Pokémon - I Choose You!

Maratonin osat:


ポケモン! きみにきめた! / Pokémon - I Choose You!
Pokémon - Minä valitsen sinut!
ensiesitys Japanissa: 1.4.1997
ensiesitys Suomessa: 6.11.1999

Onpas RUMA tausta :D! Tai kauniimmin todettuna erikoinen ja taiteellisen psykedeelinen. Tulee ihan mieleen herneet tai parsa tai jokin muu vihreä kasvis, en sitten tiedä onko se hyvä vai huono juttu. En muistanut tuota lainkaan ja meinasin pudota tuolilta nähdessäni tuon. Tästä siis Pokémon-anime alkoi. Aloin itse seurata Pokémonia vasta jaksosta 26, Pokémon Scent-sation! eli Hätä ei lue lakia (hahaa, koitan tukea viimeiseen asti suomenkielisten jaksojen nimien käyttöä!), joten en todistanut legendaarista Pokémonin ensiesityspäivää Suomessa... Vasta myöhemmin uusintojen myötä pääsin todistamaan kyseistä ensimmäistä jaksoa.

Onhan tämä jakso nyt legenda, eikä siitä päästä yli eikä ympäri. Ja niin useasti on tullut tämäkin nähtyä, ettei mitään rajaa. Alunperin piti katsoa tämä suomeksi videolta (yritän muutenkin katsoa tulevaisuudessa mahdollisimman monet jaksot suomeksi), mutta en vaan jaksanut lähteä rämpimään kaikkia vanhoja videoitani läpi.
Kaikkihan tietävät, mitä juuri tässä jaksossa tapahtuu, joten turhat selostukset voidaan varmaankin ohittaa?

Ensimmäiseksi mietityttämään jäi yksi juttu. Kun Ash on kokeillut kaikki pokémonit läpi ja käy ilmi, ettei jäljellä ole enää Bulbasauria, Charmanderia tai Squirtlea. Sitten Oak sönköttää, että tavallaan yksi olisi vielä jäljellä ja kuvan mukaisesti tekniikkapöydästä avautuu kolo, josta Pikachun poképallo ilmestyy. Eli Oak oli suunnitellut kaiken valmiiksi, eihän se Pikachun poképallo nyt muuten voi olla valmiina ilmestymään pöydän sisästä? Miksi ihmeessä Oakilla ei ollut Bulbasaureja, Charmandereja ja Squirtleja tarpeeksi aloitteleville kouluttajille? Aika epätodennäköistä muutenkin, että tyyliin kerran vuodessa vain kolme kouluttajaa kävisi valitsemassa alkupokémoninsa Oakilta (ja ensimmäinen jaksohan antaa ymmärtää, että Oak jakelee niitä pokémoneja vain tyyliin kerran vuodessa). Paljon loogisempaahan olisi ollut, jos Oak olisi ollut oikeasti yllättynyt Ashin tulosta (äijähän näytti tietävän, että Ash on tulossa noutamaan pokémoninsa tuolloin) ja olisi vaivaantuneena selittänyt, että hänellä olisi yksi ongelmallisempi tapaus vielä jäljellä. Tämän jälkeen Oak ja Ash olisivat kävelleet Oakin laboratorion pimeään kellariin, jonka päädyssä sijaitsevassa hyllyssä Oak on säilönyt Pikachun poképalloa.
Olin muuten pentuna niin iloissani, kun Ash yritti saada ensimmäiseksi pokémonikseen Squirtlea, joka oli tuolloin meikän lemppari 8D. Siskon kanssa meillä oli kauhea vääntö aina siitä, kumpi on parempi, Squirtle vai Bulbasaur! Tietty minä olin aivan innoissani, kun Ashkin oli vielä meikän puolella, hahah.

