Avri ja Eve: Tarkastelussa Alolan uusimmat pokémonit!

Moikka! Viime kirjoituksesta on taas päässyt vierähtämään hetkinen, mutta tällä kertaa on tiedossa kaksinverroin kivaa :D. Nimittäin minä ja pitkäaikainen nettikaverini Eve kirjoitettiin vihdoin ja viimein yhteiskirjoitus, jota ollaan suunniteltu vuosia :D. Osa täällä saattaa Even muistaa Jirachi's Wish -nimisestä fanisivusta!

Mikä olisikaan parempi aihe keskustella yhdessä kuin uudet Alolan pokémon -julkistukset?

Cutiefly (Arubii) (BUG/FAIRY) 


Cutiefly perustuu villakärpästen lajiin kuuluvaan ihan hullun söpöön pörheään hyönteiseen, jolle me ei ainakaan onnistuttu löytämään suomenkielistä nimeä. Japaniksi kyseisen mötiäisen nimi on Toratsuri abu (= Even käännöksenä ‘tiikerivillakärpänen’) ja sitä tavataan Okayaman prefektuurissa Japanissa.

Avri: Ooooh, Cutiefly on kyllä ihan nimensä veroinen. Se on SÖPÖ! Jostain syystä mulle tuli siitä ihan samantien mieleen viime generaation Fairy-söpöläinen Klefki. Ehkä, kun ne on molemmat tuollaisia pieniä sieviä ja epäilen, ettei tämä saa itselleen toista tai kolmatta kehitysmuotoa myöskään :D. Minkäköhän kokoinen tää oikein onkaan? Toivottavasti ihan älyttömän pikkuruinen. Jotenkin vielä söpömmän tästä tekee se, että se on kuin ilmetty oikean maailman esikuvansa… ilmeisesti oikeasta maailmastakin löytyy niin paljon hienoja eliöitä, ettei suunnittelijoiden tarvitse käyttää kaikkiin superisti mielikuvitusta niitä luodessaan :D.

Cutiefly?
Eve: Tämä on I.H.A.N.A. Olin ihan myyty kun näin Cutieflyn ensi kerran ja voi että riemuitsin, kuin meidän maailmasta [joskin vain yhdestä kolkasta] löytyy ihan yks yhteen samanmoinen otus! En ole ikinä tykännyt ötököistä pokemonissakaan kauhean paljon [mikä varmaan johtuu erittäin pahasta fobiastani hyönteisiä kohtaan] mutta ai että tämä oli kaikista paljastetuista ihan paras! Se on niin uskomattoman suloinen ( ; __ ; ) Ei haittaa vaikka tuo vähän puraisisi tai imuttelisi sormea...Haluan tämän ötökän ehdottomasti tiimiini vaikka pelkäänkin että se lentää kaaressa otteluista ulos :,D Ja kuten Avri, toivon että se on hirmuisen piskuinen! Lisäksi öttiäisen japaninkielinen nimi on kerrassaan ihastuttava sanaleikki. Siinä on yhdistetty lajinnimestä sana abu (=paarma) ja englanninkielen sana lovely (japanilaisittain lausuttuna raburii) joten se on vähän kuin ihastuttava paarma! Ja onhan se, hihi~ Cutiefly pystyy myös aistimaan ihmisten ja pokemonien auroja sekä emootioita/tunnetiloja, ja kuulemma menee lohduttamaan/iloitsemaan mukana, jos se havaitsee voimakasta surua tai iloa. Voiko oikeesti olla söpömpää?!

Charjabug (Denjimushi) (BUG/ELECTRIC) 


Tämä on kirjoitettu ennen kuin Charjabugin ja Vikavoltin yhteyttä Grubbiniin oli paljastettu! :D

Voi Charjabug! Se on toukan ja patterin kumma fuusio ja kehittyy isona Vikavoltiksi. Sen sijaan Charjabugin ja Vikavoltin mahdollisesta yhteydestä aiemmin julkaistuun niin ikään Bug/Electric-tyypin Grubbiniin ei ole vielä sanottu juuta tai jaata, mutta… Grubbin muistuttaa erittäin paljon ulkonäöltään kampasarvisen toukkaa (googlea saa käyttää omalla vastuulla, toukka ei oo ihan yhtä söpö kuin Cutieflyn esikuvan tapauksessa :D) ja kun mukaan ottaa vielä Charjabugin viimeisen muodon Vikavoltin, joka taas perustuu siihen varsinaiseen kampasarviseen… Evoluutiokaari on valmis?

