Pokémon animemaratoni XII: Kieroa peliä valtamerilaivalla! / Pokémonin haaksirikko

Tästä tuli vähän turhankin pitkä sepustus! Mutta nämä kaksi jaksoa ovat kiistatta Indigo League-kauden alkupään legendaarisinta materiaalia.

Kieroa peliä valtamerilaivalla!

Ash ja kumppanit saapuvat Vermilion Cityn satamaan ja ihastelevat suuria luksuslaivoja. "Todellisuus on vihelijäinen keksintö", kuten Ash toteaa, sillä ystävillämme ei todellakaan ole rahoja valtamerimatkaan. Mutta kuinka ollakaan paikalle saapuu vähän siistejä tyyppejä!



Eli Rakettiryhmähän se siinä. Ash, Misty ja Brock saavatkin siis yllättäen ilmaiseksi liput St. Annelle (huomatkaa japski nimi, enkkupeleissä laiva on S.S. Anne), jonne on tulossa roppakaupalla Pokémon-kouluttajia. Jessie ja James esiintyvät tässä niin mahtavasti, kannattaa kuunnella tuo yllä oleva ääniklippi :-D. Ihanaa teineilyä kummaltakin, etenkin James on vähän siisti! Japanilaisena piirrettynä Pokémonin yksi loisto yksityiskohta on tietty aina tuo Jamesin crossdressing, jossa hurmuri pukeutuu naisten vetimiin. Tuollaista ei kovin usein missään länsimaisissa ohjelmissa näe! Anyway Ash, Misty ja Brock ottavat iloisina ilmaiset laivaliput vastaan.

Mutta oi että, myöhemmin toisaalla paljastuukin, että kyseessä on Rakettiryhmän punoma juoni ja ensimmäistä kertaa näemme Rakettiryhmän pomon Giovannin sekä suosikkikatti Persianin. Hieman häritsee se, että Meowth puhuu jaksossa siihen malliin, kuin hän olisi joskus ollut pomon suosikki. Vaikkakaan koskaan niin ei ole ollut. Mutta Rakettiryhmän menneisyydestä on tosin niin paljon eri kertomuksia, joten antaa olla. Ilmaisten laivalippujen takana on juoni, jonka tarkoituksena on siepata laivalla olijoiden pokémonit.

Ystävämme saapuvat laivalle ja ovat heti innoissaan laivan tarjonnasta. Pokémoneja siellä täällä, myyntikojuja, ruokaa ja Pokémon-otteluita! Ash tahtoo oitis otella pitkän ja voitonvarman herrasmiehen kanssa, jonka Raticate on voittanut edelliset vastustajat. Otteluun Ash lähettää Butterfreen ja pärjääkin Raticatea vastaan äärimmäisen hyvin. Herrasmies kumminkin päättää yhtäkkiä keskeyttää ottelun ja ehdottaa kummastuneelle Ashille tasapeliä. Ashia tietty moinen hiukan harmistuttaa, koska hän oli voitolla :-P. Olen muuten nähnyt näistä Pokémon-pelien Gentleman-hahmoista, joihin tämä jakson mies perustuu, kammottavaa painajaista.


Toisaalla koemme yhden Pokémon-sarjan tähtihetkistä. Nimittäin Magikarp Salesmanin debyyttihetken! Magikarp-myyjä tullaan näkemään jaksoissa aina silloin tällöin, joka kerta vetämässä Jamesia nenästä. Aivan mahtava hahmo! Kuinka moni osti tältä häiskältä karpin R/B/Y:ssä, käsi ylös! Koska tässäkin kohdassa dialogi on niin loisto, etten tiedä miten sitä pistäisi sanoiksi, saatte kuulla sen ääniklippinä.



James tulee ostaneeksi tietysti Magikarpin, josta Jessie ja Meowth eivät asiasta kuullessaan ole lainkaan riemastuneita. James-ressukka tajuaa myöskin tulleensa huiputetuksi ja koettaa etsiä myyjämiestä, jotta voisi vaatia takaisin oman ja myös Jessien palkkaennakon.


Ash ja ystävykset herkuttelevat ja nauttivat laivan antimista. Paikalle saapuu se sama herrasmies, jonka kanssa Ash otteli aiemmin. Mies päättää aika suoraan kysyä, kiinnostaisiko Ashia vaihtokauppa Butterfreen ja Raticaten välillä. Ash on hieman hämmentynyt miehen ehdotuksesta ja innostuksesta, eikä Brockin neuvot ole yhtään avuksi (Brockilta tulee oikein mojovia repliikkejä, sillä hän on lääpällään herrasmiehen kyynärpäässä roikkuvaan naikkoseen). Ash päätyy hieman hätiköiden vaihtamaan Butterfreensa miehen Raticateen, mutta katuu päätöstään tyyliin jo ennen kuin vaihto on edes suoritettu.

