Pokémon Platinum V: Kilpailuja ja kummituksia

Ah ette arvaakaan, miten olen odottanut sitä, että ehdin istua alas pelaamaan Platinumia :D. Kaikkiin kommentteihin en vielä ehtinyt vastata, mutta huomenna toivon mukaan :3.

Ainut mikä tekee pelaamisesta ikävää on se, että Misdreavus on ihan hirveä pokémon. Tai no, ehkä Missy olisi jollain tapaa siedettävä, jos sen ainoat hyökkäykset eivät olisi Psywave ja Astonish D:. Tähän menessä otteluissa on saanut toivoa parasta, että Confuse Rayn avulla vastustaja teloo itse itsensä pois ottelusta :D.


Viimeksi lähdin just Eterna Citystä ja olinkin hyvää vauhtia matkalla kohti Mt. Coronetia. Luolat olivat ennen muinoin sellainen mun Pokémon-pelien inhokkijuttu, mutta jo pari vuotta olen ollut ihan hillitön Pokémon-maailman luolien fani, hahaha. Nykyään peleissä ei kohtaakaan enää niin sokkeloisia ja pitkiä luolia kuin joskus ennen :(. Oon oikeesti ihan hullun fiiliksissä siitä, että kohta pääsee pelaamaan RBY:tä ja kokemaan vanhan kunnon Rock Tunnelin (joka totta kai pitää kulkea ainakin ekan kerran läpi ilman Flashia, niin kuin meitsi teki silloin joskus ennen muinoin), Victory Roadin ja Seafoam Islandin. Oikeastaan Mt. Coronetin luolastosta mulla ei ollut niin minkään näköistä muistikuvaa, muuta kuin se, että sisäänkäyntejä sinne taisi olla ympäri Sinnohia?

Ehdin jo säikähtää, kun Lucas ryntäsi screenin läpi pysäyttämään meikäläisen. Hetken nimittäin pelkäsin, että mokoma haastaa mut vielä otteluun kaiken kukkuraksi, olin nimittäin ottanut takkiini aika pahasti noilta NPC:ltä, vaikka voittoja haalinkin. Kunnes sitten muistin, että ai niin, Barryhan oli se varsinainen rival, ei tämä Lucas :D. Olisi joskus upeaa pelata Pokémon-peli sillee, että oikeasti pyydystelisi noita pokémoneja tässä matkan varrella kuumeisesti ja täyttelisi 'dexiä. Ehkä sen voisin tehdä sitten RBY:ssä? Anyway, Lucas antaa mulle sekä VS. Seekerin että Dowsing Machinen. VS. Seekerillä nyt en tee mitään, mutta toi DPPt:n Dowsing Machine oli aika metka, vaan ei vedä vertoja HG/SS:n vastaavalle.


Voi ei, koin kamalan pettymyksen, kun tajusin tämän kertaisen Mt. Coronet -reissun olevan vain käytännössä läpi tämän yhden "huoneen" toiselta puolelta toiselle. Nyyh. Kesken kaiken läpikulkuni keskeytyi, kun kukas muu kuin Cyrus tuli hourimaan jotain omiaan. Tosin pelaajahan ei varmaankaan tiedä, että kyseessä on Cyrus, Team Plasman johtaja... tosin Cyrus on ehkä vieläkin läpinäkyvämpi pahisjengin johtaja kuin Lysandre. Houria on kyllä ihan oikea sanavalinta, kun tämän jätkän juttuja kuuntelee... mitä lie Parasin sieniä maistellut. Noh, ukko häipyy menojansa ja minä pääsen jatkamaan tämän surkean lyhyen luolan läpi toiselle puolelle. Tosin, makes sense, että sellaisten isojen kaupunkien kuin Oreburgh Cityn, Eterna Cityn ja Hearthome Cityn välillä on tällainen semi-järkevä reittiratkaisu, eikä mitään tuhannen kerroksen sokkeloa luolan pimeyksissä. Oikeastaan, kävisi enemmän järkeen, jos tälle osaa Mt. Coronetia olisi laitettu jotkut valaisut tms :D.

