Pokémon animemaratoni X: Majakan mysteeri

Vaihtelua fossiileihin ja paluuta ah niin nostalgisiin vanhoihin kunnon Pokémon-jaksoihin :-)! Majakan mysteeri-jakso on varmaan aika unohdettua tavaraa, eikös? Vaikka jaksohan on ihan hullun mielenkiintoinen!

Ash kerskailee ansioillaan, Misty ja Brock taas palauttavat pojan maanpinnalle toteamalla, ettei Ash juurikaan ole ansainnut salimerkkejään kovinkaan hienosti tai oikeastaan edes pyydystänyt suurinta osaa pokémoneistaan. Tästä tuohtuneena Ash päättää pyydystää aivan itse pokémonin, jotta Misty ja Brock näkevät, kuinka taitava Ash onkaan.

Ash saapuu rannalle ja tapaa siellä ihanan pikku Krabbyn. Pikkuisen tosiaankin, Krabbyn pitäisi olla keskimäärin 40 senttimetriä korkea ja Ash joutuukin toteamaan, että tuo yksilö on enemmänkin kuin katkarapu :-D. Ash saa kuin saakin itselleen Krabbyn ja poképallo katoaa pojan ihmeeksi taivaantuuliin. Taas näkyy Ashin tietämys asioista, kun paikalle saapuneet Misty ja Brock joutuvat selittämään, että valmentajalla voi olla mukanaan vain kuusi pokémonia ja Krabby on siirtynyt haisemaan PC:lle Professori Oakin hellään huomaan... Itsekin olisin kyllä aika huolissani jos rapu-pokémonini siirtyisi Oakille juuri noin päivällisajan tietämillä.
Mutta nyt mielenkiintoista asiaa! Brock kertoo tässä jaksossa, että pokémon-tiimiläisiä voisi vaihtaa Pokédexin valkoisen painikkeen kautta toiseen, mutta eipä pokémoneja ole koskaan sarjassa sitä kautta vaihdeltu. Aina ne ovat marssineet PokéCenteriin tai jonkun proffan labraan suorittamaan operaation armottoman suuren masiinan kautta. Mielenkiintoista, mielenkiintoista.


Joukkiomme bongaa majakan, jonne he suuntaavat tavoitteenaan soittaa Oakille, nukkua kauneusunet ja saada vähän selvyyttä siihen, missä ihmeessä he oikein ovat. On jo pimeä, kun kumppanukset saapuvat majakalle ja tunnelma on aika garmiva.

Kaverukset soittavat ovikelloa, joka kumahtelee hyytävästi ja muistuttaa äänellään kyllä kirkon kelloja eikä mitään kerrostaloyksiön ovikelloa. Ovisummeriin vastaa omasta mielestäni hyvin kummallinen Billin ääni. Vastaavaa ei kyllä ole ikinä Pokémonissa kuultu. En edes osaa analysoida sitä! Parhaiten tuon äänen erikoisen vivahteen huomaa, kun Bill sanoo muutaman kerran jaksossa "hienoa" jotenkin... lipevän tyylikkäästi. Äänessä on jotain täydellisesti hallittua käheyttä ja samaan aikaan Billin ääni on jollainlailla sössöttävä, mutta ei sitten kumminkaan olekaan. Parasta siis antaa soundsample :-D.Sama ääni nyt tietty on dubbattun ties kuinka monet muutkin Pokémon-hahmot, mutta Billin ääni on jäänyt aina erityisesti mieleen. Siinä on jotain outoa.

Anyway, jatketaan. Porukka pääsee majakkaan sisälle ja Ash suuntaa samantien puhelimelle. Puhelimen toisessa päässä professori Oak on juuri väsäämässä päivällistä keittäjän ollessa lomalla. Varmaan tofua ja katkarapuja :-D! Oak kumminkin  vakuuttaa ettei Ashin Krabby ole päivällispöydässä. Ash myös näkee, että Gary on tapansa mukaan jo pyydystänyt Krabbyn. Joka on ainakin kaksi kertaa isompi kuin Ashin. Oak myös "piristää" Ashia kertomalla, miten Gary on pyydystänyt jo 45 pokémonia Ashin omistaessa vain seitsemän Mutta mysteeriksi jää: kuka on tuo Oakin mystinen keittäjä???

