Pokémon Y - Osa XVIII: Kohti Pokémon-mestaruutta

Heissan! Olen tosi pahoillani tästä hiljaisuudesta. Mutta kuten olen maininnut, olen muuttamassa Iso-Britanniaan helmikuun 3. päivä, ja tämän takia oikeastaan kaikki mun päivät ovat olleet täynnä matkajärjestelyjä, paperisotkujen selvittelyä (ah byrokratia) ja kaikennäköisiä vastoinkäymisiä. En ole ehtinyt rehellisesti olla juuri yhtään koneella, saati sitten suoda ajatustakaan blogille. Onneksi ehkä (?) hiljalleen kaikki alkaa olla hoidettu valmiiksi, joten nyt VIHDOIN jatkoa Y-höpinöille :-). Vastaan kommentteihin varmaan viikon päästä, sillä lähden torstaina pienelle Saksan reissulle.


Jos kaikki muistaa, niin viimeksi pääsin Snowbelle Cityyn, joka järkytyksekseni on täysin luminen kaupunki. Täysin epäloogista! Nyt kun olen vielä tutkinut ympäristöä eteenpäin, esimerkiksi Winding Woodsia, jonne pääsemme hetken päästä, niin en voi vaan käsittää, miksi täällä on yhtäkkiä tällainen lumikaupunki? Keskellä muuten kesäisiä maisemia. Ärsyttää.


Keskellä Snowbelle Cityä on kaupungin sali, jonka ovella ilmoitetaan heti kättelyssä, että salijohtaja on toisaalla juuri sillä hetkellä. Muutoin tämä kaupunki on ihan kivan näköinen ja ainakin täällä on paljon taloja... mutta ehkä näitä Pokémon-kaupungeja vaivaa pieni laiskuus joka pelissä. Kuvittelisi, että Pokémonin tapaiseen peliin keksisi vaikka mitä erikoista (ja miksi edelleen lähes kaikki talot on samaan suuntaan rakennettu, ovet aina ns. etelään päin)... jotenkin pelin alkupäässä oli paljon parempia kaupunkeja. Mutta joo, onhan Snowbelle Citykin oikein näppärä. Ja useasta talosta plussaa! Sekä vaatekaupasta, ah. Sain vaan tietää, että tyttöpuoliselle hahmolle on IHAN HELVETISTI enemmän vaatetarjontaa kuin poikahahmolle! Hei come on, kuinka epäreilua!!! Oon tosi katkera ja vihainen. Täytyy varmaan hankkia X, jotta voin vaatettaa tyttöä... vaikka muutoin tykkään poikahahmosta enemmän. Harmi, ettei vaatteita ole pojille enempää.


Palaan ajassa nyt hiukan taaksepäin, nimittäin edelliselle Routelle, joka oli musta tosi kiva (joskin se olisi taas saanut olla pitempi!). Juuri miellyttävän monipuolinen. Hahaha, oli pakko ottaa talteen tuo Swimmer-tytön lausahdus tuossa... miksi nää Pokémon-hahmot on niin mainioita? :-D


Snowbelle Citystä tieni kulkee paikkaan nimeltä Winding Woods, jossa kuulemma salijohtaja usein viettää aikaa. Katsokaa nyt, lumikaupungista yhtäkkiä tällaiseen ihan miellyttävän kesäiseen metsään? Logiikka hoi...


Mutta epäloogisuudestaan huolimatta Winding Woods on hurmaava paikka!!! Valitettavasti taas mun mielestä tää metsä olisi saanut olla sata kertaa suurempi, mutta täällä on silti jotain hiukan erilaisempaa ideaa käytetty ja maasto on Pokémon-metsäksi miellyttävän vaihtelevaa (vrt. Viridian Forest). Oli myös todellinen yllätys, että puskasta hyppäsi naamalle Trevenant, jonka olen kuullut kehittyvän Phantumpista vain vaihdon avulla. Tuossa vielä Trevenantin Pokédex-entry, jota käytin myös osana Phantump-tarinaan.


Winding Woodsin sydämestä löytyy kuin löytyykin pienen kiertelyn ja kaartelun jälkeen tällainen nätti kukallinen aukio, jossa on tuollainen vanha juippi hengaa pokémonien kanssa. Arvatenkin, kyseessä on itse salijohtaja Snowbelle Citystä. Miehen nimi on Wulfric. Wulfric kertoo, että tämä paikka on Pokémon Village ja se on salainen paikka, jonne ihmisten kaltoin kohtelemat pokémonit voivat tulla toipumaan.