Yksi huomio, minkä tavallaan surukseni tein, että ensimmäisessä jaksossa Ashin Pikachu oli hauska ja huvittava. Nykyään se ei sitä ole, Pikachu on ajoittain ehkä söpö ja hellyyttävä, mutta aikoihin se ei ole ollut hauska, mikä on sääli sinänsä. Olisi saanut mun puolesta pysyä ehkä hiukan pitempään niskoittelevana Pikachuna :D. Muutenkin tässä ensimmäisessä jaksossa (ja pitkin ensimmäistä kautta) on hauskan sarjakuvamaisia efektejä mukana, joita saisi käyttää vieläkin Pokémonissa! Esimerkkinä nyt tuo Pikachun pääkallo-puhekupla ja ilme. Aivan mahtavat!

Btw, olisi kiva tietää mitä kaikkia toimintoja Pokédexistä löytääkään! Tekisi niin mieli painella noita nappuloita....!


Okei, eiköhän se ollut siinä jotakuinkin. Eipä tässä paljoa sisältöä ollut, vaikka tekstiä sitäkin enemmän 8D. Pokémon-maratoni jatkukoon, hohoho.

Kertaus jaksosta:
~ Ash saa Oakilta Pikachun, Gary Squirtlen
~ Pikachun ja Ashin kemiat eivät aluksi pelaa toivotulla tavalla
~ Ash tapaa Mistyn
~ Ash näkee tuntemattoman pokémonin, joka tosin ei meille niin tuntematon ole. Ho-Oh.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

5 kommenttia:

 1. Minäpäs puolestaan olin sen verran onnekas, että todistin aikoinaan tota ihan ensimmäistä lähetystä :P
  Pirun hyvä pointti toi Oakin Pikachu juttu! Onko tota missään kohti myöhemmin selitelty, että miks se Pika oli sattumalta ikään kuin bonus-pokena siinä keskellä? Oak on pelottavan ennakoiva mies :D
  Pikachu on tosiaan tätä nykyä tohon vanhempaan malliin verrattuna harmillisen tylsähkö tapaus.. Onhan se tietty oikein mainio ja kiva edelleen, mutta ei ehkä ihan niin mielenkiintoinen. Hiukka ennalta arvattava? Bring back the old niskuroiva Pika!

  Huomenna mahtaapi hyvinkin ilmestyä SydänKulta ja SieluHopea. Aika jänskää!

  VastaaPoista
 2. Itse muistan töllöttäneeni ensimmäistä jaksoa televisiosta ihan onnesta soikeana, voi niitä aikoja! Yhdyn kyllä siihen, että Pikachusta on tullut tylsä (verrattuna noihin alkupään jaksoihin, jolloin Pikachu usein veti omaa showta taustalla).
  Mutta toisaalta, jos Pikachu veisi kaiken huomion nytkin, ei muilla Pokémoneilla olisi tilaa loistaa (tosin Piplup tuntuu nykyisissä jaksoissa olevan se alkujaksojen Pikachu).

  HG/SS huomenna, hihhei!

  VastaaPoista
 3. IK: Eipä ole, tuskin ovat ikinä ajatelleet asiaa kummemmin, kunhan Ashille Pika käteen ja sarja alkuun. Häiritsevää kuitenkin.

  Munchy: Aa, hyvä pointti tuo Piplup-homma! Olisi kyllä virkistävää saada Pikachusta luonnetta edes yhden jakson ajaksi näin... 500 jakson jälkeen taas, haha! Miksei meille ole näytetty AG-kaudella tai DP-kaudella Pikachun rakkautta ketsuppiin esimerkiksi? Piplupin oma show menee jo yli, säälittäisi tulla Dawnin pyydystämäksi. Pachirisu ja Buneary etenkin ovat aika unohdetut.

  VastaaPoista
 4. Katoin noi kuvat ja huomaa että Pikachu on aika paljon laihtunut ekasta kaudesta.

  VastaaPoista
 5. Biruka: Joo, niin todellakin on! Paksu-Pika oli söpömpi :(.

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!