Sun ja Moon -hypet kera analyysien ♥

Uuughhh, miten menee? Olin tosiaan tuossa kevätflunssassa (lähes kaksi viikkoa, käsittämätöntä???!) ja viime päivät ovatkin olleet niin kuumat, että olen ollut ihan bloooop enkä juuri lainkaan koneella. Noh, onpahan nyt ainakin paljon kirjoiteltavaa... Vastaan nyt tämän kirjoituksen jälkeen kommentteihin, tyhmä Avri, kun olet ollut niin hidas blogin pidossa D:.

NIMITTÄIN TODELLINEN HYPE ON TÄÄLLÄ. SUN JA MOON ♥. Ah. Mistäs sitä edes aloittaisi... Varoitan, että tämä kirjoitus on pitkä :D. Varatkaa siis tarpeeksi virvoikkeita luku-urakkaan!


Ehkä järkevintä olisi aloittaa starttereista! Onhan startterit kumminkin sellainen uuden generaation henki ja sielu! Näin kokonaisuudessaan en voi oikein sanoa muuta kuin että jotenkin tosi mojova kolmikko ainakin omaan silmääni! Enkä ole vielä todellakaan varma edes, kehen valintani sitten Alolassa päätyykään - voipi olla, että tarvitsen seuraavat kehitysmuodot, jotta osaan tehdä päätökseni. Tässä startteri-osion lopussa esiintyy muuten jotain sellaisia juttuja näiden starttereiden kakkostyypityksistä, joita jotkut voivat pitää spoilereina. Ne ovat siis asioita, joita on saatu selville muuta kautta kuin erinäisiin videoihin tai virallisiin julkistettuihin materiaaleihin tutustumalla :DD.

Rowlet taitaa olla tällä hetkellä suosituin näistä kolmesta, ainakin mitä olen seurannut keskusteluja netissä ja muualla. Ja onhan toi ruohopöllö ihan sairaan valloittava :D! Siinä on musta jotenkin muikeasti yhdistettynä jotain Oshawottin tai vaikka Chespinin söpöydestä Froakien tietynlaiseen kummalliseen tyylikkyyteen. Toi lehdistä muodostuva rusetti on jotenkin ihan piste i:n päälle. Millainenkohan tän kehitysmuodoista oikein tulee? Toivottavasti pikkurusetti ainakin säilyy sen designissa läpikotaisin :D. Näen jotenkin Rowletin tulevaisuuden sellaisena isona, mutta sirona ja sulavaisena, huuhkajamaisena lintuna! Jotenkin mahdotonta edes kuvitella, että tästä tulisi joku sellainen kunnon mörkö. Toisaalta olisi tosi kiva, jos kerrankin starttereiden kolmas muoto jäisi tällaiseksi pieneksi olioksi, eikä ikinä kasvaisi valtavaksi taskuhirviöksi! Tämä sopisi erityisesti Rowletille, joka perustuu Havaijilla tavattavaan suopöllön alalajiin pueoon. Lisäksi jotenkin näkisin Rowletin saavan jonkun lehdistä tai oksista muodostuvan kruunun kehityttyään päähänsä. Joku majasteettinen ilmestys Rowletista on tultava. Jotenkin epäilen, että Rowletista tulee tämän genen fyysisin hyökkääjä, joka tavallaan sopisi hyvin pöllölle, sillä ovathan pöllöt noin oikeassakin elämässä loistavia saalistajia. Grass/Flying-tyyppikin on ihan mukava, ja erityisen kivaa on, että Rowletilla on kaksoistyypitys heti alussa!

Tulistartterina tässä genessä toimii siis Litten... ja tää on ihan ensimmäinen kerta ikinä, kun uuden generaation tulistartteri on niin vakuuttava, että voisin nähdä itseni valitsemassa sen aloituspokémonikseni! Litten on musta aivan mahtava! Tykkään hirveästi tuosta ideasta, että se sylkee liekehteleviä karvapalloja suustaan (olisi hauskaa, jos Litten oppisi jonkun signature-liikkeen siihen liittyen), jotenkin niin simppeli, mutta nerokas juttu. Littenin turkki on öljypohjainen (miksi se palaakin niin hyvin), ja virrallinen Sun ja Moon -sivusto kertookin, että turkinvaihdon aikaan Litten roihahtaa palamaan komeaan liekkiin. Kuulostaa ihan feenix-linnulta, hahaha! Joidenkin mielestä Litten perustuu japanilaiseen, erittäin uhanalaiseen iriomotenkissaan, joka on sekin väritykseltään tummanharmaa ja sen tiheät mustat pilkut muodostavat sen turkkiin juovia, mutta musta Litten saattaa hyvinkin olla se kauan kaivattu (ainakin mä oon kaivannut :D) tiikeripokémon! Toisin kuin kaksityyppinen Rowlet, Litten on vain tuli-tyyppiä. Jotenkin Littenistä annettu kuvaus (että se on looginen ja intohimoinen, mutta pitää tunteet hallinnassaan ja pysyy kylmäpäisenä), sekä tuo turkin väri voisi jotenkin antaa viitteitä siitä, että Littenistä tulisi kasvaessaan Fire/Dark-pokémon, mutta totuus Littenin lopullisesta tyypityksestä onkin mitä todennäköisimmin aivan toinen, josta kirjoitan lisää alempana, kunhan olen ensin höpissyt Poppliosta! :3

