Pohdintaa EV-koulutuksesta

Olen jo pitkän aikaa valmistellut blogiin niin sanottua 'EV-koulutusta niille, joita se ei kiinnosta pätkääkään'- "opasta", vaikka ei se varsinaisesti mikään opas ole (noita varsinaisia oppaitahan on internet puolillaan). Kyseessä on enemmänkin sellaisesta uudesta näkökulmasta asiaan, joka saattaa saada ns. tavallisen pelaajan innostumaan ajattelemaan aihetta... ehkä. Tarkoitus ei ole todellakaan väkisin leipoa kenestäkään mitään kilpailullista pelaajaa, vaan enemmänkin tehdä ingame-otteluista mielenkiintoisempia... :D. Hankala selittää!

Mutta joka kerta kun olen postaamassa kyseistä kirjoitusta, niin iskee sellainen 'äääh, tämähän on ihan turhaa höpinää'-olo.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

16 kommenttia:

 1. Mua ei ainakaan kiinnosta yhtään EV-koulutusjutut, mut haluaisin kuitenkin päästä jotenkin selville siitä... et mä ainakin oisin kiinnostunu lukeen :]

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mitä meikä on rustaillut, ei ole mitään tosi hikistä termijumppaa, vaan aika letkeä näkökulma tähän touhuun... saa nähdä, toimiiko se sitten todella :D.

   Poista
 2. Idea on ihan ok. :)

  Henk. kohtaisesti itselleni kun aloin oppimaan IV:den ja EV:den olemassaoloista niin muuttui suhtautumiseni peleihin 100%, enkä voi enää katsoa niihin koskaan samoin, kuin joskus nuorempana kun olin tyhmä ja onnellisen tietämätön kaikesta. Toisaalta taas koen, että niistä oppiminen sai minut kiinnostumaan peleistä ihan kokonaan uudella tavalla, ja kun aloin nähdä breedamisessa järkeä ja 6. genen myötä pääsin mukaan jossain määrin itse competitiveenkin kiinni.

  EV:t on kyllä ingamessa 125606% turhia, nimimerkillä kokeilin joskus EV-breedata HG-tiimiä ja se ei vaikuttanut pätkänkään vertaa YHTÄÄN MIHINKÄÄN. Ingamet on muutenkin niin helppoja, että eivät kaipaa lisähelpotusta (paitsi Platinum. Perhanan Platinum). Naturet vaikuttaa, IV:t vaikuttaa. EV:t ei oikeastaan.

  Jos nyt jotenkin näitä mietteitäni pukisin kunnollisiksi lauseiksi ja vastaukseksi, niin kirjoita vaan pois, jos kiinnostaa tarpeeksi itseäsi kirjoittaa se postaus. Kuulostaa siltä, että lopputuotos saattaisi hyvinkin olla sellaista, mikä saisi näistä asioista tietämättömiä/vain vähän tietäviä innostuneena uudesta näkökulmasta etsimään lisää infoa näihin liittyen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. (Psshh, sinulta taisi mennä IV/EV-termit sekaisin :).)

   Mä oon tiennyt EV:stä sitten 2. generaation, jolloin aloitin jo EV-kouluttamisen, en mitenkään verenmaku suussa kuten en ole tehnyt tähänkään päivään asti, ja suurimmaksi osaksi mulla ei ollut hajuakaan, mitä olin tekemässä, mutta niin sanotusti täysin 'tavallisesti' en ole pokémoneja kouluttanut ingamessakaan sitten ... kuka ties koska. Anyway, en koe kuitenkaan, että pelaamiseni olisi muuttunut yhtään ikävämpään suuntaan :D.

   IV-breedauksella on ehkä enemmän merkitystä, jos pelataan oikein kunnon Smogonin Uber/Overused-pelaajien kanssa, joissa se yhden pisteen ero Speed-statsissa voi olla aika pirun ratkaiseva. Meikä breedailee aika kasuaalisti, kunhan statsit on keskivertoa parempia ja tärkeät statsit on sitten aika korkeita, niin riittää mulle hyvin :D.

   Niin, ehkä täytyy nyt sitten tuo postata pois kummittelemasta. Se on ollut valmiina luonnosten pohjilla aika kauan :D.

   Poista
  2. 2. genessä jo, huhhuh, mulle ne tuli tutuksi vasta viidennen aikana. xD Mulla on pakko olla täydelliset 31 kaikissa, paitsi siinä attackissa, mitä ei tartte, muuten on roskaa ja release tai wonder tradeen. :d Ja on niillä väliä yhtäläisesti Nintendon VCG-formaatissa, kuin Smogonin kaikissa formaateissa. Jos ei ole täydellinen, niin kaikki huonosti.

   Näköjään meni sekaisin joo kakkoskappaleessa, piti sanoa EV-kouluttaa eikä EV-breedata. Tsorgen. :p

   Poista
 3. EV-koulutus ei kiinnosta, mutta sun kirjoitukset kyllä kiinnostaa joten bring it on! Lukemaan tulen kuitenkin, ja jos siitä sitten saisi tällainen koulutuksesta kiinnostumaton (onkos tuo ees soomee) jotain lisäpuhtia peliin niin aina parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ♥. Kai se on nyt sitten postattava... Pysykää siis kuulolla, pikkuinen Cubone tulee ja esittelee teille tarinansa.

   Poista
 4. Itse ainakin EV-koulutan Pokejani. Nykyään 6. sukupolvessa IV-breedaan. Onnistuu helposti jos on 6IV Ditto. Ja mullahan sellainen on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on 6IV Ditto, mutta suosin ennemmin 5IV (jompikumpi Attack puuttuu) Dittoa, sillä siten voi helpommin kanavoida ne oikeat IV:t poksulle :) Esim Alakazam ei fyysistä Attackia tartte, ja Conkeldurr harvemmin Special Attackilla mitään tekee xD

   Poista
  2. Munkin pitäisi kyllä ryhdistäytyä ja hankkia kunnon Ditto :D. Pitäisi hankkia japski/joku muunmaalainen Ditto kovilla IV:llä. Tähän mennessä oon breedannu kaikki vaan Dittolla jonka Defense ja HP on 31 ja sit toinen vanhempi on saanut omistaa sitten tarvittavat puuttuvat hyvät IV:t.

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Mikä on EV-koulutus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mutta kukaan ei vastannut. Höh. :( Googleen sitten.

   Poista
  2. Voi anteeksi, jostain syystä olen vahingossa skipannut tämän kommentin rumasti :-( Nyt on kuitenkin Cubonen tarina-postaus blogissa, jossa avataan EV-koulutusta!

   Poista
 6. X&Y:ssä tuli uudelleen EV-treenattua moni poksu koska aiemmin ne oli ollut miten sattuu xDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin pitäisi aloittaa uuden tiimin suunnittelu Y:ssä :3.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!