Eve: Charjabug on jotenkin tosi veikeä keskievo! : D En ole nähnyt hauskempaa ilmestystä sitten Swadloonin! Jotenkin niin symppistä ajatella että se on pienenä Grubbinina maiskutellut sähköä päivät pitkät, ja nyt se patterisoituu itse kun sähköä on tarpeeksi! Pidän Charjabugissa erityisesti sen silmistä, jotka ovat ikkunamaiset, ja sen silmätkin käyttäytyvät valomaisesti, hohtavat välillä sen “ikkunoista” mutta eivät aina. Tämä tuo mieleen myös junan, ja aluksi luulinkin, että Charjabug on junaötö! Mutta patteri on tosi hauska juttu myös! [saakohan tämä otus voimaa Battery-energiajuomasta? “: D”]

Avri: Eiiiiiiii, apua, miksi tää on niin tällainen! Ensijärkytyksen jälkeen musta Charjabug on mitä ihastuttavin pieni ötökkä! :D Mun viimeisetkin kovan sydämen rippeet sulivat, kun Eve mainitsi mulle tuosta junamaisuudesta ja nyt olen ihan myyty. Jotenkin tässä on persoonaa! Ja jos se nyt on oikeasti Grubbinin kehitysmuoto, niin Grubbin on siis kirjaimellisesti ladannut pattereitaan :D.

Vikavolt (Kuwaganon) (BUG/ELECTRIC)


Vikavolt perustuu kampasarviseen (oikeesti, hiton typerä toi suomalainen nimi stag beetlelle) ja on mitä todennäköisimmin, paitsi Charjabugin seuraava muoto, myös Grubbinin viimeinen kehitysaste. Toisaalta olisi kivaa tietää tarkemmin, minkä lajinen kampasarvinen Vikavolt tarkalleen ottaen on.

Avri: Toivoin, että Grubbinista kehittyisi kunnon pahisötökkä ja nyt kun Vikavolt tosiaan on sen viimeinen muoto, niin en ole kyllä joutunut pettymään yhtään! Tää on vähän kuin Pinsirin ja Heracrossin yhdistelmä! Toivoisin, että Vikavoltissa nähtäisiin vanhoja kunnon sukupuolieroavaisuuksia, sillä kampasarvisilla on tapana olla aika suuria eroavaisuuksia sukupuolien välillä mm. sarvien koossa ja värityksessä. Oikeestaan tästä Vikavoltistahan tulee vähän mieleen M-Pinsir, kun siitäkin tuli megaevoluutiossa vähän sellainen robottimainen, jollaista löytyy tästäkin. En tiedä, tuleeko Vikavolt mulla ihan tiimiin asti, mutta siisti ötökkä se on!

Eve: Japsinimihän on ihan selkeän yksinkertainen sanaleikki tuosta kampasarvisesta ja kanuunasta, ja lähimuotoinen kirjoitusasu tuo myös mieleen Kuwagamon-digimonin : D Vikavolt taas kuulostaa nimenä hassun suomalaiselta (varmaan tuon “vika”-sanan takia). Tämä on jotenkin hurjan näköinen pikkuevoihinsa nähden! Sillä on kokoonsa nähden varsin massiiviset leuat, joten veikkaan sen olevan melko fyysinen. Jotenkin ylvään ja aggressiivisen näköinen, ei yhtään sellainen kiltti tämän lajin edustaja kuten vaikka Heracross. Se tuntuu minusta myös hiukka aavemaiselta olennolta, varmaan tuon väriyhdistelmänsä takia!

