Pokémon Y - Osa II: Vivillonin salaisuus ja ensimmäinen sali

Excitement level on kyllä ihan huipussaan :O. Erityisesti kirjoituksen loppupäässä on juttu, joka yllätti mut tääääääydellisesti. Unohdin ekasta viestistä mainita, että näissä on sitten spoileja, minkä kyllä varmasti kaikki ovat tajunneet. Tässä postauksessa erityisesti Vivillonista!


Vähän kuten Bianca ja Cheren BW:ssä, niin tää mun jengin hengaa välillä samoissa paikoissa kuin minä. Nämä vaan juoksentelevat paljon vapaamman oloisesti täällä ensimmäisessä metsässä. Tämän metsän "arkkitehtuurista" tulee hyvällä tavalla mieleen vähän vanhakunnon Viridian Forest. Ei, älkää pelästykö, ei tää nyt niin tylsä mesta ole :-D.


Yhdellä trainerilla oli Pikachu... joka ääntelee näissä peleissä muuten kuin animessa. Sanoo ihan omaa nimeään eikä mitään epämääräistä mölyä! Tosin totta puhuen en oikein tiedä, mitä mieltä olen tuosta, että Pikachu on saanut tuollaisen spesiaalin cryn itselleen. Kumminkin, suivaantuneena siitä, että trainerilla oli niin söötti Pikachu, mun oli heti pakko rikkoa "pyydystän tiimiini vain Kalos-pokéja" ja metsästää Pikachu, koska jotenkin ajattelin että sen varmaan löytää tästä pahuksen metsiköstä, kunhan vain tarpeeksi kauan koluaa. No, löysin sen viimein, mutta sainkin etsiä sitä _kauan_. Klassisesti heti, kun olin tuon söpön punaposken napannut, pomppasi esiin lisää Pikachuja kuin sieniä sateella... Chucky-Pikachu saa olla mukana hetken. Tuo perässäni seuraava tyttö kommentoi tuon Pikacu trainer-battlen jälkeen, että haluaisi napata oman Pikachun. Sitten kun sain tuon Pikan pyydystettyä, niin katsokaas mitä se sitten kommentoi. Kivoja yksityiskohtia!


Spritet ovat historiaa ja nykyään otteluissa on tällaisia trainer-kuvia. Tää preschooler on niin söpö, samaten tyttöversio on aivan mahdottoman kivan näköinen! Se roikottaa Buneary-pehmoa mukanaan.


Metsästä ulos päästyäni hengasin jollain routella, josta pomppi esiin Azurilleja ja Dunsparceja ja jo noita ennen tavattuja monstereita. Oikeasti, tässä pelissä on jo ihan hitosti pokéja alkunurmikoilla O__O. MUTTA JEE, mun Princess kehittyi Spewpaksi.


Metsän jälkeen pian pääseekin sitten kolmanteen kaupunkiin Santalune Cityyn (tosin se Vaniville Town oli niin pieni, että tämän voisi oikeastaan laskea vasta toiseksi), josta vasta löytyy pelin ensimmäinen Pokémon Center :-D. Aika jännä! Mutta hitsi vie, musta tää on tosi siistin näköinen. Hienoin Pokémon Center kiistatta... eikä se nyt ihan pelkästään johdu 3D-grafiikoistakaan. 

Tuolla keskuksen vasemmalla puolella voi myös vaihtaa hahmon vaatteita ja meikähän ryntäsi sinne heti. Pakko saada pois tuo takki + samanväriset housut-yhdistelmä. Tässä vaiheessa nyt ei kauheasti ollut mitään mistä valita, ja PokéCenterin viereisessä vaatekaupassakin myytiin vain hattuja, joten lookkini on ehkä vähän tylsä. Valkoinen t-paita ja siniset farkut. Mutta toisaalta, miksi sitä aina pitäisi olla niin ihmeellisissä asuissa? Omalla tavallaan tällainen tosi simppeli tyyli on musta aika iskevä... kyllä tämä nyt jotkut pokémonin kummalliset mukahienot voittaa. Ei välttämättä kaikkia, mutta ainakin jotkut. Tuon lippiksen vaihdoin myöhemmin tummempaan, tosin nyt kun tuota katsoo, niin ehkä toi punainen olisi sittenkin kivempi. Toivottavasti pian saisi uusia vaatteita! Kustomointi!