Voi Popplio, kuinka sua vihataankin! En ole tarpeeksi kuitenkaan seurannut vallitsevia keskusteluja saadakseni tietää, että miksi Popplio on niin vihattu Litteniin ja Rowletiin verrattuna. Musta se on aika symppis ja sekin vahva ehdokas mun aloituspokémoniksi ihan niin kuin Rowlet ja Littenkin :D. Ehkä Poppliossa on jotain oshawottmaista, mikä ehkä sitten tekee siitä jotenkin... jo nähdynoloisen monien silmissä? Poppliossa on jotenkin hämmentävää se, että sen lajinimike virallisen sivuston mukaan on "sea lion pokémon" ja se kyllä tosiaan muistuttaa merileijonaa kaikin tavoin ulkonäöllisesti ja sen sirkusmaisten temppujenkin suhteen, mutta samalla osa sen infosta viittaa havaijinhylkeeseen... mikä taas sopisi paremmin Alolan vesistartteriksi, kerta perustuuhan Alola Hawaijiin ja sillee... joten miksi se ylipäätään on noin merileijonamainen, etenkin, kun 5. generaatiossa Samurott oli jo yksi merileijonastartteri. Nooh, pikkuvikoja. Musta Popplio on tosi vekkuli ja odotan innolla, millainen siitä tulee isompana.

Sitten niistä starttereiden tyypityksistä, ja tätä pätkää ei kannata lukea, jos ei halua spoilaantua mitä todennäköisimmin ns. etuajassa asiasta :D. Alola-startterien tyypitykset ovat paljastuneet mitä todennäköisimmin japanilaisten nettisivujen sisältämän koodin myötä. Sen enempiä teknisiä juttuja selittelemättä (asiaan voi tutustua vaikkapa youtubettaja pdwinnallin kanavalla tarkemmin, hän nimittäin taisi koko jutun alunperin bongata) koodista löytyy Alolan starttereille sellaiset tyypit kuin Grass, Flying, Ground, Fire, Water ja Fighting (ja näistä Ground ja Fighting ovat luonnollisesti vielä piilossa koodissa, eikä näkyvissä itse sivustolla). Kiinnostavinta koko juttussa on se, että japanilaisella sivulla startterien tyypit näkyvät kuvatiedostoina ja nämä kuvatiedostot ovat merkitty koodiin numeroin niin, että Grass-tyypin kuva on nimeltään icon1, Flying icon2, Ground icon3, Fire icon4, Water icon5 ja Fighting icon6. Kiinnostavaa asiassa onkin se, että tämän listauksen perusteella on mitä todennäköisimpää, että Rowlet ei pysy Grass/Flying-pokémonina, vaan sen tyypitys muuttuukin Grass/Ground-tyypiksi. Litten taas pysyy tavallisena Fire-pokémonina, kun taas Poppliosta tulee Water/Fighting-taskuhirviö. Olen ehkä hiukan pettynyt niin Rowletin kuin Popplionkin viimeisiin tyypityksiin ja tavallaan toivonkin, että koko juttu ei pitäisi paikkansa... näin ei kyllä varmaankaan käy, sen verran varma tuo virallisen sivuston koodiin piilotettu tyyppilistaus on.

Hassua, että en näe minkään näistä starttereista kehittyvän sellaiseksi isoksi, raskaaksi möhkäleeksi - sellaiseksi kuin esim. Venusaur, Torterra tai Emboar ovat joskus olleet! Kuka on teidän suosikkine näistä starttereista? Mä luulen, että mun on pakko odottaa kakkosmuotoja ennen kuin osaan sanoa juuta tai jaata siihen, kenet valitsen. Tällä hetkellä taidan kallistua hiukan enemmän joko Littenin tai Popplion suuntaan kuin Rowletin, mutta tämä mielipide nyt voi muuttua vaikka jo heti huomenna.
Luonnollisesti starttereista voidaan siirtyä puhumaan legendaarisista, onhan nekin sellaisia uusien pelien keulakuvia :D! Solgaleo ja Lunala ovat musta molemmat tosi hienoja. Aluksi pidin Lunalasta huomattavasti enemmän, ja edelleenkin sen design on musta ihan pikkuisen hienompi kuin Solgaleon, mutta Solgaleokin on nostanut pisteitään mun silmissä tässä ajan kuluessa. Ainut mistä en pidä, on tuo Solgaleon nimi, se on jotenkin vaikea :D. Lunala sen sijaan on oikein kaunis ja näpsäkkä!


Aloha, Alola! Kuten epäillä saattoikin, Alola paljastui Havaijiin perustuvaksi regioniksi. Kokonaisuudessaan erittäin kauniin ja viehättävän näköinen region! Ootteko samaa mieltä? Olen jo pitkään toivonut tällaista saarista koostuvaa regionia, oikeastaan sitä lähtien, kun katsoin Orange Leaguen jaksot kokonaisuudessaan joku 10 vuotta sitten. Saaria olisi kyllä nytkin saanut olla musta joku miljoona lisää, mutta onhan Alola varsin kiinnostava region neljän (pää)saarensa ja yhden keinotekoisen saarensa kanssa! Koska Alola perustuu Havaijiin ja muodostuu Havaijin saarten tavoin useista saarista, koitinkin vähän tutkailla, mihin Havaijiin saariin Alolan saaret voisivat perustua. Ainakin ihan oikeanpuolimmainen vaikuttaa perustuvan sekä Havaijin saareen, hiukan sen yläpuolella oleva Maui-saareen ja aivan kuvan vasemmanpuolimmainen saair taas näyttää muotonsa ja olemuksensa perusteella Lanailta, mutta veikkaan sen perustuvan sittenkin Niihaun saareen. Harmillisesti en kuitenkaan tunne Havaijiin saaria (ainakaan vielä, vaikka isääni olenkin piinannut kaiken maailman aiheeseen liittyvillä kysymyksillä, hän kun kovasti pitää Havaijin saarista :D) niin hyvin, että osaisin esimerkiksi sanoa tuosta vasemman yläkulman saaresta juuta tai jaata. Ajattelinkin vähän tutkailla jokaista saarta yksitellen ja katsoa, mitä sieltä oikein löytyy :3.


