Aloituspokémonit (osa I)

Ohohoooooo, moi! Voittekoa uskoa tätä, kaksi postausta yhden viikon sisällä :D. Jos tästä saisi bloggaustahdin taas normaaliksi.

Mennään suoraan asiaan. Ajattelin, että mikäs olisikaan sen parempi aihe kuin aloituspokémonit! Aloituspokémonit herättää varmaan enemmän tunteita faneissa kuin mitkään muut pokémonit, alkavathan pelit itse startterin kanssa ja jotain maagista siinä on, kun pelin alussa saa valita itselleen sen oman startterin. Team Turtwig! Team Charmander! Team Oshawott! Vaikka varmaan aika monet testaa kaikki startterit generaatiossa jossain kohtaa läpi, niin ainakin mulle useimmiten ne startterit, jotka valitsen ihan ensimmäistä kertaa uuteen generaatioon astuessa, muotoutuu jotenkin erityisen... tärkeiksi? :D

Ajattelin siis käydä kaikki startteripokémonit läpi ja kertoa jokaisesta hiukan mielipiteitäni :D. Jos ajatus pitkästä lätinästä ei kiinnosta, kannattaa siirtyä samantien toisaalle.Bulbasaur, Charmander ja Squirtle

Ah, itse ensimmäinen generaatio ♥. Ehkä koska eka generaatio on ollut pisimpään olemassa ja jotenkin siihen liittyy niin vahva yhteys ainakin mulla (koska ainakin omalla kohdallani Pokémonin pelaaminen oli kuitenkin jotain aivan erityistä tuohon aikaan), niin suhtaudun kaikkista tasaisimmin näihin kolmeen startteriin. Voin sanoa tykkääväni jokaisesta kolmesta ihan super paljon ja jos niin kävisi, että päätyisin yhtäkkiä Professori Oakin labraan ja saisin häneltä jonkun näistä kolmesta, olisin todella tyytyväinen osaani, sainpa sitten Bulbasaurin, Charmanderin tai Squirlten itselleni. No, oikeastaan olisin tyytyväinen, jos saisin ihan minkä tahansa pokémonin, mutta siis... mitä yritän tässä sanoa, niin tämä kolmikko on jotenkin erityinen - mulla ei ole juurikaan mitään pahaa sanottavaa yhdestäkään.

Tottahan se on, että toisaalta, koska vuosia on ehtinyt tässä vierähtää se parikymmentä vuotta, niin joskus näihin kolmeen iskee pienoinen kyllästyminen. Mutta jostain syystä viime aikoina oon innostunut Kanto-starttereista ihan eri tavalla ja nyt kiehtoisikin kovasti käyttää näitä jossain tiimissä. XY:n julkaisun aikana en oikeastaan edes harkinnut pitäväni Sycamorelta saatua Kanto-startteria tiimissäni, silloin jotenkin nämä kolme kyllästyttivät ja kovasti. Mutta nyt!


Bulbasaur evoluutioineen ovat aina miellyttäneet mun silmää ja kovasti! Ehkä vuosi vuodelta jotenkin jopa enemmän. Bulbasaur-linella on mun mielestä aivan täydellinen design ja se on kauttaaltaan jotenkin niin harvinaisen mukavan oloinen pokémon - olen myös jotenkin aina tykännyt siitä Pokédexin kohdasta, jossa sanotaan tutkijoiden olevan epävarmoja siitä, pitäisikö Bulbasaur luokitella eläimeksi vai kasviksi. En edes tiedä miksi, mutta joku tuossa on aina kiehtonut meikäläistä... Tuntuu, etten osaa nyt yhtään selittää tänään yhtikäs mistään mitään :D. Bulbasaur-evoluutiokaaresta suosikkini on varmaan aina ollut Ivysaur. Tykkään sen edelleen hyvin Bulbasaurmaisesta ulkonäöstä, sinisemmästä värityksestä ja tuosta kauniista kukasta! Kanto-startterien keskimuodoista Ivysaur saakin Avrin suosikin tittelin, kun Charmeleon ja Wartortle jäävät nuolemaan näppejään. Ashin Bulbasaurkin oli niin kova badass ja kerta kaikkiaan miellyttävä pokémon, että jo animenkin kautta Bulbasaur-fiilikset ovat aina olleet aika korkeat!