Tein seuraavaksi vaikka mitä: tutustuin kaupunkiin, sain rullaluistimet (jotka pienen totuttelun jälkeen ovat ihan jees, aluksi en niistä tykännyt), pyydystin Litleon ja Psyduckin. Pakko sanoa, että Psyduck on yksi sellainen pokémon, jonka tämän pelin 3D-grafiikka tuo aivan uuteen uskoon... se on nimittäin täydellisen näköinen. Aivan mahdotonta selittää (ja harmi, etten sattunut nyt ottamaan siitä valokuvaa), mutta se on täydellisen pyöreä ja näyttää todella käsinkosketeltavalta. Heti kun kohtasin sen, niin teki mieli ottaa siitä käsivarsien alta kiinni ja nostaa se syliin. Hnngh, päätökseni pidättäytyä Kalos-pokémoneissa joutuu koetukselle...


No en sitten hukannut aikaa, vaan juoksin ekalle salille :-D. Joka on ötökkä-tyypin sali... ja ihan pirun vaikea sellainen, mitäs helvettiä! Ainakin mun 12-tasoiselle Chespinille, 11-tasoiselle Spewpalle, 10-tasoiselle Bunnelbylle ja 6-tasoiselle Pikachulle. 


Jouduin käyttämään kaikkia Violan Vivillonia vastaan... oikeasti mitääääh. No onnistuin minä sentään voittamaan tämän ensimmäisellä yrittämällä, mutta Potioneja kumminkin meni, kun koetin sitten älysurkeaa Spewpaa pitää hengissä. Vivillonin uusi hyökkäys Infestation kun oli super effective Chespinia vastaan ja päätti sen päivät vähän turhankin rivakasti... 


... Voitin kumminkin tosiaan. Aika erikoinen tuo merkki minusta! Hassua, kun nykyään ekan salimerkin jälkeen pokémonit tasolle 30 asti tottelevat kouluttajaa, vaikka ne olisi saatu vaihdosta... ennenmuinoin se oli vielä 10.
Ja sitten tapahtui se THE YLLÄTYS... oikeasti, voi olla että kaikki muut tiesivät jo, mutta Spewpa, jonka koulutus oli hirveää, sai levelin 12 ja alkoi muuttaa muotoaan Vivilloniksi. No olin sillee ihan "jeee, kiva vaaleanpunainen perhonen jee"... MUTTA EIHÄN SE OLEKAAN VAALEANPUNAINEN.


Se on aivan älyttömän upean valkoinen harmailla yksityiskohdilla. Tätä en osannut odottaa yhtään. Tää fiilis oli aivan upea ja nyt viimeistään tuntuu siltä, että oli hyvä päätös olla tutkimatta läpi kaikkea, kun pelit leakkasivat. Olisin voinut olla pettynyt siihen, etten saanut vaaleanpunaista perhosta, mitä lähdin hakemaan, mutta koska en tiennyt, että Vivilloneja on eri värisinä, niin tää erityisyys tai joku tekee kyllä tästä perhosesta aivan täydellisen. En ikimaailmassa haluaisi sellaista vaaleanpunaista otusta, haluan oman valkoisen Vivillonini!! Todellinen Princess!


Valkoisen Vivillonin arvoitus sai mut googlaamaan asiaa, en millään malttanut olla tietämättä, että mikä tämän otuksen salaisuus nyt sitten on. Paljastui, että tämä valkoinen on Vivillonin Polar Form, jollaisen voi pyydystää vain, jos pelaaja asuu pohjoisessa - tyyliin Suomessa tai Kanadassa tai vastaavassa. Muualla päin maapalloa saa siis erinäköisiä Vivilloneja. On keltaisia, oransseja, vihreitä ja sinisiä ja vaikka mitä. Mutta tämä Polar Form on kyllä valloittanut erityisen paikan sydämestäni. Mahtava yllätys, pakko sanoa.

Pokémon Amie on muuten kiva! Huomenna lisää, nyt mun täytyy piirtää kaverin synttärikorttia!



Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

34 kommenttia:

  1. Vivillojena on löydetty tähän mennessä 18 erilaista, lisää tulee koko ajan. Helpompaa ajatella vaan, että maakohtainen (vaikka osassa maissa saakin samoja). Olen niin superkateellinen kaikille maille, jotka ovat saaneet kauniita värikkäitä Vivilloneja, kun taas suomi joutuu tyytymään tähän armottoman tylsään ja värittömään. :| Möksis. Mutta superkiva idea kyllä, ja tämä innostaa vaihtelemaan kansainvälisesti muiden ihmisten kanssa, että saa niitä muita värivaihtoehtoja itselleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään tästä valkoisesta kyllä aivan hulluna ♥__♥.

