Everyone's Pokémon Scramble!

Olisi varmaan pitänyt saada joku Substitute kuukaudeksi
tänne kirjoittelemaan, kun meikäläinen on ollut lataamassa
Pokémon-innostuksen pattereita...
Ei syytä epätoivoon, Avri ei ole suinkaan kuollut, eikä Living in the Moving Forestiakaan ole missään nimessä unohdettu. Edeltävässä postissa mainitsemani Pokémon-into on vain ollut niin pahasti pakkasen puolella, että kirjoittamisessa ei ole ollut mitään mieltä. Mutta nyt olen tuntenevani jotain pientä Pokémon-kipinän pistosta täällä sieluni sisimmissä koloissa. 

Pokémon-innon löytymistä ei ole edesauttanut Everyone's Pokémon Scramble - tai länsimaalaisittain paremmin tunnettu Pokémon Rumble World. Musta toi japskinimi on vaan jotenkin ironisen hauska.


En tiedä, kuinka moni muistaa vuosien takaisen hehkutuspostaukseni alkuperäisestä Pokémon Rumblesta? No mutta, nyt on käsillä jo Pokémon Rumble-konseptin kolmas peli. En ikinä kirjoittanun siitä fyysisestikin julkaistusta 3DS:n Rumblesta, joka oli ensimmäinen pelini 3DS:lle - lähinnä, koska pelistä ei keksinyt juurikaan mitään kirjoitettavaa. Alkuperäiseen Rumbleen verrattuna juuri mitään merkittäviä lisäyksiä ei ollut, ainoastaan pokémonien määrää oli lisätty kourakaupalla ja sen sellaista. 3DS-Rumblea pelatessa puuttui jotenkin kokonaan se Wiin Rumblessa viehättänyt idean uutuuden viehätys, vaan peli tuntui ainakin musta aikamoiselta pakkopullalta.

No, nyt on sitten kolmannen Rumblen vuoro, jonka voi ladata ilmaiseksi 3DS Shopista. Kivaa sinänsä, ilmainen on aika hubaa ainakin musta. Samalla ilmaiseksi voi myös käydä nappaamassa itselleen Pokémon Shuffle-puzzlepelin - mutta kaikki tämähän on vanhaa tietoa jo varmaan kaikille, itse vaan olen pysytellyt hiukan pimennossa ja latasin nämä kyseiset pelit vasta 12 päivää sitten siinä toivossa, että ne saisivat meikän innostuksen Pokémoniin palaamaan.

No niin ei käynyt.

Ehei. Kyllähän sen nyt osaa arvata, että kun peli on ilmainen, niin jostain sitä rahaa pitää tehdä. Jotenkin ajattelin, että ehkä ostamalla vaikka juuri Rumbleen saisi jotain extra harvinaisia pokémoneja, ehkä jotain sellaista suhteellisen turhaa, kuten vaikkapa jotain shinyja tai jotain sellaista. Mutta noup, Rumblessa ja Shufflessa ollaan iskeydytty peliaikaan. Peliaikaa on rajoitettu, mutta rajoituksia pääsee maksamalla tietysti kiertämään.


Mutta mennääs vähän taaksepäin. Rumble World alkaa siten, että Lelumaan kuningas lähettää sinut keräämään kuningaskunnalle lisää lelupokémoneja, sillä joku viheliäinen velho on mahtaillut kuninkaalle, miten tällä on jo 10 lelupokémonia... No, siitä se kerääminen alkaa. Kivaa tosiaan on, että Rumblessa on otettu nuo Mii-hahmot mukaan. Lisäksi Rumble Worldissa on ollut muista peleistä poiketen kuninkaan asettamia tehtäviä, mitkä on olleet yllättävän viihdyttäviä - vaikkakin ne ovat kaikki olleet sitä samaa kuorrutettuna hiukan erilaiseen kuorrutteeseen: mene ja mäiski hirveä läjä vihollisia kumoon. Kuitenkin tässä Rumble Worldissa on ollut jotain tosi sympaattisen typeriä juttuja, kuten se, miten kuningas lähettää Mii-hahmon ravintolan avajaisiin, koska on itse liian laiska menemään sinne. Ravintolassa kokkina onkin se paha velho, joka on myrkyttänyt vohvelisi.

Lelupokémoneja lähdetään pyydystelemään erilaisista maailmoista, jonne matkataan kuumailmapallon kanssa... Tässä se sitten tuleekin se koko pelin mutta. Kuumailmapallot tarvitsevat *totta kai* täyttö-aikaa, joten et voi suunnata heti maailmasta palattuasi takaisin... Vasemmalla olevassa kuvassa näkyykin, että Diamond Crateriin jos mielisin, niin seuraavan kerran voin matkata sinne VASTA MELKEIN KOLMEN TUNNIN PÄÄSTÄ...
ellei tietysti maksa tästä uusintamatkasta vähän timantteja, joita pelissä keräillään uusien maailmojen availuun. Timantteja saa suorittamalla kuninkaalle tehtäviä, tapaamalla muita Mii-hahmoja tai sitten... ostamalla sieltä 3DS-Shopista :))))). Muussa tapauksessa saan odottaa seuraavaa matkaa sen kolme tuntia.