Charmanderia, Charmeleonia ja Charizardia kohtaan mulla on viimeiset vuodet ollut vähän vaikeampaa. Niin kuin varmasti aika monet lukijat tietää, en oikein innostu hypetyksen alaisista taskuhirviöistä, ja Charizardin ollessa varmastikin se kaikkista suosituin Kanto-startteri ja sen saadessa virallisestikin erikoiskohtelua kahden mega evon muodossa, niin... Avria vaan alkaa jotenkin ärsyttää :D. Mutta oikeasti, jos nyt laitetaan nuo seikat sivuun, niin tykkään Charizardista ja sen evoista myös tosi paljon.  Ei ne mitään suosikkejani ole, mutta on Charizardia ihan kiva käyttää tiimissä silloin tällöin ja mulla on ainakin hyviä muistoja RBY-ajoilta, kun Charmanderin valitessaan sai välillä oikein kunnolla yrittää Brockia haastaessaan :D. Ainakin jos oli niin tyhmä, ettei osannut valita tiimiin mitään muita pokémoneja, joista olisi ollut kunnolla apua ottelussa... krhmmmm. Muistan, etten lapsena tykännyt yhtään Charmeleonista, mutta nykyään musta sekin on kiva! Lisäksi Ashin Charmander oli ehkä jotain söpöintä, ja musta oli jotenkin niin sydäntämusertavaa, miten se ei sitten enää myöhemmin kehityttyään totellut Ashia, kun Charmanderina se oli tyyliin palvonut maata Ashin jalkojen alla :D.

Squirtle on ollut ensimmäinen lempipokémonini, ja koko Squirtle-evoluutioperhe kuuluu edelleen vahvasti sinne mun lemppareiden joukkoon - ehkä nykyään osittain ihan puhtaasta nostalgiasta. Harmittaa, etten niin tarkkaan enää muista, miten Squirtlesta tuli niin kova suosikkini. Muistan vaan, miten ensimmäisen pokéyllätyspallon saadessani toivoin kovasti Squirtlea, ja senhän mä myös sainkin :D. Bluessa ensimmäinen startterini oli luonnollisesti Squirtle... koska noh, Squirtle vaan oli simppelisti mun suosikki. Ensimmäinen startterini oli nimeltään Nic (hyvin kekseliäs lyhenne sanasta nickname by Aino 8 vuotta!!) ja se oli aina vahvin pokémonini

Vaikea tosiaan nykyään sanoa, miksi Squirtle-evoluutioineen on niin mun lemppareita, mutta ehkä osa kunniasta menee Blastoiselle, josta olen aina myöskin tykännyt kamalasti. Se on vaan jotenkin super cool vesitykkeineen ja kaikkineen, ja olin lapsena aina ihan innoissani, kun sitä näki TV-sarjassa. Ensimmäisen Pokémon-elokuvankin Blastoise oli siisteintä koskaan, vaikka ei se siinä kamalan suuressa roolissa ollutkaan :D. Pakko sanoa, että Blastoisen RB-spritessä on sitä jotain!

Pakko nyt vielä tähän sanoa, että nyt kun aikaa on hieman kulunut ja tässä on saanut megaevoja maistella rauhassa, niin on pakko myöntää: en tykkää yhdestäkään Kanto-startterin megaevosta :D. Teeskentelen, että niitä ei ole edes olemassa, okei?!


Chikorita, Cyndaquil ja Totodile

Ahh, Johto-startterit. Jossain kohtaa Johto-startterit olivat ainakin mulle jotenkin erityisen hienoja, kun GSC-pelien toimivuus oli vähän kyseenalaista, ja HG/SS:ää ei vielä ollut, niin Johto-startterien käyttäminen peleissä oli tosi vähäistä. Emeraldissa oli kai mahdollisuus saada yksi näistä, jos oli täyttänyt Hoenn Dexin tai muuta vastaavaa (en ikinä tietystikään saanut mokomaa täyteen)? Muistan olleeni tosi innostunut Pokémon Colosseumista jo ihan senkin takia, koska siinä sai itselleen joko Bayleefin, Quilavan tai Croconawin :D. Vähän samaan tapaan kuin Kanto-startteritkin, niin voin hyvällä omatunnolla sanoa pitäväni kaikista kolmesta. Kanto-starttereista poiketen, en ole kumminkaan kaikkia Johto-starttereita käyttänyt kovinkaan paljon niin missään.

