5. generaation Pokédex

TAUKO ON OHI :----)

Aloitetaan sitten 5. generaation Pokédexillä. Aloitin tämän tutkimusmatkan Pokédexinä toimimiseen, koska halusin itse tutustua uusiin pokémoneihin, ja tähän tutustumiseen menikin se kolme kuukautta. Tiedot eivät ole ehkä laajoja, mutta esittelevät kuitenkin lajeja jonkin verran. Etenkin statseista kertovan osuuden ei ole tarkoitus olla mikään professional-arvio, vaan lähinnä koitan kertoa niiden heikompienkin lajien vahvuuksista omassa mittakaavassaan. Toivottavasti joku lukija oppii sentään jotain uutta, tai ainakin toivon, ettei kukaan tämän luettuaan väitä, että uudet pokémonit olisivat täysin mielikuvituksettomia ;-).

Snivy - Servine -Serperior
Snivy muotoineen on Unovan ruohostartteri, jonka Professori Araragilta. Snivy ei saa kehittyessään toista tyyppiä, vaan Serperiorkin on vain ruohotyyppiä. Snivy muotoinen on saanut vaikutteita liskoista ja käärmeistä.
Snivy, Servine ja Serperior ovat nopeita pokémoneja, kuten sulavasta ulkomuodosta voi päätellä ja nopeus onkin kyseisen lajin vahvinta alaa. Myös fyysinen- sekä spesiaalipuolustus on lajilla kehittynyttä. Kokonaisuudessaan Serperior on varsin tasapainoinen statsiensa puolesta.

Pokédex:
"Snivy on fiksu ja käytökseltään kylmänrauhallinen pokémon. Auringonvalon energia parantaa ja terävöittää sen liikerataa. Snivyn häntä alkaa lerpattaa voimattomana, jos se ei saa tarpeeksi auringonvaloa."
"Servine juoksu näyttää siltä kuin se liitäisi maata pitkin. Se sekoittaa vastustajansa nopeilla liikkeillään ja tyrmää haastajansa vahvoilla Vine Whipeillä. Servine välttää kuitenkin turhaa taistelua ja se käyttää voimiaan ottelussa säästellen."
"Pelkkä Serperiorin katse ja olemus saa vihollisen pelkäämään ja pysähtymään. Serperior ottelee tosissaan vain erityisen voimakkaita vastustajia vastaan. Sen keho varastoi sisäänsä auringonvaloa."

Kehitys:
Snivy -> lvl. 17 -> Servine -> lvl. 36 -> Serperior

Avri: Aluksi en Snivysta välittänyt, mutta pikkuhiljaa rakastuin siihen starttereista eniten. Servine ja Serperior ovat myös tosi upeita, joskin turhan ennalta-arvattavat jatkot Snivylle. Ehdoton startterivalintani!

Tepig - Pignite - Emboar
Tepig tuhteine muotoineen on Unovan tulistartteri, joka saa myöhemmin toiseksi tyypikseen taistelu-tyypin (taas). Tepig ja sen muodot ovat saaneet vaikutteita kiinalaisuudesta, possuista ja painijoista.
Kuten painijapokémonilta voi odottaa, on Tepigin, Pigniten ja Emboarin fyysinen hyökkäysvoima sen paras ominaisuus. Lajilta löytyy myös hyvä kestävyys HP:n puolesta, kuten myös spesiaalisia hyökkäyskykyjä.

Pokédex:
"Tepig on valpas ottelija, joka sylkee ottelussa tulipalloja nenästään. Se myös paistaa ruokansa liekeillään ennen syömistä. Jos Tepig vilustuu, se tuhisee nenästään vain mustaa savua."
"Pigniten sisällä palaa tuli, joka saa polttoainetta sen syömästä ruoasta. Pigniten suuttuessa tuli sen sisällä palaa entistä kuumemmin, mikä parantaa sen nopeutta ja tarkkuutta. Se puhaltaa ilmoille savua ollessaan tiukoilla taistelussa."
"Emboar sytyttää nyrkkinsä palamaan sen leuassa palavassa tulessa, jolloin se kykenee käyttämään tulisia nyrkkejä ottelussa. Emboar on äärimmäisen lojaali sen ystäville ja tovereille."'

Kehitys:
Tepig -> lvl. 17 -> Pignite -> lvl. 36 -> Emboar

Avri: Aaw! Tepig oli aluksi niin tylsä, mutta se sai ehdottomasti parhaimmat kehitysmuodot. Emboar on niin lutuinen. Mutta miksi fighting-tyyppi, taas? Hei oikeasti, mitä ihmettä? Kolmas peräkkäin...

Oshawott - Dewott - Samurott
Tässä sitten Unovan vesistartteri, Oshawott ja sen kehitysmuodot. Oshawott ja Dewott perustuvat merisaukkoihin, kun taas Samurott on inspiroitunut myös merileijonista.
Samurottin vahvinta alaa on spesiaalihyökkäykset, joskin fyysiset hyökkäykset ja kestävyys ovat myös tämän pokémonin vahvuuksia.

Pokédex:
"Oshawott vatsasta löytyvä simpukan kuori toimii pienenä miekkana sen hyökkäyksissä. Simpukan kuori sisältää samaa ainesta kuin kynnet."
"Dewott oppii käyttämään kehittyessään kahta simpukan kuorta aseenaan ankaran koulutuksen kautta. Sen simpukan kuoret ovat aina loistavassa kunnossa valmiina otteluun."
"Samurottin jalan suojat toimivat myös sen miekkoina. Se kykenee voittamaan vihollisia vain yhdellä miekan iskulla. Samurott hiljentää vastustajansa katsellaan ja alistaa muut ulvonnallaan."

Kehitys:
Oshawott -> lvl. 17 -> Dewott -> lvl. 36 -> Samurott

Avri: Aluksi pidin Oshawottista eniten, mutta pikkuhiljaa sen loisto on vähän himmennyt. En varsinaisesti pidä tästä kehityskaaresta kauheasti, vaikka Samurott onkin tavallaan tosi cool. Mutta joku mättää silti. No onneksi Oshawott tuntuu olevan suosituin startteri, joten meikää ei tarvita sitä rakastamaan :-D.

Patrat - Watchog
Patrat ja Watchog ovat normaalityyppisiä magnustipokémoneja. Kyseessä on siis perinteinen alkunurmikoilta löytyvä pokémon, josta ei kauheasti kerrottavaa keksi.
Patrat ja Watchog ovat edeltäjiensä Raticaten, Furretin ja Linoonen tapaan suhteellisen nopeita ja enemmän fyysisiä kuin spesiaalihyökkäyksiä käyttäviä pokémoneja.

Pokédex:
"Patrat voi pitää vahtia jopa useamman päivän ajan, säästäen kerättyä ravintoa poskipusseissaan. Laumoissa elävät Patratit pitävät vuorotellen vahtia ja ne kokevat olonsa uhatuksi, jos kukaan laumasta ei ole vahdissa. Lajitovereilleen Patrat lähettää viestejä hännällään."
"Watchog sylkee hyökkäykseksi syömänsä marjojen siemeniä poskipusseistaan. Vihollisen kohdatessaan Watchogin häntä jähmettyy ja se yrittää pelotella viholliset luotaan laittamalla turkkinsa kuvioinnin säihkymään kirkkaasti. Watchogilla on loistava näkökyky myös pimeässä."

Kehitys:
Patrat -> lvl. 20 -> Watchog

Avri: Oikein sympaattinen kaveri tällaiseksi heiveröiseksi ja ei kenenkään käyttöön tulleeksi pokémoniksi.

Lillipup - Herdier -Stoutland
Normaalityypin Lillipup, Herdier ja Stoutland ovat yorkshirenterrieristä inspiroitunut Unovan alkureittien pokémonlaji.
Kehittyneen Stoutlandin statsit ovat kaikki varsin tasaisia ja hyviä, huonoa spesiaalihyökkäystä lukuunottamatta. Vaan eipä Stoutland mihinkään spesiaalihyökkäystä tarvitsekaan.

Pokédex:
"Lillipup on viisas pokémon, joka rohkeasti ottelee kaikkista vahvimpiakin vastustajia vastaan. Se välttelee kumminkin epäsuotuisia otteluita. Sen kasvojen turkki toimii tutkana."
"Herdier on uskollinen omistajalleen ja on ollut aikojen alusta ihmisten apuna pokémonien kasvatuksessa. Sen musta turkki on raskas, mutta se suojaa myös hyvin hyökkäyksiltä."
"Stoutland on viisas pokémon, jotka ovat tunnettuja taidoista pelastaa ihmisiä vuoristoista ja mereltä."

Kehitys:
Lillipup -> lvl. 16 -> Herdier -> lvl. 32 ->Stoutland

Avri: Tämäkin on aika herttainen. Herdier ja Stoutland tosin ovat jossain määrin tosi rumia, mutta joku ristiriitainen minä taas tykkää niistä. Lojaalit koirapokémonit ovat vaan niin yksinkertaisen söpö ajatus.

Purrloin - Liepard
Pimeystyypin Purrloin ja Liepard perustuvat, kuten ulkonäöstä voi helposti päätellä, kissanpentuun ja bengalinkissaa. Mielenkiintoista, kun ihan alkureiteiltä löytää tässä generaatiossa tällaisen mielenkiintoisen Dark-tyypin.
Laji on nopea ja iskee kohtuu lujaa niin fyysisillä kuin spesiaalihyökkäyksillä, mutta kovin puolustuskykyinen pokémon ei ole.

Pokédex:
"Purrloin käyttää julmasti hyväkseen suloista ja viehättävää ulkonäköään varastaessaan ihmisiltä erilaisia tavaroita. Kiinnijäädessäänkin tämä kisu saa paljon anteeksi ulkonäkönsä voimalla. Suuttuessaan se käyttää kynsiä aseenaan."
"Liepardin kaunis turkki viehättää useita kouluttajia. Se hiiviskelee hyvin lähelle kohdettaan ja tappaa ennen kuin se edes huomataan."

Kehitys:
Purrloin -> lvl. 20 -> Liepard

Avri: Tästä meitsi tykkää! Liepard on aivan ihana! Aion taatusti käyttää tätä ainakin pelin alkumetreillä. Dark-tyyppien taustat ovat muutenkin tosi koukuttavia, kaikki tuollaisia pahiksia...

Pansage - Simisage
Parsakaaliapina-pokémoneja, yay! Kyseessä siis ruohotyyppiä olevat Pansage ja sen kehitysmuoto Simisage. Mielestäni Simisage on ihan Elviksestä inspiroitunut moottoripyöräjengiläinen. Just tyylikästä, parsakaali ja katu-uskottavuus yhdessä!
Näiden apinoiden vahvuutena on vikkeelyys, mutta muutkaan kyvyt eivät jää juurikaan jälkeen. Omaavat samaa tasoa olevat fyysisen ja spesiaalin hyökkäyskyvyn.

Pokédex:
"Pansage elää syvällä metsän siimeksissä. Sen päässä kasvavat rohdot piristävät ja auttavat väsyneisyyteen. Pansage lahjoittaakin mielellään lehtiään nääntyneille pokémoneille."
"Simisake on väkivaltainen kuumakalle, joka hyökkää vastustajien kimppuun voimakkaalla ja piikikkäällä hännällään."

Kehitys:
Pansage -> Leaf Stone -> Simisage

Avri: Ihan mukavan näköinen otus, ei kumminkaan mikään kovin hätkähdyttävä. Oikein pokémonmainen.

Pansear - Simisear
Yanappussa muotoineen ei todellakaan ole tarpeeksi apinaa tälle generaatiolla. Tuliapinat Baoppu ja Baokkie liittyvät apinajoukkioon.
Pansear ja Simisear ovat täysin Pansage-lajin kopioita statseiltaan, ainut mikä nämä monsterit erottaa, ovat tosiaan tyypitys.

Pokédex:
"Pansear asuu tulivuorien luolastoissa. Sen hiustöyhtö palaa kuumana ja voi saavuttaa jopa 300 celsiusasteen lämpötilan. Palava hiustöyhtö onkin oiva paikka paistaa marjoja."
"Otteluissa Simisear ravistelee sen hännästä ja päästä tulta ympäri vastustajaa. Se rakastaa makeisia, joita se tarvitsee sisäisen tulivarastonsa tuottamiseen ja ylläpitoon."

Kehitys:
Pansear -> Fire Stone -> Simisear

Avri: Pansear on suosikkini näistä pikkuapinoista! Muutenkin ihan mukava poké.

Panpour - Simipour
Apinakolmikkoa täydentää vesiapinat Panpour ja sen kehitysmuoto Simipour. Kaikki kolme apinaa perustuvat kuuluisaan japanilaiseen myyttiin kolmesta viisaasta apinasta, joista Panpour ja Simipour suljettuine silmineen edustavat Mizarua, apinaa joka ei näe pahaa.
Simipour omaa sisarustensa identiset statsit.

