Pokédex: Pidgey, Pidgeotto and Pidgeot

No kun niin kauniisti pyydettiin, niin tässä kolmas tälle päivälle :D.


On siis Pidgeyn, Pidgeotton ja Pidgeotin vuoro saapua blogiin.

Pidgey

"It rapidly flaps its wings in the grass, stirring up a dust cloud that drives insect prey out into the open."
- Pokédex (Crystal)

Voi Pidgey, Pidgey. Oon aina tykänny Pidgeystä. Se on mun ehdoton lemppari koko sen evoluutiolinjasta, ja ehkä siinä on syy, etten ole tullut käyttäneeksi tätä pokémonlajia sitten kultaisen kakkosgeneraation. Muistan, että Bluen ensimmäisessä tallennuksessa meikäläisellä oli lopussa 52-tasoinen Pidgeot, joka osasi ainakin Mirror Moven. Jotenkin jäänyt mieleen tosi hyvin mieleen tuollainen yksityiskohta :D. Kuitenkin, Pidgey on tosi sulo kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tykkään muuten noista Pokédex-entryistä, joissa mainitaan saalistaminen jotenkin.
Pituus: 30 senttimetriä
Paino: 1,8 kiloa
Kehittyy: Tasolla 18
Sanon jo nyt, että mielestäni Pidgey on ainut näistä, jonka onnistuin piirtämään mielestäni kivasti. Sand-Attackin näyttää musta kivalta pölyltä tuossa ja Pidgeyn ilmeeseen olen tyytyväinen.

Pidgeotto

"The claws on its feet are well developed. It can carry prey such as an Exeggcute to its nest over 60 miles away."
- Pokédex-entry (FireRed)

Wow, just kun pääsin sanomasta, että tykkään noista entryistä, joissa mainitaan saalistus jotenkin, niin Pidgeotton FireRed-entry tarjoaa noinkin raa'an pikkuvision :D. Pidgeottoon mulla ei ole oikein minkään näköistä suhdetta. Jollain tapaa se on meikästä ihan kivannäköinen pokémon, mutta etenkin tv-sarjassa Ashin pokémonina se on tosi usein piirretty musta aika rumaksi ja turhan pulleaksi varpuseksi (noh, originaali peli-spritehän on aika tuhti sekin) :D. En tiedä, hirveän vaikea lähteä kertomaan, mitä ajatuksia Pidgeotto nyt herättäisi, kun se ei oikein herätä sinänsä mitään tunteita. Kamalan julmasti sanottu :D. En ole muutenkaan ollut mikään paras region-lintujen ystävä, en tiedä olenko oikeastaan Goldin jälkeen kajonnutkaan region-lintuihin sen ihmeemmin.
Pituus: 110 senttimetriä
Paino: 30 kiloa
Kehittyy: Tasolla 36
AHAHAHAHAH. Pidgeotto epäonnistui totaalisesti, ihan näin lyhyesti sanottuna. En tykkää tästä juuri yhtään, mutta minkäs teet. Lintujen piirtäminen on kamalan hankalaa!

Pidgeot

"When hunting, it skims the surface of water at high speed to pick off unwary prey such as Magikarp."
- Pokédex-entry (Red&Blue)

Pidgeot on vähän... tylsä. Erot Pidgeottoon on niin minimaaliset ja esimerkiksi monissa kuvissa nuo se päätöyhtöt näyttää aika typeriltä. Tykkään Sugimorin alkuperäisestä (ja muutenkin varhaisista) Pidgeotista enemmän, kuin tästä nykypäin Pidgeottista pitkine sliipatuinen päätöyhtöineen. Mutta jee, vielä kolmaskin saalistamisen mainitseva Pokédex-entry :D. Ötökät, siemenet, kalat - kaikki kelpaavat näille linnuille. Luulisi kuitenkin, ettei Magikarpissa olisi kauheasti purtavaa, kun tv-sarjassakin sanottiin sen olevan vain kivikovia suomuja.
Pituus: 150 senttimetriä
Paino: 39,5 kiloa, miten tällainen iso lintu voi painaa vain muutama kilo enemmän kuin pieni Butterfree...
Parempi kuin Pidgeotto, mutta vähän tylsä. Lintujen piirtäminen on kamalaa, en tykkää yhtään. Noh, ainakin tässä oppii (kai) niitäkin tuhertamaan.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

9 kommenttia:

 1. Pelastit siis iltani. :D Itsekkin mietin tuota Butterfreen ja Pidgeotin painoeroa.. O.o Pidgeot kuotenkin kantaa selässään ihmistä ensimmäisessä Pokemon elokuvassa ja Butterfree.. noh.. tuskin kantaa ketään. :D mutta upeaa jälkeä! :) jälleen kerran! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin oot piirtänyt!
  Oishan Pidgeot voinnut hyvinkin tehdä Hurricanen.