Tämä saari näkyi ensimmäisellä videolla ja jotenkin mulla ainakin on sellainen fiilis, että koko seikkailu voisi alkaa täältä: jos katsottu tuota metsän peittämää vuorta, niin sen edustalla olevalla aukiolla näkyy tuollainen puinen lava, joka voisi hyvin olla se mystinen lava, jolla startterit meille ensimmäistä kertaa videossa esiteltiin. Lisäksi nuo asumukset tuolla suunnalla näyttävät niiltä rakennuksilta, joita nähtiin videossa starttereiden esittelyn tuoksinnassa. Musta jo tää ensimmäinen saari on ihan hurjan mielenkiintoisen näköinen, vaikka muihin saariin verrattuna tämä on varmaan niistä kaikista tylsin! Jos peli alkaa tuolta vihreäisen vuoren päältä, mitenköhän saaren ympäri matkustetaan? Mitä olen katsellut eri trailereita, niin jotenkin ajattelen, että matka voisi aluksi suunnata tuonne rannalle, jossa tuo pieni mökki sijaitsee - videoissa kun on näkynyt pelaajan jutustelevan uuden hahmon Lillien kanssa rantamökin edustalla... tosin, eihän tuo mitään meinaa. No mutta :D. Tuossa vasemmassa alakulmassa näkyy olevan yksi suurempi kaupunki, pohjoisessa joku pienempi kylä ja lännessä myöskin erinäisiä kiinnostavia asumusalueita. Kuvittelisi, että matka muille saarille kulkee tuon ison kaupungin kautta, löytyyhän sieltä jonkin näköinen pieni satama-aluekin. Aaaa musta tässä pienessä saaressa on jo vaikka mitä kiinnostavaa pientä! Esimerkiksi tuo tulivuori (noh, se ei ole niin pieni, toivottavasti sinne pääsee seikkailemaan), tuo vehreän vuoren sydämessä näkyvä järvi, tulivuoren edustalla näkyvä otteluareenan näköinen alue (Trainer School?!) ja sitten tuo oikealla ylhäällä näkyvän pienen kylän läpi vehreän vuoren taakse mutkitteleva tie... mitä on tuon vuoren takana?


Minne tie vie tuolta ensimmäiseltä saarelta, sitä ei tiedä kukaan, mutta otin kuitenkin saaren vierestä tämän seuraavaksi käsittelyyn. Tämä saari vaikuttaakin heti paljon suuremmalta ja se on täynnä vaikka mitä kiinnostavaa sekin. Ensimmäiseksi silmään iskee tietysti tuo hyvin aktiiviselta vaikuttava tulivuori ja sen jälkeen mun silmään iski tuo ihastuttava oikeassa yläkulmassa näkyvä todella jännittävän ja kiehtovan näköinen vesialue! Aah! Mikäköhän sen tarkoitus edes on? Vähän olisi siistiä, jos sieltä löytyisi vaikka vesityypin sali :D. Mutta jos lähdetään ihan näin enemmän järjestyksessä tutkailemaan aluetta, niin kuvittelisi, että pelaaja saapuu tälle saarelle tuolle majakan yllä näkyvän sinisen hökkelin luo - se kun vaikuttaa edellisen saaren tapaiselta satama-alueelta. Tämän sinisen hökkelin yhteydessä olevassa kaupungissa näkyy löytyvän myös tuolla PokéCenterin takana joku hienompi rakennus... kenties se hieno konseptikuvissakin Sun&Moon-julkistuksessa vilautettu rakennus Horsea-suihkulähteineen? Mutta kuitenkin, tästä kylästä etelään mentäessä päästään tuonne majakan luo ja sen vieressä sijaitsevan hyvin japanilaistyylisen kaupungin luokse. Tämänkin kaupungin edustalla näkyy tuollaisia laitureita sun muita... ehkä tämä kaupunki on vihoviimeinen, jolla pelaaja vierailee tällä saarella ja laiturilta matka jatkuu muualle? Tai sitten tuossa on laituri ihan muuten vain :D. Kuitenkin, tämän japanilaisvaikutteisen kaupungin länsipuolella näkyy tuollainen aukio, jossa kartan kuvassa näkyy neljä harmaata kiveä. Pokémon-hautausmaa? Hyvinkin.
Toisella suunnalla taas saari jatkuu sillan kautta tuollaiselle hyvin loisteliaan näköiselle rakennukselle uima-altaineen ja rantoineen. Kenties joku hotelli? Battle Chateau -tyyliin? Ehkä jännittävintä tässä kohtaa on toi rannalta kohoava vihreä mäki... Ainakin mun silmään se näyttää ihan golf-radalta :D! Hahaha! Tämän toisen saaren keskiosassa on sitten taas vaikka mitä. Jännittävimpiä yksityiskohtia ovat tuo autoparkki lähellä tuota oikeaa reunaa - ehkä autolla pääsisi safarityyliin tulivuoriajelulle? :D Toisaalta jos katsoo tämän saaren ihan pohjoisinta osaa, niin siellä on joku aika yksinäinen hökkeli kera PokéCenterin ja tämä hökkeli on tien päässä, joka kurvaa jonnekin tulivuoren taakse. Ehkä siis tulivuoren läpi pääsee autolla tuonne hökkelin luo? No, kuka tietää :D. Lisäksi musta toi pieni farmi on myös todella symppis ja kiinnostava tuossa tulivuoren vasemmalla puolella. Siellä on pieni siilokin! Kiinnostavaa, että tämä farmi on ihan kaupungin yhteydessä, eikä kyseessä ole pelkästään joku hassu ohikulkumatkalla läpikuljettava juttu. Hirveästi kaikkia kiehtovia pikkulampia ja metsikköjä ympäriinsä tällä saarella. Jotenkin tosi rohkaisevaa myös sekin, että kartasta voi erottaa kaiken maailman pieniä tienpätkiä, jotka taas valavat uskoa siihen, että tosi monet näistä kiinnostavista paikoista on oikeasti vierailtavissa, eivätkä pelkästään kartan koristeena.