Pokédex:
"Panpour ei pärjää kunolla kuivissa olosuhteissa ja suosii kosteutta. Sen hiustöyhtö kerää kosteutta ja vettä sisälleen. Töyhtön sisällä vedestä tulee todella ravinnepitoista ja Panpourin vedellä kastellut kasvit kasvavatkin hyvin."
"Simipour varastoi Panpourin tavoin hiuksiinsa kosteutta ja ruiskuttaa sitten vettä hännästään. Vesi sen hännästä tulee niin kovalla paineella, että se kykenee tuhoamaan jopa betoniseiniä."

Kehitys:
Panpour -> Water Stone -> Simipour

Avri: Simipour taitaa lopulta näistä viimeisistä muodoista vetää pisimmän korren apinana. Joka tapauksessa tässä on taas tällainen jännittävä pokémon-kolmikko, joista oli kiva huomata samantien yhteys oikeaan maailmaan ja inspiraatioon. "See no evil" "Hear no evil" ja "Speak no evil"-apinat ovat kivasti sen verran kuuluisiakin, ettei tarvitse kauheasti kummallisempaa yleissivistystä omata ymmärtääkseen näiden apinoiden perimän :-).

Munna - Musharna
Unensyöjäpokémonit Munna ja Musharna. Munna ja Musharna perustuvat Drowzeen tavoin yhteen Japanin useista henkimyyteistä. Tapiirihenkeen, joka syö unia. Alunperinhän Munnaa epäiltiin Drowzeen alkumuodoksi, haha! Mielestäni on vaan mukavaa, että Pokémonissa kierrätetään näitä vanhoja ideoita, olisihan se naurettavaa, jos vain yksi pokémonlaji omaisi erikoisia kykyjä, kuten Drowzee ja Hypno unensyönnin. En osaa selittää.
Täysin kehittyneenä Musharnan spesiaalihyökkäys sekä kestävyys on hyvää laatua, jota vahvistaa vielä hyvä fyysinen ja spesiaalipuolustus. Laji on kumminkin hidas kuin mikä.

Pokédex:
"Munna syö ravinnokseen ihmisten ja pokémonien unia. Iloiset unet saavat sen kehon vapauttamaan vaaleanpunaista savua. Jos et herättyäsi muista, mitä unta olet yöllä nähnyt, voi olla hyvin mahdollista, että Munna on syönyt unesi."
"Musharnan vaaleanpunainen usvapilvi varastoi useita ihmisten ja pokémonien unia. Syödessään unen, uni materialisoituu savuksi."

Kehitys:
Munna -> Moon Stone -> Musharna

Avri: Ihan söppänä pokémon. Ei pahaa sanottavaa. Etenkin Musharna on tosi suloinen.

Pidove - Tranquill - Unfezant
No vihdoinkin! Unovan virallinen lintupokémon Pidove tekee seuraa Pidgeylle, Hoothootille, Taillowille ja Starlylle. Pidove ja Tranquill ovat kesykyyhkyistä eli puluista inspiroituneita otuksia, kun taas Unfezant sukupuolieroineen ja luonteineen muistuttaa meikää ainakin enemmän fasaanista.
Perinteiseen tapaan tämän lintulajin hyökkäys ja nopeus ovat hyviä, kun etenkin spesiaalikyvyt ovat heikot. Mikä onkin ihan loogista, eihän tavalliset linnutkaan mitenkään kovin spesiaaleja tapauksia ole.

Pokédex:
"Pidove on yksinkertainen pokémon, eikä se aina ymmärrä kouluttajansa käskyjä, vaikka se yrittääkin parhaansa mukaan kuunnella niitä. Pidovet asuvat kaupungeissa ja rakastavat seuraa, mistä johtuen niitä näkee usein isoissa parvissa."
"Tranquillin onnistuu aina palata kouluttajansa luokse välimatkoista huolimatta. Tranquill asuu metsissä ja sen uskotaan luovan rauhaa ympärilleen."
"Urospuolisen Unfezantin tunnistaa kasvoja peittävästä naamarista, jolla se säikyttelee vastustajiaan. Naaraan lentotaidot ovat paljon kehittyneemmät kuin uroksen. Unfezant päästää ainoastaan kouluttajansa lähelleen."

Kehitys:
Pidove -> lvl. 21 -> Tranquill -> lvl. 32 -> Unfezant

Avri: Ihan mielenkiintoinen lintu. Unfezant on mukavan luonteikkaan oloinen ja uros on ihan komeankin näköinen. Ja Pidove on söde.

Blitzle - Zebstrika
Blitzlestä ja Zebstrikasta näkee jo kauas, mistä eläimestä ne ovat inspiroituneet. Kyseessähän on tietysti seepra.
Kuten sähkötyypit ja seeprat yleensä, on kyseessä varsin nopea vipeltäjä. Lisäksi Zebstrikan hyökkäysstatsit ovat kummatkin varsin hyviä, fyysinen voima kuitenkin parempi.

Pokédex:
"Blitzle on yleinen näky ukkosella, sillä se varastoi salamoita harjaansa. Sähkönpurkauksessa Blitzlen harja kiiltelee ja tällä tavoin se myös viestittelee lajitovereittensa kanssa."
"Zebstrika on luonteeltaan kiihkeä ja suuttuessaan kannattakin varoa sen tapaa ampua salamoita holtittomasti joka puolelle. Täysissä voimissaan pokémonin räjähtävät voimat ovat kuin salamanisku. Zebstrikan juostessa, ääni sen kavioista muistuttaa ukkosta."

Kehitys:
Blitzle -> lvl. 27 -> Zebstrika

Avri: Tykkään tästä pokésta, harmi tosin ettei tästä tullut kolmitasoista otusta, kuten Shinxistä Sinnohissa.

Roggenrola - Boldore - Gigalith
Uusi Geodude, tervetuloa! Roggenrola, Boldore ja Gigalith ovat kivityyppisiä mineraalipokémoneja, joista Roggenrola perustuu ihan tavalliseen kiveen, Boldore onteloiksi kutsuttuihin kivimuodostumiin ja Gigalith on taas kristallimuodostuma. Isoisäni on geologi ja etenkin lapsena kivet kiehtoivat meitsiä, joten sikäli Gigalith muotoineen kiinnostaa :-D.
Nämä kivet omaavat huikean fyysisen hyökkäys- ja puolustuskyvyn. Muut kestävyysominaisuudet ovat hyvää luokkaa. Ulkonäöstä voikin arvata, että kyseessä on todella hidas mötikkä.

Pokédex:
"Roggenrola löydettiin ensimmäisen kerran maanjäristyksen aiheuttamista maanhalkeamista sata vuotta sitten. Roggenrolalla on kuusikulmion mallinen korva keskellä vartaloa, jota voi helposti luulla silmäksi. Sen vartalo on kovempaa kuin rauta ja sisus on täynnä energiaa."
"Boldore oranssit kristallit hehkuvat sen voimien kasvaessa. Itse asiassa kristallit ovat alunperin syntyneetkin sen kehosta vuotaneesta energiasta. Boldore etsii maanalaisia vesilähteitä luolastoissa."
"Gigalithin kristallit varastoivat auringonvaloa. Sen kovan kuoren alla oleva sisus puristaa energioita niin suuriksi paineiksi, että Gigalith voisi pamauttaa vuorenkin taivaan tuuliin."

Kehitys:
Roggenrola -> lvl. 25 -> Boldore -> vaihtokauppa -> Gigalith

Avri: Gigalith on ruma, siitä ei pääse edelleenkään mihinkään. Mutta jotenkin tykkään tästä. Eihän kaikkien pokémonien mitään komeita tai suloisia pidäkään olla, eihän kaikki ihmisetkään ole erityisen kauniita, vaikka kuinka nätisti asiaa katsoisi :-D.

Woobat - Swoobat
Sydännenäiset lepakkopokémonit Woobat ja Swoobat ovat tämän generaation Zubat ja Golbat. Tyypitykseltään kyseessä on psyykkinen/lentävä pokémon.
Statseiltaan Swoobat ei ole kovin kummoinen. Sen nopeus on hyvä, muiden kykyjen jäädessä aika perustasolle.

Pokédex:
"Woobat asuu pimeissä metsissä ja luolissa. Se suunnistaa lähettämällä nenästään yliääniä. Sillä on tapana jäädä jumiin kaikkiin pieniin koloihin ja se jättää aina sydämenmallisen jäljen nenällään paikkoihin, joihin se on joskus jäänyt jumiin."
"Swoobat nenä lähettää kaiken taajuisia ääniaaltoja ympäriinsä. Jotkut sen ääniaalloista ovat niin vahvoja, että kivilohkarekin tuhoutuu sen tieltä. Kosiskellessaan naarasta, uros suihkuttaa päällensä ultraääniaaltoja, jotka saavat sen mielialan kohenemaan ja olemuksen miellyttävämmäksi."

Kehitys:
Woobat -> korkea iloisuus -> Swoobat

Avri: Söpö, etenkin Swoobat on tosi hullunkurisen näköinen.

Drilbur - Excadrill
Drilbur ja Excadrill ovat maatyypin myyräpokémoneja, kuten ulkonäöstä huomaa. Hiekka vaan lentää, kun nämä kaksi pokémonia kaivautuvat maan alle. Drilbur on muuten Unovan ainut täysin maatyypin pokémon, mutta kehittyessään se saa toiseksi tyypikseen teräksen.
Näiden myyrien terävät poramaiset kädet ovat siunattu suurella hyökkäysvoimalla. Myös kestävyys HP:n saralla kuuluu Excadrillin vahvuuksiin.

Pokédex:
"Drilbur onnistuu kaivautumaan syvälle maahan nopeasti lyömällä kädet yhteen ja pyörimällä vauhdikkaasti."
"Excadrillin kaivuuseen soveltuvat porat ovat terästä ja ne kaivavat jopa läpi raudan. Excadrillit kaivavat syvällä maan uumenissa isoja sokkeloita."

Kehitys:
Drilbur -> lvl. 31 -> Excadrill

Avri: Sandshrew ja Sandslash Unova-tyylillä. Oikein kivoja, vaan eivät ainakaan vielä innosta kokeilemaan sen kummallisemmin.

Audino
Audino on normaalityypin parantajapokémon ja Chanseyn vastine Unovassa. Kummatkin Audino ja Chansey ovat tuollaisia vaaleanpunertavia, hempeän näköisiä otuksia ja omaavat parannuskykyjä sekä lempeän luonteen.
Audino muistuttaa statseiltaankin Chanseytä, sen HP on hyvä, kuten myös puolustustaidot.

Pokédex:
"Audinon kuuloaisti on lyömätön. PokéCentereissä Tabunne kuuntelee potilaiden sydämen lyönnit käyttämällään korvaansa stetoskoopina. Kuuntelemalla sydämenlyöntejä, Audino ymmärtää pokémonien fyysisen kunnon ja tunnetilat. Suunnistaessa sen korvat toimivat tutkan tavoin."

Avri: Audino on ihan herttainen, mutta en voi sanoa miksikään suosikikseni. Meitsi on enemmän Chanseystä pitävää sorttia :-).

Timburr - Gurdurr - Conkeldurr
Machop-evoluutio Unovasta, päivää. Jopa Gurdurrin ja Machoken Pokédex-infot antavat kuvaa näiden kahden pokémonin samantyylisyydestä! Tämä taistelutyypin pokémonjoukko ovat ihan ilmiselviä raksamiehiä, vähän nättii!
Kuten taistelutyypin pokémonit yleensä, on tämäkin laji siunattu raa'alla fyysisellä hyökkäysvoimalla. Myös fyysistä kestävyyttä löytyy hyvän HP:n ja puolustuksen toimesta, mutta spesiaalitaidot ja nopeus eivät ole lainkaan tämän pokémonin vahvimpia puolia.

Pokédex:
"Timburr kantaa aina mukanaan puupölkkyä, jota se käyttää myös hyväkseen otteluissa. Se on lähellä kehittymistä, kun se jaksaa kanniskella pölkkyä helposti. Timburrien nähdään usein auttamassa rakennustyömaalla."
"Gurdurr treenaa voimiaan kanniskelemalla teräsrunkoa mukanaan. Ne kerskailevat muskeleillaan lajitovereidensa kanssa. Gurdurrit ovat niin vahvoja, ettei edes läjä huipputason nyrkkeilijöitä hetkauta sitä."
"Conkeldurr heilauttelee joissain hyökkäyksissään betonipylväitä niin, ettei se oikeastaan edes tuhlaa hyökkäyksissään omaa fyysistä energiaansa. Sanotaan, että Conkeldurrien taito valmistaa betonia on yli 2000 vuotta vanhaa perintöä."

Kehitys:
Timburr -> lvl. 25 -> Gurdurr -> vaihtokauppa -> Conkeldurr

Avri: Aluksi nämä olivat vähän sellaisia, ei varsinaisesti meitsin mieleen, mutta mitä enemmän on näitä nyt katsellut, niin sitä paremmilta ne näyttää. Mukavan erilaiset taistelupokét kaikkien Lucarioiden sun muiden joukossa. Tulee vähän mieleen Machop muotoineen.

