Pokémon-animemaratoni IX: Bulbasaur ja Pokémonien suojapaikka / Charmander - Petetty Pokémon / Squirtlejengi vauhdissa

Olen nähnyt nämä jaksot niin monesti, etten jaksa käydä näitä sen kummemmin läpi. Kuitenkin: tässä on jaksotrio, jotka ovat syöpyneet täysillä mieliin ja mielestäni nämä jaksot jos mitkä ovat legendoja.

Miettikää jos Ash ei olisi ikinä pyydystänytkään Indigo League-kaudella Bulbasauria, Charmanderia tai Squirtlea? Tuntuu yhtä minusta oudolta ajatukselta kuin jos Ashilla ei olisi Pikachua. Nuo kolme pokémonia kuuluvat ikuisesti Ashin tiimiin, yhtä vahvasti kuin Pikachu, vaikkeivat enää Pokémonissa esiinnykään.

Jakso nro 10: Bulbasaur ja Pokémonien suojapaikka


Porukka on eksyksissä, taas kerran. Levätessään metsän siimeksissä he näkevät Oddisihin juomassa lähteellä ja sekä Ash että myös Misty haluaisivat pyydystää sen. Mistylla on hieno perustelu, miksi hän olisi omiaan kaappaamaan sen: Oddish löytyi veden läheltä ja vesi on Mistyn erikoisalaa :-D! Juuri kun Oddish on niin heikossa hapessa, että Misty heittää sitä poképallolla, saapuu tämän jakson sankari - Bulbasaur. Bulbasaur puolustaa Oddishia ja Ash innostuu pokémonista heti: "Vaaau, uskomatonta! Ihan oikea Bulbasaur!". Ja totta kai Ash tahtoo napata myös pokémonin itselleen. Bulbasaur kumminkin karkaa Oddishin kera Ashilta ja kumppanuksilta heti miten, voitettuaan ensin Mistyn Starmien sekä Ashin Butterfreen.

Ash ei jää kuitenkaan itkemään menetetyn harvinaisen saaliin perään, vaan joukko jatkaa hapuillen matkaansa metsässä (Ash on varma, että paikka vielä kuhisee Bulbasaureja ja hän saa sellaisen joka tapauksessa itselleen). Kumppanukset ylittävät hataran näköistä riippusiltaa, joka romahtaa kesken kaiken heidän altaan!
Kammottavaa. Ash ja Misty pelastuvat kuin ihmeen kaupalla, mutta Brock putoaa alla virtaavaan jokeen. Nooh. Ash ja Misty jatkavatkin sitten kaksin matkaa ja yrittävät tietysti löytää Brockin. Matka ei vaan taitu niin simppelisti, nimittäin kummallisia onnettomuuksia ja sattumuksia tapahtuu heille: Misty putoaa kuoppaan ja pian he huomaavatkin kiikkuvansa verkon sisässä puunoskalla - joku on virittänyt ansoja. Bulbasaur käväisee kurkistamassa ansaan jääneita, mutta häipyy. Kiperä tilanne ei tosin Ashia tunnu kauheasti ahdistavan, vaan Brockin kohtalosta hän toteaa ihan superhauskasti: "Ehkä joki vei hänet tosi kaus, ihan mereen saakka ja merirosvot varmaan löysivät hänet ja nostivat hänet laivaansa. Yhdellä merirosvolla täytyy olla puujalka." Mikä saivartelija! Tohelo-Ash! No ihan merirosvoja emme jaksossa kohtaa, vaan Brock saapuu ja kertoo Melanie-nimisen tytön pelastaneen hänet. Melanie ylläpitää Pokémonhoitolaa metsässä, jonne haavoittuneet voivat tulla lepäämään - Bulbasaur on paikan vahti ja se suhtautuu hyvin kyynisesti Ashiin ja kumpaneihin. "Melanie myös asetti edellä mainitut ansat - ihan helvetin vaarallista touhua yhden hoitolan suojaamiseksi! Misty tietysti huomaa Brockin syvän ihastuksen Melaniehen: "Näyttää siltä, että Brock hoivaisi mielellään jotain muutakin." ja myöhemmin myös "Pussasitteko oikein lupauksen päälle? *Brock iskee Mistyä nyrkillä päähän* - Taidat ollakin tosi kunnolla pihkassa." Ihana, ihana Misty. Suomiääni sopii niin Mistyn ilmeisiin tässä jaksossa!