Drampa (Jijiiron) (NORMAL/DRAGON) 


Drampa on Normal/Dragon-tyyppinen lohikäärmepokémon. Se perustuu perinteiseen kiinalaiseen lohikäärmeeseen ja on tuollainen vanhus! Jo sen japaninkieliseen nimeen on ujutettu “vanhaa miestä” tarkoittava sana, mikä on hauskasti ujutettu enkkunimenkiin luultavasti yhdistämällä sanat “dragon” ja “grandpa”, mutta näkeehän sen tuosta olemuksestakin, että kyseessä on kypsänikäinen lohikäärme :D. Kiinalaisessa mytologiassa vihreä ja sininen väri lohikäärmeellä edustavat rauhaa, terveyttä, kasvua, harmoniaa ja menestystä. Drampan abilitynä on uutuus nimeltä Berserk, joka nostaa Drampan Sp. Attackia yhdellä pykälällä, kun sen HP putoaa alle puoliin. Drampa on erittäin ystävällinen ja hellä lasten kanssa, ja tykkää muutenkin kommunikoida ihmisten kanssa.

Avri: Ah, Drampa oli ihan hirmu outo ennen kuin näin sen oikein toiminnassa videolla! :D Mun mielestä se on ihan kamalan sympaattinen ja mainio! Ihan paras! Drampa on just sellainen lohikäärme, joka tulee syntymäpäiväjuhliin ja istuu vahingossa kakun päälle. Mun mielestä olisi hauska idea, jos Drampa olisi sellainen vanhusten ‘jumala’ tai sellainen pokémon, jota pitkää ikää ja terveyttä vanhuuden päivillensä toivovat ihmiset oikein rukoilisivat näkevänsä. Kaikki vanhukset tekisivät Alolaan ristiretkiä nähdäkseen Drampan ja saadakseen siltä siunauksen vanhuuden päiville. Todellisuudessa Drampa on kuitenkin vanha höppänä. Pakko jopa harkita tätä tiimiin! Millainenkohan sen väritys on shiny-versiossa?

Eve: Drampa on jotenkin uskomattoman symppis lohisvanhus! Rakastan erityisesti sen hyökkäysanimaatiota jossa se näyttää ihan kärttyiseltä :,D Avrin idea Drampan olemuksesta on tosi mainio! Tämä on kuin suoraan jostain Muumi-kirjasta, siksikin ehkä lämpenen tälle enemmän kuin useat. Veikkaan että tämä vanhus on hieman höperö mutta lempeä ja vanhuudessaan viisas! Tykkään, ihan paras pappalohis. [ja se tykkää kans hoitaa ja suojella lapsia hnnghasdfg ( ; ____ ; )]

Todegemaru (ELECTRIC/STEEL)


Todegemaru on Electric/Steel-tyypin pokémon ja se tavaksi tullut “region-pikachukopio” :D. Todegemaru perustuu Ryukyun okahiireen piikikkään selkänsä kanssa.

Avri: Voi miten suloinen hän on ^__^. Hassua, miten en ikinä tunnu kyllästyvän näihin region-pikakopioihin, vaan ne on musta aina tosi mukavan oloisia ja näköisiä. Tässä jyrsijässä hauskinta on ehkä tuo nimi, tavan mukaan noita pikakopioiden nimiähän ei käännetä japanista englantiin, mutta tää nimi on jotenkin niin japanilaishenkinen, että pistää vain miettimään, että millä tavalla animessa enkkuäänet tulevat sen nimen lausumaan? Steel-tyyppi on mukavan erikoinen jyrsijälle :3.

Eve: Tämä on veikeä pallohiiri! Pidän sen piikeistä, mikä tuo siihen sellaisen omanlaisensa touchin, ja Steel-tyyppi on varmaan viittaus sen [ja okahiirten yleensäkin] erityisen kovaan turkkiin. Avrin tavoin olen aina pitänyt pikaklooneista, ja niistä Jokaikinen on jokaisessa generaatiossa päätynyt tiimiini, joten enköhän jatka perinnettä. On hauskaa että se voi nostaa piikkinsä pystyyn, vähän kuin siili. Erittäin söpö pallero~

Bruxish (Hagigishiri) (WATER/PSYCHIC) 


