Pokémon animemaratoni III: Ash Pokémon-saalis!/Samurain haaste

Jee, animemaratoni jatkuu. Tänään siis kaksi jaksoa samassa kirjoituksessa. Pakko sanoa, että näihin animemaratoni-kirjoituksiin menee aina ihan rutosti enemmän aikaa (höh, piti ehtiä katsoa vielä tänään välistä jääneet Lemmen Viemää-jaksot netistä). Täytyy tulevaisuudessa jotkut (tylsemmät) jaksot käydä maratoni-postauksissa vähän tiiviimmin läpi :).

Ashin Pokémon-saalis!

Vaikka Caterpie ei tässä kuvassa sitä ole ehkä kaikkein eniten, niin kyseessä on silti hirmu suloinen pokémon! Aaw, ottaisin mieluusti kanssa itselleni Caterpien! Tosin mieli saattaa olla hyvinkin toinen tositilanteessa, kun nämä ihan todellisen maailman ötiäiset saavat ihon kananlihalle. Pakko siis ymmärtää Mistyä, vaikka se onkin niin inhottava pikku-Caterpielle!

Uskoisin muuten, että tuo Ashin ilme saattaisi hyvinkin vastata jokaisen ilmettä sillä hetkellä, kun tajuaa ensimmäisen Pokémoninsa jääneen kiinni! Näiden kuvankaappausten ottaminen on muuten paikoin aika hauskaa puuhaa, kun pari kertaa olen onnistunut ikuistamaan aika kauniita ilmeitä. Ei tuo Ashin ilme tuossakaan kuvassa niitä kaikkista selväjärkisimpiä ole :D.
Tämä kohtaus on Pokémon-animessa jäänyt meikän mieliin tosi hyvin jostain syystä. Jotenkin tuo pienen ja surkean maanmatosen unelma olla osana jotain suurempaa, osata lentää, nähdä kaikki ja olla upea (näin ite tulkitsen!), saa melkein ihan Avrin herkistymään. Älkää nyt kuitenkaan pitäkö mua ihan pehmona, haha.


Tämä jakso taitaakin olla ainut Suomessa nähty jakso, jossa Ash pyydystää useamman kuin vain yhden pokémonin. Safari Zonella sitten hiukan enemmän niitä Tauroksia. Ahaha, Ash on näissä niin hauska ja jotenkin nämä ensi jaksot ovat siitä ihania, kun niissä oikein väkisin täytyy tuoda esille Ashin toilailut, jotta katsojat oppisivat Ashin mokien kautta pokémonien perusteet. Enkös onnistunutkin nappaamaan aika hurmaavan kuvan Caterpiesta, kun Ash lähetti pikkupokén Pidgeotton kimppuun? Pidgeotton siivet tosin ovat aika ihmeellisessä asennossa...

Sitten tuli Rakettiryhmä ja Koffing sokaisi Pikachun Sludgella, joka haittasi Pikachua silloin, mutta ei enää myöhemmin, kun Rakettiryhmä oli häädetty paikalta. Pikkuinen Caterpie-ressukka sai hoitaa koko ryhmän tiehensä samalla, kun salipäällikkö Mistyllä olisi ollut taskut täynnä pokémoneja valmiina ottelemaan. Reilua :).

Samurain haaste"Tuolla taitaa olla toinen ötökkääh!!!"
"Se voi olla..... Se on AMMUTOUKKA!"
Näin alkoi Pokémonin 4. jakso. Mitä hittoa XD? Tälle oli pakko etsiä joku selvitys ja pikainen guuglaus Googlen ihmeellisissä maailmoissa paljastikin, että "vitsi" onkin japaniksi melkein jopa hauskakin. Misty huutaa ötökkää (=mushi) ja Ash sitten kysyy "ai lehmäkö (=ushi)". Pakko myöntää, ettei minulla ollut kyllä mitään muistikuvaa tämmöisestä, haha.

Pakko myös heittää tämmöinen aika hyödyllinen ja yleismaailmallinen lainaus, suoraan Ashin Pokédexin... ööh, suusta:
"Tämä on Weedle. Sen otsassa oleva pistin lausuu hyökkääjälle varsin teräviä huomautuksia."
Et kai ole nyt vaan tosissasi? Aika tarpeellinen kapistus tuo Pokédex, toihan kertoi kaiken oleellisen Weedlestä.

