Mega evoluutiot (OmegaRuby&AlphaSapphire) - osa I

Kiire on ihan hirveä koko ajan, ja blogiin postaaminen ahkerasti on jäänyt taas hiukkasen. Oppari, sarjakuva ja muut riennot kyllä vievät aikansa, ei olisi ehkä kannattanut aloittaa sarjakuvaa juuri nyt, kun tuo opinnäytetyökin pitäisi rynniä kasaan :D. Hupsista!

Tein ennen OmegaRubya ja AlphaSapphirea tämän ja sen jatko-osan XY-pelien lanseeraamista mega evoista, joten mikseipä myös mietteitä ORAS-peleissä ensimmäistä kertaa tavattavista mega evoista!Mega Beedrill

Mega Beedrill on musta kyllä hieno. Pidän siitä, miten sen silmistä on tullut vähän häijymmät ja tuosta peräpään pistimestä entistäkin uhkaavampi. Beedrill on ainakin animessa se numero 1 vaarallinen villipokémon, jota pakoon animehahmot ovat juosseet kerran jos toisenkin. Se mikä Mega Beedrillistä tekee erityisen kivan on se, että tämä ei tavallaan ole mielestäni yhtään sen kivempi kuin tavallinen Beedrill - joidenkin megojen kohdalla kun ärsyttää, että mega-muoto on kamalan kivannäköinen ja sitten se pokémon aina palaa takaisin siihen vanhaan tavismuotoonsa. Se mikä Mega Beedrillissä tietysti ihmetyttää on se, miksi emme saaneet myös Mega Butterfreetä D: Nämä kaksi ötökkäähän ovat aina olleet sellaiset vastinkappaleet... mutta toisaalta, mun on taas vaihteeksi kamalan vaikea keksi, miltä Mega Butterfree näyttäisi, ja Beedrill on aina elänyt Butterfreen varjossa (ainakin uskoisin, että Butterfreet ovat aina olleet enemmän ihmisten suosiossa kuin Beedrillit), joten on ehkä aika antaa parrasvalot tälle häijylle herhiläiselle. Mega Beedrillillä onkin suurin Attack ja Speed kaikista Poison-tyypin pokéista.
Ability: Adaptability, joka siis nostaa STAB-iskujen voimaa entisestään.

Arvosana: 8/10

Mega Pidgeot

En ole enää aikoihin ollut Pidgeotin ystävä. Jostain syystä Pidgey ja Pidgeotto ovat olleet vielä ihan jees, mutta Pidgeot on ollut viime vuosina iso haukotus. Ja Mega Pidgeot tuokin musta varsin tylsäksi käyneelle linnulle roimasti lisäpotkua! Mahtavaa. Mega Pidgeotissa on musta eleganttisuutta ja tykkään hirveästi sen pyrstöstä ja siipien sinisistä yksityiskohdista. Muutenkin koko värimaailma on ihanasti raikastunut. Ainut, minkä nyt ehkä olisin napsaissut saksilla pois, on tuo pitkä päätöyhtö, mutta ei sekään nyt mikään ihan mahdottoman näköinen ole. Lisäksi No Guard on kiva ability, ainakin omasta mielestäni. Mega Pidgeotissa kyllä harmittaa juuri se asia, minkä mainitsin yllä Beedrillin kohdalla, että eihän tämän jälkeen oikein edes jaksaisi katsella mitään tavallista Pidgeotia :D.
Ability: No Guard, kaikki tämän pokémonin hyökkäykset osuvat koska vain, ja samalla myös kaikki tähän pokémoniin kohdistuvat hyökkäykset osuvat tilanteesta riippumatta. Esimerkiksi No Guard-pokémonin onnistuu iskeä vastustajaa, vaikka se olisi käyttänyt Digiä ja lymyilisi maan alla.