Bruxish on Water/Psychic-tyypin kalapokémon, joka psyykkisillä voimillaan aiheuttaa päänsärkyä vastustajilleen. Samalla se myös narskuttelee hampaitaan. Bruxish perustuu Havaijin kansalliskalaan kiilasäppikalaan, sekä muihin säppikaloihin, joille on ominaista paitsi rivi hirmuisia hampaita, myäs litteä muoto, pilkulliset sekä juovamaiset värikkäät kuvioinnit ja aggressiivinen luonne. Bruxish on myös saanut itselleen uuden abilityn nimeltä Dazzling, joka estää priority-liikkeiden käyttämisen pokémonia vastaan.

Avri: HYIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII apua mulle tulee tosi epämiellyttävä olo, kun vain katsonkin tätä. Ihan tällainen the stuff of nightmares jotenkin. Tässä on pokémon, jota yritän VÄLTTÄÄ kaikin mahdollisin tavoin. Ei sillä, että vihaisin sitä mitenkään (koska en vihaa), mutta mulle tulee niin sellainen… no epämiellyttävä on ehkä paras sana kuvaamaan sitä! Epämiellyttävä olo! Sitten sen naama vielä virnuilee mulle noin takaisin. Ja vielä toi hampaiden narskutus… send help.

Eve: Tämä on varmaan yksi hurjin kalapokemon mitä tässä tuoteperheessä on koskaan ollut. Kyllä minäkin tuolta pakenisin, vaikka sen ulkonäkö tekee siitä samaan aikaan jotenkin huvittavan : D Jännä kanssa ajatella, että Bruxishin tyypppisiä hampaallisia kaloja on ihan todella olemassa! Pidin Bruxishin käyttöä “merivartijana” erittäin mielenkiintoisena yksityiskohtana, mikä saattaa tosin viitata siihen että Alolan meristä löytynee sitten vieläkin vaarallisempia vesimölliäisiä kuin Bruxish on! Pakko sen on silti aika pelottava olla, jos muut villit pokemonitkin pakenevat sen narskutuksen kuullessaan...Omalla tavallaan tämä otus on oikein kiehtova, ja pohdin voisiko niitä löytyä pitkin Alolaa eri väreissä. Osa säppikaloista kun pystyy muuttamaan väritystään! Ilkikurinen virne kertookin siitä kaiken: tämä kala taitaa olla ilkeä keppostelija, jos ei suoranaisesti jopa aggressiivinen. Pakko todeta vielä että sen ability vaikuttaa erittäin hyödylliseltä!

Tapu Koko (Kapu Kokeko) (ELECTRIC/FAIRY)


Tapu Koko on Electric/Fairy-tyypin pokémon ja Alolan Melemele Islandin suojelijajumaluus. Tapu Koko on yksi neljästä Alolan eri saarten omista suojelijajumalista ja saa myöhemmin itselleen kolme muuta suojelijakaverusta omille saarilleen. Tapu Koko, ja ne kolme muuta suojelijajumalaa, perustuvat Havajin mytologian jumaliin Kāneen, Kanaloanaan, Kūhun ja Lonoon. Tapu Kokon nimi viittaa yksinkertaisesti kiellettyyn, Tapun muistuttaessa tabua ja japanilaisen nimen osan kapun viitatessa muinaishavaijilaisten sääntöihin kielletyistä asioista.

Avri: Voi Tapu Koko! Miten mua ärsytätkään. Kuten niin monet muutkin, olen koittanut pääni puhki miettiä, keneen näistä Havaijin mytologian jumalista Tapu Koko sitten perustuu! Toisaalta olen sitä mieltä, kuten about kaikki muutkin, että Tapu Koko perustuu sodanjumala Kūhun, mutta toisaalta taas Lonokin kävisi niin hyvin järkeen, että tulen ihan hulluksi tässä kohta :D. Eiköhän se kuitenkin perustu Kūhun… mutta toisaalta taas! Se, miksi mulle tuli jossain kohtaan sellainen olo, että Tapu Koko voisi perustua Lonoon Kūn sijasta oli ihan alunperin julkistusvideon syytä. Siinä Tapu Kokon hyökkäyksenä esiteltiin Nature’s Madness ja jotenkin silloin tuli olo, että Tapu Koko voisikin perustua näistä neljästä jumaluudesta siihen luonnon ja kasvun jumalaan, Lonoon! Kun hiukan tutustuin enemmänkin Havaijin mytologiaan (joka taitaa olla hankalinta materiaalia tähän astisista tutkimistani eri maiden mytologioista :P), löysin vain hirvittävät määrät lisää kaikkia pieniä juttuja, jotka voisivat rinnastaa Tapu Kokon niin Kūhun kuin Lonoon ;__;. Selitän tässä nyt niitä vähäsen.

