Pokémon Musta: Victini ja Reshiram

Oon jäänyt niin pahasti jälkeen Pokémon-elokuvissa, mutta nyt aattelin hiukan tsempata ja katsoin tämän tänään...


Ja se oli ihan hirveä! En tykännyt yhtään :DDD!

Ei sillä, eihän Pokémon-elokuvat koskaan mitään Oscar-voittajia ole, mutta eipä niiltä tule sellaista odottaakaan. Usein noi on oikeassa mielentilassa viihdyttäviä, söpöjä ja ihan hauskaa katseltavaa, mutta tän Victini&Reshiram-leffan jouduin kyllä katselemaan hampaat irvessä.


Tuntui että elokuvan alku kesti ihan pirun pitkään. Mitään ei tapahtunut, vaan Victinin perässä juostiin se joku yli 40 minuuttia toistelleen jatkuvasti samaa kaavaa: Victini ilmestyy, Victini katoaa angstaten, Ash ja kumppanukset juoksevat ja maanittelevat Victini näyttäytymään, Victini ilmestyy taas ja sitten jälleen katoaa. Vaikka Victini on tosi söpö, niin plaah, en olisi kyllä millään jaksanut katsella tuota. Sitten paikalle saapuu joku ihanteita kannattava idiootti, joka haluaa pelastaa typerän kuolleen laaksonsa, mutta onnistuukin ryssimään kaiken ja käyttää Victinin voimia tuottaen sille kovia kipuja, kunnes Zekrom, Reshiram ja Ash kertovat, että tyyppi tekee nyt väärin ja Victini täytyy pelastaa. Totta kai Victinin uskotaan tietysti kuolevan, kunnes sitten aivan lopussa hirmuisen itkemisen ja vollottamisen jälkeen se pokémon ilmestyykin jostain......................................................... taidan tehdä omissa hautajaisissani samoin, ihan vaan huomiota kerjätäkseni :DD. Tosin, voi olla että kun kaikille selviääkin että olenkin elossa, niin sitten vasta itku alkaa, hahahaah.

Oikeasti, tämä oli niin ponneton ja yli puolet elokuvan tapahtumasta oli niin tylsiä, että olisin hyvin voinut jättää näkemättä ja se actionkin oli jotenkin kömpelöä ja hahmoilta puuttui persoonallisuutta sekä järkeä jopa Pokémon-elokuvalle yllättävän paljon.

Ashin pokéjakaan ei näkynyt tyyliin yhtään :(
Lisäksi suomennoksessa hoettiin jatkuvasti "keksileivoksista", joka on terminä vaan älyttömän typerä. Miksi ei voitu puhua vaan macaroneista?
Zoroark: Illuusioiden mestari-elokuva sen sijaan oli ihan kiva. Vaikka siinäkin ärsytti suomennoksen Zoruan käyttämä termi "mumma". Inhoan sitä sanaa.

Tämäpäs oli nyt hiukan negatiivinen kirjoitus, hups! Oletteko nähneet tätä leffaa?


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

16 kommenttia:

  1. Oon katsonut ton jo jokin aika sitten, ja samaa mieltä, tosi tosi tylsä enkä jaksa tuota Pokemonin fantasia-teemaa enää, tuntuu kuin se olisi ollut jo vaikka kuinka monessa elokuvassa, ja tässä se oli kaikista lattein. Onneksi Genesect-leffa on varmaan scifimpää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeeee! Vielä pitäisi jossain välissä katsoa se Keldeo-fantasiapläjäys, mutta tuskin se voi olla kauheasti tätä huonompi... ehdottomasti kyllä Pokémon-elokuvien pohjasakkaa tämä.
      Mä odotan kanssa tolta Genesect-leffalta vähän jotain uutta... tosiaan scifimpää menoa kuten Destiny Deoxysissa. Ooh voisin katsoa sen taas joku päivä.

      Poista
  2. Olen täysin samaa mieltä kanssasi avri! Elokuvan ainoa eroavaisuus muihin pokemon leffoihin sen huonouden lisäksi on tietenkin se, että siitä tehtiin kaksi eri versiota... Mahdollisesti tähän keskityttiin liikaa ja tarina lopahti... Kuitenki keldeo-elokuva oli loistava! Ainakin enkkudupilla. Ja joo! Genesect leffa! Mitäköhän se pitää sisällään? Ja siinä esiintyy myös mewtwo. How cool's that?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmm, täytyy joskus katsastaa tuo Keldeo-leffa! Usein tykkään vaan suomidubbia kannattaakseni katsoa nää kaikki leffat ensin suomeksi, mutta ehkä koetan tuota sitten englanniksi tai japaniksi. Genesect ja Mewtwo yhdessä kuulostaa kyllä tosi hyvältä :). Toivottavasti se täyttää odotukset!