Valitsin tämän saaren kolmanneksi koska... noh, musta se sopi kolmanneksi paremmin kuin se toinen :D. Ja apua, tääkin näyttää niin pirun kiinnostavalta ja koko saari näyttää olevan tupaten täynnä vaikka mitä jännää tutkittavaa. Näistä kaikista saarista tämä muistuttaa muodoltaan ehkä kaikkein uskollisimmin esikuvaansa Big Islandia eli Havaijin saarta. Saarta lähdetään tutkimaan varmaankin taas tuolta siniseltä hökkeliltä oikeassa kulmassa. Se tuntuu olevan joku tällainen standardisatama ja kaikissa saarikuvissa moottorivene näyttää olevan joko menossa tai lähdössä siltä suunnalta. Tämän saaren ensimmäinen kaupunki näyttää jälleen todella erilaiselta kuin aiemmin nähdyt kaupungit - mulle siitä tulee ihan mieleen Johton Violet tai Ecruteak City, kiitos tuon itämaisen lookin ja erityisesti tuon tornin. Mitäköhän siellä tornissa on? Ainakin tornia ympäröi todella siistinnäköinen piha-alue... en ees tiedä mistä selittää seuraavaksi, musta tässä saaressa on niin paljon kaikkea kiinnostavaa :D! Ehkä ensimmäiseksi voisi vähän tarkastella tuota valtavankorkeaa vuorta - se kun niin tarkasti perustuu oikean maailman malliin. Vuoren huipulla kohoaa nimittäin mitä todennäköisimmin Pokémon-maailman versio Mauna Kean tulivuoren observatorio(i)sta, jos sateliiteista voi mitään päätellä ;). Hauskaa on myös, että tässä saaren keskellä on selkeästi vähän niin kuin kaksi vuoren huippua: tuo lumihuippu ja sitten tuo, jossa tuo observatoriokin sijaitsee. Havaijin saarella on oikeassa maailmassakin kaksi isoa (tuli)vuoren huippua, Mauna Kea ja Mauna Loa. Lumihuippuisesta vuoresta katsottuna oikealle ja tämän saaren "aloituskaupungista" katsottuna alas päin aukeaa jonkin näköinen alue, joka musta ainakin näyttää ihan joltain Power Plantilta. Toivon mukaan ainakin, oon tykännyt niistä kovasti Pokémon-peleissä jostain syystä! Jos edellinen saari oli täynnä järviä ja metsikköjä, niin ainakin tämän saaren tämä oikeapuoli näyttää kovinkin karulta ja alueelta, joka vilisee kaiken maailman maatyypin pokémoneja! Aivan saaren eteläkärjen talo taas vaikuttaa oikein mukavalta paikalta :3. Vaan mikäköhän on tuo kumma sen läheisyydessä vedessä lilluva tasanne olla? Näitä kummallisia länttejä kun on pitkin poikin Alolaa, kuten tuossa vieressä olevan laguunin keskellä olevassa saaressa.

Tuollainen erikoinen tyhjä, mutta tällä kertaa ympyäränmallinen, läntti löytyy myös vasemmalta puolelta saarta keskellä tuollaista ympyrän mallista järveä. Hyvin kiinnostavaa... ehkä ne liittyvät jotenkin Alolan kulttuuriin ja uskomuksiin? Joka tapauksessa tuo ympyräläntti vaikuttaa hyvin sellaiselta paikalta, johon liittyy jotenkin legendaariset pokémonit :D. Siinä on vain sellaista mystistä vibaa! Kiinnostava on myös tuo PokéCenterin vieressä oleva asuntovaunu! Näitä asuntovaunuja (joskin selkeästi karumman näköisiä) näkyi myös saaren itäpuolella siellä karumman näköisellä alueella. Ja onko tuo räme, jonka havaitsen! Ah, varmasti taas kiinnostava paikka seikkailla :3.

Jos palataan vielä äkkiä tuohon tämän saaren laguuniin, niin pakkoa sanoa, että toivon toden totta, että Dive on mukana näissä 7. generaation peleissä! Havaiji ilman sukeltamista kuulostaa aika hullulta, onhan se yksi suurimmista jutuista siellä päin kaunista maailmaa. Musta juuri tää laguuni sopisi hyvin sellaiseksi alueeksi, jossa voisi ainakin jossain kohtaa päästä tutkimaan merenalaista maailmaa - toivottavasti ainakin. Pokémon-maailma tarvitsee lisää syvänmeren pokémoneja, kuten korallipokéja, trooppisia kaloja tai merikilpikonnapokémoneja. Pakko muuten todeta, että pidän sormet ristissä ja toivon kovasti, että me saadaan Wailordin kaveriksi lisää valaisiin perustuvia pokémoneja. Ryhävalaspokémon sopisi Alolaan täydellisesti kuin nenä päähän.