Tapu Kokoa on rinnastettu paljon Kūhun, sodan jumalaan. Kū on Havaijin muinaisista jumalista ainoa, jonka rituaaleihin kuuluu ihmisuhrilahjat. Ihmisuhrilahjoihin ja sotaisuuteen sopii hyvin Mememele Islandin festivaalin pokémon-ottelu, joka järjestetään pelin aluksi Tapu Kokon kunniaksi. Lisäksi Kūta kuvataan usein höyhenin koristeltuna ja Tapu Kokossa on jotain tuollaista kukkomaisuutta. Kū tunnetaan myös “maan hallitsijana”, joka myös sopii hyvin Tapu Kokolle - onhan sen lajinimi Land Spirit Pokémon.

Mutta sitten taas. Ehkä suurin Lonoon rinnastettava juttu on tuo Sun&Moonin alussa Tapu Kokolle järjestettävä festivaali. Näistä neljästä havaijilaisesta jumalasta Lonon Makahiki-niminen festivaali on se kaikista tunnetuin ja suurin juhla, jota vietetään edelleen Aloha-festivaalin muodossa. Muilla kolmella ei tällaisia yhtä suuria festivaaleja löydy (ainakaan en muista lukeneeni), vaikkakin erilaisia rituaaleja löytyykin vinopino. Makahiki-festivaalin pääpaino on juhlia ja antaa kiitosta maalle, joka mahdollistaa hyvät viljasadot Lonon suopeudella. Lonoa pidetään nimenomaan maaperän jumalana, jolloin Tapu Kokon Land Sprit Pokémon -alalaji sopii siis siihenkin. Makahiki-festivaalin aikana turha työnteko on ollut erityisesti kapu, eli kiellettyä, ja festivaalin tärkeänä osana on urheilukisailut, tanssit, mättöbileet ja yhteisöllisyyden parantaminen. Pokémon-otteluita on aina sarjan aikana verrattu enemmänkin urheiluun kuin varsinaiseen taisteluun, joten sikäli Pokémon-ottelukin sopisi ihan Lonoon perustuvan pokémonin juhlamenoihin. Yhden lähteen mukaan juuri Oahussa (johon ensimmäinen Alolan saari perustuu) ollaan palvottu erityisen paljon Lonoa, mutta en löytänyt tälle väitteelle sen enempää tukea. Kuitenkin kiinnostava on mun mielestä vielä se huomio, että Tapu Koko on tyypitykseltään Electric/Fairy-pokémon. Rukouksissa ja uskomuksissa Lonon merkkejä ovat ukkosmyrskyt, salamoinnit, tummat pilvet ja pyörremyrskyt. Erityisesti salamointi yhdistetään Lonoon, joten eeh.
Myyteissä Lonon kerrotaan laskeutuneen maapallolle sateenkaarta pitkin. Melemele Island tarkoittaa havaijiksi paitsi Keltaista saarta, mutta melemele (sekä sana koko!) on myös yksi havaijilainen nimetys Kauluakoko-tähdelle (Betelgeuse), joka taas tarkoittaa havaijin kielellä sateenkaaren sävyistä… tämä taas linkittää Tapu Kokon tosi vahvasti Lonoon. MUTTA. Tuo Kauluakoko-tähti tarkoittaa myös verta, joten se sopii siinä mielessä myös sodan jumalaan aika hyvin :D. Siis apua, oon tulossa ihan hulluksi näiden kaikkien termien ja sanojen kanssa, jotka kaikki tarkoittavat miljoonaa eri asiaa yhtä aikaa.