Mutta sitten tapahtuukin vaikka mitä! Laivalle soluttautunut Rakettiryhmä astuu esiin ja koettavat varastaa kaikki kouluttajien poképallot. Ashille tämä ei sovi, ja yhteistyössä muiden kouluttajien kanssa, he käyvät vastarintaan. Viimeistään tässä taistelussa Ash huomaa, kuinka suuri erehdys Butterfreen poisvaihtaminen oli, kun hän olisi halunnut käyttää taistelussa omaa yksilöään. Yhteistyöllä Rakettiryhmä saadaan häädettyä ja Ash löytää miehen, jonka kanssa suoritti vaihtokauppoja. Mies suostuu pitkin hampain perumaan vaihdon.

Mutta! Titanic-vertauksia luvassa, hehe. Myrsky on yltynyt ja laiva liikkuu epävarmasti. St. Annen hyvin leväperäistä kapteeniakin ahdistellaan siitä, miten laiva pystyy suoriutumaan myrskyssä. Kapteeni toppuuttelee ja kertoo, ettei ole mitään hätää, sillä laiva on uppoamaton :-D. Seuraavaksi näemmekin kapteenin "testaamassa" pelastusveneiden toimivuutta: tässä kohtaa porukka syöksyy pelastusveneille. Voi ei, ja Titanicin kohtalo oli niin surullinen, mutta tässä sen viittauksilla on tehty hyvää komiikkaa. Mutta hei? Missä ovat Ash, Misty, Brock ja Pikachu? Ash pudottaa poképallonsa ja se lähtee vierimään pitkin laivan käytäviä... Laivan kaatuessa ystävämme lyövät päänsä ja pyörtyvät. Samoin käy myös Rakettiryhmälle ja he vajoavat laivan mukana meren pohjaan...

Pokémonin haaksirikko!

Voisin kyllä melkein vannoa, että jakson nimeksi sanotaan tässä "Pokémonejen haaksirikko", joka on aika kehnosti taivutettu. Piti ihan tarkistaa muualta, missä muodossa tuota jaksoa kutsutaan, kun oma korva kuuli noin huonolla suomella.


Voihan Titanic! Ash, Misty, Brock, Pikachu ja Rakettiryhmä ovat loukossa St. Annen sisällä laivan upottua meren syövereihin! Jakso alkaa aika erikoisella ja mieleenpainuvalla muistotilaisuudella, jossa Jenny laskee kukkapuskan mereen, sillä kaikki uskovat sankareidemme ja Rakettiryhmäläisten uponneet. Kysymys kuuluukin, että mistä ihmeestä on tullut selville, ketkä laivan mukana upposivat? Giovanni nyt tuskin rimpautti Jennylle ja kertoi, että nämä pari hänen käskyläistään taisivat mennä laivan mukana, ja jos kerta sankarimmekin saivat liput Rakettiryhmältä, niin vieraslistakin on vähän kyseenalainen...
Mutta ehei, siellä meren pohjassa koko sakki porskuttaa elossa. Tilanne tosin ei ole kovin kehuttava, sillä pois on päästävä. Rakettiryhmä pahentaa tilannetta entisestään koettamalla päästä ulos, kun Jessie käskee Ekansin syövyttää hapolla laivaan reikä. Hieno homma! Tässä jaksossa näkyy kaloja! Ihan tavallisia pikkukaloja!

Sankarimme pohtivat hieman järjellisemmin pois pääsyä, eivätkä toheloi kuten Rakettiryhmä. Misty lähettää Goldeeninsa etsimään tietä laivan kannelle, joka on tulvivan veden peitossa. Goldeen ei löydä reittiä ulos, vaan melkein hukkuneen Rakettiryhmän, jotka se tuo sankareidemme luo. Syntyy tietysti tappelu ja Rakettiryhmä sekä Ash ja Brock kutsuvat läjäpäin pokémonejaan ulos. Pokémonit kumminkin painavat niin paljon, että se vaikuttaa laivan tasapainoon (laiva tasapainoilee kielekkeen päällä, jos se putoaa, laiva vajoaa hyvin hyvin syvälle). Misty tuntuu olevan ainut järjen ääni joukossa ja käskee kaikkia palauttamaan pokémonit takaisin palloonsa. Hauskaa, että esimerkiksi Geodude, joka voisi leijua ilmassa, pomppii painavasti maassa. Samaten Koffingin, joka leijuu ilmassa, ei pitäisi vaikuttaa yhteispainoon... Ash, Misty ja Brock sekä Rakettiryhmä sopivat tekevänsä yhteistyötä, jotta pääsisivät ulos hengissä. Huvittavaa, että seuraavaksi Brock kutsuu ulos pallostaan Onixin, joka painaa kyllä enemmän kuin äskettäin liian paljon painaneet pokémonit. Onixin avulla joukko kiipeää ylös kohti laivan pohjaa.