Tympole - Palpitoad - Seismitoad
Tässä yksi Unovan harvoista vesipokémoneista, sammakkomainen evoluutiokolmikko. Seismitoadista tulee kuitenkin lopulta perinteinen vesi- maatyypin yhdistelmä pokémon.
Isokokoisen Seismitoadin HP on sen korkein statsi, minkä nyt ulkonäöstäkin näkee, eihän tuollaista järkälettä mikä tahansa kärpänen satutakaan! Tämän kolmikon hyökkäysvoimat ovat tasaiset, eli Seismitoadista saa kätevästi sekä fyysisen että spesiaalitaitoisen hyökkääjän.

Pokédex:
"Tympole lähettää veden mukana korkeita äänisignaaleja, joita ihmiskorva ei kykene kuulemaan. Se varoittaa lajitovereitaan vaarasta ääniaaltojen avulla, jotka kulkevat kauas veden pinnan mukana."
"Palpitoad elelee sekä maan pinnalla että vedessä. Se kaappaa saaliinsa pitkällä tahmealla kielellään. Palpitoad voi värisyttää päässään kasvavia patteja hurjasti, mikä saa aikaan vesistöissä aallokkoja ja joskus tuntuvia maanjäristyksiä."
"Seismitoad on täynnä patteja, joita se voi halutessaan värisyttää niin, että sen vastustajatkin kärsivät värinästä. Värinä lisää myös sen nyrkkien fyysisiä voimia. Sen päässä olevat patit erittävät halvaannuttavaa liuosta, jota se voi ampua vihollisiaan kohti."

Kehitys:
Tympole -> lvl. 25 -> Palpitoad -> lvl. 36 -> Seismitoad

Avri: Poliwag goes Unova! Oi että, Tympole ja Palpitoad on niin lutuisia! Aivan ihania, Seismitoad on kanssa ihan kiva, mutta tui tui tuota Tympolea ♥.

Throh - Sawk
Nämä kaksi taistelutyypin pokémonia eivät, yhdennäköisyydestään huolimatta, ole toistensa kehitysasteita. Throh, tuo punainen ja ronskimpi, on judo-mestaripokémon ja sinen ja solakampi Sawk on taas karate-mestari. Sitomalla niiden kehon ympärillä olevan vyön, niiden hyökkäyskykyjen kasvavat. Tässähän on selvä viittaus Black Belt-tavaraan, joka peleissä nostaa taistelutyypin iskujen voimaa. Kumpaakin pokémonia tapaa vain uroksina.
Molemmilla mestareilla on hyvä fyysinen hyökkäys, kuten taistelutyypin pokéilta voi odottaakin. Spesiaalihyökkäys on molemmalla alhainen, mikä onkin taistelutyypille ihan ymmärrettävää. Muuten statseiltaan kummatkin ovat varsin vahvoja.

Pokédex:
”Throhilla on yleistä heitellä itseään huomattavasti suurempaa vastustajaa ympäriinsä, joten pelokaaksi niitä ei voi ainakaan kutsua! Elävät viiden yksilön laumoissa ja yhdessä ne kutovat viiniköynnöksistä omat vyönsä, joiden avulla niiden voimat kasvavat.”
”Sawk on tunnollinen treenaajaa, joka suuttuu jos sen harjoituksia häiritään. Sen harjoittelupaikkana toimii usein vuoret, ja usein sieltä saataakin kuulla kivilohkareiden ja puiden hakkausta”

Avri: Tässä on kaksikko, jota tuskin tulen käyttämään... ihan heti. En tykkää yhtään, tosi rumia! Mutta ei kai kaikesta täydykään tykätä, ei se niistä huonoja tee, jos meitsi ei tykkää :-D.
 
Sewaddle - Swadloon - Leavanny
Tämä söpö ötökkäevoluutio perustuu ötököihin, jotka naamioivat itsensä näyttämään lehdiltä (yäk! kammottava ajatuskin). En ennen Sewaddlea ja kumppaneita tiennyt näistä lehtiötiäisistä juuri mitään, mutta hui kamala, miten taidokkaasti jotkut lajit niitä lehtiä matkivatkin.
Statseiltaan Sewaddle on perinteisesti aika heikkohko pikkuötökkä, mutta jo silloin sen puolustusvoimat ovat huomattavan hyvät. Swadloonin puolustustaidot taas kasvavat, kun taas Leavannylla ne ovat laskeneet. Leavannylla on hyvä fyysinen hyökkäyskyky ja nopeutta, sekä jonkin verran jäljellä Swadloon-asteen kestävyydestä.

Pokédex:
"Sewaddle järsii itselleen sopivan lehden suojaamaan sen kehoa, joka pysyy koossa Sewaddle tuottaman silkin avulla. Sen äiti on kumminkin tehnyt sille alkuperäisen lehtivaatteen. Sewaddlet nukkuvat vetäytymällä lehtivaateensa piiloon."
"Swadloon suojautuu kylmältä kääriytymällä lehtiin. Se rämpii syvällä metsissä syöden pudonneita lehtiä ja muuttaen niistä ravinteita. Tästä syystä kasvit kasvavat hyvin Swadloonin asuinseudulla."
"Leavanny ovat äidillisiä pokémoneja. Ne kutovat silkillään pienille pokémoneille ja Sewaddle-vauvoilleen lehdistä vaatteita lämmikkeeksi. Muniensa lämmityksessä se käyttää hyväkseen lehtien maatumisesta muodostuvaa lämpöä."

Kehitys:
Sewaddle -> lvl. 20 -> Swadloon -> korkea iloisuus -> Leavanny

Avri: Aivan kiistatta tämän generaation top 3 suosikeissani tämä ötökkä ♥! Katsokaa nyt, miten älyttömän lutuinen koko mönkijä on. Etenkin Swadloon on niin hemmetin suloinen etten edes osaa kunnolla kuvailla, kuinka paljon tästä tykkään. Tämä on siis todellakin tulossa meikäläisen White-tiimiin. Ehdottomasti! Aivan älysöpö.

Venipede - Whirlipede - Scolipede
Nämä ötökät ovat inspiroituneet tuhatjalkaisista ja siiroista, joka on muuten Avrin kaikkien aikojen inhokki hyönteinen/ötökkä/whatever. Venipede, Whirlipede ja Scolipede ovat kumminkin meikän mieleen.
Scolipede on nopea pokémon, joka on varustettu kohtuu hyvällä fyysisellä hyökkäyksellä ja puolustuksella. Voin sieluni silmin nähdä Scolipeden, joka on muuten 2,5 metriä korkeakin vielä (hui!), ryntäävän täydellä vauhdilla hyökkäykseen.

Pokédex:
"Venipede on luonteeltaan raakalainen, jonka myrkky on kuolettavan myrkyllistä. Jopa tämän ötökän luontaiset viholliset, linnut, halvaantuvat Venipeden myrkyn voimasta. Venipede tutkii ympäristöönä tuntosarvillaan."
"Yleensä Whirlipede ei liiku, mutta tarvittaessan se kierii eteenpäin kuin auton rengas kierisi alamäkeä. Sen äärimmäisen kova kuori suojelee sitä vastustajien hyökkäyksiltä. Whirlipede kääntääkin hyökkäykset omaksi edukseen: se saa kokemistaan iskuista liike-energiaa ja syöksyy kierien vastustajaa päin, käyttäen tämän oman hyökkäyksen energiaa hyväkseen."
"Scolipede on aggressiivinen luonne, eikä se anna armoa kohteelleen ennen kuin se on saanut iskettyä viimeisen iskun. Se jahtaa vihollisiaan ja iskee niitä suurilla sarvillaan, jotka kasvavat sen päästä. Lisäksi se voi kaivautua vastustajansa ihoon pienillä kaulassa kasvavilla kynsillään ja levittää näin myrkkyä tämän kehoon."

Kehitys:
Venipede -> lvl. 22 -> Whirlipede -> lvl. 30 -> Scolipede

Avri: Onpas tämän generaation ötökät nyt laadukkaita! Tykkään tästäkin pahisötökästä valtavasti, mutta valitettavasti se jää nyt Sewaddlen varjoon. Tässäkin tuo keskimuoto Whirlipede on erityisen komea, kun verrataan aikaisimpien generaatioiden tylsiin ötököiden keskimuotoihin.

Cottonee - Whimsicott
Puuvillamaisen kevyen olomuodon omaava pokémon leijailee mukavasti tuulen mukana ja on se myös kova tekemään jekkuja muille pokémoneille. Tämä pokémon on aika hirviö ja kiusankappale taisteluissa, se ei ehkä hyökkäysvoimiltaan ole vahva, mutta omistaa keljun abilityn, joka toimii loistavasti Encoren, Leech Seedin ja monien muiden ei-vahinkoa tekevien hyökkäysten kanssa. Tätä sietää varoa.

Pokédex:
”Cottonee käyttää puuvillapallon näköistä ulkomuotoaan hyväksi otteluissa. Kun siihen isketään, se jättää jälkeensä puuvillaa harhauttaakseen vastustajaansa. Vastustajan iskeässeen puuvillamöykkyä, pääsee Cottonee suhahtamaan turvallisesti pakoon. Kuivalla säällä Cottonee leijailee tuulen mukana, mutta kastuessaan se joutuu odottamaan kuivumistaan puunjuurakkojen alla.”
”Whimsicott pääsee pienimmästäkin rakosesta läpi. Whimsicott on nopea käänteistään ja tekee usein pieniä piloja. Whimsicott ratsastelee tornadojen päällä jättäen pieniä valkoisia puuvillakarvapalloja peräänsä.”

Kehitys:
Cottonee -> Sun Stone -> Whimsicott

Avri: Öö, tällainen söpö ruohopallo. Periaatteessa ihan kiva, mutta ei herätä oikein mitään tunteita.

Petilil - Lilligant
Petilil ja Lilligant ovat kukkamaisia ruohokeijupokéja. Kuten ehkä tyttömäisestä ulkonäöstä voi päätellä, tapaa tätä lajia ainoastaan naaraspuolisena. Petilil ainakin ulkonäöltään muistuttaa kovasti tulppaanin sipulia (meillä on just muuten tulppaanin sipuli kasvamassa, wuhuu Petilil! :-D) ja Lilligant yhdistyy vähän tuollainen metsänhenkimäisyys ja tietysti jo useampaan kertaan pokémonien designeissa nähty rafflesia-kukka. Mikä siinä rafflesiassa oikein viehättää?
Lilligant vahvuudet ovat spesiaalisissa hyökkäyksissä ja nopeudessa.

Pokédex:
”Petilil lehdet ovat hyvin kitkeriä, mutta parantavat hyvin. Siellä missä Petilil viihtyy, on hyvin ravinnerikasta. Siksi niillä main onkin hyvä kasvattaa vihanneksia.”
”Lilligantin kukista lähtevä tuoksu tunnetaan hyvänä rentouttajana. Kukkien kasvattaminen on kuitenkin todella hankalaa ja ne lakastuvat helposti. Lilligant on suosittu pokémon kuuluisuuksien keskuudessa.”

Kehitys:
Petilil -> Sun Stone -> Lilligant

Avri: Ihan jees, vähän vaikea sanoa mitään, kuten edellisenkin kohdalla. Vähän turhan hempeähkö meikän makuun tai jotain :-).

Basculin
Kuten kalat yleensä, on tämä pokémon vesityyppiä. Baculineita tapaa kahdenlaisia, toisella on punainen ja toisella sininen raita ja niiden rakenteet eroavat hiukan toisistaan. Nämä taistelukaloihin perustuvat pokémonit eivät tule toimeen toisen värisen lajikumpaninsa kanssa laisinkaan.
Basslaolla on kohtuullinen fyysinen hyökkäys ja nopeus. Tämä kala on kuitenkin aika mitätön, jos nyt statseja orjallisesti katsellaan.

Pokédex:
"Basculin on tosi väkivaltainen pokémonlaji. Sen eri muodot eivät tule lainkaan toimeen keskenään, jolloin ne kohdatessaan alkavat taistella. Kuitenkin jostain syystä aina silloin tällöin jokunen eri värinen Basslao sekoittuu toisen värilajin parveen."

Avri: Ihan kiva fisu, mutta kivempiakin on

Sandile - Krokorok - Krookodile
Aavikkokrokotiilit, maa ja pimeys tyypin, Sandile, Krokorok ja Krookodile ovat nyt täällä. Krokotiilin lisäksi näistä huokuu pieni rikollishenkisyys, mustista raidoista ja tummista silmänaamareista. Aavikkokrokot omistavat myös muuten yhden tässä generaatiossa esitellyistä suosikkiabilityistäni, Overconfidentin, joka nostaa aina omistajansa hyökkäystä jokaisen voiton jälkeen. Sopii näille!

Aavikkokrokoilla on korkea fyysinen hyökkäys, sekä näiltä matelijoilta löytyy myös nopeutta ja kestävyyttä. Kummatkaan puolustukset eivät ole sen pöllömpiä, joten tämä pokémonlaji on varsin pätevä kaikin puolin. Krookodilen Earthquake tekee varmasti kipeää vastustajalle!

