Unovan piilotetut helmet

Okei, meinasin aluksi kirjoittaa jostain ihan muusta, mutta koska Pokémon Ranger -kirjoituksestani oli koko ajan muotoutumassa jotenkin turhankin negatiivista lätinää, niin ajattelin aloittaa tällaisesta aiheesta, mistä minun on oikeastaan pitänyt puhua jo sitten XY:n julkaisun.

En nimittäin varmastikaan ole tämän mielipiteeni kanssa yksin: jotkut Unova-pokémonit näyttivät ihan samperin rumilta BW-spriteissä. Totta kai anime pelasti jotkut 5. generaation pokémonit, mutta ainakin meikälle kävi niin, että bongasin jotkut suuret Unovan helmet vasta, kun näin ne kauniissa XY:ssä. Totta kai, 3D-mallit paransivat varmaan lähes kaikkien pokémonien ulkonäköä spriteistä, mutta musta erityisesti Unova-pokéista löytyi sellaisia sankareita, jotka hyötyivät 3D-malleista erityisesti.

Ensimmäinen ja ehkä mun kohdalla ainakin paras esimerkki on Mienshao. En välittänyt tästä pokémonista yhtään BW/BW2 -aikoina. Ei se musta ollut mikään erityisen hirveäkään, mutta toi sprite ja Sugimori-artkin oli vähän sellaisia, etten jotenkin saanut Mienshaosta kunnon otetta. Mienfookin näytti musta ihan pirun tyhmältä.

Tää on niin cool :D
Nyt onkin aivan toinen ääni kellossa, ja odotan innolla sitä päivää, että saan kokeilla tätä varsin eleganttia pokémonia tiimissäni. Animessahan, jos olisin sitä seurannut niin aktiivisesti silloin aikanaan, olisin varmasti jo huomannut Mienshaon tyylikkyyden, mutta ehei, kyllä se oli se XY, joissa ensimmäisen kerran todella huomasin Mienshaon. Myöskään Mienfoo ei ole enää ihan niin pöhkön näköinen, mitä pitkään ajattelin, joskin ei se toki Mienshaon tasoinen ole. Hassua kyllä, mutta musta anime-Mienfoo on jopa aikas ruma, kun taas XY:ssä se on ihan jees.

Tässä vielä vähän kuvamateriaalia 6. genen pelistä. Jotenkin noi sen pyyhemäiset kädet on niin siistit, mutta on jotenkin kiva huomata, että siltä löytyy kyllä ihan tuollaiset ns. oikeat kädet noiden lerppujen altakin. En oikeen ees osaa selittää, mikä tuossa Mienshaon 5. genen spritessä sitten mättää niin kovin. Siitä vaan puuttuu tuo eleganttius!

Mitä mieltä olette Mienshaosta? Tai oikeestaan vielä parempi: oletteko ikinä kokeilleet sen käyttöä? Mua kun niin kovasti nyt on alkanut houkuttelemaan.


No tässä on sitten toinen vähän samanlainen sankari, nimittäin Druddigon (oon muuten vasta ihan viime aikoina tottunut käyttämään tuota nimeä Crimgan-japskinimen sijaan). Druddigon oli taas sellainen, jonka sitten bongasin animesta ja aloin pitää siitä. Mutta aluksi, pelkän spriten perusteella ajattelin, että onpas tässä aivan järkyttävän ruma värihirviö. Värit ei tietty ole muuttuneet mihinkään, mutta olen alkanut pitää niistäkin! XY-grafiikat tekivät kyllä vain hyvää Druddigonille, joka näyttää musta nyt tosi coolilta.

