Pokédex: Poliwag, Poliwhirl ja Poliwrath

Huh, hiljainen alkuviikko muuttunee toivon mukaan hiukan aktiivisemmaksi loppuviikoksi :)! Olen alkuviikosta puurtanut lähinnä Pokémon-sarjakuvani parissa ja toivon mukaan (ja tällä hetkellä näyttää, että tämä ei jää pelkäksi toivomukseksi), saan julkaistuksi ensimmäiset osat siitä ensi viikon alussa, jo heti maanantaina! Sarjakuvalle tulee ihan oma sivunsa, mutta postaan kumminkin tännekin aina ilmoituksen, että koska jatkoa on syntynyt. Huomenna haluan postata jatkoa  myös XY Adventuresille, ja myöhemmin myös jatkaa XY animemaratonia, mutta nyt on kumminkin Pokédexin vuoro taas vähästä aikaa :).

Poliwag

Poliwag ja Bubble
"Poliwag has a very thin skin. It is possible to see the Pokémon's spiral innards right through the skin. Despite its thinness, however, the skin is also very flexible. Even sharp fangs bounce right off it."
- Pokédex (Ruby&Sapphire)

Luettuani tuon Pokédex-entryn, alkoi heti tehdä mieli piirtää sellainen realistinen Poliwag, jonka ohuen ihon alta kuultaisi kaikki suonet ja muut kammotukset :D. Poliwag on ihan söppänä tapaus. Kotona Suomessa mulla on joskus lapsena saatu Poliwag-pehmo, jonka sai muutettua pehmo-poképalloksi. Se oli aika söpö :D. Pokémonin käsikirja sanoo Poliwagista näin:
"Poliwagille on juuri kasvanut jalat, mutta käsien puuttuessa sen tasapaino on horjuva. Seisominen ja kävely on hankalaa. Sen juttu tuntuu olevan uiminen."
No, eipä tämä meille hirveästi mitään kertonut. Sen sijaan samaisella sivulla olevassa Pokédex-poiminnassa sanotaan, että Poliwagin muuttaessa muotoa Poliwhirliksi, sen masun kierre vaihtaa suuntaan, ja tällaisen pikkujutunhan olen onnistunut skippaamaan täysin :P. Hauskana pikkunippelitietona voin myös kertoa, että Poliwag on Satoshi Tajirin lempipokémon, Ehkä se siksi on valittu myös Pokémon Adventuresin Redin ensimmäiseksi pokémoniksi?
Pituus: 60,9 senttimetriä
Paino: 12,2 kiloa
Abilityt: Water Absorb, Damp tai Hidden Ability Swift Swim
Kehittyy: Tasolla 25
Aika hirvittävän ruma ja epä-söpö Poliwag tuli piirrettyä :D.

Poliwhirl

Poliwhirl ja Hypnosis
"The surface of Poliwhirl's body is always wet and slick with an oily fluid. Because of this greasy covering, it can easily slip and slide out of the clutches of any enemy in battle."
- Pokédex (Ruby&Sapphire)