Chikoritasta herää mulle kyllä aika usein hyvin negatiivisia ajatuksia, vaikka pokémonista tavallaan pidänkin :D. Tästä saa kiittää TV-sarjaa, jossa Chikoritat ovat olleet jotenkin kaiken ärsyttävän keskiössä mukana. Ekana nyt ihan Ashin Chikorita (tai nykyään siis Bayleef), joka oli kamalan mustis Ashista ja käyttäytyi tosi rasittavasti, ja sitten oli vielä tietysti se kamalaakin kammottavampi Casey, joka oli saanut Elmilta Chikoritan aloituspokémoniksi. Muistattehan, Caseyn, sen pesäpallohullun? Sen kamalan kirkujan? Jotenkin Chikoritankin pisteet laskevat heti, kun esiintyi tuollaisen kammottavan muijan kanssa. Vaikka Ashin Chikorita olikin tosi ärsyttävä, niin olen kuitenkin ihan iloinen, että se oli mukana tv-sarjassa: persoonalliset pokémonit ovat kumminkin ihan jees... No mutta niin, takaisin siis itse Chikoritaan ja sen evoihin. Chikorita ja Bayleef itse asiassa menevät vähän samaan sarjaan keskenään, kummastakin tulee ainakin mulle ensimmäisenä mieleen se Ashin kiukutteleva yksilö, ja esimerkiksi Bayleef ei ole mun mielestä mikään kedon kaunein kukka (se näyttää ihan älyttömän kömpelöltä, Bayleefistä tulee aina mieleen sanonta "norsu posliinikaupassa")... kedon kauneimman kukan tittelin saa kuitenkin Meganium! Oon aina tykännyt Meganiumista ja olen joskus menneinä vuosina valinnutkin sen johonkin Goldin läpipeluukertaan startteriksi. Välillä kieltämättä säälittää, miten aliarvostettu Meganium on... vaikka eihän se ole millään tavalla hyvä otteluissa, mutta siis silti :D. SoulSilverissä aloitin tallennuksen, jossa valitsin Chikoritan aloituspokémoniksi, tosin lopetin sen pelin pelaamisen jonnekin Goldenrod Cityyn... voisi joskus yrittää uudestaan Meganiumilla pelaamista.

No mutta nyt tulee paljastus: en muista, että olisin ikinä käyttänyt Cyndaquilia tai mitään sen muodoista missään! En edes muista koskaan kouluttaneeni sellaista Pokédexiä varten viimeiseen muotoonsa, ei, ei mitään muistikuvia. Onkin jotenkin aika todennäköistä, että en ole koko pokémoniin koskenut pitkällä tikullakaan. Eikä mulla ole mitään Cyndaquilia, Quilavaa tai Typhlosionia vastaan, ei todellakaan. Esimerkiksi tää Typhlosion on ihan kivannäköinen otus, mutta... oonko ainut, joiden mielestä nämä kolme ovat jotenkin tosi unohdettavia? :D Jotenkin hassua sanoa startterista näin, nehän ovat yleensä sellaisia generaatioiden keulakuvia, mutta mulle Typhlosion muotoineen laskeutuu about samaan kategoriaan kuin joku Raticate... ihan kivoja, mutta meh. Typhlosion muotoineen ovat kyllä sikäli mielenkiintoisia, että niissähän tapahtuu kehittyessä varmaan vähiten muutoksia kaikista starttereista ikinä :D. Ehkä mun pitäisi kokeilla Typhlosionia sittenkin SoulSilverissä, se kun on niin pahasti jäänyt kokeilematta?

Totodile oli ehdoton valintani silloin muinoin, kun Goldin sain itselleni ja kerroinkin tuossa joulukalenterin yhdessä postauksessa, että en ole varma valitsinko Totodilen, koska a) pidin siitä niin paljon, b) olin sitä mieltä, että vesipokémonit ovat maailman parhaita tai c) koska kaverini oli valinnut omassa pelissään Typhlosionin ja halusin etuaseman. Mutta oli syy mikä tahansa, niin Totodile, Croconaw ja Feraligatr ovat vielä tänäkin päivänä aivan ehdottomat suosikkini Johto-starttereista! Totodile on vaan tosi söpö, Croconaw maailman siistein (ja samalla parhaimman näköinen Johto-startterien kakkosevoista) ja Feraligatrissakin on tyyliä. Totodilesta tulee myös aina mieleen Ashin Totodile, jonka takia aina ajattelen kyseiset pokét samanlaisiksi hulluttelijoiksi :D.

Harmi, ettei Johto-startterit ole (ainakaan vielä) saaneet megaevoja, koska ehkä siten niitä näkisi kunnon tiimeissäkin hiukan useammin? Toisaalta tykkään siitäkin, että nämä Johto-startterit ovat jotenkin tosi tavallisia pokémoneja, eikä niissä ole juuri mitään kikkailuja, kuten kakkostyypityksiä tai mitään. Tämän simppelimmäksi ei varmaankaan startterit pääse.