Ihan pisti hymyilyttämään, miten aidon kuuloisesti ja tuntuisesti Misty puheli itku kurkussa itsekseen metsän kammottavista ötököistä: "Metsähän on täynnä kiemurtelevia limaisia Pokémoneja... Tämä ei sovi minulle..." Jotenkin tuon lausahduksen jälkeen jäi sellainen hyvä mieli, siinä oli sellaista tunnetta mitä kaipaisin nykypäivän piirrettyjen dubbauksesta. Eikä siinä edes ollut mitään kovin ihmeellistä. En jaksa ainakaan vielä ottaa ihan hirveästi kantaa niihin iän ikuisiin suomenkielisiin ääninäyttelykuvioihin, mutta näitä vanhoja jaksoja katsoessa iskevät edukseen aina silloin tällöin jotkut repliikit, jotka ihan hämmästyttävät realistisuudellaan, vakuuttavuudellaan ja jollain tunnetasollaan, ja ne todella jäävät mieleen.

"Olen SAMURAIIIII! Olen myös viekas, pelkäämätön ja täysin voittamaton taistelussa."
Arvatkaas mitä. Ahaha, oikein, meikä ei voi sietää Samuraita. Ärsyttävä samurai-valepuvussa hyrräävä tavallinen Bug Catcher harvinaisen typerällä naamataululla ja entistäkin ärsyttävämmällä pätemistarpeella! Miksi ensimmäinen tällainen lähes joka jaksoinen kerran tavattava hahmo on juuri tämä? Onneksi tätä ei sentään nähty enää koskaan missään. Samurain Pinsir oli sentään aika jännä veto kirjoittajilta, tosin mitäpä muuta pokémonia Metapod olisikaan voinut voittaa, haha.
"Ainoastaan alokas lähettää otteluun Pokémonin, jolla on veto lopussa! Se saattaa käydä kalliiksi!"

Eiiih, tämähän on ihan kuin meikän Blue-pelin ensimmäisiä taisteluita. Sain Bluen niin nuorena, että englantia osasin vain jotain simppeleitä lauserakenteita ja sanoja todella suppeasti (sekin vähä vain opittu englanninkielisessä leikkikoulussa ja siitä kun perheeni asui ennen syntymääni monta vuotta Amerikassa), joten arvata voi, etten oikeen tajunnut Metapodin Harden-liikettä. Metapod olikin eka pyydystykseni Bluessa! Ihme kyllä, sain siitä jotenkin Butterfreen, vaikken sitä Hardenia oikein tajunnutkaan :P

Mutta näissä alkupään jaksoissa on jotain todella upeita kohtauksia, kuten edellisen jakson Caterpien haaveilu-kohtaus. Tämän jakson hienoimpiin hetkiin kuuluu ehdottomasti se, kun Ash kumpaneineen lähtee pakoon Beedrilleiltä ja he onnistuvatkin karkoittamaan takaa-ajajat - piiloutumalla aivan Beedrillien pesäpuun viereen. Puussa roikuu valtavasti Kakuunoja (=tai kuten jaksossa puhuttiin Kokoonasta), aivan valmiina muuttamaan muotoaan...


 Miettikää nyt, miten hienoa ja samalla niin kutkuttavan kamalaa olisi joutua näkemään tuollainen luonnossa tapahtuva Beedrill-yhdyskunnan Kakuunojen evoluutio? Olen ite joskus mökillä nähnyt kotilon murtuvan ja perhosen murtautuvan ulos suojakotilostaan, ja jo se oli hieno näky! Aijai, jos pokémoneja olisi olemassa, niin tuommoisen näkeminen olisi todella upeaa. Tai sitten olen ihan idiootti, kun pohdin tämmöisiä :D.

Jee, Ashin Butterfree! Ashin Butterfree taitaa omistaa jonkinnäköisen spesiaalin paikan lähes jokaisen pokéfanin muistoissa. Kuten myös minun :). Jos jonkun Ashin vanhan pokémonin haluaisin nähdä tämän päivän Pokémon-jaksoissa, se olisi Butterfree. Ashin Butterfree on aina erottunut joukosta - myös jotenkin muuten, kuin vain sillä, että se oli ensimmäinen poké, joka lähti Ashin joukosta.