      Poista
  2. Ideana tuo on kyllä minusta aivan mahtava! En tosin tiennyt minkä värinen pohjoisessa tuo Vivillon on, mutta valkoinen on parempi kuin hyvä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuo vakoinen on ihana! Ja samaa mieltä, tykkään ideasta ihan hirveästi. Voi ei, en tiedä kestänkö ikinä luopua ihanasta Vivillonista.

      Poista
    2. Nooh, kunhan tapaat myöhemmin lisää taskuhirviöitä, niin eiköhän mieli muutu. ;D

      Poista
  3. Toi eka sali oli kyllä yllättävän vaikea. Siis toi leaderi ja se sokkelokin oli vähän vaikeampi kuin se läpi juoksu. Vivillon on kekseliäästi keksitty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä etten ollut ainut, jonka mielestä eka sali oli vähän hnngh. Harvoin mikään sali on musta varsinaisesti vaikea, joitain poikkeuksia tietty on, kuten esim. Rubyssa ja Sapphiressa Wallacen Kingdra on aivan kamala. Mut tässä ensin Vivillonille Hardenia muutaman kerran, Infestation tuntui enemmänkin siltä että sen base power olisi ollut tyyliin 50 eikä 20 - sen verran hyvin tuo tehosi mun pokéihin :-(.

      Poista
  4. Oijoijoi menin sitten ja luin tämän vaikka en hirveästi halunnutkaan spoilereita, mutta itku kun en osaa olla lukematta näitä! xD Oon niin kade oikeesti, millon mä pääsen pelaamaan tätä!

    No joo, mutta siis oikeesti tuollainen valkoinen pohjois-perhonen on aivan ihana! Tosi mukava idea että Vivillonin voi löytää eri värisenä! Oon noita leakeja jonkun verran nähnyt, ja tiedän esim. kaikki Kalos-pokemonit, mutta tätä yksityiskohtaa en ollut huomannut ollenkaan! :D Toivottavasti saadaan lisää vastaavia positiivisia yllätyksiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otat vähän viikonlopputöitä, niin tuo 3DS + Pokémon-peli on muutamassa kuukaudessa tienattu :-). Nimimerkillä siivoan kauppakeskuksia pari tuntia viikonloppuisin haha.

      Toi oli oikea yllätysten yllätys. Mulle tuli tosta mieleen vähän Jessie ja sen Dustox animessa, Jessiekin odotti kuumeisesti Beautiflyta ja sitten Cascoonista kehittyikin Dustox - James ja Meowth olivat ihan löysät housuissa, kun ne pelkäsivät Jessien pettymystä ja reaktiota, jota ei sitten ikinä tullutkaan, koska yllätyksen jälkeen Dustox olikin wow. Samaan tapaan mun Vivillon tuntuu niin erityiseltä, kun sain kokea tällaisen yllätyksen.

      Poista
  5. Sun blogin lukeminen ei helpota pelikuumetta YHTÄÄN!, Mutta en kertakaikkiaan voi olla lukematta, vaadin lisää, paljon lisää! Oikeastaan tää parin päivän ylimääräinen odottelu on ihan jees, koska en varmasti ole Silverin jälkeen odottanut mitään pokemonia näin innokkaasti, olen aivan täpinöissäni, enkä pysty olemaan hetkeäkään paikoillani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahah, tänään ehdin kirjoittaa onneksi blogiin varmaan vain kerran näistä peleistä, joten en liikaa kiusaa sua näillä höpinöillä :-D! Mutta et kuule hei turhaan odottele näitä suurella innolla. Ovat maaaaahtavia.
      Gold ja Silver <3.

      Poista
  6. Minulla vastoinkäymiset alkoi siinä metsän kohdalla. Ensin pyydystin Pauli- Pikachun ja rakastin sitä ikuisesti koska NGGH SÖPÖ. Sitten Pauli todisti häviävänsä helposti Level 2- Weedleille, ja ollessaan levelillä kymmenen se oli vieläkin melko jälkeenjäänyt joten heitin sen ulos tiimistäni.
    Sain rullaluistimet joita vihaan yli kaiken ja joita en osaa ottaa pois jaloistani(????). Meninpä sen jälkeen hämmentävän vaikean ekan salin jälkeen kehittämään Fennekinini Braixeniksi. Ja samalla huomasin että tiimissäni onkin nyt sitten aika drag Braixen koska se on poika.
    Ja nyt napsin jostain Skiddon koska jeah voin ratsastaa sillä mutten tiedäkään miten se onnistuu. Vaatekauppaankaan ei ole sisäänkäyntiä koska en ole tarpeeksi muodikas.