Treecko, Torchic ja Mudkip

Okei. Jos totta puhutaan, niin toisin kuin Kanto- tai Johto-startterien kohdalla, meitsi ei oikeastaan pidä Hoenn-startterikolmikosta. En nyt sano, ettenkö tykkää niistä yhtään, mutta jos nämä pokémonit olisivat vain jotain tuikitavallisia ruohikkopoksuja... en ehkä vaivautuisi.

Ehkä sikälikin R/S/E/ORAS ovat tuottaneet vaikeuksia mulle, koska heti ensimmäinen pokémon, jonka Birchiltä saa on vähän... meh. Olen tosin nyt ajan kuluessa lämmennyt Hoenn-starttereille yhä enemmän, mutta vieläkin on vaikea sanoa, kuka näistä olisi suosikkini. Ehkä mun pitää vielä työstää tätä!

Viime aikoina, ja jo siis ORAS:n julkistuksen aikaan, Treecko ja sen evoluutiot ovat nostaneet kovasti pisteitäni Hoenn-starttereiden joukossa niin, että voisin kutsua Sceptileä jo melkeinpä lemppari Hoenn-startterikseni. Tämä ei tosin ole kovin iso kehu, koska Hoenn-startterien suosikki ei kyllä välttämättä pääse kovin lähelle edes Kanto- tai Johto-starttereissa sitä vähiten suosikkiani... En tiedä, en osaa selittää :D. Sceptile on kuitenkin aika epä-avrimainen pokémon kokonaisuudessaan. Kaikkihan tietävät, että Avrin suosikkipokémonit ovat isoja köntyksiä kaikki, joten tällainen nopea matelijalisko on aivan eri luokkaa. Pakko kyllä sanoa, että oli hauskaa pitää (Mega) Sceptileä tiimissä ORAS:ssa, ja ehkä jonain päivänä tämän gekkon onnistuu hivuta ylemmäs Avrin suosikeissa. Mega Sceptilestä pitää kyllä sen verran sanoa, että tykkään hurjasti sen punaisista yksityiskohdista ja muutenkin kyseinen mega-muoto on kovin tyylikäs :D. Pakko tässä nyt myöntää, että vaikka Sceptilestä pidänkin, niin Treecko ja Grovyle ovat ehkä tylsän tai tyhmän näköisiä mun silmissä.

No nyt päästiin sitten... no ehkei nyt ihan inhokkiinkaan, mutta aika lähelle. Torchic on tosi söpö, sitä nyt ei kukaan voi vihata, Combuskenkin on ihan ok, mutta Blaziken on niin kammottavan ruma mun mielestä, että ihan karmii. Sillee tavallaan voin arvostaa Blazikeniä, jotenkin kyseinen pokémon on aika mielikuvituksellinen ilmestys, mutta niin hiton ruma :DD. Vai oonko ainut, joka on tätä mieltä? Kaikki tässä kanassa on niin vastenmielistä, toi sen saama (erityisesti nokka), tuo "tukka", tuo... jalkovälikarvoitus :DDD ja nuo jalat! Jotenkin voisin sulattaa tämän designin, jos Blazikenin väritys olisi jotenkin kiinnostavampi, mutta nyt tuollaisenaan se on jotenkin niin kovin lattea. Noup, Avri ei tykkää yhtään. Pahoittelut, kaikki Blazikenin ystävät. Mega Blaziken tosin nostaa mun mielestä tämän pokémonin pisteitä aika kovastikin. Jotenkin ne värit tekevät siitä paljon kivemman näköisen ja sen nenääkin on fixattu huomattavasti parempaan suuntaan! Oikeastaan nyt kun Mega Blazikenia enemmän tässä katselee, niin sääli, ettei se ole oikeasti Blazikenin tilalla se ns. oikea Blaziken. Siltä puuttuu myös tuo typerä jalkovälitöyhtö, sen fleda on siistimpi ja noi sen käden lieskat ovat paljon hienommat kuin nuo varsinaisen Blazikenin... en edes tiedä miten kuvailla noita.


Oikeasti, kun tuota varsinaista Blazikenia ja Mega Blazikenia katsoo, niin tuntuu, että joku etevämpi suunnittelija on suunnitellut tuon Mega Blazikenin. Sen verran visuaalisesti miellyttävämpi se on D:. Ehkä tykkäisin koko evoluutiokaaressa paljon enemmän, jos Mega Blaziken olisi varsinaisen Blazikenin tilalla.

