Keinotekoiset pokémonit: Baltoy ja Claydol

Nähtiin muuten juuri sunnuntaina Munchyn kanssa kalenterin merkeissä... vihdoin :D. Kaiken syyn voi kyllä sysää meitsin niskaan, koska, noh tiedätte kyllä, olen aina kiireinen! Pääasia kumminkin lienee, että joulukalenteri saadaan vihdoinkin arvoiseensa päätökseen.

Kirjoitin muutamat kirjoitukset keinotekoisista pokémoneista vuosia sitten. Kirjoituksia on siis Porygoneista, Golettista ja Golurkista, Castformista ja Mewtwosta, ja nyt iski hinku jatkaa. Koska täytyy tässä koittaa tsempata innostustani AlphaSapphireen, niin ajattelin ottaa esittelyyn yhden 3. generaation suosikeistani; nimittäin Baltoyn ja Claydolin, jotka eivät kyllä taida olla niin kovassa suosiossa noin muuten.

Baltoy ja Claydol


Ehkä voisin aloittaa tämän kirjoituksen simppelistä kysymyksestä. Mitä mieltä olette näistä kahdesta kummallisesta pokémonista?

Kuten jo mainitsin ylempänä, niin Baltoy ja Claydol ovat suuria 3. genen suosikkejani. Mutta näin ei kyllä ollut aina, vaan olen lämmennyt Claydolille vasta aikuisiällä.Baltoy nyt ei edelleenkään ole mikään suurin lemppari, mutta olen tätä pokémonia käyttänyt tiimissäni useamman kerran. Viimeisin taisi olla White2:ssa, mutta Claydol on ollut useamman kerran mukana RSE:ssä. Melkein teki mieli ottaa se tiimiin myös AlphaSapphiressa.

Myös Baltoy ja Claydol voidaan luokitella keinotekoisiin pokémoneihin hyvin samaan tapaan kuin Golett ja Golurk. Claydolin Pokédex-entry kertoo hyvin selvästi Claydolin heränneen henkiin muinaisajan ihmisten savihahmoista, kun se altistui mystiselle valon säteelle. Noh, näitä mystisiä valoja sun muita henkiinherättämisjuttuja on keinotekoisissa pokémoneissa paljon. Muun muassa Golettin ja Golurkin kohdallakin puhuttiin epämääräisesti, miten mystinen energia pitää ne liikkeessä.

Dogū.
Baltoy ja Claydol perustuvat dogū-savinukkeihin, joita esiintyi Japanissa Jōmon-kaudella, n. 10 000 - 300 vuotta ennen ajanlaskun alkua. Aika hullun pitkä aika, eikös... Dogū-savinukkeja on löytynyt historian saatossa noin 15 000 kappaletta, joten tämä savinukkejen valaminen on ollut oikeasti ilmeisen laajalle levinnyt harrastus, ja jotenkin erityisen mielenkiintoistahan on, että dogū-hahmojen tarkoitusta voidaan vain arvailla. Mystistä eikö vain, ihan kuten Baltoy ja Claydolkin! Aikamoisia teorioita näihin dogū-hahmoihin liitetäänkin: hyvin yleinen teoria on, että näitä savihahmoja on valettu rituaalitaikoihin, esimerkiksi tuomaan onnea tai kiroamalla epäonni taikka sairaus savihahmoon. Ehkä, ainakin siis meikästä, kaikkein villein idea on ehdottomasti se, että dogū-veistoksissa on viitteitä muinaisesta alien-kohtaamisesta: useiden dogū-veistosten muodot ja silmät muistuttavat kuulemma jotain avaruuskypärää tai ovat muuten liian moderneja muodoiltaan :D.
Mutta toisaalta, ehkä juuri tästä on otettu jotain inspiraatiota Claydolin ja Baltoyn mystisyyteen? Ehkä niillä on jotain alien-taustaa. Kolmannessa generaatiossa, jossa Baltoy ja Claydol luonnollisesti ensimmäisen kerran tavataan, esiteltiin myös Deoxys, jonka Pokédex-info on vähintäänkin mystinen sekin. Deoxys oli avaruudesta maapallolle meteorin mukana saapunut virus, joka taas jonkin mystisen lasersäteen kautta muuttui nykyiseen muotoonsa. Tapahtuiko tämä muutos heti, kun meteoriitti putosi pallon päälle? Koska tämä edes tapahtui? Kohtasivatkohan muinaiset ihmiset ensin jonkin Deoxysta edeltäneen elämänmuodon, joka inspiroi heidät tekemään Claydolin? Toinen alien-teoriaa tukeva pokémon on Registeel, sekin tietysti 3. generaatiosta. Registeelin Pokédex-entryt sanovat, että metalli sen kehosta ei ole peräisin maapallolta... joten mistä sitten? Ehkäpä Regi Triossakin on jotain mystistä alien-alkuperää ja sanoohan Pokédexit myös sen, että Regit suljettiin eri paikkoihin ihmisten pelätessä niiden voimia. Ehkä joku alien-kohtaaminen muinaisessa Pokémon-maailmassa on inspiroinut muinaiset ihmiset valamaan Claydolin rituaalimenoihin sun muihin. Hauskaa teorioida tällaista, vaikka ihan hatusta heitettyähän tämä on :D.

