Pokémon animemaratoni V: Clefairy ja Kuukivi

Sain vihdoin Print Screenin toimimaan... mikäköhän ongelma silläkin nyt oli.

~Clefairy ja Kuukivi~

"Kuuvuori, eikö ole romanttista?"
Näin alkaa Clefairy ja Kuukivi-jakso. Harmi, ettei Kuuvuori mikään kovin säväyttävän näköinen vuori ole... Tämä on muuten ensimmäinen jakso, jossa sankarimme vierailevat Kuuvuorella, nimittäin sehän tekee paluun sarjaan jaksossa "Oikea Cleffa-elämys" (A Real Cleffa Hanger). Näiden kahden jakson välillä on peräti 405 jaksoa (+ spesiaalit), aika huisaa! Kuuvuoren toinen tuleminenhan tosiaan tapahtuu, kun Ash palaa Kantoon Battle Frontier-haasteen parissa. BF-kaudella ei kyllä valitettavasti näytetty kovin montaa ensimmäisestä kaudesta tuttua paikkaa uusiksi, mutta Kuuvuori on tässä poikkeus. Vähän on vuori kasvanut pituutta ja laihduttanut tässä vuosien aikana, kuvassa siis tuo näkyy.

Tämän jakson tuo vieraileva satunnaishahmo on tosi legendaarinen tiedemies Seymour! Ashin Pikachu pelastaa Seymourin Zubatien kynsistä ja tästähän Seymour on kovin kiitollinen:

"Kun Zubat uhkasi henkeäin
en usko, mitä silloin näin
Mä loppuni luulin jo saapuneen
kun sankarit saapuikin keinoineen"

Seymourilta loksahti yksi jos toinenkin tosi legendaarinen lausahdus jakson aikana ja suomalainen ääninäyttely sopii miehelle täydellisesti! Kannattaa katsoa se! "Tieto! Tutkimustyö! Olen Seymour tiedemies!" Ashin ääninäyttelijä lausuu muuten kauniisti Seymourin nimen "Siimuuri"
Muuta hyvää sanottavaa jaksosta ei oikein olekaan. Tämä on yksi tylsimpiä alkupään jaksoja, ainakin omasta mielestäni. Joka tapauksessa Seymourilla on ihan mielenkiintoinen teoria siitä, että Pokémonit olisivat peräisin ulkoavaruudesta ja Kuukivi olisi Pokémonien avaruusalus... Ei kiitos mitään alieneita :(.

Rakettiryhmä on tällä kertaa asentanut valoja Kuuvuoren luolastoihin, mistä luolassa asuvat Pokémonit tietysti kärsivät. Erikoisen suurta toimintaa Rakettiryhmältä! Taistelussa Rakettiryhmää vastaan paljastuu, että Brock-kelmi nappasi Zubatin salaa kaikilta hahmoilta ja katsojilta. Jaksossa on myös Mistyn Staryun ensiesiintyminen. Staryu ja Starmie ovat kyllä jänniä, jos nykyään Misty tulisi vasta sarjaan, niin sille ei taatusti annettaisi kahta ns. kasvotonta Pokémonia, jonka mielialasta ei voi lainkaan aistia mitään.

Lopulta sankarimme ja Seymour ymmärtävät, että Kuukivi on taivaalta... mutta hei, hetkinen. Eikös sitä toitoteta ihan jakson alusta lähtien? Tai sitten putosin kärryiltä...
Huvittavinta on, että Clefairyjen kovasti suojelema Kuukivi räjähtää jakson lopussa Clefairyjen Metronomen ansiosta pieniksi kappaleiksi. Eli loppu hyvin kaikki hyvin?


Seuraavalla kerralla sitten Cerulean Cityssä! Hmm, nämä animemaratonit ovat aika hitaita ja pitkiä, täytyisi keksiä joku parempi tyyli näihin. Ehkä jostain jaksoista vain ranskalaisilla viivoilla yhteenvetoja? Tämäkin jakso on aika mitäänsanomaton, mutta silti tekstiä syntyy valtavasti... Vai mitähän mieltä lukijat ovat?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

8 kommenttia:

 1. Mun mielestä tässä jaksossa on jotain tosi kivaa! Muistan olleeni tosi katkera Brockia kohtaan, koska hän pyydysti Zubatin ihan tuosta noin vain, eikä Ash saanut siihen mahdollisuutta :(

  VastaaPoista
 2. Tykkään tästä jaksosta kanssa todella paljon. Seymour on ihan mahtava! :D

  VastaaPoista
 3. Musta nää pitkät hölötykset on iha kivoja :D

  VastaaPoista
 4. Aaai ku sulla on niin kiva blogi. :DD Oli pakko lukea kaikki.
  (ps toi on pro jakso!)

  VastaaPoista
 5. Oo, jee, kiva nähdä uusien naamojenkin kommentteja, Azu ja Saana :). Anonyymin ja Munchynkin kommentit on toki kivoja, hah. Kiitti kommenteista anyway!

  Ssssseymour!

  VastaaPoista
 6. Ei tuo Kuuvuorikaan ei ole vältänut laihtumiskohtaloa. Jos tuo meno jatkuu niin kohta Kuuvuori on anareksikkovuori.

  Yksi Ashin lohkaisu tästä jaksosta on jäänut mieleen kun Pikachu yrittää selittää pantomiimillä ja Ash tulkaa väärin: "Clefairyt kerräävät kuukivia ja... tanssivat Macareettaa/Macarenaa!"

  VastaaPoista
 7. Haha, totta. Voi Pikachu- ja Kuuvuori-raukkaa, lihotusleirille!

  Aaa, niin tuo! Itse olin niin hullaantunut tuohon Seymouriin ja sen älähdyksiin, että jäi Ashin lohkaisut tässä jaksossa vähemmälle huomiolla :-D.

  VastaaPoista
 8. No, Seymour onkin legenda Pokemon-animessa.

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!