Ennen kuin puhelu päättyy, Oak kertoo majakassa asustelevan Billin oleva nuori Pokémon-tutkija, jonka tiedot päihittävät jopa hänet. Ohhoh. Seuraavaksi kaverukset näkevät suuren eteissalin toisessa päässä Billin... joka on Kabuto. Nooh, kuten kaikki Pokémon-pelejä pelanneet tietävät, Billillä on paha tapa jäädä jumiin pokémonasuihinsa. Ash auttaa  hänet pois ja Bill kertoo, miksi vietti aikaansa jumissa Kabuto-puvussa. Kuulemma ollessaan puvun sisällä, Bill on osaksi silloisen pokémonin ajatuksissa. Tästähän tulee ihan mieleen Advanced-sarjassa tavattava astetta oudompi heppu Nicholai.
Toisaalla Rakettiryhmä suunnittelee iskua majakalle. Vuorossa on ehkä yksi hauskimpia Rakettiryhmän hetkiä:
- Mutta kuinka pääsemme sisään? Voisimme kävellä tietä pitkin tai sitten kavuta hengenvaarallista jyrkännettä.
- Tie on ainakin pois laskuista.
- Eli kallionjyrkänne on meidän reittimme.
- Me olemme nimittäin pahiksia. Pahikset toimivat aina kierosti.
- Me paatuneet rikolliset teemme asiat aina vaikeasti.
- Niin meistä tulee vaikeita tapauksia.

Bill tutkii parhaillaan sukupuuttoon kuolleita pokémoneja (kas vain, ja meillä on täällä menossa fossiilitutkimus). Tämä kohtaus on muuten todella upea, taustalla näkyy avaruutta, ukkosmyrskyä ja hologrammitauluja, joissa on eri pokémonien kuvia. Cool. Tosin Mewtwo vilahtaa näissä, kuten myös Billin majakan ovessa, minkä ei sinänsä pitäisi olla mahdollista, sillä Mewtwo lymyilee Rakettiryhmän käsissä. Ehkä Billillä on salaisia kytköksiä Rakettiryhmään? Bill kertoo Ashille, miten Ashin tavoite on pyydystää kaikki yli 150 pokémonia ja sekös vasta masentaa sankariamme, jolla on niistä vain seitsemän. Mutta sitten Bill mainitsee sen harvinaisen ja edelleen kummastuksemme herättävän pokémonin...

Kyseessä on kuulemma ehkä suurin pokémon koskaan (Bill ei ole nähnyt esim. Wailordia) ja joukko lähtee majakan huipulle toivoen näkevänsä siitä vilauksen. Bill esittelee myös nauhurinsa, johon hän on nauhoittanut tämän mystisen pokémonin ääntä. Bill kertoo, että pokémonin ääni tarkoittaisi sitä, että pokémon haluaa tavata Billin. Tässä kohtaa tulee pieni otos Pikachusta, jonka ilme kyllä kertoo selvästi, mitä mieltä hän on meidän mestaritutkijamme pokémonkielen käännöksestä :-DDDD.
Ja tietysti: tämä mystinen pokémon tulee juuri tänä yönä tapaamaan Billiä. Kyseessä on ilmiselvästi jättikokoinen Dragonite. Mitä mieltä nyt olla tästä kummallisuudesta? Noh, ehkä tässä mystisessä jätti-Dragonitessa on vähän samaa ironiaa havaittavissa kuin jakson alussa: Ashin pieni Krabby ja Garyn poikkeuksellisen suuri Krabby.

Rakettiryhmä on myös paikalla tämän pokémonin saapuessa ja James sutkauttaakin osuvasti, että "koolla on siis väliä" :-D. Voi luoja näitä suomentajia, hahahahaahahahah. Rakettiryhmä on niin mainio.
- On vain häpeä tuhota oikopäätä noinkin suloinen olento.
- Tietysti se on häpeä! Koko maineemme perustuu häpeälle!
Rakettiryhmä hyökkää ammuksilla muinaisen Dragoniten kimppuun ja pokémon tuhoaa majakan, viskaa Rakettiryhmän taivaan tuuliin ja häipyy Billin pettymykseksi. Jakso alkaakin olla purkissa.

Bill on niin häiritsevän näköinen. Tuo hymy ja ilmeet? Todella erikoinen tyyppi. Billin kunniaksi on ehkä seuraavaksi jatkettava vähän fossiileja.

"i'm watching ya."


