Pokémon animemaratoni XXIII: Hypno ja nokkaunet

Tää jakso on erittäin mieleenpainunut, koska kyseessä oli aikoinaan elämäni toinen Pokémon-jakso, jonka näin ja se esitettiin niinkin hienona päivänä kuin 29.4.2000. Jostain syystä tämä toinen näkemäni jakso on paljon mieleenpainuvampi kokemus kuin sen ensimmäisen jakson näkeminen. Itse asiassa tämän jakson jälkeen sarja meni tauolle alkaen taas uudestaan alusta 1.6.2000. Tällaista tilastotiedettä en tietenkään muuten osaisi harrastaa, ellen olisi joskus kysynyt asiaa Teejiifoorumin Azurillilta, jonka Suomi-Pokéjakso-tilastot ovat aivan omaa luokkaansa.

Hypno ja nokkaunet

Kaverukset ovat saapuneet Hop Hop Hop-suurkaupunkiin ja... mikä tuo nimi on olevinaan? :D Mistä ne repii tuollaisia?


Jakson tarina on kiinnostava, mutta hahmojen tunnepuoli on myös mielenkiintoisen laimea! Jakso alkaa varsin kiehtovasti, kun täysin puun takaa paikalle juoksee muija, joka syöksyy halaamaan Ashia kutsuen tätä Arnoldiksi. Musta Brockin ilme kuvaa älyttömän hyvin myös mun ilmettä, kun katson tuota miten Ashin naama on tuolla tuon naisen rintoihin painautuneena! :DD Rouva huomaa kuitenkin pian erehtyneensä, sillä Ash on kuulemma ihan Arnoldin näköinen.


Kaveruksille selviää, että Arnold-poika on kadonnut kolme päivää sitten ja nyt äiti on kovin huolissaan. Those words exactly. Ei kyyneltäkään, ei mitään varsinaista paniikkia, äiti nyt on vaan vähän huolissaan ja katselee kaupungilla, jos poikaa sattuisi näkymään? :D Sitten vielä paljastuu, että muitakin lapsia on kadonnut ja mitä äiti tekee? Istuu ja sepittää poikansa katoamisesta verrattain rauhallisesti kolmelle tuntemattomalle pokémonkouluttajalle. Eikö äidin pitäisi olla ihan hermorauniona ja koko kaupungin aivan sekaisin? Vai onko sellainen vaan Suomi-juttu?

Myös Jenny saapuu paikalle ripustamaan lisää kadonneiden lasten kuvia, kyseessä on Maiden Peakin Jennyn pikkuserkku. Brock lupautuu auttamaan ja etsimään kadonneita lapsia käsi kädessä Jennyn kanssa. Virkistävää, kun näissä jaksoissa Misty ei ole vetelemässä Brockia korvasta, vaan nytkin Jenny sanoo tomerasti, että apu kelpaa kunhan Brock ei ole tiellä! Jenny kertoo, että kaikki lapset katosivat tasan kolme päivää sitten ja voi luoja, missä ovat suuret apujoukot ja poliisivoimat? Ehei, Jenny vaan tallustelee kaduilla tähyilemässä, josko mukuloita löytyisi. Ja kaiken huippu on, että edes Pokémon Centerin Hoitaja Joyn kanssa ei ole keskusteltu asiasta ennen kuin vasta nyt, kun Jenny ja Ash ja kumppanit marssivat sinne sisään. MITÄS IHMETTÄ JENNY JA LASTEN VANHEMMAT OVAT TEHNEET NÄMÄ KOLME PÄIVÄÄ? Varsin hämmentävän näköinen Pokémon-keskus, btw.


Joy kuulemma auttaisi mielellään, mutta hänellä "sattuu olemaan muitakin huolia". Aika kivasti sanottu :D. Mutta joo, muut huolet paljastuvat pokémoneiksi, jotka voivat huonosti ja ovat aivan nuupahtaneita. Oddish ja Cubone ovat voimattomia, Magikarp on valmis kalatiskille ja Charmanderin liekki on sammumassa. Hahaha, sitten Joy ottaa esiin Psyduckin ja kertoo "tämän olevan ihan kamalassa kunnossa"! Aaw, en muistanutkaan että Psyduck tulee tässä jaksossa, jeeee! Tykkään hirmusti Psyduckista, vaikka joskus se osasikin ärsyttää. Mutta sitten shoooooooock: myös pokémonien huono vointi on jatkunut kolme päivää!

