Fairy Face-Off

En ole ehtinyt hetkeen blogiin paneutua, koska osallistuin kuin osallistuinkin sitten ensimmäiseen viralliseen Pokémon-turnaukseen Fairy Face-Offiin. Kyseisessä kilpailussa siis sai käyttää vain ja ainoastaan Fairy-tyypin pokémoneja, ja tämä vaati aikamoista koulutusta ja breedausta viime viikolla. Nyt olen flunssassa >:(.

Pähkinänkuoressa voin sanoa, että kokemus ei ollut kovin hyvä.

  1. Hävisin kokonaiset kuusi ottelua vain, koska 3DS:n netti heitti meikän kesken kaiken ulos. Kolme ottelua näistä oli sellaisia, että olin aivan ottelun lopussa ja juuri voittamassa, kun pam, yhteys poikki. No tällaista sattuu, mutta ei siitä kyllä mikään kiva maku suuhun jäänyt. Etenkin, kun omalla puolella ei tuntunut itse netissä olevan mitään vikaa. Jotenkin tuntuu, että palvelimella on ruuhkaa - ikinä ennen kun ei ole vastaavia ongelmia Battle Spotissa ollut.
  2. Ehkä inhottavinta on kuitenkin se, miten läpimätiä suurin osa pelaajista ainakin omalla kohdalla oli. Todella harva suostui häviämään niin sanotusti reilusti, ehei, vaan suurin osa katkaisi tahallaan yhteyden kesken ottelun silloin, kun tajusivat häviävänsä. No, voittohan meikälle noista otteluista silti kertyy, mutta esimerkiksi Battle Videota ei saa tallennetuksi ja jäähän siitä vähän sellanen... mjeh olo.



Tässä näkyy tiimini, kuten Pokémon.comiin se on rekisteröity. Koko rekisteröintiprosessi oli vähän monimutkainen. Ensin etsit Global Linkistä kilpailun, rekisteröityt siihen, sitten menet peliisi ja kun itse kisa alkaa, otat Battle Spotista Online Competition-vaihtoehdon, jolloin peli rekisteröi Battle Boxissa olevat pokémonisi mukaan kilpailuun. Itse otteluita käydään kaiketi 15 kappaletta, ihan omaan tahtiin voi Battle Spotista Online Competition-alta painaa Battle-nappulaa, kone etsii sinulle vastustajaa muista osaanottajista ja sitten otetaan yhteen.

Käytin lähinnä näitä kolmea pokémonia:


Azumarill on huippu. Huge Power tuplaa Attackin, ja Fairy-kisassa voi aika rohkeasti käyttää myös Belly Drumia. Jotakuinkin lähes aina aloitin Azumarillilla, useimmiten sain vastaani Klefkin. Todella yleinen kuvio oli: Klefki käyttää priority-liikkeenä Reflectiä, meikä Belly Drummaan Azumarillin Attackin täyteen ja Azumarillin Sitrus Berry aktivoituu ja parantaa healeja. Seuraavalla kierroksella sitten Klefkit käyttävät usein jotakin näistä: Light Screen/Flash Cannon/Heal Block (mitä pirua oikeasti, vähän myöhäistä Heal Blockille...)/Iron Defense, todella harvoin kohtasin Thunder Wave-Klefkin, mikä nyt pitäisi olla joka Klefkin perusvalikoimassa. No kumminkin, omalle Azumarillilleni opetin Brick Breakin, joten jos vastustaja on onnistunut laittamaan Reflectin päälle, niin se murskaksi ja Klefki pihalle kerta laakista. Jos Azumarill on paralyzed, niin usein siinä tapauksessa käytin Aqua Jetiä.



