Pokémon Trading Card Game I



Vähän erilaista menoa vaihteeksi, tietysti tämän viikonlopun Pokémon World Championshipiä kunnioittaen :-D! Kuinka moni lukija muistaa Pokémon Trading Card Gamen GameBoylle? Entä kuinka moni sitä on pelannut? Meikä innostui pokémonkorteilla pelailusta aika nuorena, kun kaverini opetti säännöt. Sen innostuksen myötä hankin tämän pelin, jota en tosin ennen ole päässyt läpi. Testasin tätä pitkästä aikaa GameBoyllani ja sainkin ajatuksen, että miksen ottaisi vähän kuvia pelistä myös blogiin kera minihöpötysten :-). Kyseessä ei ole varsinainen läpipeluuopas.

Pelihahmo on siis tuollainen pojankloppi, joka tykkää pokémonkorteista. Nimeksi annoin hänelle aika geneerisesti vain "RED". Hahmo kuulee huhun erityisen vahvoista Legendaarisista pokémonkorteista, jotka ovat mestaripelaajien Grand Mastereiden hallussa. Grand Masterit etsivät työlleen jatkajaa.

Pelaaja suuntaa Dr. Masonin laboratorioon ja pyytää hemmoa opettamaan, kuinka korteilla pelataan. Masonillehan homma käy hyvin ja hän antaa pelaajalle harjoituspakan. Sitten siirrytäänkin jo harjoituspeliin. Tässä voisikin perussäännöt kertoa. Säännöt ovat tämän pelin mukaiset ja siis osaltaan ehkä hiukan vanhentuneet, mutta mitäpä pienistä, perusasiat ovat samoja.

Niitä kaikkien kiroamia tylsiä Energiakortteja tarvitaan pelissä, jotta pokémonit voivat tehdä hyökkäyksiä. Energiatyyppejä on 7 erilaista: Vesi, Ruoho, Tuli, Sähkö, Psyykkinen, Taistelu ja Väritön. Eri pokémonit tarvitsevat eri tyyppisiä energioita hyökkäyksiinsä.
Hyökkäykset riippuvat korttien osaamista iskuista ja energioista. Esim. eräs Seakingin Waterfall-isku tarvitsee yhden vesienergian ja yhden tähdellä merkatun "värittömän" energian. Värittömässä energiassa on se hyvä puoli, että sitä varten voi käyttää mitä tahansa muita energiakortteja. Esimerkiksi Waterfalliin käy hyvin yksi vesi- ja yksi tulienergia.

Pelissä kilpaillaan "palkinnoista", joita on oikeassa matsissa sovittu määrä yhdestä kuuteen kappaletta. Palkinnot ovat oman korttipakan kortteja, joita saa nostaa silloin, jos on tyrmännyt vastustajan pokémonin. Voittaja on se, kuka on nostanut ensimmäisenä kaikki palkintonsa.
Noo, eiköhän tämä riitä aluksi säännöistä. Katsotaan vähän peliä.


Toivottavasti en mene videossa ihan hirveän nopeaa tahtia ja siinä pysyy kärryillä :|. Mukana on myös välillä selvennyskommentteja, joita päätin tunkea silloin tällöin. Harkitsin myös ihan omaa kommenttiääniraitaa, mutta lopulta jätin sen pois. Ehkä tulevissa matseissa voisin kommentoida ihan ääneen tekosiani :-D? Parhaiten säännöt oppii varmaan seuraamalla tulevia matsejani (ajattelin videoida tärkeimmät). Meikältä voi myös kysyä tarkemmin kaikki epäselvyydet!
klikkaa kuvaa suuremmaksi!

Tein myös ihan pikaisesti tällaisen kuvan, mistä voi hahmottaa, miltä Pokémon-korttipeliareena näyttää. Pääpiirteissään se on siis tämän näköinen, mitä kuvassa (vastustajan puoli on  peilikuva omasta puolestasi), mutta se ei ole niin tarkkaa.

Takaisin peliin. Kun pelaaja voittaa harjoitusmatsin, niin Dr. Mason tekee RED-pojallemme ikioman korttipakan, jolla lähteä voittamaan kaikki. Nyt saadaankin valita yksi kolmesta: Bulbasaur, Charmander tai Squirtle-pakasta. Minä valitsin nyt tuon Charmander-pakan, koska sitä minulla ei ole vielä ollut.
Tällaisia kortteja siitä löytyy:
2x Charmander
1x Charmeleon
1x Charizard
2x Growlithe
1x Arcanine
2x Ponyta
1x Magmar
2x Pikachu
1x Raichu
2x Magnemite
1x Magneton
1x Zapdos
2x Diglett
1x Dugtrio
1x Machop
1x Machoke
2x Rattata
1x Raticate
1x Meowth
1x Professor Oak
2x Bill
1x Switch
1x Computer Search
1x PlusPower
2x Potion
2x Full Heal
10x Fire Energy
8x Lightning Energy
6x Fighting Energy

No, totta puhuen tuo pakkahan on ihan susihuono. Mutta lisää teoriaa joskus toiste :-D.

