Pokémon Black & White
"Pokémon Black" ja "Pokémon White" ovat nimet uusille Nintendon Pokémon-peleille! *taputuksia*
Tähän mennessä peleistä ei tiedetä muuta, kuin että ne ovat Nintendo DS:lle, sijoittuvat uudelle alueelle ja peleissä esiintyvät tietysti jo paljastetut uudet pokémonit Zorua ja Zoroark. Seuraava Pokémon Sunday-jakso (11.4.) pitäisi sitten tuoda lisätietoja.
...
...

Saas nähdä kuinka kauan nimet pysyvät tuollaisinaan. Toivottavasti tietysti ihmiset ovat vähän järkevämpiä, mutta rasismi-korttia vilautellaan jo nyt lähes joka Pokémon-aiheisella foorumilla, leikkimielisesti onneksi - toistaiseksi. On outoa, miten pitkälle tyhmyyksiin ihmiset tuppaavat menemään rasistisuuden kitkemisessä. Pokémonin tapauksessa Jynx lienee surullisen kuuluisa tapaus.


Huvittavaa on, että Jynxin (kuten useiden muiden samankaltaisten asioiden) kohdalla koko homma menee aivan päälaelleen ja rasismia ehkäisevät teot potkivat periaatteitaan lopulta takapuolelle.
Kuka muuten ihan oikeasti yhdisti mustanaama-Jynxin tummaihoiseen naiseen? Haluan vain uteliaisuuttani tietää. Sillä itselleni Jynxin musta naama viestitti enemmänkin tyhjyyttä ja se nimenomaan teki siitä tosi kummitusmaisen meedio-pokémonin: kasvot tyhjyydessä.

----
Valitettavasti suunnittelemani postaukset ovat viime aikoina jääneet turhan vähäiselle työstölle kiireiden takia. Muistilistana lähinnä itselleni, että tulossa on lähiaikoina Pokémon-animemaratonin seuraava osa, pari figuuri- ja pehmo-esittelyä, HeartGold/SoulSilver raportti ja artikkeli EV-koulutuksesta.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

12 kommenttia:

 1. Mielestäni on aivan älytöntä, jos nimet joudutaan länsimaissa muuttamaan joksikin muiksi. Eiköhän sanoja "black" ja "white" käytetä ihan yleisesti arkikielessäkin tarkoittamatta mitään rasistista. Ihmiset tuppaavat olemaan nykyisin liian herkkiä moisten asioiden suhteen.

  Ja kun tuon Jynxin otit esille, niin tuollainenkin harmittaa. Ei taida GameFreak enää Jynxiin koskeakaan, kun joku liioitteleva täti (Carole Boston Weatherford, btw) teki jutusta niin ison haloon. Jynx kuului selvästi Electabuzzin ja Magmarin kanssa "trioon", mutta eipä saanut Jynx kehitysmuotoa kun muut saivat. Pöhpah, sehän se olisi sitä kaivannut eniten.

  VastaaPoista
 2. Todellakin. Nyt on tosin löytynyt viitteitä siitä, että länsimaissa olisi rekisteröity joku pokémon-bw.com-tyylinen nettisivu maaliskuussa, joka ainakin toistaiseksi antaa vähän toivoa nimien säilymisestä.

  Oli pakko käydä kurkistamassa tämän Carole Boston Weatherfordin aikaansaannoksia. Ilmeisesti naisella on jotain isoja huulia vastaan, kun luin Wikipediasta hänen kommenttejaan Jynxistä ja DragonBallin Mr. Poposta.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti säilyttävät nuo mustan ja valkoisen. Minusta ainakin aika freesi yhdistelmä. Vähästä aikaa taas ihan kaksi perusväriä niinkuin punainen ja sininen aikoinaan :)

  Valitettavasti, jos ihmiset ovat tarpeeksi idiootteja niin lopputulos voi olla jotain tämän tapaista; http://img441.imageshack.us/img441/8920/pkmngw.jpg
  Pokemon Grey & White!