  VastaaPoista
 3. Pidgeotto on itselleni todella rakas pokemon. Ensimmäinen Pokemoniin liittyvä esineeni oli kaverin lahjoittama Pidgeotto keräilykortti, joka on edelleen tallessa (niin kuin kaikki muutkin pokemon-kamat :) )
  Lisäksi numero 17 on osunut kohdalleni hämmästyttävän usein eri tilanteissa ja siitä onkin tullut onnen numeroni, jonka isken aina mm.lottokuponkiin. Pidgeyn muotoja olen käytellyt tiimissä todella usein, viimeksi White 2:sessa.
  Minusta nämä kuvat olivat hyvinkin onnistuneita. Toivoisin pokemon peleihinkin vastaavaa grafiikkaa, nykyiset 3D luomukset ovat vain niin muovisen ja sileäpintaisen näköisiä. Kaipaan karvaa ja rosoisuutta :)

  VastaaPoista
 4. Mä olen iänikuinen "regional lintujen" ystävä, ja melkeinpä joka pelissä tulen sellaisen alkureiteiltä nappaamaan. Näin siis myös Redissä ja Yellowssa ja taisipa olla myös Fire Redissä Pidgeot sitten lopullisessa tiimissä. Mulla taitaa olla jossakin boxien kätköissä myös hatchaamani shiny-Pidgey, jota voisin kyllä alkaa kouluttamaan jos vain innostuisi haha!

  Mielestäni Pidgeottosi on tosi hyvä, melkeinpä sanoisin että lempparini näistä kolmesta piirustuksestasi, vaikka sanoit sen epäonnistuneen:D Aika outo yksityiskohta tuo Pidgeotin alhainen paino muuten. Se, mikä mua penskana hirveästi ihmetytti oli näiden kolmen nimien samankaltaisuus ja erityisesti se, että niinkin pitkän nimen omaava Pidgeotto kehittyi vain pelkäksi "Pidgeotiksi". Että eikös se olisi muka parempi toisin päin! Silloin kun ajatteli, että mitä pidempi nimi, niin sen vahvempi Pokémon, ja kovastihan se tuppaa menemään evoluutioissa niin, että aloitetaan lyhyistä nimistä ja päädytään pidempiin:D

  VastaaPoista
 5. Hassua että mainitsit lintujen piirtämisen olevan hankalaa, koska nähdessäni nämä kuvat ajattelin heti ensimmäisenä, että kylläpä Avri osaa piirtää lintuja upeasti! :D Tykkään näistä kolmesta tosi paljon, mutta mullakin tuo Pidgeotto on jäänyt vähän tylsäksi. En osaa sanoa siitä oikein mitään positiivista. Sen sijaan Pidgeot ja sen pitkä hiustöyhtö näyttää upealta! Tykkään siitä tosi paljon! :)

  VastaaPoista
 6. Tuo Pidgeot on ihan uskomattoman upea :D (One ne muutkin, mut erityisesti tuo Pidgeot.) Vaikka enemmän tykkäänkin siitä ns. uudemmasta versiosta, missä päätöyhtöt ovat erilaiset. Erottaa samalla sen enemmän Pidgeottosta paremmin (josta kyllä tykkään myös, olisikohan nostalgialla jotain tekemistä tämän kanssa..). Pidgeot oli muutenkin aika pitkään lempparipoke ja joka kerta kun pelasin 1./2. genen pelejä tuli sitä pyöritettyä tiimissä. Viimeksi itseasiassa kun pelasin X:n läpi shinytiimilla, shiny Pidgeot näyttää ihan uskomattomalta näissä uusimmissa.

  VastaaPoista
 7. Ah, tuo ihana Pidgey. Muistan lapsena Redissä pyydystäneeni Pidgeyn jolle annoin lempinimeksi Gitsu (vedin ihan hatusta), se tosin jäi boksin pohjalle aika pian. Pidgeotin hankin SoulSilverissä ja siitä olikin ihan kivasti apua. Kaikki Pidgeyn evot ovat kivoja mielestäni.

  VastaaPoista
 8. Mäkin mietin samaa mitä Munchy, että miksi välimuoto on nimeltään Pidgeotto ja viimeinen Pidgeot. Japaniksikin viimeinen on kirjaimellisesti "pijotto".
  Pidgey taas on "poppo" ja se on joku ihanin asia ikinä <3 Poppo!
  Nättejä nämä sinun piirrokset :3

  VastaaPoista
 9. Pakko kommentoida tuota Pidgeotto/Pidgeot nimijuttua ja heittää jännä triviatieto mukaan, kummatkin olivat enkkuversioiden betasuunnitelmissa nimeltään Pidgeot:
  http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/File:Generation_I_prototype_English_names.jpg
  Jossain vaiheessa Pidgeot näyttää myös olleen Pidgeott. Ota näistä nyt sitten selvää, että miten päätyivät kääntämään nimet ns. ylösalaisin (Pidgeot -> Pidgeotto ja Pidgeott -> Pidgeot). :p

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!