Porukka sitten viettää aikaa sairaiden pokémonien kanssa ja tietty Rakettiryhmä on päättänyt vohkia kaikki sairaat pokémonit hoitolasta. Säälittävää. Ei siitä sen tarkemmin, imuri kehiin ja pokémonit pölypussiin-taktiikka. Ash ja Bulbasaur tosin pamauttavat Rakettiryhmän taas taivaantuuliin, misson failed siis. Tämän myötä Bulba lämpenee Ashille ja tahtoo Ashin tiimiin. Bulbasaur on mukana porukassa.


Jakso nro 11: Charmander - petetty PokémonMatkalla Vermilionin Cityyn ja eksyksissä edelleen. Ash, Misty ja Brock löytävät ison kiven päältä piskuisen Charmanderin, joka vaikuttaa olevan aika huonossa kunnossa. Lapsena olin tosi Squirtle-uskovainen, joten teki suorastaan pahaa, kun Ash kertoo haltioissan: "Kun Professori Oak luovutti minulle ensimmäisen pokémoninini, toivoin niin että se olisi ollut Charmander."
Haha, voi että. Ash koittaa pariin otteeseen pyydystää liskoa, mutta Charmander ei tahdo jäädä kiinni. Lopulta Pikachu juttelee sille ja selittää hassusti elehtien muille, että Charmanderilla on jo itse asiassa kouluttaja, jota se odottaa kiven päällä. Ash, Misty ja Brock jättävät sen sitten rauhaan ja lähtevät etsimään reitti numero 24, jonka lähistöllä sijaitsee Pokémon Center.

Pokémon Center löytyy ja kaverukset viettävät iltaa. He sattuvat kuulemaan Damian-nimisen kouluttajan kerskuvan sillä, että hän jätti typerän ja heikon Charmanderinsa kiven päälle kököttämään. Huomatkaa muuten Damianin poké-kokoelma tuossa pöydällä. Jaksossa annetaan ymmärtää, että pallot sisältävät Damianin pokémoneja - ei taida tämän pojan kohdalla päteä 6 pokémonin-sääntö :-D. Damian on muutenkin ällö, vaikka lapsena minusta tosi coolin näköinen, tavallaan. Erityisesti Brock tulistuu Damianin kerskailusta ja käskee tätä hakemaan Charmanderin takaisin. Lopulta kumminkin Ash, Misty ja Brock lähtevät pelastamaan Charmanderia ulkosalta, jossa on alkanut rankkasade.

Charmander löytyy edelleen kiven päältä kököttämässä ja villit Spearowit hyökkäävät jopa sen kimppuun. Aika outoa? Tosin ehkä se liittyy mm. siihen ekassa jaksossa todettuun juttuun, että villit pokémonit ovat kateellisia kesyille pokémoneille.
Anyway, Charmanderin tila on kriittinen ja Ash sekä Brock tuovat sen PokéCenteriin Joyn hoiviin. Etenkin Brock ottaa Charmanderin parantumisen sydämen asiakseen Aluksi näyttää pahalta, mutta Charmander toipuu.

Seuraavana aamuna Charmander on lähtenyt pois etsimään Damiania ja joukko jatkaa hiukan allapäin matkaa, säälien Charmanderia. Rakettiryhmällä on hullun varma keino Pikachun vangitsemiseksi tälle jaksolle: "Tämä on niin jännittävää! Meillä on upouusi, ärstyn nopea superduper mikä lienee!" - nimittäin ansakuopan kaivuukone :-D. Ja Ash kumppaneineen tietysti kävelee suoraan ansakuoppaan. Mutta ta-daa! Charmander saapuu kumminkin yllättäen pelastamaan sankarimme Rakettiryhmältä! Damian sattuu huomaamaan, kuinka Charmander on kärventänyt Rakettiryhmän ja tulee uusiin aatoksiin: ehkä pikku sisuliskosta onkin johonkin. Ash kuitenkin kertoo Charmanderille totuuden Damianista ja Charmander päättää mieluummin lähteä kiltin kouluttajan matkaan. Ash on jo luovuttamassa Charmanderia Brockille, mutta Brock on sitä mieltä, että se kuuluu Ashille. Mitä? No, jos tämä jakso tehtäisin nykyään, niin kirjoittajat laittaisivat Charmanderin varmasti Brockille.