Wulfric painuu takaisin salilleen ja minä jään tutkimaan Pokémon Villagea. Tää on niin symppis paikka ja tää majan alla nukkuva Snorlax on mahtavin pikkuyksityiskohta ikinä.


Koetin kovasti viivästyttää tätä viimeistä salimatsia, mutta nääh, pakko kai se on tämäkin peli joskus pelata läpi, joten päätin sitten lähteä salille päin. Mulla oli aluksi ihan hävyttömän paljon vaikeuksia sen ensimmäisen sali-puzzlen kanssa :-D. Oikeasti, en meinannut millään selvittää sitä, hahaha. Tuo Wulfricin kommentti on muuten ihan totta jääpokémoneista!


Aloitin otteluni Degenillä ja totta puhuen, se olisi varmaan päihittänyt yksinään aika alta yksiön vaikka kymmenen Wulfricin jääpokémonia. Mua kiinnostaa kyllä se, miten mun pokémonien tasot on lähes alusta saakka laahannut vastustajien tasojen perässä. Nytkin tässä mun Doublade on 4 tasoa alemmalla tasolla kuin Avalugg.


Otin sitten Crygonalia vastaan oman super mainion Lapasen, ettei koko ottelu mene ihan pelkästään Doubladeailuksi. Pakko kyllä sanoa, että tuo Wulfricin Avalugg varmaan voisi aiheuttaa aikamoisia ongelmia, jos sen antaa rauhassa set-upata tuon Cursen kanssa. Viimeinen salivoittoni jäi aika laimeaksi voitoksi, pakko myöntää.


Ja näin se sitten on... aika lähteä kohti Pokémon-liigaa. Oikeasti nnnnngghhhh, inhoan kun pelit tekevät loppuaan. Olette varmaan huomanneet :-D.

Tässä vielä kuvaa kaikista hienoista merkeistäni, ah. Ihan mukavan näköisiä merkkejä tässä regionissa. Esimerkiksi en aluksi oikein tykännyt mistään Hoennin salimerkeistä (paitsi ehkä Soul ja Rain Badgeista), enkä ole vieläkään lämmennyt yhtään Sinnohin merkeille. Ne on musta tyyliltään tosi järkkyjä ja jotenkin kylmiä. Näistä Kalosin merkeistä mun suosikkejani ovat ehdottomasti ensimmäisenä tuo Plant Badge, ja salijohtaja Ramoskin oli mun suosikkini. Muita ihan kivoja ovat Violan Bug Badge ja varmaan tuo viimeisin, Iceberge Badge. Salijohtajista tosiaan Ramos oli suosikkini, salidesiginlta tykkäsin eniten joko Cyllage, Lumiose tai Laverre Cityn saleista. Salijohtajista laimein oli ehdottomasti Korrina... ei enää mitään muistikuvaa koko muijasta ja sen salista.


Lähdin sitten Snowbelle Citystä suoraan vaan etenemään eteenpäin sille viimeiselle retkelleni, hahaha... no ei sentään, mutta viimeiselle Routelle, joka vie sitten Pokémon-liigan portille. Vähän olin pettynyt tähän lyhyeen routeen, koska täällä oli hädin tuskin mitään ja eikö sellaisen viimeisen matkan pitäisi olla aika eeppinen? Muistelkaa esimerkiksi Black&Whiten Victory Roadia edeltävää routea ja sen musiikkia. Se musiikki oli sensaatiomainen (kuunnelkaa vaikka). Ja hey, Wailord bongattu. Niin hieno!!


Mutta tällä routella on mun mielestä oudointa se, kun ainakin mun mielestä tänne voi jäädä jumiin??? Tai siis. Aivan sen rakennuksen vierestä, josta pääsee Pokémon-liigan portille, on sellainen kiellekehomma alas, josta ei kai siis pääse enää takaisin ylös. Siitä pääsee sellaiseen pikku Strenght-puzzleen, jossa pitää kiviä siirrellä oikein. Mutta mitäs jos kukaan pokémoneista ei opi Strenghtiä? Eikä Flyta jolla päästä pois. Mitäs jos koko tiimi on täynnä Dedennejä? Sittenhän olisi pakko pistää peli poikki ja jatkaa viimeksi tallennetusta kohtaa. Outoa, yleensä tällaisia ei näe Pokémon-peleistä mielestäni.
Päivitys 14.1.: sähellys-Avri juoksi tänne nyt kokeilemaan uusiksi ja nyt tajusin, että kyllähän siitä mäestä pääsee ihan normisti takaisin ylös :-D Höhöh miksi en ensimmäisellä kerralla millään tuntunut pääsevän siitä ylös? Ehkä siitä ei pääse kun käyttää rullaluistimia...