Muistan, kun sain Sapphiren itselleni ja valitsin siinä automaattisesti itselleni vesistartterin eli Mudkipin. Olin tällöin ainakin ihan sitä mieltä, että vesipokémonit ovat kaikkista parhaimpia pokémoneja, joten luonnollisesti Mudkip-vesipokémonin otin tiimiini.
Ja voi miten tahtoisinkaan tykätä Mudkipista ja sen evoista! Mutta ei auta itku markkinoilla, sillä Mudkip-evoluutioineen eivät vaan herätä mitään fiiliksiä! En nyt voi sanoa, että en pitäisikään näistä (toisin kuin Blazikenin kohdalla), mutta en oikein välitäkään. Mikä on sääli! Nyt kuuden generaation jälkeen tämä kuulostaa totta kai ihan super tyhmältä, mutta olin 3. genen loppupuolella aika surullinenkin siitä, että jouduin lopulta vain hyväksymään sen tosiasian, että ehkä vesistartterit eivät ole 100% aina parhaita :D. Nythän tämän saman olen joutunut toteamaan monessa muussakin tulevassa generaatiossa, hahaha, mutta joo-o. Swampertin kohdalla olen samaa mieltä siinä samassa asiassa kuin Blaziken-teksissäkin: toivoisin, että Mega Swampert olisi se varsinainen Swampert! Tuossa Mega-Swampertissa on luonnetta ja se on ihan mahtavannäköinen. Fiilikseni Swampertia, Marshtompia ja Mudkipia kohtaan ovat kyllä nousseet tosi paljon Mega Swampertin julkaisun myötä, ja päätin melkein ottaa sen AlphaSapphiressa startterikseni ihan vain tuon mega-muodon mahtavuuden takia.

Siistiä, kun ekan generaation starttereiden mega-muodot yritän vain kovasti unohtaa, mutta sitten kolmannen generaation starttereiden mega-muotojen toivoisin oikeastaan kaikkien kolmen kohdalla olevan sen varsinainen viimeinen muoto. On se vaikeaa! :D

Tässä on hyvä kohta pistää pieni stoppi ja jatkaa aloituspokémoneista toisessa postauksessa. Mitäs mieltä lukijat ovat Kanto-, Johto- ja Hoenn-starttereista? Onko jonkun generaation startterit kokonaisuudessaan suosikkejanne? Mun on ehkä kallistuttava näistä kolmesta tuohon Kanto-starttereiden joukkioon sellaisena suosikkikokonaisuutenani!


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

10 kommenttia:

 1. Minä pienenä tykkäsin pienenä (ja edelleen) tosi paljon Charmanderista. Animen takia en tosin kyllä sitten tykännyt Charmeleonista ja Charizardista. Ivysaur on minunkin lemppari Bulbasaurin muodoista :).

  Chikorita muotoineen on kyllä minun suosikkini Johton starttereista. Totodile muotoineen ihan symppis, Cyndaquilin kohdalla häiritsee vaan se, että se on ylihypetetty näistä kolmesta.

  Hoennin startterit ei ole olleet mulle niin hirveän kiinnostavia. Ihan kivoja kuitenkin.
  Pienenä aina ihmettelin, että miten kukkomainen Combusken voi muuttua potkijahaukka-hybridiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, onpa kiva tavata joku, jonka suosikki Johto-startteri on Chikorita!

   Etenkin animen Charmander on niin symppis! Tosin tykkään nykyään Ashin Charizardista kovasti, siitä tuli lojaali ja mukava Ashille lopulta!

   Hyvä kuvaus tuolle Blazikenille tuo potkijahaukka-hybridi :D! Blaziken on jotenkin tosi häiritsevä Dx.

   Poista
 2. Bulbasaur, Squirtle ja Charmander ovat sellainen kolmikko (koko kehityskaarineen)jota en kertakaikkiaan kykene laittamaan mihinkään järjestykseen. Olen aloittanut jokaisella niin monta uutta seikkailua etten pysty laskemaan. En edes muista millä aloitin ensimmäisen Red-seikkailun, se oli joko Squirtle tai Charmander. Täydellisiä Pokemoneja. Bulbasaur ja Squirtle olivat pienenä suosikkejani TV-sarjan takia, jossa ne oplivat niin mainio parivaljakko, vaikka mua alkoi jossain vaiheessa harmittamaan ettei kumpikaan kehittynyt.
  Itse tykkään näiden megoista, mutta toimitvat loistavasti ihan normaaleinakin. Charizardin kahdesta megasta hieman loukkaannuin. Miten kukaan voi tällaisesta tasa-arvoisesta joukosta nostaa yhden tuolla tavalla erilleen?!

