Pokémon Best Wishes-animemaratoni: Zekromin varjon alla!

Haluan pysyä aikani mukana, aloitan perinteisen animemaratonin rinnalle myös uutta 5. generaation Best Wishes-kautta käsittelevän maratonin. Jo aloitettu animemaratoni jatkuu kuitenkin taas joskus, kun on aikaa keskittyä blogiin taas paremmin.

Best Wishes-maratoni:

In The Shadow of Zekrom! 
suom. Zekromin varjon alla!
Koska kyseessä on kauden eka jakso, niin selostan tämän jakson tapahtumat aika tarkastikin. Beware.
Jakso ja Best Wishes-kausi alkaa sankarimme Ashin huoneesta, Pallet Townista Kantosta. Ash on uuden kauden myötä muuttunut aika melkoisesti, kun Pokémonin piirrosjälki on siirtynyt tyylissä eteenpäin.

Ash, hänen äitinsä Delia ja Professori Oak ovat lähdössä matkalle Unova-alueelle. Unova sijaitsee kaukana meille tutuista Kantosta, Johtosta, Hoennista ja Sinnohista. Eli alue on täynnä uusia pokémoneja, mikä tietysti innostaa Ashia kovasti. Aika tyylikäs tuo Oakin asuvalinta, haha :-D.

Samalla kun Ash ja kumppanukset valmistautuvat matkaamaan Unova-alueelle, näemme hiukan muuttuneen Rakettiryhmätrion ryhmän uudessa päämajassa. Viimeistään tässä kohdassa jaksoa on helppo huomata, ettei Best Wishes-kausi jatka täysin samalla totutulla linjalla, mitä Pokémon-animessa on totuttu. Jessien ja Jamesin asut ovat vaihtuneet mustiin, ja tyyli jolla he vastaanottavat tehtävää Giovannilta on selkeästi vakavampisävyinen kuin ennen. Myös Rakettiryhmän logona tunnettu "R"-kirjain on uudestaan tyylitelty tälle kaudelle. Giovanni antaakin ryhmälle uuden tehtävän: Jessien, Jamesin ja Meowthin tehtävänä on matkata myös Unovaan, tavoitteena laajentaa Rakettiryhmän valtaa.

Ash ja Pikachu, Delia ja Oak saapuvat vesitasolla Unovaan. Ensimmäinen Unovan pokémon, jonka Ash ja Pikachu näkevät, on Alomomola. Alomomolaa ei kuitenkaan kauaa jäädä ihmettelemään, sillä samalla lennolla Ashin kanssa matkannut Rakettiryhmä päättää käyttää tilaisuuden hyväksi ja he yrittävät kaapata Pikachun Ashilta. Siinä suhteessa ei Rakettiryhmä ole sitten muuttunut miksikään :-D. Mutta sitten mystinen tumma ukkospilvi saapuu satamalle ja pilaa Rakettiryhmän aikeet.
Ash ja Pikachu joutuvat tumman pilven salamoinnin kohteeksi, ja pilvestä sinkoutuukin raju salama Pikachua päin. Ukkonen kestää tovin aikaa ja kaiken härdellin lomasta Ash huomaa pilvien keskellä suuren tumman Pokémonin varjon. No se nyt ei liene kenellekään yllätys, että kyseessähän on tietty Zekrom.

Zekromin pilvi väistyy kumminkin pian ja kaikki palaa entiselleen, satama on taas rauhallinen, eikä Ash tai Pikachukaan sen kummemmin loukkaantuneet. Pikachun posket kylläkin kipunoivat epätavallisesti. Pian paikalle pelmahtaa Oakin tuttu, Unova alueen Pokémon-tutkimuksen johtajaprofessoreita, Professori Juniper.
Porukka lähtee Juniperin laboratorioon Nuvema Towniin, jonne Pikachu viedään myös tutkittavaksi.

Juniperin laboratoriossa Pikachusta ei löydy mitään vikaa. On muuten jännää, että Juniperillakin on ties kuinka monta nuorta tutkijamiestä siellä apunaan, kun vanha Oak kärvistelee Tracey kanssa kaksin kaikkien pokémonien kanssa omassa laboratoriossaan. Unovan hallitus on myöntänyt Kantoa paremmin rahoitusta Pokémon-tutkimukselle? :-D Juniperin tutkimuskohteena on muuten Pokémon-lajien alkuperä.