Yksi tämän suurimman saaren kiinnostavimpia paikkoja on totta kai myös se aivan pohjoiskärjessä oleva mystistäkin mystisempi korkein seinin ympäröity kaupunki. Tästä tulee mieleen historiasta vain muinainen Babylon... mutta Babylon sijaitsi aikanaan kyllä ihan toisella puolen maapalloa :D. Tosi kiehtova tämä hyvin sulkeutuneen oloinen kaupunki kuitenkin on. Veikkaan, että sinne ei pelaajaa (tai ketään muutakaan) ehkä päästetä sisään noin vain! Jollain tapaa kiinnostuin myös kamalasti tätä seinin ympäröityä kaupunkia edeltävällä tiellä tönöttävästä pikkuhökkelistä. Se on jotenkin niin yksinäisen näköinen, että pistää miettimään, mitä virkaa sillä edes on. Se näyttää olevan vielä katuvaloin valaistukin.


Viimeisenä, mutta ei tokikaan vähäisempänä on sitten tämä saari. Otin tämän näistä pääsaarista viimeiseksi käsittelyyn lähinnä siksi, että saari näyttää olevan Pokémon Centeriä lukuun ottamatta täysin autio, vähän niin kuin oikeassa maailmassakin, jossa Niihaun saarella ei asu juuri ketään ja se tunnetaan myös nimellä "The Forbidden Island", kielletty saari. Hieno tämä saari toki edelleen on. Kiinnostavia juttuja ovat erityisesti tuo rauniokaupunkia muistuttava alue tuon vuoren alla ja tuo tummanharmaa... tulivuorijuttu? Aivan aluksi ajattelin, että tämä saari olisi paikka, jossa Elite Four kohdattaisin ja koko saari toimisi ikään kuin Victory Roadina. Ehkä kyseessä oli jotain toiveajattelua, koska musta ajatus saaresta Victory Roadina oli tosi siisti, mutta joudun kuitenkin toteamaan, että tuskinpa näin on - paristakin syystä :D. Tämä saari, ainakin näin epäilisin, on ehkä ennemminkin paikka, jossa pelaaja kohtaa Solgaleon tai Lunalan. Johan tuo oikean maailman Niihau-saaren lempinimi kielletystä saaresta antaa sellaisia legu-viboja, ja lisäksi tuo vuoriston huipulla näkyvä mystinen tasanne portaineen muistuttaa Sun ja Moon -videoista sitä taustaa, joka nähdään Solgaleon ja Lunalan takana. Vaikea tosin sanoa varmaksi mitään :D. Mun mielestä kaikkein kiinnostavinta on kuitenkin tuolla yläkulmassa näkyvä iso puu! Siitä iski mulle naamalle sellaiset Yggdrasil-vibat että ja kun se Zygardekin jäi vähän läpikäymättä XY:ssä... nooh, ehkä kyseinen puu on oikeasti jotain aivan muuta, en oikeastaan jää kaipaamaan Kalosilta niin mitään, että haluaisin ehdottomasti kuulla lisää Zygardestakaan :D. Mitä todennäköisemmin kyseinen paikka onkin jotain ihan muuta!

Voisiko sitten Pokémon-liiga olla täällä? Vai onko tämä mesta joku aivan oma, uusi paikkansa... Jotenkin kiinnostava tämä koko konsepti kyseisessä paikassa, nimittäin kyseessä on ihmisen tekemä saari. No, en oikeastaan tiedä yhtään mikä mesta se tämä on. Lisäksi tuossa isossa Alolan kartassa näkyy tuollainen pienempi saari tuolla Niihaun saareen perustuvan saaren vieressä vasemmassa alakulmassa, joka tyhjyydestään huolimatta näyttää olevan pelaajalle vierailtavissa oleva kohde, sillä siinä näkyy selvästi tuollainen maihinnousualue tuossa rannassakin. Lisäksi uteliaisuuden ehdottomasti herättää myös aivan oikeassa yläkulmassa, lähes pilvien verhoama pienen pieni saari, jossa näkyy oikein kunnolla zoomaten olevan yksi iso palmupuu. Mikäs mesta se tällainen on? Onko sillä joskus pelissä joku funktio?


Lisäksi omat epäilyksensä herättää vielä tämä gameplay-videoissa nähty Kukuin esittelmä Alolan kartta, jossa jotenkin kamalan epäilyttävästi on tuollaiset pilvenhattarat läiskitty koristeeksi. Jotenkin epäilen, että näiden pilvien alla olisi mitään, jotenkin mulla on sellainen olo, että ne ovat tässä karttakuvassa vain esteettisistä ja sommitelmallisista syistä, mutta tietysti toivossa on hyvä elää :D. Ja mun ikuinen haavenihan on loputtomasti jatkuva Pokémon-peli.

Huh, ehkä siinä on nyt tällaiset mun ensireaktiot ja ajatukset tästä Alolasta. Vaikuttaa ihan sairaan siistiltä regionilta. Koitan tässä lähiaikoina tutustua vähän tarkemmin Havaijiin, josko löytäisin jotain muita kiinnostavia linkkejä oikean maailman ja Alolan välillä. Avri da true nörtti.