Tää oli musta aika hauska uusi ominaisuus. Tai eihän tällaista ole ennen ollut? Että joku portilla testaa vielä kykyjä?


Aah. Tässä sitä sitten ollaan.
Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

10 kommenttia:

 1. Ei tuolta kielekkeeltä ois pyörällä päässy ylös? Vai toimiko se pyörä tässä pelissä Mach Biken tapaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä pääsikin kävellen ylös xD. Mutta ei ilmeisesti rullaluistimilla, jonka takia luulin olevani jumissa!

   Poista
 2. Hmm.. En pannut merkille tuota viimeksi pelatessa. :o olisi varmaan hyvä fiilis tallentaa tuonne ja tajuta sitten mitä tuli tehtyä, jos tiimissä ei tosiaan ole yhtään strenght/fly taitoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi kamalaa jos oikeasti jäisi johonkin tolla lailla jumiin! Onneksi oli false alarm. Vielä joskus nykyäänkin pelkään, että jään johonkin luolaan jumiin, jos en ota Escape Ropea/Digiä osaavaa pokémonia mukaan. Jotenkin jäänyt kummittelemaan se RBY-aikainen pilkkopimeä Rock Tunnel...

   Poista
 3. Hyvin olet päässyt jatkamaan!
  Jep, Blackin ja Whiten Victory Roadin musiikki on kyllä hyvä. Ei X:ssä ja Y:ssä olen niin paljon hyviä musiikkikohtia, esim. Gym Leaderin musiikki ei ole kovin mieleiseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy jossain välissä palailla vähän kuuntelemaan eri musiikkeja tästä pelistä, ei kyllä muistu nyt mieleen mitään erityisen kivaa musaa mistään... vaikka kyllä sellaisiakin varmasti on.

   Poista
 4. No niin! Ja tunnelma tiivistyy liigaan kävellessäsi...
  Haha, mutta uskomatonta miten jotkut lähtee vaan Isoon-Britanniaan opiskelemaan :O Voit kuule varmana uskoa että me kaikki täällä blogin tällä puolella ollaan hyvin ylpeitä susta :) Just keep pursuing your dreams! Mitä muuten blogille käy kun lähet britteihin :O jää tauolle, saa päivitystä harvakseltaan?
  Ja mitä tulee routemusiikkeihin, tää on ehdottomasti mun kaikkien aikojen suosikki http://www.youtube.com/watch?v=Uir_5l6zeZw
  Ja oikeesti ihan hämyä että Trevanantin ja Pumbkaboon muodon saa napattua ilman vaihtoa :O noh yks vaihto eestaas vähemmän.
  PS. Vileplumen 3d-malli on HERVOTTOMAN ISO
  PPS. Wailor näyttää erittäin pieneltä (mitä se on joku 50m pitkä?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetan kyllä pitää blogin elossa, mutta alussa saattaa olla aika epäaktiivista. Nytkin oon kaiken pahan lisäksi kipeänä :(. On täällä kyllä siistiä, en haluu enää takas kotiin woop!
   Hahahah voi mikä nostalgia tuo DPPt-musiikki! Huhuh, niistäkin peleistä on jo ihan pirun kauan aikaa... Voi voi.

   Mä pelästyin Vileplumea niin saatanasti kun näin sen ekan kerran tässä pelissä.

   Poista
 5. Snowbelle Cityn lumisuus johtuu Abomasnowejen läsnäolosta kyseisessä paikassa ja Abomasnowejen abilityhän on 'snow warning' joka aiheuttaa jatkuvaa lumen satamista missä nämä pokemonit ovatkaan. Tästä tämä yhtäkkinen lumikaupunki johtuu keskellä kesäisiä maisemia. : > Omasta mielestäni fiksua ajattelua Game freakiltä.

  VastaaPoista
 6. Pokemon Y:tä on tullut pelailtua julkaisupäivästä lähtien ja peli on kyllä ollut hypen arvoinen tällaiselle pokemonien pariin palanneelle, Bluen jälkeen pokemonit jäi vuosien tauolle. Vaikka oma tiimi olisi valmis Liigaa varten niin aikaa palaa kaikenmoiseen lisäsisältöön, muutoin pelin tahti on edennyt jouhevammin mitä gen4-peleissä. Mukava yllätys kun sattumalta tähän blogiin törmäsin, tällasia jaksaa lukea.

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!