Pokédex: Abra, Kadabra ja Alakazam

Hijooh, kylläpä nyt tämä kevät on kiireistä aikaa :D. Koetan kumminkin tuossa lauantai-sunnuntaina postata vielä yhden kirjoituksen, kun oikein lupailin paria postausta tälle viikolle. Kiitos kamalasti onnitteluista ja muisteloista, niitä oli kiva lukea. Henkilökohtaisemmat vastaukset laitan tänään ja huomenna!

Nyt sen sijaan on aika taas palata vanhan kunnon Pokédexin pariin, eikös niin? Sitä ei olekaan tullut päiviteltyä hetkeen. Tänään vuorossa Abra, Kadabra ja Alakazam.

Abra ja Psybeam

Abra

"Abra needs to sleep for eighteen hours a day. If it doesn't, this Pokémon loses its ability to use telekinetic powers. If it is attacked, Abra escapes using Teleport while it is still sleeping."
- Pokédex (Emerald)

Olen aina tykännyt ihan hirveästi juuri Abrasta. En oikein osaa sanoa miksi, mutta musta se on koko evoluutiokaarensa hienoin otus ja tarkoituksena on jonakin päivänä ottaa tiimiin mukaan matkalaiseksi Abra, joka saa sitten ihan pysyä Abrana. Ehkä se on jotenkin sopivan simppeli, mutta silti samalla kovin mystinen - Kadabra ja Alakazam kun alkavat mennä jo liian yksityiskohtaisiksi. Enkä oikein edes tiedä, että mikä tämä Abra nyt oikein on, jotain kettumaista siinä on, mutta ei sitä oikein miksikään ketuksikaan voi laskea. Pokémon Virallinen Käsikirja kertoo Abrasta tällaista:
"Abralla on perin hyödyllinen lahja lukea toisten ajatuksia. Jos se vaistoaa vaaraa, se pystyy siirtämään itsensä (ja sinut!) ajatuksen voimalla toiseen paikkaan.
Oikeastaan Abra ei kykene kamppailemaan lainkaan, mutta jos kerran on tällainen pakenemiskyky, miksi nähdä vaivaakaan? Abra tarvitsee myös paljon unta: se voi nukkua jopa kahdeksantoista tuntia vuorokaudessa. Mutta nukkuessaankin se voi liikutella tavaroita paikasta toiseen. Abra on kelpo liittolainen. Jos mielit napata Abran, koeta saada se liikuntakyvyttömäksi ennen kuin se katoaa paikalta."
Että sellaista. Ei nyt ihan pidä paikkansa, että Abra ei muka pysty ottelemaan mitenkään,
Pituus: 88,9 senttimetriä
Paino: 19,5 kiloa
Abilityt: Synchronize, Inner Focus ja Hidden Ability Magic Guard
Kehittyy: Tasolla 16

Kadabra ja Kinesis

Kadabra

"It happened one morning - a boy with extrasensory powers awoke in bed transformed into Kadabra."
- Pokédex (FireRed)

Kadabran Pokédex-entryt ovat aika perushuttua sen telekineettisistä voimista ja sen sellaisesta, mutta sitten FireRedin Pokédex-entry kaikessa lyhykäisyydessään saa kylmät väreet kulkemaan selkää pitkin. Miettikää, kun Abrat aina kehittyessään vaihtavatkin jotenkin osia ihmislapsen kanssa, niin kuin kaikissa vaihdokkaista kertovista taruista ja saduissa, joissa vaihdokas vaihtaa paikkaa ihmislapsen kanssa. Myös Yellown Pokédex-entry on jollain tapaa mystinen, siinä kun sanotaan että paljon kaikenlaista kummaa tapahtuu Kadabran läsnäollessa, esimerkiksi kellot alkavat pyöriä takaperin. Pokémonin Virallinen Käsikirja taas kertoo näin:
"Abran tavoin Kadabrallakin on vanttera ruumis, mutta sekin käyttää mieluummin hengenvoimiaan. Se säätelee erityisiä ajatusaaltoja, jotka aiheuttavat päänsärkyä jokaiselle, joka pyrkii liian lähelle."
Kuten jo Abran kohdalla mainitsin, niin jotenkin Kadabra ei enää aiheuta samanlaista innostusta kuin joskus muinoin, nykyään Abra on jotenkin isoveljeään siistimpi. Muistan, että Sabrina-jaksoissa Indigo Leaguessa Kadabra oli mustakin tosi siisti (olenko ainoa, joka yritti jaksojen jälkeen taivutella lusikoita telekineesin avulla? :D) ja nuo jaksot olivat lapsena jotenkin tosi hyviä. Nyt kun niitä on katsellut uudestaan, niin ehkä ensimmäinen ajatus on ollut, että miten tuollainen Sabrina kulkee vielä vapaalla jalalla - vaikka alkoikin nauraa sitten viimeisen jakson lopussa. Sabrinasta on kyllä todella upeita TCG-kuvituksia... vaan eipäs mun nyt pitänyt Sabrinasta höpistä, vaan Kadabrasta. Jotenkin häiritsee nuo punaiset yksityiskohdat, kun ne ilmestyvät evoluutiossa Kadabralla ja sitten katoavat taas, kun Kadabra kehittyy Alakazamiksi.
Pituus: 129,5 senttimetriä
Paino: 56,7 kiloa
Abilityt:  Synchronize, Inner Focus ja Hidden Ability Magic Guard
Kehittyy: Vaihtamalla