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

14 kommenttia:

 1. Aijai, tämäkin jakso on miulla videolla ja sitä tuli kateltua PALJON (kuten seuraavakin jakso). Lapsena aina ihmetytti se seikka, että tässä Oak sanoi Garyllä olevan 45 poksua, mutta sitten Primeape-jaksossa määrä oli vähentynyt 30:een...

  Niin, tässähän Billillä oli Pokémon-asu päällään, kun taas peleissä hän oli muuttunut poksuksi, ainakin ymmärsin niin. Miksi joku on tehnyt sellaisen puvun, jota ei itse saa auki? No, hällä väliä. ^^

  Huomasitko muuten, että majakan ovessa oli Mewtwon kuva? Eihän Mewtwota pitänyt mielestäni olla vielä olemassa tuolloin, hmm... En muuten ikinä tajunnut noita Rakettiryhmän höpötyksiä pienenä. xD

  VastaaPoista
 2. Ai niin, unohtui mainita, että kuka oikeasti haluaisi SYÖDÄ Pokémoneja? Taisi tuossa Tentacool-jaksossa olla joku kalatori-vihjaus ja että Tentacoolit eivät edes kelpaa syötäväksi. Yrgh, oikeasti...

  VastaaPoista
 3. Oho, en ole ennen bongannutkaan tuollaista, että Garyn pokémon-määrä vähenisi tuossa :-D. Mielenkiintoista, ehkä Oak hukkasi osan... tai söi, haha.

  Mutta toden totta, Pokémonien syöminen kuulostaa kuvottavalta D:. Miettikää nyt vaikkapa Ducklettia ankkapaistissa? Tai Miltankia perunoiden kera? Näissä vanhemmissa jaksoissa on kyllä oikein brutaaliutta mukana, parin jakson päästä nähdään, kuinka Magikarp meinataan syödä...

  VastaaPoista
 4. Jihuu, animemaratoni jatkuu :) Tämä jakso on kyllä hyvä, nähtiinhän siinä Ashin Krabby ensimmäistä kertaa (joka nähtiin sitten toisen kerran liigassa ja apua, siitä tulikin Kingler joka jäihin sitten homehtumaan Oakin labraan... ja on siellä edelleen aivan pölyttyneenä...). Dragonitekin on oikein upea ilmestys ja muistan silloin pienenä ajatelleen, että Dragonite on oikeastikin noin iso. Mewtwo-leffassa oleva Dragonite, joka toi Ashille kutsun New Islandiin, saikin minut ihan hämilleni. Nyt olenkin oppinut Dragoniten oikean koon, vaikka animessa nuo Pokémonit suurenevat ja pienenevät aina miten sattuu.

  Hahaa, Rakettiryhmän tokaisut ovat kyllä vertaansa vailla! Naurahdin ääneen kun luin noita sitaatteja ja voin hyvin visioida ne kohtaukset päässäni :D Harmi, että Billin anime-esiintymiset jäivät vain tähän, koska kyllähän se Johtossakin esiintyy (ainakin peleissä) ja olisi hyvin voinut esiintyä vaikkapa Kanton Battle Frontier-kaudellakin... sen verran mielenkiintoisen oloinen tyyppi.

  VastaaPoista
 5. "Koolla on siis väliä"
  Eijjjjuma, mihin nää ihanat lausahukset katosi tästä sarjasta? :D
  Tämä jakso jäi kyllä viime vuonna näkemättä, kun katselin poikakaverin aarteita (eli nauhotettuja pokémonjaksoja). Mutta muuten kyllä jakson muistan :3

  VastaaPoista
 6. Munchy:
  Jep, Kingler-ressuka on siellä Oakilla ruostumassa :-(. Muistan lapsena, miten upeaa oli nähdä Ashilla vaihteeksi joku täysin uusi pokémon liigassa, kun Kingler otteli siellä.
  Itsekin luulin aikoinaan tuota ihan normaaliksi Dragoniteksi :-D. Tosiaan, vähän kokoeroa siihen Mewtwon Dragoniteen.

  Rakettiryhmä on aivan paras näissä :-D. Bill oli tosiaan aika outo heppu, Battle Frontier-kaudella olisi suonut hänelle ja kouralliselle muita hahmoja uuden esityskerran).

  Marle:
  Niinpä :-DDDDDDDD. James on ihana. Olen nyt sairaana katsellut Advance-jaksoja ja onhan niidenkin suomennoksissa välillä jotain kultakimpaleita, mutta kun näissä vanhoissa niitä on joka jaksossa.

