Maailman siistein gang war

Pokémon GO on julkaistu eilen Saksassa ja ihan vastikään Britanniassa, joten Euroopan julkaisut on ainakin aloitettu. Mutta koska peli päätyy virallisesti Suomeen, se jää nähtäväksi. Toivottavasti ennen loppuviikkoa, se on ainakin mun toiveeni! Lähden viikonlopuksi jonnekin Lappiin serkun rippijuhliin (ugghhh onks pakko), joten luotan siihen, että rippikirkko olisi joko PokéStop tai Gym :D. Noh, saa nyt nähdä. Vähän huonolta näyttää, jos nyt on kerta torstai ja vain Saksa ja Iso-Britannia ovat nähneet julkaisun Euroopassa. Mutta toivotaan!


Pokémon GO ilmiönä on ihan paras. Varmasti kaikki ovat lukeneet erinäisiä tarinoita Pokémon GO:n aiheuttamasta viraali-ilmiöstä ympäri maailmaa.
On poliisin varoituksia (lol, Suomessakin Fobba teki tänään FB-päivityksen Pokémon GO:sta, ahahaha kuolen nauruun), pienten ja vähän suurempienkin yritysten järkkäämiä Pokémon GO:n ympärille nojaavia mainoskampanjoita (Suomessa ainakin Gigantilla oli Pokémon GO -tarjous varavirtalähteelle) ja Suomessakin Facebook on täynnä niin alueellisia Pokémon GO -ryhmiä kuin Pokémon GO Suomi -ryhmäkin sen lähes 2000 jäsenellä. Eikä peliä ole vielä edes virallisesti julkaistu täällä Pohjolassa :D. Ehkä huvittavinta on ollut uutissivustojen "Näin pääset jo pelaamaan Pokémon GO:ta Suomessa" -artikkelit, esimerkiksi tässä MTV:n vastaava artikkeli. Jotenkin hassua nähdä isot mediat kirjoittamassa siitä, miten ns. kepulikonstein pääsee jo peliä pelaamaan :D. Eilen ainakin MTV:llä oli iso osa etusivua varattu erinäisille Pokémon GO -artikkeleille ja samaa näkyi muun muassa Iltasanomissa. Ihan parasta, mitä tämä on ♥. Pokémon on parasta ♥.

Pokémon GO Suomi -ryhmästä
Pokémon GO:n viraalihuuma varmaan laskee suht nopeasti, mutta musta on ihanaa nauttia siitä täysin rinnoin! Kuka olisi oikeasti osannut ennustaa tämän buumin?! En mä ainakaan, vaikka Pokémon GO:sta olinkin innoissani! Uskon kuitenkin, että osa Pokémon GO:sta innostuneista saattaa jatkaa pelaamista aika pitkäänkin uusien generaatioiden launchin jälkeenkin (Pokémon-fanien lisäksi). Konsepti on koukuttava, sympaattinen ja yksinkertaisesti toimiva, joten siinä mielessä näen Pokémon GO:n pitkäikäisenä appina, vaikka sen suurin hype varmasti kohta alkaakin laskea. Ehkä musta kivointa tässä koko maailman yhteisessä innostuspuuskassa on se, että se on herätellyt esiin sen meikän suurtakin suuremman Pokémon-innostuksen, joka on valitettavasti uinunut jotain pitkittynyttä talviunta ihan liian pitkään. Mahtavaa, koska haluan olla maailman innostunein silloin, kun Pokémon Sun ja Moonkin julkaistaan!


Oletteko muuten miettineet, mihin kolmeen tiimistä aiotte kuulua Pokémon GO:ssa? Tiimithän Pokémon GO:ssa hallitsevat saleja: jos Pokémon Gym on Team Mysticin hallinnassa, Team Valor ja Team Instinct voivat haastaa sen ja yrittää kaapata salin omakseen. Samalla Mysticin jäsenet voivat asettaa omia pokémonejaan treenaamaan tai puolustamaan salia. Gang war -vibat ovat aika korkealla :D. Mulle tulee ainakin ihan mieleen Indigo Leaguen jakso "Yhteenotto Dark Cityssä!", joka oli lapsena varmaan lemppari Pokémon-jaksoni :D. Jaksossa kaksi epävirallista salia, Kaz-sali ja Yas-sali, järjestävät keskenään armottomia katutappeluita kilpaillessaan siitä, kumpi saleista ansaitsee virallisen Pokémon-liigan salin arvonimen.