Päivitin muuten blogin linkkeihin GameFreakin Junichi Masudan enkunkielisen blogin osoitteen, se kun tuntuu Suomen Pokémon-piireissä olevan vähän harvinaisemmin kohdattu puheenaihe. Junichi Masudanhan sanotaan olevan ukko usean Pokémoniin liittyvän jutun takana, aloittaen musiikkipuolesta, mutta nykyään toimii myös enemmän suunnittelun johdossa yms. Henkilökohtaisesti, vaikka Masuda varmasti paljon töitä tekeekin, koen koko äijän vähän ärsyttäväksi, tai ainakin liian useissa paikoissa toitotetaan, miten Masuda tekee tätä ja Masuda sitä. On siellä Pokémonin takana todella paljon muitakin, eikä se Masuda nyt mikään Pokémonin yksinvaltias kuitenkaan ole, vaikka sellaista kuvaa tosi useasti etenkin noilla kansainvälisillä foorumeilla viljelläänkin :P. Mutta blogista nyt löytyy kuitenkin Pokémon-asiaa ihan GameFreakinkin näkökulmasta, joten pakkohan sitä on lueskella, vaikka mielipiteeni Masudasta onkin välillä mikä on :D .


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

9 kommenttia:

 1. Hyvää juttua taas kerran, tulee taas harvinaisen nostalginen olo kun näitä lukee :D Caterpie oli siitä hyvä Pokémon, että jo heti pyydystämisjaksossa sen ympärille kehiteltiin tarina: halu kehittyä Butterfreeksi. Toivoisin nykyanimessa lisää tällaista persoonallisuutta ihan jokaisen Pokémonin kohdalla, eikä vain tiettyjen (Infernape...). Pidgeotton pyydystäminen menikin Caterpien varjossa vähän ohi, ja oikeastaan Pidgeotto olikin aika persoonaton koko sen ajan, kun Ash sen omisti :D

  Butterfree oli kans yks mun lemppareista, oijoi sitä surun ja kyyneleiden määrää kun Ash luopui siitä! Edelleenkin yksi surullisimmista Pokémon-jaksoista mitä on. Onneksi sitä on nähty nykyäänkin muutamissa flashbackeissa ja toivottavasti se nähtäisiin ihan livenäkin vielä joskus.

  Samurai-jakson parasta antia oli Metapodin kehittyminen Butterfreeksi. Siinäkin oli jotain tunnetta, kun Ash niin vuolaasti pahoitteli Pokémoninsa laiminlyömistä ja lupasi, ettei koskaan enää tee niin. PUKS vaan ja Metapod kehittyi. Onpa suloista.

  VastaaPoista
 2. Kiitos taas kerran Munchy! :) Nämä mukavat kommenttisi todella innostavat vaan jatkamaan ja kehittymään näiden blogikirjoitusten kirjoittelussa.

  We want Butterfree!

  VastaaPoista
 3. Ammutoukka, muu! Mitäköhän kääntäjien päässä on liikkunut, kun tuollaisen helmen ovat kehitelleet.. Ah, sanaleikit, miten ne jäävätkin aina kielimuuriin jumiin.
  Pitäisi varmaan käydä enemmän ulkona, ötököihin suhtautumiseni kun ei ole järin positiivinen, ellei kyse ole perhosista tai heinäsirkoista tai muista harmittomista ja pääosin hiljaisista otuksista (ja ah tätä ironiaa, kun ötökkäpokét ja -digit ovat suosikkejani lintujen lisäksi).. Jotain sellaista olisi kyllä ihan mahtava nähdä, paitsi jos kyseessä on Beedrill, silloin saattaisi tulla kiire lähteä karkuun.

  Tässähän tulee ihan nostalginen olo, kun näitä blogipostauksiasi lukee, en ole katsonut Pokémon-animea vuosikausiin. Pitääkin sen nykyisen ääninäyttelyn olla niin hirveää (tai sitten pätkänä ei vaan välittänyt siitä, miltä hahmojen äänet kuulostivat) ja jaksojen tulla joko huonoon aikaan tai sitten ihan väärältä kanavalta..

  Hmm, mitä jos Ash nappaakin Isshussa kyseisen alueen ötökän itselleen? Tai ottaa edes Heracrossin mukaansa, jos sille vaikka tulisi nyt viidennessä sukupolvessa joku uusi kehitysmuoto..