Mutta jotenkin silti taidan uskoa, että Tapu Koko on kuitenkin Kūhun… ehkä siksi, että uskon jokaisen näiden suojelijan saavan samanlaisen abilityn kuin Tapu Koko, jolloin Lonon tapainen maaperän jumala saa itselleen Grassy Terrain -abilityn. Mutta noh, tiedä sitä sitten. Ärsyttää :D. Tapu Koko itsessään on ihan ok ilmestys! Ihan kiva. Mulle tuli mieleen, että onkohan Magearna ns. viides jäsen tässä nelikossa? Jos kaikki neljä Alolan pääsaarta omaavat oman suojelijajumalansa, niin olisiko ihmisten tekemä Magearna sitten epävirallinen ihmisten tekemän saaren suojelija? ;D Steel/Fairy -tyypityskin sopisi!

Eve: Tässä lienee Alolan ensimmäinen legendaarinen pokemon, tai ainakin erittäin tärkeässä osassa tarinaa oleva sellainen. Tapu Koko on mysteerinen siistillä designilla. Se muistuttaa vähän kukkoa [mihin sen nimikin kyllä hieman viittaa] mutta siinä on tuollaista toteemimaista ja öh...jumalallista lookia myös. Tykkään. Kun nyt fanit ovat kovasti spekuloimassa, että Alolan saaret nimettäisiin eri värein, joista Melemele on keltainen ja jokaiselle niistä olisi oma havajilaiseen mytologiaan perustuva suojelija, veikkaan [kuten melko moni muukin] että tämä niistä olisi Kuu, sodan jumala, joka usein kuvataan keltaisena ja höyhenillä. Tapu Kokostahan vihjattiin, että se nauttii otteluista, ja siksi sen kunniaksi järjestetään festivaaleillakin niitä. Toisaalta Avri antoi hyvät perustelut itse sille, miksi Tapu Koko voisikin olla Lonoon perustuva. Saa nähdä! Selvyys saadaan luultavasti vasta sitten, kun muutkin suojelijat eri saarilta on esitelty. Pidin mielenkiintoisena sitä, että Tapu Koko ei varsinaisesti auta aina hädässä olevia, vaikka sitä palvotaankin. Onko sillä jokin pimeä ja ikävä puoli mistä ei ole vielä kerrottu? Odotan innolla lisää tietoa Alolan legendaaristen mytologiasta.
Olenko muuten ainoa, jolle tulee tästä saari- ja suojeluasiasta, sekä tuosta Tapu Kokon maskista mieleen hieman 2.elokuva? : D Siinähän sen saaren asukkaat pitivät vähän tuon näköisiä lintumaskeja..onko idea kypsynyt jo sieltä asti vai onko molempiin otettu jotain inspiraatiota Havaijilta? En pidä tätä huonona asiana, mutta erikoisena sattumana!

Tähän päättyi mun ja Even yhteiskirjoitus! Oli hauskaa tehdä tällainenkin kokeilu. Kerta tänään kuitenkin julkistettiin eräs uusi pokémon jälleen (kylläpä niitä nyt satelee!), niin ajattelin kirjoitella siitäkin muutaman sanasen.

Tänään siis julkaistiin Salandit! Tämä lisko on vallan ihastuttava Poison/Fire-tyypin pokémon, jolla on myös uusi, kiinnostava ability Corrosion, jonka avulla se voi myrkyttää nekin pokémonit, jotka normaalisti ovat immuuneja poison-statukselle. Kun näin kuvan Salanditista, ajattelin että onpa jotenkin outo ja vähän typeränkin näköinen ilmestys, mutta ingame-materiaali korjasi kyllä mielipiteeni oikeaksi samantien! Onpas siisti lisko! Ja toi tyypitys on niin hurmaava. Salandit ei ole erityisen voimakas pokémon, mutta sillä on juonitteleva luonne, jonka turvin se voi otella rajujakin otteluita. Sen häntä erittää myrkkyä ja tulta, ja naaraspuoliset Salanditit erittävät lisäksi myös feronomeja, jotka houkuttelevat luokseensa paitsi koiraspuolisia Salandeja, mutta myös muita pokémoneja ja jopa ihmisiä. Menee ehdottomasti mun harkintalistalle tulevaa tiimiä varten! ♥


