XY-jaksot 18 ja 19

Voi masennus. Olen ollut viime päivät ihan maassa, koska sarjakuvan eteneminen masentaa. Se on periaatteessa julkaisuvalmis, mutta pyhyhyyyy, nyt olen alkanut inhota sitä intohimoisesti. Kaikki pokémoniin viittaavakin on pistänyt masentamaan. Nyt kumminkin itselleni piristyspostaus, nimittäin XY-animesta vähän höpinää :3.

Olen ihan hirveästi jäljessä Pokémon XY-kaudella, että oikein hävettää. Japanissahan mennään jo jossain jaksossa 60 ja minä vielä nyhvään näissä alkupään jaksoissa.

Jakso 18: Awakening the Sleeping Giant!Tässä jaksossa porukka saapuu Camphrier Towniin, jossa he kohtaavat kummallista möykkää. Nopeasti selviää, että kyseessä on Camphrier Townissa asuva Snorlax, Eräs kaupunkilaisista selittää, että joka vuosi Snorlax laskeutuu alas vuorilta (vaan miltä vuorilta, eihän siellä päin Kalosia ole vuoria) syömään sadoista jääneet vanhat juuret pois tehden näin maaperästä hyvän ja ravinteikkaan ensi vuoden maanviljelylle. Snorlaxille pidetään aina kaupungissa juhlat, jossa pormestari soittaa Poké-huilua, Snorlax ruokailee ja painuu sitten taas vuodeksi sinne vuorelle. Tässä oli ihan sairaan kiva tuo animaatiopätkä, niin söpö!


Tänä vuonna pormestari on kumminkin piileskellyt pikkulinnassaan, eikä ole suostunut soittamaan Poké-huiluaan Snorlaxille, joka sitten on jäänyt nukkumaan kaupunkiin aiheuttaen näin paljon vaivaa. Tää on jotenkin niin herttainen :D. Ja niin kuin kuvasta näkyy, niin animen Camphrier Town on joku miljoonakertaa eläväisempi kuin peleissä :D.


Ash ja kumppanit lähtevät tietysti tivaamaan pormestarilta, että miksi ihmeessä hän on jättänyt kaupungin asukkaat tuollaiseen ahdinkoon. Hahahaha, tuo pormestari on niin mainio :D. Muutenkin tykkään hirveästi tästä Camphrier Townin linnasta, niin peleissä kuin animessa, koko paikka on niin onneton :D. Pormestari väittää ensin kehittäneensä kamalan huilu-allergian, ettei pysty soittamaan ja sen jälkeen vielä niin kovan huilu-fobian, että hänen oli pakko viskata koko Poké-huilu menemään :DDD. Lopulta kumminkin paljastuu, että Parfum Placen prinsessa otti huilun matkaansa, ja eihän pormestari uskaltanut kieltää prinsessalta mitään, kerta prinsessan isä on avustanut lainoillaan pormestaria raha-asioissa. Hahaha.


Parfum Placessa sankarit saavat huomata, että tämä prinsessahan on ihan karmea muija! :D Itsekäs ja häijyluontoinen, mun mielestä siis ihan parasta viihdettä. Musta on ihan hauskaa, että prinsessa ei missään välissä kokenut mitään syyllisyyden tuskia, vaan hän oli itse hirviö alusta loppuun. Se on niin laimeaa, että aika usein sitten lopulta itsekkäätkin hahmot huomaavat pahat tekonsa ja koettavat hyvittää ne, mutta ei tämä pikku-prinsessa! :D. Ensin prinsessa selittää sankareillemme, että ehei, se mikä on hänen on hänen, ja Poké-huilu on nyt hänen. Sitten prinsessa keksii, että Ashin Pikachu olisi mainio lisä hänen kokoelmaansa, ja hän koettaa ensin vaihtaa Pikachua läjään kulta-esineitä ja sen jälkeen hän haastaa Ashin otteluun, jonka panoksena ovat Pikachu ja Poké-huilu. Vaan sitten kun Ash ja Pikachu voittavat ottelun, prinsessa on taas muuttanut mieltään, eikä Poké-huilua heru. Tässä kohtaa Clemont sitten menettää hermonsa ja raivoaa prinsessalle - sillä seurauksella, että prinsessa hullaantuu Clemontiin ja on valmis vaihtamaan Poké-huilun uuteen poikaystävään :D. Serena, Bonnie ja Ash myöntyvät Clemontin kauhuksi tähän aikeinaan sitten myöhemmin tulla pelastamaan poikapolo. No arvatakin voi, että Clemont saa lopulta pelasta itse itsensä, kun sankarimme ovat unohtaneet hänet palatsiin :D.

Arvosana: 4/5, mainio ja hauska jakso täynnä huumoria :D. Hiukan miinusta vähän pakotetun oloisesta Rakettiryhmä-esiintymisestä jakson lopussa.

Jakso 19: A Conspiracy to ConquerNo huh huh, tässä oli jakso, mikä aluksi vaikutti niin moneen kertaan nähdyltä ja tylsältä, mutta mikä sitten yhtäkkiä muuttuikin jopa pelottavaksi asti o__O.
Jakso alkaa, kun Rakettiryhmä taas haaveilee jossain pimeässä, kolkossa luolassa Pikachun perään, kunnes yhtäkkiä heidän päiväunensa keskeyttää tunkeilija: Madame X ja Malamar (tykkään Malamarin japskinimestä, Calamanerosta jotenkin tosi paljon). Malamar käyttää häijyjä psyykkisiä kykyjään vallatakseen Rakettiryhmän, mutta Meowthin onnistuu päästä karkuun vastustamalla psyykkisiä voimia käyttämällä Fury Swipesiä itseensä. Arvatenkin Ash ja kumppanit löytävät loukkaantuneen Meowthin.