Pokédex:
"Sandilet asuvat aavikoilla. Auringon kuumentama hiekka pitää sen kehon lämpötilan korkealla. Sandile liikkuu hiekkaan kaivaantuneena, ainoastaan pitäen silmiään ja nenäänsä hiekan pinnalla. Musta kalvo sen silmien ympärillä suojaa sen näköä auringolta."
"Krokorokit muodostavat parin yksilön laumoja. Sen silmiä hiekkamyrskyiltä suojaava kalvo pystyy aistimaan lämpötilan vaihteluita. Tämän moninaisuuden ansiosta, Krokorok näkee hyvin myös pimeässä."
"Krookodile ei päästä saalistaan pakoon. Sen vahvat leukaperät ja hampaat voivat musertaa joka autoja. Krookodilen silmät toimivat kiikareiden tavoin, jolloin se pystyy tarkentamaan katseensa hyvinkin kauas."

Kehitys:
Sandile -> lvl 29 -> Krokorok -> lvl 40 -> Krookodile

Avri: Jotenkin tämä evoluutio ei oikein nappaa. Sandile on ihan ylisöde ja odotin sen perusteella paljon, mutta Krokorok ja Krookodile onkin aika njääh. Liian vähän muutosta evoluution sisällä ja tuo Krookodile punainen väri on vähän tekemällä tehty. Ihan kiva, mutta silti pettymys Sandilen jälkeen. Tulee ihan Mario-fiilis Krookodile :-D.

Darumaka - DarmanitanUi, ui, tässäpä vallan veikä konseptinen pokémon! Veikeä pieni Darumaka perustuu japanilaisiin dhrama-nukkeihin, kun taas Darmanitanin konsepti perustuu koko dharma-käsitteeseen. Darmanitanilla on kaksi erilaista muotoa, villi ja voimakas apinamainen muoto, ja paikalleen jähmettynyt psyykkisen rauhan löytänyt kivettynyt muoto, joka käyttää hyökkäyksissään psyykkisiä voimiaan.
Darmanitanin statsit muuttuvat radikaalisti sen vaihtaessa muotoa apinasta kiveksi. Sen apina-muodolla on huikea fyysinen hyökkäys, loistava HP ja nopeus. Kivi-muoto, dharma-muoto, taas omistaa huikean spesiaalihyökkäyksen ja loistavat puolustukset. Kivi-muodon nopeus ja hyökkäys laskevat hurjasti apina-muodosta.

Pokédex:
"Darumaka alkaa käyttäytyä hallitsemattomasti, kun sen sisällä palava liekki palaa voimakkaasti. Kun liekki hiipuu, Darumaka nukahtaa. Darumakan jätökset ovat hyvin lämpimiä ja entisaikoina ihmiset säilöivätkin sitä povitaskuissa pitääkseen itsensä lämpiminä."
"Kiitos Darmanitan 1400 celciusasteissa palavan sisälmyksien, sen nyrkeistä voi lähteä niin voimakas lyönti, että se tuhoaa jopa kuorma-auton. Kun Darmanitanin voimat alkavat heiketä taistelussa, se kivettyy ja muuttuu liikkumattomaksi henkiolioksi, joka ottelee löytämällä voimansa tunteista."

Kehitys:
Darumaka -> lvl 35 -> Darmanitan

Avri: Tää on symppis! Darumaka on ihme pelle ja etenkin tykkään tuosta Darmanitanin toisesta formista. Jännittävä.

Maractus
Maractus on ruohotyypin pokémon. Se perustuu kaktukseen, mutta myös jossain määrin latinalaisamerikkalaiseen rytmimusiikkiin. Rytmimusiikista viestittää tietysti pokémonin japaninkielinen nimikin jotain, sillä nimi on suoraan marakasseista vännetty, ja marakassit taas ovat tärkeä rytmisoitin latinalaisamerikkalaisessa rytmimusiikissa.
Maractus on hyvä spesiaalihyökkäys, sekä ihan kohtalainen fyysinen hyökkäyskyky ja HP.

Pokédex:
"Maractus asustavat kuivilla seuduilla. Se ketkuttaa itseään rytmissä pitäen marakassien tapaista ääntä, joka pelottaa sen luontaiset viholliset tiehensä."

Avri: Oi, tää on aivan ihana! Siis tosi suloinen, jälleen yksi loistavista vedoista Unovan pokémonjoukkioon.

Dwebble - Crustle
Erakkorapuihin ja maaperämuodostumiin perustuvat Dwebble ja Crustle ovat ötökkä- ja kivityyppiä yhdistelevät otukset, jotka jossain määrin voisi nähdä Shucklelle sukulaisina.
Aavikkoravut omaavat kovan fyysisen puolustuksen, sillä Dwebblen kivikoti ja Crustle maaperäkerrostuma suojelee itse pokémonia hyvin. Lisäksi ravuilla on hyvä fyysinen hyökkäys. Kuten Crustlen selässä näkyvästä raskaasta maakerrostumasta voi päätellä, on kyseessä varsin hitaanpuoleinen laji.

Pokédex:
"Dwebble erittää suustaan liuosta, jolla se pystyy pehmittämään jopa kiviä. Pehmitettyään kiven pinnan, se kairaa siihen sopivan kolon ja tekee kivestä mukana kulkevan kodin itselleen. Jos kivi hajoaa, Dwebble ei rauhoitu ennen kuin saa uuden kivikodin entisen tilalle."
"Crustle voi matkata useita päiviä kuivassa erämaassa kantaen maaperäkerrostumaa selässään. Lajikumpaneiden välillä voidaan nähdä rajuja reviiriotteluita. Hävijä on se, kumman maaperäpuolustus murtuu ensimmäisenä."

Kehitys:
Dwebble-> lvl 34 ->Crustle

Avri: Tästä tulee tosi häiritsevästi Mario mieleen. Ihan söpöt.

Scraggy - Scrafty
Katu-uskottavavassa Scraggyssa ja sen kehitysmuodossa Scraftyssa yhdistyvät ensimmäistä kertaa pimeys- ja taistelutyyppi. Scraggy ja Scrafty ovat liskoja, joihin yhdistyy jännästi tuollainen katu-uskottavuus lökäpöksyineen ja Scraftyn mohawkin kautta.
Vaikka taistelutyypeillä on usein hyökkäyskyvyt parhaimpia ominaisuuksia, niin tämän lajin vahvuus on loistavassa fyysisessä sekä spesiaalissa puolustuksessa. Toki fyysinen hyökkäyskin on varsin vahvoilla.

Pokédex:
"Paksukalloinen Scraggy hyökkää salamana Headputtilla vastustajiensa kimppuun, jotka erehtyvät kohtaamaan sen katseen. Puolustuksekseen se nostaa housuja muistuttavan nahkansa suojakseen. Kumimainen nahka lieventää Scraggyn kokemien hyökkäysten tuomaa vahinkoa."
"Scrafty-lauman johtaja valitaan suurimman mohawkin mukaan. Jos joku erehtyy tunkeilemaan Scraftyjen reviirille, ne kokoontuvat yhdessä antamaan tunkeutujalle opetuksen. Scraftyn potkukyvyt pystyvät murtamaan jopa betonia."

Kehitys:
Scraggy -> lvl 39 -> Scrafty

Avri: Kuten edellinenkin, niin tämäkin huutaa ihan Mariota. Siis eikö teistäkin, kummatkin näyttävät ihan Mario-vihollisilta? Aivan kuin Paper Mariosta! Ihan jänniä kelmejä nämä.

Sigilyph
Tämä psyykkinen ja mystinen pokémon on meediotyyppiä, kuten ehkä ulkonäöstä voi arvata. Sigilyph on muinainen suojelija ja sen design pohjautuu amerikkalaisiin katsina-nukkeihin. Katsina-nukkien tarkoituksena on ilmentää jotain luonnosta sekä luomakunnasta yleensä.
Sigilyph on sekä spesiaalihyökkäyksiltään että nopeudeltaan hyvä laji, kun taas sen fyysiset taidot ovat vähän kehnommat. Puolustustaidoiltaan Sigilyph on keskiluokkaa.

Pokédex:
"Sigilyph on muinaisen kaupungin suojelija. Se säilöö ikivanhoja muistoja mielessään ja toistaa juuri siksi rutiineja ja kiertää asuinalueensa aina samalla kaavalla. Sigilyph hyökkää psyykkisillä kyvyillään tunkeutujien kimppuun.

Avri: Tässä onkin tällainen astetta... vinkeämpi lintu. Tosi mystinen ja siksi niin kiehtova, mutta toisaalta ehkä vähän turhankin outo. Tai ainakin vaatii totuttelua!

Yamask - Cofagrigus
Yamask ja Cofagrigus ovat tämän generaation ensimmäiset kummitukset. Huu, kuolema oikein hyökyy näistä otuksista. Yamask on henkiolento kera kuolinnaamion, joka säilyttää muistot sen ihmiselämän ajoista, kun taas Cofagrigus on sarkofagi. Hrr!
Tällä kummituksella on loistavat puolustusstatsit ja oikein käyttökelpoinen spesiaalihyökkäys. Cofagrigus on kuitenkin hitain kaikista kummituspokémoneista, mutta mihinkäs tuollaisilla puolustuskyvyllä edes tarvitsee liikkua.

Pokédex:
"Yamask syntyi ihmisten sieluista, jotka olivat haudattu muinaiseen hautaan. Sen kuolinnaamio säilyttää kaukaisia muistoja Yamaskin ihmiselämästä. Välillä näyttää siltä kuin kuolinnaamio itkisi."
"Cofagrigus huhutaan syövän ihmisiä ja muuttavan näitä muumioiksi. Se piileskelee hautaholveissa ja rankaisee haudanryöstäjiä, jotka luulevat sitä helposti tavalliseksi sarkofagiksi. Cofagrigus ruumis on kokonaan kultainen ja se syökin mielellään kultaharkkoja."

Kehitys:
Yamask -> lvl. 34 -> Cofagrigus

Avri: Hrr, tällä pokémonilla on taustatarinaa. Ja siksi tykkään tästä aivan hirvittävän paljon. Kaikki nämä kuolemaan liittyvät pokémonit ovat jotenkin niin surullisia ja omaavat kiehtovan epäselvän, mutta koskettavan tarinan. Cofagrigus oli ensimmäinen pokémon, johon todella 5. generaatiossa ihastuin.

Tirtouga - Carracosta
Tässä näette 5. generaation ensimmäisen fossiili-lajikkeen. Vesi- ja kivityypin merikilpikonnat Tirtouga ja Carracosta täytyy herättää henkiin Lid-fossiilin kautta
Tirtougalla ja Carracostalla on vahva panssari kehon ympärillä, joten on helppo arvata, että näiden kahden fyysinen puolustus on huipputasoa. Myös fyysinen hyökkäys on näiden kilppareiden vahvuus. Kyseessä on kumminkin äärimmäisen hidas laji, mikä ehkä selittää niiden sukupuuttoon kuolemisenkin: niiden raskas suojapanssari on hidastanut niitä niin, etteivät ne enää saaneet saaliitaan kiinni?

Pokédex:
"Tirtougat uiskentelivat merissä arviolta sata miljoonaa vuotta sitten. Ne elivät myös rannoilla hyökätäkseen saaliin kimppuun. Tirtouga voi sukeltaa jopa 1000 metrin syvyyteen."
"Carracosta elää sekä meressä että maalla. Sen leukojen voittanutta ei ole ja se syö kevyesti vaikka terästä sekä kiviä saaliinsa mukana. Carracostan voimilla voi murtaa vaikka tankkerin pohjaan rei'iän yhdellä iskulla."

Kehitys
Lid Fossil -> Tirtouga -> lvl 37 -> Carracosta

Avri: Unovan fossiilipoké, josta voisi tulla meikän vesipoké tässä generaatiossa. Kilpparit on söpöjä ja Carracosta on jotenkin tarpeeksi badass. Outoa, kun on niin heikosti vesipokémoneja tässä generaatiossa, pöh...

Archen - Archeops
Fossiiliteema jatkuu, seuraavana vuorossa kivi/lentotyypin Archen ja Archeops. Tämän pokémonin saat herättämällä sen henkiin Wing-fossiilista. Archen ja Archeopsin ulkomuoto yhdistää dinosaurusta ja lintua, jolla viitataan selvästi uskomukseen, että linnut kehittyivät dinosauruksista. Archen konsepti ainakin viittaa ensimmäisenä lintuna pidettyyn Archaeopteryxiin, josta ei vieläkään osata sanoa, osasiko se todella lentää.
Kummatkin hyökkäyskyvyt, sekä fyysinen että spesiaali, ovat näiden liskolintujen vahvuuksia. Lisäksi Archeops on nopea.

Pokédex:
"Archenin sanotaan olevan lintupokémonien esi-isä. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei se osaa lentää, vaan pomppii enemmänkin oksalta oksalle."
"Archeops juoksee paremmin kuin lentää. Ennen lentoon lähtemistä se juoksee ja ottaa vauhtia maasta. Archeopsin ongelmanratkaisutaidot ovat niin kehittyneet, että ne osaavat saalistaa lajikumpaneidensa kanssa yhteistyössä saaliita."

