Pokémon Platinum II: Pokétch, uusi pokémonini Kimmo ja Oreburgh City

Wooh, kiitos kivoista kommenteista! Alan vastailla niihin hiljaksiin tänään :D. Tosi kivaa, että blogin paluu on saanut niin hyvän vastaanoton! Päätin, että vaihdan tosiaan leiskan täällä, ja teen muitakin ulkoasumuutoksia ynnä muita parannuksia, joten jossain kohtaa blogi menee viikonlopun mittaiselle tauolle, jolloin asetan blogin sisällön yksityiseksi, jotta saan rauhassa muuteltua kaikki :3. Ilmoitan kumminkin lähemmin, että koska tämä viikonloppu koittaa - kumminkin varmasti marraskuun
aikana! Ehkä tuo vika viikonloppun juuri ennen tämän vuoden joulukalenterin starttaamista... ;-)

Ja Hoopa-arvontaan voi edelleen osallistua lähettämällä kommenttia! Vähän tässä harkitsen ja pohdiskelen, jos lisäisin voittajien määrää vaikka kolmeen tai jotain. Oikeasti haluaisin antaa Hoopan kaikille, mutta se ei ole mahdollista :(.

Ihan en ehtinyt tehdä postausta viikonloppuna kuten meinasin, mutta nyt onkin vuorossa hyvinkin pitkä ja kuvarikas kirjoitus.Osa II: Pokétch, uusi pokémonini Kimmo ja Oreburgh City


Olen oikeasti aika innoissani Platinumin pelaamisesta ja vaikka en ehtinyt postata kirjoitusta viikonloppuna, tuli Platinumia kumminkin pelattua jonkin verran :D! Huomaa kyllä, että olen pelannut Sinnohissa viimeksi vuosia sitten, kun en esimerkiksi muistanut tuota ihan hullun typerän ja turhan jouranlinkaan olemassa oloa. Noh, paljon ei viime kerralla ehdittykään hommailla, kun piti jo lopettaa, joten seikkailu lähtee kunnolla käyntiin vasta nyt tässä toisessa osassa.

Viimeksi siis saatiin Turtwig ja Rowan antoi meille Pokédexin, ja Return-TM:n ja sitten meitsin piti mennä kertomaan äiskälle, että se on menoa nyt sitten 'bye bye'. Sentään kiva, että äidille pitää käydä sanomassa heipat ennen kuin lähtee maailmalle, se oli niin karu juttu GSC:ssäkin jos ei käynyt sanoo äiskälle mittään, niin sitten se joskus myöhemmin soittaa sulle "yhyy miksi et sanonut että lähdit?? Ai niin haluatko että otan sulle rahaa säilöön?" Twinleafissa myös Barryn äiti törmää meihin - Barry on kuulemma juossut jo aika päiviä sitten tiehensä, mutta Barryn äiti olisi halunnut antaa hänelle pienen lahjan. Eipä mitään, Avri toimittaa paketin perille! Oon jotenkin aina tykännyt muuten tuosta Sandgem Townin pienestä rannasta, se jotenkin tekee Sandgemista hiukan erilaisen tuollaisen alkupään kaupungin. Mietin kamalan pitkään, että minne tuo koko vesireitti tuonne etelään johtaakaan ja mun piti käydä se oikein Bulbapediasta katsomasta, kun en millään muistanut :D.

Please, do tell me.
Noh, Lucas esittelee sitten mulle, miten pokémon pyydystetään. Mun piti sanoa jo viime postauksessa, että vaikka tavallaan tykkään esteettisesti noista Platinumin lumilänteistä, niin on ne nyt vähän random :D. Okei joo, Sinnohissa on nyt kylmempi kausi, mutta siltikin ruoho, pensaat ja puut vihertävät minkä pystyvät, mitä nyt pari lumiläiskää siellä täällä... No, kumminkin, sen jälkeen, kun Lucas on esitellyt hyvin kattavasti, miten pokémon pyydystetään, saan 5 poképalloa ja lähdenkin samantien pyydystystöihin.