Pokémoneja apuna käyttäen joukkiomme pääsee etenemään laivassa. Mutta on kyllä pakko sanoa, että aika extremeä ylittää palava konehuoneisto kävelemällä Bulbasaurin ohuita rihmoja pitkin :-D! Kuinkakohan monella meistä riittäisi tasapainoa tuollaiseen suoritukseen, he he.

Lopulta Ash, Misty, Brock, Jessie, James, Pikachu ja Meowth ovat laivan pohjassa ja on aika paeta. Aika tyhmänrohkeaa aloittaa ensin laivan pohjaan reiän teko, ennen kuin toimintasuunnitelma on edes valmis. Ash, Misty ja Brock sitovat itsensä kiinni vesipokémoneihin, ja unohtavat aika oleellisen jutun. Nimittäin Rakettiryhmä ei omista ainuttakaan vesipokémonia! Vai... omistavatko sittenkin? Niin tai näin, aika reilu peli vain toimia ja unohtaa toiset. Hyrrrrr, onneksi en itse ole tuolla laivassa, olisi kamalaa.




Magikarpista ei kyllä tosiaan ole mitään hyötyä. Hyi olkoon, ihan hirvittää! Kumminkin sekä sankarimme että Rakettiryhmä pääsevät ulos laivasta. Tosin Ash, Misty ja Brock luulevat aluksi, ettei Rakettiryhmä selvinnyt. Ashin Pidgeotto (jonka piti etsiä merkkiä kuivasta maasta) löysi Rakettiryhmän hyvin vainajan näköisinä kellumassa veden pinnalla ja toi heidät Ashin luo. Pikachu on tosin aika hirveä, nimittäin se näyttää vähän harmistuneelta, kun Rakettiryhmä selvisikin hengissä :-D. Kamala pokémon! Haha! Pikachu ei todellakaan ole näissä jaksoissa se ystävällisyyden ja kaveruuden perikuva, mitä se nykyjaksoissa on. Tosi kiva huomata Pikachussa tällaista kasvua, se on näissä Indigo-jaksoissa ihan oikeasti vielä kouluttamaton pokémon.


Joukko istuu ja ihmettelee puisen hylkytavaralautan päällä. Nälkäkin jo kurnii vatsaa kovasti. Kummasti Magikarpin tyhjänpäiväinen polskuttelu saa yhden jos toisenkin mieleen erinäköisiä herkullisia karppiannoksia... Meowth kuitenkin joutuu toteamaan, ettei Magikarpista ole ruoaksi. Sen suomut ovat kivikovia. Haha, siistiä! Ja brutaalia, tuntuisi ihan mahdottomalta syödä pokémonia.

James kimpaantuu hyödyttömään kalaansa ja potkaisee sen mereen. Tällaiset kovat koettelemukset jättävät kumminkin jälkensä, nimittäin Magikarp alkaa kehittyä. Aivan kuin päivä ei olisi ollut ilman tätäkään huono. Jamesin Gyarados on nimittäin todella kyrsiintynyt surkeaan kohteluun ja joukkomme koettaa paeta hirmuista petoa Mistyn vesipokémonien vetäessä lauttaa eteenpäin. Kysymys tosin kuuluukin, että miksi ihmeessä Misty ei käskenyt vesipokémonejaan aiemmin vetää lauttaa eteenpäin? Sen sijaan, että olisivat kökkineet lautalla keskellä merta? Hieman muuten särähtää korvaan suomidubbauksen tapa lausua Gyarados Gyradosina.

Pakomatka Gyaradosilta ei oikein onnistu. Gyarados nimittäin kutsuu kavereitaan apuun ja yhdessä he synnyttävät Dragon Rage-hyökkäyksellään valtavan vesipyörteen, joka nappaa Ashin, Mistyn, Brockin, Jessien, Jamesin ja Meowtin mukaansa. Pyörteessä pyöriessään tyypit varmaan miettivät, olisikohan sitä kannattanut jäädä mieluummin nukkumaan kuin nousta laisinkaan. Sen verran surkeita sattumuksia riittänyt :-D.


