XY Adventures: Chapter I - An X-cuse to Come Out and Play!

No niin. Ajattelin nyt vihdoin käydä läpi vähän Pokémon Adventures-mangaa blogissa, ja vaikka aluksi meinasin aloittaa aaaaivan alusta Redin seikkailuista, päätinkin poimia kuukausi sitten ilmestyneen XY Adventuresin ensimmäiset käännetyt chapterit käsiini ja käydä ne läpi täällä blogissa.

Jotenkin tuntuu, että tosi monet aloittavat lukemaan Pokémon Adventuresia netistä ja ovat perillä hyvin Redin seikkailuista, mutta sitten jossain kohtaa lukeminen hyytyy. Tosin niin varmaan hyytyisi minultakin, ellen ostaisi näitä sarjakuvia ihan käsinkosketeltavina versioina, ei mun keskittymiskyky oikein riitä koneen näytöltä näiden lukemiseen :D. Viimeisin hankintani on siis tämä Viz Median XY Adventuresin ensimmäisestä kolmesta chapterista koostettu... läpyskä. Eihän tätä ohutta kirjasta voi missään nimessä pokkariksi sanoa. Mulle on kauhea dilemma se, että ostanko nyt näitä Viz Median julkaisemia, ohuita, omituisenmallisia ja paperilaadultaan vähän huonompia julkaisuja VAI odotanko ties kuinka kauan, että Japanin puolella julkaistaan XYAdventuresit pokkareiksi, jotka sitten joskus tuodaan Jenkkeihin, missä Viz Media lättää sitten käännöksensä ja laittaa pokkarit myyntiin. Ensimmäistä kertaahan tätä tehtiin Black&White Adventuresin kanssa. Ihmiset ovat ehkä nähneetkin niitä ohuita BW Adventures-mangoja ja sitten samasta sarjasta tehtyä normaalien mangapokkareiden kokoisia versioita. Idea oli, että näitä sarjakuvia myytäisiin samaan aikaan, kun ihmiset pelaavat pelejäkin, koska muuten noita japanilaisia pokkarijulkaisuja saa tosiaan odottaa aika kauan, siellä kun nämä sarjikset ilmestyvät chaptereittain lehdissä.
No, menin sitten ja ostin tämän, vaikka mieluummin keräisin ne japanilaisina pokkareina. Mun elämä on niin kamalan vaikeaa, tiedän :DDD.


An X-cuse to Come Out and Play!

Kangaskhan, wait


Japaninkielisissä lukujen otsikoissa on jotenkin enemmän hienovaraisuutta ja tyyliä, jonka takia laitan niistä käännetyt versiot tuon enkkuotsikon alle... Kumminkin, tällaisella kuvalla koko XY Adventures ja tämä ensimmäinen chapter alkaa.

Päähenkilö X on suosittu ja juhlittu nuori lapsikouluttaja, joka on voittanut Junior Pokémon Battle-turnauksen kirkkaasti ja X:n rinnalla taistelee hänen ensimmäinen pokémoninsa, Kangaskhan (joista isompaa kutsutaan lempinimellä Kanga ja pikku-Kangaskhania Li'l Kangaksi). Voiton myötä X:stä tuli superjulkkis, josta povattiin jotain suurta. Vähintäänkin salipäällikkö tai Eliitti 4:n jäsentä, sen verran X osasi hurmata kaikki.

Mutta...


Viimeiset pari vuotta X on istunut huoneessaan lukkojen takana, eikä suostu tulemaan ulos piilostaan, kun paparazzien ja median painostus kävi liian kovaksi. Ja tästä tarina vasta kunnolla alkaakin.


X:n parhaat ystävät ovat Y, Tierno, Shauna ja Trevor. Y:, oikealta nimeltään Yvonne Gābena, haave on tulla Sky Traineriksi ja hänen kumppaninaan toimii pieni Fletchling nimeltään Fletchy. Joka päivä alkaa Vaniville Townissa samalla tavalla, Y lentää Sky Trainer-asussaan X:n kotitalolle ja koettaa maanitella ikkunan takaa X:ää tulemaan ulos ja lopettamaan erakkona elämisen. Myös Tierno, Trevor ja Shauna saapuvat päivittäin X:n kotitalolle, mutta he ovat lopettaneet X:n ulosmaanittelemisen jo aika päiviä sitten (missä on X:n vanhemmat, eikö ne tee asialle mitään? :D)

Mutta X ei ole erakoitunut paitsi ystävistään, mutta myös Kangaskhanistaan Kangasta ja Li'l Kangasta, jotka ovat jääneet Tiernon hoidettaviksi. Kamalan jotenkin surullista D:. Kuulemma Kangaskhanien pikku-Kangaskhanit jättävät emonsa 3 vuoden iässä, mutta Li'l Kanga on X:n tavoin täysin sulkeutunut emonsa pussin sisään, eikä osoita merkkiäkään kasvusta. Li'l Kanga ja X olivat X:n otteluaikoina erottamattomia ja kuin veljeksiä. X oli kouluttanut Li'l Kangan osallistumaan otteluihin lyömällä vihollistaan emon pussin suojista, ja tämä toi heille useita voittoja yhdessä.
Kiinnostavaa heti tässä XY Adventuresin ensimmäisessä chapterissa on se, että hahmojen kemiat tulee hiukan jo esille. Kiinnostavin hahmo aivan kiistatta on Shauna, joka ei ole kyllä mun mielestä yhtään samanlainen hahmo kuin esimerkiksi peleissä. Mangassa Shauna vaikuttaa aika kyyniseltä ainakin ruumiin kielen ja dialogin perusteella toistaiseksi. Shaunan haave on tulla Furfrou-trimmaajaksi ja hän omistaa Skittyn ja Furfroun, Tierno haaveilee tanssijan urasta (kaikella kunnioituksella, eikö Tierno ole vähän pullukka tanssijaksi :O??) yhdessä Corphishin kanssa ja Trevor tietysti haluaa tutkijaksi ja hänen ensimmäinen pokémoninsa on Flabébé. Tierno ja Trevor vaikuttavat siis aika samanlaisilta hahmoilta, kuin peleissäkin, joskin Tierno on ehkä hiukan rauhallisempi.