  VastaaPoista
 7. En ole jostain syystä pystynyt kommentoimaan pitkään aikaan, mutta nyt se taas onnistuu, tiedä sitten missä vika.

  Olin tosi innoissani kun Ash pyydysti vihdoin uuden pokemonin, ja vieläpä tuollaisen vekkulin ravun. Pyydystys tapa oli hieman outo (Krabby leikkeli tikun palasiksi ja sitten se jäi kiinni, va?)Tosi sääli ettei Krabbya nähty enempää, saati Kingleriä. Voisiko Ash käyttää sitä Unova liigassa? Ehkä siellä ei kuitenkaan nähdä vanhoja kumppaneita kun pojalla noita uusiakin on aika liuta.

  En ole nähnyt tätä jaksoa pitkään aikaan, mutta muistan vieläkin miten surulliseksi tulin kun Raketti ryhmä satutti Dragonitea, joka oli selvästi yksinäinen ja luuli saaneensa ystävän.
  Minuakin hiukan hämmensi elokuvassa nähty normaalikokoinen Dragonite, koska oletin niiden olevan tuollaisia jättiläisiä.

  Olen monesti kaivannut peleihin mahdollisuutta vaihtaa joku tiimin jäsen ilman PokeCenterissä käyntiä, mutta kai se olisi liian helppoa :)

  VastaaPoista
 8. Joo, olen huomannut itsekin, että Google välillä takkuilee tuon kommentoimisen takia D:. Ihmeellistä touhua... Kiitos kommentista kumminkin, vaikka onkin ollut vähän teknistä häikkää matkalla :-D!

  Jees, Krabbyn pyydystys kävi juuri tuolla tavoin :-D. Pitäisiköhän pokémoneja enemmänkin ahdistella tikuilla, niin voisivat jäädä heti helposti kiinni? Mutta on vähän joo harmi, ettei Kingleriä varmaan enää oikein nähdä... Sinnohin liigassakin oli jotenkin niin vähäistä tuo vanhojen pokémonien näkyminen HG/SS-peleistä huolimatta, nyt Unovassa saattaa olla vieläkin surkeampaa.

  Jep :(. Voi Rakettiryhmä, minkä menit tekemään.

  VastaaPoista
 9. Tuosta vanhojen pokemonien näkemisestä tuli mieleen eräs asia mikä on jäänyt häiritsemään. Nimittäin yhdessä aika uudessa Black and White pokejaksossa, oli sellainen kohtaus missä Ash soitti näköteeveepuhelin millälienee Oakille pitkästä aikaa ja oli selvästi sanomassa jotain vanhoihin pokemoneihinsa liittyvää. (En nyt muista enää tarkalleen mitä) Mutta sitten PIM Rakettiryhmä tulee sotkemaan Pokekeskuksen asiat ja sähköt katoaa, jolloin Oakin ja Ashin puhelu jää kesken. Sen jälkeen Ash ei enää soita Oakille takaisin, eikä selviä koskaan ilmeisesti mistä heidän oli tarkoitus puhua tarkalleen. Aluksi luulin että Ash halusi seuraavaan saliotteluunsa peräti jonkun vanhan poksun, mutta eipä sitten tässä jaksossa sellaista käyttänytkään.

  Jotenkin jäänyt itteä häiritsemään että mitä Oakki ja Ash oikein olivat aikeissa keskustella. Noh, eipä sitä kai voi koskaan tietää joten turhaan kai kirjoitin kymmenen riviä tekstiä asiasta :3

  Kiva on tämä sinun blogisi ja toivon todella että tämä Animemaratooni jatkuu. Tätä on tosi kiva lukea, ja sivut näyttävät mukavilta kun on kuviakin. Oikein nätti ja mukava sivu lukea. Todella hienot sivut!

  Terveisin blogisi innokas fani!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Oi kiitos mukavista sanoistasi :-D. Ette voi arvatakaan, miten tuollaiset kehut nostattavat jaksamusta kirjoitella blogiin.