Kehitys:
Wing Fossil -> Archen -> lvl 37 -> Archeops

Avri: Noo, ihan ok, mutta ei nyt mitään varsinaista innostusta ole tämä otus herättänyt. Linnut eivät yleensäkään ole ihan se mun juttu.

Trubbish - Garbodor
Näistä otuksista onkin helppo päätellä, että ne kuuluvat myrkky-tyypin edustajiin. Pikkuisen Trubbish design loistaa jo kauas roskapussimaisuutta ja Garbodor on yksi iso kaatopaikka itsessään. Voi miten reppanoita! Todellista roskapokémonia ollaankin tarvittu, ainakin minusta. Ja eiköhän Unova sovi sitten näille loistavasti.
Garbodor on hyvin tasainen kyvyiltään, eikä juuri mikään statsi erotu muista erityisesti. Fyysinen hyökkäys on kuitenkin tämän lajin paras ominaisuus.

Pokédex:
"Trubbish syntyi, kun vanha roskapussi heräsi henkiin kaatopaikalla kemiallisen muutoksen johdosta. Trubbish viihtyy hyvin epähygienisissa paikoissa. Pokémon röyhtäilee niin vahvaa kaasua, että se hengitykseen joutuessa saa uhrin vuoteen omaksi useiksi päiviksi."
"Garbodor imee sisäänsä roskia, jotka sitten tulevat osaksi sen kehoa. Se voi erittää voimakasta myrkkyä oikeasta kädestään, ja se nujertaa vastustajansa musertamalla ne itseään vasten vasemmalla kädellään ja hönkäilemällä hirvittävän hajuista myrkkyä vastustajiaan päin."

Kehitys:
Trubbish -> lvl 36 -> Garbodor

Avri: Nyt on pakko myöntää, että minä tykkään tästä ihan hirmuisesti! Tosi symppis, varmasti tulen joskus kokeilemaan tätä roskapokémonia. Selvästi Mukin (josta pidän myös) paras kaveri. Aivan ihana :-D.

Zorua - Zoroark
Zorua ja Zoroark, ensimmäiset 5. generaation pokémonit ja kuuluvat pimeys-tyypin pokémoneihin. Illuusiokettu-pokémonit perustuvat japanilaiseen taruolentoon, muotoaan muuttavaan kitsuneen.
Zoroarkilla on mainio spesiaalihyökkäys, eikä fyysisessä hyökkäyspuolessakaan ole valittamista. Otus on myös solakan ulkomuodonsa mukaisesti nopea, mutta ei erityisen kestävä tai puolustuskykyinen.

Pokédex:
"Zorua suojelee itseään pitämällä todellisen olemuksensa salassa. Se ottaa ihmisten tai pokémonien valeasuja ja pelottelee usein vastustajia ottamalla tämän oman hahmon valeasukseen. Zoruan nähdään usein myös naamioituvan hiljaiseksi lapseksi."
"Zoroark pystyy harhauttamaan useita ihmisiä yhtä aikaa. Se suojelee harhakuvilla laumaansa ja luo pesänsä suojaksi usein harhamaisemia. Yhteys lauman jäsenten välillä on luja."

Kehitys:
Zorua -> lvl 30 -> Zoroark
 
Avri: Ensimmäiset 5. generaation pokét, jotka eivät kunnolla enää mielestäni edes sovi tähän generaatioon. En tykkää, Lucarion paluu. Vaikkakin konsepti muodonmuuttamiesta ja illuusioista onkin mielenkiintoinen, etenkin Zoruan osalta.

Minccino - Cinccino
Normaalityypin Minccino ja Cinccino ovat chinchilla-pokémoneja. Lisäksi niiden pölyviuhkamaiset hännät ja Cinccino "hieno lady"-look saattavat ilmentää sitä tosiasiaa, että nämä kaksi mörriä ovat kovia siivousintoilijoita ja haluavat pysyä puhtaina.
Kuten tällaiset pienet normaalipokémonit yleensä, myös nämä otukset ovat erittäin nopeita vipeltäjiä. Lisäksi näille pehmoleluille on ainakin minusta suotu yllättävän hyvä fyysinen hyökkäysvoima.

Pokédex:
"Minccinot pitävät siisteydestä ja käyttävät häntäänsä harjana puhdistaessa pesäkolojaan. Ne tervehtivät toisiaan hännillään, joita ne pitävät myös erittäin puhtaina."
"Cinccino turkki tuntuu erikoiselta, koska siinä on erityistä öljyä, joka estää lian ja pölyn tarttumisen turkkiin. Öljy myös ehkäisee vihollisen hyökkäysten tehoa."

Kehitys:
Minccino -> Shine Stone -> Cinccino

Avri: Argh, mikä rotta! Eikä muistuta lainkaan chinchillaa, paitsi Minccino ehkä hiukan hännällään. I am disappointed.

Gothita - Gothorita - Gothitelle
Psyykkistä tyyppiä edustavat Gothita, Gothorita ja Gothitelle ovat saaneet inspiraationsa japanilaisesta tyylisuuntauksesta, goottilolitasta. Tämä pokémon on ainostaan pyydystettävissä Black-versiossa.
Lolitoilta löytyy hyvät spesiaalikyvyt, sekä hyökkäyksen että puolustuksen suunnilta. Myöskään fyysinen puolustus ei ole hassumpi.

Pokédex:
"Gothitan rusettimaiset antennit voimistavat sen psyykkisiä kykyjä. Gothita tarkkailee jatkuvasti kouluttajia ja pokémoneja, ja se aistii sekä näkee muissa jotain, mitä muut eivät kykene näkemään."
"Gothorita kontrolloi muita hypnoosinsa avulla. Tähtien valo ja tuike toimii sen voimalähteenä ja tähtiä ihannoivana pokémonina se muodostaa pikkukivistä tähtikartastoja. Vanhat tarinat kertovat, että Gothorita on kaapannut öisin ihmisiä näiden nukkuessa."
"Gothitelle ennustaa tulevaisuutta tähdistä. Se pystyy näkemään kouluttajien elämänkaaren psyykkisillä kyvyillään. Avaruus on vääristynyt Gothitelle hurjien psyykkisten kykyjen takia."

Kehitys:
Gothita -> lvl. 32 -> Gothorita -> lvl. 41 -> Gothitelle

Avri: Aluksi en tykännyt tästä yhtään, sitten pikku hiljaa lämpenin ja tykästyin tähän kovasti, mutta nyt on taas innostus viilennyt. Tuskin tulen ainakaan ensimmäisessä tallennuksessani tätä käyttämään. Mutta ihan mukava lolitatoteemi! Mistä ne näitä ideoita oikein repii?

Solosis - Duosion - Reuniclus
Solupokémonit Solosis, Duosion ja Reuniclus ovat myös psyykkisiä pokémonja. Eli soluja. Kuvottavaa, anteeksi :-D. Nämä otukset löytyvät vain White-versiosta.
Ranculusilla on korkea spesiaalihyökkäys sekä HP. Myös kummatkin puolustukset ovat hyvää tasoa, mutta vastapainoksi tämä pokémon on hidas kuin etana.

Pokédex:
"Solosin keho on plasmalla ympäröity, jonka turvin se pystyy elämään missä tahansa. Sen psyykkiset kyvyt hylkivät vihollisia, jotka saattaisivat käydä sen kimppuun. Solosis käyttää telepatiaa kommunikointiin."
"Duosionin aivot ovat jakaantuneet kehityksessä kahdeksi ja sen takia sen liikerata saattaa yhtäkkiä vaihtua aivojen ajatuserojen takia. Duosionin voimat ovat vahvimmillaan silloin kun sen aivot tekevät täydellistä yhteistyötä."
"Reuniclus on hyvin älykäs pokémon. Se yhdistää aivotoimintansa yhdistämällä kätensä ja saa näin voimistettua psyykkisiä voimiaan. Reuniclusin kädet toimivat taistelussa aseena ja ne pystyvät murskaamaan kiviä."

Kehitys:
Solosis -> lvl. 32 -> Duosion -> lvl. 41 -> Reuniclus

Avri: Okei, tämä evoluutiokolmikko on aivan kamala. En tykkää yhtään, en hiukkaakaan. Vaikka Riolu ja Lucario ovat julkaisusta lähtien olleet suuria inhokkejani henkeen ja vereen, niin tämä huitoo jo melkein samassa tasossa niiden kanssa, tosin inhoan tätä eri syistä. En edes osaa oikein sanoa, mikä tässä mättää, mutta ulkonäkö koko lajilla on tosi kuvottava. Solosis näyttää ihan vauvadigimonilta. Yäk, siirrytään seuraavaan.

Ducklett - Swanna
Ducklett ja Swanna ovat vesi/lintu-tyypin pokémoneja. Siinä missä Swanna on kaunis ja ylväs joutsen, on Ducklett tietysti kaikkien tuntema "ruma ankanpoikanen".
Tämä laji on statseiltaan varsin tasainen ja siksi vähän mitäänsanomaton. Nopea lintu ja omaa ihan kohtuulliset hyökkäysvoimat.

Pokédex:
"Ducklett on taitava sukeltamaan. Se uiskentelee pitkin vedenpohjaa etsien pohjaan kerrostunutta vanhaa eliöainesta, suoturvetta, sen lempiruokaa. Jos vihollinen käy sen kimppuun, Ducklett ruiskuttaa vettä hyökkääjän päälle sulkiensa seasta.
"Swanna-parven voi nähdä lentävän taivaalla auringon noustessa. Parven keskimmäinen Swanna on koko joukkion johtaja. Swannat hyökkäävät tunkeilijoiden kimppuun tökkimällä tätä rajusti nokallaan."

Kehitys:
Ducklett -> lvl. 35 -> Swanna

Avri: Ilmeisen suosittu pokémon tämä Swanna, mutta itse en ole sille oikein lämmennyt. Tai se on taas näitä ihan mukavan näköisiä ilmestyksiä, mutta ei sellainen, jota näkisin käyttäväni missään varsinaisessa tiimissäni.

Vanillite - Vanillish - Vanilluxe
Jätskipokémonit tulevat! Herttaiset töttöröt kuuluvat jäätyyppiin, kuten olettaa voikin :-). Ihana idea yhdistää jäätelötöttöröt ja lumisateen keskenään.
Vanilluxellakin on varsin tasaiset statsit, joista ei oikein keksi mitään erityistä eriteltävää. Se ei ole missään erityisen hyvä, mutta ei myöskään miltään osa-alueelta huonokaan. Spesiaalihyökkäys on nyt kumminkin tämän pokémonin vahvinta alaa, mitä tukee sen oppimat useat spesiaali-iskut.

Pokédex:
"Vanilliten kerrotaan syntyneen, kun jääpuikko kylpi kepeässä aamuauringossa. Vanilliten hengitys on hyytävän kylmää, - 50 °C-astetta kylmää. Vanillite aiheuttavat lumisadetta lähiseuduille, jossa se on liikkunut. Pokémon nukkukin lumeen hautautuneena.
"Vanillish luo jääpaloja, joiden taakse se kätkeytyy vihollisia pakoon."
"Jos Vanilluxen kummatkin päät suutahtavat yhtä aikaa, se luo ilmoile valtavan lumimyrksyn. Vanilluxet peittävät sitä ympäröivät alueet raskaaseen lumeen."

Kehitys:
Vanillite -> lvl. 35 - > Vanillish -> lvl. 47 -> Vanilluxe

Avri: Oi, jätskipokémon! Tosi herttainen, tosin jätskipokésta olisi saanut ehkä vielä kivemmankin näköisen, edes jotain pientä väriä olisi voinut lisätä.

Deerling - Sawsbuck
Ainutlaatuisen tyyppiyhdistelmän, Normaali/ruoho, yhdistelmän omistava Deerling ja Sawsbuck ovat peuroihin ja vuodenaikojen vaihteluun perustuvia pokémoneja.
Sawsbuckilla on hyvä fyysinen hyökkäystaito ja nopeus. Muuten tämä peura onkin varsin keskiluokkaa oleva pokémon.

Pokédex:
"Deerlingin turkki muuttuu vuodenaikojen kasvillisuuden värityksen mukaan. Se piiloutuukin hyvin maastoonsa. Deerlingin turkin muutos on merkki vuodenaikojen vaihtumisesta."
"Sawsbuckin elinympäristö vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Sen turkki ja sarvet muuttuvat vuodenaikojen myötä. Sawsbuck, jonka sarvista löytyvät suurimmat ja hienoimmat kukat, johtaa laumaa."

Kehitys:
Deerling -> lvl. 34 -> Sawsbuck

Avri: Vuodenaikapokémon, wihii! Sawsbuck on todella komea, mutta valitettavasti ei oikein meitsin tyylinen kumminkaan. Mutta hieno keksintö silti!

