Elossa!

Woah, onpas viime kirjoituksesta päässyt vierähtämään aikaa. Oon ollut puolikipeänä ties kuinka pitkään ja siihen vielä hirveät kiireet päälle, niin on kaikki hommat vähän jäänyt. HeartGoldiakin olen vasta viime viikosta päässyt kunnolla pelailemaan! Pokémonin animemaratonikin on kärsinyt pahemman kerran, kun haluaisin napata screenshotit ihan noista suomenkielisistä jaksoista samalla kun katselen niitä, mutta koska PrintScr ei pelitä kunnolla digiboksin salauskoodin takia, en saa otettua kuvankaappauksiakaan. Tai no saisin, jos jaksaisin nähdä vaivaa purkamalla tuon salauskoodin noista tallentamistani jaksoista, mutta kun en jaksa :P.

.........

No ettei blogi ihan tyhjänä ja päivittämättömänä leijuisi netissä, niin aattelin kirjoitella HG/SS:n overworld spriteistä, nimenomaan noiden hahmoa seuraavien pokéjen spriteistä. Koska meitsillä ei vieläkään ole liikaa aika eikä jaksamista, ni esittelen tässä postauksessa inhokki-spritet ja seuraavassa sitten ne suosikit.Seitsemän kääpiötä... siis pokémoniahan siinä.
Duskull on ruma, vaikka muuten ihan kiva poké onkin. Liian iso punainen silmä pilaa tuon naamavärkin.
Seuraava on... Cacturne. Aivan liian pieni ja hädin tuskin tuon edes tunnistaa Cacturneksi. Jos tuo Cacturnen sprite (etenkin tuo sivuprofiili) esiintyisi jossain täysin randomissa yhteydessä, en välttämättä edes tajuaisi tuon olevan ihana kaktuspoké.
Milotic on vaan ruma, siis etenkin tuo sivusprite. Ihme ulokepää. Milotic ei muutenkaan jostain syystä ole ihan meitsin lemppareita, vaikka aika moni taitaa siitä tykätä. Tuossa spritessä se ei ny kuitenkaan näytä juuri yhtään elegantilta itseltään, vaan ruipelolta käärmeeltä kera ulokepään.
Argh, seuraavana onkin meitsin lemppari kummituspoké, Banette! Joka näyttää todella mielipuoliselta noiden punaisten isojen silmiensä kanssa. Vähän sama homma kuin Duskullin kanssa, nuo punaiset silmät alkavat mennä jo vähän yli...
Isopää-Girafarig. Girafarig on aika söppänä poké ja tuossakaan spritessä ei olisi mitään vikaa, jos Girafarigin pää ei olisi tyyliin isompi kuin koko muu poké.
Olisin ottanut HeartGoldissa tiimiini empimättä Vileplumen, jos sen overworld sprite ei olisi tuonnäköinen. Yleisesti tuo näyttää kukkaselta, jonka joku on liiskannut vahingossa astellessaan pihan poikki. Muutenkin Vileplumen sininen vartalo näyttää tuossa aivan liian paksulta ja tuo kukkanen taas aivan liian tasapainoiselta ;__;. Pakko muuten mainita, että DPPt/HGSS:n Vileplume-tytön backsprite on ihana. Nuo isot pallurat näyttävät niin kivoilta tuossa kukassa! Me likes.
Henkilökohtainen inhokkini on Onix! Argh, argh, argh. No eihän tossa mitään muuta kummoisempaa ongelmaa ole, mutta kun se on niin... tynkä. Ja kun eihän tuo poké olekaan muuta kuin kolmanneksi pisin pokémon, niin tuntui äärimmäisen typerältä, kun kivikäärme seurasi nätisti perässä sisätiloihin, eikä pompannut sinne palloonsa. Tästä syystä oli tuo kehitettävä Steelixiksi mitä pikimmin.


Olisihan noita vielä lisää muutama kappale, mutta äärimmäisen laiska blogin pitäjä ei jaksanut hankkia niistä kuvia :P. Olen varmaan jonkun mielestä kamala, mutta en vaan kykene käyttämään pokéa, jolla on huonot spritet. Etenkin backspritet ja HG:ssä overworldit vaikuttavat paljon. Esimerkiksi Dragoniten backsprite on meikästä aika kammottava varjostuksiltaan 4. generaatiossa, joten sitä en sitten ottanutkaan HG-tiimiini, vaikka moista pohdin. Hah.
Spriters Resource-sivustolta löytyy muuten kivasti ripattuina nuo Pokémonien overworld-spritet, jos kiinnostaa.

Onneksi kuitenkin suurin osa noista spriteistä on tehty todellakin loistavasti! Jotkut näyttävät ikävästi hiukan lytätyiltä kuten tuo Vileplume (esim. suuri suosikkini Torterra ja Skuntank), mutta kyllä nekin menettelevät.  Ensi kerralla sitten suosikit, hehe.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

3 kommenttia:

 1. Pakko sanoa, että musta toi Vileplume on kohtuu symppis, vaikkakin vähän läski :P Girafarig myös ihan mukiin menevä chibi molopää, siis hyvässä mielessä. Mutta tajuan kyllä pointtis noista, että olishan ne paremminkin voinut toteuttaa jotkut spritet. Banetten silmät on kyllä valitettavan liioitellun punertavat ja Cacturne aika tihrua : /
  Yleisesti ottaen mielestäni nuo overworld spritet ovat todella onnistuneita ja pakostikin laittaa hymyilemään, kun katselee noita kaikkia.
  Parina omana suosikkina voisin mainita, että Porygonin kaksi ekaa muotoa on aivan mahtavia, varsinkin kakkonen! Teddiursa on myös hurjan söötti.
  Vastapainona esim. Hippopotas näyttää valitettavan typerältä katsoessaan alas päin ja Slakoth ehkä hieman turhankin laiskan aneemiselta vaikka onkin laiskuri!
  Ainiin ja tosiaan.. Toivottavasti pitäisivät nää kouluttajaa seurailevat poket tulevissakin peleissä. Typeräähän ne olis pois heittää, kun just on saatu onnistuneesti peliin kaikki.

  VastaaPoista
 2. Mä olen kans sitä mieltä, että yleisesti ottaen overworldit ovat kaikki tosi hyvin toteutettuja, ja koko ideakin perässä juoksevasta Pokémonista on varsin mainio! Ihmetyttää kyllä, jos tätä ei jatketa Black & Whitessa, koska tämähän ei tosiaan ollut mikään Gold/Silver-aikainen juttu ja siksi pelkästään HG/SS:ssä, vaan ihan uusi juttu kokonaisuudessaan. Saapa nähdä sitten, tosin, kaipa sekin on totuttelukysymys, kun Pokémon ei enää perässä juoksekaan.

  Katselin tuolta Spriters Resourcesta näitä overworldeja (tulee muuten Mystery Dungeon-pelit aina mieleen näistä!) ja parihan sieltä pomppasi silmään - ei niinkään hyvällä tavalla. Kecleonin pää on jättiläismäinen! Gardevoir kans näyttää vähän ihmeelliseltä. Kingdra on hirmu sekaisen näköinen. Ja onhan niitä vielä lisää pikkuvikoineen, mutta suurimmaksi osaksi ne ovat ihkuja (Jynx ja Tangrowth, aww).

  Tuossa Sinnohin Pokémoneja katsoessani tajusin, kuinka huikea määrä niitä legendaarisia Pokémoneja siellä olikaan. Huhhuh, parempi rajoittaa vähän 5. genessä.

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä se on tyhmää kun Blackis ja Whitessa ei enää juokse se pokemon sen tyypin perässä :(

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!