  Oho, kuulostaapa todella mielenkiintoiselta tuo Oakin ja Ashin puhelu! En ole varma, olenko nähnyt tuota jaksoa (tuo tilanne kuulostaa jotenkin tutulta tosin), koska olen seurannut lähes hävettävän surkeasti BW-jaksoja. Olisi ollut tosi mielenkiintoista saada kuulla edes vähän Ashin vanhoista pokémoneista! Olisi ollut hauskaa myös nähdä Irisin ja Cilanin reaktiot Ashin pokémonlaumasta... Kuinka vain, tuollaiset vihjailut ja kesken jääneet pikkujutut jäävät kyllä vaivaamaan 8). Ehkä tosin voidaan jossain liigassa odottaa niiden näkymistä vielä, siitähän esimerkiksi Trip varmasti innostuisi kovasti kameransa kanssa.

  VastaaPoista
 11. Sama edellinen anonyymi sanoo:

  Nyt löysinkin sen Oakin ja Ashin keskustelun Youtuben jaksosta! Siinä on siis sellanen kohta, missä Ash ja tämän Unovassa seikkailevat kamut Irish ja Cilan ovat syömässä Pokemonkeskuksessa, kun yhtäkkiä Ash sanoo että hänen täytyy käydä soittamassa Oakille. Ash painelee puhelimelle ja se niiden keskustelu menee suomeksi suunnilleen näin:

  Oak: Hei Ash!
  Ash: Hei prof. Oak! Ei ollakaan juteltu todella pitkään aikaan.
  Oak: Eipä ollakaan. Missäs olet juuri nyt?
  Ash: Olen Nimbasa Cityssä.
  Oak: Ah! Siinä tapauksessa olet vai siis menossa neljänteen saliotteluusi?
  Ash: Joo, mutta en vielä ole varma mitä pokemonejani käyttäisin.
  Oak: Ei hätää, olen varma että Tracey (eli se Oakin avustaja) osaa antaa sinulle hyviä neuvoja. Hei Tracey, tulepas tän...

  Sitten sähköt menee poikki. :(
  Ei se nyt menny ihan niin kun muistelin, mutta kuitenkin ensimmäinen ajatus tästä kohdasta oli, että Ash käyttäisi siinä neljännessä salissa vanhoja pokemoneja, mutta sitten kun se saliottelu tuli, niin eipä käyttänytkään.
  Onhan se tavallaan vähän hassua, että miks ne muuten vaan olisi tämmöisen kohdan laittanut siihen jaksoon, mutta ken tietää...

  Terkuin sama anonyymi fanisi x)

  VastaaPoista
 12. ....
  Ihana tuo kuva, jossa Ash pyllistää.
  Vanha kunnon hömelö Ash.
  :'(

  VastaaPoista
 13. Superkiitos kommenteista kummatkin!

  Anonyymi: Wow, tuo onkin aika erikoinen juttu! Aikamoista vanhojen fanien "kiusaamista" melkein mainita vanhat pokémonit ja Tracey (en ole varma, onko Traceysta puhuttu BW:ssä juurikaan). Olisi kyllä metkaa nähdä joku Ashin vanha pokémon BW:ssä käymässä, vaikka tuo kausi onkin tuolla lailla puhtaalta pöydältä aloitettua tavaraa. Mutta tosiaan, aika outoa, jos olisivat ihan muuten vain tuollaisen täysin randomin kohdan pistäneet jaksoon... ehkä vielä...

  Romu: Niinpä, hömelö Ash on niin ihana ♥. Vaikka toisaalta tykkäänkin etenkin Advance-kauden aikuistuneemmasta Ashista, koska sen otteluita on mielenkiintoista seurata! Ja on se sentään välillä edelleen hömelö, onneksi!

  VastaaPoista
 14. Pikkuisen häiritsee Mistyn väite, että Ashin kaikki Pokémonit on lakanut vain seurata Ashiua. Pikachuahan jouduttiin raahaamaan mukana, Caterpie pätyi Ashin muaan sattuman kautta ilman kamppailua, kun se oli välmiiksi väsynyt (veikkaan kyllä ettätaso oli aika alhaalla...), Pidgeotin Ash asentään pyydysti itse, Charmander, Bulbasaur ja Squiertle olivat niitä Ashin mukaan lähteneitä.

  Mutta eikös se osoita kouluttajan olevan hyvä, jos sen mukaan tahtoo lähteä ilman kamppailua... ;)

  Jakso ei parhaimmistoa mutta ihan kiva noin muuten. Säälipisteitä Ashille, jonka sormea Krabby nippaisi tavan takaa...

  VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!