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

12 kommenttia:

 1. Itsekin rakastuin Cutieflyhin ja Togedemaruun heti ensisilmäyksellä. Drampa on aika hauska, kivoja ovat myös Grubbinin evot. Bruxish vaikuttaa kiinnostavalta enemmän ottelullisessa mielessä. Tapu Koko kyllä kiinnostaa sekin ja Saland myös. Ihan tyytyväinen olen näihin poksuihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta näissä pokémoneissa on kivan freeshi ote vanhoihin verrattuna. Tai jotenkin tosi Alola-maisia otuksia kaikki! Salandista on tullut tässä parin päivän sisällä mun yksi lemppareista, joten toivottavasti se saa kivat muodot itselleen :D.

   Poista
 2. Grubbinin evoista esitin toiveen jo aiemmin, ja täytyy sanoa että olen hyvin tyytyväinen näihin.
  Oikeastaan (omaksi yllätyksekseni) pidän näistä kaikista. Togedemaru on ensimmäinen "region-pikachu" josta pidän, ja toivon että se saa ainakin yhden kehitysmuodon.
  Tapu Koko on myös hieno ja vielä jännä tyyppi yhdistelmä. Toivon kyllä että kyseessä ei olisi mikään oikea legendaarinen. Harkitsen tiimiin.
  Salandit taas räjäytti oman pankkini totaalisesti, aivan ehdoton jäsen porukkaani. Mahtava tyypitys ja ulkonäkö. Suunnittelen jo tekeväni tällä vaikka mitä kiusaa vastustajille.
  SM vaikuttaa täydelliseltä. En malta odottaa lisää Pokemoneja, kun nää kaikki on olleet niin mainioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mäkin oon kyllä tyytyväinen Grubbinin evoihin. Tosi kivat ja vähän häijynnäköiset otukset.
   Musta kaikissa näissä pokémoneissa on jotin sellaista hyvää Alolamaisuutta! Tai jotenkin näistä jokainen näyttää musta siltä, että ne sopivatkin tulevaan regioniin kuin nenä päähän. Togedemarusta haluan ehdottomasti nähdä enemmän pelikuvaa, jotta osaan päättää täysin, mitä mieltä olen siitä. Tosi söpö se kyllä on jo nyt.

   Salandit taitaa olla munkin lempparini tähän mennessä julkaistuista! Se on jotenkin veikeä ja häijyn oloinen, mutta samalla tosi hellyyttävä :D. Ja tyyppiyhdistelmä on mitä kiehtovin! Oon nähnyt siitä aivan älyttömän hienoa fanarttiakin, joka on saanut meitsin innostumaan siitä yhä enemmän ja enemmän! Tämäkin teos https://twitter.com/lamentobento/status/751482499503710212

   Poista
 3. Salandit on äärettömän varma tiiminjäsen jos se saa evon. Vikavolt on jo äärettömän varma jäsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salandit on kyllä upea <3. Ehkä jotain Sandilemaista mulle tulee siitä mieleen, joten toivottavasti se saa evoja, ainakin yhden kappaleen!

   Poista
 4. Kiva teksti, mukava kuulla Evenkin mielipiteitä!

  Aluksi olin ihan woot kun tämännäköisiä Pokemoneja julkaistiin, eikä niistä mikään tuntunut oikein mieluisalta. Todennäköisesti nytkään näistä ei mikään tiimiini asti päädy, mutta silmä on tottunut jo sen verran, että huomaakin niiden kaikkien olevan tosi kivoja! Togedemaru erityisesti on tosi söppänä ja hauska valinta pikaklooniksi, vaikka sen nimi onkin pieni sanahirviö...