Poliwhirlistä tulee aina ensimmäiseksi mieleen, miten lapsena sain aivan valtaisan hellyyttävän Poliwhirl-pehmolelun :3. Pehmo on edelleenkin tallessa ja ai, miten pehmeä ja kiva se onkaan. Heti seuraavaksi tulee Poliwhirlistä varsin mukavia mielikuvia Pokémon Adventuresista, jossa se nähdään ensimmäisen arcin päähenkilö Redin ensimmäisenä pokémonina (sarjakuvan alussa Poliwhirl on jo kehittynyt Poliwagista). Eli kokolailla Poliwhirl on varsin miellyttävä pokémon, ja kuuluu niihin pokémoneihin, joita haluaisin joskus käyttää,.. vaan eipä ole tullut ikinä kokeiltua missään peleissä, jollain tapaa koko Poli-evoluutioline on yhtä aikaa aika hirvittävän tylsä (eihän nämä Politoedia lukuunottamatta ole kauhean erilaisia keskenään), mutta sitten tosiaan nimen omaan Poliwhirlistä tykkään ihan hirveästi juuri tuon pehmon ja Adventuresin ansiosta. Muistan, että Redissä ja Bluessa Poliwhirlillä taisi olla ainakin enemmän sammakkomainen sprite, tai ainakin se vaikuttaa jotenkin limaisemmalta ja sellaiselta :D. Tähän loppuun voisin taas kopioida, mitä Pokémonin Virallinen Käsikirja sanoo Poliwhirlistä:
"Kun Poliwag on kehittynyt Poliwhirliksi, siitä tulee sekä vesi- että maaeläjä. Maalla se hikoaa jatkuvasti pitääkseen vartalonsa liukkaana. Eräs sen ottelutekniikoista on Muistikato. Se käyttää myös muita henkisiä aseita."
Hahahah, Muistikato :DD. Rakastan näitä iskujen suomennoksia, niissä on sellaista nostalgiaa mukana. Muistikatohan on Amnesia, jota nykypäivän Poliwhirl ei edes pysty oppimaan...
Pituus: 99 senttimetriä
Paino: 19,9 kiloa
Abilityt: Water Absorb, Damp ja Hidden Ability Swift Swim
Kehittyy: Vesikivellä (tai vaihtamalla King's Rockin kanssa).
Olin koko ajan piirtämässä Poliwhirliä tekemässä Amnesia, kun kerta tuossa Virallisessa Pokémon Käsikirjassa sitä hehkutetaan, kunnes tajusin, että enää se ei voi sitä edes oppia. Muuttui sitten vähän passiivisen näköiseksi Hypnosis-hyökkäykseksi :D.

Poliwrath

Poliwrath ja DynamicPunch
"An adept swimmer, it knows the front crawl, butterfly, and more. It is faster than the best human swimmers."
- Pokédex (FireRed)

Poliwrath on aina ollut mun mielestä vähän tylsä pokémon, jonka takia varmaan juuri se Poliwagin ja Poliwhirlinkin kokeilu on jäänyt. Vaikka en nyt sen enempää viitsi puhua Politoedista, jonka vuoro on joskus tulevaisuudessa vasta, niin ei sekään oikein loppujen lopuksi innosta - olen ehkä jopa enemmän Poliwrathin kannalla, vaikka Politoedissa siinä sitten onkin sitä kaivattua muutosta :D.
"Poliwrath on mestariuimari, jonka leipälajeja ovat kroolaus ja sammakkouinti. Yksilön kehittyminen Poliwrathiksi vaatii Vesikiven käyttämistä. Muodonmuutoksen jälkeen se ottaa käyttöönsä yhä enemmän taistelevia kamppailumenetelmiä kuten Kehotaklauksen. Se voi kuitenkin yhä nukuttaa vastustajansa Hypnoosilla. Voi olla, että Poliwrath hypnotisioi sinutkin päästämään itsensä useammin Poké-pallosta ulos."
Ja näin jälleen kertoo meille se kuuluisaksi tullut Pokémon Virallinen Käsikirja :D. Kylläpäs ne nyt hehkuttaa tuota Poliwrathin uintitaitoa joka paikassa! Tosin musta toi FireRedin tekstin perhosuinti kuulostaa paljon paremmalta kuin nuo muut uintityylit... perhosuinti on niin hupsun näköistä, mutta pystyn ihan täysin kuvittelemaan Poliwrathin sellaiseen!
Poliwrathin ensimmäinen luonnos oli vähän erilainen, mitä se nykyään on. Kruunu päässä ja mahaa ympärillä, vaikka muille jakaa :D.

Pituus: 129,5 senttimetriä
Paino: 54 kiloa
Abilityt: Water Absorb, Damp ja Hidden Ability Swift Swim
Dynamic Punchista tuli aika rumannäköinen,.. enkä nyt muutenkaan ole kovin tyytyväinen näihin Poli-piirrustuksiini :D.