      Poista
  3. Katselin tämän leffan jokunen aika sitten (no on siitä oikeastaan aika pitkä aika) ja olen kyllä samaa mieltä kanssasi, hyh mitä kuraa! Luulin, että Zoroark-leffa oli huono, mutta eipä tämäkään mikään mestariteos ole! Miltä näyttäkään Pokémon-leffojen tulevaisuus jos tätä menoa jatkuu...

    ...oikeastaan ihan hyvältä. Katselin ihan justiin, oisko pari päivää sitten, tuon Keldeo-leffan ja se oli kyllä mun mielestä askel parempaan! Ei kuitenkaan mitään kovin erikoista (ja juoni oli aika tönkkö ja ennalta-arvattava... eikä siinä oikein loppujen lopuksi tapahtunut mitään? Käytännössä ylipitkä tv-sarjan jakso). Mutta askel parempaan on aina askel parempaan. Nämä kommentit auttanevat sinua valmistautumaan Keldeo-leffan katseluun:D

    Ja enteileehän tuo tuleva Genesect-leffakin hyvää, joka ainakin ensituntuman perusteella voisi olla ihan kelpo elokuva, kun suosittu pääpahishyvis Mewtwo tekee paluun. Siis jos se nyt on se sama kuin ennen wanhaan.

    p.s. Mätä-Starmie -kommenttisi tuonne aiempaan merkintään piristi kyllä iltaa kummasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, niinpä! Sääli kun jotkut leffoista on ihan muikeaa katseltavaa (kuten vaikkapa Destiny Deoxys ja Lucario-pätkä), mutta sitten on näitä ylipitkiä tv-sarjan fillerijaksoja muistuttavia elokuvia, joissa juoni on joka kerta ihan täsmälleen sama ja hahmotkin tosi mielikuvituksettomia...

      Mua kyllä hiukan kammottaa se Keldeo-leffa, etenkin kun en tykkää Keldeosta :D. Tosi hyvät alkuasetelmat siis!

      Joo, saas nähdä onko kyseessä se sama vanha Mewtwo (mikä olisi totta kai hienoa, joskin sen angstit alkavat olla jo aika kuultuja) vai sitten P2-labran ihan oma Mewtwo-kokeilu... sekin voisi olla hienoa nähtävää, että onnistutaanko toisella yrittämällä vähän kivemman Mewtwon luomisessa :D.

      Hahahaha mätä-Starmie olisi ehkä kovin juttu ikinä! Jos joskus pääsen Pokémonille suunnittelijaksi, niin tiiätte ainakin mitä odottaa :D. Pokémon goes horror.

      Poista
  4. Olen nähnyt tämän ja olen hyvin samaa mieltä sun kanssas. En oikeen pitänyt tästä, koska juoni oli jotenkin niin tylsä sellanen niin perus just että: Täällä on asunut mystinen pokemon Victini, oho se ilmestyi tänne ja ystävystyi Ashin kanssa, oho se katosi, oho se tuli takaisin, oho joku hullu yrittää säätää jotain tyhmää ja pilaa kaiken, oho Ash saa taas tavata legendaarisen poken ja lennellä sillä ja oho: ash pelastaa kaiken, eikä Victini kuole vaikka sen olisi pitänyt!

    .................

    Ei kiitos! Yleensä pidän pokemonleffoista ja just toi Zoroark-leffa oli ihan mukava, mutta tämä vaan oli aikamoinen pohjanoteeraus, enkä tykännyt yhtään.. :( Samoin en pitänyt siitä uusimmasta Kledeo-leffasta, koska se vasta tylsä ja NIIN tyypillinen pokemon-leffa olikin.

    Niin ja tämän Black/White leffan suomidubit oli musta jotenkin korvia raastavat, varsinkin se alkulaulu ja sen SANOITUS. Käännetty niin suoraan enkusta, ettei siinä oo mitään järkeä suomeks, mutta silti ne jätti sen sellaseksi. Ihanaa...

    Ei mikään paras pokemon-leffa. Piste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eiiiiiiii, jos Keldeo-leffakin on pohjanoteeraus... Aika ristiriitaisia signaaleja, saas nähdä mitä siitä sitten tykkään, kun sen joskus saan aikaiseksi katsoa :D.

      Toi on kyllä ihan totta ton alkulaulun kanssa. Mä en kuunnellut sitä täysin keskittyneesti, kun pelasin White2:sta samalla, mutta kyllä se aika oudolta kuulosti. Voi olla, että kuulostaisi myös aika hirveältä englanniksi. Jotenkin tuntui, että laulajalla oli kauhea ongelma saada sanoja ulos suustaan, kun jokaisen sanan välillä oli sellanen kiusallisen mittainen tauko :D.