I feel you.

Ehkä hauskinta tuossa koko Mt. Coronetin läpi kulkemisessa oli se, että en kuollaksenikaan muistanut tulevani tällaiselle routen pätkälle. Tämän routen loppupään muistan hyvin, mutta tämä haarautuva silta -osuus oli kyllä painunut jonnekin aivojen roskakoriin. Hikerit on muuten ihan parhaita vastustajia XD.


Jep, tämän vihreän puolen tästä routesta muistin siis täydellisesti :D. Tässä on siis Berry Masterin talo... pakko muuten nyt sanoa, että harmittaa, ettei Pokémon-peleissä ole sidequesteja sen enempää: Berry Masterillekin sopisi täydellisesti sellainen sidequest, jossa pelaaja voisi suojella marja-tarhaa tuholaisötökkäpokémoneilta ja otella jonkun läjän otteluja sellaisia vastaan, jonka lopuksi Berry Master voisi palkita pelaajan jollain. Berry Master itse antaa päivittäin pelaajalle marjoja, kun taas talon kaksi muut häiskää myyvät Mulceja ja toinen antaa meitsille Berry Checkerin Pokétchiin. Oikeasti kätevin juttu ikinä, sillä unohdan aina noi meitsin marjat. Mulceja en ole tainnut ikinä kunnolla edes käyttää :D.


Oletteko samaa mieltä? Vaikka kokonaisuudessaan tykkään Sinnohista kamalasti, niin en tiedä, onko näistä Sinnohin kaupungeista välttämättä mikään sellainen, jossa haluaisin asua. En tiedä, ehkä Pastoria Cityssä, sillä lähellä olisivat niin jännittävät rämeet kuin beachit.

Kuolin jotenkin söpöydestä, kun luin tuon tekstin. Baby Buneary D:. Pelkkä ajatuskin saa meitsin menemään ihan hattaraksi, vaikka muuten aika karski tyyppi olenkin :D. En tätä(kään) kohtaa muistanut, mutta tuo Buneary tuolta juoksee suoraan meitsiä päin ja sitten tämä nuori neitonen kiittelee minua siitä, että pysäytin Bunearyn ja kertoo olevansa Pokémon Contest -tuomari. Neiti pyytää minua vierailemaan Contest Hallissa myöhemmin, ja jättää minut sitten tienposkeen vieden mukanaan söpön BABY BUNEARYN. Harmi, että meitsin tiimissä on jo joku tuollainen Kimmo-Bibarel ja Togepin muna, muuten menisin hankkimaan itselleni oitis myös Bunearyn, mutta ei viitsi ottaa niin montaa Normaali-tyypin pokémonia tiimiin.Onhan Hearthome City sillee hyvin tyylikäs mesta, ja olisikin upeaa nähdä, miltä tämä kaupunki näyttäisi päivitetymmillä graffoilla... Pakko muuten mainita, että tykkään hirveästi noista lastenrattaista :D. Jotenkin symppikset. Ja sekin on nyt mainittava, että jotenkin tuon NPC-äidin höpinät on ihan... miten sen nyt sanoisi, uskottavia :D. Jos pokémoneja olisi olemassa ja meitsillä olisi joku vauveli, niin olisihan se jännä miettiä sitä, että minkälaisista pokémoneista se muksu oppii tykkäämään ja varmaan suunnittelisin jo pitkään, että millaisen ensimmäisen pokémonin lapselle annan. Entäs lemmikkipokémonit? Kamalan kiinnostavaa, paljon kiinnostavampaa toi lapsien hankinta Pokémon-maailmassa.