Mega Mawile oli usein minun revenge killer, eli iskin sen pihalle, kun Azumarill oli lyöty. Sucker Punchilla sai usein vastustajan kumoon. Harmillisesti huomasin, että meikän Mawilen susisurkea Speed ei kyllä tässä kisassa ollut kovin hyvä, nimittäin jos vastustajalta löytyi myös Mega Mawile ja molemmat käyttivät Sucker Punchia, niin meikän yksilö hävisi joka kerta. Power-Up Punch oli mukana lähinnä toiveikkaista "kunpa saisin Attack-statsia nostetuksi" syistä, mutta en tainnut käyttää sitä kertaakaan.


Clefable oli sitten kolmas valttikorttini. Pariin kertaan vastustaja päästi meikän käyttämään Calm Mindia turhan useasti, jonka jälkeen Clefable oli yhtä juhlaa. Magic Guardin takia se ei edes kärsi Life Orbin kääntöpuolesta (nostaa hyökkäysten voimaa ñoin 30%, mutta samalla menetät omia healejasi 10%).

Clefablen ihastuin täysin tämän kokemuksen myötä ja Azumarill lentää suoraan seuraavaan kunnon Double Battle-tiimiini :3.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

9 kommenttia:

  1. Fairy Face-Off oli mullekin ensimmäinen online-kisa, mihin osallistuin. Mulle jäi ainakin henkilökohtaisesti positiiviset tunteet, paitsi kusin kolmannen päivän ihan kokonaan. Otteluita tuli voitettua loppupeleissä vaan 16/30 (kahden ensimmäisen päivän jälkeen summa oli vielä 15/20). Eriä siis pystyi käymään 10 per päivä, eli yhteensä 30 kpl, ei suinkaan 15. Erät kasaantuvat toisiensa päälle, eli esim. jos on rekisteröitynyt, kaikki 30 erää voi käydä viimeisenä päivänä. Itse en törmännyt yhteenkään, joka olisi pelin laittanut poikki kesken kaiken, eli huonoa tuuria vaan. Nettiongelmiakaan ei ollut ollenkaan.

    Muutamia ihan uskomattomia eriä tuli vedettyä, mutta monen monta otteluista meni tuskastellessa Minimize/Cosmic Power/Calm Mind/Stored Power Clefablejen/Clefairyjen kanssa (= kaikki japsipelaajat) ja n. 75%+ oli paralyysisotaa kun kummallakin oli paralyzessa lähes kaikki poket. Jännää, ettet näihin törmännyt sen erityisemmin. :o Toinen mille tuli hävittyä muutamat erät oli Destiny Bond Gardevoir, koska nämä erät menivät pyöritellessä siihen, että milloin vastus aikoo käyttää kyseistä liikettä...

    Oma tiimi oli tässä:
    http://i.gyazo.com/118039f919ac674c4ab37f4e5a7bf81a.png

    M-Mawile oli jokaisessa erässä mukana ja melkein kaikissa muissa käytin Klefkiä + Granbullia/Whimsicottia, Gardevoiria vähän harvemmin (Azumarill ei päässyt mukaan yhteenkään). Red Card pelasti monet erät, oli hauskaa naureskella +6-statsiseille pokeille kun hyökkäsivät Klefkin kimppuun. :Dd Klefki oli muutenkin MVP tässä tiimissä. Granbull on muuten paaaljon vahvempi, kuin siltä voisi odottaa. Tuolla setillä (Adamant, 252 Atk) Mawilet olivat mennyttä.

    Seuraavanahan sitten edessä tuo kummitusturnaus, varmaan osallistun siihenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun kokemuksesihan on paaaaaljon parempi :D. Olin tulossa kipeäksi tuona viikonloppuna, mikä kyllä selittää varmaan omankin huonon suhtautumisen kaikkeen. Ärsytti niin paljon, kun yhteys katkeili miten sattuu.

      Joo-o, en tiedä mistä kummasta tuon 15 tuohon repäisin, kun itsekin ottelin lopulta 17 ottelua :D. Hups. Sekava minä. Kiitos selvennyksestä!