Mitäs ajatuksia Polit oikein herättää? :)


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

14 kommenttia:

 1. Pakko avautua - Poliwrath on vihukkipokemonini (voiko näin sanoa? pokemon, josta pidän kaikista vähiten kaikista 721:sta). Vuosi toisensa perään yritän miettiä, että miksi, mutta kun en ymmärrä vieläkään täysin syytä. Ulkonäön koen suorastaan kammottavana, pätee näihin kaikkiin kolmeen - en voi kuvitella näitä epäkammottavina sen jälkeen kun sain tietää miltä nuijapäät näyttävät. Ehkä näistä myös tulee mieleen ikuisesti eräs lapsuudenmuisto, kakruna ramppasin hammaslääkärissä jatkuvasti ja muistan, kun odotusaulaan oli ripustettu aina lapsien piirtämiä kuvia. Yksi niistä oli Poliwhirl, jossa luki jotain sen tapaista kuin "Varokaa hammaspeikkoa". :Dd En tiedä, onko tällä mitään tekemistä traumojeni kanssa tämän evoluutioperheen kanssa, mutta kenties. Toisaalta taas pidän Poliwagia tavallaan söpönä, Poliwhirlinkin siedän, mutta Poliwrath on vaan... Ei, ei, ei. :|

  Ehkä ole vaan vähän outo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistinkin, että joku blogin lukijoista vihasi Poliwrathia ihan silmittömästi! Se olit siis sinä, haa :D. Mut aaa, sulla on jotenkin paljon sympaattisempi "inhokkipokémon" kuin mulla, tai siis että sulla on tuollaisia oikein kunnon syitä, kun itse vaan inhoan Lucariota jotenkin kamalan pinnallisista syistä. Mut uskon, että tollanen hammaspeikko-Poliwhirl voi olla aika kauheakin näky. Mitenkäs muuten sitten Politoed? Kuuluuko sekin sitten kauhistelujen piikkiin?

   Poista
  2. Politoed on piristävä eroavaisuus, siitä tykkään. :D Ei lempparipokemoneja ehkä, mutta mulla ei ole sitä vastaan yhtään mitään. Ja komea shinymuotokin sillä on!

   (Noista nuijapäistä sen verran, että viittasin niihin spiraalisisuskaluihin enkä yleiseen ulkonäkön. :p)

   Poista
  3. Politoedilla on kyllä harvinaisen nätti shiny-muoto! Toisin kuin näillä muilla sen evoluutiokavereilla :D.

   Poista
 2. Minä pidän näistä (yllätys....) Olen säännöllisesti yrittänyt ottaa näitä tiimiin, mutta aina homma on kaatunut johonkin. Olen huomannut tykkääväni eniten tällaisista aika yksinkertaisista pokemoneista, joita dexin alkupäästä löytyyy paljonkin. Muistaakseni ensimmäiset pokemon figuurini olivat juuri nämä kolme. Sain ne nimipäivä lahjaksi,mukana oli sellainen GBC:n näköinen laite jolla ammuttiin masterpalloa noita hahmoja päin :) Karkkipallosta sain myös Poliwhirlin, joka on mukavasti vähän erilainen kuin tuo edellinen. Kyllä nää vielä jonain päivänä päätyy kutosgenen tiimiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin vähän muistelisin, että mulla oli joku tuollainen GBC-lelu, jolla ammuttiin pokémoneja jollain palloilla. Ja nyt kun sanoit, niin muistin kanssa, että Poliwhirilinhän sai tosiaan niistä karkkipalloista, multakin löytyi sellainen, vaan en ole enää varma, onko sitä tallessa. Se oli jotenkin vähän erilainen kaikkien Bulbasaurien ja Pikachujen joukossa :D.
   Äläs nyt, pian voi kuulla jo ehkä 7. genestä uutisia (toivon mukaan ei nyt ihan sentään).