Kumppanukset pohtivat, että mikä yhteys mahdollisesti pokémonien voimattomuuden ja lasten katoamisen välillä on, kun Jennyn ihmeellinen tekninen härveli alkaa pitää kummaa ääntä. Brock uskoo tuntevansa kyseisen vehkeen, sillä se on tietysti komean kaverin-ilmaisin :D. Aika hämmentävää, kun Brock on tässä jaksossa ollut ainoastaan Jennyn pauloissa ja jättänyt Joyn huomiotta! Kyseessä ei kumminkaan Brockin pettymykseksi ole komean kaverin-ilmaisin, vaan uniaalto-ilmaisin. Ja samassa Pikachukin väsähtää täysin ilmassa leijailevien outojen uniaaltojen vaikutuksesta.
Vallan toisaalla myös Rakettiryhmä on päässyt uniaaltojen kintereille. Totta kai, nimittäin kolmen kopla on loman tarpeessa ja ideana onkin varastaa uniaaltojen lähde ja pistää pomo hetkeksi nokosille, jotta Meowthin pääsee rauhassa kalaan :D.

Jenny, Ash, Misty ja Brock lähtevät paikantamaan uniaaltojen lähdettä ja löytävät suuren pilvenpiirtäjän, josta uniaallot ovat peräisin. Signaalit tulevat katolta ja jännää muuten, miten hississä on Rakettiryhmän logokin. Mutta joo, katolta löytyy kartano. Tässä kohdin soi muuten aika mahtavan dramaattinen musiikki, haha :D. Tietenkään Ash ja Brock eivät taloon sisään halutessaan voineet vaan avata ovea nätisti, vaan sinne piti puskea väkisin sisään kokeilematta lainkaan, oliko ovi edes lukossa. Mitä ikinä oven takana epäiltiin löytyvän, niin ainakaan hienoja rikkaiden ihmisten juhlia sieltä ei ainakaan osattu odottaa. Näin kumminkin on.  Rahakkaiden  kultataskujen ympäröimänä näkyykin kaksi pokémonia, Drowzee ja Hypno, ja ai että kun on häijyn näköinen tuo Hypno....
Isojen jehujen kerho (Pokémonien ystäväin-seura!) onkin unikerho, jossa kolme päivää sitten kehittynyt Hypno auttaa ihmisiä saamaan unen päästä kiinni. Hypnolla on aivan upea ääni, muuten! Toivottavasti video näkyy hyvin!


Kumppanukset sitten selittävät, että Hypnon kyvyt taitavat imeä muilta pokémoneilta energiaa nyt kun sen kyvyt on asetettu luomaan unia ihmisille unia ja samat uniaallot vaikuttavat varmaan tavallista herkempiin lapsiin. Hiukan noi rikkaat kihot menevät vaikeiksi, kun huomaavat että niiden kerho on aiheuttanut hiukan ongelmia :D. Sitten alkaakin tapahtua, kun Hypno hypnotisoi Mistyn ja Misty alkaa leikkiä Seeliä.

Seel-Misty ryntää ulos kartanosta ja johdattaa Jennyn, Ashin, Brockin ja Pokémon ystäväin-seuran johtajan puistoon... josta löytyvät kadonneet lapset, kaikki kuvittelen olevansa pokémoneja. ANTEEKSI MITÄ? Keskellä kaupunkia löytyy puisto, jossa lapset hengasivat kolme päivää, mutta kukaan ei etsinyt heitä sieltä??! Lätäkössä polskiva Magikarp-tyttö on suosikkini :D. Lapset eivät reagoi mihinkään, kunnes Pokémon ystäväin-seuran johtaja keksii, että Drowzeen vasta-aallot voisivat ehkä palauttaa kaiken normaaliksi. Teoriaa koetetaan Mistyyn ja sehän toimii hyvin!

Juuri kun Drowzeeta kuskataan palauttamaan lapset normaaleiksi, Rakettiryhmä lentää liitovarjoilla taivaalta. Rakettiryhmällä on aivan hulvattomat jutut taas kerran! Tällä kertaa juonena on pistää Hypno hypnotisoimaan itsensä näyttämällä sille omaa kuvajaistaan peilin kautta. Jessien mukaanhan Hypno ei voi olla yrittämättä hypnoosia "ammattiylpeyteen" vedoten, haha. Juoni toimii hienosti siihen asti, kunnes Ashin onnistuu hajottamaan peili sirpaleiksi. Jessietä moinen temppu suututtaa, koska suunnitelma oli vaatinut niin paljon aikaa, mutta peili-temppu ei ole ainut ässä Rakettiryhmän hihassa, vaan sitten turvaudutaan perinteiseen lassoon. James ihmettelee, miksi he eivät toteuttaneet lassoamista heti: "En tajua miksemme tehneet tätä alun perin.", johon Jessie vastaa hienosti: "Noo, ohjelma kestää puolituntia." Vaikka ei se ees kestä niin kauaa! Mistyn Staryu ja Ashin Pidgeotto pelastavat kumminkin Drowzeen ja Hypnon.


