Kirjoitin muutamat kirjoitukset keinotekoisista pokémoneista vuosia sitten. Kirjoituksia on siis Porygoneista, Golettista ja Golurkista, Castformista ja Mewtwosta, ja nyt iski hinku jatkaa. Koska täytyy tässä koittaa tsempata innostustani AlphaSapphireen, niin ajattelin ottaa esittelyyn yhden 3. generaation suosikeistani; nimittäin Baltoyn ja Claydolin, jotka eivät kyllä taida olla niin kovassa suosiossa noin muuten.
Baltoy ja Claydol
Ehkä voisin aloittaa tämän kirjoituksen simppelistä kysymyksestä. Mitä mieltä olette näistä kahdesta kummallisesta pokémonista?
Kuten jo mainitsin ylempänä, niin Baltoy ja Claydol ovat suuria 3. genen suosikkejani. Mutta näin ei kyllä ollut aina, vaan olen lämmennyt Claydolille vasta aikuisiällä.Baltoy nyt ei edelleenkään ole mikään suurin lemppari, mutta olen tätä pokémonia käyttänyt tiimissäni useamman kerran. Viimeisin taisi olla White2:ssa, mutta Claydol on ollut useamman kerran mukana RSE:ssä. Melkein teki mieli ottaa se tiimiin myös AlphaSapphiressa.
Myös Baltoy ja Claydol voidaan luokitella keinotekoisiin pokémoneihin hyvin samaan tapaan kuin Golett ja Golurk. Claydolin Pokédex-entry kertoo hyvin selvästi Claydolin heränneen henkiin muinaisajan ihmisten savihahmoista, kun se altistui mystiselle valon säteelle. Noh, näitä mystisiä valoja sun muita henkiinherättämisjuttuja on keinotekoisissa pokémoneissa paljon. Muun muassa Golettin ja Golurkin kohdallakin puhuttiin epämääräisesti, miten mystinen energia pitää ne liikkeessä.
Dogū. |
Mutta toisaalta, ehkä juuri tästä on otettu jotain inspiraatiota Claydolin ja Baltoyn mystisyyteen? Ehkä niillä on jotain alien-taustaa. Kolmannessa generaatiossa, jossa Baltoy ja Claydol luonnollisesti ensimmäisen kerran tavataan, esiteltiin myös Deoxys, jonka Pokédex-info on vähintäänkin mystinen sekin. Deoxys oli avaruudesta maapallolle meteorin mukana saapunut virus, joka taas jonkin mystisen lasersäteen kautta muuttui nykyiseen muotoonsa. Tapahtuiko tämä muutos heti, kun meteoriitti putosi pallon päälle? Koska tämä edes tapahtui? Kohtasivatkohan muinaiset ihmiset ensin jonkin Deoxysta edeltäneen elämänmuodon, joka inspiroi heidät tekemään Claydolin? Toinen alien-teoriaa tukeva pokémon on Registeel, sekin tietysti 3. generaatiosta. Registeelin Pokédex-entryt sanovat, että metalli sen kehosta ei ole peräisin maapallolta... joten mistä sitten? Ehkäpä Regi Triossakin on jotain mystistä alien-alkuperää ja sanoohan Pokédexit myös sen, että Regit suljettiin eri paikkoihin ihmisten pelätessä niiden voimia. Ehkä joku alien-kohtaaminen muinaisessa Pokémon-maailmassa on inspiroinut muinaiset ihmiset valamaan Claydolin rituaalimenoihin sun muihin. Hauskaa teorioida tällaista, vaikka ihan hatusta heitettyähän tämä on :D.
Toisaalta Baltoyssa ja Claydolissa yhdistyy kauniisti koko Hoennin pohjimmainen "tarina". Nämä ovat savihahmoja ja savessahan yhdistyy maa ja vesi. Symboloivat kauniisti maan ja meren symbioosia, josta Team Magma ja Aquahan kinastelevat. Ah, kaunista!
Mutta hei, törmäsin myös tällaiseen videoon, joka oli aika jännä - vaikka sekin on vain tällaista ajatusleikkiä.
