Pokédex: Machop, Machoke ja Machamp

Hoi! Hoopa-arvonta on suoritettu ja voittajille ilmoitettu koodit, nyt sitten uusia juttuja kohti. Blogi menee lauantaiksi ja sunnuntaiksi kiinni, koska toivon mukaan saadaan ulkoasujuttuja muuteltua... sitten alkaakin itse joulukalenteri, jota onkin tässä muun muassa tänään työstetty 8).

Yksi huolestuttava juttu muuten: minne kummaan olen hävittänyt Pokémon Y:ni?! :( Sitä ei löydy muiden pelien joukosta, voi Wobbufetin Shadow Tag sentään, jos se on hävinnyt.

Ajattelin pitkästä aikaa jatkaa Pokédexiä!

Machop

Machop ja Karate Chop
"Machop exercises by hefting around a Graveler as if it were a barbell. There are some Machop that travel the world in a quest to master all kinds of martial arts." - Pokédex (Sapphire)

Noh, Machop on niitä pokémoneja, jonka vain odottaa kehittyvän :D.  Jotenkin Machop on vain vähän tylsän näköinen kauttaaltaan: ei mitään kivoja yksityiskohtia, sen ruumiin malli on vähän hassu ja värityskin niin lattea. Maanmainio Pokémonin Virallinen Käsikirja kuvailee Machopia näin: "Varreltaan Machop on pikkuinen, mutta sillä on lujasti voimia. Se harrastaa karatea ja muita itämaisia kampailulajeja. Se on yhtä vikkelä kuin Mankey ja pystyy jopa vastustamaan monia tämän erikoistekniikoita. Machop on myös eräs älykkäimmistä pokémoneista. Ystävänä se on uskollinen ja opettajana suurenmoinen."

Oi että, lihakset ja hyvä luonne samassa paketissa :P. Pokédexin mukaan Machopin lihakset eivät koskaan väsy... hmm, kelpaisi kyllä kanssa. Sen verran kyllä vielä, että Machop on jotenkin tosi lyhyt :D. Tai siis ööö, oisin nyt kuvitellut sen olevan ainakin metrin mittainen. Kiva kun koirani säkäkorkeuskin on joku 55 senttimetriä, niin ei se ole oikeasti sitä edes kamalasti pitempi o__o.
Pituus: 80 senttimetriä
Paino: 19,5 kiloa
Abilityt: Guts, No Guard ja Hidden Ability Steadfast
Kehittyy: Tasolla 28

Machoke

Machoke ja Bulk Up
"A belt is worn by a Machoke to keep its overwhelming power under control. Because it is so dangerous, no one has ever removed the belt." - Pokédex (Emerald)

Joskus nuorempana pidin kamalasti Machokesta ja se oli pitkään lempparini tässä kehityskaaressa :D. Mun mielestä siinä oli vaan jotenkin tosi paljon kaikkia kivoja yksityiskohtia, jotka teki siitä niin kivan näköisen, kuten mukavan erilainen väritys, noi punaiset viivat sen käsivarsissa ja huomattavasti Machampin vyötä mielenkiintoisemman näköinen vyö! Jotenkin pitkään myös toi Machoken ruumiin muoto oli kivemman näköinen kuin noilla kahdella muulla, mutta kyllä nykyään se on se Machamp, joka on näistä paras (neljä kättä voittaa kaksi, aina). Noh mutta, Virallinen käsikirja sanoo Machokesta näin: "Machoke sen sijaan ihailee omaa vartaloaan aivan liiaksi. Se tuppaa harjoittelun asemasta tuijoittelemaan kuvajaistaan peilistä. Kaiken kukkuraksi Machoke on niin vahva, että se on käytettävä voimanrajoitusvyötä, jotta se pystyisi hallitsemaan liikkeitään."