Juniperin laboratorioon saapuu myös uusi aloitteleva kouluttaja, nimeltään Trip, joka on Ashin kilpakumppani Unovassa. Vähän persoonattoman näköinen hahmo minusta. Jotenkin tosi lattean näköinen. Ash ja Trip eivät oikein tule toimeen: Trip suhtautuu selvästi hiukan pilkallisesti Ashiin, koska hän ei ole paikallinen eikä usko Ashin olevan samanlainen suurkaupunkien kasvatti kuin hän itse. Haha, maalaisvihaa pokémonissa!
No anyway, Juniper esittelee Tripille (Eikö tämä teistäkin ole tosi ärsyttävä nimi? Eihän tästä tule muuta mieleen kuin se pillimehu) ja Ashille Unovan kolme startteripokéa. Tepig, Oshawott ja Snivy. Ash innostuu starttereista kovasti ja on kyllä pakko sanoa, että itseäni ärsyttäisi Ashin käytös ihan hitosti myös, jos olisin Trip. Armoton pälätys ja ihmettely Antaisi nyt pojan valita pokémoninsa rauhassa, argh! Trip päätyy eleganttiin Snivyyn ja lähtee matkalleen uuden pokémoninsa kanssa. Oshawott sen sijaan kiintyy Ashiin.

Vaan eipä Ash tietenkään jätä Tripiä rauhaan, vaan syöksyy pojan perään. Trip näkee nyt myös ensi kertaa Pikachun ja on tietysti ihmeissään tästä, sillä Unovasta ei moista ole juuri nähty. Trip tuntuu olevan vähän turhankin ylpeä kotimaastaan, nationalismia huipussaan? Tripillä on myös kiva tapa valokuvata kokemuksiaan kamerallaan matkapäiväkirjaa varten, itsekin tekisin niin (ja teenkin, vaikken millään Pokémon-matkalla olekaan :-D). Ash ja Trip päätyvät sitten pokémonotteluun, jossa kohtaavat Ashin Pikachu ja Tripin Snivy.
Ottelun aikana käy kuitenkin hassusti, Pikachu ei pysty käyttämään sähköhyökkäyksiään ja tämä hämmentää Ashin täysin, kun Pikachu joutuu pärjäämään vain Quick Attackilla ja Iron Taililla. Tuossa sivussa onkin pikkuinen kuva, missä näkyy Pikachun Iron Tail ja Snivyn Leaf Tornado-isku. Kuvasta voi nähdä, miten iskujen erikoistehosteet ovat tällä uudella kaudella kehittyneet entistä... hmm, intensiivisemmän näköisiksi!
Ash ei kuitenkaan pääse hämmennyksestään yli ja häviää Tripille. Vähän keinotekoisen tuntuista nelinkertaiselta Pokéliigan osaanottajalta, mutta koitetaan olla välittämättä moisesta yksityiskohdasta :-D. Pikachu kiidätetäänkin takaisin sitten Juniperin tutkimuksiin, joissa selviää, että Pikachun sähkövaraus on ylilatautunut ukkosen jäljiltä. Mutta silloin tuo tumma (ja tulinen, haha mikä puujalka) ukkospilvi saapuu Ashin ja Pikachun luokse... Jakso päättyy Professori Juniperin huolestuneeseen kertomukseen Zekromista, ukkosen jumalasta, joka on Unovan ihmisten ja pokémonien suojelija.

Tämä oli niin tylsä jakso, ettei omille huomioille kauheasti jäänyt sijaa. No niinhän nämä ekat jaksot aina vähän tuppaavat olemaan.

Best Wishes-kautta tekstitetään myös suomipikan ja kumppaneiden kautta suomeksi! Olen suomiteksteillä katsonut vain muutaman jakson, joten en osaa sen paremmin tekstitysten laatua kommentoida. Tässä kuitenkin jotain huomioita:
+ Tyyli sopii Pokémoniin
+ Eläväiset ilmaisut ja rikas kielenkäyttö
+ Teknisesti laadukasta työtä, silmä lepää!
+/- Vanhoille iskuille on keksitty omia suomennoksia. Toisaalta ihan kiva, mutta joskus suomennokset vähän kökköjä.
- mm. Ashia kutsutaan Satoshiksi. Miksei hahmoista muka voida käyttää niiden länsimaisia nimiä, kun sellaisia täällä käytetään niistä muuten?
- Iskujen suomennos, mutta silti iskun nimi täytyy mainita englanniksi ruudussa. Ärsyttävän näköistä.
- Huono jakelu
Anyway, nostetaan hattua suomipikalle ja hänen porukoilleen!



Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

2 kommenttia:

  1. Millonkohan mahtaa animemaratoni jatkua tässä Black and White tuotantokaudessa?
    Näitä on todella mukava lukea. Selkeät ja mukavat sivut :)

    VastaaPoista
  2. Ääh, hyvä kysymys. Oli ehkä sikäli virhe aloittaa tätä BW-maratoni, koska minulla on kauhea työ jo tuon tavismaratonin kanssa :-D. Koetan kumminkin tsempata!
    Kiitos superisit mahtavasta kommentista! Kehut lämmittää mieltä aina :-).

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!