Emolga
Pikachu, Plusle ja Minun, Pachirisu... Unovan Emolga jatkaa Pokémonin söpöä sähköjyrsijä-linjaa. Emonga ja Pachirisu etenkin muistuttavat hyvinkin paljon toisiaan, mikä johtuukin siitä, että kummatkin ovat oravapokémoneja ja näin sukulaissieluja. Pachirisu tavallinen orava ja Emolga taas liito-orava.
Kuten sähköjyrsijät tähänkin mennessä, Emolga on nopea vipeltäjä. Muuten se onkin varsin keskinkertainen kyvyiltään.

Pokédex:
"Emolga elää korkealla puissa. Sen poskipussit tuottavat sähköä, joka purkautuu sen viitasta Emolgan liidellessä puusta toiseen."

Avri: Pachirisu oli hirmu suloinen, niin on myös Emolga :3.

Karrablast - Escavalier
Koppakuoriaispokémon Karrablast kuuluu ötökkätyypin edustajiin ja kehittyessään Escavalieriksi, se saa toiseksi tyypikseen vielä teräksen.
Escavalierilla on korkea fyysinen hyökkäys, hyvät puolustusstatsit, mutta surkea nopeus (kuinkakohan monta kertaa olen kirjoittanut näin tämän postauksen aikana? tuntuu siltä että tämä generaatio on täynnä hitaita fyysisesti vahvoja köntyksiä). Näin äkkisältään uskon, että Shubarugo tulee olemaan varsin käytetty pokémon kilpailullisessa pelaamisessa, juuri hyvän tyypityksen ja loistavan statsijakaumansa takia.

Pokédex:
"Karrablast erittää happoja suustaan vaaraan joutuessaan. Se etsii Shelmetejä, koska lajin kehitys vaatiikin Shelmetin läsnäolon."
"Escavalier kehittyi löytäessään Shelmetin haarniskan. Teräshaarniska suojaa sen koko kehoa."

Kehitys:
Karrablast -> vaihtokauppa Shelmetiin -> Escavalier

Avri: Yllätyin tämän tyypityksestä! Ja tykkään tämän ideasta tosi paljon, aivan ihana haarniskoituminen. Mutta muuten kyseinen pokémon ei ole oikein meikän tyylinen. Komea on, mutta ei ensisijaisesti ehkä mun käytössä.

Foongus - Amoonguss
Foongus ja Amoonguss ovat ruoho- ja myrkkypokémoneja, jotka yllätysyllätys ovat Unovan sienipokémoneja. Foongus ja Amoonguss omaavat samoja piirteitä edellisten sienipokémonien kanssa, myös nämä oppivat suositun Spore-liikkeen ja omistavat Effect Spore-abilityn. Sienten lisäksi näistä pokémoniesta voi nähdä Poképallon kuosia.
Amoongussilla on hyvä HP ja kohtalaiset hyökkäyskyvyt. Nopeudella ei tätä pokémonia ole kuitenkaan siunattu.

Pokédex:
"Foongus härnää muita Poképalloa muistuttavalla ulkonäöllään ja sylkee myrkyllisiä itiöitä. Kukaan ei osaa täysin sanoa, miksi Tamagetake muistuttaa niin paljon Poképalloa."
"Amoonguss yrittää houkutella saaliitaan Poképallo-kuvioinnillaan, mutta harvoin onnistuu houkutuksessaan."

Kehitys:
Foongus -> lvl. 39 -> Amoonguss

Avri: Olen jo kauan odottanut uutta sienipokémonia Parasin ja Parasectin kaveriksi (Shroomish & Breloom ei kelpaa..) ja vihdoin ne tulivat. Oi oi, just veikeä design! Näistä tykkään!
 
Frillish - Jellicent
Ainutlaatuisesti vesi- ja kummitustyyppiä yhdistelvä Frillish ja Jellicent ovat kerrassaan erikoiset ilmestykset. Kenhoroun lisäksi nämä ovat ainoita 5. generaation pokéja, joilta löytyy näitä sukupuolieroavaisuuksia, ja näillä ne ovat aika huomattavia. Naaraspuolinen Frillish ja Jellicent ovat vaaleanpunaisia prinsessoja, kun taas uros on sininen uljas prinssi. Löytyy näiden ulkonäössä myös muita pikkueroja, mutta väri nyt huomattavimpana.

Jellicentillä on korkea HP ja spesiaalipuolustuskyky, eikä se muiltakaan statseiltaan huono ole.

Pokédex:
"Frillish lamaannuttaa vastustajansa myrkyllään. Saaliinsa se raahaa asuinpesälleen, joka saattaa sijaita jopa 8000 metrin syvyydessä meressä."
"Jellicent liikuu eteenpäin puhaltamalla tarmokkaasti vettä ulos kehostaan, johon sitä on imeytynyt. Sen lempiruokaa on elämän energia."

Kehitys:
Frillish -> lvl. 40 -> Jellicent

Avri: Mielenkiintoista! Tässä mielipiteeni vielä joulukuussa: "Ihan saatanan ruma pokémon, ihan joka tavalla katseltuna. Vähän niinku rumista rumin versiointi Drifblimistä :-D." Mutta nyt... minähän pidän tästä? Tää on tosi upea?! What, mitä tapahtuu! Tämän meikä haluaa!

Alomomola
Alamomola on vesityypin pokémon, joka muistuttaa ulkonäöltään hämmästyttävän paljon Luvdiscia.
Alamomolalla on huikean korkea HP. Muilta osin Alamomola on enemmän tai vähemmän keskinkertainen.

Pokédex:
"Alamomolat viettävät aikaa vain kellumalla vesistöissä. Niillä on kykyjä parantaa muita pokémoneja ja jos ne löytävät loukkaantuneita pokémoneja mereltä, Alamomola parantaa ja kuljettaa ne takaisin rantaan."

Avri: Luvdisc kakkonen. Todella tylsä ilmestys meikän mielestä.

Joltik - Galvantula
Joltik, pienin toistaiseksi olemassa oleva pokémon ja sen kehitysmuoto Galvantula. Nämä hämähäkkipokémonit yhdistävät tyypityksessään ötökän ja sähkön.
Galvantula on nopea ja sillä on hyvä spesiaalihyökkäys.

Pokédex:
"Joltikeja asuu suurissa kaupungeissa, jossa ne ovat oppineet imemään sähköenergiaan tavallisista pistorasioista. Lisäksi Joltik saattaa kiivetä ison pokémonin selkään ja imeä tästä staattista sähköä sähkövarastoihinsa."
"Galvantula nappaa saaliinsa itsekudottuun verkkoon, joka on sähkövarauksella varustettu. Hitaasti se lisää sähkövarausta verkossa, mikä lopulta halvaannuttaa saaliin."

Kehitys:
Joltik -> lvl. 36 -> Galvantula

Avri: Jälleen yksi ihana ötökkä! Hassua, kun tykkään kovasti näistä hämähäkkipokéista, vaikka aidot hämikset eivät oikein miellytä. Joltik on vielä söpön pieni, 10 senttiä! Taitaa tulla myös tiimiini, sen verran suloinen ilmestys.

Ferroseed - Ferrothorn
Tässä on taas ainutlaatuisen tyyppiyhdistelmä, nimittäin ruoho- ja terästyypin Ferroseed ja Ferrothorn, jotka muistuttavat vähän sotanuijaa ja orjantappurapensasta ruohotyyppinsä ja piikkiensä takia.
Ferrothornilla on molemmat puolustukset erittäin korkeita, mitä vielä vahvistaa sen terästyypin tuomat vastustus monia tyyppejä vastaan. Lisäksi Ferrothornin fyysinen hyökkäys ei ole laisinkaan huonoimmasta päästä. Nopeutta ei tällä pokémonilla ole kumminkaan nimeksikään.

Pokédex:
"Ferroseed iskee piikkinsä kallion seinämiin ja imee kivestä mineraaleja ravinnoksi. Kun Ferroseed aistii vaaran, se syöksee piikkejä joka suuntaan ja pyörii pakoon."
"Ferrothorn tarrautuu kiinni luolan kattoon ja odottelee mahdollisen saaliin tuloa. Sitten se iskee alapuolella kulkevaa pahaa-aavistamatona saalistaan piikkiraajoillaan."

Kehitys:
Ferroseed -> lvl. 40 -> Ferrothorn

Avri: Ensimmäinen ajatukseni tästä: "Ai saatana, tää näyttää ilkeältä!". En olisi ihan heti arvannut ruohotyypin edustajaksi, jännittävää! Tää on niin pahis, että pakko tykätä.

Klink - Klang - Klinklang
Klink, Klang ja Klinklang ovat terästyyppiä, d'oh, mitä muuta voi rataspokémonilta odottaakaan?
Klinklangilla on hyvä fyysinen hyökkäys ja puolustus, myös sen nopeus on ihan kohtalainen.

Pokédex: 
"Klink syntyi, kun kaksi ratasta liittyi yhdeksi. Se tuottaa elämiseensä tarvitsevan energian pyörittämällä ratasmuodostelmaansa."
"Klang sinkoaa pieni rattaita aseenaan, kun se pyörittää rattaitaan suurella nopeudella. Mutta voi olla Klangille hyvinkin vaarallista, jos singotut pienet rattaat eivät palaa takaisin sen kehoon hyökkäyksen jälkeen."
"Klinklang lataa itsensä täyteen energiaa pyörittämällä ratasta, josta löytyy punainen ydin keskeltä."

Kehitys:
Klink -> lvl. 38 -> Klang -> lvl. 49 -> Klinklang

Avri: Unova goes Magnemite. Oikein veikeä ja suloinen tapaus.

Shibishirasu - Shibibiru - Shibirudon
Shibishirasu, Shibibiru ja Shibirudon ovat sähköpokémoneja, jotka lienevät sukua sähköankeriaalle ja myös nahkiaiselle (Shibibirun suu nyt ainakin antaa viitteitä siitä). YÄK! Siis nahkiaiselle, näen niistä pahoja unia.
Shibirudonilta löytyy korkeat hyökkäysvoimat, niin fyysiseltä kuin spesiaalilta puolelta. Myös puolustuksellisesti ja HP:n voimin tämä laji on varsin kelvollinen.

Pokédex:
"Shibishirasu elää ryhmissä. Sen kehosta löytyy elin, joka tuottaa sähkövarausta aina kun Shibishirasu on vaarassa."
"Tarmokkaalla Shibibirulla on loistava ruokahalu. Kun se havaitsee saaliin, se syöksyy sitä kohti ja halvaannuttaa sen sähkölatauksellaan, ennen kuin se pääsee itse asiaan - ruokailuun."
"Shibirudon iskee imukuppisuullaan saaliinsa kimppuun ja upotettuaan hampaansa saaliin nahkaan, se täräyttää sähköjännitteen kulkemaan saaliinsa kehon läpi."

Kehitys:
Shibishirasu -> lvl. 39 -> Shibibiru -> Thunderstone -> Shibirudon

Avri: Olen pettynyt, ettei tämä ole sähkö-tyypin lisäksi myös vesi-tyyppiä. Siinä tapauksessa tämä olisi saanut olla meikän vesipokéna Unovassa. Mutta anyway, aivan ihana ja hirmuinen. Vaikka nahkiaiset ja niiden suut ovat I-L-J-E-T-T-Ä-V-I-Ä!!!

Riguree - Oobemu
Tässäpä varsin mystinen psyykkisen tyypin edustaja. Koitin pohtia ties kuinka ja kauan, että mikä tämä otus oikein on ja mihin sen ulkonäkö oikeastaan pohjaa, enkä koskaan keksinyt mitään. Lopulta päädyin turvautumaan ihanaan Bulbapediaan, jossa selitettiin varsin mielenkiintoisia seikkoja siitä, mistä tämän pokémonin design voi olla peräisin. Näin lyhyesti todetaan, että tämä on ufoihin perustuva mönkijä :-). Lisäksi tällainen omahuomio; onkohan kyseessä sattuma, vai viittaakohan lajin kehitystasokin alieneihin sun muihin, sillä "42"han on elämän tarkoituksen luku hurjan kuuluisassa Linnunradan käsikirja liftareille-kirjassa. Jaa, jaa...
Oobemulla on korkea spesiaalihyökkäys- ja puolustus. Kuten useat pokémonit tässä generaatiossa, myös Oobemu on varsin hidas köntys.

Pokédex:
"Riguree onnistuu aiheuttamaan päänsärkyä ympärillä oleville ihmisille ja pokémoneille, ja sillä on kyky muokata muiden muistoja. Riguree löydettiin kuin tyhjästä 50 vuotta sitten kulkemassa erään aavikon poikki. Sen koommin sitä ei ollakaan tavattu."
"Oobemun psyykkiset kyvyt ovat niin vahvat, että se pystyy manipuloimaan vastustajansa aivoja, poistamalla ja muokkaamalla muistoja."

Kehitys:
Riguree -> lvl. 42 -> Oobemu

Avri: Sarjassamme niitä pokémoneja, jotka mystisellä ulkonäöllään onnistuvat viehättämään Avria!