  Onhan näitä rasismi"kohuja" ollut peleissä vähän turhankin paljon, kun oikeen muistelee. Esim. tuoreimmassa Resident Evilissä Afrikkaan sijoittuvaan peliympäristöön lisättiin tietääkseni vähän jokaisen väristä zombieta pelkkien tummien sijaan välttääkseen pahimpia rasismisyytöksiä. Naurettavaa! Vähän niinkuin napajäätikölle sijoittuvaan jääkarhupeliin laitettaisiin harmaakarhuja hengailemaan. No joo, vähän off-topic!

  Eipä tullut täälläkään kertaakaan mieleen yhdistää Jynxiä tummaan naiseen ennen kuin aikoinaan tajusin tuon valitettavan värimuutoksen. Hyvin miellyttävän oloinen ja rento ihminen tämä Weatherford varmaankin, heh :D
  Lisämuoto Jynxille olis voinut olla aika mielenkiintoinen ja tervetullut. Toivottavasti ei ole tulevaisuudessa ihan täysin pois suljettu mahdollisuus.

  Ihan jännältä näyttää nuo tulevien 5.gen pelien kuvat mitä on julkaistu. Menty näemmä hieman taas pidemmälle ton 3d:n käytön kanssa. Enää näyttäis olevan ainoat 2d:t nuo hahmo-spritet. Ihan sinänsä tervetullutta, kun kumminkin DS:ssä on kapasiteettia vaikka mihin niinkuin monet pelit on osoittaneet.
  Omana toiveena ihan etupäässä noissa tulevissa peleissä olisi hirveä määrä sivuquesteja ja hieman eläväisempi maailma, josta nuo kuvat ehkä vähän antaakin toivoa.

  VastaaPoista
 4. Morjensta Avri!^^ Tässä kommentissa mainitten ekaksi ett miä myös tykkään lukea tätä blogia.=)

  Itse tuost Jynxistä, että omasta mielestäni Jynx näyttää ehkä enemmän jääpokelta purppuralla naamaala, muttei siinä mustassakaan mitää vikaa ollut. Toivon itekin, että Black ja White nimet jätettäisiin rauhaan.

  VastaaPoista
 5. Aaa, kiva kuulla että sinäkin lueskelet tätä blogia, Kurumi :)! Kaikki lukijat saavat meikältä ison halin, hihih.

  VastaaPoista
 6. hmm koskakohan tulee suomeen

  VastaaPoista
 7. Itteki toivoisin jynxille evoluution jatketta...
  Joku tämmönen ois iha ok:
  http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://img.photobucket.com/albums/v438/Roger_Smith/Pryncice_by_MagesPages.jpg&imgrefurl=http://community.livejournal.com/pokemon/3450696.html&usg=__wRrxPrJkTcBNRvMHddgxSMq4i6w=&h=500&w=500&sz=54&hl=fi&start=0&sig2=4kRByonqPw4-2rlVpAB1BA&zoom=1&tbnid=d5JOdgR55v_aYM:&tbnh=132&tbnw=132&ei=Z3fFTaHPFMaN-wa4uJjXAQ&prev=/search%3Fq%3Djynx%2Bevo%26um%3D1%26hl%3Dfi%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:fi:official%26biw%3D1680%26bih%3D903%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=691&vpy=119&dur=755&hovh=132&hovw=132&tx=102&ty=130&page=1&ndsp=48&ved=1t:429,r:4,s:0

  VastaaPoista
 8. Minäkin tätä lueskelen.

  Ja tuo Jynx juttu. Ei täällä ole tullut mieleen mitään rasistisia juttuja mieleen jynxin mustasta naamasta. En kyllä edes tiennyt että tällästä kohua on edes ollut...

  VastaaPoista
 9. Mahtavaa saada taas uusi lukija joukkoon :-).

  VastaaPoista
 10. Ei ole kyllä tullut sanoista Black ja White mieleen mitään erisävyisiä ihonvärejä, eikä kyllä Jynxistäkään tullut mitään sen tapaista mieleen, ennen kuin asia otettiin esille.

  VastaaPoista
 11. Mun mielestä Jynxin naama näytti siltä kuin vaan suu ja silmät ois leijunu ja eihän Brockistakaan tehty mitään kohua,vaikka se on hiukan,no junttimainen ja mustaihoinen.(No joo,ruskea...)

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!