Arvosana: 9/10Mega Slowbro

Mega Slowbro on ihana! Olen jotenkin aina tykännyt Slowbrosta, mutta vielä en ole päässyt kokeilemaan sitä tiimissä - ehdottomasti jotain, mitä pitäisi tehdä lähiaikoina. Vaikka kyse ei ole mistään kovin suositusta pokémonlajista noin yleensä, niin tuntuu, että olen nähnyt paljon enemmän ihmisten käytössä Slowkingejä kuin Slowbroita. Vaikka Slowbro on sellainen mussukka! Mega Slowbrossa on musta hulvaton idea, miten tuo mutantti-Shellder on hotkaissut suihinsa koko Slowbro-ressukan! On kyllä jotenkin kamalaa, kun Slowkinginä Slowpoke ja Shellder elävät kumpaistakin hyödyttävässä symbioosissa, kun taas Slowbro-ressukalle Shellder on enemmänkin loinen. Mutta tästäkin surullisesta seikasta huolimatta Slowbro on Avrin suosiossa ja tämä hömppä Mega Slowbro myöskin. Voin kuvitella sen pomppimassa rannalla kuin mikäkin hyppykeppi :D.
Ability: Shell Armor, estää Critical Hitit.

Arvosana: 8½/10


Mega Steelix

Mega Steelixissä on mielestäni meneillään vähän liikaa kaikkea. Ei sillä, musta se on edelleen tosi hienonnäköinen, mutta esimerkiksi nuo Steelixin naama-ulokkeet olisin kyllä suosiolla jättänyt pois. Nythän se on saanut mitä, on tuo ympärillä pyörivä kivirykelmä, sateenkaarikristalleja on tullut vähän joka puolelle kehoa ja lisäksi osa murikoista on saanut tuollaiset mustat-läntit sinisin yksityiskohdin (mitä ne ovat :O). Tuntuu vaan mun mielestä todella täyteen ahdetulta, mutta ei kai siinä mitään, kyllä se ihan hienolta näyttää. Steelixiä tuli käytettyä viimeksi HeartGoldin tiimissä ja kiva pokémonhan se on :3. Mega Steelixinä sen Defense kasvaa sellaista vauhtia, että se jakaa Mega Aggronin ja Shucklen kanssa paikan kaikista suurimmasta Defense-statsista. Aika huimaa.
Ability: Sand Force, Sandstormin aikana pokémonin Rock, Steel- ja Ground-tyypin iskujen voima kasvaa 30%:lla.

Arvosana: 8/10
Mega Sceptile

Mega Sceptile onkin näistä ainoa, jota olen käyttänyt oikeasti ottelussa, sillä AlphaSapphiressahan minulla on Sceptile tiimissä :3. Mega evoluutiossa Sceptilehän saa itselleen uuden tyypityksen, Grass/Dragonin, joka onkin täysin uniikki Pokémon-maailmassa ainakin toistaiseksi. Mistäköhän tuo Dragon-tyypitys on tällekin nyt sitten lätkäisty :D. Mega Sceptile näyttää musta kyllä siistiltä, vaikka yleensähän tällaiset nopeat liskomaiset pokémonit eivät ole lainkaan Avrin tyylisiä pokémoneja, olen enemmänkin niiden isojen möhkäleiden ystävä :D. Tykkään kaikista noista punaisista yksityiskohdista, Mega Sceptilen pään mallista ja noista kelta-oranssi-punaisista palluroista sen selässä, jotka näyttävät ihan siltä, että ne voisi poksahtaa hetkenä minä hyvänsä :D. Mega Sceptile sai kyllä todella omituisen abilityn, mielestäni, mutta kai sitä voi käyttää jossain Double Battleissa hyväksi vaikkapa Discharge-ottelukaverin kanssa... ehkä...
Ability: Lighting Rod, pokémon on immuuni ja imee Electric-tyypin hyökkäykset itseensä esimerkiksi Double Battleissa, vaikka ne olisi suunnattu kohti toista pokémonia. Aina kun pokémonia isketään Electric-tyypin hyökkäyksellä, sen Sp. Attack nousee pykälällä ylös.