Golettin Pokédexissäkin mainitaan, että mystinen energia palaa sen sisällä, joten ehkä tosiaan Volcaronan tulessa on jotain erityistä. Sen lisäksi Volcarona perustuu muinaisen Egyptin Hathor-jumalatareen, joka identifoidaan usein muun muassa ilon ja äitiyden jumalatarena. Linkit muinaiseen Egyptiin ovat Relic Castlen alueella muutenkin vahvat, vaikka Unova perustuukin palaan Jenkkejä. Kun esikuvana on tuollainen äitiyden jumalatar, Volcaronalle tavallaan juuri sopisi tosi hyvin tuo, että sen tuli voisi jopa luoda uutta elämää - onhan aurinkokin yksi elämän suurista ehdoista. Tietystihän voisi ajatella, että Volcaronan avulla olisi luotu vain Golett ja Golurk, jotka sopivasti on julkaistu samassa generaatiossakin. Mutta toisaalta Claydolkin käy järkeen parista syystä. Ensinnäkin Claydolin vatsassa näkyvä merkki muistuttaa kovasti Q-kirjainta/Unown-Q:ta, ja modernit aakkosethan ovat peruaan muinaisesta Egyptistä. Lisäksi osa Relic Itemseista, kuten Relic Vase ja Relic Statue näyttävät olevan tehdyn savesta (mikä kävisi järkeen) - samasta materiaalista kuin Claydol. Koitin tutkia, missä oikeasti ensimmäiset saviruukut- ja muut tavarat ovat peräisin, mutta se on ainakin varmaa, että savityöt ovat olleet merkittävässä osassa muinaista Egyptiä ja esimerkiksi moniväriset saviesineet taitavat olla sieltä peräisin. Egyptistä inspiroitunut Relic Castle, Volcarona ja monivärinen mystinen savinukke Claydol saattavatkin olla linkittyneinä toisiinsa.
En kyllä oikeasti usko teoriaan mitenkään erityisemmin, mutta ihan kiva ajatusleikki - eikös? :D Mitä mieltä itse olette?
Huomenna on Pokémon Direct, ja jos kaikki merkit pitävät paikkansa niin niissä julkaistaan uudet Pokémon-pelit Sun ja Moon :D. Ihan sairaan siistiä, toivottavasti tämä tapahtuu ja kyseessä ovat ihan uudet pelit. Koko ajatus jostain kolmannesta peliversiosta Kalosille on saanut meitsin jo ihan masentuneeksi - tuntuisi tyhmältä, jos BW:n ja BW2:n jälkeen palattaisiin siihen samaan kolmannen peliversion formaattiin. Mutta huomenna oikeasti selviää, mitä sieltä tulee :D. Kirjoitusta siis luvassa huomennakin! Lisäksi myös lauantaina - onhan silloin Pokémonin niin sanottu virallinen syntymäpäivä ;).
Itse kuulun siihen porukkaan joka ei pidä näistä kahdesta Pokesta sitten yhtään. Pidän varsinkin Claydolia aivan tajuttoman rumana. Baltoyssa on sentään vähän jotain sympaattista, mutta aikamoinen rumilus sekin on. Pahoittelen jos tämä kuulostaa vähän turhan ilkeältä. :D Ihan mielenkiintoista tekstiä kuitenkin kirjoitit ja tykkään näiden ideasta paljonkin. Nuo vanhat Japanilaiset-nuket varsinkin ovat tosi mielenkiintoisia!
VastaaPoistaHöpötin jonkin aikaa sitten omassa blogissani siitä, miten avaruus ja alienit tulevat esiin Pokemonissa. Siinäkin pohdin esimerkiksi Deoxyksen taustaa nopeasti, muttei mieleeni tullut puhua yhtään noista Regeistä. Mielenkiintoisia ideoita sulla ja tuossa videossakin. :3
En malta odottaa huomista Dircetiä! Toivottavasti Pokemon Sun ja Moon ovat totista totta. *w*