Mun mielestä Hearthome Cityn ehdottomasti jännin paikka on Foreign Buildingiksi kutsuttu rakennus, joka siis näyttää aika tavalla joltain katedraalilta. Tosi ei-Pokémonmainen, ja eihän tätä nyt suoranaisesti katedraaliksikaan kutsuta. Täällä kannattaa vierailla, jos haluaa kuulla NPC:iltä kunnon deeppii shittiä XD. Tuon yhden ukon puheet antakoot esimakua. Hassu juttu kävi, että just kun olin lähdössä tästä rakennuksesta, niin "Oh?" vain kävi ja Cynthialta saamani Pokémonin muna kuoriutui. Munastahan tuli itse Togepi, jonka sentään muistin ihan hyvin.


Togepi sai nimekseen hoolis... joka ööh, tulee myös erään ystäväni nimestä, tavallaan :D. Älkää kysykö XD. hoolis sai nyt sitten paljon kavereita muista pokémoneista, wooh. Ja samalla alkaa myös Togepin koulutusurakka... tosin näin vanhemmassa pelissähän hatchatut pokémonit ovat tasolla 5, eikä 1 :D. Muistan, miten "järkyttävä" mullistus sekin oli, että 5. genessä ne munasta kuoriutuneet pokémonit olivatkin 1-tasoisia. Niin ne vuodet vierii, haha.


Olinko edes super järkyttynyt siitä, että söpö hoolis-Togepi ei päässyt kävelemään kanssani Amity Squarelle? Sen sijaan Grotle sai lähteä mukaani. Oon aina tykännyt ihan hirveästi noista savimajoista tai mitä lie ovatkaan :D.

Meitsi lähti sitten sinne Contest Halliin, kun kerta niin kovasti sinne kutsuttiinkin... ja vielä mitä, oma mutsihan se siinä. Äitylille oli tullut kotona vähän tylsää ja hän oli lähtenyt viihteelle... Mutta ehkä kaikkein uskomattomin juttu oli oikeesti tämä, että äitimuori on koko ajan ollut joku Contest Superstar numero 1 ja "I've never spoken to Avri about Contests." Siis anteeks mitä?! Kymmenen vuotta (jos pelaaja nyt on 10-vuotias), eikä yhden ensimmäistä sanaa jostain omista Contest-kokemuksistaan. MISTÄ HELKKARISTA NÄÄ ÄITI JA TYTÄR SITTEN PUHUU? :DD Oon järkyttynyt. Noh, tuo Contest Judge epäilee, että Avrista on pakko löytyä äidin verta ja tulen olemaan joku Contest Maestro tuota pikaa.


Totta kai, halusin mennä todistamaan nuo epäilyt vääriksi ja failata oikein kunnolla. Noh, tulin toiseksi. Mutta siis wow, nämä Super Contestit DPPt:ssä olivat oikeasti aika viihdyttäviäkin? :O Ihan parhaita. Ensiksi on 60 sekunnin pukeutumiskierros, joka nyt on... ihan jepa, mut noh, aika kyseenalainen. Tämän osuuden jälkeen on tanssi-kierros, joka oli oikeesti ihan paras. En muistanut tätä taaskaan yhtään, mutta tanssi-osuudella jokainen vuorollaan sai esittää tanssikoreografian ja muiden pokémonien pitää sitten toistaa se. Vika kierros on taviscontesteistakin tuttu hyökkäysten esittelykierros. Tätä Super Contestia teki ihan mielellään ja huvikseen, toisin kuin esim. krhm jossain Pokémon Musicaleissa.

Kierreltyäni ympäri Hearthome Cityä, oli pakko vain todeta, että salillehan on suunnattava. DP:ssähän Fantinan sali oli vasta 6. haastettava, mutta nyt se onkin tässä heti kolmantena. Fantina itse ei ollut aluksi salilla, vaan Contest Hallissa, mutta hän palasi salilleen tuotapikaa odottamaan meitsin haastetta. Apua, en tiiä viitsinkö taas toistaa itseäni, mutta en taaskaan muistanut yhtään, millainen tämän salin "puzzle" oikein oli :D. Siis huh, tuli oikeastaan sellainen olo, että ihan kuin olisin koko salilla vasta ekaa kertaa ikinä koskaan, vaikka ei se kyllä pidä paikkansa. Tämä sali oli kumminkin mulle yhtä painajaista, heheh, sopii hyvin kummitussalille. Pelkästään jo salitrainerit osoittautuivat pahoiksi vastustajiksi, etenkin kun koitin kouluttaa hoolis-Togepia edes joihinkin siedettäviin leveleihin. Mutta jooooooo-o, mitäs tästä sanoisi. Ihan painajaismaista, enkä uskaltanut mennä kouluttajat tieltä raivattuani heti haastamaan Fantinaa :D. Mun pokémonit olivat just ja just about samantasoisia kuin näiden salikouluttajien poksut, joten Fantinalla on vielä taatusti vahvemmat otukset... Jaiks.