Oikeastaan ennen kuin selitän, mikä pokémon sai kunnian olla Platinum-läpipeluuni ensimmäinen pyydys, voisi olla hyvä mainita, että tällaisena kerrassaan maanmainiona Pokémon-bloggarina pääsee usein mukaan kaikkiin uskomattoman eeppisiin, hienoihin ja taianomaisiin tilanteisiin - kuten esimerkiksi aloituspokémoniksi Munchlax Manian Munchyn Unova-reissulle XD. Toveri Munchy nimesi aloituspokémoninsa meitsin mukaan Ainoksi (ja Aino on kai (toivottavasti?) piessyt kaikki vastukset ihan 6-0, vai miten on Munchy?), ja totta kai munkin piti sitten maksaa samalla tavalla takaisin ja hankkia itselleni oma Kimmo-pokémon Munchyn kunniaksi. Oikeasti päätös oli kamalan vaikea, että minkä pokémonin pyydystäisin mukaan ja nimeäisin Munchyn kunniaksi - sen pitäisi kumminkin olla sellainen, jota en heti seuraavassa käänteessä dumppaisi PC:lle, sehän olisi tosi ruma temppu ja Munchylle voisi tulla ihan kamalan paha mieli, jolloin hän ei ehkä halua pohdiskella joulukalenteriin konnankoukkuja kanssani. Joten jo ihan tämänkin takia pokémon-valintaani on siis harkittu tarkkaan! Ja kyseinen pokémonhan on...

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

Primal Clash -sarjan kortti, illus. PLANETA
... itse täydellinen Plump Mouse Pokémon Bidoof! :DDDDDD Kimmo-Bidoof sitten liittyi Turtwigin kaveriksi tiimini ja totta puhuen, olin harkinnut ihan alusta alkaen sitä, että ottaisin Bidoofin mukaan joukkoon. Muistan, kun 4. geneä vasta julkaistiin, millaista suorastaan hatea Bidoof sai osakseen, ja nyt jotenkin hassusti Bidoof on ainakin tietääkseni onnistunut tekemään itsestään jopa aika rakastetunkin pokémonin! Ainakin syötävän söpöä fanartia siitä on paljon tai sitten vain liikun sellaisissa Bidoof-piireissä :'D. Itsekin olen jostain syystä tykästynyt täysillä Bidoofiin ja haluaisin Bidoof-pehmolelunkin, vaikka ennen kuuluin just niihin, joiden mielestä Bidoof ja Bibarel ovat kauheinta ikinä :D. Luonnollisesti Kimmo on sukupuoleltaan tyttö, onhan tuo Munchyn Aino-Dewottkin poika.


Tyhmä Lucas alkoi heti Jubilife Cityyn saavuttuani valittaa, etten ollut muka pyydystänyt tarpeeksi pokémoneja, vaikka juuri nappasin Kimmon tiimini :(. Tykkään muuten ihan tosi paljon noista Platinumin pienistä "kaupunkikorteista", jotka ilmestyvät tuonne yläkulmaan, kun siirtyy paikasta toiseen.