   Poista
 3. Joskus ala-asteella yksi kaverini oli ihan hulluna Poliwagiin, niin siksi tykkäsin usein piirrellä siitä kuvia hänelle. :) Omasta mielestäni nämä ovat ihan kivoja kaikki, Politoed myös (Poliwrath ei kyllä mielestäni eroa kauheasti ulkonäöltään Poliwhirlistä...). Tuosta Tajirin lempipokésta taas olen saanut vähn ristiriitaisia tietoja. Bulbapedia ainakin sanoo sen olevan Poliwag, mutta sitten monet Pokémon-trivia-videot ja myöskin Anime-lehti väittävät sen olevan Poliwhirl. Kumpi se sitten on? o_O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaww, voin kuvitella pikku-Riukun ylisöpöt Poliwag-piirrokset :3.
   Nyt kun mainitsit, niin muistin kanssa ettei toi Tajirin lempipokémon ollutkaan niin selvä tapaus. Mä kumminkin nyt uskon, että se on Poliwag, joka oli muistaakseni ensimmäinen pokémon, jonka Tajiri ja olikos se Sugimori suunnittelivat yhdessä - ehkä siksikin spesiaalimpi tapaus? Tosi hämmentävää.

   Poista
 4. Poliwrath on kyllä aina ollut sellainen Pokémon, jota olen halunnut kokeilla! Tietysti se on tuttuun tapaan jäänyt toistaiseksi tekemättä:D Mä kyllä tykkään ihan Poliwrathista vaikka se onkin aika simppeli, ehkä se siinä kiehtookin. Ja onhan se Poliwhirlia machompi, ja Politoediakin, vaikka siinä sitä kaivattua muutosta onkin ehkä enempi.

  Poliwagista muistan sen, että se mahtoi olla ekoja saamiani figuureita niistä karkkipalloista. En muuten vieläkään osaa katsoa Poliwagia oikein - jostain syystä mä en koskaan näe tuota sen suuta... noh, suuna. Kai ne oli ne muinaisaikojen keräilykorttikuvat sun muut missä Poliwag näytti aina jotenkin oudolta, ja näin sen suun jonkinlaisena nokkana:D Olen varmaan yksin tämän ongelmani kanssa. Ja vaikka tuon suun on nähnytkin liikkuvan, niin ei sitä silti ole sisäistänyt. Nykypäivän designissa se tosin alkaa näyttää jo enemmän suulta, ja ainakin tuossa piirroksessasi se on jo aika selvää. Ehkä mä alan oppimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta, mutta... mäkin oon aina ajatellut, että toi on sen nenä D:. Nyt kun mainitsit, niin kai mä oon nähnyt sen tyyliin syövän ton "nenänsä" kanssa, mutta ei se ole muuttanut asiaa mihinkään, oon silti pitänyt tota Poliwagin nenänä ò___ó.

   Poista
 5. Polit on kyllä ihan mukavia tapauksia. On X:ssä uros Politoad ja naaras Poliwrath.
  Löytyy myöskin karkkipallo Poliwhirl, pieni pettymys silloin pienenä kun Poliwag olisi ollut kivempi. Se on aina hämmentänyt, kun Poliwrath on "nuijapää pokemon", vaikka se on jo enemmän sammakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon muuten kanssa miettinyt, että miksi toi Poliwrathkin on nuijapää pokémon... lienee taas näitä pokémon-maailman mystisyyksiä, joihin ei ikinä saada vastauksia. Mun mielestä mulla oli Poliwag-figuuri joskus lapsena, mutta viimeksi kun katsoin figuurit läpi, en muista nähneeni sellaista D:.

   Poista
 6. Olen aina pitänyt Poliwagia tosi suloisena pokemonina, ja halunnut kovasti käyttää sitä tiimissä. En ole kuitenkaan hommannut sitä, koska inhoan jostain syystä noita sen muita muotoja. Poliwhirl ja Poliwrath ovat vaan jotenkin tosi outoja rumiluksia. D:

  Sen sijaan Politoed on musta tosi söppänä, joten sellaiseksi voisin kyllä Poliwagini kehittää. Ehkä jonain päivänä... :D Hienoja kuviahan sulta tuli taas kerran! Tuo Poliwagin vähän mököttävä ilme on oikein veikeän näköinen. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Politoed on kyllä jotenkin hassu, kun se on niin erilainen näiden muiden samankaltaisuuksien kanssa :D. Siinä onkin pokémon, jonka olemassaolon unohdan aika usein - vielä useammin unohdan, että Mistyhän omisti kyseisen pokémonin animessa o__o

   Poliwag on kyllä söppänä :D.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!