Rumble World on kyllä muutenkin täynnä muita pieniä ärsytyksiä, jotka hiiltävät meikäläisen hermoja oikein kovasti. Sen lisäksi, että esimerkiksi juuri tuonne Diamond Crateriin täytyy odottaa uusintavisiittiä se kolmisen tuntia, maailmojen sisällä on noita eri alueita, joista löytyy eri pokémoneja. Kun matkustat maailmaan, niin peli vetää armotonta rulettia siitä, että mihin alueelle sitten päädyt vierailemaan - ainakin minä en tyyliin koskaan onnistu pysäyttämään sitä valitsinta sen alueen kohdalle, jonne haluaisin lähteä käymään. Tämä on erityisen raivostuttavaa, jos jollain alueella on väliaikaisesti esimerkiksi legendaarinen pokémon vierailemassa ja olisi erityisen miellyttävää päästä juuri sinne kokeilemaan onneaan.
Lisäksi sain Kyogrelleni Mega Stonen. Se oli kivaa. Sain myöhemmin toisen Kyogreen, voimakkaamma kuin se edellinen yksilö, mutta pelin mielestä on ihan jees, että joudun ostamaan sille uuden, ihka oman, Mega Stonen, jos haluan saada tämän vahvemman yksilön mega-evolvaamaan D:.

Mutta kaikesta tästä valittamisesta huolimatta olen nyt joka päivä pelannut Pokémon Rumble Worldia melkein maanisestikin paikoin (olin tuossa yhdessä vaiheessa kipeänä ja silloin heräilin yöllä aika usein - no, mikäs sen parempi idea kuin ottaa 3DS käteen ja käväistä maailmat läpi nyt kun "karenssi" oli kulunut - aamuksi karenssiaika olisi taas kulunut loppuun).

Kuvassa näkyy myös meitsin Mii-hahmon pähee Bug Catcher-look, tai ainakin
näette hahmoni selkäpuolen.
Ja siitä ei pääse mihinkään, että peli on kamalan söpö :3. Katsokaa nyt tuota Skiddoakin! Skiddosta on muutenkin aivan viime aikoina tullut joku uusi suosikkini, on varmaan pakko kirjoittaa joku kirjoitus siihen liittyen. 

Onkos lukijat koettaneet Pokémon Shufflea tai Rumble Worldia? Mitä teille muutenkin kuuluu näin pitkästä aikaa? :)


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

5 kommenttia:

  1. Kuten valitinkin jo viime postauksen kommenttiloodassa, omakin pokeinnostukseni on yhä kateissa ja tuskallisena odotan mitä tahansa uutisia Z:sta/XY2:sta/mitä-ikinä-keksivätkäänstä, mietin tuleekohan mainittua peliä edes tänä vuonna vai jättävätkö ensi vuodelle...

    Rumblesta ja Shufflesta olen pysynyt vieläkin kaukana, boikotoin pahasti tätä mobiilipelimallia - paitsi mitä olen lukenut niin ainakin Rumble on suhteellisen reilu noiden aikarajoituksiensa suhteen ja timanttien ostossa on kattoraja, mitä ei voi koskaan ylittää (n. 30-40 dollaria, euromäärästä en ole varma mutta oletettavasti jotain hyvin vastaavaa), Shufflessa määrä on vissiin n. 80 dollaria kuussa, tiedä sitten miksi näissä niin suuri ero. Joku viisaampi voi tarkentaa, koska en tosiaan itse ole näitä kokeillut ja en tuskin aiokaan. :p

    Ehkä tähän vaikuttaa sekin, että maksoin itseni muutama vuosi sitten kipeäksi Rumble World 3D:stä ja en ole vieläkään pelannut sitä lävitse, myöskin ostamani Battle Trozei jäi kesken vaikka kummastakin tykkäsin suhteellisen paljon. Ehkä voisi yrittää palata noiden pariin jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Tuossa kun oli tuo foorumimiitti niin tyypit pelaili Rumble Worldia ja suositteli meikällekin, päätin sitten kokeilla kun ilmaiseksi lähti. Omaan makuuni on ollut vähän liian pitkäveteistä ja olen ollut tosi laiska pelaamaan sitä, mutta ihan jees se on. Shufflea en ole vielä ehtinyt kokeilla yhtään.

    Tänne kuuluu ihan hyvää, vähän on pikkuisen ressavaa kun pitää suorittaa rästiin jääneitä kursseja ja sen lisäksi pitää saada ammattiharjoittelupaikka plus opparia pitää aloitella. Mutta muuten kyllä kaikki OK. ^^

    VastaaPoista
  3. Mukava saada pitkästä aikaa uusi postaus! :) Itse en ole koskaan pelannut mitään näistä Rumble-peleistä, koska ne eivät ole yksinkertaisesti kiinnostaneet minua juuri yhtään. Ihan söpöltä tämä uusin kai kuullostaa, mutta jätän varmaan sen kokeilemisen/hankkimisen väliin... Tuollaiset pikku ärsykkeet peleissä ovat muuten todella inhottavia!

    VastaaPoista
  4. Ihana toi Bug Catcher-look. Hyvä että Pokemon-intokin on jo vähän palannut :).

    VastaaPoista
  5. Jatkuukos muuten tuo Substitute sarjakuva joskus? Oli niin mukavaa luettavaa. :)

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!