Arvosana: 8+/10Mega Swampert

Mega Swampert. Voi Mega Swampert.
Olet niin ihastuttava, kun taas normaalimuodostasi en tykkää oikeastaan yhtään. Miksi et voi aina näyttää tältä? Eli joo. Mega Swampert on musta täydellinen, upea, komea, kaunis, hehkeä, freeshi, voimakkaannäköinen, rakas, kultainen, omaperäinen... no okei, ehkä ei nyt noin upea, mutta kuuluu ehdottomasti lemppari megoihini. Mulla oli joskus kamalat kriisit, kun olin kova vesistarttereiden ystävä ja vannoin aina ottavani vesistartterin peleissä. Näin teinkin vielä 3. generaatiossa, mutta en vain ikinä lämmännyt Mudkipille muotoineen samalla tavalla, miten olin ihastunut täysillä Squirtleen ja myöhemmin Totodileen. Oli kamalaa, kun yritin "väkisin" kuitenkin säilyttää periaateeni "vesipokémonit on parhaita", vaikka se Mudkip ei ikinä oikein herättänyt suuria tunteita. Lopulta sitten 4. generaation tullessa, Torterran nähdessäni ja tajutessani ettei Piplup kyllä iske yhtään, päätin että nyt loppuu tuollainen yhden tyyppisten starttereiden suosiminen. No mutta, tämä tarina nyt karkasi vähän käsistä. Pääpointti oli se, että en pidä Swampertista, mutta Mega Swampert, uu baby, mikä ilmestys! Se on aivan mahtava. Tykkään tuosta sen muodosta (tuollainen pallo), ja siitä, miten se näyttää kykenevänsä jyräämään kaikki allensa: Voin kuvitella sen pyörivän pallona alas mäkeä :D.
Ability: Swift Swin, sateen aikana pokémonin Speed tuplaantuu.

Arvosana: 9+/10

------

Osa I oli siinä, myöhemmin tulevaisuudessa sitten lisää. Koetan parhaani mukaan postata useammin kuin kerran viikossa, mutta tosiaan, aika kiirettä pitää *pyyhkii hikeä otsaltaan*. Mun suhtautuminen näihin megoihin oli kovinkin positiivinen, mitäs mieltä lukijat ovat? Mitkä on yay ja mitkä nay? :DLiving in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

 1. Kaipa taas horisen omat mielipiteeni tähän koska olen ottanut sen tavakseni. :| Ehkä joskus voisin pistää vaan pystyyn oman pokeblogin ja jorista sinne ja viskoa muiden blogien kommenttilootiin jotain lyhyempää... Ehkä jos menen vähän ympäripyöreällä linjalla.

  (TL;DR
  Jay: Pidgeot
  Meh: Beedrill, Steelix, Sceptile
  Nay: Slowbro, Swampert)

  Beedrill: 5/10, tykkäsin tästä paljon enemmän sillon kuin julkaistiin ja pisteet vaan tippuu mitä pidemmälle mennään... Mulle tulee mieleen tästä vieläkin, että tämä kuuluisi paremminkin johonkin Capcomin peliin Megaman-bossiksi.

  Pidgeot: 8/10, Pidgeot on rakkaus ja oli ihana yllätys, että se sai megan. *_* Ja vielä näin korean, mikä ei edes muuta sitä paljoa. Harmi, että No Guard lentää hyödyllisyydensä vuoksi ikkunasta ulos koska Pidgeot hyötyy siitä pelkästään Hurricanen suhteen...

  Slowbro: 2/10, vieläkin mielipiteeni on tähän "mitä vittua". Kallistuin pitkälti feikkipuolelle kun tämä näytettiin ensimmäistä kertaa, enkä kyllä ole lämmennyt tälle yhtään...

  Steelix: 5/10, liikaa kaikkea linjalla menen itsekin, mutta tää olisi tosi kiva ilman noita naamaulokkeita.

