Shiny Magneton, yksi yllätys ja vastaus ~SL~:n kysymykseen :)


Katsokaas tätä! Sain tämän pokémonin vaihdossa, kun yksi tuttuni on päättänyt jakaa RNG-taitojensa hedelmiä toteuttamalla porukoiden toiveita. Itse toivoin siis Magnetonia, mahdollisimman hyvillä IV:llä. Kyllä, kuten kuvasta näkyy kyseessä on shiny-yksilö, ability on loistava Magnet Pull ja kaapattu vielä kauniiseen Premier Balliin. Harmillisesti nature on aika kehno, nimittäin Bashfull, eli ei nosta eikä laske mitään statsia. No voisi tietysti olla huonomminkin ja olisin varmaan saanut paremman Magnen, jos olisin luopunut shinydesta. Mutta kun Shiny Magnezone on niin upea!

Tämä Magneton päätyy kumminkin naturestaan huolimatta Trick Room/Sandstorm-tiimiini.
Ja ne IV:n ovat 30/20/30/30/31/21. Ihanaa, kerrankin ei tarvinnut tehdä lainkaan töitä hyvän pokémonin eteen!

Ja tässä tämä yllätys. Parin sattuman kautta päädyin breedaamaan itselleni Adamant Shiny Riolun. No, jos en oo vielä päässyt tässä blogissa mainitsemaan sitä, niin vihaan Lucariota. Siis, arghhh! Breedasin siis Riolun täysin kauppatavaraksi (evil), koska oletin Shiny Riolun olevan semmoinen peruspelaajien keskuudessa Eeveen, Growlithen ja Charmanderin jälkeen aika suosittu shiny. No aluksi näytti pahalta, mutta sitten sain vaihtotarjouksen, josta en voinut kieltäytyä. Ja se komeilee tuossa, Shiny Deoxys ja Master Ball kaupan päälle. Aluksi epäilin hakkeroiduksi, mutta tyyppi itse sanoi Deoxysin olevan aito ja hänen itsensä pyydystämä (klooni). Ja ei minulla ollut mitään syytä epäilläkään häntä entisen käyttäytymisen perusteella :).

Se niistä, tämän päivän vaihtosaldo on ollut varsin onnistunut. Sitten erääseen kysymykseen, jonka ~SL~ lähetti kommentteihin tuossa edellisessä kirjoituksessani (poikkeuksellisesti vastaan siihen tässä):
"Pitää vielä ihan kysyä, kuinka paljon aikaa meni tuon Bronzongin hankkimiseen?" 
Totta puhuen, Bronzongin breedaus taisi onnistua parissa tunnissa, ei siinä mennyt ainakaan neljää tuntia kauempaa. Tähän toki vaikutti tuon lähes Flawless Bronzongin vanhemmat, isältä löytyi myös Defense&Sp.Defense täydellisinä. Niin, ja onni oli kerrankin täysillä mukana.
Useimmissa noissa breedauksissani kuluu nykyään kokemuksen ansiosta aikaa yksi päivä, useimmiten aloitan aikaisin iltapäivällä ja usein ne ovat ennen nukkumaan menoa valmiit, Merirosvo-tiimin Togekissin breedaus kesti tosin melkein kaksi päivää. Nopea breedaustahti on selitettävissä RNG:n käytöllä, jolla määrittelen munalle oikean naturen ja abilityn, jolloin ainoaksi sattumanvaraiseksi työksi jää IV:n määritys.

Riippuu sitten ihmisestä, pitääkö RNG:tä huijauksena vai ei. Itelleni se ei sitä ole, vaikka oonkin aika kova tuomitsemaan kaikkia noita Action Replayllä hankittuja eventtejä ym. pokémoneja, joiden eteen ei ole joutunut tekemään töitä. Vaikka RNG on ehkä jonkin näköinen oikotie onneen, täytyy siitä huolimatta tiimin ja pokémonien eteen tehdä ihan rutosti töitä.