      Tiimisi on kyllä tosi kiva. Harmittaa, etten ehtinyt käyttää tarpeeksi aikaa ehkä hiukan kivemman tiimin luomiseen, mutta kuten jo postauksessa sanoin, niin Clefable ja Azumarill ainakin ihastuttivat täysin nyt voimakkuudellaan. Ja tosiaan, en törmännyt yhteenkään Stored Power-Clefable/Clefairyyn tai Gardevoiriin :O. Kumma juttu. Olisi ollut kiehtovaa kyllä päästä ottelemaan ns. parempia ja hauskempia vastuksia vastaan.

      Anyway, ainakin siitä täytyy antaa plussaa, että ei tässä kisassa ollut rasittavia Smogonin sääntöjä kieltämässä turhaan vähän kaikkea, vaan kaikki keinot olivat sallittuja (ainut Smogon-sääntö, jonka allekirjoitan on Sleep Clause, erityisesti koska hnnngh Darkrai). Fairy-pokét on niin kivoja ♥.

      Poista
  2. Eli siis toimiiko nämä kisat niin, että jonkin tietyn aikavälin aikana pitää nuo matsit käydä läpi, esim. jos kisa olisi kuukauden auki niin voit hoitaa kaikki matsit vaikka päivässä tai matsata niitä ripotellen? Ettei ole semmoisia tiettyjä kisapäiviä jolloin on pakko päästä onlineen ja hoitaa noita matseja? Sori jos on vähän tyhmiä kysymyksiä, itse niin harvoin pääsen onlineen että nämä kisat on suuri mysteeri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rekisteröinnille ja kilpailulle on omat tietyt päivämääränsä, Fairy Face-Offin kanssa otteluita pystyi käymään välillä 26.09-28.09.

      Poista
  3. Onpas tiimisi ollut kivan näköinen! Kiitos muutenkin tästä postauksesta, ihan iski kiinnostus itsekin osallistua joskus moiseen mittelöön. Kummitusturnaus seuraavana vai, milloinkohan se lienee? Olisi kyllä varmaan aika etsiä tuo X-pelini jostain pölyttymästä ja koulutella vähän monstereita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Toivottavasti Avria eivät nämä vastailat haittaa)

      Kummitusturnaus/Halloween Party rekisteröiminen alkaa lokakuun 16. ja itse ottelut lokakuun 24.-26.

      Poista
    2. Ei haittaa, olen itse niin kovassa kuumeessa että vastaan kommentteihin aikaisintaan huomenna x__x. Kiva vaan, että joku pystyy vastaamaan nopeammin (ja muutenkin kommenteissa keskustelu on sallittu) :3

      Poista
  4. Moi Avri! Kommentoin tänne ensimmäistä kertaa, mutta olen seuraillut blogiasi jo pidempään. Sun tiimi on tosi kivannäköinen. :) Dedennekin on päässyt mukaan, vaikka ei ole varmaan käytetyimpiä Fairy-tyyppejä.

    Mä joskus pelailen Pokémon Showdownissa ja oon huomannu ton saman ongelman. Joskus yksi epäonnistunut sleep powder on tarpeeksi vastustajan luovuttamiseen. :/ Olen myös pelannut mono type -sarjassa, joka on tosi hauskaa. Kannattaa kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Jee, onpas kiva saada kommentti ihan uudelta naamalta :D Ei sillä, että vanhoissa olisi mitään vikaa hahaha. Olin tuossa kipeänä pitkään, niin en ole ollut koneella x_x.

      Dedenne tuli mukaan lähinnä, kun en ehtinyt kouluttaa ketään muutakaan ja se löytyi jo valmiina :D. Tosin ajattelin, että Dedennen nopea Nuzzle/Volt Switch voisivat toimia hyvin. En tosin ehtinyt kokeilla tätä.

      Uu, minun pitäisikin kokeilla Showdownia enemmän. Poikaystäväni pikkuveljet kinuvat meikästä otteluseuraa :D. Kiitos kommentista :).

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!