Muistan sentään ihan hyvin, miltä Jubilife Citykin esimerkiksi näyttää, mutta en kyllä juurikaan muistanut, mitä täällä kaupungissa sillee varsinaisesti on. Lucas on juuri raahaamassa meitsiä johonkin, kun törmäämme International Policessa työskentelevään Lookeriin. Miksi en muistanut, että kyseinen häiskähän esiintyy ekan kerran Platinumissa?Jubilife City on kyllä aika pirun tylsä :(. No eihän tällainen eka kaupunki nyt voikaan olla mitenkään extra hieno, mutta yäääh, kun haukotuttaa. Kaupungissa on Trainers' School, jossa Barrykin on ammetamassa itselleen Pokémon-tietoutta - siellä hänelle toimitetaan myös se Barryn äitimuorin lähettämä paketti, jonka sisältö paljastuu kahdeksi kappaleeksi Town Mappeja. Aika lame :D. No, mä saan sitten toisen niistä. Lisäksi Jubilife Cityssä toimii Pokétch tai pitemmin Pokémon Watch -firma, jolla just nyt sattuu olemaan kampanja menossa, jonka avulla voin saada ilmaisen Pokétchin! Soita vain tähän numeroon ja tilaa.... eiku ei, mun pitää mennä puhumaan kolmelle klovnille, jotka kysyy multa kyssäreitä ja sitten saan Pokétchin. Jeeeee! Ei sitten tuolla kaupungissa niin kamalasti muuta olekaan, etenkin kun GTS ei näissä peleissä enää toimikaan. Jotenkin muuten kauhea järkytys, kun näin ekan kerran noita overworld-pokémoneja kuten tuon Pikachun ja se on tuollainen melkein pelihahmon kokoinen hirvitys :DDD. Piiika pi!


Jubilife Citystä lähtee teitä sitten vaikka mihin suuntaan, mutta matka tyssää kaikilla näillä ihan täysin. En muistanut tuollaista Jubilife Citystä pohjoisessa olevaa luolastoakaan sitten yhtään. Jollain hassulla tapaa tykkään siitä, että reittini tällä tavalla estyy ja sitten pääsen palaamaan myöhemmin takaisin tutkimaan.


Toisaalta, jos lähdetään itään päin Jubilifesta kohtaammekin taas Barryn, joka haastaa meidät otteluun. Barrylla on Starly ja Chimchar, mulla taas Turtwig ja aika susisurkea Kimmo. Vähän muuten jännäsin, voittaisinko koko ottelua edes, kun pokémonieni tasot eivät ole kovin korkeita. Noh, kuten kuvasta näkyy, niin voitinhan mä :D. Barry ilmoittaa että lähtee Oreburgh Cityyn haastamaan salia... jotenki etenkin tässä pelissä ei oikein edes anna mitään sellaista syytä, miksi pelaajan pitäisi lähteä haastamaan saleja :D?? Jotenkin kukaan ei edes sano, että Avri kuule ois tosi hienoo jos menisit haastamaan nämä salit, kukaan ei musta ole sanonut mitään. Barry vaan sanoo, että hän menee haastaa saleja ja sitten mä vähän niinku seuraan perässä.

Pakko muuten tässä välissä naureskella sillekin, kun Pokémon-peleissä nää alkupään kouluttajat on niin törkeitä XD. Aina ne haukkuu meitsiä milloin heikonnäköiseksi tai muulla tavoilla, toi tytsy ei ole lainkaan ainut tapaus :D.
Onko kukaan käyttänyt Kricketotia tiimissä? Edes hetken aikaa? Siinä jotenkin niin harvinaisen unohdettava pokémon... Kricketoteja on nyt putkahdellut esiin eri routeilla ja joka kerta oon jotenkin hämmentynyt siitä sen ilmestymisestä. Vaikka en mä nyt tavallaan oo sitä unohtanutkaan. Mutta sillä lailla vähän. Jos pitäisi alkaa kirjoittaa listaa eri pokémoneista, niin Kricketot voisi hyvinkin olla sen listan aivan hännillä :D.


Ennen Oreburgh Cityä on tällainen pieni luolan tapainen, joka johtaa sitten Oreburghiin ja pohjoisesta myös jonnekin muaalle (minne, sitä en muista, mutta se selvinnee sitten myöhemmin, ehkä Eterna Cityn lähelle?). Toi häiskä antoi mulle aika randomisti Rock Smash -HM:n ja jotenkin siinä samassa muistin, että DPPt:ssä oli ehkä karmeimmat HM-liikeet - niitä oli liikaa ja sitten siellä oli niin paljon sellaisia turhuuksia kuten Defog ja Rock Climb.
Jos muuten jäitte kovasti pohtimaan vastausta siihen "what will Kimmo do?", niin voin kertoa, että Kimmo meni ja fainttasi samantien. Liekö syy fainttaukseen sitten Machopin komeat muskelit ja kadehdittavan timmi body vai mojova Low Kick - tämän jätän lukijan itsensä päätettäväksi.


