Pokémon-animemaratoni II: "Pokémon hädässä

Tällä kertaa jatketaan Pokémon-animemaratonia, joka on hiukan kärsinyt... Tästä tuli YLLÄTTÄVÄN pitkä, seuraavista ei tule kyllä ihan tätä pituusluokkaa, herran jumala eihän kukaan jaksa lukea tämmöistä, hahaha! Minä en ainakaan, mutta kirjoittaa jaksan!

Voisin täälläkin kertoa meikän kannalta hienoja, tosin jo aika vanhoja, uutisia, eli vanhempani ovat päättäneet sponsoroida meitsin Pokémon-harrastusta hankkimalla PlusTV:n kanavapaketin ja tallentavan digiboksin, jolla pystyn siis a) näkemään suomenkielisenä Pokémonia kahdelta kanavalta ja vielä lisäksi b) tallentamaan kyseiset jaksot :).

Pokémon Emergency - Pokémon hädässä

Jakso alkaa Viridian Citystä, joka on tyhjä. Hähähähä, oli ihan pakko tarttua tuollaiseen ymmärrettävään pikkuseikkaan. Tuo muuten näyttää ihan niin Viridian Cityltä kuin vain voi! Tulee jopa vähän mieleen Suomi, haha! Tarkemmin ottaen Turun lähellä oleva pikkukaupunki nimeltä Raisio.

Koska kaikkiin täysin turhiin pikkuseikkoihin takertuminen on hauskaa, etenkin näissä alkupään jaksoissa, niin on ihan pakko naurahtaa Pokémon-maailman konstaapeli Jennyn, ah niin viisasta kysymystä Ashille...:

"... ja miksi sinulla on Pokémon mukanasi?"
Tuossa kohtauksessa nyt oli lähinnä vain tarkoitus esitellä tietty Jenny katsojille, sekä kertoa vähän etsintäkuulutetuista Pokémon-varkaista - Jessiestä ja Jamesista. Mitäköhän he ovat ennen Ashia & Pikachua tehneet, siis kun ovat Wanted-listalle päässeet? Pakko muuten ihmetellä Pokédex-kohtaa, jossa Ashin Pokédex todistaa Ashin henkilöllisyyden:
"Jos joudun hukkaan, uutta on mahdotonta saada tilalle."
Härregyyd! Mutta miksi? Onko mahdotonta saada uutta tilalle, jos joutuu vaikka pahoinpitelyn uhriksi ja joku tuhoaa Pokédexisi? Mutta jatketaanpas...


"Vai otettava kiinni. Kuinka imartelevaa."
"Imartelevaa? Katso nyt miltä minä näytän." - ahah, James on rakkautta heti ensirepliikiltä!
"Valokuvaaja on siis onnistunut hyvin haastavassa tehtävässään.
"Juuri niin."
"Pikku mussukat saavat vielä nähdä!"
"Viridian City tulee vielä muistamaan nämä komeat kasvot."
Oi oi! Ensimmäinen Rakettiryhmän dialogi koskaan! Suomenkielisessä versiossa on ihania pahis viboja havaittavissa vielä tässä jaksossa (enkkuversio on jokseenkin pellemäisempi..). Mielestäni tuo pahismaisempi puhetyyli ja sanavalinnat ovat paljon hauskempia ihan huumorimielessäkin, kuin se koheltavampi meno, jollaista Rakettiryhmällä oikeasti on. No jaa, eipä voi mitään :P.