Hitomoshi - Ranpuraa - Shandera
Kynttilä- ja öljylamppupokémonit Hitomoshi, Ranpura ja Shandera ovat ainutlaatuinen yhdistelmä kummitus- sekä tulityyppiä. Nämä virvatulenkaltaiset pokémonit ovat kummitustyyppien tapaan erittäin kammottavia ilmestyksiä.
Shanderalla on kaikkista korkein spesiaalihyökkäys kaikista ei-legendaarista kummituspokémoneista ja lisäksi sillä on ihan kelvolliset puolustusstatsitkin.

Pokédex:
"Hitomoshin kynttilän liekissä palaa elämän voima, jonka se on imenyt muilta ihmisiltä ja pokémoneilta. Hitomoshit opastavat usein muita, mutta todellisuudessa ne tekevät sitä imeäkseen elämän energiaa pahaa-aavistamattomilta kulkijoilta."
"Ranpuraa on pelätty ja erittäin pahaenteinen pokémon. Se ilmestyy kuolevan luokse ja odottaa tämän kuolemaa, jotta se voi napata liekkeihinsä kuolleen sielun juuri, kun sielu on jättänyt ruumiillisen vaelluksensa. Ranpuraa harhaileekin kaupungeissa etsimässä kuolevia sieluja."
"Kuka tahansa voi hypnotisoitua katselemalla Shanderan liekkien väpätystä. Sitten Shandera imee uhrinsa sielun niin, että vain tyhjä, sieluton kuori jää jäljelle. Shandera polttaa sielun, jonka se imee ulos uhristaan."

Kehitys:
Hitomoshi -> lvl. 41 -> Ranpuraa -> Dusk Stone -> Shandera

Avri: OI OI! Tämä on suosikkini, ihan kiistatta söpöin ja parhain 5. generaation pokémoneista! Heti ensisilmäyksestä asti tykästyin tähän suloiseen, mutta julmaan kummituskynttelikköön. Ehdottomasti meikän tiimissä! Shandera <3.

Kibago - Onondo - Ononokus
Ensimmäinen lohikäärmetyypin edustaja on Kibago muotoineen, jotka ovat syöksyhammaspokémoneja ja perustuvat sen enempää erittelemättä dinosauruksiin.
Ononokusilta löytyy fyysistä voimaa kuin muille jakaa, itse asiassa sen fyysinen hyökkäysvoima on ei-legendaarisista lohikäärmetyypeistä suurin. Pokémon on myös kohtuu nopea, muiden statsien olevan ihan kohtalaisella tasolla.

Pokédex:
"Kibago murskaa ruokansa syöksyhampaillaan. Jos sen syöksyhammas katkeaa, tilalle kasvaa samantien uusi ja yhtä vahva hammas kuin edellinenkin oli. Kibago merkitsee reviirinsä viiltämällä puiden lehtiin viiltoja syöksyhampaillaan."
"Onondo on erittäin reviiritietoinen pokémon, jolla on väkivaltainen luonne. Kahden Onondon välinen ottelu äityykin usein erittäin rajuksi taistoksi. Onondon syöksyhampaat ovat niin vahvat, että se voi murskata niillä suuria irtolohkareita."
"Vankka panssari suojaa Ononokusin koko kehoa. Pokémonin syöksyhampaat ovat niin kehittyneet, että ne eivät hajoa edes teräksestä. Ononokusin syöksyhampaisiin on myös kehittynyt vakuuttavat terät."

Kehitys:
Kibago -> lvl. 38 -> Onondo -> lvl. 48 -> Ononokus

Avri: Tästä on vähän paha sanoa. Jotenkin tämän evoluutiokaaren design ei miellytä silmääni juuri yhtään, mutta ei tämä nyt huono tai rumakaan ole. Onondo vaan on outo, tosi kummat värit.

Kumasyun - Tsunbear
Jääkarhupokémonit Kumasyun ja Tsunbear ovat surkeallakin logiikalla pääteltynä jäätyypin edustajia.
Tsunbear on hyvä fyysisissä hyökkäyksissä ja siltä löytyy myös mukavasti HP:ta.

Pokédex:
"Kumasyun nenä vuotaa jatkuvasti. Se itse asiassa hyökkääkin vetämällä jäistä limaa takaisin nenäänsä, koska lima on sen voimien lähde. Jos Kumasyun on oikein heikossa kunnossa, sen nenästä valuva lima muuttuu vetisemmäksi ja sen jäähyökkäykset heikkenevät."
"Tsunbear asuu pohjoisen kylmillä seuduilla ja se on loistava uimari, joka etsii saaliita vesistöistä. Tsunbear voi halutessaan hengittää ulos jäätä, josta se voi muodostaa itselleen jäähampaita ja muita aseita, joilla hyökätä vastustajansa kimppuun."

Kehitys:
Kumasyun -> lvl. 37 -> Tsunbear

Avri: Jääkarhupokémon on varmaan sellainen, mitä monet ovat odottaneet kovasti tältä generaatiolta. Ihan hyvältähän nämä nallukat näyttävät. Kumasyun vaikuttaa ihan yhtä reppanalta kehitysmuotonsa vieressä kuin Teddiursa Ursaringin kanssa.

Furiijo
Lumihiutaleetkin voi aika loogisesti päätellä kuuluvan jäätyyppiin, niin kuuluu myös tämä jäähiutalepokémon Furiijo.
Furiijolla on erittäin korkea speisaalipuolustus, hyvä nopeus sekä spesiaalihyökkäys. Valitettavasti Furiijon fyysinen puolustus on kumminkin aivan kammottavan huono, joten jos tätä pokémonia käytät, kannattaa varoa fyysisiä hyökkääjiä.

Pokédex:
"Furiijo syntyi lumipilven sisässä ja satoi sitten lumen mukana maahan. Se kaappaa saaliinsa luomalla pitkiä jääkristalliketjuja, jonka sisään saalis sitten jää ansaan."

Avri: Tämä on vähän komee! Tosi jänskä ja just sellainen outo poké, mikä iskee meitsiin. Vähän Glaliemainen, mikä on hyvä asia, Glalie on kiva.

Chobomaki - Agirudaa
Chobomaki ja Agirudaa ovat erikoinen ötökkätyypin parivaljakko. Kai muistatte aiemmin mainitut Kaburumon ja sen kehitysmuodon? Kaburumohan ryövää kehityäkseen Chobomakin haarniskan itselleen, ja samalla kun Chobomaki menettää suojaavan haarniskansa, se kehittyy ninjaksi - Agirudaaksi.
Agirudaa on äärimmäisen nopea menetettyään painavan haarniskan muodonmuutoksessa Kaburumolle. Sen puolustus on tosin laskenut kehityksessä samasta syystä.

Pokédex:
"Chobomaki sulkeutuu haarniskansa sisään, jos joku hyökkää sen kimppuun. Haarniskansa pienistä aukoista se sylkee myrkkyä aseenaan. Chobomaki kehittyy, kun se joutuu sähköisesti tekemisiin Kaburumon kanssa. Syytä kehitykseen ei tunneta."
"Agirudaasta on tullut nopea, kun se kehityksessään menetti painavan haarniskansa. Sen liikeradat ja hyökkäykset muistuttavat aivan ninjojen hyökkäystyyliä.

Kehitys:
Chobomaki -> vaihtokauppa Kaburumon kanssa -> Agirudaa

Avri: Jos jotkut edelliset pokét ovat näyttäneet kuin Super Mariosta varastetuilta, niin tästä tulee tosi Spyromainen fiilis.

Maggyo
Maggyo on maa/sähkötyyppiä, ja on kampelaan perustuva pokémon. Ja taas 5. generaatio esittelee tällaisen ainutlaatuisen tyyppikombinaation, jota ei ennen olekaan nähty.
Maggyolla on hyvä HP ja spesiaalipuolustus. Muilta osin Maggyo on varsin perustasoa, joskin tämä kampela liikuu kehnosti.

Pokédex:
"Maggyo kaivautuu rantahietikkoon makaamaan ja odottamaan saalistaan. Kun saalis sitten astelee kohdalle, Maggyo halvaannuttaa saaliinsa sähkövoimillaan."

Avri: Öö... tosi ällö.

Mienfoo - Mienshao
Taistelutyyppiin kuuluvat Mienfoo ja Mienshao ovat näätäpokémoneja, joissa yhdistyy myös erilaiset perinteiset taistelutekniikat kuten kung-fu ja ruoskat.
Mienshaolla on korkea fyysinen hyökkäys ja nopeus. Myöskään pokémonin spesiaalihyökkäys ei ole lainkaan hassumpi, joten sitä voi myös käyttää hyvällä omatunnolla spesiaalisempana hyökkääjänä.

Pokédex:
"Mienfoo hyökkää hämmästyttävillä peräkkäisillä iskuilla. Kun se keskittää ajatuksiaan, sen hyökkäyksien nopeus ja tarkkuus paranevat."
"Mienshao ruoskii vihollistaan ruoskakäsillään. Se tyrmää vastustajansa kuin ruoskalla iskiessä."

Kehitys:
Mienfoo -> lvl. 50 -> Mienshao

Avri: Outo. Ensimmäinen ajatus tästä mörristä, ja tämä on mielestäni edelleen vähän kummajainen.

Druddigon
Lohikäärmetyyppiin kuuluva Druddigon on aika ilmiselvä lohikäärme. Hah.
Druddigonilla on hyvä fyysinen hyökkäys ja löytyy tältä otukselta myös puolustuskykyä, sekä fyysiseltä että spesiaalilta puolelta. Mutta tämä lohikäärme on hidas kuin etana. Unovahan on täynnä jotain ihme hitaita lössyköitä!

Pokédex:
"Druddigon saalistaa saalistaan kapeissa luolastoissa, joissa se raivaa tiensä kynsimällä kallion seinämät rikki. Druddigonin kasvojen iho on kovempaa kuin kivi. Se lämmittää kehoaan imemällä auringon lämpöä siipiensä kautta. Jos sen ruumiinlämpötila laskee, Druddigonista tulee liikuntakyvytön."

Avri: RUMA.

Golett - Golurk
Ja taas yksi ainutlaatuisen tyypityksen omaava pokémon, nimittäin Golett ja Golurk yhdistelevät mielenkiintoisesti maa- ja kummitustyyppiä. Mielenkiintoista kyllä, mutta Golurk osaa lentää ja oppii Fly:n HM:n!
Golurkilla on korkea fyysinen hyökkäys, muilta statseiltaan pokémon on kohtuullinen. Hiukan hidas tosin tämäkin köntys on :-).

Pokédex:
"Uskotaan, että Golett on luotu aavekaupungissa aavemaisella teknologialla. Sen sisässä hyrrää energia, joka pitää sen liikkeessä, mutta toistaiseksi Golettin energianlähde on ihmisille tuntematon."
"Golurk on luotu muinaisina aikoina suojeliaksi. Sen tehtävänä oli suojella kaupungin ihmisiä ja pokémoneja. Se lentelee suurilla nopeuksilla taivaalla."

Kehitys:
Gobitto -> lvl. 43 -> Golurk

Avri: Tästä tulee mieleen ihan Mega Man :-D. Ihan hyvin voisi olla joku robottipahis kyseisestä sarjasta. Ihan perus mukava.

Pawniard - Bisharp
Ritaripokémonit Pawniard ja Bisharp ovat pimeys- ja terästyypin pokémoneja, varmaan noin sadannen kerran täytyy huomauttaa, että kyseessä on taas aivan ainutlaatuinen tyyppiyhdistelmä.
Kirikizanilla on korkea fyysinen hyökkäys ja puolustus, mikä korostuu hyvin myös terästyypin tuomien tyyppivastustuksien kautta.

Pokédex:
"Pawniard asuu joukoissa, jotka ovat Bisharp johtamia. Se tottelee johtajan käskyjä uskollisesti. Pawniard tarrautuu viholliseensa kiinni ja upottaa terävät miekkakätensä sen nahkaan."
"Bisharp saartaa saaliinsa usean Pawniardin kanssa. Lauman johtajana Bisharp saa iskeä aina saaliiseen viimeisen iskun."

Kehitys:
Pawniard -> lvl. 52 -> Bisharp

Avri: Aika outo ilmestys. Kuuluu vähän niihin otuksiin, joista ei ole mitään varsinaista mielipidettä.

Bouffalant
Óle!! Bouffalant on normaalityyppinen biisoni tyylikkään afron kera. Katu-uskottavuutta, eikös juu?
Bouffalantilla on varsin korkea fyysinen hyökkäys, sekä kummatkin puolustusstatsit ja HP ovat hyvät.

Pokédex:
"Bouffalant ryntäilee harkitemattomasti antaen kaikelle mahdolliselle osansa sen hurjan voimakkaista pääpuskuista. Sanotaan, että Bouffalantin pääpuskujen voima vastaisi täydessä vauhdissa kulkevan junan voimaa. Bouffalantin afro imee siihen iskettyjen iskujen voimia itseensä ja suojaa näin pokémonia vahingoittumiselta."