Vai että sillä tavalla :D. Hyvä, kun Pokémon Stadiumin Pokédex kumminkin kuvailee Machokea vaatimattomaksi pokéksi, mutta tämä kirja sen sijaan antaa siitä aika pinnallisen ja itserakkaan kuvan :D? Ja apua, jos mulla olisi oikea Machoke, ottaisin uteliaisuuttani tuon vyön pois jo vain nähdäkseni että mitä tapahtuu. Muutenkin nämä pokémonit, joilla on noin selviä vaatteita, kuten just Machoke ja Machamp, on jänniä... kuuluuko ne vaatteet osaksi sitä pokémonia? Onko noi Machoken kalsarit oikeasti jotain eriväristä lihasta, vai mistä nuo pöksyt ilmestyy?
Pituus: 150 senttimetriä
Paino: 70, 5 kiloa
Abilityt: Guts, No Guard ja Hidden Ability Steadfast
Kehittyy: Vaihtamalla

Machamp

Machamp ja Low Sweep
"It can knock a train flying with a punch. However, it is terrible at delicate work using its fingers." - Pokédex (Pearl)

Kuten jo mainitsin, niin Machamp on lempparini tästä kehityskaaresta ja itse asiassa viime aikoina sen design on alkanut miellyttää mua yhä enemmän ja enemmän! Oikeastaan tekisi mieli ottaa se mukaan johonkin tiimiin, eikä pelkästään hienon designin takia, vaan myös loistavan No Guard -abilityn ansiosta. No Guardin omaava pokémonin hyökkäykset kun osuvat vastustajaan aina. Tykkään hirveästi Machampin neljästä kädestä, jotenkin näin vanhemmiten oon tykästynyt kovasti pokémoneihin joilla on ns. "liikaa" jotakin - oli ne sitten päitä kuten Dodriolla tai sitten tosiaan noita käsiä :D.
"Tämän lajin kolmesta kehitysmuodosta Machamp on ehdottomasti väkevin. Machoke muuttaa muotoaan Machampiksi vasta vaihtokaupalla, mutta se ei pane moista pahakseen. Machamp on oikea kamppailukone, joka hyötyy vielä ylimääräisestä käsivarsiparista. Kun Machamp käyttää valtavia lihaksiaan, vastustaja on vaarassa lentää kuuhun! Vaikka Machampin säilyttäminen poképallossa ei olekaan tehtävistä helpoimpia, henkivartijana se on ensiluokkainen."
Että sellaista settiä taas kirjasta... Jotenkin jäin muuten miettimään tuota vaihtokauppa-asiaa - miksi kummassa pokémonit kehittyvät vaihtokaupalla? Tai mikä se logiikka sen takana mahtaa olla? Jonkun surullisen teorian mukaan vaihtokaupalla kehittyvät pokémonit pelkäävät tulevansa taas hylätyksi (kun niiden originaalikouluttaja vaihtaa ne pois), jolloin ne kehittyvät muuteen muotoon miellyttääkseen uutta omistajaansa D:. Aika sad. Mutta ehkä vaihtoihin liittyy vain jotain energiaa, mikä saa ne muuttamaan muotoaan!
Pituus: 160 senttimetriä
Paino: 130 kiloa
Abilityt: Guts, No Guard ja Hidden Ability Steadfast

Onkos joku täällä käyttänyt Machampia ja muita? Ihan taatusti on :D! Mitä mieltä olette näistä muskelipokémoneista? Pistän tosiaan blogiin lapun luukulle varmaankin lauantaina ja avaan taas maanantaina, riippuen miten ulkoasun vaihto edistyy... jos nyt mitään saan oikeasti vaihdettuakaan!

Oon muuten btw ihan täysin koukussa tähän XYZ-openingiin, täysipitkää versiota odotellessa...Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

8 kommenttia:

 1. Vau, upeaa työtä taas kerran!
  Nämä poksut ei pienenä silleen napannut, mut tykkäsin kovasti Machopista. Se on pieni ja tavallaan aika söpö. Amiessa näitä on kuitenkin aika hauskaa silitellä.
  Yleensä pyydystän naaraspuolisen Machopin normeja rikkomaan.

  Tykkään itsekkin tosi paljon tuosta XYZ-tunnarista. Varsinkin kun Team Flare on mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauhiasti :D.
   Apua, nyt muistui mieleeni, että olen jossain netissä nähnyt aika kyseenalaisen Amie-silittelyvideon, missä joku silittelee Machokea vähän... kyseenalaisista paikoista XD. Ja jees, normeja on kiva rikkoa! Uros-Jigglypuff 4ever ja sillee :D.