    On tuo peli kyllä aika hauska kaikesta sotkemisesta huolimatta ja parissa päivässä onkin tullut täyteen kymmenen ja puoli tuntia peliaikaa. En tiedä sitten, tuleeko minulle vieroitusoireita koulussa ollessani mutta pian on onneksi syysloma, jolloin voi vaikka liimata 3DS:än käteensä kiinni.

    (Ainiin, sori että spoilasin jonkun. Sitten jos on joku tällainen minulle itsestäänselvä juttu, tuppaa joskus unohtumaan, että kaikki eivät olekaan kuulleet vielä siitä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rullaluistimet lähtee jalasta, jos liikut noilla nuolinäppäimillä etkä sillä tatilla x) Tatista rullaluistimet menee automaattisesti takaisin jalkaan. En oo tarkistanut, voiko niitä ottaa pois käytöstä.
      Skiddolla ei voi ratsastaa milloin haluaa ja missä haluaa, vaan siihen oli oma paikkansa, missä oli muitakin skiddoja.

      On tää peli vaa hyvä <3

      Poista
    2. Ai jaa, niinkö helppoa se on! Katsotaan sitten miten takaisin +-nappulaan siirtyminen sujuu... (nimim. käyttänyt sitä tattinappulaa aina 3DS:än ilmestymisestä lähtien)
      Ja joo, sitä Skiddojuttua tutkiskelinkin jo, ja eikös sillä voi ratsastaa ainakin siellä vammainen kuvakulma- kaupungissa? Siis se jossa kameran kuvakulma heittelee mihin tahansa ja jossa on esim. se videontekopaikka. Siellähän on myös nukkunut niitä Skiddoja missä sattuu.

      Poista
    3. Hahahaha voi akryylia, onpas sua nyt potkittu pelissä päähän :-D. Mutta älä sure, ei muakaan huolittu sisälle tohon yhteen vaatekauppaan ja olin itsekin aluksi ihan suu ympyränä noiden rullaluistimien kanssa. Ihan jees ne ovat, kunhan tottuu, mutta joskus kyllä toivoisi, että ne saisi napattua kokonaan pois pelihahmon jalasta!
      Musta muuten tuntuu, että mullakin osa pokéista on ihan hullun surkeita?? Esim. Squirtle on kyllä yksi maanvaiva ja häviää koko ajan... mitäs ihmettä tämä tällainen on.

      Skiddot on söpöjä aah. Harmi ettei niillä voi aina ratsastaa :-(.

      Poista
  7. Itsekin nyt hankin jo perjantaina Y:n Puolenkuun Peleistä. Kontrolleihin totuttelu vie vähän aikaa, mutta muuten pelaaminen on tosi mukavaa. 3D-grafiikat on aika siistin näköisiä ja itseänikin ilahdutti nuo kaikki yksityiskohdat repliikeissä. Kustomointikin on tosi jees.

    Ärsyttää vaan kun Antidoteja ei saa hankittua mistään ennen ekaa salia ja sieltä salilta ei sitten enää pääse pois kun sinne astuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle kävi antidotejen kanssa sillä lailla, että tuhlasin ne alussa Spewpaan yhdessä ottelussa... ennen kuin tajusin, että sen abilityhän on Shed Skin, joka parantaisi sen muutenkin status erroreista nopeasti :-D. Ei ollut sitten hetkeen antidoteja!

      Kontrollit kyllä ovat välillä vähän outoja. Etenkin Lumiose Cityssä, jossa se kamera on ehkä hiukan kyseenalainen...

      Poista
  8. Aaaa mäkin yllätyin positiivisesti kun oma William kehittyi Vivilloniksi >u< Ei muuta kuin hankkimaan kasapäin valkoisia Vivilloneja ja sitten vaihtelemaan muiden maiden vastaaviin <3 Ihanaa tämmöstä lisää~
    Pikachua en ite napannut vielä laisinkaan, en oikein tykkää sen anime-lookista :B

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on nyt kaksi muutakin Vivillonia :3. Tumblrin kautta joku kysyi heti, että voisinko vaihtaa hänelle Icy Snow-Vivillonin, kun olin laittanut sinne omastani kuvan!