Alakazam

Alakazam ja Future Sight
"Alakazam's brain continually grows, making its head far too heavy to support with its neck. This Pokémon holds its head up using its psychokinetic power instead."
- Pokédex (Ruby)

Jotenkin tuo Alakazaminkin Rubyn Pokédex-entry hirvittää meikää, kun vaan miettiikin, että jos Alakazamin psyykkiset voimat hetkeksikin herpeää... snap, se on kaula poikki. Alakazamia voidaan pitää varmaan yhtenä älykkäimpänä pokémonina ja se muistaa kaiken oppimansa (vaan pystyy tästäkin huolimatta muistamaan  vain neljä hyökkäystä kerrallaan, hmm...).
"Alakazamin äly on aivan poikkeuksellista tasoa. Sen älykkyysosamäärä on 5000, mikä päihittää supertietokoneetkin. Olemalla mielin kielin voit ehkä saada Alakazamin auttamaan itseäsi läksyjen teossa."
Voi luoja paratkoon, kun oli typeriä juttuja Pokémonin Virallisessa Käsikirjassa, etenkin tuo viimeinen heitto :D. Alakazam on kyllä musta coolimpi kuin Kadabra. Vaan mikäköhän onkaan tuo vaihtokaupalla kehittymisen salaisuus? Kaikenlaisia teorioitahan on, ehkä surullisin niistä on se, että pokémon kokee tulleensa hylätyksi ja uuden hylkäämisen pelossa kehittyy uuteen, hienoon muotoon uuden kouluttajansa edessä. Vaan tiedä sitten! Muistan käyttäneeni ainakin Kadabraa JOSKUS, mutta en kyllä muista, että olisin lähivuosina (2007-2015, lol) käyttänyt Abra-evoja oikein missään tiimissä. Ehkä tämä pitäisi nyt korjata?
Pituus: 149,8 senttimetriä
Paino: 48,1 kiloa
Abilityt: Synchronize, Inner Focus ja Hidden Ability Magic Guard

Mitä mieltä ovat lukijat? Onko Abrasta, Kadabrasta ja Alakazamista yhtään mihinkään? Seuraavalla kerrallahan on vuorossa ikään kuin tämän henkisen Abra-linen vastapari, muskelimasat Machop, Machoke ja Machamp! Machamp ansaitsisi siten itselleen mega evoluution, btw :D.

Olipas hirveän kiva kirjoitella blogiin oikein asiaa pitkästä aikaa :3.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

10 kommenttia:

 1. Kivoja poksuja, ei ole kyllä paljoa tullut muistaakseni käytettyä kun Abra on ihan pirun vaikea pyydystää. XD Mutta kyllä on joskus käytetty Abraa ja Kadabraa. Tuo Kadabran Pokedex-entry on kyllä ihan naurettava (revähdin vähän kun luin siitä ekan kerran joskus) ja et ole ainoa joka yritii taivuttaa metallilusikoita lapsena. Hyvä pointti tuo kun Alakazam ei pysty muistamaan kuin 4 liikettä. =D

  Muistan kun yksi kaverini tykkäsi käyttää paljon Kadabraa kun pelattiin Stadimia silloin koululaisina, olen siis nähnyt sen toiminnassa aika usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se joo vähän vaikea pyydystää :D. Mä en muistaakseni ole koskaan pyydystänyt Abraa mitenkään "oikeaoppisesti" ensin nukuttamalla sen tai mitään sellaista, vaan olen sitten vaan viskonut poképalloja aina yhden hypätessä esiin - kyllä se sitten lopulta on aina kiinni jäänyt, vaikka veisikin vähän aikaa :D.