   Jep, se on upea *_*. Kiitos kommentista!

   Poista
 2. Olen vähän myöhäinen Machamp herännäinen. En ole koko kehityskaareen koskaan kiinnittänyt suuremmin huomiota, enkä ikinä käyttänyt missään. Oikeastaan vasta X/Y aikana havahduin Machampin mahtavuuteen, ja olenkin sitä suunnitellut tuleviin tiimeihin. Ehkä osasyynä käyttämättömyyteen on ollut tuo kehittyminen vaihtamalla, mitä olen aina inhonnut. Mutta upeita Pokemoneja ja kuvia! En malta odottaa joulukalenteria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä! Mä olin ihan varma, että sulla jos kenellä olisi ollut Machamp tiimissä :O. Olisin voinut ihan lyödä asiasta vetoa, niin varma olin. Ehkä sun on pakko mennä ja kokeilla sitä esimerkiksi nyt HETI :D. Mutta toi on kyllä totta, että toi vaihtoevoluutio on aina vähän nääh, etenkin jos ei ole jotain vakkarivaihtokaveria. Mä voin kyllä nyt ja tulevaisuudessa jeesata vaihtoevojen kanssa, jos tarve vaatii!

   Kiitos kehuista! Saa nyt nähdä mitä me tuon Munchyn kanssa keksitään...

   Poista
 3. Whii, lisää dexiä. Kuinka pitkälle olet piirrellyt näitä? Koskaan en ole Machop-linjaa käyttänyt, lapsena vihasin näitä koska muskelit blaa, vanhempana olen lämmennyt vähän enemmän mutten voi sanoa että näistä vieläkään kauheasti välittäisin. Tietty tuo vaihtamisjuttu vaikutti myös asiaan pitkään, ehkä pitäisi ottaa vaan Machamp johonkin tiimiin joskus ja katsoa josko se mieli vaihtuisi sillä.

  Vaihtoevoluutioista tulee vaan mieleen se, että Shelmetin/Karrablastin kanssa tämä on selitetty (no, johonkin pisteeseen asti ainakin - pokedex-entryt sanovat että ne kehittyvät kun kokevat yhdessä sähkönkaltaista energiaa, mutta sanovat myös että syytä ei tiedetä miksi), mutta mielestäni tuo hylkäämisjuttu käy järkeen. Tulevat surullisiksi ja tahtovat näyttää uudelle kouluttajalleen että ovat nyt vahvempia.

  (Ihania nuo käsikirjaotteet :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa en ole vielä edennyt Machop-linea pitemmälle - nää tuotti jotenkin harmaita hiuksia :D. Vähän olen kyllä jo aloitellut Bellsproutea ja (koska olen ollut tuhma) oon myös käynyt luonnostelemassa muutamia pokéja paljon edempänä dexiä :D.

   Jotenkin oisin kuvitellut, että mä oisin lapsena myös vihannut näitä, mutta ei ei ei, muistan jopa tykänneeni nimenomaan Machokesta. Mutta kuten säkin, niin olen myös lämmennyt nyt enemmän näille. Machamp ja sen No Guard -ability on kyllä ihan sairaan kiva, että sikäli varmasti hyvin mukava tiimiläinen.

   Ai niin, toi on muuten totta, olinkin unohtanut tuon jutun :D. Voisi kai käydä jotain Pokémon-animen jaksoja kanssa läpi ja katsoa, mitä ne siellä selittää vaihtoevoluutioista. Toi hylkäämishomma kuulostaa vaan niin kamalan surulliselta, etten kestä.

   Jep, laatukamaa noi käsikirjajutut, pitäisi varmaan sisällyttää kanssa kirjan neuvomat lausumistavat eri pokémoneille x).

   Poista
 4. Eikös jossain Pokedex-entryssä sanottu että Machoken lihakset ovat niin suuret että sen iho on revennyt jossain kohdissa. Eli nuo punaiset raidat ovat revennyttä ihoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, hyi, ei kai :D. Kuulostaa kamalalta! Mutta tosiaalta kävisi järkeen... mutta hyi, ihan tekee pahaa pelkkä ajatuskin.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!