Meowth yrittää varoittaa sankareitamme Malamarista ja Madame X:stä, jotka ovat heidän ja Pikachun kintereillä, mutta porukalla on yhteisen historian takia vaikea uskoa Meowthin puheita. No totta kai Malamar, zombiemainen Rakettiryhmä ja Madame X sitten saapuvat juuri nyt ja kaappaavat Pikachun. Eikös kuulosta noin miljoona kertaa nähdyltä jaksolta?Kiitos tieteen, Clemontilla on hätään ratkaisu, nimittäin Robo-Pikachu, joka osaa etsiä Pikachun mistä vain. Ash on niin söpö, kun se on innoissaan Robo-Chusta :D Kuten aiemmissakin Clemontin keksinnöissä, niin nytkin joku menee vikaan - tällä kertaa Robo-Pikachu johdattaa kaverukset aidatulle alueelle, törmää verkkoaitaan ja hajoaa. Clemontin korjaillessa kojetta, Ash, Serena, Bonnie ja Meowth huomaavat, että aidan toisella puolella  näkyy poliisi-Jennyn moottoripyörä. Heistä alkaakin tuntua, että ehkä Robo-Pikachu johdattikin heidät aivan oikeaan paikkaan ja että tämä radiolähetinkeskus on Madame X:n piilopaikka.


Ja niin kyseessä onkin itse Madame X:n ja Malamarin salainen piilopaikka. Kaikki ei mene sisällä aivan putkeen, ja Malamarin onnistuu saamaan Clemont, Bonnie ja Seranakin puolelleen. Eihän Pokémon-anime ikinä mun mielestä mikään pelottava ole ollut, mutta mun mielestä nämä kohtaukset ovat jopa jollain tavalla aika karmivia :O. Ash ja Meowth löytävät Pikachun, joka on sekin Malamarin hallinnan alla. En tiedä mikä siinä on, mutta joku näitä animen tekijöitä selvästi kiehtoo tässä kuviossa, että Pikachu hyökkää Ashia vastaan :D. Sitä on käytetty niiiiiiin monta kertaa. Tässäkin kohtaa Ash ei anna millään periksi, vaan koettaa puhua Pikachulle järkeä. Taktiikka näyttääkin jo tuottavan tulostaan, kun yllättäen Robo-Pika säntää virkistyneenä huoneeseen ja kaahaa suoraa päin Malamaria - räjähtäen kappaleiksi.


Malamar menettää hetkeksi kaiken hallinan, jolloin kaikki palautuvat taas normaaleiksi. Madame X:lle tapahtuu jotain hassua, ja hän luuhistuu valtaistuimeltaan (kasa rojua :D) maahan. Hupun alta paljastuu kukas muukaan kuin Jenny. En tiedä oonko nyt ihan täydellinen vajakki, kun en tajunnut Madame X:n olleen Jenny vimeistään siinä kohdassa, kun sen moottoripyörää esiteltiin! Mutta noup, ei mulle käynyt mielessäkään missään kohtaa tämä Madame X:n todellinen henkilöllisyys!


Jotenkin ajattelin, että Jenny olisi ollut jossain vankina lopulta, kun sitä ei näkynyt missään, mutta mielessäni ei käynyt yhtään, että Jenny voisi tosiaan kirjaimellisesti olla Malamarin vanki :O. Paljastuu, että Malamar on oikeasti ihan tosi paha, ja Madame X:ää ei olekaan - Jenny toimi koko ajan Malamarin käskystä Madame X:n O___o. Malamar paljastaa, että hänellä on jotain häijyjä suunnitelmia tulevaisuudelle. Pokémon räjäyttää koko radiovastaanotinmestan palasiksi ja katoaa.

Arvosana: Ihan kamalasti tekisi mieli antaa 5/5, mutta alku oli niin pirun tylsä, että annan kumminkin 4-/5. Ihan valtaisa hatunnosto ja eläköön-huuto Pokémon-animen ensimmäiselle oikeasti pahalle pokémonille. Kyllä XY-anime osaa yllättää :O. Toivottavasti tätä ei tulevaisuudessa pilata mitenkään.Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

2 kommenttia:

 1. Repesin kyllä tossa Malamar-jaksossa Rakettiryhmän reaktiolle, kun ne tajusi että Inkay kehittyy Malamariksi :D. Oli se kyllä aika creepy jakso, Malamar tekee vielä paluun. Onkohan Team Flarella sormensa pelissä vai onko tämä sitten oikea pahispokemon?
  Toi Snorlax-jakso oli hiukan tylsä, vaikka tykkäsin kyllä sen prinsessan Furfrousta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se loppu oli ihan paras :D. Ekaa kertaa kun näin tämän jakson, niin jotenkin onnistuin missaamaan sen lopun, mutta onneksi katsoin jakson toistamiseen :3. Toivon mukaan Malamar on ihan oikea pahis, eikä mikään ihmisen alainen :/.
   Jep, vähän tylsä tuo Snorlax-jakso kyllä oli, mutta samalla ihan viihdyttävä.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!