      Poista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. Hei Avri, tiedätkö sä siis ollenkaan, että millaiseksi esim. Chespin kehittyy? Tiedätkö millanen sen kolmas muoto on, vai oletko uteliaisuuttasi katsonut sen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiiä yhtään! Enkä haluakaan tietää :-D. Haluan kaiken yllätyksenä, höhö, en tiiä tästä pelistä oikeastaan mitään paitsi ne pokét jotka julkaistiin syyskuuhun mennessä. Oon kuitenkin ymmärtänyt että se on kaikkien mielestä tosi ruma haha.

      Poista
    2. Okei, hienosti olet osannut välttää spoilereita sitten. Heheh. ;) On se kyllä mustakin tosi ruma, mutta saat nähdä sitten itse jossakin vaiheessa. :D Saa nähdä mitä mieltä sä olet siitä.

      Poista
    3. Eiieiiiiiieiei, en suostu uskomaan että se on ruma :-D. Toisaalta tykkään aina aika oudoista pokéista, niin tiedä sitä sitten!

      Poista
    4. Eikä ole ruma! :D se on.. Erilainen. :D

      Poista
    5. Erilainen kuulostaa itse asiassa aika lupaavalta mun mieltymyksiä ajatellen! Höhö!

      Poista
  11. Ite ostin X:n eilen. Pelasin sen sitten läpi jo päivässä, mut yllätti kyllä positiivisesti, etenkin tuo Vivillion form juttu. Taistelutkin ovat 3D grafiikalla loistavia. Itelläni ei eka sali ollu vaikee, mut mun statteri olikin Fennekin. Nuo rullaluistimet oli aluks vähän outoja, mut niihin tottuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas yritän tarkoituksella sääääääääääästää tätä peliä :-D. En koskaan halua pelata näitä loppuun, koska haluaisin uuden Pokémon-pelin jatkuvan ikuisesti :-(.

      Poista
  12. Heippa. Kysyisin viisammiilta Pokemon Y;pelistä aiheena rullaluistimet, olen nyt tapellut rullaluistimien kanssa koska en osaa laittaa niitä jalkaan eli valitessani rullaluistimia tulee vain valitinta "cancel" - ei muuta valintaa kuten use. help

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat automaattisesti sinulla koko ajan jalassa, jos ohjaat hahmoa pelikonsolin tatti-ohjaimella. Jos taas haluat juosta/kävellä normaalisti, niin sitten sinun tulee liikkua sillä alla olevalla tavallisella ristiohjaimella :-).

      Poista
  13. Aivan! Avri: Kiitos, mulla ei käynyt mielessäkään, tottunut pelaamaan noita vanhoja pokemon pelejä, joten en hokannut. Pääsen ansiostasi taas etenemään. :) Vaaditaanko jotakin painalluksia jos rullaluistimien kanssa menee siihen "temppu aitaan" jossa ne siniset hököttimet? :D Toinen kysymys vielä, täällä joku mainitsi jonkun kaveri koodin? Pystyykö koneeseen siis syöttämään kyseisen numeron ja pelaamaan toisia vastaan? -Kiitos etukäteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vain, kysyä saa aina :-)! Siinä temppuhommassa sun täytyy vain mennä niillä rullaluistimilla ns. sen aidan päätyä kohti, niin hahmo hyppää sille automaattisesti. Vaikea kuvailla, mutta siis se hyppää siihen itse, kunhan menet oikeasti suunnasta sitä "aitaa kohti".
      Tuolla Friend Codella voi tosiaan netin välityksellä vaikka otella tai vaihtaa pokéja toisen kanssa. 3DS-konsoleilla on oma Friend Code, jonka löytää sellaisesta oranssista yläkuvakkeesta pelikoneen aloitusruudulla, siis siinä ennen kuin valitset edes pelin. Sitä kautta voit myös rekisteröidä tosiaan kavereitasi mukaan ja ne näkyvät sitten Pokémon X/Y:ssäsi kaverilistalla. Oon tosi huono selittää, sori :-D.

      Poista
  14. Moikka, tietääkö Avri tai kukaan muu miten edetä 7:salin jälkeen? Mielikuvitus loppui enkä pääse etenemään, mitä siis tulee tehdä? Kiitos vastauksista :)

    VastaaPoista
  15. Tuli muuten mieleen: Internetin ja Serebi.net -sivuston mukaan valkoinen Vivillon on IcySnow eikä Polar (Polar olisi sininen) tässä linkki: http://www.serebii.net/pokedex-xy/666.shtml
    muuten hyvä! (:

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!