Näin Charmander liittyy Ashin joukkoon. Onneksi, hylätty pokémon on aina hiukan surullista ja käsittämätöntä... D:.

Jakso nro 12: Squirtle-jengi vauhdissa!Jakso-trion viimeinen osa. Ash on kovin ylpeänä ja prameana siitä, että on onnistunut saamaan tiimiinsä kaksi uutta pokémonia (niin olisin kyllä minäkin, Kanto startterit ♥). Matkalla kohti Vermilion Cityä ystävämme saapuvat animen ensimmäiseen "vain animekaupunkiin", jota ei löydy peleistä. Mielenkiintoista.
Tosin, alku ei vaikuta lupaavalta - Ash, Misty ja Brock putoavat yhtäkkiä jonkun virittämään aika huisin syvään ansakuoppaan, Rakettiryhmä jää selvästi kakkoseksi! Ehkä Jessien, Jamesin ja Meowthinkin pitäisi kokeilla hiukan astetta syvempiä kuoppia? Pikachu on muuten ihanan näköinen tässä kuvassa, katsokaa tuota nyt, mikä lutupallero, vaikka onkin tyrmättynä kuopan pohjalla:


Kuoppa paljastuu Squirtle-joukon virittämäksi ansaksi. Sankarimme eivät ole lainkaan mielissään tästä pienestä käytännön pilasta, mutta Squirtlet sen kun naureskelevat vain. Tulistunut Ash lähettää Pikachun joukkoa vastaan. Tappelu jää kesken, koska Squirtlet juoksevat lipettiin kuullessaan poliisin pillin soivan.
Vanha kunnon Jenny karauttaa paikalle ja taas Ash epäilee kyseessä olevan yksi ennen tapaamistaan Jennyistä. Kyseessä on kuitenkin Viridian Cityn Jennyn serkku. Huomatkaa, että Brock ei osoita innostusta tätä Jennyä kohtaa, vaikka näyttikin ihastumisen merkkejä edellisen jakson Joyta kohtaan! Jenny kertoo heille, että Squirtle-jengi koostuu hylätyistä Squirtle-ressukoista, jotka nyt aiheuttavat pilanteoillaan harmeja kaupungin asukkaille.

Toisaalla tapahtuu kummia. Rakettiryhmä pohtii uusia konsteja Pikachun nappaamiseksi ja maailman valloittamiseksi, nämä suunnitelmathan kulkevat RR:llä käsi kädessä, kuten tiedämme :-D. Tässä jaksossa Rakettiryhmällä on astetta merkittävämpi rooli parin edellisen pikavisiteerauksen jälkeen. Kesken Rakettiryhmän eväsretkeä Squirtle-jengi saapuu paikalle ja pöllii herkkuruoat, sekä sitovat Jessien, Jamesin ja Meowthin puuhun roikkumaan ja katselemaan, miten eväät menevät Squirtlejen suihin. James tuskastelee sitä, miten Squirtlet juovat kaikki heidän limunsa, suomiääni ihan sulattaa sydämen. Jotain on siis pahistemme keksittävä ja pian. Meowth alkaa uskotella ihmisennakkoluuloisille Squirtleille, että hän itse on Jessien ja Jamesin kouluttaja. Squirtlet uskovat Meowthia ja pienen tutustumisen jälkeen Meowth alkaa syöttää jengille "hauskaa pila-ideaa"...

... Nimittäin Meowth saa Squirtle-jengin kaappaamaan Ashin, Mistyn ja Brockin, sekä myös Pikachun. Pikachu loukkaantuu pahasti jouduttuaan jengin hyökkäyksen myötä veden varaan ja Goldeenin myrkkypistimen pistämäksi. Jengi vie vankinsa luolaan, jossa Meowth odottelee Jessietä ja Jamesia saapuvaksi paikalle. Pikachun tila huolettaa Ashia ja hän pyytää päästä hakemaan SuperRohtoa kaupungista Pikachulle. Squirtlet antavat Ashille aikaa puoleenpäivään, muutoin he värjäävät Mistyn hiukset violetiksi :-D. Maailman mahtavin uhkaus (japskiversiossa Squirtlet olivat julmempia ja uhkasivat tappaa Mistyn). Ash lähtee matkaan ja lupaa palata takaisin mahdollisimman pian, jotta Misty saa säilytettyä omat hiuksensa. Samalla Meowth tuskastelee, missä Jessie ja James viivyttelevät.