Tykkään Oreburgh Citystä. Sillä on kiva design ja pari ihan hulvatonta yksityiskohtaa, ja ensimmäiseksi salikaupungiksi se on juuri loistava. Tuo hyvällä tavalla myös mieleen Pewter Cityn :). En oo kyllä näin varsinaisesti tällaisten 'teema'kaupunkien ystävä. Jotenkin tuntuu tyhmältä, että vain koska... sanotaan nyt jossain kaupungissa X on paljon kukkia, niin sitten kaikki siellä kaupungissa liittyy jotenkin kukkiin tai muuta sellaista hölmöä. Mutta! Ehkä oon nyt nähnyt hiukan enemmän maailmaa (oikea maailmanmatkaaja... not :D), että tiedän ihan kokemuksesta, että esimerkiksi Oreburgh Cityn tapaisia kaivoskaupunkeja oikeasti on olemassa ja melkeenpä kaikki näissä kaupungeissa liittyy siihen kaivostoimintaan. Voi myös olla, että kun satuin asumaan suhteellisen lähellä tällaista kaivoskaupunkia viimeisen 1.5 vuoden ajan, niin jotenkin Oreburgh City tuntuu tavallista Pokémon-kaupunkia läheisemmältä mestalta.

Mutta kuten sanoin, niin Oreburgh Cityssä on musta pari ihan mainiota yksityiskohtaa
 :D. Ensinnäkin yksi NPC selittää, miten hänen tekisi mieli huutaa ilmanvaihtopiippuja pitkin alas kaivokseen... XD. Toi oli niin random ja tyhmä juttu, mutta pystyn samaistumaan tähän NPC:n ihan täydellisesti. Jos mä olisin jossain, missä on tuollaisia ilmanvaihtopiippuja, niin mäkin varmaan koettaisin huutaa niihin ja katsoa, josko alhaalla kaivoksessa kuultaisiin mun huuto :D. Sitten toinen NPC taas selitti, miten hän saa outoja katseita muilta... samalla kun tytsy ravasi PokéCenterin vieressä edestakaisin samaa pientä matkaa... miksiköhän sua tosiaan katsotaan oudosti, tytteli? :D Toinen tavallaan hauska juttu on tuo Oreburghin Coal Museum, joka on niin täydellisen kuiva ja mälsä paikka että. Muihin museoihin verrattuna Oreburghin museo vie kyllä kaikki mahdolliset tylsyys-palkinnot... mutta jotenkin kaikessa kankeudessaan se on jotenkin tosi hassu. Nauroin jostain syystä ihan tosi paljon tolle "How Coal Is Made 1":llekin, enkä ees tiedä miksi :DDD.


Itse Oreburghin kaivosalue on musta tosi kivannäköinen edelleen, vaikka grafiikat ovatkin vanhentuneet :). Kaivokseen pääsee totta kai kuka tahansa tallaaja tekemään picnicejä ja muita retkiä (niin mikä health&safety?), ja sinne Avri-sankarimmekin marssi, sillä Barryn mukaan salijohtaja on juuri tällä hetkellä kaivoksessa, eikä salillaan. No tuolla luolassahan me tavataan tällainen häiskä, joka esittelee miten Rock Smashillä saa murskattua lohkareita ja miten minäkin voisin sellaista käyttää, jos voitan Roarkin, Oreburgh Cityn salijohtajan.... joka on totta kai hän itse.