  VastaaPoista
 4. Oo, kiva kun blogiin on eksynyt taas uusi lukija! Kommentteja on kiva saada...

  Meikänkin suosikkeihin kuuluvat juuri nuo ötökät, vaikka tosielämässä Caterpien kokoisen ötökän näkeminen olisi ihan kauheaa.
  Itseänikään ei niin osaa vakuuttaa tuo nykyinen dubbaus. Vaikka ääninäyttelijät periaatteessa osaavat hommansa, todentuntuisuus ja se joku tunnetila niistä puuttuu.

  Heracrossille olisi jännä nähdä seuraava kehitysmuoto (se olisi varmasti todella tappava ötökkä!). Isshussahan voisi olla äärimmäisen olematon mahdollisuus nähdä vielä Butterfreetä, nehän silloin Bye, bye Butterfree-jaksossa lensivät valtameren yli pesimään... jos siis Isshu sijaitsisi siellä Amerikassa :D.

  VastaaPoista
 5. Enkkuversiossa Misty huutaa jotain Caterpiestä, jolloin Ash tokaisee: cowterpie! Hehee, tosi hauskaa joo.

  Ärsyttä muuten tosi paljon että lähes aina vaan Ashin pokemoneilla on jonkinlainen persoona, lukuunottamatta esim. Dawnin Piplupia tai Buneyria. (tai mikä lienee). paitsi ettei Ashin lintupokemonilla oo oikeestaan koskaan minkäänlaista luonnetta, kuten pidgeotolla, noctwolilla tai vaikka swellowilla.

  esim joku Brockin Geodude tai onix, entäs mistyn goldeen. ei sitten mitään luonnetta niissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toi Cowterpiekin parempi kuin toi ihmeen ammutoukka :D.

   Jep, onneksi nykyään noihin luonteisiin on muutenkin panostettu. Vaan olisi ollut siistiä, jos Brockin Geodudellakin olisi ollut KUNNON persoona.

   Poista
 6. Nämä jaksot tuovat mieleen ihania muistoja lapsuusajoilta =).
  Jaksossa 3 nauratti eniten kohtaus, jossa Ash päättää lähettää Pidgeottoa vastaan Caterpien. Lopputuloksen on arvattava ja Mistyn kommentti älytön: "Caterpie on mato. Pidgeotto on lintu. Linnut syövät matoja." Mistylle pisteet itsestäänselvyyksien jakelemisesta =D

  Jakso nro 4 oli muuten ensimmäinen jakso, jossa Ash rikkoi fysiikan lakejam erittyisemmin mainittuna painovoimaa. Hän hyppi kummatkin jalat ilmassa ainakin minuutin ajan huomattuaan Butterfreen kehittyneen. Eikö fysiikan lakien mukaan tuo olisi mahdotonta? : D

  VastaaPoista
 7. Ashin ilme vastannee omaani kun sain napattua Entein ties kuinka monen yrittämän jälkeen.

  VastaaPoista
 8. Yksi tylsimmistä Pokémon-jaksoista ikinä, mutta nykyään pätee uusimpien jaksojen skeidaan verrattuna.

  Tuota ammutoukkajuttua en itsekään taannoin tajunnut, ajattelin, että Ash vain piruilee Mistylle, kun tämä äsken oikein loikkasi oksaan turvaan katalaa Weedleä. Mutta sitten kuulin tuon alkuperäisen japaninkielisen version ja miten se aukeaa... enkkudubissa kyse lienee sanaleikistä...

  Lieko samuraille pisteet siitä, että jakso oli ärsyttävä! Alkuperäistarinassa Viridianissa samoilee ihan Bug Catcher, oliko tavallinen haavinheiluttaja ihan pakko vaihtaa johonkin hihhuliin, joka tykkää pelleillä samuraiasussa? Suomidubissa ääni oli niin pirun ärsyttävä. Ja kumma kyllä, tää jakso tuntui kestävän ikuisuuden, mene ja tiedä miksi.

  Mutta hymyn tuo Meowthin suosikkileikki "raaputa ja nauti", kävis raaputettavien arpojen mainostamisesta! :D Rahapelien piilomainontaa :P

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!