OKEI! Nyt päästiin asiaan! PokéCenterissä, kun Pikachu on hoidettavana, Ash päättää soittaa äidilleen. Ette arvaakaan, kuinka paljon halusin tuollaisia vihreitä kuvapuhelimia joskus nuorempana! Oli siinäkin haave :D. Halusin lapsena myös sellaista samanlaista kelloa, mikä Viridianin PokéCenterissä oli, sellainen vihreä Pidgey-käkikello... Ah! Tämä legendaarinen kuva kolmesta legendaarisesta linnusta, joista yksi on Articunon ja Ho-Ohin tyylinen sekoitus, ja Arcaninesta. Moltresista ja Zapdosista nyt ei tarvitse sen enempää keskustella, mutta Articuno ja Arcanine ovatkin vähän jännempiä. Ash erehtyy luulemaan Articunoa Ho-Ohiksi, mutta... miksi? Miksi ihmeessä kirjoittaja eivät voineet laittaa vain Arcaninen tilalle aitoa Ho-Ohia? Toisaalta joo, Ho-Oh ei ollut tunnettu poké, kerta Pokédex ei sitä myöskään tunnistanut... mutta eihän Articunon pitäisi olla niin harvinainen, kuin mitä Oak taas väitti? Lisäksi pakko nostaa esille Bulbapediasta aikoinaan lukemani juttu siitä, että Articunoja olisi vain se yksi ja ainoa. Mutta ihan selkeästihän esim. Nolandin Articuno tuntuisi olevan eri kuin The Power Of One-elokuvan Articuno... Silloinhan Noland olisi häirinnyt "tulen, jään ja salamain rauhaa", jos se sitten olisi mennyt nappaamaan sen...
Arcanine taas "Legendary Pokémon"... Miksi ihmeessä? Juu, Arcanine on "Kiinassa" kauneutensa ja ketteryytensä takia legendaarinen, mutta silti jotenkin jännää, kun kuvittelisi enemmänkin tuon Arcaninen varjoparin Ninetalesin saavan tuon "legenda"-tittelin itselleen kaikilla niillä myyteillään, joihin Ninetales perustuu.
- Rakastan spekulointia, etenkin pokéjen alkuperästä, myyteistä yms! Niistä voi vain löytää vihjeitä ja päätellä asioita, kyseenalaistaa teorioita ja niin edelleen... <3 No, ennen kuin eksytään kokonaan aiheesta...

 Olenko ainut, jonka mielestä nuo Pikachut näyttävät tässä vähän... oudoilta? Ihan siitä ekasta kerrasta lähtien, kun tämän jakson olen nähnyt, olen aina väkisinkin kiinnittänyt huomiota noihin Pikapiipittäjiin. Ne ovat tässä kohtauksessa kammottavia, eivät lainkaan söpöjä! Joku niiden naamassa mättää, se on liian iso, epäsöpöilevä, venynyt...

Rakettiryhmä hyökkää PokéCenteriin ja Misty aikoo otella heitä vastaan. Noh, hänpäs lähettää otteluun Goldeenin... Öööh?
"Kaikkihan tietävät, ettei vesipokémon pysty kamppailemaan maalla."
No juujuu, idea on varmaan vaan esitellä jotain hauskoja pokémoneja jaksossa, mutta silti tuo oli outo veto. Tulkitsin tilanteen sillä tavalla, että Misty yritti myös pelata aikaa Ashille pakenemiseen... kai. Mutta Rakettiryhmä ilmaisi jo ihan kättelyssä, ettei Pikachu kiinnosta niitä, mutta silti sitä Pikaa alettiin kovasti suojelemaan... Aijaijaij, päteminen on sitten niin kivaa :D.


Viridian Cityn PokéCenterille kävi huonommin kuin Salkkareissa Kentaurille :<. Pidän tästä jaksosta jotenkin, vaikka se on nykyään jo lähes tylsempi kuin matikankirja.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

5 kommenttia:

 1. Tosi nostalginen olo tulee, kun lukee näitä. Mahtavaa settiä, eikä yhtään liian pitkä - mä ainakin jaksoin lukea! Lisää vain tulemaan :)

  En nyt sanoisi tätä jaksoa yhdeksi lempijaksoistani, mutta onhan tämä tavallaan aika legendaarinen, kerta Rakettiryhmä näyttäytyy tässä ensimmäistä kertaa. Kun jakson ensimmäistä kertaa näki, ei jaksanut kiinnittää huomiota esim. tuohon legendaaristen Pokémonien kuvaan, mutta nyt jälkikäteen ihmettelee, mitä se Arcanine siellä tosiaan tekee ja miksi Articuno on niin ihmeellinen...
  Misty + Goldeen oli mun mielestä aika tyylikäs veto :D Hehee, muistan sen kohtauksen aina, kun Jessie & James ovat ensin vähän hämillään Goldeenista.

  Tekisipä mieli katsoa näitä ensimmäisiä, ja miksei muitakin Pokémon-jaksoja, oikein kunnon maratonilla! Toivon totisesti, että Pokémonin kaikista jaksoista tulisi joskus DVD-bokseja vanhoista jaksoista aina ihan uusiinkin asti, jotta kaikki jaksot saisi talteen. Niitä olisi tosin tuhoton määrä, mutta aina voi toivoa...

  VastaaPoista
 2. Aaw, kiitos kivasta kommentistasi kovasti Munchy!

