Paluu TCG:n maailmaan


Ah, internet on palannut elämääni viimein. Tällä välillä menin ja päätin, että otan paluun Trading Card Gamen maailmaan, sillä nostalgiahumuissa muistelin, miten kivaa omien pakkojen tekeminen oli ja kuinka kivaa pelaaminen pikkupoikia vastaan oli (olin ainut tyttö, joka pelasi Pokémon-korteilla koulussani >:D).

Mulle kävi niin onnellinen sattuma, että sain kaksi Pokémon-korttipakkaa vain £10, eli mitäs toi nyt olisi... ehkä 15 euroa, joten pakkohan oli ostaa. Kyseessä siis olivat tuo Eevee-pakka Enchanted Echo ja poikaystävälle annoin Dark Hammers-nimisen Pangoro-pakan. Pari päivää myöhemmin kävin vielä ostamassa tuon Meowstic-teemaisen Mystic Typhoon-pakan, koska vaihtelu pelaamisessa virkistää :P. Oli niiiiin kivaa pelata pokémon-korteilla kaikkien näiden vuosien jälkeen! Säännöthän eivät ole mitenkään juuri kymmenessä vuodessa muuttuneet, mutta kortit on kyllä voimistunut musta kamalasti, kun vertaa niihin "vanhoihin hyviin aikoihin". Mulla oli suunnitelmissa kantaa ne vanhat TCG-kortit Suomesta tänne, jotta voin sitten koota itsesuunnittelemani Pokémon-korttipakan, mutta taitaa jäädä vain hölmön haaveeksi - ne vanhat kortithan eivät pärjäisi kyllä alkuunkaan näiden uusien sarjassa. Ei ainakaan suurin osa.

Tällee lyhyt arvio: Dark Hammers tuntuu musta pakkana kaikkista tasapainoisimmalta, siinä on tosi hyvät Trainer-kortit joiden avulla voi pelastaa oman pelin helposti. Enchanted Echossa Eeveen saaminen peliin mahdollisimman pian takaa hyviä lopputuloksia, ja Mystic Typhoonissa musta tuntuu että Meowsticin sijaan koko pakka nojaa siihen, että pelaaja koettaa saada hirvittävän voimakkaan Walreinin kentälle.

Pelaako kukaan muu TCG-korteilla? Tai keräileekö muuten vain? Uusiin kommentteihin vastailen tänään illalla ja huomenna :)


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

11 kommenttia:

 1. En ole ostanut kortteja vuosiin, koska en oikeastaan välitä niistä enää paljon yhtään. Mutta silloin joskus ala-asteella kun ostelin niitä, niin keräilin niitä kyllä ihan hirveästi. :D Ne ovat kaikki yhä tallessa kaapin perällä, ja kaikki ovat tosiaan (tietysti) sellaisia vanhempia kortteja. Kasa on varmaan joku 10 cm paksu, että onhan niitä tullut kerryttyä vuosien aikana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa hirvittävä kansiollinen täynnä kortteja. Noita vanhoja kortteja on kiva selailla aina silloin tällöin, joissain niissä on niin kivat kuvitukset, että jää vaan ihastelemaan. Muistan kun ala-asteella kerran yksi poika haastoi minut juomaan kuvistunnin päätteeksi vesivärivettä purkista, jos uskallan tehdä sen niin saisin hänen hologrammi-Gengar-korttinsa. Minähän sitten join :D.

   Poista
  2. Hahah, voi että! Kaikkea sitä joskus tulikin tehtyä Pokemonin eteen! :D Mutta saitpahan Gengarisi!