Kaupungissa Jessie ja James tuottavat harmia kaupassa. Heillä on ihan järeät aseetkin käytössä! Hauskaa, koska The Legend of Dratini-jaksohan bannattiin aseiden takia, mutta tässä jaksossa... krhm. No, parempi näin tietty. Rakettiryhmä tahtoo kaikki valoammukset kaupasta posauttaakseen Squirtlet taivaan tuuliin, sekä hammaslankaa :-D. Mikä tätä ryhmää oikein vaivaa, hahaha? Ash kumminkin saa SuperRohtonsa ja lähtee ankaralle paluumatkalle.

Ash epäilee jo palatessaan, että on myöhästynyt ja Mistyn tukka on kammottavan värinen. Squirtle-jengi on kumminkin petkuttaneet häntä, eivät ne oikeasti tyttöjen ulkonäköä pilaisi (herrasmiehiä). Pikachu saa SuperRohtonsa, mutta Rakettiryhmä päättää juuri sillä hetkellä saapua kostamaan Squirtleille eväsretkellä sattuneen nöyryytyksen. Valoammuksista on syntyt roppakaupalla pommeja, joita Jessie ja James heittelevät sankareidemme niskaan. Squirtle-jengin johtaja on jäädä pommituksen alle, mutta Ash syöksyy sen suojaksi. Tämä tietysti liikuttaa Squirtle-johtajan sydäntä kovasti. Squirtle hyökkää liikutuksen voimasta Rakettiryhmää vastaan ja ryhmä joutuu ampaisemaan matkoihinsa. Pommitus on kuitenkin laukaissut suuren tulipalon, jonka kumminkin Squirtlet sammuttavat yhteistuumin. Lopulta koko kaupunki nimittää Squirtle-jengin sankareiksi ja kaupungin palokunnaksi :-)!

Mutta ehei! Squirtle-johtaja tahtoo liityä Ashin joukkoon. Ash on huisin iloinen siitä, että on taas napannut uuden pokémonin. Misty on tosin toista mieltä: "Miten niin napannut? Nappasitko sinä muka sen!"

--------------

Mikä Kanto-starttereista on eniten mieleesi? Meikän suosikki on edelleen Squirtle, kuten aina!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

5 kommenttia:

 1. Nämä kolme jaksoa ovat kyllä niin legendaarisia että!!
  Kanton startterit ovat paras trio koskaanikinä, eikä niitä voi verrata mihinkään muihin.
  Etenkin tuo Charmander jakso koskettaa edelleen, kun se raukkaa odottaa siellä sateessa. Ja kohtaus jossa Squirtle riisuu aurinkolasit = <3
  Veikkasin aikanaan Ashin napattua Bulbasaurin, että Charmander menee Brockille (mikä tosiaan näytti todennäköiseltä) ja Squirtle luonnollisesti Mistylle. Näistä jaksoista voisi jauhaa loputtomiin, mutta taidan vaan tyytyä "Ledendaariset"-tokaisuun :D

  VastaaPoista
 2. Charmander all the way ;) Muistan ikuisesti tuon Charmander-jakson, poloinen oli niin arka ja petetty. En muistanut kyllä ollenkaan tuota, että Brock oli luonut tuliliskon kanssa noinkin läheiset välit... En vaan voisi kuvitella Ashia nykyään ilman Charizardia - ah ja voih niitä ylä- ja alamäkiä.

  Kanto-startterit ovat kyllä legendaarisia ja onneksi Ash ei antanut niitä kokonaan pois. Charizard ja Squirtle ovat onneksi aina kutsuttavissa ja molemmille löytyy oma historiansa (Squirtle Squad on oiva tapa jättää Squirtle kehittymättäkin). Bulbasaur puolestaan majailee vain professori Oakin luona... Olisin niiiiin toivonut sen kehittyvän Ivysauriksi siellä salaisessa puutarhassa (toivon kyllä edelleenkin sen kehittyvän), jotta tämäkin trio saisi jotain "tasapainoa". Mutta jaa, ehkäpä Bulbasaur on tarpeeksi vahva nytkin. Nykyään tulee muuten Snivysta samat vibat kuin Bulbasaurista aikoinaan - hyvin voisin kuvitella senkin jäävän ensimmäiselle kehitysasteelleen.