  Sceptile: 7/10, tykkäsin tästäkin enemmän sillon kun julkaistiin... En tykkää tuosta valtavasta ruohosotkusta sen rinnuksessa yhtään, olisi paljon siistimpi ilman sitä. Joulukuusi.

  Swampert: 1/10, sori, ei. En kestä.
  Ei.
  En koskaan tykännyt Swampertista muutenkaan mega ei auttanut asiaa. Ei.

  Mitään näistä en ole ottelussa vielä käyttänyt (M-Sceptile oli ingame-tiimissä, en tiedä lasketaanko, koska moveset yms oli päin honkia), kiinnostus pokemoniin hiipunut ORASin myötä todella paljon koska pelit olivat no... Huonoja.

  (Irl netin edellä, mulle ainakin riittää kunhan postauksia tulee aina välistä. Vaikka stalkkaankin tätä päivittäin. :p)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta pitkät kommentithan on hauskoja :D. Minä ainakin tykkään! Ja voi voi, olen otettu, jos joku käy katsomassa blogiani päivittäin :33. Pitäisi vain itse ehtiä päivittelemään enemmän. Olen vihdoin ehkä hyväksynyt sen, että en ole sittenkään super laiska, vaan mulla taitaa olla aivan liian paljon hommaa kahmittuna itselleni, että aikaa ei vain riittä kaikelle :D.

   Meidän eriävät mielipiteet sen kuin jatkuvat, hahaha. Voin tosin kyllä ymmärtää Mega Slowbro-mielipiteesi ihan täysin, jollain tapaa olen ihan samaa mieltä, mutta tykkään siitä siltikin :D.

   ORAS teki kyllä vähän saman mullekin. Lähinnä olen viime aikoina pelannut vanhoja pelejä, kamalasti tekisi mieli pelata Sinnoh-pelejä, mutta niissä on niin hirveästi vielä leguja ja event pokéja, joita pitäisi siirrellä toisiin peleihin, ennen kuin voin aloittaa mitään. Aloitin sitten tuossa Whiten peluun ja jostain syystä tekisi mieli aloittaa SoulSilver kamalasti uusiksi - tai jopa vanha kunnon Crystal.

   Poista
 2. Tykkään kaikisita näistä vähintään hiukan. Mega Steelixille en tosin ole juuri lämmennyt vielä. Beedrilliä käytin juuri Y:ssä, ja vähän harmitti kun se sai megan nyt, en kuitenkaan halua vaihtaa Neulastani ASapphireen. Mahtavin näistä on ilman muuta Mega Swampert, joka on l'hes täydellinen. Pidgeotia aion vielä jossain vaiheessa kokeilla megana. Aluksi uusi mega oli vähän tylsä, mutta olen alkanut pitää siitäkin nyt myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa, kun Mega Steelix olisi voinut olla tosi hieno, mutta nyt se on täynnä kaikennäköistä härpäkettä.
   Oi niin, sinun Neulanen :D. Rakastan tuota lempinimeä! Toi on muuten kamalaa, että on just käyttänyt jotain pokémonia ja sitten se saa seuraavassa käänteessä uuden muodon/formen/kivat uudet hyökkäykset ym.

   Poista
 3. Tällä kertaa hyvin lyhyesti: Mega Beedrill ja Mega Sceptile näyttävät ihan cooleilta. :D Mega Swampert on aivan ihana, ja toivoisin itsekin että se olisi normaalin Swampertin design. Tykkään Swamperin normaalistakin designista, mutta tästä Megasta paljon enemmän! Lopuista Megoista en oikein osaa sanoa mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta normaali Swampert on jotenkin outo ja lipevä tapaus :D. Näyttää jotenkin kamalan epäluotettavalta, hahaha! Tykkään kyllä tuosta megasta, tuollainen pallura. Juuri Avrimainen tapaus. Kiitos kommentista Kawa!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!