Toisaalta Baltoyssa ja Claydolissa yhdistyy kauniisti koko Hoennin pohjimmainen "tarina". Nämä ovat savihahmoja ja savessahan yhdistyy maa ja vesi. Symboloivat kauniisti maan ja meren symbioosia, josta Team Magma ja Aquahan kinastelevat. Ah, kaunista!

Mutta hei, törmäsin myös tällaiseen videoon, joka oli aika jännä - vaikka sekin on vain tällaista ajatusleikkiä.


Videon teorian mukaan siis Volcarona kenties loi Claydolin. Videon tekijä perustaa tämän sellaisiin seikkoihin kuten siihen, että Unovassa Claydolia tavataan vain Volcaronan huoneessa Relic Castlessa ja että Claydolin Pokédex-entry puhuu mysteerisestä valonsäteestä, joka herätti sen henkiin. Johtopäätös: Volcaronan tulella on mysteerisiä voimia. Videon mukaan tätä tukee Golettin Pokédex-entry siinä mielessä, että siinä mainitaan muinaisten ihmisten hämyisestä teknologiasta - joka siis videon laatijan mukaan voisi juuri olla Volcaronan tuli. NOH, aluksi mietin, että onpahan ihan hiton typerä teoria (oon niin reilu :D), mutta aloin jatkokehittelemään tätä ja itse asiassa jollain tapaa tämä voisi käydä jopa järkeen.

Golettin Pokédexissäkin mainitaan, että mystinen energia palaa sen sisällä, joten ehkä tosiaan Volcaronan tulessa on jotain erityistä. Sen lisäksi Volcarona perustuu muinaisen Egyptin Hathor-jumalatareen, joka identifoidaan usein muun muassa ilon ja äitiyden jumalatarena. Linkit muinaiseen Egyptiin ovat Relic Castlen alueella muutenkin vahvat, vaikka Unova perustuukin palaan Jenkkejä. Kun esikuvana on tuollainen äitiyden jumalatar, Volcaronalle tavallaan juuri sopisi tosi hyvin tuo, että sen tuli voisi jopa luoda uutta elämää - onhan aurinkokin yksi elämän suurista ehdoista. Tietystihän voisi ajatella, että Volcaronan avulla olisi luotu vain Golett ja Golurk, jotka sopivasti on julkaistu samassa generaatiossakin. Mutta toisaalta Claydolkin käy järkeen parista syystä. Ensinnäkin Claydolin vatsassa näkyvä merkki muistuttaa kovasti Q-kirjainta/Unown-Q:ta, ja modernit aakkosethan ovat peruaan muinaisesta Egyptistä. Lisäksi osa Relic Itemseista, kuten Relic Vase ja Relic Statue näyttävät olevan tehdyn savesta (mikä kävisi järkeen) - samasta materiaalista kuin Claydol. Koitin tutkia, missä oikeasti ensimmäiset saviruukut- ja muut tavarat ovat peräisin, mutta se on ainakin varmaa, että savityöt ovat olleet merkittävässä osassa muinaista Egyptiä ja esimerkiksi moniväriset saviesineet taitavat olla sieltä peräisin. Egyptistä inspiroitunut Relic Castle, Volcarona ja monivärinen mystinen savinukke Claydol saattavatkin olla linkittyneinä toisiinsa.

En kyllä oikeasti usko teoriaan mitenkään erityisemmin, mutta ihan kiva ajatusleikki - eikös? :D Mitä mieltä itse olette?

Huomenna on Pokémon Direct, ja jos kaikki merkit pitävät paikkansa niin niissä julkaistaan uudet Pokémon-pelit Sun ja Moon :D. Ihan sairaan siistiä, toivottavasti tämä tapahtuu ja kyseessä ovat ihan uudet pelit. Koko ajatus jostain kolmannesta peliversiosta Kalosille on saanut meitsin jo ihan masentuneeksi - tuntuisi tyhmältä, jos BW:n ja BW2:n jälkeen palattaisiin siihen samaan kolmannen peliversion formaattiin. Mutta huomenna oikeasti selviää, mitä sieltä tulee :D. Kirjoitusta siis luvassa huomennakin! Lisäksi myös lauantaina - onhan silloin Pokémonin niin sanottu virallinen syntymäpäivä ;).


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

1 kommentti:

  1. Itse kuulun siihen porukkaan joka ei pidä näistä kahdesta Pokesta sitten yhtään. Pidän varsinkin Claydolia aivan tajuttoman rumana. Baltoyssa on sentään vähän jotain sympaattista, mutta aikamoinen rumilus sekin on. Pahoittelen jos tämä kuulostaa vähän turhan ilkeältä. :D Ihan mielenkiintoista tekstiä kuitenkin kirjoitit ja tykkään näiden ideasta paljonkin. Nuo vanhat Japanilaiset-nuket varsinkin ovat tosi mielenkiintoisia!

    Höpötin jonkin aikaa sitten omassa blogissani siitä, miten avaruus ja alienit tulevat esiin Pokemonissa. Siinäkin pohdin esimerkiksi Deoxyksen taustaa nopeasti, muttei mieleeni tullut puhua yhtään noista Regeistä. Mielenkiintoisia ideoita sulla ja tuossa videossakin. :3

    En malta odottaa huomista Dircetiä! Toivottavasti Pokemon Sun ja Moon ovat totista totta. *w*

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!