Tältä näyttää pelin maailman-kartta. Eikö olekin söpö? Kartalla liikutaan noihin kohteisiin ja kohteista sitten löytyy vaikka mitä. Meikä suunnisti ensimmäisenä tuonne oikean alakulman Vesi-klubille. Ja arvatkaas mitä? Eihän Pokémon-peli ole mitään ilman halveksivaa kilpailijaa (ainakin silloin muinoin :-D). Ja klubilla törmäämmekin RONALD-nimiseen kilpailijaan, joka meinaa tukehtua nauruun kuulleessaan, että myös pelaajasankarimme aikoo voittaa Legendaariset kortit. Ronald kertoo meille kuitenkin, että päästäkseen kilpailemaan Grand Mastereita vastaan, tulee pelaajan kerätä 8 symbolimerkkiä päihittämällä klubien johtajia. Ronald on tietysti pelaajaa aina askeleen edellä ja on voittanut jo ensimmäisen klubimerkin. Jep. Kuulostaako kenties tutulta? Vähän  niin kuin salit ja salimerkit ja Gary :-D.

Eli ei muuta kuin niitä klubijohtajia pieksemään... siitä lisää myöhemmin :-D.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

  1. Juu, muistan tämän erittäin hyvin, kun kaikissa Pokémon-lehdissä aikoinaan oli juttua tästä, tuli telkkarista mainoksia ja kaupan hyllyltäkin tuli bongattua, joskus teki mieli kokeilla. =) Tämän jutun kyllä jaksoin kunnolla lukea, toisin kuin ne lehtien artikkelit. x)

    Korteista puheen ollen, joskus monia vuosia sitten meidän siivoja antoi niitä miulle ihan säkillisen, kun joku hänen sukulaisistaan oli ne hylännyt. En ole niillä kyllä paljon tehnyt mitään, taitavat vielä olla tuolla jossain kaapissa pölyttymässä...

    VastaaPoista
  2. Riuku: Yay, tosi kivaa jos tuon tekstin jaksoi lukea (koitin tehdä siitä mahd. kivaa ja kevyttä luettavaa, mutta tuntui että olisin hiukan epäonnistunut).

    Wow, kunpa minullekin olisi käynyt noin :-D. Joskus ihan oikeasti keräilin ja pelasin intohimoisesti noilla korteilla, nyttemmin se on jäänyt. Ei ole enää rahaa uusiin kortteihin. Ja kiitos kommentista ♥!

    VastaaPoista
  3. Onpas söpön näköinen peli! Muistan kyllä tämän pelin, mutta itse en ole sitä koskaan onnistunut (tai halunnutkaan...) hankkia, kun en ole tuohon Trading Card Gameen koskaan sen kummemmin innostunut.

    Tällainen peli (tai sitten se DS:lle tuleva, ellei jää pelkästään Japaniin) olisi kyllä omiaan opettamaan tällaiselle tumpelolle korttipelin ohjeet, koska aina kun yritän niitä jostain opetella, niin joko a) kyllästyn tai b) en vain yksinkertaisesti ymmärrä :D Eipä mulla tosin pelikorttejakaan ole kuin muutamia, koska olen niitä joko antanut pois (pidin vain niistä normaaleista keräilykorteista, ne ovat onneksi vielä tallessa) tai sitten ne ovat muuten vain hävinneet jonnekin.

    VastaaPoista
  4. Munchy: Joo, toi on aika söpö. Mutta kyllä siitä 90-luku hohkaa ja kauas. Itse innostuin hankkimaan tuon pelin lähinnä, koska korttipelikavereita oli aika rajallisesti (ja ne harvat aina voittivat meikäläisen). Pelin parissa oppi aika hyvin :-D.

    VastaaPoista
  5. Täähän on ihan ehdoton ikivihreä klassikko. Tosi hyviä muistoja niistä lukuisista tän parissa käytetyistä tunneista :)

    Todella harmi, että se alkuperänen kasettini on tietty jo tätä nykyä ehtinyt kadota jonnekin.. mut jokatapauksessa, pakko kans ottaa tää peli lähiaikoina työn alle. Muutenkin kun taas alkanut noi kortit kiehtomaan niin mikäs sen parempi tapa oppia jälleen säännöt.

    P.S. tän pelin äänimaailma hakee vertaistaan. 90-luvulla todella osattiin toi puoli peleissä.

    VastaaPoista
  6. Mulla se on onneksi tallessa ja samaten GameBoy Color, niillä onkin supernostalgista pelata :-). Harmi kun ei uusintaversiota (ei nyt lasketa sitä japskien "Pokémon Card Game: How To Play DS"-peliä) näytä tulevan tästä pelistä, jossa olisi uudet kortit mukana. Itse olen pudonnut kortti-sarjoista jo täysin kärryiltä, sääli sinänsä.

    Ja musiikit on tosiaan legendoja!

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!