   Kadabralla taisi olla aika hyvät iskut Stadiumissa... muutenkin musta tuntui, että vikoilla muodoilla oli aina ihan oudot hyökkäykset, kun taas keskimuodoilla oli kaikkia hyviä liikkeitä Stadiumissa :D.

   Poista
 2. Itse olen käyttänyt useasti. :) Tykkään oikein paljon, etenkin Alakazamista. Sen mega evoluutio on tosin aika tylsä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta Mega Alakazam on taas jotenkin jännittävä, kun se on sellainen vanha meediopappa melkeinpä :D. No joo, ymmärrän kyllä että sen ulkonäkö käy varmasti vähän tylsäksi ajan mittaan.

   Poista
 3. Lempi psychic-tyypin pokemonini! Ennen neljättä generaatiota en muistaakseni koskaan käyttänyt näitä koska koin tyypin itselleni aika vieraaksi, ja Abran muotoineen vähän "pelottavaksi", vaikka olen näistä ulkonäön puolesta pitänyt aina. Sittemmin olen käyttänyt tiimissä useampaankin kertaan etenkin DPP:ssä jossa saa hyvän Abran vaihdossa jostain luolasta. Abra on kehityskaaren suosikkini, muhun puree aina tuollainen tietynlainen yksinkertaisuus, jossa pokemon näyttä selkeältä olematta mikään yksivärinen klöntti. Kadabrasta ja Alakazamista tykkään myös tosi paljon. Kutosgenessä olen jotain vanhaa Alakazamia kokeillutkin ja hyvältähän se näyttää.
  Ja mielenkiintoista tarinaa jälleen näidenkin kohdalla.

  Sabrina jaksot oli tosi pelottavia, miten sellaisen psykopaatin annettiin riehua vapaana? Ja lusikoita oli pakko yrittää vääntää (ja kun toisten silmä vältti, käytin käsiä, mistä sai tietysti äiskältä tukkapöllyä kun huomasi ne kaikki väännellyt lusikat :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onkin sitten samanlainen maku, kun tuo Abran yksinkertaisuus vaan puree :D. Musta näissä on kyllä edelleen jotain vähän pelottavaa, mutta jonakin päivänä otan tuon Abran ainakin tiimiini. Vaikka jossain Kantoon sijoittuvassa pelissä. Sitten opetan sille läjäpäin TM-iskuja :D.

   Ihan sama juttu, ihmetyttää kun Sabrina on niin kaikkien suosikki, mutta sehän on kauhea psykopaatti :D. Tai no, tuollaiset hahmot ovat kyllä aika suosittuja varmaan erilaisuutensa takia, mutta seriously... apua naisparalle ja äkkiä!
   Ja IHAN sama virsi, mäkin aina silmän välttäessä väänsin niitä lusikoita molemmilla käsillä... ja jotenkin munkaan äiti ei arvostanut, hmph! :D

   Poista
 4. Siitä on tehty sarjakuva, missä Alakazam tekee kaikkea uskomatonta, mutta viides otteluliike= mahdotonta xD.
  Hoenn-kaudella oli jakso missä oli yksin jätettyjä psyykkispokemoneja ja yksi niistä oli Abra. Se oli hurjan söpö.
  Mihinhän Kadabran häntä katoaa evoluution jälkeen? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, pakko etsiä tuo sarjakuva! :D
   Hmm, jotenkin hämärästi taidan muistaa tuon jakson... Abra taisi istua jossain pöydällä tai jotain, ainakin sellainen muistikuva on jäänyt :D.

   Hyvä pointti, pokémon-parka menettää häntänsä täysin :O. Ehkä se tipahtaa pois. Olen varmaan jotenkin mielenvikainen, mutta Kadabran hännästä tulee mieleen kaikki kettupuuhkat sun muut, ehkä Pokémon-maailmassa Kadabraa pidetään turkiseläimenä ja sen hännän voisi nipsaista poikki ja laittaa jonkun pöyhkeän naisen kaulahuiviin...

   Poista
 5. Abra on söppänä, voisi itekkin kokeilla pitää sellaista tiimissä kehittämättömänä :D Tykkään kyllä Kadabrastakin, mutta Alakazamissa mua häiritsee että sillä ei ole häntää, ja sen alaruumiskin joissain kuvissa näyttää ihan joltain vaipalta >.<
  Tykkään tuosta viivavärityksestä piirroksissasi, tosi kivan näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaipalta :DDDDD. Nyt nauroin, hahahaha, ihan loistavaa.

   Kiitos kovasti!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!