  Johto startterit ovat olleet lähes yhtä kovassa käytössä kuin aiemmatkin. Totodile oli aivan ehdoton valinta ekaksi startteriksi, ja se muotoineen on edelleen yksi suosikki-Pokemoneistani. Sen japanilainen nimi oli yksi syy miksi valitsin sen aikanaan, Waninoko kuulosti vaan niin hulvattomalta. Lisäksi Feraligatrini oli ensimmäinen tasolle sata kouluttamani pokemon.
  Typhlosionin ongelma G/S/C:ssä oli surkea movepool. Jostain syystä Meganiumista en juurikaan perusta.

  Hoennin starttereista olen aivan samoilla linjoilla kanssasi. Aloitin ensimmäisen kerran Mudkippilla, koska vesityyppi oli silloin lempparini, enkä tiennyt millaisia monstereita niistä kehittyy. Nykyään pidän eniten Treecon kehityskaaresta. Mega Sceptileä en olekaan vielä käyttänyt. Mutta tosiaan näiden megat on paljon paremman näköisiä kuin "alkuperäiset".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä aika totta, että Kanto-aloituspokémonien välillä on vuosi vuodelta vaikeampaa tehdä eroja, ne ovat kaikki niin nostalgisia, rakkaita ja täydellisiä :D. Todellinen pyhä kolminaisuus! Mustakin olisi ollut hauskaa, jos Ashin Squirtle ja Bulbasaur olisivat kehittyneet, vaikka samassa jaksossa, kun tavallaan sellaisia kilpailijoita olivat keskenään - olisi sopinut, jos ne olisivat vaikka kehittyneet Ivysauriksi ja Wartortleksi yhdessä :D. Mun suosikkeja oli muun muassa se jakso St. Annen uppoamisen jälkeen Indigo Leaguessa, jossa nähtiin ihan sitä pokémonien keskinäistä dialogia tekstin muodossa. Bulbasaur, Squirtle ja Charmander olivat ihan parhaita siinä jaksossa. Ja niinpä, Venusaur ja Blastoisekin ansaitsevat sitten toiset megat!

   Totodile on parhautta <3. Tykkäsin siitä ihan kamalasti alusta alkaen, mutta TV-sarjan jälkeen entistäkin enemmän... Ashin Totodilen luonne ja ääni olivat ihan mahtavat. Ja Waninoko on kyllä mahti nimi, voisi joskus pian taas kouluttaa Totodilea ja nimetä sen Waninokoksi.

   Mega Sceptile on kyllä hieno! Hassua, miten laimeat fiilikset onkin näistä Hoennin starttereista verrattuna Kantoon tai Johtoon... tai oikeastaan mihin tahansa muuhun generaatioon.

   Poista
 3. Kanto-starttereista tykkään oikeastaan kaikista, mutta ehkä tuon Charmanderin suosio on pikkaisen latistanut sitä meikän silmissä. Squirtle on itsellekin hyvin nostalginen ja Wartortle on yksi Top 10 lempipoksuistani, Bulbasaurille ja sen muodoille olen todella alkanut lämmetä tässä viime aikoina, Ivysaur on nätein miustakin. ^^ Charmander muotoineen on myös varsin kiva, erityisesti tykkään Charmeleonista (lapsena varsinkin). Noissa Kanto-starttereiden keskimuodoissa on vaan sitä jotain. Mega-evot ovat meitsistäkin aika meh, ehkä Mega-Venusaur omaa jotain särmää mutta menee silti vähän yli.

  Johto-starttereista miunkin lempparinin on Totodile muotoineen, sitä on kyllä käytetty eniten. Ekna kerran Silveriä pelatessani valkkasin Chikoritan ihan vaan siksi koska se oppi Razor Leafin niin aikaisin, mutta itse pokémonista ei jäänyt mitään erityistä käteen, vaikka se onkin eka Johto-poksu jota olen ikinä käyttänyt (kai sitten joskus se nostalgia ei niin hyvin toimi XD). Onhan se ihan kiva muotoineen kuitenkin, ja kun siskoni sai Goldin hän valkkasi Chikoritan (ei kyllä pelannut alkua pidemmälle) ja snaoi kerran Super Smash Bros. pelin aikana että Chikorita on hänen lempipoké kautta aikojen, ihan vaan siksi kun valitsi sen startteriksi Goldissa. Cyndaquil taas on aina ollut meikälle aika meh, ostin erikseen HearGoldin ja päätin siinä ottaa Cyndaquilin mutta en vaan ikinä pelannut HG:a alkua pidemälle joten kauheasti kokemuksia siitä ei ole. Ihan ok evot sillä on myös. Mega-evoluutiot voisivat mielestäni tehdä terää näille, tai sitten ei. :D