  Aika monien jaksojen kanssa käy yllättävästi niin, että kun joskus nuorena epelinä ei ole kiinnittänyt sellaiseen huomiota, mikä taas näin vanhempana on just tosi kiinnostavaa! Pakko suositella Johto-kausien jaksoja siinä mielessä - en tykännyt niistä oikein yhtään silloin joskus kun niitä tuli telkkarista, mutta nyt niistä löytyy kaikkia kivoja vihjeitä, myyttejä ja tarinoita :3.

  DVD-boksit suomeksi vanhoista jaksoista olisi sankariteko... Boksejahan on luvassa uudemmista jaksoista, mutta ihan hirvittävän hidasta tahtia (Battle Frontier-boksia odotellessa).

  VastaaPoista
 3. Nyt kolmatta kertaa luin ton kirjoitukses ja kaks kertaa oon kai unissani luullut jo kirjoittaneeni kommenttia tähän (toisesta kerrasta voisin melkein vannoa oikeesti, että laitoin oikeastikin kommenttia) :D

  Muistan vielä ihmeen elävästi, kun tämä jakso tuli ensimmäistä kertaa telkusta '99 talvella (olin tuolloin 10 vuotias!). Tämän näkeminen taisi olla se mikä viimeistään sai kiinnostumaan rajummin näistä taskuotuksista ja siitä alkoikin hiljalleen kova "villitys" aika laajaltikin Suomessa.
  En yhtään liioittele, kun sanon että näissä ensimmäisissä Poké-jaksoissa oli sitä jotain maagista mitä on nuorempana esim. jouluisin ja se jää syvälle mieleen.. Oi, noita nostalgisia kulta-aikoja :)
  Kiinnostais niin pirusti saada jotenkin muistettua missä järjestyksessä toi
  Mutta ääk, tästä alkaa tätä menoa tuleen lähinnä oma muistelutuokioni Pokémonin alkuajoilta, kun tarkoituksissa oli sanoa jotain tosta jaksosta, sori, pitkät kommentit on ankeita! :D

  Mukava toi Jennyn epäloogisuuden bongaaminen, itellä ei jotenkin oo tullut mieleenkään vaikka nähty on monesti. Aika työlästä tuo poliisin ura, jos tolla mallilla mentäis myöhemmissäkin jaksoissa!
  Toi Rakettiryhmän ensiesiintyminen on kyllä jotain niin mahtavaa, kun kaikki koomisuus on tiessään ja J&J esitetään oikeen kunnon pahiksina. Kunniaa suomidubeille!

  Lisää tämmöisiä, kiitos. Ei mustakaan yhtään turhan pitkä, kun kirjoitat ja muotoilet noin näppärästi :)

  VastaaPoista
 4. Itse kun aloitin Pokémonin melko myöhään, tässä jaksossa täräytettiin se, mitä olin ihmetellyt: kaikissa tarrakirjoissa sun muissa joissa Ashista kerrottiin parilla sanalla jotain, mainitaan, että Ash asuu Palletissa äitinsä kanssa. Ihmettelin että missäs sitten Ashin isä on. Tässä jaksossa annetaan ainoat tiedot tästä, eli Ashin isä oli taittanut matkan Viridianiin hiukkasen hitaammin kuin poikansa. Mutta muutapa herrasta ei tiedetä. Tuskin päätäni vaivaisin moisella, koska en esimerkiksi Brockin äitiäkään ajatellut, joskin hänestä kerrottiin "suorasukaisemmin", mikä ei mielikuvitusta ole herätellyt.

  Olikohan tarkoitus, että Ashin isästä olisi kerrottu enemmän animessakin, mutta käsikirjoittajat sitten muutti mieltään. Pokémon-animen ei käsittääkseni kuulunut olla pitkäikäinen, mutta yllättävä suosio muutti suunnitelmat.

  Netistä kuitenkin löytyy Pokémonin alkuperäistarina, joka menee suht samoja ratoja kuin animekin, vaikka eroavaisuuksia löytyy:

  https://pokemonthenovel.dreamwidth.org/380.html

  VastaaPoista
 5. Luulen, että Pokédexiin on ohjelmoitu ukaasi "Jos joudun hukkaan, uutta on mahdotonta saada tilalle" ettei vaan räkänokkakouluttajat kohtele varmasti hyvinkin pirun kallista laitetta miten lystää ja kuvittele saavansa uuden suit sait sukkelaan. :P

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!