Sitten onkin aika pelastaa kaikki lapset ja pokémonit. Arnoldin äitikin löytää poikansa. Hoitaja Joy ei ole kuitenkaan täysin huoleton, sillä vaikka pokémonit ovat toipuneet hienosti, yksi kaveri ei näytä paranemisen merkkejä. Psyduck pitelee edelleen päätään... siis mitä, onko Psyduck Joylle ihan tuntematon laji :D. Brock lupautuu herrasmiehenä huolehtimaan Psyduckista ja auttamaan sitä, mutta kun Psyduck vaan seuraa Ashia, Misty ja Brockia, kukaan heistä ei oikein tahtoisi säälittävää pokémonin reppanaa hoitoonsa... Brock yrittää ujuttaa sitä Mistylle, koska se on vesipokémon, mutta Mistystä se on liian tylsä. Ash päättää tutkia Psyduckia tarkemmin Pokédexistä ja sieltä selviää, että Psyduck kärsii jatkuvasti päänsärystä... No lopultahan Mistyn suureksi harmiksi Psyduck päätyy sinne sen poképalloon :D.

huuuuuuuh olipas teksti.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

9 kommenttia:

  1. Jee, Psyduck! Itsekin tykkään siitä, varsinkin lapsena se nauratti paljonkin (etenkin tuossa fillarijengi-jaksossa). Sopii Mistylle tosi hyvin tuo poksu, jostain syystä tykkään noitten kahden välisestä suhteesta. ^^

    Se on sitten kiva kun rikotaan neljättä seinää. Tuon Rakettiryhmän kommentin lisäksi taisi Mistykin lopussa suutahtaa tuolle kertojalle, kun tämä onnitteli tätä Psyduckin "pyydystämisestä". (ellen nyt muista väärin...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en malta odottaa tota fillarijengi-jaksoa, koska en muista siitä kauheesti mitään! Muistan kyllä sen pääpiirteittäin, mutta kaikki legendaariset vuorosanat ja tarkemmat jutut ovat painuneet unholaan... Jee :D. Psyduck ja Misty ovat kyllä mahtavia yhdessä :D.

      Voi muuten olla, en oo ihan varma maltoinko katsoa jaksoa niin pitkälle, että olisin kuullut tuon kertojan lopussa...

      Poista
  2. Tämä jakso ei ole sen tuoreemmin kyllä mielessä (vaikka eihän siitä ole kovin pitkä aika kun kaikki jaksot katsoin...). Hypno on aika pelottavan näköinen, pitäisi joskus kokeilla omassa tiimissäni pitämistä, psyykkisen tyypin poksuja en ole muutenkaan sen ihmeemmin koskaan tiimissäni pitänyt. Tällä hetkellä tuntuu myrkkypoksut olevan mulla suosiossa (sekä kummitus, siksi Gengar on mun yksi suosikeista ♥).

    Joskus tuo ihmisten tyhmyys ohjelmissa ärsyttä ihan hitosti, joissain animejaksoissa tää just tulee parhaiten esiin. Miksi sitä puistoa ei voinut tutkia? Rakettiryhmän naamioitumiset on kyllä huvittavia, mutta selvästi tunnistettavissa. Parhaiten James kyllä naamioitui siinä jaksossa, jossa oltiin kasvisalissa (Erikan sali). Mutta Rakettiryhmä on niin ihana ja tyylikäs, että annan anteeksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kivaa, kun on joitain noita jaksoja, jotka ovat vähän huonommin mielessä. Mulla sellaisia ovat kyllä seuraava ja muun muassa tän Indigo Leaguen Paras-jaksoa en oo ees nähnyt lapsena, vaan vasta joskus +15-vuotiaana, mikä sekin oli kokemus sinänsä :D. Mä en oo kanssa oikein Psychic-tyyppien suurin ystävä, enkä kyllä Darkinkaan. Oon enemmän sellaisten luonnollisten tyyppien kuten Ground, Water ja Grass-pokéjen ystävä <3.

      Jep, läjä kaupungin mukuloita ollut kolme päivää kateissa ja kaikki vaan ihmettelevät, eivätkä tee mitään :D. Rakettiryhmä on niin symppis! Toi Jamesin edellisen jakson naamio oli kyllä hyvä, kuten sekin naamio, kun Ash ja muut saapuivat Saffron Cityyn ekan kerran :D. Hehehe.