   Poista
 2. Tuo on kyllä inhottavaa ettei vanhoja kortteja enää voi juurikaan käyttää :c Tuntuu että pelinkulkukin nykyään määräytyy sen eduksi joka saa nopeimmin kehiteltyä itelleen sen EX-megamuoto-tappomasiinan joka sitten niittaa yhdellä iskulla kaiken. Eli melko lailla vain onnella korttien nostossa.
  Itse sorrun silloin tällöin ostamaan kortteja, vaikken niillä pelaa enkä erityisesti enää kerääkään. Ne ovat niin kamalan hintaisiakin.. mutta niitä on niin kiva avata ja katsoa mitä sieltä tulee @u@ Online-Pokemon-korttipeliä olen tässä kokeillut, kun nuo tunnuksetkin oli Global Linkiä varten tehtynä. Toimii ihan kivasti ja noilla koodikorteilla saa sinne pakkoja ja lisäkortteja, niin voi sielläkin kokeilla pakan rakentelua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän sellaista se on, pelin tempo on musta mennyt nopeammaksi. Pelasin aluksi poikaystävän kanssa vaan neljällä palkinnolla, kun muistin 6. palkinnon pelin kestävän ikuisuuden - no, eihän se kamalan kauaa kestänyt. Trainer Cardit on kyllä musta nykyään kivempia, kuten Evosodat, Professor's Letterit ja sen sellaiset, ja auttavat vähän mahdolliseen huonoon onneen.
   Hintaa mäki oon kyllä kauhistellut... en ees halua ajatella, kuinka paljon oma äitiparkani on joskus laittanut rahaa kaikkiin mun kortteihin @_@. Mun pitäis testata tota online-korttipeliä piakkoin!

   Poista
 3. Tulihan noita kerättyä aikoinaan, mihin lie joutuneet. :/ itse en tosin niillä pelaillut, lähinnä keräilin vain. :) miksei sitä uudelleenkin alkaisi, mutta en raaski maksaa niistä niin paljon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta on kyllä ihan älytön, samaa mieltä :D. Jotenkin kauhea kynnys ostaa noita booster-packeja, kun hinta (täällä) on £3.50 ja sitten kun yhdessä paketissa on vain 11 korttia tms... D:.

   Poista
 4. Itellä on tallessa Pokemon-kortteja, viimeisimmät korttiostokset HG/SS -ajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cool! HG/SS-sarjassa olikin aika hienonnäköisiä kortteja :).

   Poista
 5. Minä olin niitä tyyppejä, jotka piti enemmän niistä "tavallisista" keräilykorteista kuin pelikorteista. Harmittaa, kun alkuperäisen 151 keräilykortin kokoelmasta uupuisi enää muutama... ehkäpä mä innostuisin etsimään niitä jostakin netistä, perfektionistina on saatava kokoelma joskus täyteen!

  Kiinnostus pelikortteja kohtaan ei ole muuttunut oikeastaan minnekään suuntaan, mutta ihan mielelläni mä katson, kun muut niitä keräilee tai esittelee. Löysin esimerkiksi YouTubesta semmoisen hepun kuin PrimeTimePokémon joka näyttäisi olevan todellinen pelikortti-fanaatikko, niin sielläpä törmää näihin nykypäivänkin pelikortteihin. En koskaan itse ole ostanut pelikortteja, mutta joskus vuonna kivi ja nakki sain lahjaksi kaksi sellaista korttipakettia (Lt. Surge ja Erika -teemaiset!) ja ne onkin ainoat pelikorttini tähän päivään asti. Osan olen tosin myynyt/antanut pois.

  Ja ei, en osaa pelata niillä yhtään. Mutta loistavaa että menit näitä hankkimaan, ehkäpä tässä itsekin innostuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, et sä olit niiden keräilykorttien ystävä :D. Pikkusiskoni tapasi keräillä niitä lapsena aika tavalla, joten eiköhän noitakin löytyisi jostain kaapin pohjalta lojumasta. Ei sillä, ei niitä nyt ihan super paljon ehtinyt kertyä, mutta jonkin verran. Muistan, että siskollani oli myös jokunen kappale Johto-korttejakin kerättynä.

   Mua kiinnostaa kovasti, että näissä uusissa pakoissa on online-pelaamismahdollisuus. Sillee auttaa, että jos ei ole irl-pelikaveria, niin voi sitten netissä pelailla. En ole tosin vielä tota kokeillut :D. Voihan olla, että koko homma on ihan kamalaa eikä toimi yhtään ja polvenkorkuiset naperot pieksevät minut täysin.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!