Näissä jaksoissa oli niin mahtavia juttuja, että oli pakko jakaa vähän ääniäkin mukana :3. Mitä mieltä noin yleisesti olette noista ääniklipeistä? Kuunteleeko niitä kukaan :-D.


Living in the Moving Forestin 23-vuotias ylläpitäjä, jolla on aina liikaa hommaa ja liian vähän kahvia.

Next PostUudempi teksti Previous PostVanhempi viesti Etusivu

15 kommenttia:

  1. Minä ainakin kuuntelin! Mahtava on tämä animemaratoni! Kiitos kun laitat näitä tänne :)
    Seuraava jakso onkin yks mun lemppareista, jos se on siis se mistä löytyy ne pokemonien tekstitykset. Hehee!

    VastaaPoista
  2. Kyllä harmittaa, kun en jostain syystä pysty noita ääniklippejä kuuntelemaan. Onneksi on vielä hyvässä muistissa nuo pätkät.
    Minunkin mielestäni Indigo kauden ehdotonta eliittiä ovat nämä jaksot. Uskomatonta vitsitykitystä.

    Kohtaus jossa kouluttajat lähettävät pokemoninsa RakettiRyhmän kimppuun on aina häirinnyt se että kaikilta löytyy Bulbasaur, Charmander, Squirtle ja Pikachu, mutta Raticateja ei sitten näykään kuin yksi...

    Magikarpia kävi kyllä sääliksi. Myyjä on muuten niin härski että ostan edelleen peleissä karppini kyseiseltä kaverilta, ihan huumori mielessä. Ensimmäinen kerta tosin oli vahinko :D

    Seuraava jakso onkin sitten se lapsuuteni suosikki jakso.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Kiitos! Ja seuraava jakso oli munkin lapsuuden suosikkeja! Se jakso oli niin erikoinen, kun pokémonit nähtiin erikseen kouluttajista~

    Sake: Hmm, harmi jos et pysty noita kuuntelemaan. Pystytkö siis yleensä kuuntelemaan ne vai etkö koskaan? Koska nuo ääniklipit on koodattu HTML5:lla, niin kannattaa koettaa hakea selaimeen päivitykset! Tuo tiedoksi myös muille. Olen juuri ajatellut, että tuon nuo ääniklipit tänne tosiaan tuolla HTML5:lla mieluummin kuin Flashina...

    Minäkin ostan edelleen Magikarp-myyjältä pelissä kalan :-D. Pokémoneja saisi olla enemmänkin pelissä myytävänä, hehe.

    Ja joo, mahti jakso on tulossa seuraavaksi~

    VastaaPoista
  4. Jee, nämä jaksot! Kyllä minäkin ostin pelissä Magikarpin, en vaan muista ostinko tahallani vai vahingossa... Mutta alkoi se kyllä pian ottamaan päähän kun ei osannut mitään muuta kuin Splashin. ^^'

    Minua huvitti lapsena se kohtaus, kun James lausuu moton ihan myrtsinä. (olihan se näissä jaksoissa?) Olen aina ihmetellyt, miten tuo Ashin porukka pääsi niin syvältä meren pohjasta ehjin nahoin pinnalle, luulisi siinä hukkuvan tai saavan sukeltajataudin. Häiritsi minuakin se, että Rakettiryhmä vaan jätettiin yksin laivaan. -__-

    Jos saan taas mainita pientä yksityiskohtaa, niin muistaakseni Jessien silmät vaihtoivat väriä tuossa valeasu-kohtauksessa, mutten ole ihan varma...

    Seuraava jakson muistan siitä, että siinä pystyi ymmärtämään poksujen puhetta, odotan innolla sen postausta. ^^

    VastaaPoista
  5. St. Anne -saaga on kyllä kiistatta Pokémon-jaksojen parhaimmistoa. :D

    VastaaPoista
  6. Hahaa, ongelma ratkesi tosiaan tuolla selaimen päivityksellä!
    Tekisi melkein mieli kaivaa wanha kunnon Red pölyttymästä ja aloittaa uusi tallennus jo pelkästään tuon Magikarp tyypin takia. "Karppien kuningas"!

    VastaaPoista
  7. Minäkin kuuntelen aina ääniklipit! Aivan mahtava oli tuo "siistiä"-klippi - siinähän naurahti ihan oikeastikin ääneen:D Nämä laivajaksot ovat niitä harvoja jaksoja, jotka muistan todella tarkkaan ja joitain kohtauksia on syöpynyt päähän... esimerkiksi juuri tuo Rakettiryhmän jäsenten tunkeutuminen sinne juhlasaliin, ja se köykäinen Charmanderien otteleminen niitä vastaan.