Tykkään ihan sairaasti näistä uusista päähahmoista! Erityisesti tuo tyttö on niin pirun kivannäköinen, että huh huh, vaikka toi sen lätsä on tavallaan ihan hemmetin hölmö ♥ :D. Mutta se sopii tälle tytylle silti oikein sopivasti! Poikahahmossakaan ei ole mitään valittamista. Hän tosin näyttää ehkä vähän joltain Team Aqua -inspiroituneelta jätkältä, jolla on sitten mansikkana kakun päällä todella rumat kengät jalassa. Hahmojen ranteissa näkyy kysymyksiä herättävät rannekkeet kera japanilaisista logoista tuttujen keltaisen ja sinisen timantin, jotka varmaankin liittyvät johonkin mega evoluution -tapaiseen juttuun. Onko kyseessä sitten joku uusi evoluutiojuttu, kuten Ashin Greninjan tapainen syncroevoluutio, vai vaan joku Alolan mega evoluutio -tapa, sitä ei tiedä. Erityisen kiinnostavaa oli kuitenkin huomata, että pelaaja saa rannekkeet ilmeisen aikaisessa vaiheessa peliä, sillä ranneke taisi olla pelaajan ranteessa jo ensimmäisen ottelun aikana, kun pelaaja ottelee sitä Hau-nimistä kaveriaan vastaan. En tiedä juuri uskoako koko syncroevoluution tuloon videopeleihin vai en. Jotenkin Ash-Greninja voisi ihan hyvin olla vain sellainen yhden kauden animejuttu, joka suht tehokkaasti unohtuu sitten, kun Greninjalle toivotetaan näkemiin XYZ-kauden lopussa.
Oonko muuten ainoa, joka epäilee, että pelihahmoja ei ehkä voi alun ihonvärin/hiusten värin jälkeen kamalasti kustomoida? Toivottavasti näin ei ole, mutta mulle on jostain tullut vähän sellainen kumma olo, että kustomointi saattoi olla siinä, etenkin jos oikeasti tuo animen launchaama kouluttajan ja pokémonin yhteiden evoluutio tapahtuu peleissäkin asti. Toivotaan, että olen väärässä. Koska vaatteet ♥.


Lisäksi videoissa esiteltiin nämä kolme muuta ihmishahmoa, professori ja ilmeisesti pelaajahahmon serkku professori Kukui, mystinen pokémon-otteluista ei-niin-kiinnostunut tyttö Lillie ja sitten se joka pelin pakollinen pelaajan kaveri Hau. Hausta tuli heti mieleen, että se sopisi ihan täydellisesti animeen Ashin kaveriksi :D. Jotenkin samanlaiset vibat tuli myös Lilliestä, mutta erityisesti Haun toivon pääsevän sitten Sun ja Moon -animekauteen kunnolla mukaan! En nyt oikein tiedä, mitä näistä sen enempää sanoa kuin että Haulla on hienot shortsit ja Lillien valkoinen lookki vaikuttaa kaikkea muuta kuin käytännölliseltä rantavaatetukselta. Etenkin noi pikkukorkkarit ja valkoiset polvisukat. Onkohan Lillien suunnittelijat ikinä kokoeilleet kävellä pikkukengissä hiekkarannalla... Toivottavasti seuraavassa generaatiossa saataisiin joku vanhempi nainen professoriksi! Tuli vaan tässä vanhoja professoreja miettiessä mieleen, että sellainen vanhempi lady meiltä puuttuu.

Siinä se Lillie seisoo hiekassa pikkukenkineen.
Itse pelin ulkoasuun olen enemmän oikeinkin tyytyväinen! Videoissa kuva näyttää välillä vähän karulta, mutta toisaalta myös esimerkiksi XY:n ja ORAS:n julkistustrailerit ovat mun mielestä kaikki näyttäneet koneen ruudulla paljon karummalta kuin mitä peli sitten todellisuudessa 3DS:n ruudulla onkaan. Olen onnellinen ensinnäkin siitä, että hahmot eivät ole enää chibimäisiä ja siitä, että vihdoinkin se XY:ssäkin suunnattomasti mua ärsyttänyt ruudukkomainen ja vanhanaikainen liikkumistapa on kadonnut, eikä kaikki tapahdu enää siitä samasta kuvakulmasta, jonka ansiosta lähes kaikki XY:n kaupunkien talojen ovet osoittivat aina etelään päin. Hehkutusta on saanut myös uudet ottelugrafiikat ja se, miten ainakin kouluttajat saattavat näkyä otteluissa pokémonin takana läpi ottelun. Mustakin toi olisi hyvä lisä otteluun, mutta toistaiseksi mun mielestä kaikki ottelukuvamateriaali on ollut vähän erikoisimmista otteluista esimerkiksi Hauta vastaan. Siinä Haun ja pelaajan välisessä ensimmäisessä ottelussa näkyy taustalla ihmisiä katselemassa ottelua, joka olisi ihan pirun siisti pikkulisä otteluissa, mutta veikkaan ainakin toistaiseksi, että kyse on vain ensimmäisen ottelun hienostelusta. Vähän niin kuin XY:ssäkin se pelaajan ensiottelu Shaunaa vastaan oli paljon hienompi kuin mitkään muut pelissä nähdyt ottelut :D.
Kaiken kaikkiaan tyyli on juuri enemmän sitä, mitä toivepostauksessakin toivoin ja enemmän esimerkiksi sen postauksen yhteydessä mainitsemani Yokai Watchin tasoa. Itken muutenkin ehkä vähän ilosta, kun vuorokauden vaihtelut ovat palanneet peleihin oikein kunnolla. Tuo auringonlaskun aikakin näyttää pelissä varmasti kerrassaan upealta.