      Menee ehkä jopa mun listan huonoimmaksi tää elokuva...

      Poista
  5. Minulle tuli täysin hölmö asia huomioitua täällä blogissa, niin ajattelin sen vaan sanoa, vaikka ketään se ei varmaan enää tässä vaiheessa kiinnosta/haittaa millään lailla, mutta:

    Et ole vielä vastannut sun Zweilous-kirjoituksen kommentteihin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aaah voi ei! Myös Reuniclus-kirjoituksesta taitaa uupua vastaukset... Tuo bloggerin kommentit-välilehti on vaan niin sekava, että ne on jääneet ihan tyystin! Hnnggh pitäisi ehtiä vastata niihin aina heti, niin ei pääsisi näin käymään.

      Mut hyvä kun huomautit, niin korjaan asian tänään :D! Ei sais jäädä tolla lailla kommentit väliin 8(.

      Poista
  6. Jees minustakin tämä leffa oli tosi huono. Mutta Zoroark leffa oli tosiaan kiva, katoin sen eka japaniksi mutta on tullut nähtyä suomi-versiokin. Tuo mumma-sana tosiaan on ihan outo, ikinä aiemmin kuullutkaan :'D
    Keldeo-leffan katoin joku aika sitten ja minäkin olen sitä mieltä että positiivinen yllätys oli se. Japanilainen ääninäyttely oli kans taattua laatua. Ainoa miinus oli elokuvan aika nopea tahti. Tästä leffasta olisin jopa toivonut pidempää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahaha. Kukaan ei tykkää tästä :DDD. Ajattelin tätä kirjoittaessa jo vähän sillee et kiva jos tämä Musta/Valkoinen-leffat on joku kaikkien suuri suosikki ja mä en vaan oikeen pysynyt pokémoneinnissa mukana
      Ooh, no mitä mun nyt pitäisi oikein tästä Keldeo-leffasta ajatella, kun osa sanoo että ihan kauhea ja osa että ok :D! Ehkä täytyy kurkata ite, niin sitten voin kertoa ultimaattisen totuuden siitä onko se hyvä vai huono!

      Poista
  7. Minusta tuntuu, että osassa pokeleffoista on sama perusjuoni, mutta eri paikka. Joku legu ystävystyy Ashin & kumppaneiden kanssa, sitten legua hyväksikäytetään, Ash & kumppanit saavat apua toiselta legendaariselta poksulta voittaakseen pahiksen ja lopuksi kun pahis on voitettu, päälegu on kuoleman partaalla ja kaikki ovat surullisia. Sitten se ilmestyy paikalle elävänä tai herää henkiin. Ainakin Celebi- Metsän ääni-elokuvassa käytettiin sitä.

    Saisivat keksiä uuden, paremman kaavan, sillä minua alkaa jo kyllästyttää. Tuo on niin ennalta-arvattavaa että haukotuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti näin on :(. Joissain Pokémon-elokuvissa tuo kaavio toimii hyvin, mutta kuvittelisi, että osaan elokuvista keksittäisi helposti jotain muutakin. Mä ainakin keksin noin sata symppistä ja jännittävää juonta Pokémon-elokuvaksi, jotka sopisi paremmin kaikenikäisille lapsista aikuisempiinkin faneihin :D.

      Poista
  8. En ole vielä tätä nähnyt, ja kirjoitusten mukaan ei näköjään kannatakkaan. Keldeo leffan olen nähnyt. Ja itse pidin siitä. Koska Ash ei ole siinä niin suoraan pääroolissa.Elokuvassa annettiin tilaa pokemoneille.Jos on yhtään lukenut uuden elokuvan spolereita niin Pokemon 16 leffasta on tulossa Ekan leffan kopio. Genesect on vähän kuin mewtwo ekassa leffassa ja Mewtwosta tehdään sankari. Kierrätys on näköjään päivän sana pokemon elokuvissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et siis todellakaan menetä mitään, jos tämän missaat. Totta kai tän nyt kerran katselee, etenkin jos vaikka tekee jotain koulujuttuja tai muuta puuhaa samalla, mutta ei kannata välttämättä varata tälle perjantai-illan prime time elokuvan katseluhetkeä :D.
      Ja joo, aluksi olin Genesecteistä innoissani, nykyään ei voisi vähempää kiinostaa :(... Haluan kunnon scifi-seikkailun Pokémon-elokuvaan, hmph!

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!