  Uusin Salandit on kyllä tosi makee, alan tykästyä siihen kovin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kivaa välillä saada joku toinenkin kirjoittelee jotain tänne mun kanssa! Joulukalenteria odotellessa XD.

   Mulla on sillee vähän samat fiilikset, että en oikein usko kenenkään näistä päätyvän tiimiin asti, vaikka Togedemaru ja Drampa tavallaan ovat erittäin paljonkin mun mieleeni! Mutta hmm, ei kuitenkaan ehkä tarpeeksi spesiaaleja sillee. Salandit on taas ihan toinen juttu, se on yksinkertaisesti PARAS.

   Poista
 5. Kiva saada postaus pitkästä aikaa! Mukava lukea teidän molempien mielipiteitä näistä uusista ilmestyksistä. :)

  Omia suosikkejani näistä ovat ehdottomasti Cutiefly ja Salandit. Cutieflylla on tosi ihana design ja hauska tyypitys. :3 Salanditin uusi ability on kiva, ja rakastan senkin designia ja tyypitystä tosi paljon! Tuo oranssi kuvio sen selässä on hieno!

  Kaikkien muiden kohdalla olen tosi neutraali. En vihaa yhtäkään, muttei ne ole mitenkään erityisesti mua myöskään sytyttänyt. Tapu Kokon idea on kuitenkin kiva ja mielenkiintoinen - hauskaa että kaikilla Alolan saarilla on oma suojelijapokemoninsa. Bruxish, Togedemaru ja Drampa ovat kaikki ihan ok. Charjabugin design on hauska ja mielenkiintoinen, mutta samalla tosi outo. Mulle tulee siitä edelleen enemmän mieleen bussi kuin patteri, vaikka tiedänkin mikä sen kuuluu olla. Sen trailerissa kuuluva crykin kuulostaa ihan auton töötiltä. xD Vikavolt on myös ihan kiva, mutten jostain syystä välitä siitäkään kauheasti.

  Yleisesti olen kaikkiin näihin poksuihin kuitenkin tosi tyytyväinen, enkä malta odottaa että näen lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva kirjoitella pitkästä aikaa, ja nyt mulla on oikeesti tavoitteena saada blogi taas paremmin aktiiviseksi. Harmi, että aina tuntuu tulevan "jotain" muuta blogin tielle. Nyt juhannuksen jälkeen ajan on aika tehokkaasti vienyt äitini uusi koiranpentu, jota täytyy olla vahtimassa koko ajan :D.

   Cutiefly on kyllä kiva, ja Salanditiin rakastun päivän päivältä yhä enemmän X__x. Mikä ihastuttava lisko! Toi sen oranssi kuvio on kyllä hieno ja tuo muuten niin myrkylliseen lookkiin vähän tulisuuttakin!

   Mulla on ehkä hiukan samat fiilikset loppujen lopuksi näistä muista kuin sullakin. Tykkään kaikista, mutta silti mulla on samalla niistä tosi neutraalit fiilikset? :D Charjabug on tosin ihan hurjan symppis, että ehkä otan sen ötökän hetkeksi tiimiin mukaan.

   En malta odottaa sitä, että pelit julkaistaan! Ollaan saatu jo niin monta uutta pokémonia ja julkaisuun on vielä monta kuukautta... toivon, että pokémoneja tulee vielä tässä genessä rutkasti lisää :D.

   Poista
 6. Vikavolt, Salandit ja Togedemaru on nyt kyllä tiimilistalla.
  Siistiä, että Grubbinista tulee tommonen cool kuoriainen.
  Bruxish näyttää siltä, että se voisi käyttää pusuliikkeitä, esim. Draining Kissiä.
  Drampa on virkistävä lisäys lohikäärmetyyppeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ihan totta, Bruxishille sopisi Draining Kiss. Ehkä myös Jynxin signature-liike, Lovely Kiss?
   Vikavolt, Salandit ja Togedemaru ovat munkin suosikit ehkä loppujen lopuksi näistä uusista pokémoneista, joskin vain Salandit taitaa olla oikein kunnolla tiimiharkintalistalla. Mutta saa nähdä, ehkä nää muutkin vielä kohottavat pisteitään!

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!