Minulla ja Gigalithilla on todella kumma suhde. Jo vuonna 2011 kirjoitin Gigalithista näin: Gigalith on ruma, siitä ei pääse edelleenkään mihinkään. Samaan hengenvetoon mainitsin, että kyseinen pokémon on kumminkin jotenkin tykättävä ja joku siinä on kiehtonut mua julkaisusta lähtien. Vasta XY:n 3D-mallin myötä voin kumminkin sanoa, että Gigalith on ihan pirun siistin näköinen pokémon (ja oonko ees vähän iloinen, että multa löytyy shiny-Gigalith, se vasta onkin komea). Erityisesti Gigalithin kasvot ovat musta 3D-mallissa huomattavasti enemmän edukseen, kun taas 5. genen sprite näyttää... aika pirun vihaiselta ja siltä, kun joku olisi lytännyt Gigalithia Mega Punchilla kuonoon ja murtanut sen kallon. Odotan sitä päivää, että Gigalith kuuluu siihen mun tiimin! Pitäisi varmaan rakentaa joku 5. gene -tiimi kaikista näistä pokéista, joita olen oppinut vasta myöhemmin arvostamaan.
Scraftyn 5. genen sprite on ihan hirveä :D. Katsokaa nyt noita käsiä ja kaikkia, hahaha. Alunperin Scraggy ja Scrafty herättivät mussa ihan kammottavan valtavat Mario-vibat, ja ei välttämättä edes niin hyvällä tavalla. Edelleenkin nämä kirkuu mun mielestä jotain Paper Marion hiekka-leveliä Maractusin ja Crustlen kanssa, mutta olen hiljalleen hyväksynyt nämä pokémoneiksi. Anime auttoi Scraggya paljon, ja aloin pitää siitä sen kautta, mutta Scraftylle lämpenin vasta paljon myöhemmin. Ehkä tosiaan tuo 3D-mallikin on auttanut asiaa- ja nyt Scraggy löytyy Whiten uudesta tallennuksestani (jossa en ole niin kamalan pitkällä, tosin).


Beartic on ihan ok. Animessa se oli musta aika ruma, ja 5. genen spritekin näyttää aika mäntiltä ja jotenkin ruipelolta. Tässä on todellakin yksi hyvä Unova-esimerkki, missä 3D-malli on tuonut pokémonista paljon eläväisemmän ja kivemman näköisen. Tuo 6. genen Beartic näyttää oikeesti tosi halattavalta :3.

Bisharp! Se on Mienshaon kanssa mun listallani suurimpia parantajia. 5. genessä en pitänyt tästä juurikaan: vuonna 2011 olen kirjoittanut, että kyseessä on vähän outo pokémon, mistä ei oikein ole mitään mieltä. Tiedättehän sellaiset pokét, joita ette nyt niinkään inhoa, mutta joita ette vain oikein osaa kuvitella käyttävänne Pokédexin täyttöä enempää, koska kyseinen pokémon on jotenkin niin ei-teidän oloinen otus? Bisharp oli oikein malliesimerkki tällaisesta pokémonista omalla kohdallani. Minulle ei olisi ennen tullut mieleenkään käyttää kyseistä pokémonia ja totta puhuen, Pawniard ja Bisharp kuuluivat ainakin mulla niihin helposti unohdettaviin pokémoneihin.

No nyt on ihan toinen ääni kellossa, hahaha. Ja tämä kaikki ihan pelkästään XY:n 3D-mallien ansiosta. Jälleen yksi pokémon, jota mieluusti kokeilisin tiimissäni! Se on jotenkin, samaan tapaan kuin Mienshao, todella elegantti ilmestys nykyään. Ja Pawniardistakin, joka sekään ei näyttänyt paljon miltään, on kuoriutunut varsinainen söpöliini sitten XY:n, katsokaa vaikka tuota Amie-kuvaakin :D. Hyvin harvoin opin tykkäämään näistä humanoidi-pokémoneista, joten sikälikin ainutlaatuinen tapaus. Ja onhan niillä jännittävä, täysin oma tyyppiyhdistelmäkin, jota kokeilee mielellään.
Tähän loppuun mainitsen vielä nopeasti Samurottin ja Meloettan, kummatkin pokémoneista, joista en pitänyt pitkään aikaan, kunnes lopulta hiljalleen olen niille lämmennyt. Erityisesti Samurott on ollut sellainen, josta en ole juurikaan pitänyt ja nyt taas suorastaan rakastan sen designia ja kaikkea siinä :D. Näistä kahdesta nyt en osaa sanoa, johtuiko inho juuri vähän kämäisen näköisistä spriteistä vai mistä, mutta kyllä sekin on ihan selvää, että 3D-mallit ovat tuoneet näihinkin kahteen aivan uutta eloa.

Mitä mieltä olette? Oletteko huomanneet saman, että Unovassa muinoin niin kämäisen näköinen pokémon, onkin yhtäkkiä vallannut sydämenne (näin runoollisesti ilmaistuna)? :P Ensi viikolla mulla on pieni 3. päivän loma, mutta koetan loppuviikosta taas kirjoitella, josko silloin sitten sitä Pokémon Rangeria?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

4 kommenttia:

 1. Mulla kävi Mienshaon kanssa ihan samoin! :D Olen halunnut ottaa sen tiimiini, kun näin sen X:ssä, mutta ei ole vielä ehtinyt. Monista muistakin on tullut samoja fiiliksiä, kun nähnyt ne X:ssä. Hyvänä esimerkkinä Elektross, jota vihasin Blackissa/Whitessa, mutta nähtyäni sen X:ssä, niin pakkohan sille oli tiimissä tilaa antaa. :D

  VastaaPoista
 2. Aika moni Pokemon näyttää hyvältä 3D:nä.
  Itseäni tosin harmittaa, kun osa Pokemoneista näyttää haalealta, esim. Charmander. Togekiss on aika oudon mallinen 3D:nä, ehkä se on vähän liian jäykkä makuuni. Musta Venusaur 3D:nä on aika ruma, sen naama on jotenkin venynyt.