Sormet ihan syhyää päästä tutkimaan tätäkin kaupunkia oikein kunnolla! Onkin siis pienoinen pettymys, että pelit julkaistaan Euroopassa vasta 23. päivä marraskuuta... täytyy siis silloin marraskuussa pysyä poissa netin houkutusten luota, ettei vaan spoilaannu liikaa :D. Onneksi mulla on synttärit siinä 15. päivä niin voin pyytää uutta Pokémonia synttärilahjaksi ♥. Pokémon ♥.

Sinnoh-remake confirmed?!!1
Vielä on jäljellä yksi iso juttu, josta en olekaan vielä höpissyt! Nimittäin Rotom Dex! Ihan pirun hyvä idea! Oon jo pitkään miettinyt, että Pokédex on vähän menettänyt laitteena hohtoaan. Lapsena se originaali Pokédex oli jotenkin tosi siisti ja mun mielestä, ainakin suomalaisen käännöksen, Ashin Pokédexissä oli jotain omaa särmäänsä :D. Goldissa ja Silverissä oli vain simppelisti siistiä saada uudennäköinen Pokédex, mutta sen jälkeen ainakin mun kiinnostus Pokédexiin laitteena on kärsinyt ja kovasti. Sen saa pelin alussa ja that's it, se vaan on siellä. Joten on tosi kivaa, että Pokédexiin tuodaan uutta elämää tällä tavoin tekemällä siitä elävämmän Rotomin kautta! Ihan paras idea ja onhan toi Rotom Dex ihan huippu symppis XD.

Rotom Dexin kartta-appikin näyttää ihan siistiltä. Toivon mukaan se ei kuitenkaan paljasta pelaajalle heti kädestä pitäen ihan kaikkea ja että esimerkiksi jotkut reittiohjeet voi pistää pois päältä niin halutessaan. Nimimerkillä tykkään harhailla maita ja mantuja etsiessäni paikkaa, jonne kuuluu seuraavaksi mennä. Tässä Rotom Dexin kartassa on kyllä sekin kiva puoli, että ehkä tämä tarkoittaa sitä, että Town Map -item saa lähteä pelistä hiiteen. Mua aina on jotenkin ärsyttänyt, miten pelissä saa sen Town Mapin ja uuden generaation ja regionin aikana tekisi mieli tutkailla sitä karttaa, mutta se on jotenkin niin kömpelösti siellä itemeissä ja peli keskeytyy, jos haluat avata ja tutkailla sitä. Joten kivaa, jos sen saa tuohon kosketusnäytölle nyt avattua :D.

Ja kukas uusi tuttavuus tuolla vasemmassa reunassa lymyää :3.
Huh, ehkä tässä oli kaikki tältä erää... ainakin toistaiseksi :D. Mitä mieltä olette niin pelien grafiikoista, Alolasta regionina tai hahmoista? Ja ennen kaikkea, kuka kolmesta startterista on teidän suosikkinne? Mä en osaa vielä valita yhtään... D:! Toivottavasti uutta Sun ja Moon -infoa tulee pian vaikka seuraavassa CoroCorossa tai vaikka jo ensi viikon E3-messuilla. Jotenkin tosin epäilen, että mitään kamalan suurta uutta paljastusta on jätetty E3-messuille, valitettavasti. Eihän tässä meinaa pysyä housuissaan, kun innostus pelejä kohtaan kasvaa kasvamistaaan!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

11 kommenttia:

 1. Kaikista starttereista tykkään, mitään erityistä suosikkia ei ole ja siksi en osaa yhtään valita minkä ottaisin. Tuosta Littenin selästä tulee vähän Cyndaquil mieleen kun se nousee pystyyn tultu syöstäöessä. :D Popplio oli ehkä ihan aluksi vähän oudohkon näköinen, mutta lämpenin sille tosi nopeasti (eihän nyt sitä voi mitenkään vastustaa jos tuollaisen reppanan näkee leikkimässä jossain). Aion muuten mainita tuosta tyypitys-leakista mutta nähtävästi olit huomannut sen jo. Pitää kai ensin nähdä näiden evot jotta pystyisin tekemään lopullisen valintani.

  Tykkään myös molemmista leguista, vaikka ehkä tuo Lunala on enemmän mieleeni (en tosin osaa päättää kumman pelin ottaisin). Nauran kyllä aika lailla sille, kun ihmiset sanovat kunka Aurinko-legu on heikko tulelle ja kuu-legu pimeydelle, mutta eihän Aurinko ole oikeastaan tehty tulesta ja Dark-tyyppi on japskeissa Evil-tyyppi, eikä Lunala edusta mitään ilkeää.

  Odotan innolla pääseväni tutkimaan noita saaria, varmaan veneiden ja Surfin käyttö tulee olemaan aika isossa roolissa. Grafiikat näyttää ihan siisteiltä, ainakin ympäristö ja hahmospritet ovat iso parannus XY:stä, vaikka otteluissa näyttää aika samalta, mutta on nekin ihan hyviä. Hahmot on ihan kivan näköisiä, ja kyllä luultavasti tässä pystyy ainakin paitaa vaihtamaan, mitä olen jotain pointteja kerännyt muilta ihmisiltä kun ollaan kustomoinnista puhuttu. Lilliestä onkin ollut paljon spekulaatioita, kun kerta hänen on sanottu olevan tärkeässä roolissa myöhemmin. Ja haluun myös Haun animeen! =D