Avri: Unovan Tauros! Bouffalant on ihan komea härkä, ei ainakaan kalpene Tauroksen rinnalla.

Rufflet - Braviary
Normaali- ja lentotyypin Rufflet ja Braviary ovat valkopäämerikotkapokémoneja. Tämän lajin voi pyydystää ainoastaan White-versiossa ja sitä tapaa vain uroksena (pikku Ruffletit ovat siis Ditto-hedelmöitettyjä, oi voi...).
Braviarylla on korkea fyysinen hyökkäys ja HP.

Pokédex:
"Rufflet haastaa umpimähkään muita otteluun kanssaan, jopa isoja ja vahvoja vastustajia. Sen voimat kasvavat, kun se saa taistella yhä enemmän ja enemmän."
"Braviary on ilmojen sankari, jonka rohkeudelle ei löydy veroista. Se on aina valmiina puolustamaan lajitovereitaan mahdollisesta vaarasta välittämättä. Lajitoverukset arvostavatkin Braviarya, joka on kokenut taisteluissa kovia. Braviary on niin voimakas, että se voi napata jopa auton kynsiinsä ja lennellä sen kanssa eteenpäin."

Kehitys:
Rufflet -> lvl. 54 -> Braviary

Avri: En ole lintujen ystävä varsinaisesti, mutta Rufflet on söppänä! Braviary on varmasti yksi komeimmista linnuista, etenkin jos tykkää noista lintupokéista :-).

Vullaby - Mandibuzz
Pimeys- ja lentotyypin Vullanby ja Mandibuzz ovat Black-version vasta pari edelliselle kaksikolle. Nämä korppikotkakondorit voi siis tavata vain naaraspuolisina Black-versiossa.
Mandibuzz on Braviarya selvästi enemmän puolustuskannalla oleva lintu, jonka kummatkin puolustusstatsit ja HP ovat hyviä.

Pokédex:
"Vullanby etsii raatojen luita ja pääkalloja pukeakseen ne suojavarustuksekseen. Se jahtaa mielellään heikompia pokémoneja."
"Mandibuzz on haaskalintu, joka lentelee etsimässä jo heikentynyttä saalista tai mahdollista raatoa ravinnokseen. Mandibuzzilla on tapana koristella ulkonäkönsä löytämillään luilla."

Kehitys:
Vullanby -> lvl. 54 -> Mandibuzz

Avri: Oi, korppikotka! Tämä poké on tosi onnistunut, etenkin eka muoto Vullanby on sympaattinen. Harmi ettei lintupokét ole oikein meikän juttu.

Heatmor
Tulityyppinen muurahaiskarhu Heatmor esittäytyy.
Heatmorin molemmat hyökkäysstatsit ovat varsin hyvät, joskin spesiaalipuoli luonnistuu tältä tulipokémonilta hiukan paremmin.

Pokédex:
"Heatmorin kieli on tulikuuma ja tulinen, jota se käyttää sulattaessaan saaliinsa, muurahaispokémon Durantin, kovan kuoren. Lopulta se imee Durantin sisuksen suihinsa hyvällä ruokahalulla."

Avri: Tämä kaveri on ruma ja julma! Heatmor saa kyllä kiittää Durantia olemassa olostaan, sillä yhdessä ne tekevät toisistaan paljon mielenkiintoisempia otuksia. Pakko tehdä double battle-tiimi, jossa otteluparina löytyy Heatmor ja Durant!

Durant
Durant on muurahainen, joka on tyypiltään ötökkä- ja terästyypin pokémon. Tyypitys on sääli Durantin kannalta, sillä se kärsii nelinkertaisesta heikkoudesta tulityyppistä luontaista vihollistaan Heatmoria kohtaan.
Durant on hyvät fyysiset statsit niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin saralla ja tämä muurahainen on myös nopea.

Pokédex:
"Monimutkaiset ja sokkelomaiset laajat tunnelit vuoristoissa ovat Durantin rakentamia. Durant asettuu vuoreen kaivamiinsa sokkelotunneleihin. Ne hyökkäävät laumoissa ja yrittävät suojautua teräshaarniskallaan Heatmoreja vastaan."

Avri: Ai kauhea, kun on häijyn näkyinen muurahainen! Rakastan tätä Heatmor ja Durant-parivaljakkoa, tosi hyvä veto tehdä näistä tällaiset luontaiset viholliset.

Deino - Zweilous - Hydreigon
Tämän generaation pseudolegendaariset lohikäärmeet näyttävät tällä erää tältä. Lohikäärme-tyypin lisäksi Deino, Zweilous ja Hydreigon ovat myös pimeystyypin edustajia, mikä tekee tästä aivan uuden tyyppiyhdistelmän.
Kuten pseudolegendaarisilla aina, myös Hydreigonilla on huikeat statsit. Sen kummatkin hyökkäysstatsit ovat korkeita, etenkin spesiaalihyökkäys. Eikä tämän lohikäärmeen nopeudessakaan ole valittamista.

Pokédex:
"Koska Deino on sokea, se tutkii ympäröivää aluettaan puremalla ja ryntäilemällä eteenpäin, mistä johtuen Deinon keho on aina mustelmilla. Deino puree kaikkea mahdollista ja syökin ihan mitä tahansa."
"Zweilousin kaksi päätä eivät tule keskenään hyvin toimeen. Saaliin syömisestäkin nämä kaksi päätä saavat kilpailun aikaiseksi ja tästä syystä syövät usein liikaa. Zweilous asuu kaupungeissa ja vaihtaa asuinaluettaan saaliiden loppuessa."
"Hydreigonin käsissä olevilla päillä ei ole aivoja. Tämä raakalaispokémon lentelee taivaalla kuuden siipensä voimin ja tarkkailee kaikkea liikkuvaa, jotka se automaattisesti arvioi viholliseksi joiden kimppuun hyökätä. Hydreigon aiheuttaakin suurta tuhoa."

Kehitys:
Deino -> lvl. 50 -> Zweilous -> lvl. 64 -> Hydreigon

Avri: Joka generaation pakollinen pseudolegendaarinen lohikäärme. Aika pelottavan näköinen ilmestys, ei todellakaan mikään halinallemainen kuten Dragonite. Ihan hyvännäköinen ilmestys, voisin kuvitella jopa käyttäväni tätä joskus!

Larvesta - Volcarona
Ja nyt pääsen tämän postauksen aikana viimeisen kerran toteamaan, että 5. generaatio tarjoaa jälleen täysin uuden tyyppiyhdistelmän, sillä Larvesta ja Volcarona ovat ötökkä- ja tulityyppiä. Vaikka nämä pokémonit perustuvatkin johonkin yöperhosötökkään, auringonpalvontaan ja Volcaronan siivet tiikerililjaan, niin meikästä Larvesta näyttää ihan maahan pudonneelta jätskitöttöröltä, jolle on kasvanut silmät, jalat, karvoja ja pari uloketta. Katsokaa nyt, tämä päihittää Vanillishinkin jäätelömäisyydessään!
Volcaronalla on erittäin korkea spesiaalihyökkäys, eikä sen spesiaalipuolustuksessa tai nopeudessakaan ole mitään hävettävää.

Pokédex:
"Ihmiset uskovat, että Larvesta syntyi auringosta. Se asuu tulivuorien juurilla ja hätyyttelee viholliset tiehensä syöksemällä tulta viidestä sarvestaan. Kun Larvesta kehittyy, sen koko keho leimahtaa liekkeihin."
"Jos Volcarona joutuu taisteluun, se räpyttelee kuudesta siivistään tulihilsettä maahan ja luo ympärilleen tulimeren. Sanotaan, että Volcaronan tuli voi korvata auringonvalon siellä, missä tulivuoren tuhka on peittänyt maan."

Kehitys:
Larvesta -> lvl. 59 ->Volcarona

Avri: Hui kauhea, tämä näyttää tosi häijyltä ötökältä. Vähän turhankin brutaalin näköinen meitsin makuun, mutta voisihan tätäkin joskus kokeilla.

------------

Palautetta ja lukijoiden mietteitä uusista pokémoneista otetaan mieluusti vastaan :-). Mitä teidän tiiminne tulevat pitämään sisällään ja miksi?
Legendaariset saavat oman postauksensa ja tätä postausta tullaan vielä päivittelemään, ainakin enkkunimien osalta.





Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

4 kommenttia:

  1. Aianto oli tuosta listasta minulle vielä täysin tuntematon, en ole tuohon listapäähän vielä niin paljoa tutustunut...Osittain olen sitä mieltä tästä sukupolvesta, että osa on oikein upeita, mutta useimman kohdassa mietin, mitä ihmettä siellä studiolla on vedelty, kun on tuollaisia...mölliäisiä kehdattu julkaista.

    Olen sitä porukkaa, joiden mielestä on typerää, jos jollain pokémonilla on vaatteet/vaatteita käytössä. Lisäksi jotkut muutamat poksut olisivat olleet hienompia erilaisissa väreissä, esim. Kibagon seuraavat kehitysmuodot. Jotkut ovat myös vain yksinkertaisesti rumia, esim, juuri tämä Maggyo. Ei, ei vain mene millään läpi. Olisi ehkä ollut siedettävämpi paremman värisenä, mutta...*facepalm*

    Starttereiden välillä en ole vielä ihan varma, kumman ottaisin tuli- ja vesityypin väliltä. Olen suurimmaksi osaksi ollut tulistarttereiden suurin ystävä (Charmander ja Cyndaquil ♥), vaikkakin kahden ensimmäisen sukupolven kaikki startterit ovat olleet ihania, mitä nyt hieman Chikoritaa välillä hieman karsastan. Juuri tuossa nyt tulityypissä minua harmittaa, että seuraavat kehitysmuodot ovat myös taistelutyyppiä, joka ei ole suosikkityyppiäni. Dun.

    Toisaalta aluksi karsastin Bidoofiakin, mutta Mystery Dungeon: Explorers of the Sky-pelin pelaamisen jälkeen Bidoof nousi arvoasteikolla hyvin korkealle. MD:t ruulz o/

    Oletko jo ennakkotilannut pelin? Itse olen, Blackin. Erufuun takia ♥

    VastaaPoista
  2. Kiitos nekokisu, vaikka kiitinkin kommentistasi jo mesessä :-)!

    Marle: Oo, kiva juttu jos opit edes Aiantosta jotain listaukseni kautta :-D! Itse opin ihan hirmusti uusista pokémoneista tuota tehdessä, nyt ne vihdoin tuntuvat ihan pokémoneilta, kun on niihin tutustunut!
    Mutta tosiaan, en minäkään oikeen noista kaikista perusta. Juuri Kibago muotoineen saisi olla vähän eri väreissä (etenkin Onondo), kuten juuri sanoitkin. Omat inhokkini tästä generaatiosta ovat varmaankin Reuniclus muotoineen (se White-version solupoké), Maggyo ja Kuitaran. No oikeastaan ei nuokaan solupokéa lukuun ottamatta ehkä niin kammottavia ole... Itse otan ehdottomasti Tsutajan, musta se on jotenki tosi söpönen! Tepig on kyllä kanssa tosi lutuinen, mutta fighting-tyyppi kyllä mättää sillä ja pahasti.

    Oo, voisinkin ehkä kirjoitella Mystery Dungeoneista jokusen sanan... kiitos ideasta :-D! Se Bidoof-tehtävä siinä on niin söppänä ♥.

    Itse en ole ennakkotilannut, mutta meinasin lintsata koulusta tuolloin perjantaina ja hakea Whiteni heti kaupasta :-D!
    Kiiiiitos pitkästä kommentista ♥

    VastaaPoista
  3. Mukavaa, että blogi on jälleen toiminnassa :) Oletkin jaksanut panostaa tähän merkintään paljon, melkoinen massiivipostaus! Täyttä asiaa kuitenkin ja sitä oli mielenkiintoista lukea!

    Japsinimet tuntuivat aluksi hassuilta, koska olen jo niin tottunut enkkunimiin, etten japsinimiä juuri muistanutkaan. Kaikki viidennen sukupolven Pokémonit ovat mieleeni (kuten kaikki Pokémonit yleensäkin), mutta niitä tosilemppareitakin kyllä löytyy. Esimerkiksi tuleva Blackin tiimini (Emboar, Unfezant, Swoobat, Gothitelle, Alomomola ja Krookodile) ovat kaikki listalla hieman ylempänä kuin muut. Uusimmat lempparilisäykset ovat Munna (+Musharna) sekä yllättäen Agirudaa/Accelgor, joka kaikessa outoudessaan on ihan loistava! Tulen niin käyttämään sitä jossakin pelini tiimissä.

    Toivottavasti saan oman pelini ostettua heti julkaisuviikonloppuna, mutta tuo armeija (ja kiinnioloviikonloput) saattavat vähän vaikeuttaa asiaa. Mutta enköhän mä jossakin vaiheessa pääse uppoutumaan Unovan maailmaan edes hetkeksi, vaikkakin vähän myöhemmin kuin muut :)

    Jihuu, lisää blogijuttuja! Ehkäpä jotain mielipidettä BW-animesta?

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!