Y:n maanittelut keskeytyvät äkisti, kun reportteri Alexa ja valokuvaaja Viola saapuvat paikalle valmiina pistämään mitä mainioimman uutisartikkelin purkkiin. Tämä tietysti pistää Y:n hälytystilaan, sillä kaikki pelkäävät heidän tulleen paikalle haastattelemaan X:ää.

Mutta oikeasti Alexa ja Viola ovat täällä Y:n takia, sillä he haluavat tehdä jutun lupaavasta tulevaisuuden Sky Trainerista. He paljastavat meille samalla, että Y on muinoin tullut tunnetuksi Rhyhorn Racerina, mutta on sittemmin siirtynyt taivaalle. Tää on jotenkin symppis kohtaus, kun Alexakin kyselee, voisiko Y:stä saada vähän valokuvia niin sanotusti normaaleissa vaatteissa, eikä pelkästään Sky Trainer-univormussa - ja kuulemma sen puvun päälle laittamiseen menee tunnin verran (miksi? :D). Y on kumminkin varsin kipakalla tuulella ja toivottaa Alexan ja Violan matkoihinsa, sillä juuri heidänlaisensa median edustajat ovat pilanneet X:n elämän.


Samalla kun Y nahistelee toimittajien kanssa, Trevorin Holo Caster hälyttää. Viesti on Professori Sycamorelta, joka on lähettänyt Trevorin kotitalolle paketin viittä ystävystä varten... no kaikki varmaan jo arvaa, mitä paketti saattanee pitää sisällään :D.


Kyseessähän oli totta kai startteripokémonit kera Pokédexin. Kyseessä on joku Trevorin ja Sycamoren yhteinen juoni, jolla X voitaisiin houkutella ulos talosta uuden pikkupokémonin avulla. Olen aika tykännyt ihan hurjasti näistä Adventuresin läpinäkyvistä Poképalloista, joissa voi nähdä pikkupokémonin siellä pallossaan istumassa. Chespin on niin älysöpösti piirretty, iiih :D.


Mutta sitten tapahtuukin jotain kohtalokasta, niin kuin kertoja (Trevor) tässä sanaileekin...


... Yveltal ja Xerneas ilmestyvät Vaniville Towniin tuoden hyökkäyksissään mukanaan silmittömää tuhoa naapurustolle. Ensimmäinen luku päättyy Y:n huutaessa X:ää tulemaan ulos huoneestaan ja juoksemaan pakoon legendaaristen pokémonien taistoa. Ja sillä hetkellä, X:n rannekorun kivi (mega stone, ilmiselvästi...) alkoi hohtaa.

En tiedä, oliko tämä nyt mistään kotoisin :D. Haen vielä vähän tyyliäni ja otan mieluusti kommentteja näistä Adventures-postauksista, etteivät ole vaan ihan tylsiä!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

 1. Ihan kivaa luettavaa nämä manga-postaukset, itsekin olen alkanut päästä noihin mangoihin (vihdoin) sisään. Itsellenikin on vähän tullut ideoita piirtää jotain fanisarjista, tosin en tiedä mahdanko päästä sitä toteuttamaan. XD Odotan kyllä että pääsen vilkaisemaan omaasi kunhan saat sitä tehtyä. ;)

  Tuo Chespin! <3 Toivottavasti X:lle ja Y:lle tulisi jatko-osat (olen ainakin kuullut huhua) niin voisin ottaa tuon startteriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pokémon Adventuresit ovat kyllä hyvää luettavaa, harmi vaan että keräileminen käy kyllä ajanmittaan aika kalliiksi :D.
   Uu, koeta ihmeessä toteuttaa! Meikän fanisarjikselle kävi niin, että se etenee ihan pirun hitaasti (koska en ole ennen piirtänyt sarjista), mutta sen ohelle aloitin tuollaisen strippi-sarjiksen, jota onkin helpompi ja nopeampi piirtää. Sen julkaisun voinette nähdä ihan lähiaikoina ;).

   Kuvittelisi kyllä että ainakin kolmas osa tulisi XY:lle!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mihin kummaan tämä kommentti katosi? :O Aamulla tässä oli vielä tekstiä, mutta nyt on tyhjää?

   Poista
  2. O.o no niinpä näkyy kadonneen? höh.. No totesin vain että koukuttavaa luettavaa. :D

   Poista
 3. Mielenkiinnolla haluisin kyllä noita lukea kun koskaan en oo ennen törmännytkään :0 Oon kyllä siis ollut tietoinen, että tällasii on, mut ei vaan oo koskaan tullu vastaan :D Mistäköhän mahtais helpoiten saada käsiinsä?

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!