Olen jo pitkään miettinyt kirjoittavani suomenkielisen ohjeen RNG:n käytöstä kuvien kera (ainakin siitä tavasta, jolla lailla itse sitä käytän) niin että lukijatkin voisivat käyttää kyseistä tapaa ja näin saada tiiminsä kasaan ilman, että huono tuuri pitkittäisi tiimin kasaan saamista loputtoman paljon. Lisäksi olen ajatellut kirjoittavani suomenkieliset ohjeet IV-breedaukseen ja EV-koulutukseen, koska en ole vielä löytänyt yhtäkään ohjetta asiasta suomeksi, jossa ei olisi heti kättelyssä haukuttu lukijaa idiootiksi ja ihan vitun tyhmäksi tai johon ei olisi kopioitu Smogonista turhia kaavoja. Mikä suomalaisia oikein vaivaa, oikeasti??
Noh, ovatko nuo ohjeet ihan turhia ideoita, vai? :3


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

6 kommenttia:

  1. Toi Shiny Magneton on todella upea! *luvs*

    RNG:n käyttoon en ole vielä itse sen kummemmin perehtynyt kerta en ole viitsinyt ladata koko ohjelmaa porukoiden koneelle. RNG kyllä helpottaa breedaamista ja muuta, mutta en sitä itsekään pidä ollenkaan huijauksena toisin kuin Action Replayta, jolloin ei tarvitse tehdä ollenkaan töitä hyvän pokémonin eteen. Jotenkin koko hommasta menee maku kun saa loisto pokémonin tuosta noin vain :/

    Minusta ainakin hyvä ajatus tehdä suomenkieliset (selkeät) ohjeet ainakin EV-koulutuksesta ja IV-breedaamisesta. Jälkimmäisestä en ole löytänyt suomeksi yhtään hyvää ja selkeää ohjetta, koska kaikissa näissä on ollut juuri noita kaavoilla pyörittelyjä ja IV't saa selville kyllä ihan ilman matemaattisia kaavojakin. Ja luulen kuitenkin, että moni voisi olla ihan kiinnostunut näistä asioista. RNG käyttöohjeet voisi olla myös ihan hyödylliset :)

    VastaaPoista
  2. Kai nyt jumalalta edes YSI shiny Deoxys liikenee... (katsokaapas OT ^____^)

    VastaaPoista
  3. RNG-hommiin hurahduin ihan täysin kiitos sinun, tosin nyt kun sain hankittua tämän uuden koneen, niin samalla hävisivät kaikki ylläpitämäni tiedot aiemmista shiny-Pokémoneistani. Täytynee tähänkin hommata kaikki tarpeelliset toiminnot jotta pääsen taas breedaamaan shinyjä RNG-tyylillä!

    Suomenkieliset ohjeet sekä RNG:hen että IV- ja EV-kouluttamiseen olisi kieltämättä aika nasta juttu! Itse ajattelin joskus kyhätä Munchlax Maniaan jonkinlaisen "pelivinkit"-osion, joka just koostuisi tämäntyyppisistä oppaista. Harmi vain, etten itsekään tiedä niistä juuri mitään ja oikeastaan olen aika laiska kirjoittamaan muutenkin :D Mutta ehkä joskus...

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista!

    ~SL~: RNG:n käyttöä suosittelen. Itse sovellan siihen tuota Smogonista löytyvää "How to hatch a shiny Pokémon"-ohjetta, mistä voi kätevästi määrittää munalle abilityn ja naturen, IV:t jäävät sitten sattumanvaraisiksi.

    binekoooooooo: Jep, meikä nauroi tota OT:tä myös :D. Huomatkaa, JUMALA ON TYTTÖ!

    Munchy: Yhteistyö on kaiken a ja o, jos joskus saan väsättyä ohjeita noihin eri aihealueisiin, niin halutessasi voit käyttää niitä Munchlax Manian materiaalina :).

    VastaaPoista
  5. Tiedän, että kommentoin tosi myöhään. Mutta en usko, että tuttusi osaa itse tehdä shiny pokemoneja. Tutullasi on varmaan cheat-laite. Oon itekkin taipunut ostamaan cheat-laitteen, mutta en suosittele sitä kenellekään se vie pelaamisestta kaiken ilon. Paitsi jos haluaa pelata kavereiden kanssa tiukkoja pelejä 100 levasilla.XD

    Mut kyllä toi Deoxys näyttää hienolta shiny:na (Paljon hienommalta kun oikee).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei myöhäiset kommentit mitään haittaa, kyllä vanhempiinkin juttuihin saa heittää kommenttia :D. Ja joo, aika todennäköisesti toi Deoxys on haxattu, mutta toisaalta kaikki infot on Emeraldista peräisin ja Emeraldissa myös event shinyjen RNG:täminen on hirmuhelppoa... joten tiedä sitä sitten :D. Koetan kumminkin ajatella kaikista kaikkea hyvää ja boksin perukoillehan tuo jäi vain lojumaan. En kyllä itsekään harrasta noita huijauslaitteita, kun on paljon kivempaa pelata ihan oikeilla itse treenatuilla pokéilla.

      Ja totta, mäki tykkään tosta keltaisesta Deoxyksesta enemmän. Ja suuuuuper iso kiitos kommentista!

      Poista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!