  VastaaPoista
 3. Aah, startterit... Tuota Bulbasaur-jaksoa en kyllä KOSKAAN päässyt näkemään telkkarista, mutta onneksi ihanat serkkumme olivat hankkineet sen. =) Charmander-jaksokin tuli nähtyä vasta uusintojen myötä. Omasta mielestäni Kanto-startterit eivät ole juuri sen parempia kuin myöhemmät, mutta kyllä niistä on tosi kultaisia muistoja tarttunut. ^^

  Kyllä tuo Charmander-jakso oli suorastaan järkyttävä, ainakin miun mielestäni. Taidetiin siinä puhua ihan jopa kuolemasta...

  Sanoiko Ash oikeasti tuollaisen merirosvo-replan tuossa Bulbasaur-jaksossa? Ei hitto... XD

  Squirtle-jakson olenkin nähnyt useaan otteeseen, joten sen muistankin parhaiten. Tuli aikas surullinen olo tuosta Pikachun loukkaantumisesta lapsena, en myöskään tajunnut mitä pahaa oli siinä että Mistyn tukka värjättäisin (ottaen huomioon että violetti oli lempivärini juuri siihen aikaan enkä tykännyt Mistystä, tollo minä xD).

  Mikäs sitten olisi starttereista suosikki, onkin paha kysymys. Pienenä rakastuin palavasti Charmeleoniin ja Wartortleen, eli siis vaan Charmanderin ja Squirtlen kehitysmuotoihin. Bulbasauriin ja sen muotoihin en oikein lämmennyt, mutta nyt asia on toisin. ^^ Voisin ehkä kuitenkin valkata Squirtlen, ihan vaan siksi että sen otin aloituspokéksi Redissä.

  VastaaPoista
 4. Sake: Jees, "legendaarinen" kuvaa hyvin näitä jaksoja <3! Ja tosiaan, jos nykyään nuo jaksot nähtäisiin, niin voisin veikata samaa kuin sinä, eli Bulba Ashille, Charmander Brockille ja Squirtle Mistylle :-).

  Munchy: Todellakin, Ash ja Charizard kuuluvat toisilleen. Kummatkin ihan samanlaisia jääräpäitä. Kumpa Charizardia vielä nähtäisiin joskus!

  Miekin toivoin ennen hartaasti, että Bulbasaur olisi kehittynyt Ivysauriksi. Onhan se kiva Bulbasaurinakin, mutta itse tykkään kyseisen pokémonin kehityskaaressa eniten Ivystä muutenkin, he. Tosiaan, Ashin Snivyä en osaa kyllä nähdä kehittymään, etenkin kun Tripin Servine taitaa kehittyä ihan Serperioriksi asti... Tosin en ikinä uskonut Ashin Torterrankaan kehittyvän vikaan muotoonsa.

  Riuku: Joo, kuolemastahan tuossa Charmander-jaksossa puhuttiin "jos sen hännänpään liekki sammuu, se kuolee"-tyylisesti. Itsekään en nähnyt näitä jaksoja telkkarista heti, vaan vasta uusintojen myötä.

  Ja jep, tuo merirosvo-kommentti on suoraan sarjasta 8D. Koitan ottaa näihin suomidubattuihin jaksoihin aina vähän suoria sitaatteja, koska tuo suomennos on niin mahtis, hihi!

  Meikäkin valitsi Bluessa Squirtlen aloituspokéksi, aah niitä muistoja!

  VastaaPoista
 5. Argh, ihania jaksoja :D tullut vasta katottua nuo kaikki ekan tuottarin jaksot (mitä nyt rumasti joitakin sitten poistettu...).

  Haha ja naureskelin tuolle Mistyn hiustenvärjäys-kommentille :--D oliko se muka tosiaan noin pöhkösti? Mutta kun tietää, että jaksot on saatu jenkkien kautta, tuommonen sensuuri ei oo mitenkään ihme x)

  Lempistartteri Kannosta? Hmm...sanon nyt sen Charmanderin, joka on ollut ain yksi suosikkipokémoneja kautta aikain. Kaikilla Kannon starrttereilla on kuitenkin paikka sydämmessäni, sillä jokaista on tullut käyettyä kakarana. Ne kaikki on vaan ihania ja lutusia ♥

  Ja jospa se hammaslanka oli Jamesille? Eihän kaunista jenkkihymyä kannata päästää rapistumaan? :-----D

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!