  Rotom Dex <3

  VastaaPoista
 2. Ensimmäinen Sun/Moon hypeni on jo ajat sitten laantunut, mutta varmaan sitten marraskuussa taas räjähtää.
  Starttereista ihastuin ensisilmäyksellä Rowlettiin. Tykkään ihan älyttömästi pöllöistä, ja vielä tollanen suloinen pallero! En halua tästä mitään isoa mörköä. Jos tyypitys vaihtuu groundiin niin olen vähän pettynyt (vaikka onkin suosikki tyyppini), grass/ground startteri kun jo on. Toivottavasti kuitenkin oppii flyn. Litten vaikuttaa myös tosi kiehtovalta, enkä malta odottaa minkälaiseksi se kehittyy.
  Poppliota vihasin syvästi heti ensinäkemältä, mutta nyt sitä käy vähän sääliksi. Ei se kuitenkaan niiiin kamala ole, ja vaikuttaakin niin äärettömän iloiselta ja kiltiltä, että eihän sitä voi enää vihata.
  Alolasta en vielä oikein osaa sanoa mitään. ;mukavan monipuoliselta näyttää. Toivottavasti ei kuitenkaan tarvitse ihan hirveästi surfata...

  Haluan päästä käymään Havajilla, mieluiten ennen marraskuuta kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja legendaariset näyttää molemmat ihan siisteiltä (pitkästä aikaa, mutta Lunalan pää on jotenkin häiritsevä.

   Poista
 3. Rowlett on niin tui tui <3.
  Vaikka melkein tekisi mieli valita Popplio kun en ole vielä vesistartterilla aloittanut. Kiinnostaa kyllä sitten nuo jatkomuodot ja toivon ettei Poppliosta tule mitään Jokeri-pelleä :/.
  Mihinhän eläimeen tuo Lunala perustuu? Ekalla silmäyksellä tuli mieleen vampyyrilepakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ajattelin, että Lunala on lepakko! Havaijilla tavataan ainakin havaijinharmaalepakkoa, joka voisi olla hyvä esikuva.
   Jooo, millainenkohan sirkuspelle Poppliosta voikaan tulla... Toisaalta, ehkä siitä tuleekin joku ihan siisti, koska sen Pokémon-sivulla annettujen tietojen perusteella Popplio yrittää tosi kovaa tulla paremmaksi ja paremmaksi = ehkä sen uurastus palkitaan lopuksi ja siitä tulee cool?

   Tai sitten siitä tulee klovni :D. Mut Rowletkin on ihana!

   Poista
 4. Nää kaikki poksut on ihan super sairaan siistei! Alola on tosi upee kans.Startteriks saattasin valita Popplion tai sitten vaihtopeliä ja otetaan kans toi Litten. Lunala on tosi magee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on <3. Alola <3. Ja hyvä, että täällä on muitakin Popplion ja Littenin faneja :D. Saa nähdä kumpi päätyy Avrin tiimiin iloiseen!

   Poista
 5. E3:ssa tulee olemaan kuulemani mukaan jonkinlaista gameplayta, joten ainakin näemme vähän miten peli tulee toimimaan. :) Popplio on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh! Toivottavasti olisi vähän lisää jotain uutta kivaa, vaikkapa uusi pokémon... Luulen, että saadaan kuulla uusien koala- ja koirapokémonin enkkunimet ainakin.

   Team Popplio! <3

   Poista
 6. Alola näyttää musta tähän mennessä tosi kivalta. Oikeastaan ainoa asia josta en hirveästi tykkää ovat pelin uudistuneet grafiikat, mutta ne nyt eivät olekaan onneksi mikään pääasia, joten eipä se niin kauheasti haittaa. :D Aloituspokemonkolmikko on mielestäni tosi onnistunut - mun on vaikea päättää tykkäänkö Rowletista vai Littenistä enemmän, mutta kallistun ehkä hieman enemmän kisun puoleen. Popplio on ihan söpö, mutten pidä siitä yhtä paljon.

  Pelihahmot näyttävät mustakin ihan hirmu kivoilta! Rakastan varsinkin tuon tytön designia ihan hirveästi, vaikka hänen hattunsa onkin aika kaamea. :D Hassua että mainitsit ton pojan näyttävän vähän siltä kuin se kuuluisi Team Aquaan, koska jostain syystä musta sen kengistä tulee myös ihan Team Aqua mieleen. Ja tuon tytön kengistä taas mulle tulee mieleen Team Magman logo. Sattumaa? :D

  Yleisesti Alola näyttää tosi mielenkiintoiselta ja odotan pelejä tosi innolla. Kiva muuten kuulla että joku muukin pitää Lunalasta! Musta tuntuu että kaikki tykkäävät huomattavasti enemmän Solgaleosta, tosin on sekin hieno ilmestys. Toivottavasti E3-messuilla nähdään jotain uutta hienoa peleistä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitääääää, mä oon taas ihan innoissani graffoista :D. Tosin, musta taustoissa voisi olla huomattavasti enemmän yksityiskohtia, kuten kukkia nurmikolla sun muuta, mutta ehkä peli vain komistuu 3DS:n ruudulta katsottuna? Startterit ovat kyllä oikein onnistunut kolmikko. Odotan niiden näkemistä animessakin... Rowlet on jotenkin ihan Ashille sopiva, mutta saapa nyt nähdä.

   Tosta tytön hatusta tulee ihan mieleen Wallece and Gromit -leffassa Wrong Trousers nähtävä pingviini ja sen valeasuhattu... http://25.media.tumblr.com/tumblr_l92yq6vMoJ1qzju31o1_400.jpg

   TOivotaan! HALUAN STARTTERIEN EVOT... vaikka niitä ei kai saada pitkään aikaan, nyyh.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!