (Ashin lisäksi tietenkin). Peleissä ihan ok (harmittaa kyllä kun HG/SS-peleissä Redin tiimissä ei ole Espeonia), mutta Origins... yäk. En tykkää kyllä koko Origins-sarjasta lainkaan.
  Huh, tulipas tekstiä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta, että Biancallehan sopisi hyvin Tepig. Kamalan vaikeaa :D. Unova on ehkä mun mielestä hankalin näistä, kaikkiin muihin regioneihin voi jotenkin soveltaa, että kenelle pokémonit ns. kaanonissa sopivat. Mutta Unova aiheuttaa harmaita hiuksia.

   Se on kyllä kivaa, että Kris sai Totodilen animessa. Ehkä Chikoritaa pidetään jotenkin, en tiedä, liian lällynä pokémonina, kun Meganiumillakin on valtava kukka kaulassa? Kyllä meikä tykkää huomattavasti enemmän Chikoritasta kuin esimerkiksi Cyndaquilista, vaikka ei siinäkään niin mitään vikaa ole :D. Casey animesta oli kyllä aivan sietämättömän kamala, hyi olkoon :D.

   Manga-Red on kyllä symppis ja rakastan Pokémon Adventuresin RBYGSC-arcia ihan hirveästi! Mua harmitti Originsissa se, että se oli niin lyhyt, olisivat tehneet vaikka 8-jakson minisarjan, niin siinä olisi ehtinyt jo vaikka mitä. Jotenkin Origins jäi mulla kyllä vähän kaukaiseksi kokemukseksi, en jotenkin päässyt ikinä oikein kunnolla sen sisään.

   Kiitos tosi mukavasta kommentista :).

   Poista
 2. Keksitpä kirjoittaa hauskasta aiheesta. :) Itse en kauheasti ole miettinyt mitkä aloituspokemonit sopisivat kullekin pelihahmolle, mutta kyllä muutaman kohdalla tulee sellainen olo, että juuri tietty pokemon sopii hänelle. Näitä henkilöitä ovat varmaan ainoastaan juuri tuo Kanto-kolmikko, jossa olen samaa mieltä kanssasi. Tosin omasta mielestäni Redille ehkä sopisi kuitenkin Charmander paremmin, mutta en osaa oikein sanoa. :D Lisäksi olen aina ajatellut että Johton Ethanille sopii Cyndaquil ja Lyralle Chikorita. Myös Torchic sopii mielestäni Maylle ja Piplup Dawnille, mutta tämä johtuu varmaan lähinnä Animesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D. Mietin aluksi, että onko tämä liian outo ja sekava aihe kirjoittaa, mutta mitäs pienistä! Red ja Charmander tuntuvat olevan suosittu kaksikko, mutta pidän edelleen pintani ja sanon, että kyllä Red ja Bulbasaur sen täytyy olla :D. No ei nyt täydy, mutta mutta... no joo :D.

   Poista
 3. On kyllä joskus tullut mietittyä näitä hahmojen ja starttereiden yhteensopivuuksia, muttei kovin syvällisesti kutenkaan. Red ja Bulbasaur sopivat miusta kyllä tosi hyvin yhteen, jotenkin Charmander tuntuu Redille musta liian stereotyyppiseltä, enkä yleensä sellaisesta oikein tykkää. Ja ehdottomasti Silverille Chikorita! Totodilen olen itsekin yleensä 2. genen peleissä valinnut ja jotenkin oli mukava nähdä kuinka tyyppi oli sellaisen pikku söpöläisen päättänyt varastaa ja koulutti mukisematta siitä itselleen kumppanin. X) Minusta Maylle sopisi kyllä myös Treecko, ehkä siitä syystä kun ennen kuin sain Emeraldin (ja itse GBA:n) kaverillani oli Sapphire ja antoi miun kokeilla. Aloitin siinä uuden pelin ja valitsin Treeckon, ensimmäinen Hoenn-startteri johon ikinä kunnolla tutustuin. Ehkä juuri siksi valitsin Treeckon AplhaSapphiressa, SoulSilverissä ja myöhemässä Emerald-tallennuksessani, kun aiemmin olin valinnut Torchicin.

  Noista muista en kyllä osaa sanoa oikein mitään.

  Muuten, miksi kaikille pojille aina annetaan kaikki dinosauruksen tai lohikäärmeen näköiset otukset, itse kun olen aina sellaisista otuksista pitänyt ja oisin kyllä itselleni halunnut jonkin sellaisen (tämä ärsytti Digimonissakin, kun kenelläkään tytöllä ei ole ollut kumppanina mitään dinosauruksen tapaista). Onko se muka niin ettei tytöille sovi automaattisesti mikään hirmulisko? Sori, nyt taitaa vähän eksyä aiheesta, mutta pikkaisen se kismittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^Oon ite huomannu saman. Onko se vaan se japanilainen juttu, että tytöllä pitää olla söpö pokemon/digimon, ei coolin näköinen. Onneksi anime-Krissillä on Totodile.
   Tykkään itekin semmosista dinosaurus-otuksista :).

   Poista
  2. Olen aivan samaa mieltä, että jotenkin Red ja Charmander tuntuisivat liian, ääh, en tiedä, liikaa fanipalvelulta kun Charmander on Kanto-starttereista suosituin? Mulle tuli ainakin sellainen olo kaikkea materiaalia tutkiessa, että Red ja Bulbasaur olivat alunperin niin kuin "sovitut" toisilleen, usein Red juuri posettaa Bulbasaurin kanssa, Pokémon Specialissa Red saa Bulbasaurin ja niin edelleen... Ja öykkäri-Bluelle nyt vaan sopii Charizard :D.

   Toi on kyllä niin harmittavaa, että juuri aika usein tuntuu käymään niin, että ajatellaan että pojille sopii kaikki dinosaurukset ja liskot ja siniset pokémonit. Juuri luin tästä aiheesta eri foorumeilla pohdintoja, että mitkä startterit ovat niin sanotusti canon Kalosissa, ja tosi moni sanoi Calem ja Froakie, koska sininen samakko on kuulemma poikamainen - pyh! Miksi poikahahmo ei voisi kerätä timiin täyteen Swirlixejä ja Hoppipeja ja Clefairyja, ja sitten tyttöhahmo hankkia Tyrantrumia ja Greninijaa tai vaikkapa Claydolia. Juuri tuon kommentin jälkeen olin ehdottomasti sitä mieltä, että ei Froakieta Calemille! Musta Froakie sopii Shaunalle :D.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!