Pokémon GO Suomi -ryhmässä tiimipohdintaa.
Tulee ihan elävästi mieliin se jakso tästä Pokémon GO:n tiimin valinnasta ja kaikesta tuosta "oman salin puolustamisesta" ja "vastapuolen salien kaappaamisesta omalle puolelleen". Ihan parasta, rakastun Pokémon GO:n yhä enemmän ja enemmän :D. Mä en osaa vielä sanoa, mihin tiimeistä sitten liittyisin! Team Mystic taitaa olla kaikkein suosituin, ainakin näin epävirallisesti ajatellen, musta tuntuu että se on joka paikassa äänestysten kärjessä! Seuraavaksi suosituin taitaa olla Team Valor ja sitten häntää tuntuu pitävän Team Instinct. Mua houkuttaisi tavallaan liittyä Team Instinctiin, enkä oikeen edes osaa perustella, että miksi! Ehkä, koska Zapdos on lempparini kolmesta tarulinnusta, joten?! Toisaalta, tosi monet ystävistäni kuuluu ilmeisesti Team Mysticiin ja kävisi sikäli järkeen liittyä heihin - näin voitaisiin lähteä haastamaan vastapuolen saleja porukassa. Onneksi mulla on toisaalta vielä kourallinen kavereita, jotka odottelevat virallista versiota... ehkä pystyn ylipuhumaan heidät liittymään Team Instinctiin kanssani! Mites te muut? :D

Ignooratkaa mun whatsapp-taustakuva XD.
Näin juuri eilen pyöräillessäni yöllä kotiin joitain Pokémon GO -pelaajia kävelyretkillä (olen ottanut tavakseni tiirailla ihmisten kännykän ruutua pyörän selästä ohi mennessäni juuri GO:n takia :D). Ehkä "paras" juttu oli kuitenkin se, miten siskoni laittoi mulle eilen viestiä, miten joku tyttö oli kaatunut pyörällä GO:ta pelatessaan. Siis kamalaa, että kaatui pyörällä (onneksi ei käynyt sen pahemmin), mutta jotenkin yhtäkkiä ainakin mun silmissä Pokémon GO -ilmiöstä tuli enemmän todellista :D. Tai että ihmiset ovat oikeasti tosi innoissaan pelaamassa tätä.

Jos mietin jo omaa tuttava- ja kaveripiiriäni, niin ihan älytön määrä jo heistä a) pelaavat Pokémon GO:ta tai b) eivät millään malttaisi odottaa Suomi-julkaisua. En tiiä, mulle tulee tällaisesta vain niin hyvä mieli! Pokémon on aina ollut mulle tosi tärkeä fanituksen kohde. Vaikka peleissä olisi musta vaikka mitä paranneltavaa, niin musta Pokémonin alkuperäinen konsepti on itse täydellinen: että maailmassa elää kaikenmaailman olioita, jotka haluaa nähdä ja pyydystää ja samalla seikkaillaan ympäri maita ja mantuja. Pokémon GO tarjoaa tämän alkuperäisen konseptin ehkä kaikista peleistä puhtaimmassa muodossaan ja oon ihan melkein liikuttunut siitä, miten hienoa se on. Haaveilin lapsena jostain tällaisesta AINA JA KOKO AJAN, mutta ei se nyt niin haittaa, vaikka Pokémon GO tuleekin about 15 vuotta myöhässä :D! Olen silti innoissani. On jotenkin hauska huomata, että GO kyllä puhuttelee Pokémon-faniminäni lisäksi ihan selvästi sitä nostalgiaminää, joka eli sitä Pokémonin suurinta buumia täysin rinnoin 1990/2000-luvun taitteessa. En tiiä onko mun puheissa enää mitään järkeä :D.