"Call me Roark the Rock!"..... :'DDDDDDDDDDD. Anteeksi, kuolin ehkä ihan pikkasen.
Noh, joo. Roark the Rockin sali on musta ihan kiva. Oon varmasti sanonut ennenkin, mutta tällaiset tosi tavalliset salidesignit puree muhun parhaiten enkä ole oikein minkään sellaisten salien ystävä, joissa seinät on tehty jostain hunajasta ja saat selvittää tiesi salijohtajan luokse kaikenmaailman huoneita läpiravaamalla (kuulostaako tutulta?). No mutta, Rock-tyypin sali, ja meitsillä on 12-tasoinen Turtwig ja niin ikään 12-tasoinen Bidoof. Totta puhuen, Kimmo ei ole tähän mennessä säväyttänyt kovinkaan usein mahtavilla voimillaan, mutta sitten sain loistoajatuksen ja opetin sille Rock Smashin! Jonkun sen on pakko oppia, joten Bidoof oli mitä oivin kaveri tähän tarkoitukseen. Sori Kimmo, tiesi HM-orjaksi on alkanut.


Roark on musta ihan kivannäköinen heppu. Jotenkin mukava design, vaikka eihän nämä Sinnohin salijohtajat niin kovin mieleenjääviä kavereita kaiken kaikkiaan oo. Roarkilla oli kolme pokémonia ja enpä muuten nyt äkkisältään muista, onko kellään muulla ensimmäisen salin johtajalla ollut kolmea pokémonia. Mäkin luulin koko ajan, että sillä olisi niitä kaksi :D. Roarkilta löytyy sellaiset pokémonit kuin Geodude, Onix ja tietysti Cranidos. Hiukan oli jännittävät paikat sillä Cranidosin Headbutt teki kipeää, mutta kyllä se Turtwig senkin päihitti kiitos Withdrawin ja Absrobin spämmäämisen. Kimmokin teki Rock Smashilla osansa ja voitti Geoduden. Wooh! En ole ikinä oikein tykännyt Sinnohin salimerkeistä, mutta kummiski, Coal Badge on mun!

Tähän onkin hyvä lopettaa tältä kertaa. Mitäköhän ensi kerralla? Kumminkin ehkä vähän lyhyempää postausta. Pitäisi kyllä keksiä jotain muutakin höpistävää kuin tämä Platinum-playthrough...

En tiiä, miksi me ollaan tässä näin Psyduckin ympärillä, mutta musta tää on hyvä lopetuskuva.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

12 kommenttia:

 1. Hehee, mulla oli Kricketot juuri Platinumissa. Nappasin sen HM orjaksi, mutta se yllättikin mut täysin voimallaan. Voitin yksin sillä Ekan salin.
  Spämmin aluksi jotain Defense Curlia tai Growlia, ja perään Rock Smashiä. Se pieksi myöhemmin myös sen Galacticin tyypin siellä tuulimyllyssä 6-0.
  Sattui vielä adamant nature. En muista yhtään oliko loppuun asti tiimissä, mutta ei se ainakaan lopullisesti orjaksi jäänyt...täytynee tarkistaa.

  En vielä tähän päiväänkään mennessä ole oppinut pitämään Bidoofista, Bibarelia sentään jo siedän. Onhan se orjana omaa luokkaansa, mutta vaan pysty käyttämään sitä :/ Ehkä mielipiteeni muuttuu seikkailusi myötä, joten annan Bidoofille vielä mahdollisuuden. Vastuu lepää nyt Kimmon pienillä ja pehmoisilla harteilla.

  DPP:ssä oli tosiaan ihan mieletön määrä turhauttavan turhia HMiä, eritoten hiusten repimistä aiheutti Defog. Luojan kiitos edes siitä on päästy eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh, jesss, Kricketotille enemmän kunniaa! :D Toi on kyllä totta, että status-liikkeillä voi, etenkin pelien alkuvaiheessa, pärjätä tosi hyvin! Ekalla salillakin se Roarkin Geodude taitaa aluksi spämmiä jotain Rock Polishia, niin siinä ehtii hyvin vähän Defense Curlia käyttää ja sitten iskeä lujaa myöhemmin 8D. Olisi aika legendaarista, jos se olisi pysynyt tiimissäsi loppuun asti!