Mutta valitettavasti mun oli pakko lopettaa pelaaminen tähän :(. Tuntuu, etten edennyt yhtään mihinkään. Jätän kumminkin postauksen tähän aika mainioon angstiseen kuvaan XD.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

8 kommenttia:

 1. Mulla on ollut jo pitkään tapana täytellä Dexiä jo heti alusta alkaen pyydystämällä kaikki routelta löytyvät Pokemonit, jos vaan kärsivällisyys ja pokepallot riittää.
  Luolista en ole koskaan erityisemmin pitänyt, en pidä vieläkään. Glitter cave Kalosissa on tosin ihan mukava. Hooliksen kuoriutuminen tuolla "katedraalissa" nauratti mua, kuvittelen että siitä tulee tosi vakava ja hengellinen konservatiivi Togepi.
  Kun tota kuoriutumis asiaa miettii niin tuntuu omituiselta että ne joskus olivat tasolla 5, vaikka routelta saattoi löytää tason 2 pokemoneja, olivathan nekin kuoriutuneet munasta...
  Mutta mutta, Sinnohin kaupungit ja kylät on jotenkin tosi tylsähköjä, Hearthome citykään ei jäisi mieleen ollenkaan ilman tota "kirkko" rakennusta. Snowpoin citystä kyllä pidin joskus, kun se oli jotenkin niin erilainen aikaisempiin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jai, mulla on usein ollu tavoitteena aina tuo, että pyydystäisi matkan varrelta ne kaikki taskuhirviöt. Usein parin ekan routen jälkeen tämä kaunis ajatus kumminkin jää unohduksiin.
   Joo, muakin toi nauratti, kyllä hooliksen kohtalona on konservatiivisuus, se on selvä :D. Glitter Cave oli kyllä tosi ihanan erilainen! Voisivat enemmänkin keksiä tollasia uudenlaisia luolaideoita, musta esimerkiksi Glitter Cave -tyylillä tehty vedenalainen luola voisi olla tosi siisti.
   Sitä samaa mäkin kyllä mietin, että hassua miten joskus silloin tuo tuntui niin oudolta, kun uudistettiin tuo kuoriutumisjuttu vaikka sehän vaan on paljon enemmän järkeenkäypää, jos Pokémon on kuoriutuessaan tasolla 1.

   Poista
 2. On jo jonkin aikaa haluttanut alottaa joku Pokemon-peli alusta, ja hitsi näitä stooreja lukiessa on kyllä varmaan Pearl pistettävä uusintaan :D Tulee varmaan yhtä puskista asioita kun kyseinen gene on itelle se vierain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sinne vaan! On oikeesti tosi kiva vierailla Sinnohissa pitkästä aikaa. Kerro miten sulla menee Pearlissa, jos sen sitten aloitat ;D.

   Poista
 3. Fantinan sali on viides eikä kuudes DP:ssä.
  Itse olen palannut takaisin pelaamaan kuudetta sukupolvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, niinpäs onkin, osaan laskea XD.
   Munkin varmaan pitäisi, kun ostin 1,5 vuotta sitten käytettynä X:n mutta en ole pelannut sitä 2. salia pitemmälle!

   Poista
 4. Voi miten söpö toi Grotle on.
  Ite kyllä Sinnohissa tykkään Old Chateau-kartanosta.

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!