Hauskaa on huomata myös, miten erilaiset ihmiset pelaavat Pokémon GO:ta. GO on mun mielestä ehkä eniten 20-30-vuotiaiden, sitä Pokémon-buumia eläneiden, aikuisten juttu, vaikka totta kai viraali-ilmiön myötä myös muut ikäryhmät kiinnostuvat enemmän ja enemmän.
On jotenkin outoa lukea uutisista kaiken maailman uutisia ja tarinoita Pokémon GO:n aiheuttamasta villityksestä, mutta samalla ainakin meikä on voinut nähdä ilmiön paremmin kuin hyvin ihan omassa elämässäni! Halusin tähän oheen laittaa valokuvan vanhasta kännykästäni, jossa pidän edelleenkin suurinta osaa Whatsappin ryhmäkeskusteluista. Vanhaa kännykkää tulee kuitenkin katseltua vähän harvemmin kuin pääasiallista kännykkääni, joten pakko sanoa, että ilmeeni oli aikamoinen, kun yhden iltapäivän jälkeen vilkaisin tätä vanhaa kännykkääni ja Whatsapp ilmoittaa 817 uudesta viestistä :D. Näistä yli 800 oli kaveri/tuttuporukkani Pokémon GO -ryhmäkeskustelussa. Tämä kaikki YHDEN ILTAPÄIVÄN AIKANA. Ja viestitulva sen kuin jatkuu edelleen. Ihan hullua! Ja jos vaan mietin kavereitani ja kuinka erilaisia ihmisiä piireihini kuuluu, niin kyllähän se pistää vähän tippaa linssiin, että suuri fanitukseni kohde Pokémon on tuonut porukan kaikkien näiden vuosien jälkeen taas yhteen. Lähipiirissäni pelaajina on esimerkiksi 30-vuotias asianajaja, 25 vuoden molemmin puolin olevia yliopisto-opiskelijoita eri aloilta, 35-vuotias isä 7-vuotias lapsi (pelaavat yhdessä), vastasynnyttänyt nuori äiti, työttömiä ja eri aloilla työssä käyviä... ihmisiä, jotka ei normaalisti lähtisi yhdessä tutkimusmatkoille ympäri kaupunkia.

Pokémon GO Suomi -ryhmästä.


Hieno ilmiö jatkuupa se sitten kuinka pitkään tahansa. Ei voi oikeen muuta sanoa. Pokémon ansaitsi tämän ilmiön näin 20. juhlavuotenaan. Gotta catch 'em all!Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

3 kommenttia:

 1. Olet taas pukenut ajatukseni sanoiksi. Tavallaan harmittaa että jäin odottelemaan virallista julkaisua, koska nyt tekee ihan hirveästi mieli pelata tätä. Ikkunan ohi menee koko ajan ihmisiä puhelimia on tuijottaen eikä ole vaikea arvata mitä siellä tuijotetaan.
  Itse pohdin liittymistä joko team mysticiin tai team Valoriin. Instictin keltainen väri on vaan mahdollisimman vähän mun väri :)
  Toivottavasti tää nyt julkaistaan Suomessa pian. Koirakin saa varautua vähän pitempi lenkkeihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nythän se jo tuli. Olin jo päättänyt valita Squrtlen, mutta viimehetkellä päädyinkin Charmanderiin, ja kuinka ollakkaan, niin nappasin Bulbasaurin :D Kelpaa sekin. Joku hevari ehti viedä parvekkeeni alta Magikarpin, muita pokemoneja en vielä ole löytänyt.

   Poista
 2. Pokemon GO julkaistiin tänään viimein Suomessa, mutta suureksi harmikseni huomasin ettei se olekaan yhteensopiva mun puhelimen kanssa! D: Mulla on Androidin version 4.2, kun taas peli vaatii vähintään version 4.4. Ei kai auta muu kuin hankkia pian uusi puhelin...

  Mutta on kyllä tosi kiva nähdä miten GO on levähtänyt täällä Suomessakin näin isoksi jutuksi. Itsekin olen bongannut jo ainakin neljä pientä kaveriporukkaa kadulla pelaamassa Pokemonia. :D Ihan mahtavaa! Toivottavasti pääsen pian osaksi heitä! En haluaisi millään jäädä tästä innostuksesta paitsi.

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!