   No juu, valitettavasti Bidoof-Kimmo meni jo ja kehittyi Bibarelleksi. Ehkä rakastut Bibareliin täysin tämän seikkailun myötä - eihän Kimmoa-Bibarelin esikuva-Kimmoakaan voi kukaan vastustaa.

   Joooooooo, Defog, oikea turhuuden turhuus. Pitikö sitä käyttää jopa yhdellä routella....

   Poista
 2. Itse en ole koskaan ymmärtänyt ihmisten Bidoof-inhoa. :D Mun mielestä Bidoof on tosi herttainen ja veikeä Pokemon. Ei se mikään voimakas ole, mutta ihan sama. >w< Ihana tuo Psyduck-kuva tossa lopussa. :DD Odottelen innolla uutta ulkoasua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt on uusi ulkoasu :D. Mutta jeps, Bidoof ansaitsee hellyyttä ja rakkautta meiltä kaikilta!

   Poista
 3. Kivaa lukea miten paljon näytät nauttivan tästä, haha, itse ei vaan pysty. Tykkään miten päätit ottaa Bidoofin ihan viralliseksi tiimijäseneksi, se kun tuppaa olemaan SE DPPT:n HM-orja ja ei ikinä mitään muuta (tai siis Bibarel nimenomaan). Kricketotiin en ole koskenut, mutta ehkä vielä jonain päivänä.

  DPPT tiimi kun tuntuu muutenkin olevan 99% pelaajilla aina se sama - startteri, Staraptor, Roserade, Luxray, Garchomp, Lucario/Eeveeluutio. Ehkä se tulee jotenkin automaattisesti, kun poksuvalikoima Sinnohissa vähän kyseenalaisettava.

  Onko sulla muuten päällä emulaattorissa joku filtteri, vai kuvittelenko vaan omiani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, hyvä jos kelpaa :P. Bidoof tarvitsee paljon enemmän rakkautta, ja vaikka se kyllä munkin käsittelyssä joutunee ottamaan pari HM-liikettä itselleen, niin ei siitä todellakaan mitään orjaa leivota 8).

   Onkohan meikässä jotain vikaa, kun ainut mikä noista mulla on ollut tiimissä on tuo startteri? :D Muistaakseni enimmäinen tiimini oli niinkin kumma kuin Torterra, Pachirisu, Quaqsire, Mamoswine, Skunktank ja Ambipom. Ne oli kyllä muikeita tiimiläisiä.

   Kuvittelet tällä kertaa omiasi, ei ole filtteriä päällä :)... Tai no, kai siinä voi sellainen ollakin, mutta ei ainakaan minun tietääkseni :P.

   Poista
 4. Harmittaa, ettei GTS toimi enää 4. ja. 5. sukupolvessa.
  Olen käyttänyt Kricketotia tiimissä. Lähiaikoina koulutin Bibarelin. Syy miksen ole ottanut Bidoofia tiimiin johtuu siitä, että Quick Attack on Egg Move.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sääli :(. Noh, kaikki hyvä loppuu aikanaan!
   Quick Attack olisi kyllä ollut muikea, mutta kaipa muutenkin pärjää :D.

   Poista
 5. Täällä on ollut Kricketune tiimissä ihan diamondin liigaan asti :'D Statit ei ehkä oo parhaat mahdolliset mut oppii hyviä hyökkäyksiä suht mukavaa tahtia :'D
  Suosittelen, joskaan en koko tiimin rakentamista sen varaan :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Waaat, hahahah, just hienoa :D. Hatunnosto sulle! Kricketot ja Kricketune on niin jotenkin hassusti unholaan jääviä pokéja että... tosin muistelisin kyllä että se Kricketune just oppii kaikkea kivaa, kuten X-Scissoria ja sen sellaista :D. Mut kiva kuulla, että toimi tiimissä! Hahaha.

   Poista
 6. Jee! Mä luotan siihen, että Kimmo-Bidoof yllättää vielä positiivisesti :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, hyvä Kimmo-Bidoof! Sen on parempi voittaa kaikki tai tulee turpaan sulle ja sille :))

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!