      Poista
  3. Mä en oo jotenkin koskaan hirveesti välittänyt tästä jaksosta, vaan se on musta tosi tylsä. Ehkä se johtuu siitä, etten pienenä oikeen tajunnut tota juonta ollenkaan, niin tästä jäi sitten sellanen tylsä kuva, joka vaanii vieläkin jossain syvällä päässä. :D En tiiä, mutta jotenkin tää ei vaan sytytä samalla lailla kun muut, enkä jaksa ikinä kattoa tätä loppuun. Vaikka tuo Psyduckin ensiesiintyminen on kyllä kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OOh, musta tää on taas ihan jees, tai oikeestaan tästä jaksosta alkaa mun mielestä sellaiset jollain tapaa "freeshimmät" jaksot, kun ennen tätä noi kaikki jaksot on jotenkin tuntuneet niiiiiin nähdyiltä :D. En malta odottaa ensi jakson katselua ja siitä kirjoittelua, kun en muista siitä kamalasti mitään... :3.

      Poista
  4. Hihitin koko sepustuksen aikana. Aivan älytön jakso alusta loppuun.
    Ensinnäkin kaupungin nimi; mitä hittoa tekijät ovat oikein ajatelleet? Että se jäisi mieleen? Varmaan jääkin huonouden kunniaksi. Hop Hop Hop- tulevaisuuden neronleimaus.

    Kolmen Päivän Kirous mietityttää myös. Mikseivät vanhemmat etsineet niin-tärkeitä lapsiaan täysillä kolmen päivän ajan poliisin kanssa VAI ajattelivatko he, että viimeinkin saamme loman, ne kakarat olivat aina tiellä ja eivät antaneet rauhaa. (Selittäisi oikeastaan, miksi he eivät olleet ollenkaan huolestuneita) Mitä he ovat tehneet kolmen päivän ajan, herättää kysymyksiä.
    Ymmärrän Joyn huolen pokemomeista, mutta hänenkin olisi pitänyt kuulla "lastenkatoamisepidemiasta". Tietämätömuus taitaa mennä sairaiden pokemonien piikkiin...
    Miten kadonneet lapset elivät kolmen päivän ajan "Pokemoneina" ilman ruokaa ja vettä Ökyrikkaiden kerhon puistossa, jota ei tietenkään voitu etsiä? Tuohan on fysiikan lakien vastaista. (AI NIIN, painovoima on jo kumottu ja häkämyrkytyksestä selvitty, joten kaikki on mahdollista)

    Hypno aiheutti minulle ikävän muiston ja mielikuvan lapsisieppaajasta. Onneksi tekijät olivat kehitelleet lapsiystävällisen ratkaisun ja antaneet Hypnosta paremman kuvan. Kaiken takana on ökyrikkaiden kerho ja kehittynyt Hypno.

    Ja pointsit Rakettiryhmälle! Viimeinkin heillä oli vaihteeksi järkevä syy jahdata unipokemonia. Juoni oli ovela ja loppukommentti älytön :D Jatkakaa lassoamisen parisssa, RR, osaatte sen ilmeisesti parhaiten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha hyvä jos huvitti :D. Tää on kyllä oikeesti täysin tällainen äly hoi älä jätä-jakso. Kummallista huumoria tekijöitä :D.

      Hahahahaha, ehkä tosiaan vanhemmat aatteli, että vihdoin ne saa kauan kaipaamaansa LOMAA mukuloista! Ei kyllä voi käsittää! Jos jossain Suomessakin jollain paikkakunnalta katoaa lapsi, niin sitä lähtee kyllä vanhemmat ja koirat ja naapurit ja naapurin naapurit ja lähipaikkakunnankin asukkaat etsimään! No, ehkä Pokémon-maailmassa kaikki on rennompaa... Ehkä vanhemmat katselivat kerranki telkkarista just niitä ohjelmia, joita ne itse halusivat, eivätkä joutuneet antamaan kaukosäädintä kadonneelle lapselle. Nautittavaa :D.

      Hypno on kyllä kauhea. En tajua miksi niiden piti mennä sitten tunkemaan se kauhea pikkuinen side-quest FireRed/LeafGreen-peleihin, jossa Hypno on vienyt sen lapsen sinne metsään... HRRRRRR. Pelottavat japskit >8(.

      Oon ihan samaa mieltä! Kerrankin ne ei olleet Pikachun kimpussa! Cool! Kiitos kommentista!

      Poista
  5. Mistä sä kattot noita suomidubbaus jaksoja? :)

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!