    Magikarp on ihan loistava tässä jaksossa! Harmi, kun James ei pitänyt sitä/Gyaradosia itsellään. Olisi ollut hauska nähdä lisää tilannekomiikkaa näiden jaksojen lisäksi. Onneksi sentään Magikarp-myyjää olemme nähneet useammin.

    ja ainiin, kyllä minäkin ostin ja ostan edelleen Magikarpin peleissä!

    VastaaPoista
  8. Riuku: Hehe, hyvä hyvä :D. Sitä karppia on kyllä raskasta kouluttaa. Jatkuvasti saa olla vaihtamassa tilalle parempaa ottelijaa ennen kuin se oppii sitten Tacklen...

    Oli tosiaan näissä jaksoissa tuo myrtsi-James, hyvin muistettu! Ja joo, aika epärealistinen pako kyllä kumppaneiltamme, mutta niin on koko sarja muutenkin, niin ei kai saisi liiaksi takertua sivuseikkoihin :D.

    Haa, kiitos taas pikkuinfosta. Täytyy tutkia lisää Jessien silmiä! Kiitos muutenkin kivasta kommentista!

    Azu: Totta turiset karvalakki! :D

    Sake: Oi, mahtavaa! Sitten vaan klippejä kuuntelemaan! Ja kannatan Redin etsimistä o/.

    Munchy: Tuo siistiä-klippi on kyllä oikeasti ihan mahti :D. Näen edessäni ne 90-luvun/00-luvun alun teinit. Ja tämä jakso on kyllä jäänyt mieleen todella hyvin. Miksiköhän?

    Joo, olisi ollut upeaa, jos Jamesilla olisi ollut tuo Gyarados. Se olisi voinut niskuroida ja osoittaa mieltään Jamesille huonosta kohtelusta hyvinkin pitkään!

    VastaaPoista
  9. Ahh, olin ihan täysin unohtanut tuollaiset jaksot. Ne olivat kyllä joskus niin mahtavia, ihan harmittaa ettei pääse näkemään niitä (ja muita) mitenkään. Ja ääniklipit vain paransivat lukukokemusta, vähän siistiä!

    VastaaPoista
  10. Kiitos kommentista Deegguli! Se on kyllä harmi ettei näitä suomijaksoja ole oikein missään (Pokémon.fi, senkin surkea roska)! Suomidubbi on legendaarinen :D.

    VastaaPoista
  11. Harmi kun olisi jokin nettisivu vaikka mihin voisi laittaa videoita, koska itseltäni löytyy koneelta koko ensimmäinen pokemon kausi suomeksi, ja olisi kiva jakaa ne muiden kanssa.

    Youtubeen en lähde pistämään, koska ne poistettaisiin varmasti ihan hetkessä. Jos olisi joku toinen sivu niin olisi mukavaa jos pystyisin laittamaan. Käy sääliksi niitä joilla ei ole näitä jaksoja itsellään :(

    VastaaPoista
  12. Wow, sinulla on hyvin asiat, Anonyymi! Itseltänikin löytyy suurin osa Indigo-kaudesta, mutta loppupään jaksot ovat todella huonolaatuisia ja äänet aivan kamalaa puuroa :(. Tahtoisin nuo loppupään jaksot, niin voisin sitten niistäki laittaa äänipätkiä tänne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ladata jaksot sivulta "animerunkkari". Siellä on nykyään uudet ripit pokemonin indigo-kaudesta ja loppupään jaksot on puhdasta lähes HD-kamaa ;) Suosittelen jos haluaisit ääniklippejä tänne laitettavaksi.

      http://animerunkkari.com/nostalgiamyrkytys.html

      Poista
  13. Siistiä!11!1!111 Voi hitto ku nää oli ihania jaksoja sillon kattoa :D ja onhan ne vieläkin. Seuraava jakso on vissiin ollut aika monen suosikki juuri noiden pokémonien puheen ymmärtämisen takia? Tykkäsin niistä itekkin lapsena :3

    Ja ah noi klipit, kiitos <3 ihanaa kuunnella vanhoja jaksoja :'3



    Psst...jos joitain kiinnostaa noita jaksoja löytää, googlettakaa sellanen sivusto ku Animerunkkari, sieltä löytyy ;)

    VastaaPoista
  14. Jees, seuraava jakso on ihan yllättävän suosittu ollut näemmä! Täytyy kirjoitella siitä pian!!!!:)) Hyvä, jos noi ääniklipit miellyttää~

    VastaaPoista

Hei taskuhirviö! Jätä kommentti, kiitos!