  Hoenn-starttereista nostalgisin meitsille on Treecko, jota kokeilin kun kaverini esitteli minulle omaa Sapphireaan. Kun sain Emeraldin niin päätin valita Torchicin ja siitä ja sen evoista on kyllä jäänyt ihan kivat muistot. ORASissa valkkasin sitten taas Treeckon kun halusin sitä kokeilla taas (jännä miten nostalgia ei vaikuttanut Chikoritan kohdalla juuri yhtään mutta Treeckon kanssa kylläkin). Treecko muotoineen on aika symppis, varsin hyvät designit. Torchicin muodot ovat ihan jees, Blaziken menee ehkä kyllä vähän yli, muttei se nyt niin paljoa häiritse. Mudkipista ja sen muodoista ei ole mitään kokemusta, jotenkin se ei ole uponnut muutenkaan niin paljoa. Ja komppaan siinä että nuo megat ovat niin hienoja että vosivat kyllä olla niitä varsinaisia evoja (Blaziken varsinkin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että joku on tykännyt Charmeleonistakin lapsena! Se on nykyään musta jotenkin erityisen kiva, mutta jotenkin juuri Charmeleon tuntui ainakin lapsena unohtuvan vähän kaikilta :D. Squirtlea kohtaan on kyllä suuret nostalgiafiilikset, mainioita muistoja :). Olen ihan samaa mieltä tuossa, että noiden Kanto-starttereiden keskimuodoissa on sitä jotain omaa särmäänsä!

   Ollaan ihan samoilla linjoilla Johto-starttereidenkin suhteen! Totodile on paras! :D Chikorita vaan jotenkin on niin helposti... unohtuvainen ja kun rinnalla on Totodile, niin ei koskaan edes tee mieli valita Chikoritaa :D. Toi Razor Leafin oppiminen alussa oli kyllä tosi nastaa, muistan sen itsekin! Eikös Totodile oppinut ekaksi Ragen? Se oli ainakin ihan mäntti-hyökkäys, etenkin kun en lapsena tainnut oikein tajuta, miten se toimii XD. Mun pitäisi antaa kyllä Cyndaquilille mahdollisuus!

   Pitäiskö laittaa GameFreakille vetoomus, että Avri ja Kurie vaativat Hoennin aloituspokémonien viimeisiksi muodoiksi noita uusia megoja XD. Sceptile on ehkä ainut, jonka kohdalla ei oikeasti harmita, että se muuttuu ottelun jälkeen takaisin normimuotoonsa, mutta Blazikenin ja Swampertin kohdalla harmittaa ja paljon :D.

   Kiitos kommentista!

   Poista
 4. Tosi kiva postausidea! :D Omat suosikkistartterini ovat aina olleet Chikorita, Cyndaquil ja Totodile. En edes tiedä mikä siinä täsmälleen on, mutta olen vaan aina rakastanut tätä kolmikkoa kaikkein eniten. Olen käyttänyt jokaista näistä kolmesta tiimissäni ja ne kaikki olivat oikein kivoja. Hassua että Cyndaquil on sulle niin unohtunut Pokemon, koska se on näistä starttereista oma lempparini. Rakastan sen muotoja tosi paljon, ja olen varsinkin tykästynyt jostain syystä ihan täysillä Quilavaan. Sen designissa on vaan jotain mitä mä todella rakastan. :3 Chikorita muotoineen ovat ihan kivoja, ja Totodile ja Croconaw ovat ihan mahtavia tyyppejä! Feraligtorista sen sijaan en ole ikinä oikein pitänyt.

  Kanton aloituskolmikko on ehdottomasti toiseksi paras tapaus mun kohdallani. Bulbasaur muotoineen ovat ihan mahtavia! Charmander on suosikkipokemonini kaikista, vaikka muakin alkaa pikkuhiljaa rasittaa Charizardin saama ylihypetys ja huomio... Tavallaan olen iloinen että mun lempipokemon saa huomiota, mutta toisaalta taas se ärsyttää, koska sen vuoksi sitä ollaan myös alettu vihata. D: Squirtle on aina ollut mulle aika neutraali. En pidä hirveästi Wartortlesta tai Blastoisesta, mutta ei niissä missään nimessä mitään vikaa ole. Ihan kivoja konnia.