  VastaaPoista
 3. Olen halunnut Mienshaoa käyttää jo pitkään, mutta eipä ole vielä tullut sellaista tilaisuutta.. Muistan aikoinaan olleeni ihan superhämääntynyt noista sen käsistä, että MITÄ niissä oikein tapahtuu. :'D Hämääntyneisyys jatkui hyvin pitkään. Mutta muuten tykkäsin tuosta spritesta.

  Druddigonin kanssa samaa mieltä, paitsi värejä vihaan vieläkin. Näytti ihan järkyttävältä BW, nyt tavallaan siisti. Gigalithia tullut käytettyä yhdessä nuzlockessa ja oli ihan uskomattoman arvokas tiimiläinen, vaikka ei olisi uskonut ehkä aluksi. Mielestäni ulkonäköjä ei niin kauheasti muuttunut gen 5>6. Scraftyyn sama juttu.

  Beartic muuttunut parempaan suuntaan, kun tuo kamala haarakarvoitus lähtenyt... Jääpuikot ehkä vieläkin vähän tönköt? Bisharpissa en näe muutosta, ehkä jopa paremman näköinen melkein BW:ssä. Samurott on meh, tykkäsin ennen paljon enemmän, ja Meloettaa olen rakastanut animen BW2-kauden jälkeen.

  BW monet pokemonit näyttivät paremmilta kuin XY:ssä (eriävä mielipide, jay), esim. surullisenkuuluisa Archeops. Totesin tätä kirjoittaessa, miten 'meh' tosi monet unovapokemonit ovat.. Ja totesin myös, että miten ihanan värikkäät/vibranssit (onko suomea? on nyt) gen 5 värit olivat, xy ovat tosi värittömiä malleiltaan kun vertaa rinta rinnan. :i

  VastaaPoista
 4. En ole ikinä mitenkään erityisesti välittänyt Mienfoosta tai Mienshaosta, mutta jostain syystä päätin nopeasti ja spontaanisti napata sellaisen tiimiini Whitessa. :D Ja voi jestas miten mä rakastuin Mienshaoon! Se oli erinomainen valinta tiimiini! Muistan sen olleen mukavan nopea ja voimakas, ja muutenkin tosi kiva Pokemon. Kiitos tämän, Mienshao kuuluu nyt yksiin suosikkipokemoneistani. Olen rakastunut siihen ihan täysin! Suosittelen kyllä kokeilemaan. :3

  Druddigonista en ole oikeastaan koskaan pitänyt. Nimenomaan liian värikäs ja outo. En tykkää tosta sen punaisesta päästä. Se saa sen näyttämään jotenkin kummalliselta...

  Kun näin Gigalithin ensimmäistä kertaa, rakastuin sen upeaan designiin heti. Rakastan tuollaisia isoja ja hitaita möhkälepokemoneja muutenkin. :D Nykyään en kuitenkaan jostain syystä enää pidä siitä ihan yhtä paljon. Olen kyllä harkinnut sitä tiimini, mutta jotenkin ääähh... En jaksa ottaa. Gigalith-parka on tainnut jäädä vähän unohduksiin. Ja sen myötä innostukseni sitä kohtaan on laskenut.

  Scraftysta tai Bearticista en ole ikinä pitänyt. Molemmat ovat musta tosi rumia, niin vanhoissa spriteissaan, Animessa kuin 3D:näkin. :P Samoin Bisharp on aikamoinen rumilus. En tykkää siitäkään.

  Oshawott on aina ollut ihana, mutta mulla kesti kauan tykästyä Dewottiin ja Samurottiin. Nykyään olen Dewottin suuri fani ja rakastan sitä ihan täysillä. :D Sen sijaan Samurottin kohdalla mulla on vielä lämpenemistä. Se on vähän ruma, mutta ei se mikään kaameakaan ole. Oshawott oli startterini Whitessa, joten pääsin silloin pelailemaan paljon Samurottilla. Se oli tietty voimakas, mutten mitenkään rakastunut siihen koko pelin aikana.

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!