Fossiilit: Lileep ja Cradily

Heissan kaikki! Tänään onkin äänestyspäivä, toivottavasti kaikki täysikäiset ovat käyneet äänestämässä itselleen sopivinta presidenttiehdokasta :-). Anyway... Valitettavasti mulle tuli hiukan yllättävää menoa ja en ehdi nyt kirjoittaa sekä Lileepistä&Cradilystä ja Anorithista&Armaldosta. Tässä kumminkin se lupaamani joka viikkoinen postaus!

Hoennin fossiilit ovat erilaisia muihin fossiileihin nähden. Mielestäni fossiilit kuvastavat oikein erityisen hyvin Hoennin trooppisuutta alueena, kun taas muutoin aika usea Hoennin pokémoneista voisi löytyä lumisesta Sinnohistakin. Pakko vielä mainita, että Hoennin fossiilit ovat yksiä suosikkejani fossiiliporukassa.

Lileep ja Cradily

Lileepia ja Cradilya ei tosiaankaan voi kuvitella asumaan luonnonvaraisesti muualle kuin Hoenniin, ne ovat omaleimaisesti Hoennin trooppisia pokémoneja.
Lileep ja Cradily ovat merililjoja eli krinoideja, tarkemmin ottaen varrellisia merililjoja. Merililjat ovat selkärangattomia meritähtien tapaisia eläimiä, jotka muistuttavat hämäävästi kasvia. Lileep ja Cradilykin ovat varmasti hämänneet ulkomuodollaan useita: mitä ihmetta nuo oikein ovat? Itsekin pidin aluksi ja jopa aika pitkään näitä kahta aivan kammottavina muodottomina ilmestyksinä :-D.

Merililjojen varsi johtaa kuppimaiseen päähän, josta lähtee viisi lonkeroa - tai Lileepin ja Cradilyn tapauksessa kahdeksan. Merililjan lonkerot ovat aika erilaiset Lileepin ja Cradilyn lonkeroihin verrattuna. Merililjojen lonkerot ovat usein haarautuneet ja pöyheät, vähän kuin höyhenet, kun taas Lileepin ja Cradilyn lonkerot muistuttavat enemmän Tentacoolin ja Tentacruelin poltinlonkeroita. Cradilyn lonkerot erittävät vieläpä voimakasta happoa. Lonkeroiden keskellä sijaitsee sitten merililjojen suu, aivan kuten Lileepillä. Niillä on vieläpä silmät suussa, hiukanko... mielenkiintoista. Merililjojen tapaan myös Lileepin ja Cradilyn jalat toimivat ikään kuin ankkureina, joilla ne takertuvat merenpohjassa kiinni esimerkiksi kivenjärkäleeseen.

Lileepillä ja Cradilyllä on muitakin yhtäläisyyksiä merililjojen kanssa (oikeastaan nämä pokémonit ovat niin samanlaisia kuin oikean maailman esikuvansa että eroja on oikeastaan hankalampaa keksiä). Esimerkiksi väritys on aidolla esikuvalla ja näillä pokémoneilla samantapainen, eli hyvin värikäs ja epätavallinen muuhun luontoon nähden. Merililjat ovat pääsääntöisesti asuneet aina lämpimissä vesissä ja syvällä meressä, vähintään 100 metrin syvyydessä. Sama pätee Lileepiin ja Cradilyyn, jotka ovat syvien merien asukkeja. Cradily tosin saa kehittyessään Lileepiä paremmat jalat, joilla se voi kiivuta enemmän rannikon tuntumaan. Lileep ei juurikaan liiku, vaan se houkuttelee saaliinsa lähelleen lonkeroillaan, jotka se naamioi merilevällä. Tarpeeksi lähelle tultuaan saalis jää kiinni Lileepin lonkeroihin ja Lileep nielaisee uhrinsa kokonaisena. Aika kammottavaa, noin harmittoman näköinen söpöläinen. Cradily on hurjempi ja väkivaltaisempi saalistaja, se ryömii merenpohjassa ja repii saaliin lonkeroillaan luokseen.



Yllä muuten Root-fossiilin ja aidon merililjan fossiilin kuva. Aika yhteneväiset, eikös totta? Ihan Lileepin näköinen tuo aito fossiili.

Kuten ehkä jotkut jo tietävät, niin Cradily kuuluu ehdottomasti meikän lempipokémonit top-vitoseen. Aika huima suoritus näinkin kummalta pokémonilta? Kannattaa joskus kokeilla Cradilyn koulutusta, voin sanoa että lopulta sinulla on huikea ja erilainen pokémon käytössäsi. Aluksi Lileepin koulutus voi olla aika tahmeaa, mutta lopulta Cradily on tosi mutkaton ja helppo (se vaatii myös tosi vähän exp-pisteitä tasoon 100!). Kannattaa ehdottomasti breedata omalle Lileepille  Corsolan kautta Recover, jonka myötä tätä otusta ei saakaan niin helposti alas iskettyä. Me likes so much!

Huomenna Anorith ja Armaldo :-).


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

2 kommenttia:

  1. Jee, Lileep/Cradily teksti on täällä vihdoin :) Odotin tätä innolla, koska tiesin kiintymyksestäsi Cradilyyn. Mielenkiintoista tekstiä taas! Tuntuu, että mulla on Cradilyn kanssa sama ongelma kuin sulla on/oli Anorithin kanssa: silmät!! Enkä ole vieläkään täysin varma, että onko Cradilyn silmät nuo pyörylät sen pään yläosassa vai nuo keltaiset pallukat tuolla mustalla alueella...

    Hassua muuten, miten saat minuun tartutettua jonkinlaisen kipinän ihan outoihin Pokémoneihin! Ensin oli Mamoswine, ja nyt alan kiintyä Cradilyyn :D Mikähän seuraavaksi...

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Haha, kummankin sekä Lileepin että Cradilyn silmät sijaitsevat tuossa mustassa suussa :-D. Itsellänikin tosin ole joskus vähän hahmottamishäiriötä Cradilyn kanssa.

    Ui mahtavaa. Koulutapas joskus oma Cradily, takaan että tulet tykkäämään siitä kovasti :-D! Ja ei hätää, lähiaikoina teen vihdoin lempipokémonit-postauksen, eiköhän sieltä taas joku outous löydä tien sun koulutettavaksi.

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!