  Hoennin aloituspokemoneista en ole yhtä innoissani. Tosin Mudkip kuuluu ehdottomasti lemppareihini! Yes u herd right, i do liek them. Mutta olen vähän samaa mieltä sun kanssa siinä, etten oikein tykkää Mudkipin muista muodoista harmikseni. Marshtomp on jotenkin tosi ruma suloisen Mudkipin jälkeen, enkä pidä niistä sen poskipiikeistä. Mudkipin söpöt poskitupsut ovat hauskat, mutta Marshtompin kohdalla ne muuttuivat oudon rumiksi. :D Swampert on myös aika meh.. ja toivoisin myös että Mega-Swampert olisi Pokemonin normaali design. Tykkään Megan muhkeasta ulkomuodosta ja värityksestä, joten harmittaa ettei se voi olla oikean Swampertin tialla. :(

  Jess!! Vihdoin joku joka on mun kanssa samaa mieltä Blazikenista! >:D Torchic on söpö, Combusken aika ruma, ja Blaziken on ihan hirveä tekele! En tiedä mistä mun vihani tätä kanaa kohtaan alkoi, mutta pidän nykyään Blazikenia yhtenä rumimmista ja eniten inhoamimmistani Pokemoneista koskaan. Sen design on vaan jotenkin tosi kauhea ja ruma, enkä tykkää sen Megastakaan. Hirveä tekele hyh-hyh... Treeckon ja sen muotojen kohdalla olen aina ollut tosi neutraali enkä oikein mitään mieltä. Päätin ottaa Treeckon tiimiini Alpha Sapphiressa ja toistaiseksi olen tykännyt käyttää sitä. Mutta en mä sitä tule siitä huolimatta varmaan erityisesti ikinä rakastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh kiitos pitkästä kommentista Kawa ♥.

   Mullekin Johto-startterit olivat joskus aika pitkään sellaisia suuria suosikkeja, mutta nykyään onkin vaikea sanoa, että mikä kolmikko olisi se KAIKKEIN hienoin. Mulle tosiaan Cyndaquil muotoineen ovat olleet jotenkin kamalan unohdettavia... tosin, eihän niissä sinänsä mitään vikaa ole, voisin ihan hyvin joskus niitä kokeilla!

   Hassua, miten niin harvat, joiden kanssa olen jutellut, oikeasti tykkäävät Hoennin starttereista kamalasti... musta tuntuu, että kaikki ovat niiden suhteen vähän meh :D. Vähän jotenkin vaikea jopa selittää, mikä niissä Hoennin aloituspokémoneissa on, kun eiväthän ne nyt mitään kammotuksia ole, paitsi tietenkin tuo Blaziken >:(. Musta sen mega sentään pelastaa koko tirppaa aika lailla, mutta normi Blaziken on kammottavan näköinen tekele. Ei kuitenkaan yhtä hirveä kuin esim. Lucario tai Piplup!

   Mega Swampert <3.

   Poista
 5. Avri, you're on firee, postausta postauksen perään! Huippu kirjoitus! Näistä kaikista starttereista nyt kuitenkin yleisesti tuntuu, että ainakin mua jo vähän kyllästyttää, ja enempi olen innoissani vähän uudemmista starttereista. Hassua sinällään koska nostalgia aina best ja sitä rataa :D Toki Kanto startterit on aina alkuperäisyydessään huippuja, ja Johto-startterit ovat kivoja kaikessa unohtuvaisuudessaan ja Hoenninkin startterit alkaa olla jo tykättävän retroa (vaikka ORASin takia ne ovatkin taas pinnalla), mutta ehkä Sun/Moonia odotellessa katseeni onkin kiinnittynyt nykyiseen ja tulevaan ja siksi vanhat on nyt päässäni jääneet vähän unholaan, ennen kuin jossakin välissä palaan taas niitä rakastamaan:D Johto-starttereilla on tosin mahdollisuus saada vielä megat tai jotain, että sikäli ne ovat ehkä vielä kiintoisimmat näistä...

  Odottelen innolla seuraavaa osaa, koska esimerkiksi Unova-startterit ovat yhtäkkiä löytäneet tiensä mieltymyksiini ja siksipä siihen voisi löytyä jotain tähdellisempää kommentoitavaa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Ihan tulessa, Pokémon on paras!!
   Mulla on kyllä vähän sama fiilis, tai just tätä kirjoittaessa tuli sellainen olo, että ei mulla olekaan niin hirveästi mitään sanottavaa näistä :D. Kanto-starttereita tosin tekee vähän mieli käyttää, mutta muuten... Toivottavasti pian julkaistaan uusia starttereita!

   Mulla on muuten ehkä vähän sama juttu: Unova-startterit kiinnostaa nyt jostain syystä eniten. Kuten koko Unova muutenkin! 5. gene on kultaa! Jne. Ootkin onnekas, tänään on nimittäin tulossa toinen osa tähän postaussarjaan wooh.

   Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!